Belépés
2019. augusztus 19. hétfő | 34. hét | 231. nap | 16:13 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
DK: a nyugdíjemelés kiszámításakor újra be kell vezetni a vegyes indexálást
nyugdíjszabályozási rendszereinek harmonizációja.

Az államnak ezek mellett fokozott szerepet kell vállalnia az idősek ellátásában, például az idősotthonokban, a szociális ellátórendszerben és a házigondozási rendszerben - mondta az EP-listavezető.

Karácsony Mihály, a szervezet elnöke is a vegyes indexálás mellett foglalt állást. Arra is kitért, hogy a nyugdíjasok és a döntéshozók közötti kapcsolatot intézményesíteni kell.

A más témában feltett kérdésekre a DK szóvivője válaszolt. Rónai Sándort kérdezték arról a sajtóhírről, amelyik szerint Stummer János, a Jobbik alelnöke egy kampánybeszédében gazembereknek és disznóknak nevezte a kormánypártok tagjait és vezetőit. A szóvivő hangsúlyozta, elutasítják azokat a kijelentéseket, amelyek választópolgárokat vagy politikusokat az emberi mivoltukban sértenek meg. Ugyanez a viselkedés a kormányoldal részéről is elvárható - tette hozzá. Egyúttal azonban azt is kijelentette, a DK nem tud pozitívan nyilatkozni Orbán Viktor miniszterelnökről és a
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 12:31
Feljelentést tesz a DK, mert megütötték az egyik aktivistájukat
kivetíteni akkor, mikor a tüntetők megérkeznek".

A sajtótájékoztatón részt vett Rónai Sándor, a DK szóvivője, aki bejelentette, hogy aktivistájuk ügyében "kormányzati erőszak miatt" tesz feljelentést. A rendőrök fellépése miatt pedig a Független Rendészeti Panasztestülethez fordulnak, mert úgy érzik, hogy korlátozták aktivistáik szólásszabadságát - közölte.

A politikus egyúttal megjegyezte, szeretnének tájékoztatást kapni arról, hogy mennyibe került az évértékelő beszéd megtartása.

Rónai Sándort megkérték, hogy vesse össze a vasárnapi esetet azzal, amikor 2006-ban, Gyurcsány Ferencnek, a DK jelenlegi elnökének miniszterelnöksége alatt a rendőrök gumilövedékkel és könnygázzal oszlatták a tüntetőket.

A szóvivő egyebek mellett kifejtette, aktivistájukat úgy ütötte meg vasárnap a biztonsági őr, hogy eltört a szemüvege. "Mi ez, ha nem brutalitás, ilyen Észak-Koreában fordul elő" - fogalmazott a politikus.

A politikust más témában megkérdezték arról, hogy a DK osztja-e Ronald S. Laudernek,
velemenyezd, 2019. február 11. hétfő, 12:31
Breuer Marcell munkáiból nyílt kiállítás az Iparművészeti Múzeumban
A 20. századi dizájntörténet kulcsfigurájának számító tervező New York-i irodájának gránit tárgyalóasztala mellett a különböző tervváltozatok modelljei, irodájának fotói, továbbá az 1930-as és az 1950-es évek meghatározó építész-iparművészeinek, Molnár Farkasnak, Fischer Józsefnek, Kozma Lajosnak, Bierbauer Virgilnek, Kaesz Gyulának, Kovács Zsuzsának és Wágner Lászlónak a dolgozószoba-berendezései, továbbá a pályájukat ismertető archív dokumentumok által Breuer modern magyar enteriőr és bútortervezésére gyakorolt hatása is megismerhető.

A tárlat programját szakmai és szubjektív tárlatvezetések, előadások, kerekasztal-beszélgetések, workshopok és múzeumpedagógiai foglalkozások színesítik.

A kiállítás csütörtöki megnyitóján Gerhardt Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke elmondta, hogy a tárlat egyik kulcsdarabja, Breuer tárgyalóasztala az MNB Értéktár programjának köszönhetően került a kiállításba.

Kiemelte, hogy a pénzintézet 2014 januárjában indította el műkincs-visszavásárlási
velemenyezd, 2016. december 08. csütörtök, 14:12
Múzeumok éjszakája - Több mint száz program lesz Győrben
ismeretterjesztő programok várják az érdeklődőket.

A programok rendezésébe a Szent László Látogatóközpont, valamint a városi levéltár is bekapcsolódott.

A programsorozat egyik kiemelt helyszíne lesz az Esterházy-palota, ahol június 16-án nyílik a Modern mecénások című időszakos kiállítás. A tárlat több mint 130 alkotást mutat be Radnai Béla, Deák Dénes, Mihályfi Ernő és Petró Sándor műgyűjtők gyűjteményeiből. Az Esterházy-palota öt kiállítóterében Gulácsy Lajost Rippl-Rónai Józseffel, Bortnyik Sándort Kassák Lajossal, Orbán Dezsőt Czóbel Bélával, Derkovits Gyulát Dési-Huber Istvánnal, Borsos Miklós műveit pedig Egry József műveivel tematikusan, párba állítva mutatják be.

