Belépés
2019. június 27. csütörtök | 26. hét | 178. nap | 08:43 | László
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nyár
gyönyörűség!Balogh József: NYÁR

Nyár kacsint be az ablakon
egy tikkadtságos hajnalon,
fénye a redőnyt törve át
magával füröszt hűs szobát.

Paplant ébreszt és takarót,
lajháros-lusta ágylakót,
tarisznyájában új virág,
- nem kap a szirma hőgutát -,

s van benne friss vakáció,
egy tópartra szánt rádió,
fecskék cikázó röpte száz,
veríték-lázas kerti ház...

A dinnye tőle cukrosul,
nevet a Nap rá huncutul,
izzad az erdő, fű, a rét,
patak párolog, és az ég
szinte önmagát fényli szét.

Vihar, ha orvul mennydörög:
kugliznak fönn az ördögök,
fürge felhő száll, dús-esős,
lenn fű között időz az
menusgabor, 2019. június 21. péntek, 21:00
Rádiós frekvenciákról is döntött a médiatanács
A közleményben azt írták, a grémium a szolgáltató kérésére öt évvel - 2024. szeptember 6-ig - meghosszabbította a kapuvári helyi kereskedelmi Rábaköz Rádió FM94,5 médiaszolgáltatási jogosultságát.

A médiatanács nyertesnek nyilvánította a Kisújszállás 103,2 MHz helyi rádiós frekvencia kereskedelmi használatára megindított pályázat egyedüli pályázóját, a Magyar Katolikus Rádió Alapítványt is. A frekvencián a Szent István Rádió - Kisújszállás szól majd a Szent István Rádió - Tokajjal hálózatba kapcsolódva - ismertették.

A testület a Győr 88,1 MHz körzeti frekvencia közösségi használatának pályázati felhívására beérkezett ajánlatok alaki vizsgálata után mindkét pályázót - a Karc FM Média Kft.-t és a Katolikus Rádió Zrt.-t - hiánypótlásra szólította fel.

Továbbá közzétette honlapján a Sátoraljaújhely 104,9 MHz helyi rádiós frekvencia kereskedelmi használatra szánt pályázati felhívásának tervezetét, valamint kisközösségi rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek elvi használatára szóló pályázati
velemenyezd, 2019. június 13. csütörtök, 11:51
Megújította a médiatanács az InfoRádió jogosultságát
A közlemény szerint így 2024. szeptember 1-ig továbbra is működhet a Budapest 88,1 MHz-n a közösségi jellegű InfoRádió.

A testület egyúttal megszüntette a Tardos 95,5 MHz helyi rádió közösségi használatára közzétett pályázati eljárását, mivel arra nem érkezett ajánlat. A Balatonfüred 96,2 MHz-es helyi frekvencia közösségi használatának pályázati felhívására beérkezett két ajánlat alaki vizsgálata után pedig a tanács hiánypótlásra szólította fel mindkét pályázót: a Karc FM Média Kft.-t és az FM 4 Rádió Kft.-t.

A médiatanács engedélyezte, hogy a Zalaegerszeg 88,9 MHz helyi rádiós frekvencia pályázati eljárásában nyertes, kereskedelmi jellegű 88,9 Best FM június 20-a helyett augusztus 19-én kezdhesse meg működését, és lehetővé tette, hogy az Eger 100,7 MHz-es helyi frekvencián szóló, kereskedelmi jellegű 100,7 - BEST FM sajátos arculata, központi elemei és műsortervi vállalásai módosuljanak. A grémium közösségi médiaszolgáltatásként elismerte a Cuttingroom Bt. által üzemeltetett Gólya
velemenyezd, 2019. június 07. péntek, 12:01
NMHH: rádiós ügyekben döntött a médiatanács
A Gyöngyös 102,2 MHz és a Sátoraljaújhely 90,6 MHz helyi rádiós frekvencia pályázatán egyaránt az egyedüliként pályázó, a jogosultságokat jelenleg is működtető Magyar Katolikus Rádió Alapítványt nyilvánította nyertesnek a médiatanács - közölték. A szolgáltató továbbra is Szent István Rádió - Gyöngyös és Szent István Rádió - Sátoraljaújhely néven folytatja a sugárzást a Hegyalja Média Kft. tokaji jogosultságával hálózatba kapcsolódva, közösségi jelleggel, miután a jelenlegi jogosultságai december 20-án lejárnak.

