Belépés
2019. november 13. szerda | 46. hét | 317. nap | 01:41 | Szilvia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Őszi irodalmi gála a Pesti Vigadóban
A rendezvényen Szarvas József, Bálint Márta, Trill Zsolt és Újhelyi Kinga színművészek előadásában hangzanak el a vers- és próza összeállítások. Emellett egy irodalmi beszélgetés is lesz Pécsi Györgyi irodalomtörténésszel, az MMA Kiadó ügyvezetőjével - olvasható az esemény meghívójában.

Az esten közreműködik Szecsődi Ferenc hegedűművész, Nagy Márta zongoraművész, Papp Viktor, a Zeneakadémia hallgatója, Kállay Katalin furulyaművész és a Sándorfalvi Kamarakórus Pópity Éva karnagy vezényletével.

A gálaműsort Mezey Katalin és Wiegmann Alfréd szerkesztette és rendezte. A belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
velemenyezd, 2019. november 09. szombat, 13:01
U23-as birkózó vb - Magyar éremesélyek a hazai világbajnokságon
A vasárnapig tartó eseményt a szabadfogásúak nyitották, a nők szerdán, a kötöttfogásúak pedig pénteken kezdenek.

A vb hétfői sajtótájékoztatóján Bacsa Péter, a magyar szövetség ügyvezető alelnöke az év legrangosabb hazai birkózóeseményének nevezte a viadalt, és reményét fejezte ki, hogy hasonlóan sikeres lesz a rendezés, mint a tavalyi felnőtt vb-é. Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke a 2018-as világbajnokság lebonyolítását dinamikusnak és pörgősnek minősítette, Budapestet pedig a "világ egyik sportfővárosának" nevezte, amely "mindig kitesz magáért".

Bacsa emlékeztetett rá, hogy az U23-as vb része annak a sorozatnak, amelyben jövőre kadet vb, 2021-ben pedig felnőtt Európa-bajnokság házigazdája lesz Magyarország.

"Ez a sorozat is mutatja, hogy nemcsak az eredményekben, hanem a rendezésben is nagyhatalom vagyunk, szívesen jönnek hozzánk a versenyzők és a szakemberek" - mondta, majd arról beszélt: a viadal kiváló alkalom arra, hogy a magyar utánpótlás megmutassa
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 11:21
„Az életem veled kezdődik el”
koncerteket idéző. Noha még el sem kezdődött a program, a sorokon néha tapsvihar és üdvrivalgás söpör végig. Talán már eleve az, hogy ennyi gyerek együtt van, ennyire lelkesítő hatással van a rájuk, és a várakozás izgalmának is szerepe lehet benne.
Pár perc múlva megjelenik a színpadon Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány szóvivője. Az egyszerű, keresetlen alaphang, amit megüt, nagyon kedvemre való. ,,Ajándékok várnak itt ma rátok" - mondja a fiataloknak, majd átadja a szót László Viktornak, aki örömének ad hangot a rengeteg fiatal, a jövő nemzedék képviselőinek láttán, és Jeremiás prófétát idézi. - ,,Reményteljes jövőt készítek nektek", üzeni az Úr a próféta által. Ez a mai alkalom arra kínál lehetőséget, hogy ebbe a tervbe bepillantsatok - mondja az Arénát szinte teljesen megtöltő általános és középiskolásoknak -, méghozzá Nick Vujicic személyén keresztül. Ő az öltözőben már hallja, hogy itt vagytok. Kolozsvárról érkezett nemrég, ott is tízezer ember
maroka, 2019. október 26. szombat, 10:03
Október 23. - Az 1956-os forradalomra emlékezett a magyarság
Orbán Viktor kormányfő ünnepi beszédében úgy fogalmazott: 1956. október 23-án a magyar nemzet ősi jussát követelte vissza, szabadon akart dönteni arról, miként éljen.

"És mi akkor is magyar, vagyis európai életformát akartunk magunknak. Szabad és független Magyarországot a nemzetek Európájában. És ebben nem is volt ellentmondás, mivel Európa nyugati fele akkor még valóban a szabad nemzetek közös hazája volt" - mondta Orbán Viktor.

