Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 02:51 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Önkormányzat 2019 - A legtöbb kutatóintézet Tarlós győzelmét valószínűsíti
A Nézőpont Intézet, a ZRI Závecz Research, a Publicus Intézet, a Századvég és a Medián legfrissebb méréseit ismertető csütörtöki budapesti rendezvényen több szakember egyetértett abban, hogy az elmúlt időszak botrányai komoly hatással lehetnek a választási részvételre, különösen Budapesten és Győrben, de az elbizonytalanító, illetve mozgósító hatás nem jelezhető előre pontosan.

A Nézőpont Intézet a választani tudó biztos választók körében 49 százalékot mért Tarlós Istvánnak, 43 százalékot Karácsony Gergelynek és nyolcat Puzsér Róbertnek. A ZRI-Závecz Research rendre 48, 46, hat százalékot mért e három politikusnak, a Medián 48, 47, öt, a Publicus 48, 48, négy, a Századvég pedig 51, 43, öt százalékot. Berki Krisztiánt nulla és két százalék között mérték.

Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója a 2014-es főpolgármester-választáson indulók szavazóbázisának mozgását elemezve azt mondta, Tarlós István bázisa stabil maradt, Bokros Lajos 2014-es közös ellenzéki jelölt szavazói Karácsony
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 19:32
EP-választás - A brit részvétel sem sodorná veszélybe az EPP győzelmét a friss felmérések szerint
A tagállamokban külön-külön elvégzett közvélemény-kutatások EP által összesített eredménye szerint a néppárt 180 mandátumra számíthatna a következő ciklus elején a várhatóan ismét 751 tagú testületben, míg a második helyezett szociáldemokratáknak (S&D) 149 képviselőjük lehet.

A liberális frakció (ALDE) 76, a mostani harmadik legnépesebb képviselőcsoport, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) a brit kormánypárttal kiegészülve 66 helyre számíthatna ebben a régi-új konstellációban.

A Szabadság és Nemzetek Európája (ENF) 62 mandátumra esélyes, így megelőzné a mostani prognózis szerint 57 tagú majdani zöld frakciót.

A patkó bal szélén ülő Egyesült Európai Baloldal - Északi Zöld Baloldalt (GUE-NGL) 46 képviselőjével a hetedik helyre mérték, amelyet a brit részvétel egyértelmű nyertesének, de még így is a legkisebb frakciónak számító Szabadságjogok és Demokrácia Európája Mozgalom (EFDD) követhet 45 hellyel.

A függetlenként politizálóknak nyolc mandátumot jósol a
velemenyezd, 2019. április 18. csütörtök, 10:31
EP-választás - Stabil európai néppárti előnyt jeleznek a közvélemény-kutatások
A tagállamokban külön-külön készített közvélemény-kutatások EP által összesített eredménye szerint a néppárt 183 mandátumra számíthat a következő ciklusban immár csak 705 tagú képviselőtestületben, míg a második helyezett szociáldemokraták (S&D) 135 mandátum megszerzésére esélyesek.

Várhatóan a liberálisok (ALDE) alkotják majd a harmadik legnagyobb képviselőcsoportot 75 taggal. Utánuk következhet a Szabadság és Nemzetek Európája (ENF) 59 fővel. A mostani harmadik legnépesebb frakció, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) pedig a brit képviselők távozásával visszacsúszhat az ötödik helyre 51 mandátummal.

A patkó bal szélén ülő Egyesült Európai Baloldal - Északi Zöld Baloldalnak (GUE-NGL) körülbelül 46, a zöld frakciónak 45, a Szabadságjogok és Demokrácia Európája Mozgalomnak (EFDD) 43, a függetlenként politizálóknak 10 helyet jósol a közvélemény-kutatás.

Az "egyéb" kategóriába 58 képviselőt soroltak, akikről egyelőre nem tudni biztosan, hogy melyik frakcióba fognak beülni, már ha
velemenyezd, 2019. február 18. hétfő, 13:41
Baloldali ellenzék: egy jelöltnek kell szemben állnia Tarlós Istvánnal
interneten is leadható szavazatok összesítésének eredménye február 3-án lesz megismerhető.

