Belépés
2019. július 19. péntek | 29. hét | 200. nap | 21:26 | Emília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hol van az a nyár...
HOL VAN AZ A NYÁR

Dalszöveg

Hol van az a nyár?
Hol a régi szerelem?
Hol van az a nyár?
Átsuhant a szívemen.
Hol van az a tűz,
ami karjaidba űz?
Hol van az a láz?
Hisz a szívünk csupa gyász!

Hol van az a nyár?
Hol a régi szerelem?
Jaj de messze jár!
Bánat ül a szívemen.
Közeleg a tél,
hull a fáról a levél.
Hol van az a nyár?!
Elsuhant már.

Szívemben a száz gyönyörű emlék,
elsárgul száz kicsi színes kép.
Egy forró május, egy édes nyár,
lepréselt sárga virágok már.

Hol van az a nyár?
Hol a régi szerelem?
Hol van az a nyár?
Átsuhant a szívemen.
Hol van az a tűz,
ami karjaidba űz?
Hol van az a láz?
Hisz a szívünk csupa gyász!

Hol van az a nyár?
Hol a régi szerelem?
Jaj
menusgabor, 2019. június 08. szombat, 22:30
Kire emlékszel retro kedvenceink közül?
figyelmetVitray Tamás 1976. MTV stúdió

Boldog 80-as évek!Szabó László, a Kék Fény bűnügyi magazin vezetője a sminkes szobában 1988-banZalatnay Sarolta énekesnő 1969-benRuttkai Éva színésznő 1961-benGobbi Hilda a 60-as évek elején

Gundel unokák_Bújtor_Latinovics_Frenreisz

Talán nem is tudtad, de ők itt Gundel Károly - a híres vendéglős és gasztro író - unokái. Latinovits Zoltán és két féltestvére (anyja újra férjhez ment, miután apja elhagyta
menusgabor, 2019. március 16. szombat, 21:29
Kárpáthy Zoltán Magyar történelmi film 1966
A Kárpáthy Zoltán 1966-ban Jókai Mór azonos című regényéből készült magyar film. Az Egy magyar nábob folytatása, amellyel együtt 2012-ben bekerült a Magyar Művészeti Akadémia tagjai által kiválasztott legjobb 53 magyar alkotás közt.
- Wikipedia oldalon:
18 év telt el az Egy magyar nábob befejezése óta. Kárpáthy Zoltán 18. születésnapját ünnepelték a Szentirmay-kastélyban. Az ünnepi tortából Katinka kapott elsőnek a fiútól, akivel egy hatalmas fa tövében csókot is váltottak, és örök szerelmet ígértek egymásnak. Az éjszaka közepén Szentirmay Rudolf felkeltette Zoltánt, majd együtt átlovagoltak Kárpáthy János birtokára. Az ősi kastélyban kőművesek bontották ki azt a falat, amely Zoltán édesanyjának lakosztályát zárta el külvilágtól. Rudolf, miközben Zoltán meghatottan téblábolt - sosem látott - édesanyja szobájában, elolvasta Fanny utolsó levelét, amelyben a nő felfedte (volna) legféltettebb titkát Flóra előtt. Szentirmay Rudolf 18 év után tudta meg, hogy Fanny egykor igazából őt szerette.
maroka, 2019. március 15. péntek, 21:33
Hegyi Barbara kapta az idei Páger Antal-színészdíjat
A díjat minden évben az a színész kapja, aki a kuratórium döntése alapján a leghűségesebb Páger Antal szellemi örökségéhez, és játékára jellemző a págeri hitelesség és eszköztelenség.

A díjat odaítélő zsűri - Hegedűs D. Géza, Kútvölgyi Erzsébet és Szalma Tamás színművészek, Réz András filmesztéta, valamint Gyarmathy Antal, Páger Antal unokája - úgy döntött, hogy idén Hegyi Barbara veheti át az elismerést, "Téni bácsi" legendás arany pecsétgyűrűjének pontos mását.

Hegyi Barbara 1966-ban Budapesten született Hegyi Barnabás Kossuth-díjas operatőr és Martin Éva díszletépítész gyermekeként. Kiskorában nem engedték szerepelni, kamera elé Mészáros Márta Útközben című filmjében állt először tizenhárom évesen. A rendezőnővel a későbbiekben is többször dolgozott együtt.

1989-ben szerzett diplomát a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, és még abban az évben a József Attila Színházhoz szerződött. 1992-ben három hónapig Lee Strasberg neves színiiskolájában tanult Los Angelesben, majd 1996-ban
velemenyezd, 2019. február 10. vasárnap, 16:22
Latinovits&Ruttkai: Hol van az a nyár
HOL VAN AZ A NYÁR

Előadó: Latinovits Zoltán
Zeneszerző: Lajtai Lajos

Dalszöveg

Hol van az a nyár?
Hol a régi szerelem?
Hol van az a nyár?
Átsuhant a szívemen.
Hol van az a tűz,
ami karjaidba űz?
Hol van az a láz?
Hisz a szívünk csupa gyász!

