Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 11:13 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
TTE: elfogadhatatlan, hogy szakmai véleménynyilvánítást politikai alapú támadásnak minősítsenek
Rétvári Bence azt írta: durva, politikai alapú, szakmai érveket nélkülöző, szemlélet- és ízlésbeli támadás érte több médium felületén az átdolgozott történelemtankönyveket nem sokkal megjelenésük után.

A Történelemtanárok Egylete az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta, hogyállásfoglalásában kizárólag történész- és pedagógiai szakmai érveket fogalmazott meg.

A TTE véleményét összefoglalók gyakorló történelemtanárok és tankönyvszerzők, ezért - bár ezt furcsállja Rétvári Bence - az új tankönyvekről annak tanítási tapasztalata előtt is érdemi véleményt tudnak formálni - közölték.

Kiemelték: a szakmai szempontok szerint érvelő történelemtanárok véleménye mindenképp megfontolásra érdemes, ezért a szakmai érvek ütköztetésére nyilvános vitára hívják ki a tankönyv készítőit.
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 22:03
Rétvári: szakmai érveket nélkülöző támadás érte az átdolgozott történelemtankönyveket
Rétvári Bence szerint a kritikák közös pontja, hogy figyelmen kívül hagyják az átdolgozott kötetek valódi erényeit, és teljesen egyoldalúak.

A parlamenti államtitkár összegzése szerint a frissen átdolgozott könyvek kifejezetten korszerű, jól tanítható kiadványok.

A rendszerváltoztatás óta nem látott mértékben csökkent a megtanítandó tananyagmennyiség, ezzel időt fölszabadítva a kompetenciafejlesztésre, ugyanakkor megőrizve az ismeretek ideális mértékét - írta.

Szerinte a pedagógiailag a legmodernebb célok - jelenségalapú tanulás, aktív tanulás, autentikus tanulás - valósulnak meg a kötetekben.

A tanulók számára az eddigieknél sokkal jobban érthető, jobban súlyozott és kifejezetten modern megközelítésű - jelenbe nyúló hatásokra való kitekintés, magyar és egyetemes történelem integrált szemlélete - tematika jellemzi a könyveket, amelyekbe a legmodernebb, friss kutatási eredmények is beépülnek - közölte.

"A média különböző felületein megjelenő kritikákat ennek értelmében
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 16:23
Krónika 6. rész (azonnali kérdések)
fogalmazott.LMP: miért nem érdemlik meg a szociális dolgozók a bérkiegészítést?Ungár Péter (LMP) arra kérdezett rá: a szociális dolgozók miért nem érdemlik meg az egyszeri, bruttó 500 ezer forintos bérkiegészítést? Emlékeztetett: az egészségügyi dolgozók ezt azzal az indokkal kapják, hogy a járványhelyzetben veszélynek voltak kitéve és sokat túlóráztak.

Ez a szociális dolgozókra is igaz - hangsúlyozta -, és mindez 45 milliárd forintjába kerülne az államnak.

"Hiába olvassa fel Rétvári államtitkár úr panelgyűjteményét a bérnövekményről a szociális szektorban"- fordult az egészségügyért felelős miniszterhez -, egy idősotthonban a szociális dolgozó 182 ezer forintot visz haza.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere válaszában felsorolta, milyen béremelésben részesültek a szociális dolgozók: 2014. január 1-jétől a szociális ágazatai pótlék, 2015 júliusától a kiegészítő pótlék, 2016 decemberétől a szociális ágazati összevont pótlék, 2018 januárjától pedig az
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 16:22
Krónika 1. rész (napirend előtt: költségvetés, Paks, a nemzet)
Viktor családja és barátai - tette hozzá.

