Belépés
2019. április 22. hétfő | 17. hét | 112. nap | 10:19 | Csilla, Noémi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
EP-választás - 53 ezer ajánlást adott le a DK
vagy a lengyel Jaroslaw Kaczynski - mondta a politikus.

Dobrev Klára újra arra kért "minden demokrata magyart", hogy jelentkezzen szavazatszámláló biztosnak, "vagy ha úgy tetszik, (...) választási ellenőrnek".

Kérdezték arról, hogy támogatja-e a bevándorlók kötelező elosztási mechanizmusának, valamint a "migránskártyáknak és a migránsvízumoknak" a bevezetését. A listavezető azt felelte, hogy nincs ilyen javaslat napirenden, ezért a kérdés irreleváns.

A sajtótájékoztatón részt vett Rónai Sándor, a DK szóvivője, akitől azt kérdezték, hogy hazaárulás-e, ha egy kormányon levő erő orosz ügynököket enged be a magyar titkosszolgálatokhoz. A politikus úgy fogalmazott: Orbán Viktor miniszterelnök néhány hete különböző diplomáciai kedvezményeket adott egy orosz banknak, és ezzel "valószínűleg egy orosz titkosszolgálati központot telepített Budapestre". A magyar miniszterelnök ezzel kiszolgálja Vlagyimir Putyint, kiszolgálja Oroszországot és gyengíti Magyarország pozícióját az Európai Unión belül - tette
velemenyezd, 2019. április 18. csütörtök, 12:41
EP-választás - Dobrev Klára: garanciát jelent az erős európai egyesült államok
Dobrev Klára az ellenőrzött európai egészségügyi minimum, az európai minimálbér, minimálnyugdíj és európai családi pótlék fontosságát, egyben elérhetőségét hangsúlyozta.

A mi közös Európánk nem engedheti meg, hogy legyenek első- és másodrendű állampolgárok - mondta.

Az Európai Unió himnuszával kezdődött, és a magyar himnusszal zárult eseményen a DK politikusa kiemelte, nem fél pártja tervét európai egyesült államoknak nevezni. Ez a szövetség elég erős ahhoz, hogy megvédje a polgárait a külső ellenségtől, de ahhoz is elég erős, hogy megvédje a polgárait akkor, ha kormánya - mint a magyar kormány most - előre megfontolt szándékkal, aljas indokból, a választói felhatalmazás ellenére diktatúrát épít az országban - fogalmazott, hozzátéve: az európai egyesült államok Orbán Viktortól is megvéd minket, "ezért fél ő ennyire tőle".

Dobrev Klára beszélt a hiányzó háziorvosokról, várólistákról, rossz kórházi állapotokról. Mint mondta, egy évben 24 ezer ember hal meg úgy, hogy normális kórházi
velemenyezd, 2019. április 17. szerda, 21:39
DK: ne költöztessék ki a Fóti Gyermekközpont lakóit!
arról beszélt, hogy a parlament elé került a kereszténydemokrata Harrach Péter és Nacsa Lőrinc azon javaslata, ami állami földeket biztosítana Fót környékén a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat részére, miközben a gyermekközpont lakóinak ki kell költözniük eddigi otthonukból.

Kérdéses, hogy nem azért kell-e menniük a gyerekeknek, hogy az a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat kapjon újabb területeket, amit a sajtóhírek szerint Kövér László házelnök "erősen támogat és protezsál" - tette hozzá.

Rónai Sándor frakciószóvivő úgy folytatta: a törvényjavaslatból nem derül ki, hogy a jelenleg Fóton élő, többségében hátrányos helyzetű és sérült gyermekek hogyan vehetik igénybe a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szolgáltatásait.