A Vastuskós házban és a Fruhmann-házban bábszínházi előadások, agyagozás, ékszerkészítés, a Cserefa együttes koncertje és képeslapkészítés is lesz a gyermekek számára. A nagyobbak a Rómer-házban Szirmai Gergely filmkritikussal találkozhatnak, megnézhetik a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című filmet és részt
velemenyezd, 2016. június 07. kedd, 13:32
Óceánjáró balesete - Fehér Sándort előzetes kiképzés nélkül osztották be életmentőnek
Fehér Sándor a január 13-án, a toscanai partoknál bekövetkezett balesetben 29 másik emberrel együtt életét vesztette, két embernek nyoma veszett. Az ügyvéd szerint a zenészt - a személyzet több más tagjával együtt - nemcsak kiképzés híján kényszerítették bele a mentésirányítói szerepbe, hanem úgy, hogy angolul sem tudott. Ilyen körülmények között akkor is képtelen lett volna instrukciókkal ellátni az utasokat, ha egyébként tudta volna, mi a teendő.

"A hajón sem a személyzetet, sem az utasokat nem készítették fel arra, hogy vészhelyzet esetén mi a teendő. Ekkora káoszban nem is csoda, hogy ennyien az életüket vesztették" - mondta Ronai. Ha az üzemeltető betartotta volna a biztonsági előírásokat, senkinek sem kellett volna meghalnia - tette hozzá.

Peter Ronai az állítását egy újonnan nyilvánosságra hozott, egy utas által készített videofelvétellel támasztotta alá, amelyen az látható, ahogy Fehér Sándor a személyzet sárga mentőmellényében áll a vörös mentőmellényt viselő utasok
velemenyezd, 2012. december 05. szerda, 19:27
Május 8.-ai évfordulók...
Coca-Colát.
* 1902 - Martinique szigetén kitört a Mont Pelée vulkán. A vulkánkitörést kísérő jelenségek (láva, hamu, gázok) a pár kilométerrel távolabb fekvő Saint Pierre városát teljesen rombadöntötték, az egykori feljegyzések szerint mindössze ketten élték túl a katasztrófát.
* 1930 - A Hlinka-vezette Szlovák Néppárt a prágai parlamentben másodszor nyújtja be a szlovák autonómia tervezetét.
* 1945 - A második világháború vége Európában.
* 1950 - Rónai Sándort nevezik ki a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsának elnökévé.

Sportesemények

Forma-1

* 1977 - Spanyol Nagydíj, Jarama - Győztes: Mario Andretti (Lotus Ford)
* 2005 - Spanyol Nagydíj, Barcelona - Győztes: Kimi Räikkönen (McLaren Mercedes)

Születések

* 1753 - Miguel Hidalgo y Costilla az 1810-1811-es mexikói függetlenségi harc vezetője (+ 1811)
* 1824 - William Walker amerikai
skorpiolilike, 2011. május 11. szerda, 05:07
Petőfi Sándor oszes versei
osztályba, első éves rétornak iratkozott be. A Nemes Magyar Társaság nevű önképzőkör tagja lett. Itt ismerkedett meg Gvadányi József, Csokonai, Vörösmarty Mihály költészetével is. Boleman István és Lichard Dániel voltak tanárai, az előbbi költészettant, latin fordítást, stílusgyakorlatokat és földrajzot tanított, az utóbbi pedig hittanra, régiségtanra és magyar történelemre oktatta az ifjúságot latinul, mivel magyarul nem tudott. Ezenkívül a német nyelvet is gyakorolták. Lichard azonban félévkor megbuktatta Sándort: ,,A félévi vizsgálat rosszul sikerült s egyik szláv érzelmű tanárától a magyar történelemből elégtelent kapott. Atyja erre megírta neki, hogy mint érdemetlen fiúról leveszi róla kezét."[forrás?]
A valósághoz tartozik azonban, hogy amikor Sándor tizenöt éves volt, a család minden pénzét elveszítette az 1838-as árvíz és egy rokon veszteségeinek kezességvállalása miatt, és ezért fiuknak 1839 februárjában el kellett hagynia a Selmeci Líceumot. Atyja azonban a félévi rossz bizonyítványra
gizellalapu, 2011. február 12. szombat, 06:59
A nosztalgia hete
A nosztalgia hete - Régi sztárjaival búcsúzik a Danubius
A elkövetkezendő napokban Jakupcsek Gabit, Gundel Takács Gábort, Buza Sándort, Rókusfalvy Pált, Geszti Pétert és Rónai Egont is hallhatjuk a rádióban
Jakupcsek Gabit, Buza Sándort, Gundel Takács Gábort, Rókusfalvy Pált és Geszti Pétert is hallhatjuk az elkövetkezendő napokban a Danubius Rádión. Minden hétköznap délután három és hat óra között egykori Danubius Rádiós sztárműsorvezetők ülnek mikrofon elé, így búcsúzva a rádióadótól. Balázsék pedig utolsó erejükkel jótékonysági kezdeményezésbe fogtak, fajtatiszta németjuhász kutyák megmentésére kezdtek adománygyűjtésbe.

