Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 04:41 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nem tágít a vénasszonyok nyara
Nem tágít a vénasszonyok nyara

Még jó pár napig vendégünk marad a vénasszonyok nyara, a hideg, helyenként párás, ködös hajnalokat szikrázóan napos délutánok követik.

Pénteken és a hétvégén is folytatódik az eddigihez hasonló időjárás. Hajnalonként elsősorban nyugaton, délnyugaton és az Északi-középhegység völgyeiben válhat párássá, ködössé a levegő, napközben viszont országszerte szikrázó napsütés lesz jellemző, csupán néhol jelenhetnek meg rövid időre vékony fátyolfelhők.

Továbbra is mérhetünk 25 fokot

A kora reggeli órákra az ország nagy részén 5 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet, a völgyekben azonban ennél egy-két fokkal hidegebb, míg a magasabban fekvő helyeken ugyanennyivel enyhébbek lehetnek a reggelek. Délutánonként továbbra is 20 fok fölé melegszik a levegő, sok helyen megközelítjük, illetve el is érjük a 25 fokot.

Szigetvári
taltos1, 2018. október 11. csütörtök, 23:50
Szeles időt hoznak a frontok
Szeles időt hoznak a frontok

Kedden és szerdán is többfelé erős lehet a szél, jelentős csapadék hazánk nagy részén azonban nem várható.

Hétfőn az esti órákban

északnyugat felől hidegfront érkezik,

így északnyugaton már feltámadhat az északnyugatira forduló szél.

Kedden ez a hidegfront határozza meg hazánk időjárását, sokfelé élénk, erős lesz az északnyugati szél, csak keleten, északkeleten maradhat mérsékelt a légmozgás. A front útját főként éjjel és a nap első felében kísérheti több helyen kisebb eső, zápor. Jelentős mennyiségű csapadékra az ország nagy részén nem kell számítani, bár a Dunántúlon helyenként előfordulhat 5 mm fölötti mennyiség. Délután északnyugat felől egyre nagyobb területen tisztul ki az ég, ekkor már csak keleten, északkeleten fordulhat elő csapadék. Napközben 13-18 fokra van kilátás.

Radical fotója,
taltos1, 2018. október 02. kedd, 00:10
Sok napsütés után gyenge front jön
alakul.

A napos, többségében száraz napok után

pénteken gyenge hidegfront érkezik.

Elsősorban a dunántúli és az északi megyékben várható elszórtan záporok, zivatarok kialakulása. Északnyugatira fordul és helyenként feltámad a szél, erős, viharos széllökés zivatar környezetében lehet. Nyugaton visszaesik néhány fokot a hőmérséklet, de másutt még 28-32 fok várható.

Rippel Erik fotója, köszönjük!

Szombaton főként az ország nyugati felén készülhetünk záporos, zivataros időre, míg keleten eleinte hosszabb időre kisüthet a nap. Délután viszont a keleti, tiszántúli tájakra is megérkezik a csapadék. Többfelé lesz élénk, helyenként erős, zivatar környezetében viharos a szél. A Nyugat-Dunántúlon csupán 20 fok körül alakul nappal a hőmérséklet, de keleten még maradnak a 30 fok körüli maximumok.

Vasárnap az elszórt jellegű záporok, zivatarok
taltos1, 2018. augusztus 29. szerda, 00:42
Pár napig még kitart a kánikula
fülledtség

Csütörtökön és pénteken már fülledtebb, de továbbra is igen meleg időre van kilátás, az ország nagy részén még maradnak a 30 fok fölötti, helyenként 35 fokot megközelítő maximumok. A napsütés mellett ugyanakkor már több lesz a gomolyfelhő és szórványosan záporokra, zivatarokra is számítani kell. Az időnként élénk déli-délkeleti szél zivatarok környezetében felerősödhet.

Rippel Erik Tihanyban készült fotója, köszönjük!

Hullámzó hidegfront vet véget a hőségnek

A legfrissebb számítások szerint szombaton nyugat felől egy lassan mozgó, hullámzó hidegfront éri el térségünket, mely akár a jövő hét elejéig meghatározhatja időjárásunkat. Ez a front a hétvégén jelentős lehűlés mellett nagy hőmérsékleti kontrasztot idézhet elő a nyugati és keleti országrész között, sokfelé hozhat kiadós esőt, főként kezdetben záporokat, zivatarokat és viharossá
taltos1, 2018. augusztus 21. kedd, 00:46
Igazi nyári időben telhet az ünnep
megjelennek majd az égen, viszont gyenge zápor, esetleg zivatar csak elvétve alakulhat ki egy-egy helyen - a friss számítások szerint az északi tájakon -, melyek csak kis időre zavarhatják meg a szabadtéri programokat. Az északi-északkeleti szelet élénk lökések kísérhetik. A hajnali órákban 16-20 fok körül alakul a hőmérséklet, délután pedig 30-34 fok közötti maximumokra van kilátás.

