Belépés
2019. augusztus 19. hétfő | 34. hét | 231. nap | 16:40 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Önkormányzat 2019 - Tarlós: Karácsony Gergely járatlan a fővárosi ügyekben
indulása "kedvesen színesíti a palettát". Ugyanakkor - jegyezte meg - a főpolgármester-választás sokáig nagyon komoly dolog volt, de most "valahogy egy kicsit megváltozott a helyzet".

A kihívók jelenlegi névsorát tekintve Bokros Lajos, a 2014-es ellenzéki főpolgármester-jelölt volt az utolsó, akinek tényleg volt fogalma a rendszerről, és a kampányban várospolitikai ügyekről beszélt - mondta, hozzátéve, hogy a főváros egészének áttekintéséről Karácsony Gergelynek is alig van több fogalma, mint akár Puzsér Róbertnek.

Tarlós István szerint Budapest egészéről Karácsony Gergelynek körülbelül akkora áttekintése van, mint például egy hipermarket egészéről annak az embernek, aki a hipermarket földszinti hátsó sarkában "a locsolócső, madárfürdető részlegét vezeti". Kerüli, hogy a városról beszéljen, és olyan állami kompetenciákat próbál előrángatni, amely kérdésekben a főpolgármesternek nincs kompetenciája, mozgástere - mondta.

A Szentendrei út felújításáról és az ottani tervezett fakivágásról szólva
velemenyezd, 2019. július 30. kedd, 11:04
Önkormányzat 2019 - Párbeszéd: ha Karácsony nyer, visszaadják a fővárost a budapestieknek
visszaadják a fővárost az ott élőknek, létrehozzák az úgynevezett csepeli nagyerdőt, csökkentik a tömegközlekedési bérletek árát és kiépítik a külvárosokban a szükséges infrastruktúrákat.

Kérdésre válaszolva azt mondta, az 1-es villamos vonalának megújítása a "sok fekete pont mellett" piros pontként Tarlós István számlájára írható. Hozzátette, hogy a fonódó villamoshálózat fejlesztése azonban már évekkel ezelőtt elindult, ennek egyik eleme valósul meg most.

Barabás Richárdot kérdezték arról, hogy Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt egy internetes bejegyzésben hazugsággal vádolta Karácsony Gergelyt. A szóvivő azt felelte, hogy Puzsér Róbert az ellenzéki előválasztáson elmondhatta volna a véleményét, de nem tette meg. "Örök kritikusnak, örök háborgónak, örök hisztis gyereknek" maradni természetesen lehet, de ez nem politikai pozíció - tette hozzá.

Arról is faggatták, hogy a múlt héten létrejött hatpárti ellenzéki megegyezés ellenére a Jobbik az V. kerületben saját
velemenyezd, 2019. július 09. kedd, 15:21
Önkormányzat 2019 - Nézőpont Intézet: a budapestiek ellenzik a főpolgármester-váltást
Az MTI-hez hétfőn eljutatott felmérés szerint Tarlós Istvánra a budapestiek 46, Karácsony Gergelyre 38 százalékuk szavazna most vasárnap.

A Nézőpont Intézet azt írta: a fővárosiak csupán 40 százaléka elégedetlen Tarlós István főpolgármester munkájával. Hozzátették: egy ellenzéki jelöltnek a hivatalban lévő főpolgármesterrel elégedett szavazókat szinte lehetetlen megnyernie a választás előtti 3 hónapban, különösen, ha többen is jelentkeznek a feladatra.

Emlékeztettek: a baloldal előválasztását ugyan Karácsony Gergely nyerte meg, de Puzsér Róbert (független) vagy Sermer Ádám (Liberálisok) személyében lesznek versenytársai az ellenzéki, elégedetlen szavazókért.

A Nézőpont Intézet szerint a baloldali főpolgármester-előválasztás ugyan megerősítette a zuglói polgármester hatalmi helyzetét az ellenzéki oldalon, de jottányit sem javított az esélyein.

