Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 07:07 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az amerikai külügyminiszter is megerősítette az iráni fogságba került Levinson halálát
Robert O'Brien a Twitteren erősítette meg Levinson halálát. "Miközben folytatjuk a vizsgálatot, úgy gondoljuk, hogy Bob Levinson már jó ideje elhunyt" - írta a nemzetbiztonsági tanácsadó.

Mike Pompeo, az amerikai diplomácia irányítója szintén csütörtökön, rövid közleményben nyugtázta, hogy a Levinson-család "bátran megosztotta a világgal a lesújtó következtetést, miszerint Bob elhunyt az iráni fogságban". Pompeo leszögezte: csakis Irán tudja bizonyossággal, hogy mi történt Levinsonnal. "Arra szólítjuk fel az iráni rezsimet, hogy kimerítően adjon számot Bob sorsáról" - írta közleményében az amerikai külügyminiszter. Egyúttal megismételte az amerikai kormányzat álláspontját: "addig nem nyugszunk, amíg az Iránban törvénytelenül fogva tartott valamennyi amerikai állampolgár haza nem tér".

Az 1949-ben született Robert Levinson a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) kábítószerellenes részlegének munkatársa volt, de 2007-es eltűnésekor feltételezhetően a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) megbízását
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 23:43
Trump közvetve megerősítette, hogy az Iránban fogva tartott amerikai Robert Levinson halott
Az amerikai elnök az új típusú koronavírussal kapcsolatos sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva tért ki Levinson sorsára.

Trump úgy fogalmazott: "a helyzet nem fest jól, de azt nem fogadom el, hogy halott". Hozzáfűzte: "nekünk nem mondták, hogy halott, de nagyon sokan azt gondolják, hogy így van". Elmondta, hogy a kormányzat intenzíven foglalkozott a 13 évvel ezelőtt Iránban eltűnt Levinson ügyével, és tisztában voltak azzal is, hogy már eltűnése előtt rossz egészségi állapotban volt.

Az elnök "nagyszerű úriembernek" nevezte Levinsont, és együttérzését fejezte ki a családnak, amely szerdán nyilatkozatot tett közzé. Ebben azt írták, nemrégiben amerikai tisztségviselőktől értesítést kaptak, amelyből azt a következtetést vonták le, hogy Levinson meghalt az iráni fogságában. "Nem tudjuk, hol és hogyan hunyt el, csak azt, hogy még a Covid-19 járványa előtt" - olvasható a család közleményében.

Az 1949-ben született Robert Levinson a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) kábítószerellenes
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 07:04
Koronavírus - Mike Pompeo: Iránban a járvány miatt szabadon bocsátottak egy amerikait
A miniszter közölte: White-ot "orvosi" és "humanitárius" okokra hivatkozva bocsátották szabadon, de azzal a feltétellel, hogy nem hagyhatja el Iránt. A férfi jelenleg az Egyesült Államok érdekképviseletét ellátó Svájc nagykövetségén tartózkodik. Washingtonnak ugyanis nincs diplomáciai kapcsolata Teheránnal.

A kaliforniai Michael White-ot 2018-ban tartóztatták le Iránban, ahová azért utazott, hogy meglátogassa egy ismerősét, s 2019-ben ítélték 18 évi börtönbüntetésre. Ügyvédje tájékoztatása szerint azért, mert káromolta az ország legfőbb vallási vezetőjét, Ali Hámeneit, valamint magánjellegű fotókat tett közzé közösségi portálokon.

White szabadon bocsátásának bejelentésekor az amerikai diplomácia vezetője ismételten arra szólította fel Iránt, hogy "azonnali hatállyal" bocsássa szabadon az Iránban "igazságtalanul fogva tartott"amerikai állampolgárokat.