Rippel Erik korábbi fotója, köszönjük!

A jelenlegi számítások szerint az esti tűzijáték idején csapadéknak elhanyagolható az esélye Budapesten, és az ország más településein is, a légmozgás sem lesz már jelentős, és a hőmérséklet is 24-27 fok körül alakulhat.

Egy-két fokkal fokozódik a hőség

A keddi és szerdai nap időjárását is a sok napsütés határozhatja meg, említésre méltó csapadék az ország legnagyobb részén nem valószínű. Egy-két fokkal fokozódik a nappali
taltos1, 2018. augusztus 18. szombat, 00:23
Hétvégére ismét növekszik a zivatarhajlam
Hétvégére ismét növekszik a zivatarhajlam

A hét második felében is marad a meleg idő, de újra többfelé vendégeink lesznek a záporok, zivatarok.

Átmeneti szünetet követően a hét második felében újra nedvesebb, labilisabb légtömegek alakítják időjárásunkat, így ismét erőteljesebbé válik a gomolyfelhő képződés, és főként pénteken valamint a hétvégén kell többfelé záporokra, zivatarokra számítani.

Szerdán és csütörtökön még kissé szeles időre, de többórás napsütésre készülhetünk. Zápor, zivatar a délutáni órákban szerdán legfeljebb keleten és a nyugati határ közelében, csütörtökön elszórtan alakulhat ki. Hajnalonként 15-20, míg napközben 28-32 fokot mérhetünk.

Ivanmari fotója, köszönjük!

Péntektől újra zivatarosabb idő jön

Pénteken és a hétvégén ismét nedvesebb, labilisabb légtömeg alakítja időjárásunkat, így a hosszabb-rövidebb
taltos1, 2018. július 24. kedd, 22:45
Hidegfront szeli ketté a hetet
csapadékmező tovább terjeszkedik kelet felé, legkésőbb a Tiszántúlon alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Az északi, a középső és a déli tájakon többfelé kell záporok, zivatarok kipattanására számítani, viszont nyugaton, északnyugaton elsősorban eső lehet a jellemző. Egyre többfelé lehet élénk, néhol erős az északi-északnyugati szél, legkésőbb keleten válthat irányt a légmozgás.

Rippel Erik fotója, köszönjük!

Nagy hőmérsékleti kontraszt

Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt az ország keleti és nyugati fele között. A tartósabban esős nyugati, északnyugati tájakon csak 20 fok köré emelkedhet a hőmérséklet, ezzel szemben keleten, délkeleten és délen még 30 fok körüli maximumokat mérhetünk. A záporos, zivatarok északi és középső tájakon 24-28 fok között alakulhat a hőmérséklet, de a csapadékhullást követően lehűl a levegő.

Visszatér a napsütés és a meleg
taltos1, 2018. július 09. hétfő, 23:11
Továbbra is elkerül minket a kánikula
gomolyfelhőkből főként az ország keleti felén és néhol a Dunántúl déli tájain készülhetünk elszórtan záporokra, zivatarokra. Heves viharok nem lesznek jellemzőek, de egy-egy kiadós felhőszakadással, apró-szemű jéggel kísért zivatar előfordulhat. Az északias irányú szelet többfelé kísérhetik élénk, helyenként erős lökések. Hajnalban 13-18, délután 25-30 fok között alakul a hőmérséklet.

Rippel Erik fotója, köszönjük!

Hétfőn elsősorban a Dunától keletre kell újabb záporokra, zivatarokra készülni. A Dunántúlon lesz naposabb az idő, itt legfeljebb a nyugati határszélen alakulhat ki egy-egy gyenge zápor. Sokfelé megélénkülhet az északias szél. Délután 26-30 fokig melegszik a levegő.

Kedden helyenként, előreláthatólag az ország északi területein és néhol keleten fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar. Emellett többnyire napos, gomolyfelhős idő ígérkezik, a szél már csak
taltos1, 2018. július 07. szombat, 23:33
Gyenge hidegfront jön
egy gyenge hidegfront szakítja meg átmenetileg. Országszerte befelhősödik az ég és többfelé várható záporok, zivatarok kialakulása, helyenként heves zivatar sem kizárt, felhőszakadással, jéggel, viharos széllel. Néhány fokot visszaesik a hőmérséklet, 25 és 33 fok között alakulnak a maximumok, keleten tart ki legtovább a kánikula.

Hidegfront szakítja meg a strandidőt

Rippel Erik fotója, köszönjük!

Szombaton kezdetben még többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra, nagyobb mennyiségű csapadék főleg a déli, délkeleti megyékben valószínű. Délután viszont északnyugat, nyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet és fokozatosan megszűnik a csapadék. Szeles lesz az idő, a Dunántúlon helyenként erős lökések kísérhetik az északnyugati szelet. A csúcshőmérséklet 25-31 fok között alakul.