Regisztrálni csak annak kell, aki elektronikusan kíván szavazni, aki személyesen vesz részt a folyamatban, annak részvételekor elég igazolnia magát. A résztvevőknek hozzá kell járulniuk adataik kezeléséhez is.

Molnár Zsolt beszámolt arról is, hogy független szakértői intézeteket is felkérnek a szavazás hitelességének biztosítása érdekében. A szavazatszámlálást nem a pártok végzik majd - ígérte.

A Publicus Intézet felmérését ismertetve elmondta: az előválasztás ismertsége Budapesten a teljes népesség körében 43 százalékos. A jobbikosok egyelőre kevésbé érdeklődnek - ismerte el -, de bízik abban, hogy végül ők is csatlakoznak - mondta.

Kérdésre kijelentette: az előválasztásnak nincsenek jelentős költségei, ahhoz saját infrastruktúrájukat és önkéntesek segítségét veszik igénybe.

Az MTVA székházában történtekről szóló kérdésre Kocsis-Cake Olivio kijelentette: minél több embert kívánnak bevonni
velemenyezd, 2018. december 20. csütörtök, 18:33
Megingathatatlanok a Fidesz-hívők
Semmi nem tudja megingatni a Fidesz-hívők elkötelezettségét
2018. MÁRCIUS 18. 19:51
Elios botrány ide, folyamatos leleplezések oda, a Fidesz elkötelezett híveit mindez nem érdekli, a párt támogatottsága nő a választás közeledtével - derült ki a Publicus Intézet felméréséből, amit a Vasárnapi Hírek megbízásából készítettek.

A kutatás szerint a teljes népesség körében a Fidesz szavazóinak aránya egy százalékpontot emelkedett, így 27 százalék. A biztos szavazó, pártválasztók körében a Fidesz támogatottsága 49 százalék.

Az MSZP támogatottsága nem változott, 12 százalékon áll, a biztos szavazó, pártválasztók körében pedig 18 százalék. Egy százalékponttal, 12 százalékra növelte táborát a Jobbik, a biztos szavazó, pártválasztók körében pedig 17 százalékos a támogatottságuk. (Az összes nagy közvélemény-kutató közül egyébként kizárólag a Publicus szerint előzi az MSZP a Jobbikot, minden más cégnél fordított a sorrend.)

A mérés szerint bejutna még a
tinka1951, 2018. március 19. hétfő, 09:19
Kósa: Soros kérésére kezdeményezett rendkívüli ülést az ellenzék
akkor ők benne vannak a parlamenti ülés kezdeményezésében".

Ha a Ház szeptemberben akar foglalkozni a kilakoltatási moratórium kérdésével, akkor kivételes eljárásban akár két nap alatt törvényt hozhat róla - tette hozzá.

"Jól döntöttünk, hogy nem jöttünk el erre a parlamenti ülésre" - jelentette ki a fideszes politikus, közölve, hogy a Ház őszi rendes ülésszaka szeptember 18-án kezdődik, a Fidesz-KDNP pedig az azt megelőző héten tartja évadnyitó frakcióülését.

Arra a kérdésre, hogy a Publicus Intézet közvélemény-kutatása szerint a megkérdezettek többsége nem ért egyet a határon túli magyarok szavazati jogával és magyarországi szociális ellátásokra való jogosultságukkal, Kósa Lajos úgy reagált: a baloldal ismét elővette visszataszító kampányeszközét a határon túl élő magyarok nemzethez tartozásával kapcsolatban.

Az önkormányzati dolgozók túlmunkájával kapcsolatos érdekképviseleti tiltakozást a Fidesz frakcióvezetője úgy kommentálta: ha a szakszervezet általánosít, akkor nincs igaza, az
velemenyezd, 2017. augusztus 21. hétfő, 15:22
Krónika 6. rész (interpellációk, azonnali kérdések)
InterpellációkJobbik: a fiatalok lábbal szavaznakFarkas Gergely (Jobbik) a Publicus Intézet felmérése szerint 1,2 millió ember tervezi, hogy külföldön vállal munkát. A fiatalok között különösen nagy ez az arány, negyven százalékuk vállalna külföldön munkát - tette hozzá. Szerinte a fiatalok lábbal szavaznak, nem kalandvágyból, hanem kényszerből mennek el az országból, mert az oktatás, az egészségügy romokban hever, megalázóan alacsonyak a bérek, nagy a korrupció lakhatási és megélhetési reménytelenség uralkodik.