"Újból felszólítjuk az iráni kormányt, hogy humanitárius okból azonnal bocsássa szabadon Morad Tahbazt, Baguer Namazit és Siamak
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 19:53
2018. évi történelmi évfordulók 04. 06.
író
1929 - André Previn német származású amerikai zeneszerző, karmester
1932 - Magay Dániel vegyészmérnök, olimpiai bajnok kardvívó
1933 - Bakcsi György magyar irodalomtörténész, nemzetközi sakkfeladványszerző nagymester, 30-szoros magyar bajnok és örökös bajnok
1936 - Egervári Klára magyar színésznő, Érdemes művész (1990), a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház örökös tagja
1936 - Garabuczy Ágnes magyar festő
1939 - Krystyna Mikołajewska lengyel színésznő
1942 - Barry Levinson amerikai forgatókönyvíró, filmrendező, producer.
1948 - Grendel Lajos szlovákiai magyar író
1948 - Németi Rudolf magyar költő, álneve Tímár Antal , műfordító, szerkesztő († 2016)
1954 - Egyed Péter magyar költő, író, filozófus és kritikus
1955 - Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök
1956 - Breznay Gábor Párizsban élő magyar festőművész
1957 - Paolo Angelo Nespoli olasz mérnök küldetés specialista, űrhajós
1959 - Komlósi Gábor újságíró, szerkesztő,
ametiszt54, 2018. április 06. péntek, 15:55
2018. évi történelmi évfordulók 04. 06.
származású amerikai zeneszerző, karmester
1932 - Magay Dániel vegyészmérnök, olimpiai bajnok kardvívó
1933 - Bakcsi György magyar irodalomtörténész, nemzetközi sakkfeladványszerző nagymester, 30-szoros magyar bajnok és örökös bajnok
1936 - Egervári Klára magyar színésznő, Érdemes művész (1990), a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház örökös tagja
1936 - Garabuczy Ágnes magyar festő
1939 - Krystyna Mikołajewska lengyel színésznő
1942 - Barry Levinson amerikai forgatókönyvíró, filmrendező, producer.
1948 - Grendel Lajos szlovákiai magyar író
1948 - Németi Rudolf magyar költő, álneve Tímár Antal , műfordító, szerkesztő († 2016)
1954 - Egyed Péter magyar költő, író, filozófus és kritikus
1955 - Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök
1956 - Breznay Gábor Párizsban élő magyar festőművész
1957 - Paolo Angelo Nespoli olasz mérnök küldetés specialista, űrhajós
1959
skorpiolilike, 2018. április 06. péntek, 15:54
A legjobb filmek 1972-98 között
Sakamoto
Wen Hsiu - Vivian Wu
Rendező
Bernardo Bertolucci

Esőember /Rain Man/ amerikai filmdráma, 128 perc, 1988
Szereplők
Raymond Babbitt - Dustin Hoffman
Charlie Babbitt - Tom Cruise
Susanna - Valeria Golino
John Mooney - Jack Murdock
Bruner - Gerald R. Molen
Sally - Bonnie Hunt
Vern - Michael D. Roberts
Rendező
Barry Levinson

Miss Daisy sofőrje /Driving Miss Daisy/ amerikai filmdráma, 99 perc, 1989
Szereplők
Hoke Colburn - Morgan Freeman
Daisy Werthan - Jessica Tandy
Boolie Werthan - Dan Aykroyd
Florine Werthan - Patti LuPone
Idella - Esther Rolle
Rendező
Bruce
schuro, 2017. december 25. hétfő, 21:29
Trump: "komoly következményei" lesznek, ha Irán nem bocsát szabadon három fogvatartott amerikait
Robert Levinson ügye régóta tartja izgalomban az amerikaiakat: a férfi, aki a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársa volt, tíz évvel ezelőtt tűnt el Iránban, amikor állítólag egy cigarettacsempészési ügyön dolgozott. Hivatalos amerikai álláspont szerint eltűnésekor már nem állt az FBI szolgálatában.

Több mint tíz éve, 2007 márciusa óta Robert Levinsonról semmit sem tudni, amerikai tisztségviselők azt feltételezik, hogy az iráni titkosszolgálat fogságában van. Négy éve, 2013. decemberében azonban az AP amerikai hírügynökség oknyomozó riportban arról számolt be, hogy Levinson - a hivatalos amerikai állásponttal ellentétben - eltűnésekor kormányzati alkalmazásban állt és a Központi Hírszerző Ügynökségnek (CIA) dolgozott.

