Belépés
2019. április 22. hétfő | 17. hét | 112. nap | 10:38 | Csilla, Noémi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Politológus: az LMP erodálhatja táborát azzal, hogy összefogott a Jobbikkal
Érthetetlen ez a lépés az LMP és a Jobbik részéről - mondta a Figyelő főmunkatársa, hozzátéve, valószínűleg egy országos alku része, hogy a Jobbik beállt Puzsér Róbert mögé.

Lehet, hogy ajánlottak a Jobbiknak cserébe valamilyen pozíciót az önkormányzati választásra - jegyezte meg.
velemenyezd, 2019. március 15. péntek, 09:01
A Jobbik is Puzsér Róbertet támogatja a főpolgármester-választáson
"Most emelkedtünk a kurzusok fölé" - jelentette ki Puzsér Róbert, hozzátéve, "a centrumnak, amely most megszületett, nem ideológiája, hanem ügye van", mégpedig az életminőség ügye.

Hangsúlyozta, mind a konzervatív, mind a liberális, mind a szocialista értékek felé nyitott, azok bármelyikének szélsőségei felé azonban nem, a mérsékeltség követelménye viszont "szigorúan a tartalomra, nem a formára vonatkozik".

A Momentumot potenciális partnerként említette egy kérdésre válaszolva, ám jelezte, nemigen érzi irányukból a szándékot a csatlakozásra; még mindig arra várnak, hogy "a Momentum megforduljon a kárhozat útján, és ne váljon belőle új SZDSZ, új Együtt, új Párbeszéd".

Fontosnak nevezte, hogy a most aláírt együttműködésről szóló tárgyalások során elvekről volt szó, nem személyekről és pozíciókról, miközben "a régi baloldalnak nincs programja, nincs egyetlen ügye sem, viszont lassan minden személyi kérdés eldől és minden pozíció betelik". Új ellenzéket és új politikai minőséget kell
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 14:41
Karácsony és Puzsér is hajlandó visszalépni, ha veszít az előválasztáson
Puzsér Róbert független jelölt leszögezte, ha veszít, visszalép, támogatni azonban csak akkor fogja Karácsony Gergelyt, ha átveszi és garantálja, hogy meg is valósítja a Sétáló Budapest című programját.

Karácsony Gergely (Párbeszéd) erre azt válaszolta, ha veszít, akkor támogatni fogja Puzsért, programjából pedig amennyit ismer, azt képviselni is tudja. Véleménye szerint egyébként nincs óriási különbség kettejük programjában.

Puzsér Róbert egyértelműnek ítélte, hogy Karácsony és ő is készen áll az előválasztásra. De, mint mondta, komoly kétségei vannak afelől, hogy vajon az MSZP akarja-e azt, márpedig a pártra és a forrásaira is szükség van.

Kétségeit azzal magyarázta, hogy Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke néhány órával az előválasztásról kötött megállapodás után úgy nyilatkozott, "júniusban lesz valami, vagy előválasztás vagy közvélemény-kutatás, majd meglátjuk, micsoda".

Karácsony Gergely ezzel szemben azt mondta, neki nincs kétsége afelől, hogy lesz előválasztás, és
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 16:31
Puzsér: minden körzetben egy ellenzéki kihívója legyen a Fidesznek!
A publicista hétfőn Kaposváron, az LMP és a Jobbik vezetőinek részvételével megrendezett Mit jelent a 21. századi politika? című fórumon azt mondta, a körzetenkénti egy kihívó tekintetben nincs vita az ellenzékben, arról viszont van, kik legyenek a jelöltek.

Puzsér Róbert a centrum kialakítását sürgette, szemben a "régi baloldal" forgatókönyvével, amely a Demokratikus Koalíciótól a Jobbikig tartó összefogásban gondolkodik.

Kifejtette: két alternatív ellenzékre van szükség, mert a kormányváltás az ellenzék leváltása nélkül nem valósítható meg.

