Belépés
2019. június 27. csütörtök | 26. hét | 178. nap | 09:10 | László
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rádiós frekvenciákról és a filmszemle támogatásáról döntött a médiatanács
Vörösmárvány Alapítvány alakilag érvénytelen ajánlatot nyújtott be. A többi pályázat esetében hiánypótlást kért a hatóság: a székesfehérvári és a tatabányai eljárásban az egyetlen pályázótól, a Karc FM Média Kft.-től, a zalaegerszegi pályázat esetében a szintén egyedül pályázó Lánchíd Rádió Kft.-től, a budaörsi eljárásban pedig a Hunicom Stúdió Kft.-től és a Buda Környéki Médiaszolgáltató Kft.-től. Utóbbi esetében egy pályázó ajánlata alakilag érvénytelen volt.

A médiatanács az LB Rádió Kft. és a Radio Plus Kft. közös kérelmére engedélyezte, hogy a Keszthely 99,4 MHz mint hálózatba kapcsolódó médiaszolgáltatás az eddigi napi 4 óra 23 perc helyett 4 óra 40 percben szolgáltathassa saját műsorát a keszthelyi 99,4 Rádió 1-en. A médiaszolgáltatók kérelmüket azzal indokolták, hogy a Radio Plus Kft. minden hálózatba kapcsolódó partnerével egységesíteni szeretné a műsorstruktúrát, így a műsoridőt is.

A testület döntött arról is, hogy összesen kétmillió forinttal támogatja a 22. Faludi Ferenc Nemzetközi
velemenyezd, 2019. február 07. csütörtök, 17:31
Frekvenciák pályázati felhívásait tett közzé, illetve rádiós pályázatokról és bírságokról döntött a médiatanács
Zalaegerszeg 88,9 MHz pályázatán a testület döntése alapján az LB Rádió Kft. nyert, amely kereskedelmi jelleggel ad majd műsort - írták.

A nyertes pályázók a szerződéskötéstől számított, legfeljebb hét évre nyerik el a jogosultságot - a médiatörvény feltételeitől függően -, amely további öt évvel megújítható - emlékeztettek.

A tájékoztatás szerint a médiaszolgáltatók közös kérelmére a tanács engedélyezte a Zalaegerszeg 95,8 MHz-en sugárzó Rádió Zala Egyszemélyes Kft. hálózatba kapcsolódását a Radio Plus Kft. budapesti jogosultságával, valamint azt, hogy a rádió 95,8 Rádió 1 néven szóljon tovább. Az LB Rádió Kft. médiaszolgáltató kérésére a tanács engedélyezte a hajdúböszörményi, hajdúszoboszlói, hajdúnánási és derecskei vételkörzetekben szóló 98,9 Rádió 1 elnevezés módosítását Hajdúsági Rádió 1-re. A szolgáltató kérését azzal indokolta, hogy Hajdúböszörményen kívüli többi településen nem a 98,9 MHz-en fogható az adó, így a jelenlegi megnevezés megtévesztő.

A médiatanács bírságokról is
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 14:01
Médiatanács: új körzeti kereskedelmi rádió indulhat Pécsen
hatóság honlapján. A testület arról is döntött, hogy a frekvenciára a korábbi szolgáltató Rádió 96,3 Kft.-vel 30 napra szóló ideiglenes hatósági szerződést köt augusztus 18-ától.

Közölték, a Zalaegerszeg 88,9 MHz-es helyi rádiós pályázati felhívásra beérkezett három ajánlat alaki vizsgálatának keretében eheti ülésén a tanács hiánypótlásra szólította fel mindhárom pályázót: a Regionális Rádió Kft.-t, az Egerszeg Média Kft.-t és az LB Rádió Kft.-t is.

A testület hozzájárult a Fehérvár Rádió Kft. és a Radio Plus Kft. együttes kérelmében foglaltakhoz, amelynek értelmében a Székesfehérvár 94,5 MHz-es helyi frekvencián kereskedelmi jelleggel működő Fehérvár Rádió a döntés napjától 94,5 Rádió 1 néven működhet tovább, valamint hálózatba kapcsolódhat a Budapest 96,4 MHz-es körzeti frekvencián szintén kereskedelmi jelleggel működő Rádió 1-gyel.

