Belépés
2018. december 15. szombat | 50. hét | 349. nap | 19:30 | Valér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ifjúsági olimpia - Hazaérkezett Buenos Airesből a magyar küldöttség
illetően elmesélte, hogy a szervezés nem volt a legjobb, sokszor nem jutottak be más sportágak versenyeire.

"Hasonló érzések voltak bennem, mint a riói olimpián, de azáltal, hogy itt korombeliekkel voltam, sokkal jobban összenőtt a csapat, több barátot szereztem, több versenyzőt ismertem meg" - emlékezett vissza a hangulatra az úszó. Terveivel kapcsolatban csak annyit mondott, imádja az úszást, ennek él, és természetesen szeretne ott lenni a 2020-as tokiói olimpián.

Ugyanígy fogalmazott a kardvívó Pusztai Liza, aki a tavalyi felnőtt Eb-bronzérem, valamint a kadett és junior Eb- és vb-érmek után kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok lett az argentin fővárosban.

"Jövő áprilisban kezdődik a kvalifikáció, addig idén még egy felnőtt világkupán és az országos bajnokságon indulok" - nyilatkozta az MTI-nek Pusztai Liza.

Hozzátette: az ifjúsági olimpián a negyeddöntő bizonyult számára a legnehezebbnek, egyfelől mert az a mérkőzés volt a legszorosabb, másfelől meg azért, mert ott találkozott a
velemenyezd, 2018. október 20. szombat, 18:08
Ifjúsági olimpia, Buenos Aires - 2018
.6
9. Irán . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6 . . 3 . . .3
10. Franciaország . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5 . .15 . . 7

A MAGYAR ÉRMESEK

arany:
Milák Kristóf (úszás - 400 m gyors, 200 m gyors, 200 m pillangó)
Rabb Krisztián (vívás - kard egyéni)
Özbas Szofi (cselgáncs, 63 kg)
Berecz Blanka (úszás - 200 m pillangó)
Késely Ajna (úszás - 800 m gyors, 200 m gyors, 400 m gyors)
Pusztai Liza (vívás - kard egyéni)
Rendessy Eszter (kajak - gyorsasági verseny)
Kiss Ádám (kajak - gyorsasági verseny)

ezüst:
Milák Kristóf (úszás - 100 m pillangó)
Gönczöl Laura (kenu - gyorsasági verseny)
Balázs Krisztián (torna - talaj)
Bácskay Csenge (torna - ugrás)
Szél Anna (birkózás - 57 kg)
Endrész Klaudia (atlétika - távolugrás)
Huller Dániel (atlétika - 400 m
menusgabor, 2018. október 19. péntek, 21:30
Videón a magyarok duplázásai az ifjúsági olimpia negyedik na
Három magyar, Késely Ajna, Pusztai Liza és Rabb Krisztián is második aranyérmét szerezte a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpián, amelyen a két kardvívóhoz hasonlóan a tornász Balázs Krisztián is a csapatversenyben ünnepelhetett elsőséget. Összefoglaló a negyedik napról és videón a magyar érmes teljesítmények.

Videón a magyarok duplázásai az ifjúsági olimpia negyedik napján
Itt megnézhető
maroka, 2018. október 11. csütörtök, 17:43
Magyar tornászarany csapatban az ifjúsági olimpián
eseményen.
..........
Szerdán tornában a vegyes csapatok küzdelmei magyar idő szerint csütörtökön hajnalban értek véget. A két magyar induló egy-egy nemzetközi csapat színeiben mutatta be gyakorlatait. A hazai tornaszövetségtől kapott csütörtöki információk szerint Balázs Krisztián a Team Simone Biles csapatban versenyezve ifjúsági olimpiai bajnoki címet szerzett, ami azonban - a kardozó Pusztai Liza és Rabb Krisztián, valamint díjlovagló Jármy Vince érméhez hasonlóan - nem számít bele a nemzetek közti éremcsatába.
Bácskay Csenge a Team Kohei Uchimura gárdával 8. lett. Az összetettben mindkét magyar tornász bekerült az első 10 közé. Balázs a 9., Csenge a 10. helyen zárta az összetett viadalt. Az egyes szereken bemutatott gyakorlatok alapján Csenge ugrásban az 5., Krisztián nyújtón a
maroka, 2018. október 11. csütörtök, 17:31
Ifjúsági olimpia - A kardozó Pusztai Liza és Rabb Krisztián aranyérmes a vegyescsapatok versenyében
A két magyar kardozónak két olasz, valamint egy-egy francia és ukrán csapattársa volt, az összecsapásokon mindegyik szakág képviselője egyszer lépett pástra. Európát három, Amerikát, valamint az ázsiai-óceániai zónát két-két, Afrikát pedig egy válogatott képviselte.

Az Európa 1-es csapat a negyeddöntőben 30-18-ra verte Afrikát, az elődöntőben 30-22-re az Európa 3-as együttest, a döntőben pedig 28-25-re Ázsia-Óceánia 1-es hatosát. A fináléban a két magyar alapozta meg a sikert, mivel Rabb 5-3-ra, Pusztai pedig 5-1-re győzte le dél-koreai ellenfelét, így az első két asszó után 10-4 volt az állás.

