Belépés
2020. március 29. vasárnap | 13. hét | 89. nap | 04:47 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Amerikai előválasztás - Milliók szavaznak 14 amerikai tagállamban
szenátor és a 77 éves Joe Biden, Barack Obama kormányzatának egykori alelnöke között döntenek majd, a kommentátorok nem sok esélyt adnak Elizabeth Warren massachusettsi szenátornak. S szinte meg sem említik Tulsi Gabbard hawaii képviselőnőt, akinek olyan alacsony a támogatottsága, hogy az országos televíziós vitákra nem is kapott meghívást, de eddig mégsem jelentette be visszavonulását.

Kedden Sanders és Biden egyaránt csak kisebb kampányrendezvényeken vett részt mindketten. A Bident támogató Pete Buttigieg, indianai volt polgármester és Amy Klobuchar minnesotai szenátor azonban televíziós interjúkban dicsérte a volt alelnököt. Buttigieg is és Klobuchar is pályázott a pártja elnökjelöltségére, de Buttigieg vasárnap, Klobuchar pedig hétfőn kiszállt a versenyből, s mindketten Bident mögött sorakoztak fel, miként egy már korábban a kampányból kiszállt texasi politikus, Beto O' Rourke is.

Barack Obama volt elnök azonban - a Biden-kampánycsapat várakozása ellenére - nem biztosította támogatásáról
velemenyezd, 2020. március 03. kedd, 21:34
Amerikai előválasztás - Amy Klobuchar is kiszállt az elnökjelöltségért folyó küzdelemből
A minnesotai szenátor egy nappal azt követően jelentette be döntését, hogy kiszállt a versengésből Pete Buttigieg egy indianai kisváros volt polgármestere is.

Amy Klobuchar az eddig jelölőgyűléseken és előválasztásokon nem szerepelt különösebben jól, egyedül a New Hampshire államban tartott előválasztáson ért el elemzők által érdemlegesnek minősített eredményt: ott harmadik lett. Nevadában és Dél-Karolinában nagyon lemaradt vetélytársai mögött. Nevadában például az egyik jelölőgyűlésén kevesebb, mint száz ember jelent meg, vasárnap pedig Minnesotában olyan hevesen tüntettek ellene, hogy lemondta a kampányrendezvényét.

A kampányban egyébként a 60 esztendős politikus mérsékelt jelöltként jellemezte magát, elutasította Bernie Sanders vermonti szenátor programját az alanyi jogon járó egészségbiztosítás bevezetésére, és gyakran hangoztatta, hogy 14 éves szenátusi karrierje során mindig képes volt együttműködni republikánus politikusokkal.

Amy Klobuchar azonban a "saját" államán, Minnesotán
velemenyezd, 2020. március 02. hétfő, 20:33
Amerikai előválasztás - Dél-Karolinában Biden győzött, Steyer kiszáll a küzdelemből
Az első részeredmények szerint Biden a voksok csaknem 50 százalékát szerezte meg, a második helyen, messze lemaradva, valamivel több mint 19 százalékos szavazataránnyal Bernie Sanders végzett. A voksok bő felének feldolgozása alapján Pete Buttigieg volt polgármester, Elizabeth Warren massachusettsi és Amy Klobuchar minnesotai szenátor egyaránt 10 százaléknál kevesebb szavazatot szerzett. A demokraták elnökjelöltségéért versenyző Mike Bloomberg milliárdos a dél-karolinai szavazáson nem vett részt.Az első felmérések szerint Biden elsősorban a 45 éven felüliek és az afroamerikaiak bizalmát nyerte el. Nagyarányú győzelmét elemzők különösen fontosnak tartják, hiszen a volt alelnök az előválasztási folyamat első három szavazásán - Iowában, New Hampshire államban és Nevadában - nem szerepelt jól. A dél-karolinai eredmények azonban meglendíthetik a kampányát, jótékony hatással lehetnek a március 3-án egyszerre 14 államban tartandó előválasztások eredményeire is.