Kérdésre Arató Gergely kijelentette: a Demokratikus Koalíción belül semmilyen feszültséget nem okoz, hogy együttműködnek a Jobbikkal. Az Orbán-rendszer megdöntését, az "elnyomó és az embereket megnyomorító" kormányzat visszaszorítását, illetve a demokratikus jogok védelmét szolgáló
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 12:31
Gyurcsány: ha a Fidesz marad a néppártban, akkor nem szabad megválasztani Manfred Webert az EB élére
Gyurcsány Ferenc keddi, budapesti sajtótájékoztatóján arra reagált, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke napközben a magyar fővárosban fogadjt Manfred Webert, az EPP európai parlamenti frakcióvezetőjét és EP-választási csúcsjelöltjét. Manfred Weber a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapban jelentette be, megbeszélést kezdeményez Orbán Viktorral a Fidesz EPP-tagsága körüli vitával kapcsolatban.

A DK elnöke úgy fogalmazott: ha a Fidesz az Európai Néppártban maradhat, akkor arra kéri az "európai demokratákat", hogy májusban ne szavazzanak az EPP-hez tartozó nemzeti pártokra. Arra hívja fel a leendő európai parlamenti képviselőket, ne támogassák, hogy Manfred Weber legyen az Európai Bizottság következő elnöke. Indoklásként Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy aki Európa-ellenes pártok támogatásával szeretne az EB elnöke lenni, az nem tudja majd sikeresen képviselni az egységes és erős Európa ügyét. Hangsúlyozta, hogy a felhívását még kedden elküldik az Európai Parlament összes
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 12:28
Fidesz: Brüsszelnek a migránsok lennének az elsők
A nagyobbik kormánypárt szombaton ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció szóvivője magyarázatot követelt a kormánytól az esedékes családi pótlék késedelmes utalása miatt.

A Fidesz közleményében azt írta, Gyurcsányék, ahogy a migránsok betelepítésének a jogát, úgy a családtámogatásokról való döntés jogát is átadnák Brüsszelnek.

A kormánypárt szerint, ha Brüsszel dönthetne a magyar családoknak szóló támogatásról, se családi pótlék, se családi adókedvezmény, se csok, se más, a gyermekeseket segítő támogatás nem lenne, helyette "nézhetnénk, ahogy a migránsok betelepítését, segélyezését és családegyesítését pénzelik".
velemenyezd, 2019. március 02. szombat, 19:32
EP-választás - A DK magyarázatot vár a családi pótlék utalásának elmaradása miatt
Rónai Sándor, a párt szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, családok százezrei nem kapták meg március 1-jén a családi pótlékot. Ez a késedelem nem maradhat következmények nélkül - jelentette ki.

Mint mondta, önmagában az is katasztrófa, hogy tíz éve a Gyurcsány-kormány emelt utoljára a juttatás összegén, de még ezt a kevés járandóságot sem képes a kormány időben átutalni.

A DK magyarázatot vár a kormánytól, hogy a korábbi, szintén késedelmes nyugdíjutalás után most miért csúszik a családi pótlék kifizetése.

A DK szerint ezért is jó javaslat az európai családi pótlék, hiszen Európában meg lehet bízni, míg az Orbán-kormányban nem. Ha lesz európai családi pótlék, az garancia lesz arra, hogy azt a magyar családok időben megkapják.

Azzal kapcsolatban, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője kritikát fogalmazott meg a Brüsszelt támadó magyar plakátkampány miatt, Rónai Sándor úgy fogalmazott, ha Weber igazi európai politikusnak
velemenyezd, 2019. március 02. szombat, 15:31
Dobrev: közös uniós szabályokkal kell megadóztatni a multikat
lenne tőlük - közölte a politikus.

Azért van szükség az erős Európára, az európai egyesült államokra, mert ha a 28 uniós tagállam összefog és közösen tárgyal, akkor be tudja szedni azt a közel 150 milliárd eurót, ami évente eltűnik az "adóparadicsomokban" - érvelt Dobrev Klára. Ezt a pénzt egy közös szolidaritási alapba lehetne tenni és abból finanszírozhatnák az európai minimálbért, az európai minimálnyugdíjat és az európai családi pótlékot - jelentette ki.

A sajtótájékoztatón részt vett Rónai Sándor, a DK szóvivője is, aki egy kérdésre válaszolva azt mondta, hogy egy közös ellenzéki EP-listának akkor lenne értelme, ha azon valamennyi ellenzéki párt szerepelne. A Jobbik, a Momentum és az LMP azonban már jóval korábban jelezte, hogy nem kívánnak egy ilyen listán szerepelni - tette hozzá.