Karácsony Gergely újonnan megválasztott ellenzéki főpolgármester a tiszta levegő, tiszta szív és tiszta kéz programját hirdette meg.A politikus arra kérte a fővárosiakat, hogy tegyék Budapestet Kelet-Közép-Európa legélhetőbb és legzöldebb városává, a köztársasági eszme bátor támogatójává.

Kijelentette: október 13-án visszavették a várost, de nem azért, hogy kisajátítsák, hanem azért, hogy visszaadják a fővárosiaknak.

A központi programok a hagyományokhoz híven a zászlófelvonással kezdődtek. Katonai tiszteletadással, Kövér László házelnök
velemenyezd, 2019. október 23. szerda, 21:01
Önkormányzat 2019 - Dobrev: a választás tétje, hogy európai, demokratikus ország lesz-e Magyarország
Az ellenzéki politikus a Vegyük vissza a városainkat! című országjáró kampány keretében megtartott lakossági fórumon hétfőn Debrecenben azt mondta, "nincs európai és demokratikus ország európai és demokratikus önkormányzatok nélkül".

Szerinte ma a fideszes polgármesterek nem a választóikat képviselik, hanem "a pártközpont utasításait hajtják végre". Ezen fogunk változtatni - tette hozzá, és a választók figyelmébe ajánlotta Varga Zoltánt, a DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás pártszövetség debreceni polgármesterjelöltjét.

Dobrev Klára hangsúlyozta azt is: olyan önkormányzati vezetőket kell választani, akik azokat képviselik, akik megválasztották őket, és érdekükben felemelik a szavukat, ha kell, a saját kormányukkal szemben is.

A DK-s politikus - megerősítve a májusban, az európai parlamenti választáson tett vállalásait - azt mondta, lesz európai minimálbér, ennek érdekében "szövetségesek tömegét sikerült összehozni". Következő lépésként az európai minimálnyugdíj bevezetését jelölte
velemenyezd, 2019. szeptember 23. hétfő, 20:42
Sportlövő ob - Gáspár Lalita országos csúccsal győzött
A magyar szövetség beszámolójában Győrik Csaba szövetségi kapitány úgy fogalmazott, a Vasas SC sportolója egy hosszú és mély gödörből kezd kikászálódni, az alapversenyben még nem ő volt a legjobb, de a döntőben nagyon jó eredményt lőtt, amit mutat az országos csúcs is.

A női sportpisztolyban - amely ugyancsak olimpiai szám - Nemes Adrienn győzött az olimpiai kvótás Major Veronika előtt, aki nagyon jól lőtt az alapversenyben, 587 körrel.

"Major kiváló alaperedményt lőtt, de aztán a döntőben utolsó két sorozatában békésen átadta az első helyet Nemes Adriennek. Jót tesz a női pisztolyos szakágnak, ha az olimpiai kvótás versenyzőt is megszorongatják vagy le is győzik idehaza" - mondta a kapitány.

A férfi kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett számában Péni István nyert. Győrik Csaba szerint az UTE versenyzőjének 1177 körös kvalifikációs eredménye kiváló volt, meggyőzően teljesített a döntőben is, így teljesen megérdemelt a győzelme.

Gáspár Lalita rekordja mellett egy másik országos
velemenyezd, 2019. augusztus 17. szombat, 22:15
U 17-es női kézilabda csapat E. bajnok lett
A magyar U17-es leány kézilabda-válogatott 28-24-re legyőzte Svédországot a celjei Európa-bajnokság döntőjében, így hibátlan teljesítménnyel lett aranyérmes.
..............
Az aranyérmes magyar válogatott kerete:
Bánhidi Barbara (NEKA), Bukovszky Anna (Vác), Juhász Gréta (NEKA), Faragó Luca (NEKA), Farkas Johanna (Győr), Horváth Nikolett (NEKA), Kajdon Blanka (NEKA), Koronczai Petra (Dunaújváros), Kubina Molli (NEKA), Kürthi Laura (Győr), Mérai Maja (NEKA), Nagy Laura (NEKA), Németh Kata (Dunaújváros), Rittlinger Lotti (Mohács), Vámos Mira (NEKA), Woth Viktória (NEKA), Zsigmond Panna (Ferencváros), edző: Ifj. Kiss Szilárd, Papp György
.......................
Döntő: Magyarország-Svédország 28-24 (13-9)
A 3. helyért: Dánia-Franciaország 21-28