A magyar küldöttség eddig hét arany-, valamint egy-egy ezüst és bronzérmet szerzett. A vegyescsapat-versenyben elért helyezés a hivatalos éremtáblába nem számít bele.
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 21:12
Videón a magyarok négy érme az ifjúsági olimpia harmadik ...
Videón a magyarok négy érme az ifjúsági olimpia harmadik napjáról
Kedden újabb két arannyal, összesen négy éremmel gazdagodott a magyar küldöttség a Buenos Airesben rendezett ifjúsági olimpián: az úszó Késely Ajna és a kardvívó Pusztai Liza aranyat, Milák Kristóf egy ezüstöt, a cselgáncsozó Vég Zsombor pedig egy bronzérmet ,,tett be a közösbe", de rajtuk kívül is nagyszerű teljesítményeknek örülhettünk. Íme a magyarok érmes szereplései és az összefoglaló a harmadik versenynapról!.

Részletesen itt olvasható

Képen: Késely Ajna öröme
..........
maroka, 2018. október 10. szerda, 19:03
Ifjúsági olimpia - A kardozó Pusztai Liza aranyérmes
A 17 éves magyar versenyező a fináléban magabiztos, 15-9-s győzelmet aratott a mexikói Natalia Botello Cervantes felett.

Pusztai a magyar küldöttség hetedik aranyérmét szerezte az argentin fővárosban.
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 07:04
Vívó-vb - Hetedik a női kardcsapat
Ezúttal Pusztai Liza, Katona Renáta és László Luca vívott, Márton Anna nem lépett pástra a helyosztón.

A magyarok a kilencből hét párharcot megnyertek, csak a másodikat és a negyediket vesztették el, így az ötödik asszótól folyamatosan nőtt a különbség. Ezen a mérkőzésen László és Pusztai szerepelt nagyon eredményesen, előbbi plusz tizenegyes, utóbbi plusz tízes találati mutatóval zárt, a korábban remeklő Katona pedig mínusz hárommal fejezte be három asszóját.

A női kardozók versenye csütörtökön kezdődött, amikor a magyarok a japánok magabiztos legyőzésével negyeddöntőbe jutottak. A pénteki folytatásnál előbb egy tussal kikaptak az olaszoktól, majd a kínaiak elleni helyosztót megelőzően néggyel az amerikaiaktól.

Eredmények (a vb honlapjáról):

női kard csapatverseny:

-----------------------

a 7. helyért:Magyarország-Kína 45-27

korábban:

negyeddöntő:Olaszország-Magyarország 45-44Oroszország-Egyesült Államok 45-42Koreai Köztársaság-Ukrajna 45-37Franciaország-Kína
velemenyezd, 2018. július 27. péntek, 12:32
Vívó-vb - Kikapott a negyeddöntőben a női kardcsapat
A Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta trió az összecsapás nagy részében vezetett, majd az olaszok fordítottak, végül Mártonnak csak faragnia sikerült a hátrányból.

Az első párban Pusztai 5-4-re kikapott Rossella Gregoriótól, majd Márton 5-5-öt vívott Loreta Gulottával, végül az első kör zárásaként Katona 6-3-ra verte Irene Vecchit. A második három asszó, így 15-13-ról indult. Aztán Pusztai 5-5-ös döntetlent hozott össze Gulottával szemben, Katona viszont megint nyert - ezúttal Gregorio ellen 5-2-re -, s bár utána Márton 7-5-ös vereséget szenvedett Vecchitől, a harmadik kör előtt 30-27 volt az állás. A különbség Katona újabb remeklése, Gulotta elleni 5-2-es sikere révén hat találatra nőtt, de Pusztainak nem sikerült az utolsó párharca, 11-2-re kikapott Vecchitől, emiatt a kilencedik asszó előtt már az olaszok vezettek 40-37-re. Márton Gregorio ellen egyenlített, az utolsó tust azonban az olasz adta.

Katona plusz kilences, Pusztai mínusz tízes találati aránnyal fejezte be az összecsapást,
velemenyezd, 2018. július 27. péntek, 12:30
Negyeddöntős a női kard válogatott a vívó-vb-n
Magabiztosan nyert csütörtöki mérkőzésen, ezzel negyeddöntőbe jutott a magyar női kard válogatott a kínai Vuhsziban zajló vívó-világbajnokságon. A női kardozók versenye csütörtökön kezdődött, amikor a magyarok a japánok magabiztos legyőzésével negyeddöntőbe jutottak
A Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta trió 12 tussal verte a japánokat, így a magyar csapat készülhet a pénteki folytatásra, amikor az olaszokkal mérkőzik az elődöntőért.
Magyarország-Japán 45-33
..............