A kivándorlás Magyarország egyik legnagyobb problémája - hangsúlyozta, azt kérdezve, miért nem foglalkozik a kormány érdemben ezzel.

Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért is felelős államtitkára szerint az európai uniós tagság egyik vívmánya, hogy a magyarok is bekapcsolódhatnak a személyek és a munkaerő szabad áramlásába.

Azt mondta, tapasztalható visszatérés is és szó sincs arról, hogy egymillió elvándorolt magyarról és
velemenyezd, 2017. június 23. péntek, 15:22
Közvélemény-kutatók: a mostani adatok szerint a Fidesz nyer jövőre, de jöhet fordulat is
A Közvéleménykutatók.hu és a Nézőpont Intézet Egy évvel a választás előtt - mit látnak a közvélemény-kutatók? című rendezvényén azt elemezték, milyen stratégiát kellene követniük a kormánypártoknak az újabb győzelemhez, illetve a baloldali és a jobbikos ellenzéknek a fordításhoz.

Ismertették a Közvélemény-kutatók.hu portál legfrissebb kutatási összegzését, amely az Iránytű Intézet, a Nézőpont Intézet, a Publicus Intézet, a Republikon Intézet és a ZRI-Závecz Research márciusi kutatásain alapul.

A Magyar Idők számára készített összegzés szerint ha most tartanának választást, a legvalószínűbb listás választási eredményeket nézve a Fidesz-KDNP a voksok 49 százalékát kapná (2014-ben 44 százalék volt az eredménye). Az akkori baloldali összefogás pártjai együtt 25 százalékot - az MSZP 16, a DK 6, az Együtt, a Párbeszéd és a Liberálisok 1-1 százalékot - érnének el (2014-ben 26 százalékuk volt)). A Jobbik a listás szavazatok 17 százalékát szerezné meg, a 2014-es 21 százalékkal szemben. Az LMP egyre
velemenyezd, 2017. április 06. csütörtök, 21:13
Közvéleménykutatók.hu: nagy fölénnyel indult idén a Fidesz-KDNP
A Magyar Idők számára készített felmérés a 2017-ben először publikáló hat cég - a Medián, a Nézőpont Intézet, a Századvég Alapítvány, a Tárki, a Publicus Intézet és a Závecz Research - eredményeinek összesítésén alapul.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményükben kiemelték: ha most tartanának országgyűlési választásokat, akkor a Fidesz-KDNP 6 százalékponttal jobb listás eredményt érne el, mint 2014. április 6-án.

Ezzel szemben a korábbi baloldali összefogás pártjai a három évvel ezelőtti szinten állnak, a Jobbik pedig 4 százalékponttal gyengült - írták.

A pártpreferenciákat tekintve a teljes felnőtt népességen belül az idei első mérések átlagolt eredménye csaknem 31 százalékos Fidesz-KDNP tábort mutat. A Medián, a Nézőpont Intézet, a Századvég Alapítvány és a Tárki is jóval 30 százalék feletti eredményt mért a kormánypártoknak, míg a Závecz Research kutatásában 26 százalékon, a Publicus Intézet mérésében pedig 25 százalékon állt a Fidesz-KDNP.

Kitértek arra is, hogy "míg korábban
velemenyezd, 2017. február 15. szerda, 09:41
Meglepően nézne ki a parlament, ha most választanánk
20:55563

Bőven kétharmad fölötti mandátumaránnyal bírna a Fidesz-KDNP a parlamentben a januári összevont közvélemény-kutatási eredmények alapján. Abban az esetben, ha a baloldali ellenzéki pártok külön indulnak, még nagyobb lehet a kormánypárti fölény.

A 2017. januári felmérések alapján elsöprő többséget szerezne a Fidesz-KDNP az Országgyűlésben - derült ki az Origo által készített mandátumbecslésből. E havi becslésünkhöz négy intézet (a Nézőpont Intézet, az ZRI Závecz, a Publicus Intézet és a Tárki) számait használtuk föl. A mandátumszámok meghatározásához a feltételezett listás eredményeket vettük figyelembe. A kormánypártokról egyébként legutóbb 2006 júniusában jelent meg olyan kutatás, amely szerint a második helyen álltak.