"A régi ellenzék az MSZP és a DK, az új pedig az LMP és a Jobbik" - hangoztatta, hozzátéve, hogy a Momentumnak döntenie kell, hova kíván tartozni.

Utóbbiról megjegyezte, olyan híreket kap, amelyek szerint küszöbön áll annak bejelentése, hogy a Momentum Karácsony Gergelyt, a baloldali pártok közös főpolgármester-jelöltjét támogatja.

Lényegesnek nevezte, hogy a két alternatív ellenzék minden körzetben egyeztessen a jelöltekről.

Ne az
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 10:16
Magyar Nemzet - Tarlós: megkezdődtek a tárgyalások a repülőtér zajcsökkentése érdekében
Hangsúlyozta: a kormány teljes mértékben partner a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre érkező és onnan induló gépek okozta problémák megoldásában.

Tarlós István hosszú távú javaslatként fogalmazta meg, hogy a teherszállító, illetve a katonai gépek egy távolabbi repülőteret használjanak, a személyszállítás azonban nem szűnhet meg. Rövid távú javaslata pedig az, hogy a mélyalvás időszaka alatt, éjfél és reggel 5 óra között mindenféle repülés tiltott legyen a Ferihegyi repülőtéren.

"A Budapest Airport pozitívan áll a kéréshez, amely szerintem teljesíthető belátható időn belül" - mondta.

Reagált Tarlós István a fővárosi parkolási helyzet kapcsán megjelent cikkekre is. Úgy fogalmazott: a Válasz.hu-nak adott interjújának sajátos interpretációi jelentek meg az ellenzéki sajtóban.

"Amikor a miniszterelnök úrral a parkolási problémákról beszéltünk, akkor nem a kerületek elszámolásáról, pénzeiről és a szerződésekről esett szó. Azért ítélte meg ezt ő és jómagam is politikai problémaként, mert a
velemenyezd, 2019. március 06. szerda, 09:51
Puzsér: nem radikális zöldpolitikát képviselek, hanem zöldminimumot
Szerinte programja azért kelti radikális zöldpolitika benyomását, mert eddig egyáltalán nem létezett zöld alternatíva a politikai fősodorban.

A zöld célok kollektívek, Magyarországon azonban a politika soha nem kedvezett a nagy, össztársadalmi céloknak - hangoztatta Puzsér Róbert.

Szavai szerint a döntéshozók ígéretekkel egyéni és csoportérdekek mentén "leszalámizták" a társadalmat, így nem jutott energia, figyelem a kollektív célokra. Ez az igazi probléma - jelentette ki.

A főpolgármester-jelölt szerint előtérbe kell tolni a zöldpolitikát, mert az a 21. században nem egy lehetőség: a politika vagy zöld, vagy semmilyen.

Puzsér Róbert kitért a sétálóövezet fontosságára. Sétáló Budapest programja alapján ilyet alakítana ki a belvárosban, ebbe azonban nem csupán az V. kerület meghatározott részét érti bele, hanem a Jászai Mari tér, a Nyugati pályaudvar, az Oktogon, a Blaha Lujza tér, az Astoria, a Kálvin tér és a Fővám tér jelölte területet, továbbá a pesti folyópartot a Fővám tértől a
velemenyezd, 2019. március 01. péntek, 18:12
LMP: fel kell számolni a légszennyezettségi veszélyhelyzetet Magyarországon
A politikus szerint, amíg Magyarországon fennáll az egészségre komolyan ható légszennyezettségi veszélyhelyzet, addig egyáltalán nem igaz, amiről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt vasárnapi évértékelőjében, hogy a ma születő gyermekek akár a 22. századot is megérhetik.

Kanász-Nagy Máté felhívta a figyelmet arra, hogy a légszennyezettség szempontjából az uniós országok között Magyarországon az egyik legsúlyosabb a helyzet: évente 8-10 ezer ember hal meg légszennyezéssel összefüggő betegségek miatt, vagyis minden tizenhatodik haláleset ilyen okokra vezethető vissza.

