Belépés
2019. augusztus 23. péntek | 34. hét | 235. nap | 14:25 | Bence
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
BÉT - A Mol teljesített a legjobban
A részvénypiac forgalma 8,1 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője az MTI-nek elmondta: a vezető papírok közül - közepes forgalom mellett - a Mol nyújtotta a legjobb teljesítményt. Az elmúlt bő tíz nap legnagyobb áldozata, a magyar olajpapír kezd ismét pozitív megítélés alá kerülni, visszanyerni formáját - mutatott rá. Hozzátette, a többi nagy papír esetében nem volt említésre méltó esemény, igazodtak a nemzetközi hangulathoz.

A Mol 34 forinttal, 1,14 százalékkal 3020 forintra erősödött, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 50 forinttal, 0,40 százalékkal 12 410 forintra nőtt, forgalmuk 3,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4,50 forinttal, 1,04 százalékkal 438 forintra emelkedett, forgalma 215,8 millió forint volt.

A Richter-papírok 75 forinttal, 1,48 százalékkal 5000 forintra gyengültek, forgalmuk 1,1 milliárd forintot ért
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 17:42
BÉT - Alacsony forgalom mellett enyhén csökkent a BUX
minimális elmozdulások voltak az amerikai és az európai részvénypiacokon, és a magyar tőzsdén is. A forgalom alacsony volt, BUX-index érdemben nem mozdult, a vezető részvények vegyesen mozogtak.

Az elemző hozzátette, hogy a befektetők a jegybankokra várnak, a Federal Reserve (Fed) és az Európai Központi Bank is a következő hetekben tart majd kamatdöntő ülést. Emellett az Egyesült Államokban gyorsjelentési szezon indul a jövő héten, amely felkavarhatja majd az állóvizet.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank elemzője szintén azt emelte ki, hogy a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) alacsony forgalmú napot zárt, a kereskedést iránykeresés jellemezte. A vezető részvények érdemi elmozdulást nem mutattak a csütörtöki záró árfolyamukhoz képest.

A Mol ára nem változott, 2960 forintot ért, 1,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára nem változott, 12 400 forintot értek, forgalmuk 6,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,46 százalékkal 434 forintra csökkent,
velemenyezd, 2019. július 12. péntek, 17:41
Raiffeisen: a magyar gazdaság nagyon jó helyzetben van
Kiemelte: a magyar gazdaság az úgynevezett magas nyomású gazdaság jeleit mutatja, amelyre a tartósan alacsony munkanélküliségi ráta, a gyorsan növekvő bérek, az emelkedő infláció, a magas beruházási ráta és az átlagos trend feletti gazdasági növekedés jellemző. A magas nyomású gazdaság mindig egy mélyebb válságot követő elhúzódó és lassú kilábalási időszak után következik be - jelezte Török Zoltán.

Úgy vélte, 2019 második felében már várhatóan láthatók lesznek a növekedés lassulásának jelei: idén 4,2 százalékos, 2020-ban pedig 3,1 százalékos GDP-növekedési ütemre számítanak a bank szakértői, ezzel együtt gyors marad a magyar felzárkózás folyamata.

Jelezte: a maginfláció a következő negyedévekben még magasabbra megy fel, a Központi Statisztikai Hivatal által számított maginfláció átmenetileg 4 százalék fölött tetőzik majd, miközben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által figyelt adószűrt maginfláció 4 százalék körül mozoghat a második félévben. A világ nagy jegybankjainak a lazító politikája miatt az
velemenyezd, 2019. július 04. csütörtök, 18:12
Újabb bankok jelezték, hogy részt vesznek a babaváró hitelek nyújtásában
A K&H banknál az első jóváhagyott hitelkérelmet beadó házaspár hitelkiváltásra vette fel a babaváró hitelt. A K&H becslése szerint az első három hónapban 300-1000 igénylés érkezhet a pénzintézethez, és évente körülbelül 10-20 milliárd forint összegben folyósíthat majd babaváró hitelt a bank. Az átlagos hitelösszeg a pénzintézet várakozásai alapján 8 millió forint körül lesz.