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása 500 budapesti lakosság megkérdezésével készült július 2. és 5. között.
velemenyezd, 2019. július 08. hétfő, 08:51
Önkormányzat 2019 - Karácsony: Budapesten megszületett a hatpárti ellenzéki összefogás
Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje pénteken az érintett pártok részvételével tartott sajtótájékoztatón azt mondta, megállapodtak abban, hogy mind a 23 fővárosi kerületben egyetlen kihívója lesz a Fidesz jelöltjének.

A politikus úgy fogalmazott: nehezen tanulták meg azt a leckét, hogy ha megosztottak, akkor mindig a Fidesz nyeri a választást. Mint mondta, túlléptek a korábbi sérelmeken és megtalálták azokat a dolgokat, amik összekötik őket, mert azt akarják, hogy Budapest újra szabad, igazságosabb és zöldebb város legyen.

Hozzátette, a választók megmutatták, hogy ellenzéki egységet akarnak, a hatpárti együttműködés pedig képes lesz közösen képviselni azt a választói akaratot, hogy a fővárost visszaadják az ott élőknek.

Az ellenzéki együttműködés szükséges feltétele a választás megnyerésének, de kell egy olyan kampány, ami felrázza a budapestieket - mondta. "Nincs nyaralás, nincs uborkaszezon, munka van, nagyon sok munka" - jelentette ki Karácsony
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 12:22
Önkormányzat 2019 - Századvég: az előválasztáson nem a budapestiek által legkedveltebb ellenzéki jelölt, Kálmán
főpolgármester-választáson. A Századvég kutatása megállapítja: még az ellenzéki szavazók tekintélyes része is a jelenleg regnáló főpolgármester újraválasztására számít, amely jelentős mértékben csökkentheti ennek a tábornak a részvételi hajlandóságát az őszi voksoláson.

A Századvég szerint a Párbeszéd jelöltjét, Karácsony Gergelyt mindössze a megkérdezettek 13 százaléka tartja esélyesnek a győzelemre, míg az előválasztások során alulmaradt Kálmán Olgáról 8, Kerpel-Fronius Gáborról pedig 1 százalékuk vélekedett hasonlóan. Puzsér Róbert győzelmére, a felmérés szerint, szintén a budapestiek csupán 1 százaléka számít.

"Megállapítható, hogy a fővárosi választók egyik ellenzéki jelöltet sem tartják igazán esélyesnek Tarlós István legyőzésére, amely elválaszthatatlan attól a ténytől, hogy az előválasztási procedúra csak fokozta a baloldal kaotikus viszonyait, illetve még az ellenzéki választók jelentős hányada is megkérdőjelezi a baloldali jelöltek alkalmasságát" - fogalmaz közleményében a
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 11:51
Kocsis Máté: Magyarország erősödését mutatja a július 1-én elindult családvédelmi akcióterv
Ákost kiváló jelöltként jellemezte, aki a szükséges tudással, tapasztalattal rendelkezik ahhoz a munkához, amit el kell majd látnia.

Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelöltről azt mondta: nem igazán lehet tudni, ki is támogatja őt, és ki tudja, ki mindenki bukkan még fel az ellenzéki oldalon az őszi önkormányzati választásokig.

Az ellenzéki marakodás, "roncsderbi" nem lezárult az előválasztáson, hanem most kezdődött el - értékelt, hozzáfűzve: most a legnagyobb "meccs" Karácsony és Puzsér Róbert között van, de további jelöltekre is számít.

A sajtóban kedden megjelenteket arról, hogy Karácsony Gergely az esélyesebb jelölt a főpolgármesterségre hírhamisításnak nevezte. A budapesti polgárok jelentős része Tarlós Istvánt tartja esélyesnek, a jelenlegi városvezető messze vezeti a közvélemény-kutatásokat - jelentette ki. Megjegyezte: a Závecz kutatóintézet sem azt mérte, amit a sajtó közölt.

