Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 12:54 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Újabb nő vádolta meg szexuális erőszakkal Roman Polanskit
éves korában, amikor az eset történt, nem tett feljelentést az azóta elévült szexuális erőszak miatt, de a filmrendező legújabb filmjének, a francia Dreyfus-ügyről készült J'accuse (Vádolom) franciaországi bemutatója előtt néhány nappal szükségesnek tartotta nyilvánosságra hozni, hogy mi történt vele.

"Semmilyen kapcsolatban nem álltam vele, sem személyes, sem szakmai viszonyunk nem volt, alig ismertem" - mondta a Le Parisiennek a korábban New Yorkban manökenként, majd az 1980-as években Franciaországban színésznőként dolgozó Valentine Monnier.

"Az egész nagyon erőszakos volt, egy síelés után, a (svájci) Gstaadban található házában történt. Megütött, addig vert, amíg meg nem adtam magam neki, és akkor mindenféle borzalomnak vetett alá" - mondta a nő a lapnak.

Hervé Temime, a filmrendező ügyvédje a Le Parisiennek azt mondta, hogy Polanski "határozottan vitatja az erőszakról szóló vádat", és azt is jelezte, hogy a 44 évvel ezelőttre datált tényekről "a hatóságoknak soha nem volt
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 23:12
Polanski a híres Dreyfus-ügyet dolgozza fel új filmjében
nekibőszült sajtó" korára.

Az új film fogadtatására azonban óhatatlanul rányomja majd a bélyegét, hogy ez lesz Polanski első produkciója a MeToo-kampány elindulása óta. A szexuális zaklatások elleni mozgalom ugyanis az amerikai filmakadémiát is elérte, és a testület kizárta az Oscar-díjas rendezőt a tagjai közül.

Polanski ellen az Egyesült Államokban a hetvenes évek óta elfogató parancs van érvényben, mivel a rendezőt elítélték egy 13 éves lány megerőszakolásáért, de az ítélethirdetés előtt Franciaországba szökött, és máig ott él. Polanski törvénytelennek nevezte kizárását és jogi lépéseket helyezett kilátásba. A Newsweek lengyel kiadásának adott interjújában pedig, amely a kizárása előtt készült, de azt követően jelent meg, a MeToo-mozgalmat a "kollektív hisztéria" egy formájának nevezte.

Quentin Tarantino egyébként éppen most forgatja a hírhedt Manson-szektáról szóló, Once Upon a Time in Hollywood című filmjét, amely a 60-as évek végét idézi fel, amikor a szekta tagjai meggyilkolták Polanski
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 18:45
César-díj - Roman Polanski lemondta a felkérést
A 83 éves Polanskit negyven éve körözik az Egyesült Államokban kiskorú elleni nemi erőszak miatt. A rendező 1978-ban elismerte, hogy kiskorúval folytatott "törvénytelen szexuális kapcsolatot", de tagadta a nemi erőszakot, és elmenekült az ítélethirdetés elől, mert úgy értesült, hogy nem tartják be a vádalkut, amit kötött. Az Oscar-díjas filmes azóta Franciaországban él és dolgozik.

Polanski felkérése miatt két francia feminista szervezet tiltakozást kívánt szervezni a 42. César-djíátadó idejére február 24-én. Petíciójukat, amelyben azt követelik, hogy ne Polanski vezesse a gálaműsort, keddig majdnem 60 ezren írták alá. Laurence Rossignol francia nőjogi miniszter pedig "megdöbbentő" döntésnek nevezte, hogy Roman Polanski filmrendezőt nevezte ki a francia filmakadémia a César-díjátadó ceremóniájának elnökévé.

Ez a vita "mélyen elszomorította Roman Polanskit és érintette a családját is", ezért a rendező úgy döntött, hogy nem tesz eleget a felkérésnek" - olvasható Polanski ügyvédjének
velemenyezd, 2017. január 24. kedd, 11:21
César-díj - A francia nőjogi miniszter "megdöbbentőnek" nevezte Polanski felkérését
A 83 éves Polanskit évtizedek óta körözik az Egyesült Államokban liliomtiprásért. A rendező 1978-ban elismerte az ellene felhozott vádat, de elmenekült az ítélethirdetés elől, mert úgy értesült, hogy nem tartják be a vádalkut, amit kötött. Az Oscar-díjas filmes azóta Franciaországban él és dolgozik.