Szerinte az oktatás, az egészségügy, a szociális ágazat jövőre reálértéken egy fillérrel nem kap több pénzt. Plusz 20 milliárd forintot kap azonban a közmédia, így az MTVA nem 77, hanem 97 milliárd forintból gazdálkodhat - tette hozzá. Beszélt arról is, hogy a tavalyi önkormányzati választások eredménye miatti bosszúnak tartja Budapest és az önkormányzatok kivéreztetését. Kitért arra, hogy 2022-ben teljes ellenzéki együttműködéssel leváltják a kormányt.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára szerint a képviselő sánta kutya-díjat érdemelne, mert sokszor hivatkozott az álmentős kamuvideójára, ami miatt nem kért elnézést.

Hozzátette: Szabó Tímea azért nem mondott a költségvetési számokat, mert egyetlen sem igazolta volna. Elmondta, az oktatás költségvetése jövőre 78 milliárd forinttal nő, az egészségügyi költségvetésben 156 milliárd forintos többlet van, a szociális ellátásokra közel 41 milliárd forinttal költenek
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 14:12
Rétvári: természetközeli életmódunkkal, természetes gondolkodásunkkal gyökereinket kell megvédenünk
Rétvári Bence - aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője - arról beszélt, hogy míg Napóleon, "aki az egyik legnagyobb tömeggyilkos volt az emberiség történetében", úgy tervezte meg a saját sírhelyét, hogy amikor valaki oda belép, mindenképpen meg kelljen hajolnia, lefelé kelljen néznie, addig itt a Pálos emlékhelyen, a régi pálos kolostor helyén emelt kis kápolna keresztje úgy készült, hogy aki ellátogat ide és ránéz a keresztre, az fel kell, hogy emelje a tekintetét. A keresztény ember így mindig biztatást, mindig erőt kap, mert nem lehet bús, hiszen megváltott - mondta a kereszténydemokrata politikus.

Rétvári Bence elmondta, jelképes is, hogy a természetben található az emlékhely, mivel a természet járása a természetes gondolkodáshoz, a józan eszünkhöz is vissza tud vezetni, szemben a romboló globalizált eszmerendszerrel.

Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár azt mondta, hogy amikor újra életre keltünk egy ilyen objektumot, akkor mindig egy kicsit az
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 18:02
Rétvári: az iskola nem az erőszak, hanem a tanítás színtere
Rétvári Bence az iskolaőrség bevezetése kapcsán hangsúlyozta, a tendenciát kell nézni a tanárok iskolai bántalmazása terén: az utóbbi időszakban több olyan videó is napvilágra került, amelyeken az látható, hogy a tanárt megverik vagy hozzávágnak valamit.

"Tehát olyan körülmények teremtődnek az iskolákban, amelyek között tanítani nem lehet. Úgy lehet tanítani egy iskolában, ha a diákok szót fogadnak a tanárnak" - fogalmazott.

Hozzátette, ezért fontos volt, hogy határozottan fellépjenek az iskolai erőszak ellen, akár törvényi eszközökkel is.

Kitért arra: az iskolaőröket a rendőrség képzi ki, és a rendőrség állományában dolgoznak majd. Egyelőre 500 iskolában lesz őr, akit riasztani lehet - a tanárok telefonján lévő alkalmazás segítségével -, ha valamilyen erőszakos cselekmény történik.

Az iskolaőr akár testi kényszert is alkalmazhat, de ha rátámadnak, akkor a jogos önvédelem keretein belül akár gumibotot vagy gázspray-t is használhat - mondta Rétvári Bence, hozzátéve, lőfegyver nem
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 08:31
Krónika 8. rész (azonnali kérdések)
szögezte le.

Az iskolában nincs helye az erőszaknak, mert ahol erőszak van, ott sem tanítani, sem tanulni nem lehet. Az ilyen intézményekből aki teheti, elmenekül - fogalmazott.

Gyöngyöspatán a helybeli gyermekek többsége már más település iskolájába jár, ezzel ők és a családjaik fizetik meg az erőszak árát - mondta. A többség nem érti, hogy mindezek után azok kapnak egy bírósági ítélet nyomán milliókat, akik erőszakosak voltak vagy több száz, több ezer órát hiányoztak - tette hozzá.