Az LMP szerint a légszennyezettségi veszélyhelyzet a korszerűtlen magán- és közösségi közlekedés, valamint a szintén elavult lakossági tüzelési rendszer miatt alakult ki Magyarországon - mondta Kanász-Nagy Máté.

Ezért - folytatta - az LMP mint Magyarország zöld pártja azt javasolja, hogy a magán- és a közösségi közlekedés is minél inkább álljon át egy modern, környezetbarát járműparkra, valamint induljon energetikai
velemenyezd, 2019. február 11. hétfő, 12:21
Liberálisok: nincs helye Budapesten náci, rasszista felvonulásnak
Sermer Ádám szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, fontos lépés, de "édeskevés", hogy megtiltották a várban a becsület napi felvonulást, de Budapest egész területén be kell tiltani a náci, rasszista, homofób demonstrációkat.

A politikus közölte, aláír egy nyilatkozatot, amelyben vállalja, megválasztása esetén minden eszközzel azon fog dolgozni, hogy Budapesten semmilyen náci és antiszemita felvonulást ne lehessen tartani.

Ilyen nyilatkozat aláírására kérte a másik két ellenzéki főpolgármester-jelöltet, Karácsony Gergelyt és Puzsér Róbertet is.
velemenyezd, 2019. február 09. szombat, 12:31
DK: hogy kaphatott letelepedési engedélyt harmincezer külföldi?
Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a letelepedési kötvényekkel körülbelül húszezren érkeztek Magyarországra, a Direkt36 nevű portál pedig azt írja, hogy az elmúlt két évben a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH) több mint 9 ezer embernek adott tartózkodási engedélyt "egyéb célból".

Ahogy a letelepedési kötvényeseket, úgy ezeket az embereket sem ellenőrzik, vannak olyan betelepülők, akikről azt sem tudja a magyar állam, hogy milyen állampolgárságúak - állította a politikus, aki szerint a Fidesz egyetlen háború elől menekülő emberen sem volt hajlandó segíteni, miközben mintegy harmincezer embert "telepített be az országba ellenőrizetlenül".

Gréczy Zsolt az ellenzék együttműködését firtató kérdésre azt mondta, hogy a nemzeti ügyekben mindenkinek együtt kell működnie. Hozzátette, hogy az európai parlamenti választáson önállóan indulnak, az önkormányzati választáson pedig minden körzetben meg akarják találni a legjobb jelöltet, hogy csak
velemenyezd, 2019. február 06. szerda, 11:52
Puzsér Róbert: először az ellenzéket kell leváltani!
A publicista kedden Pécsen, az LMP és a Jobbik vezetőinek részvételével megrendezett, 21. századi kihívások - 21. századi válaszok című fórumon azt mondta: "ez egy olyan rossz hír, amit az ellenzéki érzelmű magyarok nem akarnak hallani".

Puzsér Róbert közölte: jelenleg az ellenzék súlypontja továbbra is "Gyurcsány Ferencen belül van", ezért ha a kormányt a mostani ellenzék le is váltja, az elmúlt 30 év rendszerét nem fogja; "Orbán Viktor újra visszatér", de "nem kétharmaddal, hanem négyötöddel".

A közösségi médiában elterjed dislike kifejezést használva arról is beszélt, hogy a politikusok nem merik felvállalni a népszerűtlen ügyeket. Hangsúlyozta, hogy elsősorban "erkölcsi forradalomra" van szükség a politikában és a közbeszédben.

"Az erkölcsi forradalmat az fogja jelezni, amikor a politikus úgy mondja ki a valóságot (.), hogy nem tudja, hogy az jó hír, vagy nem, és nem is érdekli" - fogalmazott, majd azt mondta: Magyarországon csupán két politikus van - Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc
velemenyezd, 2019. február 05. kedd, 22:39
MSZP-Párbeszéd: siker és új korszak kezdete az előválasztás
előválasztás, amelynek eredményét elfogadják és támogatják Karácsony Gergelyt.