A tanács szintén helyt adott a Mambó Rádió Kft. és a Radio Plus Kft. közös kérelmének, amely szerint a Rádió 1-gyel hálózatba kapcsolódott, a Pécs 90,6 MHz-es és
velemenyezd, 2018. július 25. szerda, 16:10
Médiatanács: Dunaújvárosban is hallható lesz a Rádió 1
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény szerint a Dunaújváros 93,1 MHz frekvenciára kiírt pályázaton a tanács az egyedüli pályázó Crossborder Kft.-t nyilvánította nyertesnek. A szolgáltató kereskedelmi jelleggel, a Radio Plus Kft.-vel hálózatba kapcsolódva sugározhatja majd műsorát, 93,1 Rádió 1 néven.

Jelezték azt is: a testület a Tatabánya 96,7 MHz frekvenciára kiírt eljárásban az LB Rádió Kft.-t és a Blue Hill Média Kft.-t, míg a Székesfehérvár 101,8 MHz frekvencia pályázatában a Veszprém Média Kft.-t és a Turul Média Kft.-t pályázati nyilvántartásba vette.

Az eljárások folytatásáról a múlt héten döntött a médiatanács, miután az alaki érvénytelenség miatt korábban mindkét eljárásból kizárt Regionális Rádió Kft. felülvizsgálati kérelmeit a bíróság elutasította - jelezték.

A közlemény szerint a médiatanács engedélyezte a Mária Rádió Frekvencia Kft. kérelmét, hogy a Monor 106,3 MHz médiaszolgáltatási jogosultságát a Gyál 98,9
velemenyezd, 2017. november 16. csütörtök, 15:31
Médiatanács: Szegeden is szól a Rádió 1
Mint írják, az eddig a debreceni Európa Rádióval hálózatban működő adó a Radio Plus Kft.-vel együttműködve a korábbi napi négy órányival szemben negyven perccel több saját műsorral jelentkezik, egyben november hetedikétől nevét 87,9 Rádió 1-re változtatta.

Közölték azt is: a testület a Telkibánya 100,6 MHz közösségi rádiós frekvencia eljárásában a Mária Rádió Zemplén néven tervezett szolgáltatásával pályázó Médiahíd Kft.-t nyilvánította nyertesnek, amely a fővárosi Mária Rádióval hálózatba kapcsolódóan nyújtotta be ajánlatát.

Jelezték: a médiatanács ötvenezer forinttal bírságolta a Sport2 médiaszolgáltatóját, az AMC Networks Central Europe Kft.-t burkolt reklám közzététele miatt. A csatorna Lóverseny délután című műsorszámának egyik augusztusi adásában egy gasztronómiai rendezvény főszervezőjével készült interjút mutatott be a programok részletes ismertetésével, és a beszélgetés után a rendezvény hivatalos plakátja is megjelent a képernyőn.

A szolgáltató ezzel úgy reklámozott egy
velemenyezd, 2017. november 10. péntek, 14:02
Fővárosi frekvenciáról döntött, bírságot szabott ki a médiatanács
hogy a reformáció 500. évfordulóján indulva a keresztény hit és értékrend alapjain minél szélesebb közszolgálati műsortartalmat közvetítsen minél több hallgatóhoz, alternatívát nyújtva a médiapiacon jelenleg szereplő liturgikus jellegű vallási adások mellett - közölték.

Jelezték egyben: a tanács elfogadta a Tokaj 101,8 MHz helyi közösségi rádiós frekvencia pályázati felhívásának tervezetét, a dokumentumot tíz munkanapon belül közzéteszi honlapján.

Tájékoztattak arról is: a Csaba Rádió Kft. és a Radio Plus Kft. közös kérelmére engedélyezte a testület, hogy a két vállalkozás hálózatba kapcsolódjon a Csaba Rádió 4 óra saját műsoridejének megtartása mellett. A tanács hozzájárult ahhoz is, hogy a Szeged 87,9 MHz rádiós frekvencián működő Európa Rádió november 6-tól megszüntesse hálózatba kapcsolódását a Debrecen 94,4 MHz-en szóló Európa Rádióval, és közösségi helyett kereskedelmi jelleggel folytassa működését.

A közlemény szerint 1,5 millió forintos bírságot kapott a Digital Media and
velemenyezd, 2017. november 02. csütörtök, 16:52
Médiatanács: 25 millió forintnyi pályázatot írtak ki online médiatartalmakra
A közlemény szerint multimédiás applikációk, installációk és virtuális kiállítások tervei is benyújthatók a pályázatra.

A Magyar Média Mecenatúra Program keretében kiírt pályázat célja, hogy új, értékes és eredeti közszolgálati tartalmak váljanak elérhetővé az online médiaszolgáltatások kínálatában.