Emellett a grémium elfogadta az Encs 95,4 MHz és a Körmend 99,8 MHz helyi rádiós frekvenciára szóló pályázati felhívások tervezetét is.

A szolgáltató kérésére a médiatanács engedélyezte a Szolnok 92,2 MHz-en Aktív Rádió néven szóló helyi, kereskedelmi jellegű szolgáltatás műsortervi vállalásának módosítását. Ez alapján - többek között - néhány százalékkal több közszolgálati, valamint kevesebb szöveget, illetve hírműsort és a helyi közélettel foglalkozó, a mindennapokat segítő műsort
velemenyezd, 2019. május 29. szerda, 17:06
Négy rádiós frekvencia sorsáról döntött a médiatanács
Közölték: a Mega Rádió szolgáltatójának kérésére öt évre meghosszabbította az Orosháza 90,2 MHz helyi rádiós frekvencián működő Mega Rádió szolgáltatójának jogosultságát a testület.

A médiatanács egy gödi, egy törökbálinti és egy dunaújvárosi rádiós pályázat eljárásaiban is eredményt hirdetett. A három, jelenleg használaton kívüli rádiós frekvenciát közösségi célra pályáztatta meg a testület; az eljárás eredményeként az FM 4 Rádió Kft. sugározhat a Törökbálint 97,6 MHz és a Göd 97,3 MHz frekvenciákon. Mindkét frekvencián a budapesti Mária Rádió szól majd vételkörzet-bővítéssel.

Jelezték: a médiatanács döntésének értelmében a Karc FM Média Kft. egyedüli pályázóként nyerte el a Dunaújváros 99,1 MHz frekvenciát, amelyen a Karc FM rádió vételkörzet-bővítéseként ad majd műsort.

A grémium hozzájárult az Eger 100,7 MHz-en működő helyi rádiós szolgáltató azon kérelméhez, hogy "FM7 100.7"-ről "100,7 - BEST FM"-re módosítsák a szolgáltatás állandó megnevezését.

Tudatták azt is: elfogadta a
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 16:12
Rádiós frekvenciákkal kapcsolatos döntéseket hozott a Médiatanács
A Médiatanács véglegesítette a helyi Balatonfüred 96,2 MHz és Tardos 95,5 MHz, valamint a körzeti Győr 88,1 MHz közösségi jellegű rádiós frekvenciák hasznosítását célzó pályázati felhívások szövegét. A pályázatokat csütörtökön és jövő hét szerdán teszik közzé, pályázni május végén, illetve június elején lehet.

A testület elfogadta a Keszthely 93,4 MHz és a Szombathely 97,1 MHz helyi rádiós frekvenciák közösségi jellegű használatára szóló pályázat tervezeteit is - tették hozzá.

Kitértek arra is, a Médiatanács hiánypótlásra szólította fel a kereskedelmi jellegű használatra kiírt Tihany 105,7 MHz helyi rádiós frekvenciára pályázó Rádió Helló Kft.-t, valamint a Gyöngyös 102,2 MHz és a Sátoraljaújhely 90,6 MHz helyi rádiós frekvenciák közösségi jellegű használatára indított pályázati eljárások egyedüli pályázóját, a Magyar Katolikus Rádió Alapítványt.
velemenyezd, 2019. április 18. csütörtök, 14:11
Rádiós ügyekről döntött a médiatanács
Az NMHH csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében ismertette: a Kalocsai Rádió Bt. kérelmére további öt évvel megújította a Kalocsa 100,0 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási jogosultságot, így a frekvencián 2024. július 5-ig továbbra is a Korona FM 100 szólhat majd.

Úgy folytatták: a testület elvégezte a Szigetszentmiklós 107,0 MHz helyi kereskedelmi és a Göd 97,3 MHz körzeti közösségi rádiós pályázatok alaki vizsgálatát. A tanács az előbbi eljárásban nyilvántartásba vette az egyetlen ajánlattevőt, a Lakihegy Rádió Bt.-t, az utóbbiban hiánypótlást kért a szintén egyedül pályázó FM 4 Rádió Kft.-től. A tartalmi vizsgálattal folytatódott a Zalaegerszeg 88,3 MHz helyi közösségi rádiós pályázati eljárás, amelyben a testület felvilágosítást kért az egyetlen pályázótól, a Lánchíd Rádió Kft.-től.

