Belépés
2020. május 31. vasárnap | 22. hét | 152. nap | 21:45 | Angéla, Petronella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Oficial ungar: adoptarea legii dublei cetăţenii este cel mai important moment în politicile naţionale ale Ungar
Árpád János Potápi a amintit că, în urmă cu exact 10 ani, Parlamentul Ungar, nou ales, a adoptat la data de 26 mai 2010 modificarea Legii privind cetăţenia, cu o majoritate covârşitoare de 98%, fapt ce le-a permis maghiarilor de peste hotare să devină parte a naţiunii ungare în sensul dreptului comun.

Acesta a fost acel pas istoric cu care a început o nouă eră în politicile naţionale ungare, iar în urma acestui pas, astăzi, numărul de noi cetăţeni maghiari a depăşit cifra de 1,1 milioane, a arătat în document Árpád János Potápi.Data de 26 mai 2010 este, de asemenea, un moment important în istoria Ungariei moderne, a scris secretarul de stat. Reprezintă începutul acelui proces prin care a fost reclădită relaţia cu maghiarii de peste hotare şi cu organizaţiile maghiare de peste graniţele Ungariei, cu bisericile istorice. Astfel, a început activitatea comună în urma căreia se poate vorbi acum despre o maghiarime unificată, despre un spaţiu educaţional, cultural şi economic, unificat în Bazinul
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 16:03
Potápi: a kettős állampolgárságról szóló törvény elfogadása az elmúlt tíz év nemzetpolitikájának legfontosabb m
Potápi Árpád János felidézte, az újonnan alakult magyar Országgyűlés éppen tíz esztendeje, 2010. május 26-án fogadta el elsöprő többséggel, 98 százalékos támogatással az állampolgársági törvény módosítását, amely lehetővé tette a külhoni magyarság számára, hogy közjogi értelemben is a magyar nemzet részévé váljon.

Ez volt az a történelmi lépés, amellyel új időszámítás kezdődött a magyar nemzetpolitikában és amelynek eredményeként mára az 1 millió 100 ezret is meghaladta az új magyar állampolgárok száma - mutatott rá Potápi Árpád János.

Az államtitkár úgy fogalmazott: 2010. május 26-a az újkori magyar történelemben is mérföldkőnek számít. Kezdete annak a folyamatnak, amelynek köszönhetően újjáépítették a kapcsolatot a külhoni magyarsággal és a határon túli magyar nemzetrészekkel, szervezetekkel, történelmi egyházakkal együttműködve megkezdték azt a közös munkát, amelynek eredményeként mára egységes magyarságról, egységes Kárpát-medencei oktatási, kulturális és gazdasági térről
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 14:32
Koronavírus - Potápi: a nemzeti összetartozás éve rendezvényeinek nagy része elmarad
Potápi Árpád János emlékeztetett, az Országgyűlés tavaly döntött arról, hogy 2020 a nemzeti összetartozás éve legyen, de a járvány miatt az ehhez, és az erős magyar közösségek tematikus évéhez kapcsolódó megemlékezések többsége elmarad.

Ugyanakkor arra van lehetőség - korlátozott számban -, hogy például istentiszteleteken tartsanak megemlékezéseket; rendezvényeik nagy részét egyébként már "átterelték" az online térbe - fűzte hozzá.

Kérdésre válaszolva elmondta azt is, a programok egy részét lehet csúsztatni, sőt már olyan javaslatot is kapott, hogy hosszabbítsák meg a nemzeti összetartozás évét, így a rendezvények közül néhányat 2021-ben tartanának meg. Ezt a felvetést Potápi Árpád János jó ötletnek tartja.
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 09:47
Elkezdődött a bonyhádi ipari park bővítése
Potápi Árpád János (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője az esemény előtt jelzésértékűnek nevezte a projekt elindítását.

"Amikor a gazdaság mélyrepülésben van ma Európában és Magyarországon is, a válaszunk erre nem a meghátrálás, hanem az, hogy lerakjuk az ipari park új létesítményeinek az alapkövét, előremenekülünk" - mondta.