Rétvári Bence, az Emmi államtitkára egyetértett azzal, hogy az iskolákban semmi keresnivalója nincs az erőszaknak, a kormánynak ezért lépéseket kell tennie minden hasonló esetben.

Fel kell lépni azok érdekében, akik békés körülmények között akarnak tanulni, de fel kell lépni azok ellen is, akik agresszíven, támadóan viselkednek az iskolában - mondta.

Ezért fontos az iskolaőrség felállítása, a Btk. szigorítása - közölte, hozzátéve, az ilyen esetekben nemcsak a diákoknak, de a szülőknek is van
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 19:03
Trianon 100 - Online műsorral emlékezik a Magyar Versmondók Egyesülete
Az egyesület szerdai közleménye szerint a műsort megelőzően a Scool-túrával együtt általános iskolásoknak rendhagyó internetes történelem- és irodalomórát tartanak, amely felkerül a legnagyobb közösségi videómegosztó portálra. Ebben Magyarország határain túl élő tanárok, idegenvezetők, diákok is megszólalnak, énekelnek, verset mondanak és üzenetet küldenek többek között Rimaszombat, Sárosoroszi, Déva és Nagyszelmenc iskoláiból.

Mint írják, a Száz év magányban a nemzet című emlékműsorban láthatják a nézők a Kiss Kata Zenekar Magyar vagyok című dalának új klipjét, amelyben a világ legkülönbözőbb részein élő magyarok is bekapcsolódnak a dal éneklésébe. Az elcsatolt területek mindegyikéről hallható és látható lesz egy-egy vers, felnőttektől és gyerekektől vegyesen. Elhangzanak Vörösmarty Mihály, Bálint Ilona, Dsida Jenő, Domonkos István és Kányádi Sándor költeményei, Lutter Imre előadóművész, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke pedig Ady Endre és Csoóri Sándor Trianonhoz kapcsolódó költeményeit
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 21:44
Krónika 5. rész (azonnali kérdések)
képviselő arra várt választ: hány embert küldtek haza a kórházakból a koronavírus-járvány miatti kapacitás-biztosítás okán?

Közölte: a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatai szerint február és április között a felére esett vissza a kórházi ágyak kihasználtsága. Kifogásolta, hogy az egészségügyért felelős tárca április elején minden egyes intézménynek előírta a 60 százalékos ágyfelszabadítást, amit csak áprilist közepén korrigáltak úgy, hogy az arányt megyénként kellett biztosítani.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a vírus elleni védekezés sikerességére utalva elmondta: az egymillió lakosra jutó halottak számát tekintve az Európai Unió legjobb harmadában van Magyarország.

Közölte azt is: az év első 18 hetében háromezerrel kevesebb ember hunyt el, mint a megelőző öt év azonos időszakának átlagában.

Kijelentette: az Egészségügyi Világszervezet magyarországi irodavezetője is egyetértett a kapacitás-felszabadítással a járvány idejére.
velemenyezd, 2020. június 02. kedd, 17:02
Krónika 8. rész (azonnali kérdések)
az eddigi hatósági vizsgálatok sorozatos mulasztásokat tártak fel a Pesti úti idősotthonban és nyomozást is folytatnak az ügyben, az ellenzék azonban folyamatosan vitatkozik a tényekkel.

Úgy fogalmazott: a főpolgármester bizonytalankodik, tehetetlenkedik és közben facebookozik. Ezért arra szólította fel Karácsony Gergelyt, hogy cselekedjen végre a fővárosi idősotthonok érdekében. Azt kérdezte: mekkora felelősség hárul a koronavírus-elleni védekezésben az intézményfenntartó önkormányzatokra.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára azt mondta: lassú, elkésett reagálás, tétlenkedés, bizonytalankodás jellemezi a főváros viselkedését ebben az ügyben, holott a tét nagy, hiszen az idősotthonok gondozottjainak egészségéről, életéről van szó.

