Belépés
2019. február 24. vasárnap | 8. hét | 55. nap | 04:31 | Mátyás
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
LMP: fel kell számolni a légszennyezettségi veszélyhelyzetet Magyarországon
A politikus szerint, amíg Magyarországon fennáll az egészségre komolyan ható légszennyezettségi veszélyhelyzet, addig egyáltalán nem igaz, amiről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt vasárnapi évértékelőjében, hogy a ma születő gyermekek akár a 22. századot is megérhetik.

Kanász-Nagy Máté felhívta a figyelmet arra, hogy a légszennyezettség szempontjából az uniós országok között Magyarországon az egyik legsúlyosabb a helyzet: évente 8-10 ezer ember hal meg légszennyezéssel összefüggő betegségek miatt, vagyis minden tizenhatodik haláleset ilyen okokra vezethető vissza.

Az LMP szerint a légszennyezettségi veszélyhelyzet a korszerűtlen magán- és közösségi közlekedés, valamint a szintén elavult lakossági tüzelési rendszer miatt alakult ki Magyarországon - mondta Kanász-Nagy Máté.

Ezért - folytatta - az LMP mint Magyarország zöld pártja azt javasolja, hogy a magán- és a közösségi közlekedés is minél inkább álljon át egy modern, környezetbarát járműparkra, valamint induljon energetikai
velemenyezd, 2019. február 11. hétfő, 12:21
Liberálisok: nincs helye Budapesten náci, rasszista felvonulásnak
Sermer Ádám szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, fontos lépés, de "édeskevés", hogy megtiltották a várban a becsület napi felvonulást, de Budapest egész területén be kell tiltani a náci, rasszista, homofób demonstrációkat.

A politikus közölte, aláír egy nyilatkozatot, amelyben vállalja, megválasztása esetén minden eszközzel azon fog dolgozni, hogy Budapesten semmilyen náci és antiszemita felvonulást ne lehessen tartani.

Ilyen nyilatkozat aláírására kérte a másik két ellenzéki főpolgármester-jelöltet, Karácsony Gergelyt és Puzsér Róbertet is.
velemenyezd, 2019. február 09. szombat, 12:31
DK: hogy kaphatott letelepedési engedélyt harmincezer külföldi?
Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a letelepedési kötvényekkel körülbelül húszezren érkeztek Magyarországra, a Direkt36 nevű portál pedig azt írja, hogy az elmúlt két évben a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH) több mint 9 ezer embernek adott tartózkodási engedélyt "egyéb célból".

Ahogy a letelepedési kötvényeseket, úgy ezeket az embereket sem ellenőrzik, vannak olyan betelepülők, akikről azt sem tudja a magyar állam, hogy milyen állampolgárságúak - állította a politikus, aki szerint a Fidesz egyetlen háború elől menekülő emberen sem volt hajlandó segíteni, miközben mintegy harmincezer embert "telepített be az országba ellenőrizetlenül".

Gréczy Zsolt az ellenzék együttműködését firtató kérdésre azt mondta, hogy a nemzeti ügyekben mindenkinek együtt kell működnie. Hozzátette, hogy az európai parlamenti választáson önállóan indulnak, az önkormányzati választáson pedig minden körzetben meg akarják találni a legjobb jelöltet, hogy csak
velemenyezd, 2019. február 06. szerda, 11:52
Puzsér Róbert: először az ellenzéket kell leváltani!
A publicista kedden Pécsen, az LMP és a Jobbik vezetőinek részvételével megrendezett, 21. századi kihívások - 21. századi válaszok című fórumon azt mondta: "ez egy olyan rossz hír, amit az ellenzéki érzelmű magyarok nem akarnak hallani".

Puzsér Róbert közölte: jelenleg az ellenzék súlypontja továbbra is "Gyurcsány Ferencen belül van", ezért ha a kormányt a mostani ellenzék le is váltja, az elmúlt 30 év rendszerét nem fogja; "Orbán Viktor újra visszatér", de "nem kétharmaddal, hanem négyötöddel".