Vasárnap a napsütés veszi vissza a főszerepet, egy-egy zápor, zivatar
taltos1, 2018. július 05. csütörtök, 23:37
A folytatásban: záporok, zivatarok és meleg idő
értékek után délutánra 26-31 fokig melegszik a levegő.

Egyre több zivatar

Csütörtökön is folytatódik a gomolyfelhős idő. Záporok, zivatarok elszórtan, legkisebb eséllyel délkeleten fordulhatnak elő. Hevesebb viharokra a nyugati határ közelében élők számíthatnak. A délnyugatira forduló szél miatt tovább melegszik az idő, délután már 28-33 fokot mérhetünk.

Rippel Erik fotója Balatonvilágosról, köszönjük!

Pénteken egy gyenge hidegfront éri el hazánk térségét, melynek köszönhetően még több helyen kell záporokra, zivatarokra készülni. Az erősebb cellákat jégeső, felhőszakadás, viharos széllökések is kísérhetik. Az északnyugatira forduló szél zivataroktól függetlenül is többfelé megélénkül. A hőmérséklet nem esik vissza számottevően, napközben 25-32 fokra van kilátás.

Szombaton előreláthatólag még záporos, zivataros idő körvonalazódik, a
taltos1, 2018. július 04. szerda, 01:06
Erős hidegfront rontja el a strandidőt péntekre
Erős hidegfront rontja el a strandidőt péntekre

Péntekre többfelé kiadós csapadékkal, viharos széllel és jelentős lehűléssel markáns hidegfront érkezik.

Csütörtökig kitart az igazi nyári idő, egyre melegebb napokra számíthatunk, majd péntek hajnalban északnyugat felől erős hidegfront éri el az országot.

Szél, csapadék, ősziesen hűvös idő

A front felhőzetéből péntekre virradóra egyre többfelé várható zápor, zivatar, főként az északkeleti országrészben felhőszakadás, jégeső is, majd napközben a zivatarok egyre inkább kelet felé szorulnak vissza, de esőre, záporra még többfelé kell számítani. Több helyen hullhat jelentős csapadék, a legnagyobb mennyiségre előreláthatólag északkeleten van kilátás. Csak a délután második felében kezd északnyugat felől csökkenni a felhőzet.

Gyurman Attila fotója, köszönjük!

A front átvonulását
taltos1, 2018. június 20. szerda, 01:31
Hőséggel és zivatarokkal nyit a nyár
idő, de kevés zápor, zivatar továbbra is előfordulhat.

Csütörtökön főként nyugaton és az Északi-középhegységben fordulhatnak elő helyenként záporok, zivatarok. Emellett továbbra is napos, igazi nyári idő várható. Nyugaton, északnyugaton időnként megélénkülhet a délies légmozgás. Hazánk nagy részén kánikulai meleg várható,

délután 29-33 fokot mérhetünk.

Rippel Erik fotója Dunakesziről, köszönjük!

Pénteken sem valószínű jelentős mennyiségű csapadék, ám főként a délutáni, kora esti órákban már több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok. A nyugati tájakon ismét megélénkülhet a délies szél. A legmelegebb órákban 28-33 fokot mérhetünk.

Hétvégén már több záporra, zivatarra van kilátás. Néhol akár heves viharok is előfordulhatnak. Időnként feltámad a nyugatira, északnyugatira forduló szél, a csúcshőmérsékletek a legfrissebb modellfutások
taltos1, 2018. május 30. szerda, 22:44
1/3
Képek, videók
vénasszonyok nyarán 01.jp
chillik
2018. május 25. péntek, 05:33
vénasszonyok nyarán 02.jp
chillik
2018. május 25. péntek, 05:32
Vénasszonyok nyara.jpg
chillik
2016. november 28. hétfő, 04:04
VICCES VÉNASSZONYOK NYARA
zsokica45
2015. október 19. hétfő, 10:40
Vénasszonyok nyara.jpg
cady89
2014. október 09. csütörtök, 16:10
vidéki vénasszonyok.jpg
kicsoda57
2013. november 16. szombat, 17:43
Vénasszonyok nyara - kép
anci-ani
2013. március 24. vasárnap, 15:41
vénasszonyok neteznek.jpg
kicsoda57
2012. december 09. vasárnap, 00:51
Vénasszonyok nyara
lyceum
2012. szeptember 12. szerda, 17:33
Vénasszonyok nyara
anna4459
2011. szeptember 08. csütörtök, 21:37
vénasszonyok nyara.jpg
szalai0913
2010. szeptember 20. hétfő, 20:42
vénasszonyok nyara....
margo511
2010. szeptember 10. péntek, 19:47
vénasszonyok nyarán
bmari
2010. június 18. péntek, 15:18
Vénasszonyok nyara
anamisam
2008. augusztus 09. szombat, 15:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.