Elmondta: főváros által fenntartott intézményekben az összes gondozott 7 százaléka van elhelyezve, miközben halálesetek 70 százalék itt történt. Ha valaki fővárosi fenntartású idősotthonban volt az elmúlt hónapokban, akkor tízszer
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 19:32
Krónika 6. rész (azonnali kérdések)
posztján Kásler Miklós.

Úgy vélte, az európai országokban az egészségügyi vészhelyzetben a politika segíti, kiszolgálja az egészségügyet, Magyarországon viszont ennek ellenkezője a helyzet. Gyakran ellentmondó döntések születnek, leállítják az egészségügyi alapellátást, majd megpróbálják újraindítani, zavaros rendeleteket hoznak - mondta.

Közölte: a tárcavezető szerint pedig a tragédiákért nem ő, a kormány, hanem az orvosok tehetők felelőssé, de a felelősséget - mondta - nem lehet elhárítani.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt mondta, a járványhelyzet megjelenése óta a képviselő és pártja tevékenysége kisstílű politikai támadásokból áll, mindenkit elfogultsággal vádolnak, aki a kormány intézkedéseit szakmainak, eredményesnek tartja.

Kijelentette: Magyarország előbb hozta meg a szükséges intézkedéseket, mint sok más ország, és sikerült is az elhunytak számát alacsony szinten tartani.

Varga Zoltán azt mondta: ideje lenne felállnia Kásler
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 17:32
Krónika 4. rész (azonnali kérdések)
önkormányzatokat.

A képviselő szívszorítónak nevezte, hogy a Pesti úti idősotthon gócponttá vált. Hozzátette, a főpolgármester ugyanis későn intézkedett, nem készítette fel a fővárosi intézményeket a járványra.

A Pesti úti otthonban a járvány elszabadult, pedig ez elkerülhető lett volna, ha a fővárosi önkormányzat betartja a jogszabályokat és az alapvető tisztasági követelményeket - szögezte le. Megjegyezte, legalább tíz napon keresztül nem volt személyes orvosi jelenlét az idősotthonban.

Rétvári Bence, az Emmi államtitkára hangsúlyozta, az idősotthonokban országosan eddig 98-an haltak meg a koronavírus miatt, ebből 42-en a Pesti úti intézményben. Hozzátette, az elhunytak 74 százaléka is fővárosi idősotthonokból került ki, miközben a főváros a gondozottak hét százalékáért felel. Eközben Karácsony Gergely főpolgármester a "lábát sem teszi be" a Pesti úti idősotthonba - bírált.

Jobbik: magas az egymillió lakosra jutó halálozási arány

Rig Lajos (Jobbik) arról beszélt, hogy
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 15:02
1/168
Képek, videók
rétvári sándor1111.jpg
maroka
2018. november 13. kedd, 12:46
4 svéd porc szobor egylov
lovaszmarika
2012. október 20. szombat, 15:43
egylom.gif
sanci81
2008. szeptember 07. vasárnap, 19:39
Egylmpa.JPG
titkamika
2007. május 12. szombat, 19:47
Kényelmi szempontok
cs57
2006. június 24. szombat, 14:29
szakmai továbbképzés
nenca
2010. augusztus 07. szombat, 22:12
Szakmai ártalom..jpg
jakabgasparne
2010. március 28. vasárnap, 08:40
szakmai értekezletek30.JP
kompetencia
2010. január 29. péntek, 15:06
szakmai értekezletek29.JP
kompetencia
2010. január 29. péntek, 15:06
szakmai értekezletek28.JP
kompetencia
2010. január 29. péntek, 15:06
szakmai értekezletek27.JP
kompetencia
2010. január 29. péntek, 15:06
szakmai értekezletek26.JP
kompetencia
2010. január 29. péntek, 15:06
szakmai értekezletek25.JP
kompetencia
2010. január 29. péntek, 15:06
szakmai értekezletek24.JP
kompetencia
2010. január 29. péntek, 15:05
szakmai értekezletek23.JP
kompetencia
2010. január 29. péntek, 15:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.