A K&H szerint az ügyfelek körülbelül harmada a meglévő lakáshitele vagy személyi kölcsöne kiváltására fordítja majd a hitelt, illetve a lakáskölcsönök iránt is megugorhat a kereslet, hiszen a 10 millió forint sok esetben nem fedezi a megvásárolni kívánt lakás vételárát. A hiteligénylőknek a rendeletben előírt feltételek teljesítésén túl meg kell felelniük a K&H Bank hitelképességi vizsgálatának is.

A Takarék Csoport az MTI-vel közölte: 2022 végéig nagyjából 60 milliárd forint babaváró hitel kihelyezésével számol, az indulást követő hónapokban jelentős számban várják az igényléseket. Átlagosan 6 millió forint összegű
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 17:41
BÉT - Szakértők: mérsékelt pozitív tartományban nyithat a tőzsde
Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője az MTI-nek elmondta, hogy a hétvégi G20-as csúcs után pozitív hangulat alakult ki a nemzetközi tőzsdéken, miután a kínai-amerikai kereskedelmi háború a másfél évvel korábbi szintre enyhült, bár a pozitív hangulatot mérsékelték a hétfői amerikai gyenge adatok.

A Raiffeisen Bank üzletkötője úgy látja, hogy kedden a nemzetközi piacokon iránykeresés lehet irányadó, ugyanakkor a magyar tőzsdén hétfőn erősebb napot lehetett látni, ezért várakozása szerint a magyar piac a nemzetközit felülteljesítheti.

Tóth Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. junior elemzője az MTI-nek küldött elemzése szerint mérsékelt pozitív tartományban nyithat a Budapesti Értéktőzsde a kedvező nemzetközi hangulat fényében kedden. Az előző heti csökkenés után az OTP hétfőn emelkedett és a 200 napos mozgóátlag felett zárt, ezzel megnyílt a tér a 11 875 forintos szint felé. A Richter tovább araszol felfelé, az 5270 forintos ellenállás szignifikáns áttörésével próbálkozhat. A Molnak
velemenyezd, 2019. július 02. kedd, 08:30
BÉT - Elemző: az OTP húzta le a BUX-ot
A részvénypiac forgalma 9,4 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a vezető részvények mínuszban zártak, a BUX esését leginkább az OTP befolyásolta, amelynek árfolyama pénteken 0,88 százalékkal csökkent. Hozzátette, a magyar piacon a nyugat-európai tőzsdékhez hasonlóan eseménytelen volt a kereskedés pénteken.

A Mol ára nem változott, 3152 forintot ért záráskor, forgalma 1,6 milliárd forint volt.

Az OTP-részvények ára 100 forinttal, 0,88 százalékkal 11 300 forintra csökkent, forgalmuk 5,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 421 forinton zárt a papír, forgalma 176,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 15 forinttal, 0,29 százalékkal 5235 forintra esett, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 4485,74 ponton zárt pénteken, ez 17,55 pontos, 0,39 százalékos csökkenés a csütörtöki záráshoz
velemenyezd, 2019. június 29. szombat, 10:09
Az MNB a projekthitelek miatt már a CIB Bankot sem kötelezi rendszerkockázati tőkepuffer tartására
megelőzően a hitelintézeteknél nagymértékű problémás projekthitel állomány épült fel, ami jelentős pénzügyi stabilitási kockázatot jelentett. A kockázatok kezelése érdekében az MNB 2014 őszén a rendszerkockázati tőkepuffer (Systemic Risk Buffer - SyRB) követelmény előírásáról, illetve 2015 novemberében az alkalmazás pontos részleteiről döntött.

A problémás kitettségek mértékét figyelembe véve a jegybank első alkalommal 2017. július 1-jétől írt elő rendszerkockázati tőkepuffert a CIB Bank és a Raiffeisen Bank számára. 2018. július 1-jétől az MNB az előzetesen meghatározott ütemezésnek megfelelően felülvizsgálta ezt a döntést, ami csak a CIB Banknál eredményezett rendszerkockázati tőkepuffert. Az MNB a tőkepufferről szóló határozatnak megfelelően 2019 júniusában újra felülvizsgálta a 2018-ban megállapított ráták mértékét. A felülvizsgálat eredménye szerint az elmúlt időszakban a bankok érdemben megtisztították mérlegeiket.

