Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 05:53 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Szakszervezeti vezetőkkel tárgyalt a DK
Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes az eseményt követő online sajtótájékoztatón azt mondta, számukra az a fontos, hogy az intézményeikben dolgozó munkavállalók biztonságban legyenek, megmaradjon a munkahelyük és tisztességes bért kapjanak.

Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke elmondta, a kerületi polgármesterek arról számoltak be, hogy garantálják a humán közszolgáltatásban dolgozók anyagi biztonságát.

Szabó Zsuzsanna, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke három prioritást emelt ki: az álláshelyek megtartását, a tisztességes béreket és az óvodapedagógusok presztízsének növelését.

Papp Katalin, a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének megbízott elnöke arról beszélt, hogy húsvétkor a kormány váratlanul benyújtotta azt a javaslatot, aminek alapján a kulturális dolgozók elveszítik közalkalmazotti jogállásukat. Hangsúlyozta, a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet idején nem tudtak komoly
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 17:52
Huszonhat fiatal kapott állami zenei ösztöndíjat
Zászkaliczky András Pál (oboa).

A Kodály Zoltán zenei alkotói ösztöndíj célja, hogy segítse a fiatal zeneszerzőket, zenetudósokat pályájuk elején és lehetőséget teremtsen a magas színvonalú alkotótevékenységhez. Idén megosztott Kodály Zoltán-ösztöndíjat kapott Baqais Ádám (zeneszerző), Bíró Viola (muzikológus), Emszt András (zeneszerző), Németh Zsombor (muzikológus), Solti Árpád (zeneszerző) és Zámbó Jonatán (zeneszerző). Kodály Zoltán-ösztöndíjban részesült még Békéssy Lili (muzikológus), Molnár Viktor (zeneszerző) és Ozsvárt Viktória (muzikológus).

Lakatos Ablakos Dezső a magyar jazztörténet kiemelkedő alakja volt, a legjobb magyar altszaxofonosként tartják számon. A róla elnevezett ösztöndíj a 30 év alatti jazz előadóművészek pályakezdését, művészi fejlődését támogatja. Az idei díjazottak: Oláh Kálmán (szaxofon), Szabó Dániel Ferenc (dob) és Varga Balázs (gitár).

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. által meghirdetett zenei
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 12:52
Öt új játékost igazolt a következő idényre a DVSC női kézilabdacsapata
Ábrók Zsolt elmondta, hogy a debreceni együttesben folytatja pályafutását a német Thüringer HC válogatott kapusa, Ann Cathrin Giegerich, akivel egy plusz egyéves szerződést kötöttek. A Békéscsabától kettő plusz egy évre igazolták le a szerb átlövőt, Aleksandra Vukajlovicot, a Ferencváros csapatától pedig egy évre érkezik a junior válogatott jobbszélső, Bánfai Kíra. A Dunaújvárostól szerződtette a klub a kapus Csapó Kyrát, míg a Ferencvárostól visszatér Debrecenbe Hornyák Dóra. A távozókról szólva közölte: családi okok miatt a már meghosszabbított szerződésének felbontását kérte a válogatott Bulath Anita, Varsányi Nóra pedig visszavonul az aktív játéktól. Távozik az együttestől Triffa Ágnes, Oguntoye Viktória és Karnik Szabina is. Az alig 23 év átlagéletkorú csapat vezetőedzője továbbra is Köstner Vilmos lesz.

Ábrók Zsolt a sajtótájékoztatón emlékeztetett, hogy az elitképzést biztosító országos akadémiai rendszer részeként a női szakágban Győr és Budapest mellett Debrecenben kezdi meg működését az
velemenyezd, 2020. március 05. csütörtök, 13:12
A magyar kultúra napja - Közös ünnep Nagyváradon
Halász János (Fidesz) országgyűlési képviselő, a Városok, Falvak Szövetségének elnöke az MTI-hez is eljuttatott beszédében Nagyváradot olyan helynek nevezte, amelynek "erős a kulturális klímája", a magyarság egyik szellemi központja, "saját identitással, hagyománnyal és kultúrateremtő energiával, büszke, lokálpatrióta közösséggel".