Hozzátette, azt remélik, hogy a március közepétől elbocsátottak gyorsan újra el tudnak majd helyezkedni.

"A legfontosabb feladatunk legalább annyi munkahely újrateremtése, ahány megszűnt az elmúlt időszakban" - jelentette ki a politikus, megjegyezve, hogy május 8-ig 6800 vállalkozás kapott munkahelyvédelmi bértámogatást, ami 90 ezer embert érintett.

Vállalkozók arról számolnak be, hogy egyre több a megrendelésük, és a határok megnyitásával Bonyhád térsége is gyorsan be fog kapcsolódni az újrainduló európai gazdaságba - mondta.

Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere ismertette: a 803 millió forintba kerülő, 3,5 hektáros bővítéshez a többségi
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 14:02
Koronavírus/Nemzeti összetartozás napja - Potápi: a járvány miatt más módon kell megtartani a megemlékezéseket
Az államtitkár elmondta, a nemzetpolitikához kapcsolódó programok nagy részét online tartják meg, így jött az ötlet, hogy a június 4-i ünnep alkalmából fiataloknak szóló videópályázatot hirdetnek, Milyen jó, hogy itt vagyunk címmel. A beérkező videókból egy válogatást készítenek a nemzeti összetartozás napjára - fűzte hozzá.

Potápi Árpád János elmondta azt is, a videók témája nemcsak a trianoni békediktátum - amelynek idén van a 100. évfordulója - lehet, hanem például az is, hogy majdnem pont tíz évvel ezelőtt adta meg az Országgyűlés minden magyar számára a kettős állampolgárság lehetőségét.

"Azt gondolom, hogy ha a politikáról beszélünk, közéletről beszélünk, és így nemzetpolitikáról is, akkor elsősorban a fiatalok megszólítása a legfontosabb feladatunk" - hangsúlyozta az államtitkár.

A műsorból kiderült az is, az elkészült pályamunkákat a osszetartozunk@hatartalanul.net címre várják.

A Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága kedden azt közölte az MTI-vel, hogy a
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 20:02
Coronavirus - A început prima întâlnire online a întreprinzătorilor maghiari din Bazinul Carpatic
La deschiderea întâlnirii online, Árpád János Potápi, secretar de stat pentru politici naţionale în cadrul Cancelariei Prim-ministrului, s-a exprimat astfel: întâlnirea întreprinzătorilor maghiari de peste hotare contribuie în mare măsură la consolidarea spaţiului economic unitar din Bazinul Carpatic, pentru construirea căruia guvernul ungar a depus foarte multe eforturi în ultimii ani.Vorbitorul a subliniat: sondajele arată că peste 90% din întreprinderile maghiare de peste hotare oferă de lucru oamenilor maghiari, astfel, sprijinirea întreprinzătorilor maghiari înseamnă susţinerea traiului pentru o mulţime de familii maghiare.Secretarul de stat şi-a exprimat bucuria văzând că, în urma acestor întâlniri, au luat fiinţă nu doar legături profesionale, dar şi relaţii umane şi prieteneşti, iar consolidarea acestora este deosebit de importantă în Anul solidarităţii naţionale şi al comunităţilor maghiare puternice. În situaţia grea de acum, această întâlnire simbolizează foarte frumos solidaritatea naţională fără
velemenyezd, 2020. május 08. péntek, 15:22
Koronavírus - Kezdetét vette a Kárpát-medencei magyar vállalkozók I. online találkozója
A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának pénteki közleménye kiemelte, a találkozót 2016 óta szervezi meg az államtitkárság, rendszerint Mezőkövesden, idén a járványügyi helyzet miatt első alkalommal online formában. A találkozó célja, hogy szakmai segítséget nyújtson a határon túli területeken is nehéz helyzetbe került magyar vállalkozások számára, valamint elősegítse a külhoni magyarság valamint az anyaország közötti kapcsolatok szorosabbra fűzését.

