Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 09:19 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Petra Neumayer: Természetes antibiotikumok
Petra Neumayer: Természetes antibiotikumok
Az antibiotikumok az egész világon a leggyakrabban felírt gyógyszerek közé tartoznak.
Ugyanúgy, ahogy a rák kezelésében a kemoterápiának, a reuma enyhítésében a
fájdalomcsillapítók alkalmazásának, vagy éppen a különböző védőoltások használatának
- az
antib
iotikumok alkalmazásának is vannak pártolói és ellenzői. Vannak, akik joggal
hangsúlyozzák e gyógyszercsoport jótékony hatását a korábban halált okozó súlyos fertőzések
leküzdésében, amelyek a penicillin felfedezésének és továbbfejlesztésének köszönhetően
ma
már messze nem olyan félelmetesek. Még olyan betegségekről is, mint a gyomorfekély, a
gyomorrák egyes fajtái vagy a szívkoszorúér
-megbetegedések, kiderült, hogy részben
baktériumok okozzák, és esetleg antibiotikum
-terápiával gyógyíthatók.
Mindezek ellenére még a gyógyszeres terápiát támogató
yaskane, 2018. április 16. hétfő, 08:07
A propolisz
A propolisz egyike a természetes eredetű antibiotikumoknak,mely a növény- és állatvilág egyik közös értékes terméke, ezért igyekszem mindig tartani a házi patikánkban.

A méhszuroknak is nevezett propoliszt a méhek levélrügyeinek gyantájából gyűjtik ( jegenye-, fűz-, nyír-, gesztenye-, fenyő-, valamint gyümölcsfákról és virágokról). Ebből a gyantából és a méhek által termelt emésztőfolyadékból állítják elő a propoliszt, mely ahogyan a neve is utal erre, megvédi a méhek “városát" a fertőzésektől, baktériumoktól. (Propolisz ( gör.) jelentése:" a város előtt"). Ezt a kezdetben ragacsos, később megszilárduló anyag, melyet a kaptár repedéseinek betapasztására használnak. Az emésztőfolyadékjukban található enzimek képesek a növényi gyantából kioldani a gyógyhatású anyagokat, így jutnak (és általuk mi is) egy rendkívül értékes gyógyszerhez: a propoliszhoz.A propolisznak több, mint 130 hatóanyaga van, melynek nagy részét a tudománynak ezidáig még nem sikerült
yaskane, 2018. április 16. hétfő, 08:04
Gyógyító számok
ÖRÖK FIATALSÁG, BÁRMILYEN BETEGSÉGRE JÓ 1489999


Petra Neumayer-Tom Peter Rietdorf: Titokzatos orosz gyógymódok:

Gyógyító számok - Balázs Rozália:


Videók:

..

Az üzleti
jupiter21, 2014. október 13. hétfő, 18:22
A növényvilág gyengéd gyógyító ereje
Természetes antibiotikumok - A növényvilág gyengéd gyógyító ereje

Egyre többen vagyunk, akik ha megbetegszünk, nem szívesen terheljük szervezetünket antibiotikumokkal, hiszen ezek megtámadják a bélrendszerünket, és gyakran nem eredményeznek javulást, mert a kórokozók már ellenállóvá váltak velük szemben.
Petra Neumayer Természetes antibiotikumok kötete egyedülálló megoldást javasol: növényi, természetes eredetű antibiotikumokat ismertet, melyek mellékhatás nélkül segítenek bakteriális és gombás fertőzések esetén. Használja ki a fokhagyma, az Aloé vera, a teafaolaj és a kakukkfű, valamint más növények gyógyító erejét.

A további napokban ebből a könyvből csemegézünk, és ismerjük meg a természet csodáit.