A nyertes magyarországi pályázatok számára idén is 20 millió forint a keret, míg a határon túli pályázók számára 5 millió forintot különített el a médiatanács. Egy pályázó maximum egymillió forinttal támogatható.

A korábbi évekhez képest - a felsőoktatási intézmények javaslatát elfogadva - könnyítés, hogy a tartalom elkészítésére az eddigi fél év helyett kilenc hónap áll rendelkezésre. Feltétel, hogy a tartalom legalább egy évig hozzáférhető legyen az online felületen - tették hozzá.

A négykörös pályázati eljárás első fordulójára november 23-án 12 óráig lehet jelentkezni az ügyfélkapun keresztül. A pályázati felhívás és a pályázat benyújtásával kapcsolatos gyakorlati információk
velemenyezd, 2017. október 26. csütörtök, 15:53
Kimenekül Andy Vajna balhéjából a Médiatanács
A Médiatanács jelenleg is zajló ülésén születik meg a döntés, ahol megváltoztatják korábbi határozatukat Andy Vajna rádiójának békéscsabai győzelméről. A mostani döntéssel egyébként valójában ismét Vajnának kedveznek.Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa ma 10 órakor elkezdődött ülésén újra foglalkozik a békéscsabai 88,9 MHz-es kereskedelmi rádiós pályázattal, és az ülésen megváltoztatják korábbi, a pályázaton Andy Vajna cégét, a Rádió 1-et működtető Radio Plus Kft.-t győztesnek nyilvánító döntésüket. Vagyis mégsem kapja meg a Vajna-rádió a békéscsabai 88,9 MHz-et.
A grémium korábban annak ellenére hozta ki győztesnek Vajnáékat, hogy mint azt többrészes cikksorozatunkban feltártuk, Vajnáék még egy érvényes bankszámla-igazolást sem tudtak bemutatni a jogvesztő hiánypótlási határidőre sem, sőt a grémium korábban azt is megtette, hogy Vajnáék miatt elhalasztotta egyik ülésének napirendi pontját, amikor a kormánybiztosék
bordat, 2017. október 24. kedd, 18:25
NMHH Médiatanács: döntések öt rádiós pályázati eljárásban
A közlemény szerint a Tokaj 101,8 MHz helyi közösségi rádiós frekvencia pályázati eljárásában a médiatanács alaki érvénytelenség miatt megtagadta az egyedüli pályázó, a Hegyalja Média Kft. pályázati nyilvántartásba vételét.

A testület a Pécs 101,7 MHz körzeti kereskedelmi rádiós pályázat eljárásában a P1 Rádió Kft.-t hiánypótlás után pályázati nyilvántartásba vette, miután a bíróság elutasította a Regionális Rádió Kft. és a Pécs Rádió Kft. felülvizsgálati kérelmeit a nyilvántartásba vételük megtagadása miatt.

A médiatanács felvilágosítást kér három helyi kereskedelmi rádiós frekvencia pályázati eljárásában: a Dunaújváros 93,1 MHz eljárásában a Crossborder Film Kft.-től, a Nagykanizsa 95,6 MHz eljárásában a dtm Media Hungary Kft.-től, a Veszprém 90,6 helyi kereskedelmi rádiós frekvencia pályázatában pedig az LB Rádió Kft.-től.

Az utóbbi két pályázati eljárásban a bíróság elutasította a Helikon Rádió Kft. és a Regionális Rádió Kft. felülvizsgálati kérelmeit arról, hogy a grémium korábban
velemenyezd, 2017. október 05. csütörtök, 12:12
Animációs filmfesztivál támogatásáról döntött a médiatanács
A testület MTI-hez eljutatott közleménye szerint az október 18. és 21. között rendezett animációs fesztiválon összesen 1,5 millió forint értékben jutalmat ajánl fel a legígéretesebb magyar tehetségnek járó George Pal-díj, a közönségszavazatok alapján a legnépszerűbb magyar film alkotójának járó Macskássy Gyula-díj, valamint a gyermekközönség voksai alapján legnépszerűbb magyar meseanimációnak járó Csermák Tibor-díj nyerteseinek. Tavaly ezeket a díjakat Tóth Luca (Superbia), Bucsi Réka (Love), valamint Bárczy Örs (Hey Deer!) és Gelley Bálint Farkas (Átjáró Másvárosba - Első fejezet: Közbenjáró) nyerte el.