A miniszter a francia kulturális rádióban mondta el: számára "meglepő és sokkoló, hogy egy nemi erőszak-ügy keveset számít egy férfi életében" - idézte a BBC News.

Polanski felkérése miatt egy francia feminista szervezet tiltakozást is szervez a 42. César-djíátadó idejére február 24-én. Petíciójukat, amelyben azt követelik, hogy ne Polanski vezesse a gálaműsort, péntekig majdnem ötvenezren írták alá.

A francia filmakadémia hangsúlyozta, hogy Polanskit filmrendezői munkásságáért választották ki erre a szerepre, de a döntés hátterében a filmrendező melletti kiállás is szerepet kaphatott, miután az amerikai igazságszolgáltatás negyven éve próbálja bíróság elé állítani a filmrendezőt. A lengyel
velemenyezd, 2017. január 22. vasárnap, 18:53
César-díj - Egy feminista szervezet tiltakozást szervez Roman Polanski ellen
állítani a filmrendezőt egy kiskorú sérelmére állítólag elkövetett nemi erőszak miatt.

"Függetlenül Roman Polanski filmes munkásságának színvonalától, nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy negyven éve menekül az amerikai igazságszolgáltatás elöl" - mondta csütörtökön Claire Serre Combe, az Osez le féminisme nevű szervezet szóvivője.

A feminista egyesület február 24-én este a Salle Pleyel koncertterem, a díjkiosztó helyszíne előtt szervez tiltakozó megmozdulást. Álláspontjuk szerint ugyanis Franciaországban még mindig létezik "társadalmi tolerancia az erőszak irányában".

"Feltehetően vannak más, legalább annyira tehetséges emberek, mint Polanski, például nők is, akik lehetnének az est házigazdái" - vélte a szóvivő.

A szervezet petíciót is indított annak érdekében, hogy Polanski ne vezethesse a gálaműsort, ezt csütörtökig 5 ezren írták alá.

Aurélie Filippettivolt kulturális miniszter azt szeretné, ha "hagynák Roman Polanskit a házigazda szerepében".

"Nagyon nagy rendező. A dolog
velemenyezd, 2017. január 19. csütörtök, 22:05
César-díj - Roman Polanski lesz az idei díjkiosztó házigazdája
"Nem kevesebb mint nyolcszor tüntette ki az akadémia a filmrendezőt" - emlékeztetett közleményében Alain Terzian, az akadémia elnöke.

A 83 éves, Franciaországban élő, lengyel származású filmrendező 21 filmje közül kettő, az 1979-ben forgatott Tess és a 2002-es A zongorista érdemelte ki a legjobb filmnek járó César-díjat, de rendezőként négyszer, forgatókönyvíróként pedig kétszer is átvehette Polanski az Oscar-díj francia megfelelőjének számító elismerést.

A francia akadémia elsősorban művészi teljesítménye miatt kérte fel Polanskit a házigazda szerepre, de a döntés hátterében a filmrendező melletti kiállás is szerepet kaphatott, miután az amerikai igazságszolgáltatás negyven éve próbálja bíróság elé állítani a filmrendezőt egy kiskorú sérelmére állítólag elkövetett nemi erőszak miatt. A lengyel legfelsőbb bíróság egyébként decemberben megerősítette azt a korábbi ítéletet, amely szerint Lengyelország nem adja ki a világhírű rendezőt az Egyesült Államoknak.

Polanski utoljára a Vénusz
velemenyezd, 2017. január 18. szerda, 17:44
Francia thrilleren dolgozik Roman Polanski
A Variety szerint a film producere Wassin Beji, aki a párizsi Wy Productions produkciós cégével kapcsolódott be a munkába.

Delphine de Vigan regényéből adaptálta a pszichológiai thrillert a cannes-i Arany Pálma-díjjal rendezőként idén kitüntetett Assayas. A könyv egy író és rajongója veszélyes, mérgező kapcsolatát mutatja be.

Az Oscar-díjas Polanski utoljára a Vénusz bundában című filmet rendezte, és hosszú ideje dolgozik egy Dreyfusról szóló filmen, amelyet Lengyelországban szeretne leforgatni. A lengyel-francia állampolgár rendező, aki Franciaországban él, a közelmúltban járt szülőhazájában, hogy előkészítse a produkciót.