1) Magyarország Európa
maroka, 2019. augusztus 11. vasárnap, 21:12
Hétfőn kezdődik a Kodály Művészeti Fesztivál Kecskeméten
Bak Lajos, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ igazgatója az MTI-nek elmondta: a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézete és a központ közös szervezésében július 26-ig tartó fesztiválon idén is zenei műfajokban gazdag kínálattal várják az érdeklődőket.

Az összművészeti rendezvény a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar koncertjével kezdődik. Az esten a Pannon Filharmonikusok kecskeméti kötődésű vezető karnagya, Bogányi Tibor vezényel majd. A Galántai táncokat követően két versenymű hangzik majd el: a Rossini-darab szólistája Lakatos György fagottművész lesz, míg Csajkovszkij D-dúr hegedűversenyének szólószólamát Szabadi Vilmos játssza majd.

Az állami ösztöndíjjal a kecskeméti Kodály Intézetben tanuló kínai szopránénekes, Csang Csang A selyemúton Európába című koncertjén kínai, olasz, német és francia dalok mellett két magyar dal is elhangzik. Kísérője a szintén kínai Csin Jü zongorista lesz.

Kodály kompozíciói mellett Stark János Mátyás és Liszt Ferenc
velemenyezd, 2019. július 13. szombat, 10:51
Ügynöklista
jelenleg is aktív, volt politikai elítéltek, valamint az írásbeli izgatást elkövetők elhárításáért felelős osztály]
Hanusz Gyula ezredes
Csizmadia Antalné hadnagy
— 5 —

BM III/III-3-a. Alosztály [az "F" (azaz figyelő)-dossziés személyekkel és politikai elítéltekkel szembeni elhárítás]
Dr. Kovács János őrnagy
Kérdő István alezredes
Pálinkás Pál főhadnagy
Farkas Antal százados
Gertner András százados
Kovács Ferenc alezredes
Plézer Viktor főhadnagy
Domján Lajos százados
Bencs László főhadnagy
Kalauz Lajos hadnagy

BM III/III-3-b. Alosztály [írásos elkövetők felderítése]
Sóty Tibor őrnagy
Papp Gábor őrnagy
Ács Tibor hadnagy
Tokaji Lajos százados
Bíró György őrnagy
Csapó Károly százados
Holló Aladár főhadnagy
Kovács Lajos hadnagy
Gadányi Iván őrnagy
Zsikó Imre főhadnagy

BM III/III - 4. Ellenséges ellenzék fő erőit elhárító Osztály [korábban: a kulturális
furaila, 2019. július 09. kedd, 00:35
Ismét Magyarországra jön Nick Vujicic motivációs tréner
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta: a Miniszterelnökség 40 millió forinttal támogatja a programsorozatot, amely kiemelten fontos mind a társadalmi szolidaritás, mind a keresztény hit, mind pedig a nemzetpolitika szempontjából.

Kifejtette: a társadalmi szolidaritást erősíti, hogy súlyos fogyatékossággal élő ember mutatja meg az élet szépségét, örömét és a küzdeni tudás fontosságát.

Nemzetpolitikai jelentőségű, hogy Nick Vujicic Kolozsvárra és Sepsiszentgyörgyre is el fog menni, és előadásain remélhetőleg nemcsak az ott élő magyarok, hanem a helyi románok is részt vesznek majd - mondta.

"Ez egyben üzenet", hogy ahol "mások kereszteket zúznak", oda "a kereszt jelét fogjuk elvinni" - fogalmazott Soltész Miklós az úzvölgyi első világháborús magyar sírkertben történtekre utalva.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára arról beszélt: az államtitkárság és a szervezők
velemenyezd, 2019. június 07. péntek, 11:12
Kezdődik a MASZK Egyesület tavaszi színházi programja Szegeden
A tizenegy független színházi produkció közül elsőként a szélsőségesen patriarchális világot bemutató A vezér című zenés darabot láthatja a közönség kedden esete. Alfred de Musset a hatalom és az ifjúság viszonyára fókuszáló, Lorenzaccio című romantikus drámáját Gimesi Dóra írta színpadra, a Mentőcsónak Egység és a FÜGE Produkció előadást Pass Andrea rendezte.