A 2018. március 31-i 128 milliárd forintos bankrendszeri problémás állomány
velemenyezd, 2019. június 29. szombat, 10:06
BÉT - Közepes forgalom mellett esett a BUX
A részvénypiac forgalma 10,1 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank elemzője az MTI-nek elmondta, a BÉT forgalma közepes volt, legnagyobb részét az OTP kereskedése adta, amelyre dél körül eladói nyomás érkezett, de később stabilizálódott a papír piaca. A blue chipek közül emellett a Richter jó teljesítményét emelte ki.

A nemzetközi piacokon az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdai ülése után eléggé hektikus piaci mozgások láthatóak, ez, valamint a geopolitikai történések határozták meg a tőkepiaci mozgásokat - mondta az elemző.

A Fed monetáris döntéshozó testülete, a nyíltpiaci bizottság szerdán zárult ülése után egyértelműen a piacok értésére adta, hogy júliusban valószínű az irányadó kamatok csökkentése.

Mélyül az amerikai-iráni viszály, a Pentagon elismerte, hogy Irán lelőtt egy amerikai katonai drónt, amit befektetők úgy értékeltek, hogy nőtt egy amerikai-iráni katonai
velemenyezd, 2019. június 20. csütörtök, 21:54
Babaváró hitel: további bankok jelezték, hogy július elsejétől kínálják a terméket
hitelből. Az egyszeri alkalommal felvehető hitel akár a kisebb összegű jelzáloghitelek helyettesítő terméke is lehet, hiszen hasonló futamidőre, kamatmentesen nyújt finanszírozási lehetőséget tízmillió forintig, így főként az alacsonyabb összegű lakásvásárlás vagy korszerűsítés, felújítás célú jelzáloghitelek esetében jelentkezhet a kiszorító hatása. Azt várják, hogy a 2022 végéig egyetlen alkalommal felvehető babaváró hitelt túlnyomó részben idén igénylik majd az arra jogosultak.

A tervek szerint a Raiffeisen Banknál is igényelhető lesz július 1-től a babaváró hitel, a pénzintézet jelentős érdeklődésre számít. Egyes jogszabályi előírások pillanatnyilag még nem tisztázottak, így a pontos részleteket a következő 1-2 egy-két hétben véglegesíthetik. A termék bevezetéséhez szükséges háttérfolyamatokon és fejlesztéseken már nagy erőkkel dolgoznak a bank munkatársai.

A Takarék Csoport és Raiffeisen Bank mellett korábban már 6 pénzintézet közölte az MTI-vel: a július 1-jétől elérhető babaváró hitel
velemenyezd, 2019. június 01. szombat, 07:06
Privatizálná a szerb kormány az ország második legnagyobb bankját
A kabinet a Politika című belgrádi napilapban tette közzé a privatizációs felhívást, amely szerint június 21-ig csak olyanok tehetnek ajánlatot a részvényekre, akik az utóbbi legalább három évben a bankszektorban tevékenykedtek, valamint legalább 20 százalékos részesedésük van valamely nagy bankcsoportnál vagy több mint egymilliárd eurós aktívával rendelkeztek 2018-ban.

A szerb kormány a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötött megállapodás értelmében privatizálja az állami tulajdonban lévő vállalatok többségét. A szerb kormány és az IMF tavaly júniusban állapodott meg egy harminc hónapra szóló, nem pénzügyi, hanem tanácsadásra vonatkozó együttműködésről. Az új program a tervek szerint a makrogazdasági és pénzügyi stabilitást őrzi meg, valamint az ambiciózus strukturális és intézményi reformok megvalósítását támogatja annak érdekében, hogy elősegítsék a gazdasági növekedést, növeljék az életszínvonalat, lehetőséget teremtsenek új munkahelyek létrehozására, és erősítsék a befektetői bizalmat.