"A demokraták olyan
velemenyezd, 2020. március 01. vasárnap, 07:04
Amerikai előválasztás - A demokrata elnökjelölt-aspiránsok újabb tévévitáján Sandersre zúdult össztűz
Ez volt a Demokrata Párt elnökjelöltségére pályázó politikusok tizedik országos tévévitája. Heten vettek részt rajta: Bernie Sanders szenátor, akinek vezető szerepét a demokrata elnökjelölt-aspiránsok körében jelentősen megerősítette a múlt héten tartott nevadai jelölőgyűléseken elért győzelme, Pete Buttigieg, egy indianai kisváros volt polgármestere, Elizabeth Warren massachusettsi és Amy Klobuchar minnesotai szenátor, Joe Biden, az Obama-kormányzat volt alelnöke, valamint Michael Bloomberg és Tom Steyer személyében két milliárdos is.A vitát az atény tette különösen jelentőssé mind a politikusok, mind a választók szemében, hogy a héten szombaton a demokraták Dél-Karolinában tartanak előválasztásokat.Az össztűz Sanders szenátorra zúdult, akinek nagyarányú támogatottságát elemzők szerint a Demokrata Párt elitje nem nézi jó szemmel. A magát demokratikus szocialistának valló politikust vetélytársai élesen bírálták, elítélték gazdaságpolitikai elképzeléseit, a mindenkinek alanyi
velemenyezd, 2020. február 26. szerda, 07:04
Amerikai előválasztás - Iowa: még mindig csak részeredmények, de Buttigieg áll az élen
fővárosában, Des Moines-ban tartott sajtókonferencián Price elnézést kért mindenkitől az eredmények megkésett nyilvánosságra hozataláért, ugyanakkor közölte, a végleges eredmények még mindig nem születtek meg, a szavazatok egyharmadát ugyanis még számolják. Leszögezte: a caucusok csaknem 1700 helyiségéből beérkező adatok biztonságosak, azaz pontosak.

A részeredményekből kitűnt, hogy több választókörzetben, ahol 2016-ban Bernie Sanders vermonti szenátor aratott győzelmet, a választók most Pete Buttigiegnek, az indianai South Bend városka volt polgármesterének szavaztak bizalmat. Sanders szavazatai a már megszámolt körzetekben 25,1 százalékot tesznek ki, Elizabeth Warren 18,3 százalékon áll, míg Joe Biden volt alelnökre a választóknak csak a 15,6 százaléka voksolt.

Amy Klobuchar minnesotai szenátor a választók 12,6 százalékának, Andrew Yang üzletember pedig 1,1 százalékuknak a bizalmát nyerte el. Tom Steyer kaliforniai milliárdosra 222 iowai szavazott, ami 0,3 százalékos arányt jelent.

Ezek az
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 23:53
Amerikai előválasztás - Felháborodás és gyanakvás a demokraták iowai eredményeinek késlekedése miatt
pontosan mikorra várható a végleges eredmények bejelentése.

A demokraták elnökjelöltségére pályázó politikusok jó része már New Hampshire államban kampányol, ahol február 11-én lesznek az előválasztások.

Hivatalos eredmények híján azonban valamennyi demokrata párti politikus a saját kampánya által gyűjtött adatokra támaszkodva tett nyilatkozatokat. Ahogyan David Axelrod, Barack Obama volt elnök egykori tanácsadója nyilatkozta: "mindenki győztesnek érezte magát". Hétfőn este, még Iowában, Pete Buttigieg, az indianai South Bend városka volt polgármestere azt mondta: sikerült az áttörése Iowában, az emberek megértették az ő üzenetét. Bernie Sanders vermonti szenátor bejelentette: kampánycsapata saját számításai szerint egyértelmű, hogy Iowában ő nyerte a caucusokat. Sanders adatai szerint a második helyen Buttigieg végzett, a harmadik pedig Elizabeth Warrren massachusettsi szenátor lett. Joe Biden volt alelnök - aki az egyes körzetekből érkezezett részeredmények szerint lemaradt vetélytársai mögött
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 20:32
A The New York Times Klobuchart vagy Warrent látná szívesen az Egyesült Államok elnökeként
Az újság szakított a hagyományokkal, és jóval a februári iowai előválasztások előtt közzétette, hogy kit támogat. Először fordul elő az is, hogy a nem egy, hanem két politikust biztosít a támogatásáról.

A szerkesztőség decemberben hosszas interjúkat készített több demokrata párti elnökjelölt-aspiránssal, és végül négy politikus maradt a lap által támogatandók listáján: Warren és Klobuchar mellett Pete Buttigieg, az indianai South Bend városka volt polgármestere és Cory Booker, New Jersey egyik szenátora. Booker januárban kiszállt az elnökjelöltségért folytatott küzdelemből.

A szokatlanul hosszú, két teljes oldalon megjelentetett szerkesztőségi állásfoglalásában a The New York Times Klobuchart és Warrent a stabilitás és az új eszmék leghatékonyabb szószólóinak minősítette.