Arra a felvetésre, hogy miért döntöttek a köznevelési törvényről szóló szavazás
velemenyezd, 2019. július 02. kedd, 15:01
Önkormányzat 2019 - Sétáló Budapest: kevesen regisztráltak online az ellenzéki előválasztásra
A Zaránd Péter, Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt kampányfőnöke által jegyzett közleményben úgy vélekedtek, ez a Demokratikus Koalíció (DK) által szabott feltételek miatt van.

Lényegében nem volt tájékoztatási időszak, csak egy magyarázó videó került ki az internetre, amely - szerintük - legjobb esetben is csak a politikailag legaktívabbakhoz jutott el. Keveslik, hogy a regisztrációs időszak összesen hét - a szavazási időszaktól elhatárolt - nap volt. Továbbá bonyolultnak tartják a rendszert, amely ügyfélkapu hiányában kizár hétszázezer budapesti választót - írták, hozzátéve, az ügyfélkapuval rendelkezőknek is csak 0,62 százaléka regisztrált.

A közlemény szerint az online előválasztás vonzó és innovatív lehetett volna, megvolt hozzá a megfelelő rendszer és ütemterv, de Gyurcsány Ferenc párja és a szocialisták "elgáncsolták."

A DK elérte, hogy egy demokratikus, széles legitimitású előválasztás helyett pártszavazást tartsanak Gyurcsány Ferenc "szektájának" és a "szocialista
velemenyezd, 2019. június 21. péntek, 10:41
Önkormányzat 2019 - Századvég: Tarlós István az élen a jelenlegi jelöltek között
népszerűségét. A kutatás eredménye szerint Tarlós Istvánra a válaszadók 50 százaléka voksolna, ami "szélesebb körű támogatást jelent, mint a politikai jobboldal jelenlegi fővárosi bázisa".

A legnépszerűbb ellenzéki jelölt Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd közös jelöltje, de őt csak 21 százalék választaná. A Demokratikus Koalíció jelöltje, Kálmán Olga a harmadik helyen áll a jelöltek rangsorában: a biztos szavazók 15 százaléka voksolna az egykori televíziós műsorvezetőre.

A független Puzsér Róbertnek és a Momentum jelöltjének, Kerpel-Fronius Gábornak nincs releváns támogatottsága: előbbi 8, utóbbi 6 százalékon áll a biztos szavazók körében - részletezték a felmérés eredményét.

Kitértek Tarlós István munkájának megítélésére is. A biztos szavazók 57 százaléka elégedett a jelenlegi főpolgármester tevékenységével. A megkérdezettek 41 százaléka inkább elégedetlen a Fidesz-KDNP jelöltjének teljesítményével, míg 2 százalékuk nem foglalt állást a kérdésben - olvasható a közleményben.

A
velemenyezd, 2019. június 19. szerda, 19:32
Továbbra is részt vesz a Jobbik az ellenzéki előválasztásban
Az ellenzéki párt az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta, a Jobbik budapesti választmánya tudomásul vette, hogy Puzsér Róbert a jövőben önállóan, pártok támogatása nélkül, az előválasztásból kilépve folytatja kampányát.

Ez azt jelenti, hogy Puzsér Róbert már nem a Jobbik által támogatott főpolgármester-jelölt - tették hozzá.
velemenyezd, 2019. június 07. péntek, 13:01
Elindult az ajánlásgyűjtés a fővárosi ellenzéki előválasztás második fordulójára
Karácsony Gergely, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje, az előválasztás első fordulójának nyertese szerdán a fővárosi Nyugati téri aluljáróban tartott sajtótájékoztatón azt mondta: elkezdődik "Budapest felszabadításának folyamata", amelynek következő lépése az, hogy megtartják a főpolgármester-jelölti előválasztás második fordulóját.

A civil választási bizottság megtárgyalta az összes nyitott kérdést, így nincs akadálya elindítani azt a folyamatot, amelynek során megkeresik azt az embert, aki esélyes kihívója lehet Tarlós István főpolgármesternek, "a Fidesz budapesti helytartójának" - közölte.