Újabb kérdésre azt válaszolta, hogy az EP-választás tisztán listás választás, az önkormányzatin azonban egyéni jelöltekre is lehet szavazni. Ezért utóbbi esetben arra törekszenek, hogy minden fideszes
velemenyezd, 2019. március 01. péntek, 12:51
Feljelentést tesz a DK, mert megütötték az egyik aktivistájukat
szóvá az esetet, azt felelte, hogy nagyon meglepődött és nem tudta, hogyan reagáljon.

Varga Gergő arra is kitért, hogy a demonstráció részeként egy vetítőgéppel az "O1G' feliratot akarták kivetíteni a Magyar Tudományos Akadémia épületére. Az aktivista felpanaszolta, hogy a helyszínen tartózkodó rendőrök igazoltatták és átvizsgálták a ruházatát, valamint odaálltak a kivetítő elé, hogy "ezt a feliratot ne tudjuk kivetíteni akkor, mikor a tüntetők megérkeznek".

A sajtótájékoztatón részt vett Rónai Sándor, a DK szóvivője, aki bejelentette, hogy aktivistájuk ügyében "kormányzati erőszak miatt" tesz feljelentést. A rendőrök fellépése miatt pedig a Független Rendészeti Panasztestülethez fordulnak, mert úgy érzik, hogy korlátozták aktivistáik szólásszabadságát - közölte.

A politikus egyúttal megjegyezte, szeretnének tájékoztatást kapni arról, hogy mennyibe került az évértékelő beszéd megtartása.

Rónai Sándort megkérték, hogy vesse össze a vasárnapi esetet azzal, amikor 2006-ban, Gyurcsány
velemenyezd, 2019. február 11. hétfő, 12:31
Múzsák és művészek újabb történeteit mutatja be Gerevich József kötete
és nagyon sok olyan művész szerepel benne, akikről a magyar közönség csak keveset vagy egyáltalán nem hallhatott" - fejtette ki Gerevich József pszichiáter, az MTI-nek adott interjújában.

Példaként említette Gwen Johnt, Sarah Goodridge-ot vagy Louis Waint, akikről magyar nyelven nem nagyon jelent meg eddig semmi, azonban nemzetközi szinten jól ismertek és több életrajzírójuk is van, így jól kutatható művészeknek számítanak. A magyar művészek között szerepel a kötetben Dénes Valéria és Galimberti Sándor, Rippl-Rónai József és Bányai Elza, Ország Lili és Bálint Endre, Czigány Dezső és Szilasi Borbála, valamint Berény Róbert és Breuer Etelka története.

A pszichiáter elmondta, hogy a kötetek írásakor általában először a műalkotás ragadja meg, ezután kezdi el felfejteni a mű keletkezéstörténetét. Amennyiben van elég dokumentum róla és a kép mögött egy találkozás története is kirajzolódik, akkor bekerülhet a kötetbe.

Voltak olyan történetek, amelyeknél nagyon komoly nyomozást kellett folytatni
velemenyezd, 2019. január 05. szombat, 11:50
Rippl-Rónai és Vaszary remekművei a Virág Judit Galéria karácsonyi aukcióján
A Virág Judit Galéria közlése szerint a karácsonyi aukció nyitó tételeiből befolyt összeget az Autistic Art Közhasznú Alapítvány számára ajánlják fel. A jótékonyságra szánt tételek között szerepel Szurcsik József Halturizmus és Radák Eszter Retro II című festménye, amelyek kikiáltási ára 200-2000 ezer forint. Réti Kristóf Figurák című alkotására 40 ezer forinttól licitálhatnak az adakozni vágyók, de ugyanennyiért kelhet el a limitált kiadású Gustav Klimt-kollekcióból származó Helena-medál is, amelyből 230 darab készült.