Méltatásában a lap Warrent "tehetséges elbeszélőként" jellemezte, aki "elegánsan mondja el, hogyan segíti a gazdasági rendszer csakis a gazdagokat". A The New York Times elismeréssel adózott a massachusettsi szenátor
velemenyezd, 2020. január 20. hétfő, 17:13
Amerikai demokrata elnökjelölt-aspiránsok az előválasztások előtti utolsó országos vitájukat tartották
A CNN hírtelevízió és a Des Moines Register című helyi lap által közösen szervezett, mintegy kétórás vitában az elnökjelöltségért küzdő hat demokrata párti jelölt vett részt: Joe Biden volt alelnök, Bernie Sanders vermonti, Elizabeth Warren massachusettsi és Amy Klobuchar minnesotai szenátorok, valamint Pete Buttigieg, az indianai South Bend volt polgármestere és Tom Steyer milliárdos üzletember.

Az elnökjelöltségre pályázók egészségbiztosításról, gyógyszerárakról, oktatásról, klímaváltozásról vitáztak, és ezúttal - a korábbi országos vitáktól eltérően - hangsúlyosan került szóba a külpolitika is.

Heves volt a szócsata Bernie Sanders és Elizabeth Warren között. Sanders ugyanis - Warren szerint - korábban azt mondta, hogy "2020-ban nem lehet nőt megválasztani elnöknek, esélytelen a női elnökjelölt is". Bár Sanders ezt korábban és ezúttal is cáfolta, mégis, a vitában visszatértek az ügyre, és Elizabeth Warren odavágta a férfi résztvevőknek: az itt jelenlévő női politikusok együttesen több
velemenyezd, 2020. január 15. szerda, 07:04
Rekord összegű adományt gyűjtött az amerikai demokraták elnökjelöltségére pályázó Bernie Sanders
felajánlásokból gyűlt össze.

A magát demokratikus szocialistának valló politikus rendelkezésére álló kampányösszeg így összesen 96 millió dollárra nőtt, s ezzel kiemelkedik pártbeli vetélytársai közül.A közvélemény-kutatások szerint jelenleg a legesélyesebb elnökjelölt, Joe Biden,valamint a nézeteiben Sandershez legközelebb álló Elizabeth Warren massachusettsi szenátor ugyanakkor még nem hozta nyilvánosságra a 2019 utolsó negyedévében összegyűlt kampányadományok összegét.

Csütörtökön Pete Buttigieg, az indianai South Bend városka volt polgármestere és Tulsi Gabbard, hawaii képviselőnő kampánycsapata hozta nyilvánosságra az utolsó negyedévben felajánlott összegek nagyságát. Buttigieg kampányára 24.7 millió, Gabbard választási hadjáratára pedig 3.4 millió dollár érkezett a tavalyi év utolsó három hónapjában.

Bernie Sanders munkatársai a rekord összegű felajánlások után azzal érvelnek, hogy a nagy támogatottságot élvező szenátor a legalkalmasabb arra, hogy sikeres vetélytársa legyen Donald
velemenyezd, 2020. január 02. csütörtök, 20:32
Amerikai demokrata párti elnökjelölt-aspiránsok támadták csaknem egyöntetűen Trumpot
Ez volt a demokrata elnökjelöltségre pályázók hatodik országos vitája. Az amerikai közszolgálati televízió (PBS) és a Politico című lap szervezésében tartott kétórás verbális összecsapásban Joe Biden volt alelnök, Bernie Sanders vermonti, Elizabeth Warren massachusettsi, Amy Klobuchar minnesotai szenátorok, valamint Pete Buttigieg, az indianai South Bend városka polgármestere, Andrew Yang vállalkozó és Tom Steyer milliárdos befektető vettek részt.

A vitában valamennyien egyetértettek Donald Trump elnök megítélésében.

"Vissza kell állítanunk az elnöki poszt tisztességét" - jelentette ki Joe Biden volt alelnök. Biden kifejtette: fő feladatának azt tartja, hogy elmagyarázza a választóknak, szerinte miért nem érdemli meg Donald Trump, hogy újabb négy évig az Egyesült Államok elnöke legyen.