A közösségi médiában elterjed dislike kifejezést használva arról is beszélt, hogy a politikusok nem merik felvállalni a népszerűtlen ügyeket. Hangsúlyozta, hogy elsősorban "erkölcsi forradalomra" van szükség a politikában és a közbeszédben.

"Az erkölcsi forradalmat az fogja jelezni, amikor a politikus úgy mondja ki a valóságot (.), hogy nem tudja, hogy az jó hír, vagy nem, és nem is érdekli" - fogalmazott, majd azt mondta: Magyarországon csupán két politikus van - Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc
velemenyezd, 2019. február 05. kedd, 22:39
MSZP-Párbeszéd: siker és új korszak kezdete az előválasztás
előválasztás, amelynek eredményét elfogadják és támogatják Karácsony Gergelyt.

Az előválasztás lehetséges második fordulóját firtató kérdésre Karácsony Gergely azt mondta, tartja magát a korábban kötött megállapodáshoz és ha az EP-választás után lesznek még érdemi kihívók, áll a megmérettetés elé. Mindent meg kell tenni, hogy az ellenzék "egy az egy ellen" induljon a Fidesz jelöltjével szemben - tette hozzá.

A Párbeszéd politikusa úgy értékelt, az LMP is részt vesz az együttműködésben azáltal, hogy Puzsér Róbert, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölt nyitott arra, hogy egy második körös előválasztási fordulóban megmérettesse magát. Szeretné - folytatta -, ha a kerületi megállapodásokba az LMP, a Momentum és a Jobbik is be tudna kapcsolódni. Hozzátette: neki főpolgármester-jelöltként az a dolga, hogy az ellenzéki egységen dolgozzon. Megjegyezte, a kerületek túlnyomó többségében már körvonalazódik a megállapodás.

A Jobbikkal történő együttműködésre vonatkozó kérdésre a zuglói
velemenyezd, 2019. február 04. hétfő, 13:21
Századvég: az ellenzéki főpolgármester-előválasztás célja a médiafigyelem megszerzése
Erdős Gergely az M1 aktuális csatornán hétfőn azt mondta, az első forduló indulói, az MSZP-s Horváth Csaba és Karácsony Gergely, a Párbeszéd jelöltje egyetért abban, hogy programjaik 90 százalékban azonosak, így nem meglepő, hogy a kampányukban nem ütköztek valódi érdekek, koncepciók, inkább csak szimpla hatalmi harc zajlott.

A szakértő úgy véli, hogy az előválasztás koncepciója a kezdetektől fogva "több sebből vérzik". Megjegyezte: sokat elmond a baloldali pártok állapotáról, hogy Puzsér Róbert, "egy celeb kénye-kedve alapján alakították az előválasztások forgatókönyvét". Kérdéses, hogy miért volt szükség politikai tényezőként tekinteni Puzsér Robertre, hiszen ezek a pártok folyamatosan hangoztatják, hogy támogatottságuk Budapesten a legnagyobb - fűzte hozzá Erdős Gergely.

Az ellenzéki előválasztás első fordulóját Karácsony Gergely nyerte, aki a nyári második fordulóban az LMP által támogatott Puzsér Róberttel és Sermer Ádámmal, a Magyar Liberális Párt jelöltével versenyezhet majd.
velemenyezd, 2019. február 04. hétfő, 10:21
A DK nagyobb kártérítést követel a vasúti késések után
Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: azt javasolják, hogy az egyórásnál nagyobb késések esetén az utasoknak járó kártérítés a jegy árának negyedéről felére emelkedjen, másfél órásnál nagyobb késésnél az ár háromnegyede, több mint kétórás késés után pedig a teljes ár járjon vissza.

Azt is javasolják, hogy a késést ne az utasoknak kelljen bizonyítaniuk, hanem a kártérítést egyszerűen, a jegyek felmutatásával, elektronikus beküldésével lehessen igényelni.