A tavalyi premiert követően csütörtökön újra bemutatja Szegeden a Duna Táncműhely és a MASZK Egyesület Képíró című előadását. Juhász Zsolt koreográfus-rendező darabját Zoltánfy István fiatalon elhunyt szegedi festőművész képei ihlettek.

A kolozsvári Váróterem Projekt Botos Bálint író-rendező Liget című darabjával érkezik szombaton a Régi Zsinagógába. A történet egy csendes kisvárosba érkező színésznőt mutat be, aki éppen személyes és szakmai válságát éli.

A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Andrej Boka 18 éven felülieknek szóló Csend című előadásával tér vissza május 13-án Szegedre. Az előadásban egy családi viszonyrendszer bomlik
velemenyezd, 2019. május 06. hétfő, 10:02
Légfegyveres ob - Tátrai izgalmas végjáték után nyert
A szövetség tájékoztatása szerint az utolsó lövés előtt Antal Balázs előnye még több mint egy kör volt, de míg Antal 8,7 kört lőtt, addig Tátrai Miklós 10,2 kört, így ő lett a magyar bajnok. A nőknél Egri Viktória győzött Dávid Krisztina előtt.

A szövetség elnöksége szerdán dönt a márciusi, eszéki Európa-bajnokságra utazó csapat összetételéről.Eredmények (a szövetség tájékoztatás szerint):

férfi légpisztoly:

------------------1. Tátrai Miklós (BHSE) 236,4 kör2. Antal Balázs (UTE) 236,03. Papp László (ZLK) 214,9

női légpisztoly:

----------------1. Egri Viktória (KSI SE) 238,0 kör2. Dávid Krisztina (BHSE) 236,43. Csonka Zsófia (PSNZR) 216,2

légpisztoly, vegyescsapat:

--------------------------1. BHSE B (Tátrai Miklós, Sike Renáta) 482,0 kör2. BHSE A (Nagy László, Dávid Krisztina) 473,03. PSNZR (Botlik Péter, Csonka Zsófia) 404,4
velemenyezd, 2019. február 02. szombat, 21:56
1/31
Képek, videók
Pesti vigadó
bodajne
2010. május 10. hétfő, 21:14
Pesti Vigadó
barkaszjudit
2009. január 27. kedd, 09:06
rendezvényen
orban47
2013. május 20. hétfő, 11:41
Egy Dézsi rendezvényen.-1
wob
2012. május 01. kedd, 19:26
Tag Heuer Rendezvényen
kimimatiasraikkonen
2009. október 29. csütörtök, 15:17
Tag Heuer rendezvényén
kimimatiasraikkonen
2009. október 29. csütörtök, 14:08
Tag Heuer rendezvényen
kimimatiasraikkonen
2009. október 29. csütörtök, 14:04
Ferrari rendezvényen
kimimatiasraikkonen
2009. október 29. csütörtök, 13:46
beszélgetés a tengerrel c
liliana01
2019. október 10. csütörtök, 19:14
Karácsonyi beszélgetés az
chillik
2018. május 26. szombat, 05:51
Öszi beszélgetés 01.jpg
chillik
2017. október 13. péntek, 03:29
Öszi beszélgetés 02.jpg
chillik
2017. október 13. péntek, 03:28
Beszélgetés a Mesterrel
sacimama
2017. augusztus 14. hétfő, 02:08
Esti beszélgetés
eva6
2017. július 01. szombat, 18:10
W Szy beszélgetés a kővel
liliana01
2017. június 17. szombat, 15:58
Címkék
Bukovszky Anna, nőknél Egri, Nemes Adrienn, Sike Renáta, László Viktornak, Csapó Károly, Magyarország Európa, Gimesi Dóra, Nick Vujicic, Juhász Gréta, Szabadi Vilmos, Papp Gábor, Nagy Márta, jövő nemzedék, Trill Zsolt, Zsigmond Panna,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.