Hol van az a nyár?
Hol a régi szerelem?
Jaj de messze jár!
Bánat ül a szívemen.
Közeleg a tél,
hull a fáról a levél.
Hol van az a nyár?!
Elsuhant már.

Szívemben a száz gyönyörű emlék,
elsárgul száz kicsi színes kép.
Egy forró május, egy édes
menusgabor, 2019. január 10. csütörtök, 22:44
Szilágyi Csenge kapta a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt
A Pál utcai fiúk december 30-i előadása után Eszenyi Enikő igazgató nagy szeretettel emlékezett a Vígszínház legendás színésznőjére, Ruttkai Évára - olvasható a színház MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.

A Ruttkai Éva (1927-1986) emlékére alapított díjat minden évben születésének évfordulója alkalmából, december utolsó hetében adják át annak a művésznek, aki abban az évben a társulat szerint a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtotta.

A társulat az adott naptári évben bemutatott előadások alapján ítéli oda a díjat. A gyűrűt a Vígszínház bármely művésze megkaphatja, akár többször is.

Az idén Szilágyi Csenge A diktátor és a Liliom című előadásokban nyújtott alakítását ismerte el a díjjal a színház társulata.

Szilágyi Csenge 2013-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Novák Eszter és Selmeczi György osztályában, majd a Centrál Színház tagja lett. A Vígszínház társulatához 2015-ben szerződött. 2016-ban Junior Prima Díjjal tüntették ki, 2017-ben pedig elnyerte a
velemenyezd, 2018. december 30. vasárnap, 18:41
74 éve hunyt el Radnóti Miklós
74 ÉVE HUNYT EL RADNÓTI MIKLÓS

Radnóti Miklós (Budapest, Lipótváros, 1909. május 5. - Abda, 1944. november 9.) magyar költő, a modern magyar líra kiemelkedő képviselője.

Drámai körülmények között született és a sors később sem kényeztette el. Rövid élete alatt azonban beírta magát a magyar irodalom legnagyobbjai közé.

A tragikus sorsú művésznek rövid, alig harmincöt éves pályafutása ellenére sikerült maradandót alkotnia, s ezzel a XX. századi magyar irodalom ,,halhatatlanjai" közé emelkednie. Verseit mind a mai napig olvassák, tanulmányozzák, több művét - köztük az Éjszaka, a Majális vagy a Két karodban című költeményt - pedig megzenésítették.NEM
menusgabor, 2018. november 09. péntek, 21:00
Szép napot mindenkinek!
nagy szerepet eljátszhatott a színészálmok közül. A Liliomfi, a Dollárpapa és a Bakaruhában című filmekkel futott be. Sokoldalúságához nem fér kétség: színházi és filmszerepei mellett színdarabokat fordított és rendezett. Remekül rajzolt, karikatúrákat készített, műveit rendszeresen kiállították. Lábjegyzetek címmel önéletrajzi regényt írt.

Díjai:
Jászai Mari-díj - 1955, 1967
Érdemes művész - 1969
Kiváló művész - 1975
Kossuth-díj - 1978, 1998
Erzsébet-díj - 1989
Ruttkai Éva-gyűrű - 1989
Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje csillaggal - 1995
Maecenas-díj - 1999
31. Magyar Filmszemle legjobb férfialakítása - 2000
A Nemzet Színésze - 2000
Filmkritikusok díja - 2001
Radnóti Miklós-díj - 2001
Gundel-életműdíj - 2001
Pro Urbe Budapest - 2001
Nagy Imre Érdemérem - 2002
Prima Primissima-díj - 2003
Magyar Köztársaság Érdemrendjének nagykeresztje -
kirscha, 2018. június 15. péntek, 07:10
A közmédia archív fotói láthatók a margitszigeti víztoronyban
Magyar Távirati Iroda akkor felavatott székházának egyik munkaszobáját is.

Az egykori legendás sportriporter, Szepesi György több fotón is látható: egy 1952-es felvételen a Magyar Rádió mikrofonja mögött közvetít egy mérkőzést, míg egy 1980-ban készült képen a labdarúgó világsztárt, Pelét kíséri a Népstadionban.

Az anyagban szerepel egy 1959-es kép a kor gyereksztárjáról, Kovács Eszterről, amint A pancsoló kislány című dalt énekli, de számos más hírességről is látható portré, mások mellett Ruttkai Éváról és Latinovits Zoltánról, Czigány György zongoraművészről, Kodály Zoltánról vagy Karinthy Ferencről.

A médiatörténeti kiállítás mellett a víztorony másik szintjén a Margitszigeti Szabadtéri Színpad alapításának 80. évfordulója előtt tisztelegnek az elmúlt 80 év legszebb pillanatképeivel. Kiemelt figyelmet kapnak a margitszigeti közpark természeti és épített értékei. Hangsúlyosan jelenik meg a Margitsziget szimbolikus épülete, a 107 éves víztorony történelme is.