Gréczy Zsolt megjegyezte: a MÁV hivatalos adatai alapján tavaly 21 ezer esetben késtek a vonatok, szinte minden héten vannak akár egyórásnál nagyobb késések, és volt olyan szerelvény is, amely szeptemberben 240 perccel a menetrend szerinti idő után érkezett meg.

A DK emellett azt is szeretné elérni, hogy a mozgásukban korlátozottaknak kérés nélkül is álljon rendelkezésre segítség a nagyobb állomásokon.

Az ellenzéki párt szóvivője kérdésre válaszolva
velemenyezd, 2019. február 02. szombat, 21:38
MSZP: az előválasztás szövetséget kovácsol
az őszi önkormányzati és a tavaszi európai parlamenti választásra. Az előválasztás győztese összeállít egy stábot, amellyel készül az őszi választásra, illetve ha szükséges, a júniusi, második előválasztásra - részletezte.

A politikus szerint a jelöltektől függ, hogy júniusban tartanak-e még egy előválasztást. Amennyiben lesz jelölt, aki kihívja a mostani győztest, és azt állítja, neki nagyobb a támogatottsága, akkor megtartják a júniusi fordulót - magyarázta.

Hozzátette: a júniusi voksolás Puzsér Róberttől, az LMP által is támogatott független főpolgármester-jelölttől, az LMP-től és másoktól függ. Mi állunk a második forduló elé - hangoztatta.

Az újabb jelöltek felbukkanását firtató kérdésre Molnár Zsolt úgy fogalmazott, arra biztatja az indulását tervezőt, hogy júniusban jöjjön rá arra, hogy főpolgármester-jelölt szeretne lenni, ne augusztusban vagy szeptemberben, mert az - mondta - a Fidesz forgatókönyve.

Aki nem vesz részt a második fordulóban, az nyilvánvalóan a Fideszt fogja
velemenyezd, 2019. január 31. csütörtök, 13:31
LMP: a kormány hajtsa végre korábbi autizmus stratégiáját!
Ungár Péter, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette: csupán a korábbi stratégia végrehajtást várják el a kormányzattól annak érdekében, hogy az autizmusban szenvedő gyermekek családjai is részesüljenek a bruttó 100 ezer forintos támogatásban.

A politikus pontatlanságnak ítélte Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára által mondottakat azzal kapcsolatban, hogy a jogosulti kör meghatározása nem kormányzati, hanem szakorvosi felelősség lenne. Ungár Péter kijelentette: a szakorvosoknak az Emmi által meghatározott szempontrendszert kell figyelembe venniük.

A politikus üdvözölte ugyanakkor, hogy az Autisták Országos Szövetsége konzultációt indított az érintett családokkal.

A képviselő a budapesti főpolgármester-jelölti előválasztással kapcsolatos kérdésre kijelentette: biztos abban, hogy lesz második forduló, és azt az LMP által is támogatott független jelölt,
velemenyezd, 2019. január 31. csütörtök, 13:31
Nézőpont Intézet: klasszikus belharc folyik az ellenzékben az előválasztások miatt
Tóth Erik az M1 aktuális csatornán szerdán azt mondta, az ellenzéki képviselők Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt javaslatait követve kétfordulós előválasztást tartanak, de Horváth Csaba, az MSZP jelöltje szerint a második forduló szükségtelen, és Puzsér Róbert támogatottságát is vitatja.

Probléma, hogy az azonos platformon álló MSZP és Párbeszéd maguk közül próbálja kiválasztani azt a jelöltet, aki a későbbiekben a többi ellenzéki jelölttel is összemérheti az erejét - tette hozzá.

Az elemző úgy véli, az előválasztások során különböző pártcsaládokból származó jelöltek, különböző ideológia háttér mentén fognak "egymásnak esni". Ez inkább taszítja, mintsem meggyőzi azokat az ellenzéki szavazókat, akik amúgy egyetértenek azzal, hogy Tarlós István főpolgármester ellen egyetlen ellenzéki jelölt induljon az önkormányzati választáson - fűzte hozzá Tóth Erik.
velemenyezd, 2019. január 30. szerda, 09:12
LMP: a kormány vizsgálja felül az otthoni gyermekápolás díjának feltételeit!
Ungár Péter országgyűlési képviselő hétfőn sajtótájékoztatón kijelentette: az érintettek és több szakmai szervezet szerint sem alkalmas a jogosultság meghatározására az a pontozáson alapuló bírálati mód, amely alapján a kormányzat július és december között felülvizsgálja a jogosultak körét.