Karácsony Gergely hangsúlyozta: nem az ellenzéki pártok, hanem a budapestiek jelöltjét keresik.

A légszennyezettségről szólva arról beszélt, hogy emiatt Magyarországon évente körülbelül 10 ezer ember hal meg. Pontosan tudjuk mit kellene tenni a fővárosban, és azt is, hogy "akinek tennie kellett volna, azt nem tett semmit" - jelentette ki.

Karácsony Gergely örömét fejezte ki, hogy a
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 13:02
Sallai R. Benedek kilépett az LMP-ből
Sallai R. Benedek a kilépése végső indokaként az ügyvezető elnökség döntését hozta fel, amely szerint felbontják a támogatási szerződést Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölttel. Az egykori képviselő szerint ugyanis az ügyvezető elnökség az alapszabály értelmében ilyen döntést nem hozhatott volna.

"Már jó ideje csak az a dac tartott itt, hogy tovább legyek, mint a mandátumtolvaj, szószegő Hadházy Ákos és Szél "Mandátumtolvaj" Bernadett" - írta a párt két korábbi társelnökéről, akik mindketten kiléptek már az LMP-ből az ellenük zajló fegyelmi eljárások miatt.

Tavaly Sallai R. Benedek ellen is indult eljárás, miután a párt egy visszalépett képviselő-jelöltjének etikai bizottsági meghallgatásán nekitámadt Hadházy Ákosra. Ennek a következménye lett az első fokú kizárása.
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 11:41
EP-választás - Politológus: Demeter Márta szocialista szavazókra "vadászik"
A szakértő vasárnap az M1 aktuális csatornán azt mondta, Demeter Márta át akarja csábítani az MSZP iránt érdeklődő szavazópolgárokat az LMP-hez.Ez azt mutatja, hogy az ellenzék összefogása mellett az ellenzéki pártok egymástól próbálják meg elvenni a szavazókat, és a háttérben egymás ellen küzdenek - vélekedett.

Kitért arra is, az ellenzéki pártok félnek az európai parlamenti (EP-) választástól, mert az olyan téma - a migráció - köré épül, amelyben az ellenzéki szavazók is inkább a kormánypártokkal értenek egyet. Az ellenzéki pártok emiatt egyre jelentéktelenebbé próbálják tenni az EP-választást, és inkább az őszi önkormányzatira figyelnek, ez azonban téves politikai hozzáállás - közölte.

Szerinte az ellenzéki pártok szavazói vagy el sem mennek szavazni, vagy inkább a kormánypártokat támogatják majd az EP-választáson.

A politológus arról is beszélt, hogy Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt médiaszereplő, ezért nem kockáztat sokat, amikor jelzőkkel illet más
velemenyezd, 2019. május 05. vasárnap, 09:10
1/7
Képek, videók
Karácsony Gergely.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 12:45
Írások az önkormányzati ú
furaila
2019. június 27. csütörtök, 11:03
gomb_onkormanyzat_jogs zab
martimarti
2015. december 17. csütörtök, 19:37
Újpesti Önkormányzat.JPG
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Újpesti Önkormányzat épül
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Japán Tokyo Önkormányzat
megyerimihaly
2009. február 09. hétfő, 19:09
Önkormanyzat.JPG
csokegyorgy
2008. augusztus 20. szerda, 10:55
dalmandi önkormányzat
nyuszi111
2007. december 12. szerda, 16:32
Szlovák önkormányzat
jbal
2007. augusztus 07. kedd, 16:45
Önkormányzat/Kat.templ om
kovarygizella
2007. június 15. péntek, 23:50
Önkormányzat épülete
kercaszomor
2007. március 07. szerda, 10:53
Az önkormányzat épülete
matahari51
2007. január 06. szombat, 10:29
A fővárosi Operaház
sanci81
2016. június 11. szombat, 17:15
Oroszlánok. Fővárosi Álla
margoboszi
2014. szeptember 05. péntek, 16:24
Nagytó Fővárosi Állatkert
margoboszi
2014. szeptember 05. péntek, 16:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.