A
velemenyezd, 2019. május 31. péntek, 12:01
BÉT - Felülteljesítő volt a BUX
A részvénypiac forgalma az átlagosnál magasabb, 14,6 milliárd forint volt. A vezető részvények többsége erősödött az előző napi záráshoz képest, az OTP teljesített a legjobban.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank elemzője az MTI-nek elmondta, a nemzetközi piacokon az amerikai-kínai kereskedelmi feszültség kiéleződése miatt rossz volt a hangulat, a magyar piac azonban szembe menve ezzel, erősödött. A Richterrel kapcsolatban megjegyezte, hogy a gyógyszerpapír délelőtt erősen kezdte a napot, de végül előző napi záróárához közeli szintre korrigált vissza.

A Mol 6 forinttal, 0,18 százalékkal 3244 forintra gyengült, 2,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 320 forinttal, 2,68 százalékkal 12 240 forintra erősödtek, forgalmuk 8,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,47 százalékkal 413 forintra nőtt, forgalma 334,5 millió forint volt.

A Richter-papírok ára 10 forinttal, 0,19 százalékkal 5240 forintra emelkedett, forgalmuk 2,3 milliárd forintot
velemenyezd, 2019. május 29. szerda, 17:45
Csökkenő forgalomban gyengült a BUX a héten
a Magyar Telekom kivételével gyengültek.

Az Equilor Befektetési Zrt. az MTI-nek küldött heti elemzésében kiemelte, hogy a pénteken reggel megjelent tájékoztatás szerint az OTP megvette a Societe Generale Csoport szlovén leánybankját, az SKB Banka 99,73 százalékos részesedését. Az SKB Banka a mérlegfőösszeg alapján Szlovénia negyedik legnagyobb bankja, 9 százalékos piaci részesedése van. A tranzakció pénzügyi zárására a következő hónapokban kerülhet sor.

Az Equilor kiemelte azt is, hogy a Raiffeisen kedden 12 300 forintról 13 200 forintra emelte az OTP Bankra vonatkozó 12 havi célárfolyamát, az ajánlásuk továbbra is tartás.

Az elemzés szerint a vártnál is gyengébb első negyedéves eredményt közölt a Mol pénteken. Éves alapon 8,9 százalékkal csökkent a tisztított, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA), ami a kedvező devizahatás nélkül még nagyobb csökkenés lenne, így jelentősen elmarad az elemzői konszenzustól.

A héten a Magyar Telekom részvényeinek ára 0,98 százalékkal
velemenyezd, 2019. május 05. vasárnap, 08:30
1/91
Képek, videók
O.V.-Teljesítés.jpg
agica2004
2015. március 05. csütörtök, 15:30
szóban teljesítenek.jpg
agica2004
2013. november 02. szombat, 15:43
teljesítem kívánságaidat
jegesmedve21
2012. július 02. hétfő, 08:14
kérés-teljesítés.jpg
moretti69
2012. január 29. vasárnap, 21:25
Teljesitem kivánságod.jpg
gosztmagdi
2011. szeptember 09. péntek, 12:22
A Readingi fegyház ballad
chillik
2018. május 22. kedd, 08:00
Raiffeisen bank
driszkili
2006. október 31. kedd, 14:27
sztárjk a telekomnál
borlopok
2007. május 15. kedd, 14:04
forgalmas belváros
sgy_ro
2013. augusztus 13. kedd, 14:47
sirályok lesik a forgalma
anitszirk
2006. július 24. hétfő, 17:42
reszveny.jpg
relisisi
2015. augusztus 12. szerda, 13:49
Szegedi részvény.jpg
agica2004
2014. augusztus 12. kedd, 15:40
1920_Reszveny_szalami. jpg
szidnifox
2010. november 23. kedd, 10:24
részvény.jpg
agica2004
2010. március 19. péntek, 13:58
egy részvény.jpg
agica2004
2006. december 14. csütörtök, 16:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.