A párt várja az érintett családok észrevételeit, hogy azokat beépíthesse jogszabály-módosítási kezdeményezésébe - tette hozzá.

Kifogásolta, hogy a kabinet csupán a gyermeküket otthon ápolók díjazását emelte meg 53 ezer forintról nettó 90 ezerre, de akik például idős hozzátartozójukat ápolják, azok nem részesülnek az emelésben.

A politikus elmondta azt is: nyilvános vitában tárgyalná meg a kérdést Fülöp Attilával, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárával.

A képviselő kérdést kapott az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztással kapcsolatban arról, hogy egyes baloldali politikusok már megkérdőjelezik, sor kerül-e második
velemenyezd, 2019. január 28. hétfő, 14:02
Karácsony: a demokrácia új minősége az előválasztás
főpolgármester-választáson.

A politikus, aki Zugló polgármestere is, arra buzdította a választókat, hogy változtassák meg Budapestet, a vasárnapig tartó előválasztáson támogassák azt a jelöltet, akinek a legtöbb esélye van Tarlós István főpolgármesterrel szemben.

Büszke vagyok arra, hogy ez a jelölt én vagyok - fogalmazott. Hozzátette: ha az előválasztás mostani első fordulójában megkapja a választópolgárok többségének bizalmát, szeretné, ha a budapesti választókkal közösen találnák ki, milyen Budapestet szeretnének.

Puzsér Róbertnek, az LMP által is támogatott független főpolgármester-jelöltnek a megnyilvánulásait firtató kérdésre Karácsony Gergely közölte, Puzsér Róbert Facebook-bejegyzései nem érik el az ingerküszöbét, tiszteletben tartja a véleményét, vitatkozni nem szeretne vele.

Arra a felvetésre, hogy a szocialisták főpolgármester-jelöltje, Horváth Csaba több ajánlást gyűjtött, a Párbeszéd társelnöke azt mondta, a választást szavazatokkal mérik és nem ajánlásokkal. Az ajánlások
velemenyezd, 2019. január 28. hétfő, 14:01
1/5
Képek, videók
Baglyok magyarországon.jp
dnemethk
2017. február 19. vasárnap, 16:31
Itt Magyarországon
sanci81
2016. február 01. hétfő, 17:44
Sarki fény Magyarországon
pacsakute
2015. március 20. péntek, 07:40
Magyarországon lassan mi
1951anna
2013. április 12. péntek, 07:17
tito magyarországon
lacipecsenye
2013. március 07. csütörtök, 21:29
Ételosztás Magyarországon
megyerimihaly
2012. december 31. hétfő, 11:21
orban_viktor_voroshads ere
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:56
orban-viktor-es-traian -ba
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:54
orban-viktor-tokes.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:53
orban-viktor-tokes-nem eth
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:51
orban_viktor_sunyiság. jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:19
orban-viktor-studio.jp g
agica2004
2017. február 10. péntek, 16:46
orban-viktor-tablokepe .jp
agica2004
2017. február 10. péntek, 16:45
orban-viktor-semleges. jpg
megyerimihaly
2016. február 14. vasárnap, 00:20
orban-viktor-erdo-pete r-g
agica2004
2015. október 26. hétfő, 18:12
Címkék
Gyurcsány Ferenc, Tarlós István, európai parlamenti, Gyurcsány Ferencen, utasoknak kelljen, nagyobb állomásokon, mostani ellenzék, szintén elavult, kerületi megállapodásokba, választópolgárok többségének, indulását tervezőt, letelepedési kötvényeseket, kormány hajtsa, kezdetektől fogva, olyan rossz, vasárnapig tartó,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.