Magyarország-Kína 45-27
Utolsó összecsapásán fölényesen győzött, ezzel a hetedik helyen végzett a magyar női kard válogatott a kínai vívó-világbajnokságon, Vuhsziban.
A magyarok a kilencből hét párharcot megnyertek, csak a másodikat és a negyediket vesztették el, így az ötödik asszótól folyamatosan nőtt a különbség. Ezen a mérkőzésen László és Pusztai szerepelt nagyon eredményesen,
maroka, 2018. július 26. csütörtök, 22:03
Vívó-vb - Negyeddöntős a női kardválogatott, 11. a férfi tőrcsapat
A Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta trió 12 tussal verte a japánokat, így a magyar csapat készülhet a pénteki folytatásra, amikor az olaszokkal mérkőzik az elődöntőért.

Az együttes negyedik tagja, László Luca nem vívott a japánok ellen.

A magyar férfi tőrcsapat a 11. helyen végzett. A Dósa Dániel, Frűhauf Benjámin, Mészáros Tamás, Németh András alkotta válogatott először szoros küzdelemben legyőzte a brazilokat, majd a negyeddöntőbe jutásért rendezett összecsapáson simán kikapott az amerikaiaktól.

A 9-16. helyekért zajló csatározások során a magyarok szép eredményt elérve öt tussal verték a német csapatot, amelyben ott volt a négyszeres egyéni világbajnok Peter Joppich és a pekingi olimpiai aranyérmes Benjamin Kleibrink is. Ezután vereséget szenvedtek a britektől, végül egy tussal jobbnak bizonyultak az ausztráloknál.Eredmények a vb honlapjáról:

női kard csapatverseny:

-----------------------

a 16 között:Magyarország-Japán 45-33

férfi tőr
velemenyezd, 2018. július 26. csütörtök, 11:41
Vívó-vb - Női kardban orosz, férfi tőrben olasz győztest avattak
Pozdnyakova - a négyszeres olimpiai bajnok, egyéniben ötszörös vb-aranyérmes, jelenleg az Orosz Olimpiai Bizottság elnökeként tevékenykedő Sztanyiszlav Pozdnyakov lánya - első vb-diadalát aratta. Foconi egyéniben lett most először vb-győztes.

A nap legjobb magyarja Márton Anna volt, aki a kilecedik helyen végzett.Eredmények (a vb honlapjáról):

női kard:

----------

a 64 között:Márton Anna-Faezeh Rafiei (iráni) 15-13Pusztai Liza-Au Szin Jing (hongkongi) 15-14Anne-Elizabeth Stone (amerikai)-Katona Reanáta 15-6

a 32 között:Márton - Lucia Martin-Portugues (spanyol) 15-13Deszpina Georgiadu (görög)-Pusztai 15-13

a 16 között:Theodora Gkuntura (görög)-Márton 15-12

negyeddöntő:Szofija Pozdnyakova (orosz)-Sao Ja-csi (kínai) 15-12Stone-Gkuntura 15-14Jana Jegorjan (orosz) - Csien Csia-zsuj (kínai) 15-12Szofija Velikaja (orosz)-Cecilia Berder (francia) 15-13

elődöntő:Pozdnyakova-Stone 15-6Velikaja-Jegorjan 15-14

döntő:Pozdnyakova-Velikaja 15-13

A
velemenyezd, 2018. július 24. kedd, 15:11
1/7
Képek, videók
hazaerkezes.png
matolaterezia
2014. december 02. kedd, 01:48
Bátyjámmal,a hazaérkezése
mona2105
2007. február 25. vasárnap, 10:14
A tékozló fiú hazaérkezés
nemarika
2006. november 10. péntek, 21:50
komszomol küldöttség buda
lacipecsenye
2012. október 03. szerda, 10:12
Kuldottseg.jpg
kmmmarika
2009. november 10. kedd, 12:43
8833 Az Imf küldöttség Ba
megyerimihaly
2009. szeptember 07. hétfő, 02:06
magyar cs az olimpián.jpg
gosztmagdi
2012. július 28. szombat, 16:36
73_sp_olimpian_ezuster met
mezixy
2009. február 17. kedd, 16:38
asterix_az_olimpian_1. jpg
ticsi83
2008. szeptember 10. szerda, 20:03
T Olimpián
nyersannaerzsebet
2008. szeptember 05. péntek, 11:12
Mc olimpián a kollégákkal
macko21
2006. július 04. kedd, 02:42
tokiói olimpia
lacipecsenye
2012. december 13. csütörtök, 14:45
Tokiói császári palota
pacsakute
2011. november 29. kedd, 20:58
tokioi Mikulás.jpg
agica2004
2010. december 20. hétfő, 14:38
Sweeney tokiói bemutató
vianne1
2008. január 23. szerda, 09:45
Címkék
Orosz Olimpiai Bizottság, Liza-Au Szin Jing, japánok ellen, Theodora Gkuntura, olasz adta, Rossella Gregoriótól, pénteki folytatásra, magyarok szép, hivatalos éremtáblába, úszó Késely, Team Simone Biles, Németh András, hazai tornaszövetségtől, első párban, összecsapás nagy, négyszeres olimpiai,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.