Az online találkozó megnyitóján Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára úgy fogalmazott: a külhoni magyar vállalkozók találkozója nagyban hozzájárul az egységes Kárpát-medencei gazdasági tér megerősítéséhez, amelynek kiépítéséért a magyar kormány az elmúlt évek során nagyon sokat tett.

Kiemelte: a felmerések azt mutatják, hogy a külhoni magyar vállalkozások több mint 90 százalékban magyar embereket foglalkoztatnak, így ha magyar vállalkozókat támogatunk, magyar családok sokaságának megélhetését
velemenyezd, 2020. május 08. péntek, 13:42
Koronavírus - Kétszázan vesznek részt a Kárpát-medencei magyar vállalkozók online találkozóján
Potápi Árpád János emlékezetett: a találkozót tavaly négyszer rendezték meg Mezőkövesden, idén azonban a koronavírus-járvány miatt az államtitkárság online szervezte meg az eseményt.

A kétnapos képzésen elsősorban olyan mikro- és kisvállalkozások vesznek részt, amelyek a járvány által különösen érintett ágazatokban tevékenykednek. A találkozó célja, hogy a vállalkozások között erősebb kapcsolatrendszer alakuljon ki, és a kapott információknak köszönhetően minél gyorsabban talpra állhassanak a járvány után - mondta.

Hozzátette: a határon túli magyar vállalkozások 90 százalékban magyarokat foglalkoztatnak, ezért egy vállalkozás támogatásával a kormány közvetetten akár tíz magyar családnak tud segíteni.

Az államtitkár azt reméli, hogy az elmúlt tíz év munkájának köszönhetően a magyar-magyar kapcsolatok átvészelik a nehéz helyzetet, és abból megerősödve kerülnek ki.
velemenyezd, 2020. május 08. péntek, 08:51
Koronavírus - Nemzetpolitikai államtitkárság: hatszáz anyaországi és külhoni diák versenyez pénteken a Határtal
nemzetpolitikai sikertörténet lett: több mint 75 ezer diák kapcsolódott be az anyaországból és határon túlról.

A verseny első fordulójában online teszteket töltöttek ki a jelentkező osztályok történelmi, irodalmi, földrajzi, nemzetpolitikai kérdésekből harminc napon keresztül, ezután a továbbjutó csapatok a középdöntőkben mérhették össze tudásukat.

A döntőbe húsz csapat - 11 külhoni és 9 anyaországi - jutott, így csaknem hatszáz diák méri össze tudását pénteken a nagydöntőn. A fiatalokat a döntő napján Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára és Erdélyi Rudolf Zalán, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója is online köszönti - jelezték.

Minden döntőbe jutott csapat százezer forintot, valamint értékes ajándékokat nyer, a legjobb osztály pedig elviheti az egymillió forint értékű fődíjat. A döntőbe jutott csapatok egyik fő feladata volt, hogy olyan alkotást - kisvideót, rajzot, festményt - készítsenek, amely a nemzeti összetartozást fejezi ki,
velemenyezd, 2020. április 23. csütörtök, 14:02
Koronavírus - Online találkozót szervez a nemzetpolitikai államtitkárság a külhoni magyar vállalkozóknak
Potápi Árpád János államtitkár a közösségi oldalán szerdán közzétett videoüzenetében kiemelte: az elmúlt évek során indított gazdaságfejlesztési programokkal párhuzamosan erős kapcsolati háló épült ki a határon túli magyar vállalkozókkal, ezeket a szálakat szeretnék tovább erősíteni.

Emlékeztetett, tavaly negyedik alkalommal rendezték meg Mezőkövesden a Kárpát-medencei magyar vállalkozók találkozóját, amely idén sem marad el: online formában megtartják, a szakmai partner idén is a Design Terminal. Potápi Árpád János közölte: az online találkozót május 8-9-én tartják, a jelentkezés április 16-án, csütörtökön 10 órakor indul a www.kulhonimagyarok.hu oldalon.

Ismertette: a találkozón 200 külhoni vállalkozó részvételét tudják biztosítani, akik hasznos előadásokon, workshopokon vehetnek részt, és kapcsolatot építhetnek az anyaországi szakemberekkel és más külhoni vállalkozókkal.