A Danubius Rádió munkatársai méltón szeretnének elbúcsúzni hallgatóiktól és üzleti partnereiktől, akik mind részesei voltak az elmúlt 23 év sikereinek. Ezért úgy döntöttek, hogy egykori, népszerű Danubius Rádiós műsorvezetőket hívnak meg műsort vezetni, felidézni ennek a több mint két évtizednek a nagy pillanatait. Így hétköznaponként délután három és
agimami7, 2009. november 11. szerda, 12:31
Meghalt Petőfi Sándor
osztályba, első éves rétornak iratkozott be. A Nemes Magyar Társaság nevű önképzőkör tagja lett. Itt ismerkedett meg Gvadányi József, Csokonai, Vörösmarty Mihály költészetével is. Boleman István és Lichard Dániel voltak tanárai, az előbbi költészettant, latin fordítást, stílusgyakorlatokat és földrajzot tanított, az utóbbi pedig hittanra, régiségtanra és magyar történelemre oktatta az ifjúságot latinul, mivel magyarul nem tudott. Ezenkívül a német nyelvet is gyakorolták. Lichard azonban félévkor megbuktatta Sándort: ,,A félévi vizsgálat rosszul sikerült s egyik szláv érzelmű tanárától a magyar történelemből elégtelent kapott. Atyja erre megírta neki, hogy mint érdemetlen fiúról leveszi róla kezét."

A valósághoz tartozik azonban, hogy amikor Sándor tizenöt éves volt, a család minden pénzét elveszítette az 1838-as árvíz és egy rokon veszteségeinek kezességvállalása miatt, és ezért fiuknak 1839 februárjában el kellett hagynia a Selmeci Líceumot. Atyja azonban a félévi rossz bizonyítványra
schuro, 2009. július 31. péntek, 08:17
Magyar Sorskérdések....
Forradalom vérbe fojtásának körülményeit tárta fel.

A tiltakozó levél nem kevesebbet állított, mint hogy "1956. október 23-án az események olyan sorozata indult el Budapesten", amelynek során "a fasizmus minden üledéke felkavarodott és néhány napra az 1920-as fehérterrorra emlékeztető állapotokat teremtett."

Az Országos Széchenyi Könyvtár által rendelkezésre bocsátott újságkivonat szemmel láthatóan megdöbbentette a műsor két 1956-os elítélt szereplőjét, Rácz Sándort, az 1956-os Nagy-budapesti Központi Munkástanács elnökét, és Kiss Dénes koszorús költőt, a Trianon Társaság elnökét. Mindketten hallottak erről a levélről de egyikük sem ismerte tartalmát és aláíróit.

A 251 aláíró között sok jelentéktelen név olvasható.

De szerepel az aláírók között Illyés Gyula, Kassák Lajos, Karinthy Ferenc, Kodolányi János, Örkény István, Passuth László, Szabó Lőrincz és Tamási Áron.

A ma is élők között a legismertebb
furaila, 2007. október 22. hétfő, 12:43
Képek, videók
határozat nyugdijemelésrő
lacipecsenye
2012. március 26. hétfő, 20:39
értesités nyugdijemelésrő
lacipecsenye
2011. július 01. péntek, 21:40
Böröczki Mihály Karácsony
maria_kadar_148
2015. december 15. kedd, 19:02
Babics Mihály: Karácsonyi
mester126mari
2009. december 24. csütörtök, 10:41
Idézetek..Márai Sándortól
mailona
2012. április 13. péntek, 17:58
Húsvétra Sándortól
csalogany13
2011. április 25. hétfő, 00:38
Idézetes kép Sándortól
csalogany13
2011. január 12. szerda, 18:19
Reményik SándorTe drága s
ile58
2009. január 24. szombat, 21:28
20130325-stumpf-istvan -la
agica2004
2013. május 01. szerda, 18:14
20130325-stumpf-istvan -ad
agica2004
2013. május 01. szerda, 18:13
jaguar-temple-tracy-st um.
jegesmedve21
2012. március 12. hétfő, 15:45
indian-fantacy-tracy-s tum
jegesmedve21
2012. március 12. hétfő, 15:45
int_stumpy.jpg
boraborella
2011. június 29. szerda, 12:06
stumps.jpg
tvsz
2008. május 14. szerda, 23:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.