A grémium elfogadta a négy társszabályozó szakmai szervezet - a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete (MEME), a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE), a Magyarországi Tartalomszolgáltatók
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 16:21
A médiatanács döntött több rádiós frekvencia ügyében
A közlemény szerint a grémium eredményesnek nyilvánította a Dabas 93,4 MHz helyi rádiós frekvencia kereskedelmi jellegű hasznosítására indult eljárást. A médiaszolgáltatást az egyedüliként pályázó jelenlegi szolgáltató, a Dabas Sportcsarnok Nonprofit Kft. továbbra is Rádió Dabas néven tervezi működtetni.

A médiaszolgáltató kérelmére a testület további öt évvel megújította - 2024 júniusáig - a Siófok 92,6 MHz + Fonyód 101,3 MHz-en szóló helyi, kereskedelmi rádió, a Part FM jogosultságát is.

A médiatanács a Törökbálint 97,6 MHz helyi rádiós frekvencia közösségi jellegű hasznosítására kiírt pályázat alaki vizsgálati szakaszában a testület hiánypótlásra szólította fel az FM 4 Rádió Kft.-t, míg az alakilag érvénytelen ajánlatot benyújtó Media Group Production Kft. pályázati nyilvántartásba vételét megtagadta.

Az alaki vizsgálati szakaszba lépett a Győr 96,4 MHz körzeti, kereskedelmi rádiós pályázati eljárása, és mindhárom pályázót - a Győr+Média Zrt.-t, a Zene Rádió Kft.-t és a Fehérvár
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 12:11
Médiatanács: napi 24 órában hallható majd az Egerszeg Rádió
Hozzájárult a testület a Zalaegerszegi Televízió és Rádió Kft. kérelmében foglaltakhoz: a korábban a Rádió 1 hálózatának részeként működő médiaszolgáltatás a jövőben a Zalaegerszeg 95,1 MHz-es helyi frekvencián újra a hálózatba kapcsolódás előtti Egerszeg Rádió néven működhet tovább, változatlanul kereskedelmi jelleggel, az eddigi napi 4 óra 40 perces műsoridő helyett napi 24 órában.

Elfogadta a grémium a 2019-ben végleg lejáró kisközösségi rádiós médiaszolgáltatási jogosultságok elvi hasznosítására irányuló pályázat felhívását, és a honlapján közzétette. Az idén lejáró Siófok-Fokihegy, Miskolc, Szentendre és Gyomaendrőd telephelyekre kiírt pályázaton elnyerhető médiaszolgáltatási jogosultságok mindegyike legfeljebb három évre szól majd, de a médiatörvényben foglalt feltételek teljesülése esetén további öt évre megújíthatók.

Az adott vételkörzetekben élő társadalmi, nemzetiségi, kisebbségi, kulturális vagy vallási kisközösségek sajátos tájékoztatási igényeinek kiszolgálását célzó pályázatra az
velemenyezd, 2019. március 01. péntek, 16:52
Médiatanács: 77,7 milliós támogatás rádióműsorok készítésére, 12,1 millió fesztiváltámogatásra
A Magyar Média Mecenatúra Program hírműsor kategóriájában eredményesen pályázott a kecskeméti Gong Rádió; a miskolci Európa Rádió, a debreceni, a kiskunfélegyházi és a salgótarjáni Rádió1; az Érd FM 101.3; a Gyula és a Sárvár Rádió, a hódmezővásárhelyi Rádió 7; az FM7 Eger; a karcagi Aktív Rádió 93,8; a kisvárdai Friss FM, a szentesi Rádió 451, a gyomaendrődi Rádió Sun, valamint a nyíregyházi 99,4 Sunshine FM.

Szolgáltató magazinműsorok gyártására támogatáshoz jutott a fővárosi Karc FM, a komlói és a soproni Rádió1, a kiskőrösi Kunság Rádió, a nyíregyházi Best FM, a Bajai Rádió, a Berettyó Rádió, a tatabányai Forrás Rádió és a kalocsai Koronafm100. Tematikus magazinműsorokat készíthet a kiskunfélegyházi Rádió Smile.