Az aukció egyik kimagasló tétele Rippl-Rónai József életének egyik főműve, a kukoricás stílusban készült Cyniák fehér vázában című csendélet lesz. Az 1910 körül készült festmény színeinek intenzitása olyan francia nagymesterek műveihez hasonlítható, mint Matisse vagy Derain. Az alkotás kikiáltási ára 90 millió forintról indul. Mint írják, ennek a műnek az eladási ára várhatóan megdöntheti a festő eddigi életműrekordját.

A galéria közlése szerint életműrekordot érhet el Vaszary
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 13:46
A DK kifizette az elsőként szankcionált hajléktalan büntetését
Rónai Sándor, az ellenzéki párt szóvivője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a DK célja Magyarország emberségének és tisztességességének megőrzése, ezért természetes számukra, hogy segítenek a szegény, védtelen embereken.

A DK szóvivője ismételten mindenkit arra kért, hogy lehetőségeihez mérten segítse a hajléktalan, nehéz sorsú embereket. Megjegyezte továbbá, tudják, sokakat zavarnak az aluljárókban a hajléktalanok miatt tapasztalható kellemetlenségek, rendetlenség, de a párt szerint ezt a problémát több szociális munkással és kevesebb rendőrrel, az egyéni történeteket megismerve kellene megoldani.

Rónai Sándor közölte: pártja feljelentést tett azon sajtóhírek alapján, amelyek szerint a csepeli fideszes önkormányzat biztonsági szolgálata brutálisan lép fel helyi hajléktalanokkal szemben.
velemenyezd, 2018. november 02. péntek, 12:30
DK: felháborító a különbség a határon túli és inneni magyarok lakástámogatása között
Rónai Sándor, a DK szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, az Átlátszó derítette ki, hogy a vajdasági magyaroknak 3,3 millió forintot ad a magyar kormány házvásárlásra, mindenféle önrész és előtakarékoskodás megkövetelése nélkül.

Ezt a DK felháborítónak tartja. A szóvivő úgy fogalmazott, ezek szerint az Orbán-kormány számára a magyarországi magyarok kevesebbet érnek, mint a határon túliak.

Rónai Sándor kiemelte: nem a határon túli magyarok támogatásával van a probléma, de a párt egyenlő bánásmódot akar a lakástámogatási rendszerben.

"A kormány fizessen minden lakás- és házvásárlás előtt álló magyarnak 3,3 millió forintot, önrész nélkül, ahogy azt a határon túl is teszi" - fogalmazott a politikus.

Nem a DK van a határon túli magyarok ellen, hanem az Orbán-kormány rontott rá a magyarországi magyarokra, amikor sajnált tíz év alatt 720 ezer forint állami támogatást kifizetni a lakástakarék-szerződések után - jelentette ki.
velemenyezd, 2018. október 30. kedd, 13:50
1/16
Képek, videók
EP.választás után...
caris11935
2009. december 11. péntek, 13:27
EP.választás itt...Gyulán
caris11935
2009. október 30. péntek, 09:21
Jaroslava és Jiri
durcimarcika
2009. június 25. csütörtök, 00:03
Jaroslava portréja
durcimarcika
2009. június 25. csütörtök, 00:02
Jezek Jaroslav.jpg
aranyibarbara
2009. február 13. péntek, 05:15
GTS_Jaroslav_024.png
attila52
2008. március 27. csütörtök, 00:28
Gy.F.-Dobrev Klára-.jpg
agica2004
2015. február 19. csütörtök, 18:17
Gy.F.-Dobrev Klára 1972..
agica2004
2015. február 19. csütörtök, 18:16
Gy.F. Dobrev Klára 2015.j
agica2004
2015. február 19. csütörtök, 18:13
dobrev-klara-gy-f 5.gyere
agica2004
2014. augusztus 31. vasárnap, 15:58
Dobrev Klára
marilla01
2007. március 31. szombat, 08:23
Sándor József Benedek.jpg
liliana01
2019. március 18. hétfő, 17:31
Sík Sándor Mentsd meg ura
menusgabor
2019. március 06. szerda, 21:54
Petőfi Sándor búcsúja a s
menusgabor
2019. január 01. kedd, 17:27
Petőfi Sándor-szobor - Ri
menusgabor
2019. január 01. kedd, 17:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.