A lengyel igazságügyi miniszter és főügyész azonban május végén bejelentette, hogy megfellebbezi azt a korábbi lengyel bírósági döntést, amely szerint nem adják ki Roman Polanskit az Egyesült Államoknak, ahol 1977 óta van érvényben elfogatóparancs ellene liliomtiprás miatt. A fellebbezés óta még nem született újabb bírósági ítélet az ügyben. A kiadatási kérelem
velemenyezd, 2016. július 21. csütörtök, 07:17
A lengyel igazságügyi miniszter kiadatná Roman Polanskit
vannak fenntartásai az amerikai jogrenddel szemben, ám hozzátette azt is, hogy az ottani igazságügyi rendszer működik és mindenkit egyenlő bánásmódban részesít.

A hamarosan 83 éves Oscar-díjas rendező 1977-ben bűnösnek vallotta magát egy akkor kiskorú lány megerőszakolásában. A krakkói bíró októberben elfogadta a rendező ügyvédjeinek álláspontját, amely szerint Polanski alkut kötött az amerikai ügyészséggel és a megállapodás értelmében börtönbe is ment egy rövid időre.

A filmrendező Franciaországban él, de Krakkóban is van lakása. Szülőhazája kedvelt híressége, a közvélemény nagyrészt az ő pártját fogja.

A legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat 2002-ben nyerte el A zongorista című filmért, korábban kétszer is jelölték, először a Kínai negyed (1974), majd a Tess című alkotásáért (1979).

A Los Angeles-i ügyészség január elején fordult újabb kérelemmel Lengyelországhoz Polanski kiadatása érdekében. Lengyelország 2010-ben egyszer már elutasította a kiadatási kérelmet, akkor a bűnügy elévülésére
velemenyezd, 2016. május 31. kedd, 10:21
Tarolt az Adéle élete a párizsi Lumieres-gálán
Tizenkilencedik alkalommal adták át Párizsban hétfőn este az amerikai Golden Globe-díjak francia megfelelőjének számító Lumieres-díjakat. Az est háziasszonya Carole Bouquet filmszínésznő volt.

A Franciaországba akkreditált újságírók a tavalyi cannes-i filmfesztiválon az Arany Pálmát elnyert Adéle élete című alkotásnak ítélték a legjobb film és a legjobb rendezés díját. A film két főszereplőjét is díjazták: Adele Exarchopoulos lett a legígéretesebb színésznő, Léa Seydoux pedig a legjobb női alakítás díját vihette haza, amelyet egyébként két filmben - az Adele életében és Rebecca Zlotowski Grand Central című alkotásában - nyújtott játékáért kapott. A Grand Central nyerte el a zsűri különdíját is.

A legjobb férfi alakításért járó elismerést Guillaume Gallienne kapta az általa rendezett vígjátékban, a Les Garcons et Guillaume, a table című műben nyújtott játékáért. Ennek az alkotásnak ítélték a legjobb első filmnek járó díjat is.

A legjobb forgatókönyvnek járó szobrot Roman Polanski
velemenyezd, 2014. január 21. kedd, 13:54
Cannes - Polanski és Jarmush mellett Alain Delon és DSK feltűnése zárta a versenyt
vissza szombat este Cannes-ba az idén 80 éves Roman Polanski, aki 2002-ben A zongorista című filmjével elnyerte az Arany Pálmát. Legújabb alkotása, a mazochizmus névadója, Leopold von Sacher-Masoch regényének, A bundás Vénusznak a David Ives által írt színpadi adaptációja alapján készült. A kétszemélyes történet Thomas (Mathieu Amalric), egy rendező és egy szereplőválogatásra érkezett színésznő, Vanda - akit Polanski felesége, Emmanuelle Seigner alakít - közti dominanciaharcról szól.

A Franciaországban élő rendezőt első francia nyelven forgatott filmjében a tőle megszokott lelki perverzió és pszichológiai elnyomás, valamint a szadomazochizmus és a színházi alkotófolyamat közti párhuzam foglalkoztatta.