Az előválasztás lehetséges második fordulóját firtató kérdésre Karácsony Gergely azt mondta, tartja magát a korábban kötött megállapodáshoz és ha az EP-választás után lesznek még érdemi kihívók, áll a megmérettetés elé. Mindent meg kell tenni, hogy az ellenzék "egy az egy ellen" induljon a Fidesz jelöltjével szemben - tette hozzá.

A Párbeszéd politikusa úgy értékelt, az LMP is részt vesz az együttműködésben azáltal, hogy Puzsér Róbert, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölt nyitott arra, hogy egy második körös előválasztási fordulóban megmérettesse magát. Szeretné - folytatta -, ha a kerületi megállapodásokba az LMP, a Momentum és a Jobbik is be tudna kapcsolódni. Hozzátette: neki főpolgármester-jelöltként az a dolga, hogy az ellenzéki egységen dolgozzon. Megjegyezte, a kerületek túlnyomó többségében már körvonalazódik a megállapodás.

A Jobbikkal történő együttműködésre vonatkozó kérdésre a zuglói
velemenyezd, 2019. február 04. hétfő, 13:21
Századvég: az ellenzéki főpolgármester-előválasztás célja a médiafigyelem megszerzése
Erdős Gergely az M1 aktuális csatornán hétfőn azt mondta, az első forduló indulói, az MSZP-s Horváth Csaba és Karácsony Gergely, a Párbeszéd jelöltje egyetért abban, hogy programjaik 90 százalékban azonosak, így nem meglepő, hogy a kampányukban nem ütköztek valódi érdekek, koncepciók, inkább csak szimpla hatalmi harc zajlott.

A szakértő úgy véli, hogy az előválasztás koncepciója a kezdetektől fogva "több sebből vérzik". Megjegyezte: sokat elmond a baloldali pártok állapotáról, hogy Puzsér Róbert, "egy celeb kénye-kedve alapján alakították az előválasztások forgatókönyvét". Kérdéses, hogy miért volt szükség politikai tényezőként tekinteni Puzsér Robertre, hiszen ezek a pártok folyamatosan hangoztatják, hogy támogatottságuk Budapesten a legnagyobb - fűzte hozzá Erdős Gergely.

Az ellenzéki előválasztás első fordulóját Karácsony Gergely nyerte, aki a nyári második fordulóban az LMP által támogatott Puzsér Róberttel és Sermer Ádámmal, a Magyar Liberális Párt jelöltével versenyezhet majd.
velemenyezd, 2019. február 04. hétfő, 10:21
1/6
Képek, videók
összefogott2.jpg
talamusz
2011. augusztus 20. szombat, 15:23
összefogott.jpg
talamusz
2011. augusztus 20. szombat, 15:23
Valami érthetetlen kapcso
ditke49
2012. szeptember 25. kedd, 14:51
Érthetetlen múlt idő.jpg
szalai0913
2010. augusztus 07. szombat, 17:22
Valami érthetetlen!.jpg
cserkata
2010. február 19. péntek, 17:44
Valami érthetetlen.......
bongyi53
2009. február 11. szerda, 18:20
Érthetetlen repülőbaleset
taenci
2007. szeptember 24. hétfő, 15:29
Puzsér Róbert.jpg
snbela44
2012. április 24. kedd, 04:16
Puzsér Róbert.jpg
sarkadykati
2012. április 23. hétfő, 16:07
Puzser Róbert kritikák
dnemethk
2012. április 16. hétfő, 17:22
Országos esö 01.jpg
chillik
2018. február 18. vasárnap, 04:21
Országos esö 02.jpg
chillik
2018. február 18. vasárnap, 04:21
Országos esö 03.jpg
chillik
2018. február 18. vasárnap, 04:20
Országos esö 04.jpg
chillik
2018. február 18. vasárnap, 04:20
Országos esö 05.jpg
chillik
2018. február 18. vasárnap, 04:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.