A tanács emellett összesen 400 ezer forint bírsággal sújtotta az RTL Klubot, mert a Bringasáv című műsor áprilisi és májusi adásainak hatósági ellenőrzésekor egyrészt indokolatlan hangsúlyt fektetett az egyik, áruhiteleket nyújtó pénzügyi intézet termékének bemutatására, másrészt a törvény szellemébe ütköző módon ösztönzött a támogató cég termékének megvásárlására.

Mint írják, a Nagykanizsa
velemenyezd, 2017. szeptember 26. kedd, 14:20
Véleményezhető az országos kereskedelmi rádiós frekvencia pályázati felhívásának tervezete
A közlés szerint a pályázat célja, hogy megmaradjon az országos duális médiarendszer, és a közszolgálati rádióadók mellett az eljárás végén újra működhessen országos kereskedelmi rádió Magyarországon, bővített lefedettséggel.

Ebben a helyzetben a médiatanács elfogadta a június 7. és 21. között közszemlére közzétett és az eddigi lefedettséget Fehérgyarmat, Gerecse, Szentes és Vasvár telephelyekkel kiegészített frekvenciatervet az országos kereskedelmi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség pályáztatásához, és ugyancsak elfogadta a pályázati felhívás tervezetét, amely csütörtöktől olvasható a honlapon.

A két héten át véleményezhető frekvenciatervre egyetlen észrevétel sem érkezett, a pályázati felhívás tervezetéről pedig nyilvános meghallgatást tart a hivatal a közzétételtől 20-30 napon belül. A médiatanács az ez után számított 45 napon belül dönt majd a pályázati felhívás véglegesítéséről - teszik hozzá.

Magyarázatképpen hozzáfűzték: az országos kereskedelmi rádiós pályázati eljárás
velemenyezd, 2017. július 07. péntek, 10:07
Mintegy 170 millió forinttal támogatja 24 film készítését a médiatanács
A médiatanács a Magyar Média Mecenatúra programjában a 2017-es Ember Judit-pályázat idei első fordulójában tizenhét dokumentumfilm - köztük egy határon túli alkotás - elkészítését támogatja 109 millió forinttal.

A határon túli pályázó, Bencze Zoltán egy 1929-ben alapított csíki hokicsapat történetét mutatja majd be. Hazai gyártásban készül film András Ferenc rendezésében Zichy Mihály festőről, Czinke Gyula Halassy Olivér vízilabdázó, M. Nagy Richárd pedig Dargay Attila rajzfilmrendező életét mutatja be. Babos Tamás forgat arról a háromszoros Oscar-díjas Rózsa Miklósról, aki többek között a Ben Hur és A bagdadi tolvaj filmzenéjét szerezte; László Barna a Szászcsávási Zenekar zenészéről, Mezei Ferenc Csángálóról készít filmet.

A Pókerarcok című film három 95 év körüli színházi szakemberrel - Lénárt Istvánnal, Lázár Egonnal és Sívó Emillel - a főszerepekben szemlélteti az elmúlt hetven év kulturális életét Gerő Péter rendezésében, míg egy másik alkotásban Bonta Zoltán a 30-as és a 40-es évekbeli
velemenyezd, 2017. június 09. péntek, 15:22
1/2
Képek, videók
MDF-es alapítvány Bajnai
furaila
2017. március 27. hétfő, 15:22
Alapítvány SÓLY.jpg
dnemethk
2015. június 28. vasárnap, 12:05
Táncsics Alapítvány.jpg
basikele
2012. október 27. szombat, 09:42
Menhely-Alapítvány.jpg
romajozsi
2012. július 19. csütörtök, 17:48
Mentőkutyás Alapítvány 1
vojtiera
2012. július 14. szombat, 18:53
Alapítvány.jpg
vojtiera
2012. július 06. péntek, 19:36
Az alapítvány elnöke
ujnemarika
2011. április 30. szombat, 16:28
alapítványi bál, osztályt
blackfeet
2010. november 04. csütörtök, 11:02
orca_share_media151774 305
macsek11
2018. február 22. csütörtök, 11:25
media2964372.gif
sz719eszter
2017. szeptember 22. péntek, 15:34
media2710072.jpg
sz719eszter
2017. szeptember 15. péntek, 09:48
Media Markt
moonshadows
2017. szeptember 07. csütörtök, 19:01
media_xl_4421145.jpg
charlotteani
2017. június 10. szombat, 00:24
http://media.giphy.com /me
iga
2016. augusztus 20. szombat, 19:13
colorful_world_by_medi abl
winxclubervin
2016. január 08. péntek, 22:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.