Néhányan kifejezetten rettegnek a vírusoktól. Sok fertőzést gyakran vírusfertőzésnek titulálunk, holott a baktériumok, néha nagyobb zűrt okozhatnak.
A legtöbb vírussal szemben a szervezet hatékonyan fel tud lépni, és néhány nap alatt elmúlnak.
Az egyetlen, amire
katicacska, 2012. április 13. péntek, 10:51
Természetes antibiotikumok - ALOE VERA
Petra Neumayer: Természetes antibiotikumok - ALOE VERA

A természet kincsestárának leghatékonyabb antibiotikumai

Aloe vera
Az Aloe vera a liliomfélék családjába tartozik. Több mint 250 fajuk benépesíti a Föld forró, száraz égövi területeit. A növény őshazája Kelet- és Dél-Afrikában található, de messze földre széthordták hagymáit, és ezért ma már a Földközi-tenger vidékén, az amerikai kontinensen, Ázsiában, Ausztráliában és a Kanári-szigeteken is megtalálhatók. Az Aloe ferox fajtát túlnyomó részben a trópusokon termesztik, azért, hogy levelének nedvéből krónikus székrekedésre nagyon hatékony szert nyerjenek. Az orvosi gyakorlatban azonban inkább a valódi aloét, az Aloe verát használják, amelynek növénytani neve Aloe barbadensis miller.
Amint azt ókori egyiptomi feljegyzésekből megtudhatjuk, ennek a növénynek a nedvét és különböző formákban elkészített változatait már több mint 6000 éve használják gyógyítási és szépségápolási célokra. Rég letűnt hadseregek orvosai használták a
katicacska, 2012. április 13. péntek, 10:44
Természetes antibiotikumok - GRAPEFRUITMAG KIVONAT
Petra Neumayer: Természetes antibiotikumok - GRAPEFRUITMAG KIVONAT

A grépfrút a citromfélék nemzetségébe, a Rutaceae (azaz a rutafélék) családjába tartozik. Ez a faj a Nyugat-indiai-szigetekről származik, más néven citrancsnak is nevezik. A grépfrút, amelynek növénytani neve Citrus paradisi, a XIX. században jutott el Floridába, az Egyesült Államokba, és onnan gyorsan eljutott a Föld minden melegebb éghajlatú területére. A gyümölcs a naringin nevű glikozidnak köszönheti kesernyés-savanyú ízét, amely egy emésztést elősegítő és étvágygerjesztő hatású anyag.

Dr. Jakob Harich amerikai orvos és fizikus 1964-ben felfedezte a grépfrútmagkivonat antibiotikus hatását. A grépfrútmag és -héj, amit a szemétdombra dobott, meglepően sokáig ellenállt a természetes lebomlási folyamatoknak, ami főleg a mikroorganizmusok tevékenysége során indul meg. Dr. Harich a laboratóriumban megvizsgálta a héjat és a magvakat, és megállapította, hogy a benne található anyagok olyan erős antibiotikus hatást
katicacska, 2012. április 13. péntek, 10:41
Természetes antibiotikumok - kakukkfű
Petra Neumayer: Természetes antibiotikumok - KAKUKKFŰ

A kerti kakukkfű, latin nevén Thymus vulgaris, egyike a mi éghajlatunkon gyakran használt gyógy-és fűszernövényeknek, amely eredetileg a Földközi tenger vidékéről származik. A kakukkfű az ajakosok családjába tartozó cserje, 10-40 cm hosszúra nő meg. Egyenes szára négyszögletes és enyhén szőrözött. Kis 4-10 mm hosszú, ellipszis alakú levelekkel sűrűn fedett. A levélkék alja szürkésen csillog, mert apró szőröcskékkel borított. A felső oldala sima. A levelek széle enyhén pödört. Az Alpok déli oldalán csak a hegyi kakukkfű terem, amely lényegesen kisebb koncentrációban tartalmaz a kerti kakukkfűéhez hasonló hatóanyagokat. Forró napokon a déli konyhák e kedvelt fűszernövényének aromás illata tölti el a levegőt.