"Váradon az ember mindig érzi, hogy a magyar kultúra itt otthon van" - tette hozzá.

Halász János szerint a kultúra az egyik legfontosabb erőforrásunk, ezért a kultúra finanszírozása nem terhet jelent Magyarország kormánya számára, hanem felelős, elkötelezett döntéseket, mint például a határon túli magyarság támogatásrendszere.

Papp László, Debrecen polgármestere (Fidesz-KDNP) köszöntőjében utalt rá, hogy "az ezeréves magyar kultúra keresztény gyökerű és befogadó. A magyar kultúra képes az együttműködésre más népekkel, így a románnal is".

Példaként említette, hogy Debrecen 1992 óta ápol testvérvárosi kapcsolatot Nagyváraddal, és ezt az időszakot számtalan
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 20:32
Őszi irodalmi gála a Pesti Vigadóban
A rendezvényen Szarvas József, Bálint Márta, Trill Zsolt és Újhelyi Kinga színművészek előadásában hangzanak el a vers- és próza összeállítások. Emellett egy irodalmi beszélgetés is lesz Pécsi Györgyi irodalomtörténésszel, az MMA Kiadó ügyvezetőjével - olvasható az esemény meghívójában.

Az esten közreműködik Szecsődi Ferenc hegedűművész, Nagy Márta zongoraművész, Papp Viktor, a Zeneakadémia hallgatója, Kállay Katalin furulyaművész és a Sándorfalvi Kamarakórus Pópity Éva karnagy vezényletével.

A gálaműsort Mezey Katalin és Wiegmann Alfréd szerkesztette és rendezte. A belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
velemenyezd, 2019. november 09. szombat, 13:01
U23-as birkózó vb - Magyar éremesélyek a hazai világbajnokságon
A vasárnapig tartó eseményt a szabadfogásúak nyitották, a nők szerdán, a kötöttfogásúak pedig pénteken kezdenek.

A vb hétfői sajtótájékoztatóján Bacsa Péter, a magyar szövetség ügyvezető alelnöke az év legrangosabb hazai birkózóeseményének nevezte a viadalt, és reményét fejezte ki, hogy hasonlóan sikeres lesz a rendezés, mint a tavalyi felnőtt vb-é. Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke a 2018-as világbajnokság lebonyolítását dinamikusnak és pörgősnek minősítette, Budapestet pedig a "világ egyik sportfővárosának" nevezte, amely "mindig kitesz magáért".

Bacsa emlékeztetett rá, hogy az U23-as vb része annak a sorozatnak, amelyben jövőre kadet vb, 2021-ben pedig felnőtt Európa-bajnokság házigazdája lesz Magyarország.

"Ez a sorozat is mutatja, hogy nemcsak az eredményekben, hanem a rendezésben is nagyhatalom vagyunk, szívesen jönnek hozzánk a versenyzők és a szakemberek" - mondta, majd arról beszélt: a viadal kiváló alkalom arra, hogy a magyar utánpótlás megmutassa
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 11:21
„Az életem veled kezdődik el”
koncerteket idéző. Noha még el sem kezdődött a program, a sorokon néha tapsvihar és üdvrivalgás söpör végig. Talán már eleve az, hogy ennyi gyerek együtt van, ennyire lelkesítő hatással van a rájuk, és a várakozás izgalmának is szerepe lehet benne.
Pár perc múlva megjelenik a színpadon Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány szóvivője. Az egyszerű, keresetlen alaphang, amit megüt, nagyon kedvemre való. ,,Ajándékok várnak itt ma rátok" - mondja a fiataloknak, majd átadja a szót László Viktornak, aki örömének ad hangot a rengeteg fiatal, a jövő nemzedék képviselőinek láttán, és Jeremiás prófétát idézi. - ,,Reményteljes jövőt készítek nektek", üzeni az Úr a próféta által. Ez a mai alkalom arra kínál lehetőséget, hogy ebbe a tervbe bepillantsatok - mondja az Arénát szinte teljesen megtöltő általános és középiskolásoknak -, méghozzá Nick Vujicic személyén keresztül. Ő az öltözőben már hallja, hogy itt vagytok. Kolozsvárról érkezett nemrég, ott is tízezer ember
maroka, 2019. október 26. szombat, 10:03
Október 23. - Az 1956-os forradalomra emlékezett a magyarság
Orbán Viktor kormányfő ünnepi beszédében úgy fogalmazott: 1956. október 23-án a magyar nemzet ősi jussát követelte vissza, szabadon akart dönteni arról, miként éljen.