Bernie Sanders vermonti szenátor - mint a korábbi vitákon - ezúttal is azt hangoztatta, hogy szerinte Donald Trump "beteges hazudozó", aki "a modernkori amerikai történelem legkorruptabb kormányát
velemenyezd, 2019. december 20. péntek, 07:30
Donald Trump alkotmányos elmozdításáról és az egészségügyi reformról vitáztak a demokrata elnökjelölt-aspiránso
A vitában, amelyet a The Washington Post című lap és az MSNBC televízió szervezett meg, a Demokrata Párt elnökjelöltségére pályázó tíz politikus vett részt: Joe Biden volt alelnök, Elizabeth Warren massachuettsi, Bernie Sanders vermonti, Cory Booker New Jersey-i, Amy Klobuchar minnesotai és Kamala Harris kaliforniai szenátorok, Tulsi Gabbard hawaii képviselő, Pete Buttigieg, egy indianai kisváros polgármestere, Andrew Yang vállalkozó és Tom Steyer milliárdos.

A vita kezdetén valamennyi elnökjelölt-aspiráns reagált az elnök alkotmányos elmozdítását célzó eljárást (impeachment) megelőző képviselőházi meghallgatásokra. Szinte egyöntetűen elítélték az elnök Ukrajnával kapcsolatos lépéseit.

Elizabeth Warren a műsorvezető kérdésére adott válaszában leszögezte: mindenképpen megpróbálja majd meggyőzni republikánus szenátortársait, hogy szavazzák meg az elnök elmozdítását. "Senki nem állhat a törvények felett" - hangsúlyozta a massachusettsi szenátor. Egyben ígéretet tett arra, hogy ha elnök lesz,
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 07:21
Harmincöt százalékkal kevesebb adományt ajánlottak fel Joe Biden kampányára a harmadik negyedévben
tartott elnökjelölt-aspiráns kampányának július és szeptember között 15.2 millió dollárt sikerült gyűjtenie, ami 35 százalékkal kevesebb, mint a második negyedévben felajánlott adományok összege.

Az adománygyűjtésben Bidennél nem csupán Donald Trump elnök és a Republikánus Országos Bizottság (RNC, a párt vezető szerve) sikeresebb, hanem a Demokrata Párton belüli vetélytársai is. Bernie Sanders vermonti szenátor kampánya 25.3 milliót, Elizabeth Warren massachusettsi szenátor 24.6 milliót, Pete Buttigieg, az indianai South Bend városka polgármestere pedig 19.1 milliót gyűjtött a harmadik negyedévben.

A legnagyobb mértékben Warren támogatottsága nőtt: az ő kampányára 19 milió dollárrral többet ajánlottak fel, mint az év második negyedében.

Elemzők szerint a demokrata párti többségű képviselőházban Donald Trump alkotmányos felmentéséhez (impeachment) szükséges vizsgálatsorozat megindítása Joe Bidennek is komoly károkat okoz. Támogatottságának csökkenéséhez hozzájárultak a kampányban elkövetett
velemenyezd, 2019. október 04. péntek, 18:22
1/2
Képek, videók
Előválasztás 2008
kmmmarika
2009. július 08. szerda, 14:50
barack-obama-boeing.jp g
agica2004
2017. május 06. szombat, 22:41
barack-obama.jpg
agica2004
2017. május 06. szombat, 22:40
Barack Obama.jpg
agica2004
2017. február 17. péntek, 17:10
Barack Obama rezidenciája
sanci81
2017. február 08. szerda, 17:05
elizabeth_taylor_by_ma ria
ladymoon
2018. június 24. vasárnap, 16:47
Elizabeth Moon- A boldogs
sanci81
2018. január 28. vasárnap, 15:55
H-ELIZABETH-SAROLTA.jp g
cserhat3
2018. január 03. szerda, 18:03
Charlotte Elizabeth Diana
agica2004
2015. június 24. szerda, 16:36
Hölgy tube Elizabeths.jpg
mbartis
2015. június 14. vasárnap, 10:38
elizabeth 2.jpg
cologne53
2015. május 20. szerda, 16:37
Tube Elizabeths.jpg
mbartis
2015. február 03. kedd, 20:09
Elizabeth Mary Watt.jpg
orsi1
2015. január 11. vasárnap, 21:19
Elizabeth Horovicz.jpg
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:42
elizabeth horovitz.gif
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 02:49
Címkék
választók most, legnagyobb mértékben, demokraták Dél-Karolinában, gazdasági rendszer, szavazatok egyharmadát, legesélyesebb elnökjelölt, rekord összegű, műsorvezető kérdésére, Beto, legalkalmasabb arra, Kamala Harris, egyes körzetekből, Michael Bloomberg, Ahogyan David Axelrod, dél-karolinai szavazáson, Republikánus Országos Bizottság,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.