A nemzetpolitikai államtitkárság felmérései szerint a külhoni magyar vállalkozások több mint 90 százalékban magyar
velemenyezd, 2020. április 15. szerda, 17:52
Coronavirus - Secretar de stat ungar: legătura cu maghiarii de peste graniţele Ungariei nu este întreruptă nici
Árpád János Potápi a explicat, totodată, că deşi programele de politică naţională lansate anterior sunt în curs de derulare, în urma situaţiei de urgenţă, multe dintre programele planificate pentru acest an vor suferi modificări.

În vederea încetinirii răspândirii infecţiilor, până la data de 31 august, Secretariatul de Stat pentru Politică Naţională din cadrul Cancelariei Prim-Ministrului Ungariei nu va organiza niciun eveniment şi nu va sprijini realizarea vreunuia, a specificat secretarul de stat. Până atunci, majoritatea programelor planificate pentru anul 2020, decretat "Anul comunităţilor naţionale maghiare puternice", vor fi implementate online.

Secretariatul de stat amână, până la data de 31 octombrie, termenul-limită pentru călătoriile din cadrul programului de excursii pentru elevi "Fără graniţe!", a mai explicat Potápi. Scopul deciziei este acela ca cei peste 100 000 de elevi care au obţinut şansa efectuării acestor călătorii de studii să poată recupera excursiile anulate în
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 10:52
Koronavírus - Potápi: a járvány idején is folyamatos a kapcsolat a külhoni magyarokkal
jelezte: a korábban elindított nemzetpolitikai programok zajlanak, a kialakult veszélyhelyzetre való tekintettel ugyanakkor számos, az idei évre tervezett program módosul.

Potápi Árpád János közölte: a fertőzések terjedésének lassítása érdekében augusztus 31-éig a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága semmilyen rendezvényt nem szervez és megvalósulását nem támogatja. A 2020 az erős magyar közösségek éve keretében tervezett programok zöme addig online formában valósul majd meg.

A Határtalanul program idei tanévet érintő osztálykirándulásainak határidejét az államtitkárság október 31-ére módosítja - jelezte. A döntés célja, hogy az a több mint százezer iskolás, aki lehetőséget nyert, hogy ilyen tanulmányúton vegyen részt, az elmaradó tavaszi kirándulást a következő tanév elején pótolhassa.

Az ősszel indított Határtalanul középiskolai online vetélkedőben több mint hetvenezer külhoni és anyaországi diák történelmi, irodalmi, földrajzi és nemzetpolitikai kérdésekben méri össze
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 09:31
1/52
Képek, videók
potapka-cernokrka-2513 .jp
gyurusne
2009. szeptember 19. szombat, 16:36
A dicsőséges pótapa
hollossyne
2007. augusztus 07. kedd, 14:03
Mostohaöcsém , pótapum ,
kishuncutka
2006. október 01. vasárnap, 11:09
800px-Palatul-parlamen tui
cs-gyurka
2008. április 29. kedd, 11:47
Ungar Mayer palota
agica2004
2014. március 24. hétfő, 18:12
Ungár Majer palota
agica2004
2014. március 24. hétfő, 18:00
Ungár Benő -számla
agica2004
2014. március 24. hétfő, 16:39
Willi Ungar_S_550.jpg
sztana45
2010. július 30. péntek, 23:51
250px-Austro-Ungaria_s i_R
ezerjo
2010. június 03. csütörtök, 15:43
Uhr___Ich_liebe_Ungarn .gi
csilla663
2010. május 20. csütörtök, 16:30
Ungarn - Szeged
djedgar
2007. március 31. szombat, 18:03
John Foster - Minden gyön
sanci81
2018. február 16. péntek, 17:26
Fosters Gold.jpg
lacigame
2015. június 03. szerda, 17:02
Jodie Foster Életmü-ért k
farkas1945
2013. február 25. hétfő, 10:49
Audi RS6 Avant(Fostla&MTM
farkas1945
2012. június 17. vasárnap, 12:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.