Öt évvel ezelőtt, 2012-ben Mahmúd Ahmadinedzsád, akkori iráni elnök egy amerikai televíziós interjúban nem cáfolta, hogy Levinson iráni fogságban van, sőt, azt érzékeltetette, hogy bizonyos, nem részletezett megállapodás után akár vissza is térhet az Egyesült Államokba.
velemenyezd, 2017. július 22. szombat, 07:03
A Fehér Házat okolja a feltételezhetően még mindig Iránban fogva tartott egyik amerikai állampolgár családja
A korábban az amerikai a kábítószer-ellenes hatóságnak (DEA), a Szövetségi Nyomozó Irodának (FBI), végül a Központi Hírszerző Ügynökségnek (CIA) dolgozó Levinson csaknem kilenc éve, 2007 tavaszán tűnt el Iránban. Barack Obama elnök vasárnapi beszédében ugyan utalt rá, hogy az Egyesült Államok és Irán "elmélyíti az együttműködést" Levinson felkutatása érdekében, a 68 éves férfi családja azonban az amerikai kormányzatot okolja, hogy Levinson feltételezhetően még mindig valahol Iránban van. Hollétéről nem tudnak, és Irán hivatalosan azt állítja, hogy nem volt köze a férfi eltűnéséhez, és nem tudja, hol lehet. Levinson utoljára öt évvel ezelőtt küldött videoüzenetet a családjának.

A floridai férfi az iráni Kis szigetéről tűnt el, ahol - mint azóta kiderült - CIA-akcióban vett részt. Az elmúlt években a családja is elismerte, hogy a férfi a Központi Hírszerző Ügynökségnek dolgozott, amikor eltűnt az iráni üdülőszigetről, ám maga a CIA közleményben azt tudatta, hogy semmiféle akcióra nem hatalmazta fel
velemenyezd, 2016. január 19. kedd, 20:34
Obama az Iránban fogva tartott amerikaiak szabadon bocsátását sürgette
"Addig nem nyugszunk, amíg haza nem hozzuk az Iránban igazságtalanul fogva tartott amerikaiakat" - jelentette ki az elnök egy veteránszövetség tanácskozásán.

"Jason Rezaian újságírót szabadon kell engedni. Saeed Abedini lelkipásztort szabadon kell engedni. Amir Hekmatit, az amerikai tengerészgyalogság volt őrmesterét szabadon kell engedni. Iránnak segítenie kell Robert Levinson megtalálásában" - hangoztatta Obama.

Levinson, akinek 2007 márciusában veszett nyoma az Iránhoz tartozó, csempészparadicsomnak tartott Kis szigeten, üzleti úton tartózkodott az iszlám köztársaságban, ám amerikai sajtóértesülések szerint a Központi Hírszerző Ügynökségnek (CIA) dolgozott.

Az elnök védelmébe vette a hatok (az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja valamint Németország) és Teherán között az iráni nukleáris program korlátozásáról kötött megállapodást. Szavai szerint kormánya helyesen cselekedett, és bárki, aki 10 év múlva tölti majd be a hivatalát, erősebb pozícióban lesz, beleértve a katonai
velemenyezd, 2015. július 21. kedd, 19:12
Kohut Katalin: Jó reggelt, Vietnam!
akadályozni kívánó Nixon fekete világ képviselőjével, ide helyeztem időben az 1987-ben megjelent filmet. Lényegében 1976-ban már szocialista ország lett, vagyis a számomra érthetetlen egykori szocializmus keveredik a kommunizmus kifejezéssel, holott a kommunizmus kommunákkal együtt a hippik mozgalmát jelenti. Mikor kicsi voltam, az izmusokat mumusnak nevezték, nem véletlen a szóvégek egyezése sem.