"És mi akkor is magyar, vagyis európai életformát akartunk magunknak. Szabad és független Magyarországot a nemzetek Európájában. És ebben nem is volt ellentmondás, mivel Európa nyugati fele akkor még valóban a szabad nemzetek közös hazája volt" - mondta Orbán Viktor.

Karácsony Gergely újonnan megválasztott ellenzéki főpolgármester a tiszta levegő, tiszta szív és tiszta kéz programját hirdette meg.A politikus arra kérte a fővárosiakat, hogy tegyék Budapestet Kelet-Közép-Európa legélhetőbb és legzöldebb városává, a köztársasági eszme bátor támogatójává.

Kijelentette: október 13-án visszavették a várost, de nem azért, hogy kisajátítsák, hanem azért, hogy visszaadják a fővárosiaknak.

A központi programok a hagyományokhoz híven a zászlófelvonással kezdődtek. Katonai tiszteletadással, Kövér László házelnök
velemenyezd, 2019. október 23. szerda, 21:01
Önkormányzat 2019 - Dobrev: a választás tétje, hogy európai, demokratikus ország lesz-e Magyarország
Az ellenzéki politikus a Vegyük vissza a városainkat! című országjáró kampány keretében megtartott lakossági fórumon hétfőn Debrecenben azt mondta, "nincs európai és demokratikus ország európai és demokratikus önkormányzatok nélkül".

Szerinte ma a fideszes polgármesterek nem a választóikat képviselik, hanem "a pártközpont utasításait hajtják végre". Ezen fogunk változtatni - tette hozzá, és a választók figyelmébe ajánlotta Varga Zoltánt, a DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás pártszövetség debreceni polgármesterjelöltjét.

Dobrev Klára hangsúlyozta azt is: olyan önkormányzati vezetőket kell választani, akik azokat képviselik, akik megválasztották őket, és érdekükben felemelik a szavukat, ha kell, a saját kormányukkal szemben is.

A DK-s politikus - megerősítve a májusban, az európai parlamenti választáson tett vállalásait - azt mondta, lesz európai minimálbér, ennek érdekében "szövetségesek tömegét sikerült összehozni". Következő lépésként az európai minimálnyugdíj bevezetését jelölte
velemenyezd, 2019. szeptember 23. hétfő, 20:42
Sportlövő ob - Gáspár Lalita országos csúccsal győzött
A magyar szövetség beszámolójában Győrik Csaba szövetségi kapitány úgy fogalmazott, a Vasas SC sportolója egy hosszú és mély gödörből kezd kikászálódni, az alapversenyben még nem ő volt a legjobb, de a döntőben nagyon jó eredményt lőtt, amit mutat az országos csúcs is.

A női sportpisztolyban - amely ugyancsak olimpiai szám - Nemes Adrienn győzött az olimpiai kvótás Major Veronika előtt, aki nagyon jól lőtt az alapversenyben, 587 körrel.

"Major kiváló alaperedményt lőtt, de aztán a döntőben utolsó két sorozatában békésen átadta az első helyet Nemes Adriennek. Jót tesz a női pisztolyos szakágnak, ha az olimpiai kvótás versenyzőt is megszorongatják vagy le is győzik idehaza" - mondta a kapitány.