Nagyon le van maradva a baloldal

A négy intézetnél a biztos szavazók körében a Fidesz-KDNP összevont támogatottsága 49 százalék volt. A második helyen a Jobbik állt 18 százalékkal, a harmadik helyen az
menusgabor, 2017. február 07. kedd, 13:00
Politológus: ez az év a választási felkészülésről szól majd
kapcsolódó népszavazásról szólt, és ez leképeződött a pártok támogatottságában is.

Úgy vélte, míg a kormánypártok megerősödtek a migrációellenes kampányban, addig az ellenzéki oldalon "helykeresés" zajlott, utalt a Jobbiknál és az MSZP-nél lezajlott pártelnökválasztásra.

A Századvég decemberben mért adatai szerint a Fideszt a választók 32, a Jobbikot 11, az MSZP-t 10 százaléka választaná, ha most lennének a választások, a DK, az LMP és az Együtt pedig nem érné el a parlamentbe jutási küszöböt. A Publicus Intézet által mért adatok sem sokban különböznek: a Fideszre 25, a Jobbikra 11, az MSZP-re 12 százalék szavazna. A bizonytalanok tábora aránylag magas mindkét közvélemény-kutatónál; a Századvég 38 százalékot, a Publicus Intézet 45 százalékot mért, ami Boros Bánk Levente szerint jellemző arány, tekintve, hogy két választás között vagyunk. Ez az arány azonban csökkeni fog, ahogy közeledik a 2018-as választás - tette hozzá.

A politológus szerint a kormánypártok elsődleges üzenete a kormányzati
velemenyezd, 2017. január 04. szerda, 09:01
Tisztán arányos választási rendszerre tett javaslatot az MSZP
soknak tartotta a jelöltállításhoz az egyszázalékos támogatást, jelenleg például 13 500 kell az országos listához. A választóknak szerinte érthetőbb lenne a megyei helyett az országos lista.

Kifejtette: vannak olyan eljárási kérdések, amelyek "a Fidesz szemét is csípik", például a levélben szavazók névjegyzékén a halottak, és szerinte az MSZP ebben partnere lehetne a kormánypártoknak, ragaszkodva ahhoz, hogy egyúttal változtassák meg a kampányfinanszírozás szabályait is.

Pulai András, a Publicus Intézet stratégiai igazgatója szerint is bár rendszerszintű változást nem lehet elérni, eljárási kérdésekben lehet sikereket elérni. Ő is hangsúlyozta, hogy többször fordul elő kormányzóképtelen helyzet arányos rendszerben, így megfontolandónak nevezte a többségesítő elv beépítését a javaslatba. Az összefogási kényszer megmarad, csak nem a választás előtt, hanem utána jelentkezik - mondta.

Válaszában Molnár Zsolt kifejtette, hogy nem ragaszkodnak az egy százalékhoz a listaállításnál. Kiállt a megyei
velemenyezd, 2016. november 10. csütörtök, 14:13
1/2
Képek, videók
kutatóintezet
csirkepogo
2007. március 19. hétfő, 15:12
Írások az önkormányzati ú
furaila
2019. június 27. csütörtök, 11:03
gomb_onkormanyzat_jogs zab
martimarti
2015. december 17. csütörtök, 19:37
Újpesti Önkormányzat.JPG
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Újpesti Önkormányzat épül
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Önkormanyzat.JPG
csokegyorgy
2008. augusztus 20. szerda, 10:55
dalmandi önkormányzat
nyuszi111
2007. december 12. szerda, 16:32
Szlovák önkormányzat
jbal
2007. augusztus 07. kedd, 16:45
Önkormányzat/Kat.templ om
kovarygizella
2007. június 15. péntek, 23:50
Önkormányzat épülete
kercaszomor
2007. március 07. szerda, 10:53
Az önkormányzat épülete
matahari51
2007. január 06. szombat, 10:29
Önkormányzat felülről
lenzo
2006. november 07. kedd, 17:43
Majd a Nézőpont Intézet m
basikele
2013. szeptember 08. vasárnap, 03:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.