A Jó reggelt Vietnam magyarul beszélő amerikai vígjáték.
116 perces

rendező: Barry Levinson
forgatókönyvíró: Mitch Markowitz
operatőr: Peter Sova
díszlettervező: Tessa Davies
jelmeztervező: Keith Denny
zene: Alex North
producer: Larry Brezner, Mark Johnson
látványtervező: Roy Walker
vágó: Stu Linder

szereplő(k): 
Robin Williams (Adrian Cronauer)
Forest Whitaker (Edward Garlick)
J.T. Walsh (Phillip "Dick" Dickerson)
Tung Thanh Tran (Tuan)
Chintara Sukapatana (Trinh)
Bruno Kirby (Steven Hauk)
Robert
kohlinka, 2015. május 13. szerda, 09:30
Jó reggelt Vietnam 1987. Filmajánló
kívánó Nixon fekete világ képviselőjével, ide helyeztem időben az 1987-ben megjelent filmet. Lényegében 1976-ban már szocialista ország lett, vagyis a számomra érthetetlen egykori szocializmus keveredik a kommunizmus kifejezéssel, holott a kommunizmus számomra kommunákkal együtt a hippik mozgalmát jelenti. Mikor kicsi voltam, az izmusokat mumusnak nevezték, nem véletlen a szóvégek egyezése sem.

A Jó reggelt Vietnam magyarul beszélő amerikai vígjáték.
116 perces

rendező: Barry Levinson
forgatókönyvíró: Mitch Markowitz
operatőr: Peter Sova
díszlettervező: Tessa Davies
jelmeztervező: Keith Denny
zene: Alex North
producer: Larry Brezner, Mark Johnson
látványtervező: Roy Walker
vágó: Stu Linder

szereplő(k): 
Robin Williams (Adrian Cronauer)
Forest Whitaker (Edward Garlick)
J.T. Walsh (Phillip "Dick" Dickerson)
Tung Thanh Tran (Tuan)
Chintara Sukapatana (Trinh)
Bruno Kirby (Steven Hauk)
Robert
kohlinka, 2014. március 06. csütörtök, 22:35
A CIA-nak dogozott az Iránban eltűnt Levinson
A sajtóhoz eljutott iratok és név nélkül nyilatkozó amerikai és külföldi illetékesek szerint Levinson egy hivatalosan jóvá nem hagyott hírszerző küldetést hajtott végre, amikor 2007 márciusában az Iránhoz tartozó, a csempészek paradicsomának tartott Kis szigeten nyoma veszett. Az amerikai hivatalos kommunikáció szerint a férfi - aki a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nyugalmazott ügynöke volt - magánemberként, üzleti útra utazott az iszlám köztársaságba.

Robert Levinsont CIA-elemzők egy csoportja fizette, amelynek nem volt felhatalmazása arra, hogy önálló kémtevékenységet folytasson és terepen ügynöki munkát végeztessen. Ennek lelepleződése után botrány robbant ki a kémszervezetnél, ezt azonban a közvélemény elől sikerült elleplezni.

A csoport tagjai közül hármat 2008-ban elbocsátottak, további hetet pedig fenyítésben részesítettek. A CIA bocsánatot kért és 2,5 millió dollárt fizetett az eltűnt férfi családjának, hogy elkerülje a bírósági eljárást.

Jay Carney, a Fehér Ház szóvivője
velemenyezd, 2013. december 13. péntek, 20:37
1/2
Képek, videók
Külügyminisztérium
mecsery
2010. március 19. péntek, 15:10
Külügyminisztérium terasz
mecsery
2010. március 18. csütörtök, 22:23
Pozitív megerősítések.jpg
pacsakute
2015. szeptember 30. szerda, 07:43
megerosites07.jpg
lenke1964
2015. június 22. hétfő, 11:36
Megerősítés
sanci81
2013. augusztus 05. hétfő, 21:10
átjáró híd megerősítése
peterimajoridozsahe
2009. december 11. péntek, 16:10
Robert+De+Niro+Uma+Thu rma
liliana01
2019. szeptember 18. szerda, 19:01
roberta név.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 18:12
henike és roberta lánya..
zsokica45
2018. július 11. szerda, 10:39
rátonyi róbert.jpg
maroka
2018. július 01. vasárnap, 14:01
robert névdd.jpg
zsokica45
2018. június 16. szombat, 16:23
robert névc.jpg
zsokica45
2018. június 16. szombat, 16:22
DSCN0037Károly Róbert kir
irmus
2018. június 08. péntek, 06:20
TÓTH_RÓBERT-fotója.jpg
cserhat3
2018. május 16. szerda, 14:09
Julia Roberts
agica2004
2018. április 12. csütörtök, 18:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.