A férfi kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett számában Péni István nyert. Győrik Csaba szerint az UTE versenyzőjének 1177 körös kvalifikációs eredménye kiváló volt, meggyőzően teljesített a döntőben is, így teljesen megérdemelt a győzelme.

Gáspár Lalita rekordja mellett egy másik országos
velemenyezd, 2019. augusztus 17. szombat, 22:15
U 17-es női kézilabda csapat E. bajnok lett
A magyar U17-es leány kézilabda-válogatott 28-24-re legyőzte Svédországot a celjei Európa-bajnokság döntőjében, így hibátlan teljesítménnyel lett aranyérmes.
..............
Az aranyérmes magyar válogatott kerete:
Bánhidi Barbara (NEKA), Bukovszky Anna (Vác), Juhász Gréta (NEKA), Faragó Luca (NEKA), Farkas Johanna (Győr), Horváth Nikolett (NEKA), Kajdon Blanka (NEKA), Koronczai Petra (Dunaújváros), Kubina Molli (NEKA), Kürthi Laura (Győr), Mérai Maja (NEKA), Nagy Laura (NEKA), Németh Kata (Dunaújváros), Rittlinger Lotti (Mohács), Vámos Mira (NEKA), Woth Viktória (NEKA), Zsigmond Panna (Ferencváros), edző: Ifj. Kiss Szilárd, Papp György
.......................
Döntő: Magyarország-Svédország 28-24 (13-9)
A 3. helyért: Dánia-Franciaország 21-28

1) Magyarország Európa
maroka, 2019. augusztus 11. vasárnap, 21:12
Hétfőn kezdődik a Kodály Művészeti Fesztivál Kecskeméten
Bak Lajos, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ igazgatója az MTI-nek elmondta: a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézete és a központ közös szervezésében július 26-ig tartó fesztiválon idén is zenei műfajokban gazdag kínálattal várják az érdeklődőket.

Az összművészeti rendezvény a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar koncertjével kezdődik. Az esten a Pannon Filharmonikusok kecskeméti kötődésű vezető karnagya, Bogányi Tibor vezényel majd. A Galántai táncokat követően két versenymű hangzik majd el: a Rossini-darab szólistája Lakatos György fagottművész lesz, míg Csajkovszkij D-dúr hegedűversenyének szólószólamát Szabadi Vilmos játssza majd.

Az állami ösztöndíjjal a kecskeméti Kodály Intézetben tanuló kínai szopránénekes, Csang Csang A selyemúton Európába című koncertjén kínai, olasz, német és francia dalok mellett két magyar dal is elhangzik. Kísérője a szintén kínai Csin Jü zongorista lesz.

Kodály kompozíciói mellett Stark János Mátyás és Liszt Ferenc
velemenyezd, 2019. július 13. szombat, 10:51
1/32
Képek, videók
szakszervezeti bulin
orban47
2013. január 29. kedd, 17:40
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
ima erzsébethez1119_2.jpg
maroka
2019. november 19. kedd, 11:01
ima erzsébethez1119.jpg
maroka
2019. november 19. kedd, 11:00
erzsébet kenyér 1117_6.jp
maroka
2019. november 17. vasárnap, 12:28
erzsébet kenyér 1117_5.jp
maroka
2019. november 17. vasárnap, 12:27
erzsébet kenyér 1117_4.jp
maroka
2019. november 17. vasárnap, 12:25
erzsébet kenyér 1117.jpg
maroka
2019. november 17. vasárnap, 12:24
erzsébet szentmise_4.jpg
maroka
2019. július 29. hétfő, 22:09
erzsébet szentmise_3.jpg
maroka
2019. július 29. hétfő, 22:09
erzsébet szentmise_2.jpg
maroka
2019. július 29. hétfő, 22:08
erzsébet szentmise.jpg
maroka
2019. július 29. hétfő, 22:07
erzsebet-kiralyno 2019.jp
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:56
erzsebet-kiralyno,.jpg
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.