A Tatabánya 107,0 MHz-es, a Székesfehérvár 106,6 MHz-es és a Dabas 93,4 MHz-es helyi rádiós frekvenciák pályázati eljárásaiban egy-egy ajánlat érkezett, amelyek alaki vizsgálata után a testület nyilvántartásba vette az első két frekvencia esetében a Karc FM Média Kft.-t, utóbbinál
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 11:01
Rádiós frekvenciákról és a filmszemle támogatásáról döntött a médiatanács
A közlemény szerint a testület a Baja 88,7 MHz és a Solt 94,1 MHz helyi rádiós frekvenciák pályázatain a mindkét eljárásban egyedül pályázó Gong Rádió Kft.-t nyilvánította nyertesnek, a médiaszolgáltató kereskedelmi jelleggel, Gong Rádió néven tervezi majd műsorsugárzását.

A médiatanács a médiaszolgáltató kérelmére további öt évvel megújította a Székesfehérvár 94,5 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási jogosultságot, így a frekvencián 2024. május 17-ig továbbra is a 94.5 Rádió 1 szólhat majd.

A testület elvégezte a Budaörs 104,8 MHz-es, a Székesfehérvár 106,6 MHz-es, a Tatabánya 107,0 MHz-es, a Tardos 95,5 MHz-es és a Zalaegerszeg 88,3 MHz-es helyi rádiós frekvenciák pályázataira beérkezett ajánlatok alaki vizsgálatait. A tardosi pályázati eljárásban egyedüli pályázó Tardosi Vörösmárvány Alapítvány alakilag érvénytelen ajánlatot nyújtott be. A többi pályázat esetében hiánypótlást kért a hatóság: a székesfehérvári és a tatabányai eljárásban az egyetlen pályázótól, a Karc FM Média Kft.-től, a
velemenyezd, 2019. február 07. csütörtök, 17:31
Rádiós és televíziós döntéseket hozott a médiatanács
A közlemény szerint a médiatanács a szolgáltató kérelmére hozzájárult, hogy a Budapest 98,6 MHz-es körzeti rádiós frekvenciára közösségi jogosultsággal rendelkező médiaszolgáltató Cross FM helyett Manna FM néven kezdhesse meg működését. A hatósági szerződés egyéb pontjai változatlanok maradnak - tették hozzá.

A testület hozzájárult ahhoz is, hogy a 101,7 Pécs FM-et működtető P1 Rádió Kft. a kérelmében foglaltaknak megfelelően február 1-jétől módosíthassa a rádió sajátos arculatát, hogy versenyképes maradhasson az országos kereskedelmi rádió megjelenése után is. A rádió ezentúl a 60-as évektől az ezredfordulóig tartó időszak helyett az utóbbi 15-20 év slágereiből fog válogatni - ismertették.

A médiatanács hiánypótlásra szólította fel a Dabas 93,4 MHz-es helyi rádiós frekvencia kereskedelmi jellegű hasznosítására kiírt pályázat alaki vizsgálati szakaszában az egyedüliként pályázó Dabas Sportcsarnok Nonprofit Kft.-t.

Tájékoztattak arról is, közös megegyezéssel megszüntették a
velemenyezd, 2019. január 31. csütörtök, 10:41
1/41
Képek, videók
Balogh József Mit kíván
maria_kadar_148
2016. június 07. kedd, 19:19
BALOGH JÓZSEF VR A.gif
feviroza
2015. február 20. péntek, 12:51
BALOGH JÓZSEF VERS A -.
feviroza
2015. február 20. péntek, 12:48
BALOGH JÓZSEF VERS A BA
feviroza
2015. február 20. péntek, 12:47
BaLOGH JÓZSEF MIT KÍVÁN
feviroza
2015. február 20. péntek, 10:45
Balogh József.jpg
zsu74
2014. augusztus 03. vasárnap, 02:35
Balogh József Mit kívánok
mester126mari
2011. október 27. csütörtök, 16:25
Balogh József: Fohász 2.
mester126mari
2009. december 27. vasárnap, 10:45
Balogh József: Fohász
mester126mari
2009. november 05. csütörtök, 00:05
Balogh József
sarkadykati
2009. szeptember 24. csütörtök, 19:54
balogh jozsef kivanok.jpg
marisza
2009. április 24. péntek, 21:46
Egy Párisi hajnalon 01.jp
chillik
2016. május 09. hétfő, 05:17
Egy Párisi hajnalon 02.jp
chillik
2016. május 09. hétfő, 05:16
Egy Párisi hajnalon 03.jp
chillik
2016. május 09. hétfő, 05:16
Egy Párisi hajnalon 04.jp
chillik
2016. május 09. hétfő, 05:15
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.