A kakukkfű gyógyhatásai
A kakukkfű illóolaj-tartalma jótékony hatást fejt ki a légcsövekre hörghurut, szamárköhögés és asztmás panaszok esetén. A kakukkfűolaj belégzéssel a tüdőhólyagocskákba kerül, és így közvetlenül a
katicacska, 2012. április 13. péntek, 10:29
Természetes antibiotikumok
TERMÉSZETES ANTIBIOTIKUMOK
Szerző: Petra Neumayer

Egyre többen vagyunk, akik ha megbetegszünk, nem szívesen terheljük szervezetünket antibiotikumokkal, hiszen ezek megtámadják a bélrendszerünket, és gyakran nem eredményeznek javulást, mert a kórokozók már ellenállóvá váltak velük szemben. Ez a kötet egyedülálló megoldást javasol: növényi, természetes eredetű...

Petra Neumayer - Természetes antibiotikumok

A növényvilág gyengéd gyógyító ereje
menusgabor, 2011. április 09. szombat, 21:18
Természetes kezelések (1)
Természetes kezelések (1)

E bejegyzés-sorozat döntő többségében Petra Neumayer írása alapján készül, mely a növényvilág gyengéd, de sokszor igen hatásos gyógyító erejével foglalkozik és alapos szakmai igénnyel foglalja össze a legjobban alkalmazható egyszerű eljárásokat. Hasznos anyag lehet könyvtári gyűjteményeinkben.

Igen fontosnak tartom azt az alapszabályt, hogy minden betegségünkkel orvoshoz kell fordulni, célszerű az itt leirtakat egyeztetni a kezekőorvossal is .

Jó egészséget kívánok :

pacsakute, 2010. augusztus 04. szerda, 17:43
Természetes antibiotikumok
E bejegyzés-sorozat Petra Neumayer írása alapján készül, mely a növényvilág gyengéd, de sokszor igen hatásos gyógyító erejével foglalkozik és alapos szakmai igénnyel foglalja össze a legjobban alkalmazható egyszerű eljárásokat. Hasznos anyag lehet könyvtári gyűjteményeinkben.

Igen fontosnak tartom azt az alapszabályt, hogy minden betegségünkkel orvoshoz kell fordulni, célszerű az itt leirtakat egyeztetni a kezekőorvossal is .

Jó egészséget kívánok :
pacsakute, 2010. július 26. hétfő, 09:12
Képek, videók
Michael Neumayer
vilmos94
2008. június 30. hétfő, 20:34
antibiotikumok.jpg
dnemethk
2013. április 07. vasárnap, 19:25
Természetes antibiotikum.
pacsakute
2020. május 11. hétfő, 00:14
Arctisztítás természetes
pacsakute
2020. február 10. hétfő, 22:07
Természetes antibiotikumo
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 00:33
Természetes agyserkentők.
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 00:31
Természetes vitaminok.jpg
pacsakute
2018. február 20. kedd, 21:20
Természetes antibiotikumo
irmus
2018. február 16. péntek, 14:29
Természetes-gyógymódok -a-
pacsakute
2017. október 02. hétfő, 10:48
Természetesség-GYERTYA
1vargaildyko
2016. július 21. csütörtök, 06:18
Természetesség-NAPFÉNY
1vargaildyko
2016. július 03. vasárnap, 06:12
Természetes fájdalomcsill
pacsakute
2016. február 06. szombat, 22:08
gyermek_vedooltas.jpg
yvett789
2014. december 27. szombat, 17:42
Védőoltás
galico
2007. december 28. péntek, 22:40
Címkék
szervezet hatékonyan, természetes eredetű, kaptár repedéseinek, kakukkfűolaj belégzéssel, növény őshazája, Balázs Rozália, levélkék alja, kötet egyedülálló, laboratóriumban megvizsgálta, méhek levélrügyeinek, felső oldala, természetes lebomlási, légcsövekre hörghurut, természet kincsestárának, Jakob Harich, liliomfélék családjába,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.