A kiállítások szeptember
velemenyezd, 2018. június 10. vasárnap, 13:21
Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán szerelmes története 2.
A létezésükkel segítették egymást. Ruttkainak a védelmezője volt Latinovits, neki pedig tökéletes társa és támasza. Szükség is volt erre, mert Latinovitsnak a kamaszkorában kezdődő depressziója az évek múlásával egyre súlyosbodott, és a színész drámai hangulatváltozásokon ment keresztül. Nem csak hirtelen haragú volt, hanem dühösen tombolt, tört, zúzott és szétverte a berendezést. A legváratlanabb pillanatokban törtek rá a rohamok, de Ruttkai tudta, őt soha nem bántaná.

Évek múltával Latinovits Zoltán állapota egyre súlyosabb lett. Már a színházban sem tudott megfelelően helyt állni. Összeférhetetlensége és agressziója miatt elvettek tőle a szerepeket és végül zárt osztályi kezelést és otthoni terápiát írtak neki elő.
Ruttkai Évával évekig ebben a küzdelemben, egymásra útaltságban és tragikus szerelemben éltek.
Latinovitsot 1976-ban a sokadik zárt osztályi kezelés után édesanyja és családja Balatonszemesre vitte, a nyaralóba. Ruttkai csak úgy engedte el a környezetéből a szerelmét,
lizawolf, 2018. május 26. szombat, 13:05
Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán szerelmes története 1.
Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán egymásra találva, egymás mellett, egymást segítve tökéletes egységes párost alkotott az életben, a színpadok és a filmvásznon egyaránt.

1956-os években Ruttkai Éva már közismert és elismert színésznő volt. Latinovits Zoltán néhány éve végezte el csak el a műszaki egyetemet, majd 1956-ban diplomás színészként a debreceni Csokonai Színházhoz szerződött. egy évvel később Miskolcra szerződött és csakhamar a színház vezető színésze lett.

A legenda szerint, amikor Latinovits Zoltán megtudta, hogy, Pavel Kohut Ilyen nagy szerelem című darabban partnere Ruttkai Éva lesz, nagyon felkészült a művésznővel való találkozásra.
1960-ban találkoztak először személyesen Miskolcon a mű első próbáján.

Egy este a társulat kis összejövetelt rendezett, ahol Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán összeborulva táncoltak egymással. Az egyik díszlettervező szerint egy pillanatra sem engedték el egymást. Sem aznap sem az elkövetkező 16 évben. Életre való
lizawolf, 2018. május 25. péntek, 12:09
Sóbálvány (1958) teljes film
Apáthi Imre (igazgató)
Bárdy György (Csabai)
Gábor Miklós (Erdei)
Horkay János
Kállai Ferenc (Korai)
Kálmán György
Kibédi Ervin
Ladányi Ferenc (Simics)
Makay Margit (Valery)
Makláry Zoltán
Páger Antal (Mohai doktor)
Pálos György (Az új igazgató)
Psota Irén (Mandi)
Raksányi Gellért
Tordy Géza (Feri)
Tábori Nóra
Siménfalvy Sándor
Velenczei István
Ruttkai Éva (Elzi) ,

1944-ben Margittai Feri megszökik a háborúból, anyja azonban elzavarja otthonról. A hadnagyot meglövik, Mohai doktor sikertelenül próbálja megmenteni az életét. A műtét alatt az asszisztensnek öltözött kommunista Erdeit az egyik orvos feladja a nyilasoknak. Mindezért a háború után Mohait is felelősségre vonják. A polgári származású orvos úgy érzi, az új rendszer félre akarja állítani. Találkozik Margittainéval, aki tőle tudja meg, hogy fia halott, de nem hajlandó tudomásul
atyimby, 2018. április 25. szerda, 19:09
1/28
Képek, videók
Hol van az a nyár........
cady89
2014. október 03. péntek, 05:53
Hol van az a nyár...png
farkas1945
2010. november 27. szombat, 14:54
hol van az a nyár......?
margo511
2009. július 25. szombat, 19:37
Régi szerelem.jpg
chillik
2018. március 24. szombat, 09:24
Régi szerelem
sanci81
2015. július 19. vasárnap, 13:51
régi szerelem.jpg
bbbarbara
2015. július 15. szerda, 21:20
régi szerelem.jpg
klara50
2012. április 19. csütörtök, 23:44
Régi szerelem
mbartis
2009. október 18. vasárnap, 21:04
egy régi szerelem
margo511
2009. augusztus 21. péntek, 20:14
Egy régi szerelem.bmp
bongyi53
2009. március 16. hétfő, 13:43
régi szerelem-kosztolányi
jakabgasparne
2008. november 08. szombat, 04:28
régi szerelem.jpg
_marcsi_
2007. október 26. péntek, 13:57
Egy régi szerelem - pandá
puszikett
2007. október 14. vasárnap, 00:05
RÉGI SZERELEM!
bezzeg56
2007. július 01. vasárnap, 18:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.