Legutoljára a cannes-i fesztivál egyik nagy kedvence, a mindig elegáns amerikai rendező, Jim Jarmusch vonulhatott fel a vörös szőnyegen. A hét évig készült Only Lovers Left Alive című filmben Jarmusch a tőle megszokott módon műfajparódiát csinált, ezúttal a televíziókban és a mozikban is mostanában
velemenyezd, 2013. május 26. vasárnap, 13:55
Cannes - Soderbergh búcsúzik, Polanski visszatér
közötti filmfesztivál hivatalos programjába: többek között a szintén amerikai Coen testvérek az amerikai folkzenéről szülővárosukban, New Yorkban forgatott Inside Llewyn Davis című filmjükkel, valamint Jamey Gray (The Immigrant), az olasz Paolo Sorrentino (La grande bellezza) és a dán Nicolas Winding Refn (Only God Forgives), aki ezúttal Thaiföldön forgatta angol nyelvű radikális bűnügyi filmjét, ismételten Ryan Goslinggal a főszerepben.

A lengyel-francia állampolgárságú Roman Polanski Franciaországban forgatott legújabb filmjével (La Venus a la Fourrure) tér vissza hosszú idő után Cannes-ba. David Ives darabjának adaptációjában a főszerepet a rendező felesége, Emmanuelle Seigner alakítja Mathieu Amalric oldalán.

Polanskin kívül még öt francia rendező filmje kapott meghívást: Francois Ozon (Jeune et Jolie) mellett, aki másodszor versenyezhet az Arany Pálmáért, Abdellatif Kechiche (La vie d'Adele), az elsőfilmes Arnaud Despallieres (Kohlhaas Mihály), Valéria Bruni-Tedeschi (Egy kastély
velemenyezd, 2013. április 18. csütörtök, 15:03
EURO-2012 - Döntetlen és két kiállítás a nyitómérkőzésen
Az Eb-k történetében 12. alkalommal játszhatta házigazda a nyitómérkőzést, s ebből mindössze három esetben - 1964-ben Spanyolországban, 1984-ben Franciaországban és 2000-ben Belgiumban - rajtolt a rendező sikerével a kontinensviadal.

Eredmény:

A csoport, 1. forduló:Lengyelország-Görögország 1-1 (1-0)-----------------------------------Varsó, 58 ezer néző, v.: Carlos Velasco Carballo (spanyol)

gólszerzők: Lewandowski (17.), illetve Szalpingidisz (51.)

kiállítva: Szczesny (69.), illetve Papasztatopulosz (44.)

sárga lap: Papasztatopulosz (35., 44.), Holebas (45+2.), Karagunisz (54.)

Lengyelország:

--------------Szczesny - Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch - Blaszczykowski, Polanski, Murawski, Rybus (Tyton, 70.) - Obraniak - LewandowskiGörögország:

------------Halkiasz - Toroszidisz, A. Papadopulosz (K. Papadopulosz, 36.), Papasztatopulosz, Holebas - Manajtisz, Kacuranisz, Karagunisz, Ninisz (Szalpingidisz, a szünetben) - Gekasz (Fortunisz, 68.),
velemenyezd, 2012. június 08. péntek, 20:24
1/2
Képek, videók
Peles Castle -Románia.jp
durcimarcika
2020. március 11. szerda, 10:27
Kőhalmi vár Románia.jpg
pacsakute
2020. január 18. szombat, 23:34
Ónfalva, Románia.jpg
menusgabor
2020. január 03. péntek, 19:09
0 a Szép estét a romantik
lovaszmarika
2019. december 21. szombat, 18:23
0 a szerelem, romant w8xl
lovaszmarika
2018. december 18. kedd, 19:55
0 a a inti romantik 81lp5
lovaszmarika
2018. november 04. vasárnap, 19:36
0 a szerelem romant17.gif
lovaszmarika
2018. október 13. szombat, 17:04
romani-maghiari-iunie- 77.
zsebibaba54
2018. október 05. péntek, 20:40
Zilah, Salaj, Romania
dandej
2018. szeptember 29. szombat, 19:29
0 a romantik 81lp55ingfr.
lovaszmarika
2018. augusztus 26. vasárnap, 17:20
romantic_by_amanda_dia z-d
ladymoon
2018. június 24. vasárnap, 16:54
roman statue horse.png
kathyvp
2018. június 17. vasárnap, 09:27
A nagy bérházba történt v
chillik
2018. február 13. kedd, 05:28
Nemrég valami történt vel
borigit
2016. január 16. szombat, 11:32
Itt mi történt, nem látni
margoboszi
2014. május 21. szerda, 22:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.