Belépés
2020. június 01. hétfő | 23. hét | 153. nap | 20:39 | Tünde
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Cannes - A némafilmes kutyája nyerte a jubileumi kutyasztár-versenyt
A filmes kutyák díját 20 éve adják át hagyományosan a Croisette-en a cannes-i filmfesztivál idején. 2011-ben a Palm Dog-díjat A némafilmes című játékfilm kutyasztárja, Uggie, a Jack Russell terrier kapta.

A jubileum alkalmából a szervezők úgy döntöttek hogy idén az eddigi győztesek közül választják ki az elmúlt két évtized legjobbját. A Palm Dog of Palm Dog-díjat pedig a néhai Uggie-nek szavazták meg.

A virtuális ceremóniát pénteken rendezték meg a Palm Dog-verseny honlapján. A 2015-ben kimúlt Uggie gazdája, Omar von Muller egy különleges nyakörvet vehetett át a szervezőktől.

"Uggie nagyon büszke lett volna, örökre megőrizzük ezt a díjat" - mondta el Muller. Mint hozzátette, Uggie dublőre, Dash viseli majd a nyakörvet. Dash szintén részt vett A némafilmes forgatásán, és ha kellett helyettesítette Uggie-t.

A The Hollywood Reporter beszámolója szerint a díjért folyó versenyben szerepelt még Otis, a Jóban-rosszban kutyasztárja, a Fel! című animációs filmből Dug, a beszélő golden
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 18:23
Szalad a nyár, de én szaladok vele :-)
Kint ülök a teraszon és az áfonyás , fahéjas zabpehely eszegetve eszembe jutott, hogy rég írtam blogot. Hát gyorsan berohantam a gépemért.
Én vagyok az aki elsőnek kel fel a családban és megeteti az "éhező" kutyákat :-D Már kora reggel azt látom, hogy kopog a szemük, pedig este is esznek, nehogy már éhesen feküdjenek le :-)
Mostanában mindig bosszút áll rajtam az egyik kis mocsok, mert a fekhelyére pisál. Én meg kezdhetem a reggelt a mosással Minden reggel....miért ez a megtiszteltetés????
Miután mindenki megkapta a neki járót én kiülök a teraszra a kásámmal, vagy a palacsintámmal, vagy az aktuális reggelimmel. De többnyire kását eszem, mert függővé lettem!
MA fehérjés napom lesz látom, mert tegnap telezabáltam magam szénhidráttal :) És a tízóraira egy jó kis gyümis smoothith terveztem, na azt már nem áfonyával ....
Hosszú éjszakám volt, az egyik kiskutyám belázasodott, és majdnem kiszáradt. Szerencsére Moncsikám észre vette és gyorsan itattuk őt fecskendővel. Kis bágyadt
dundulino, 2018. július 31. kedd, 07:30
Cannes - A japán Kore-eda Hirokazu filmje kapta az Arany Pálmát
Japán film több mint húsz év után nyert fődíjat a világ egyik legrangosabb filmes találkozóján.

A 2013-ban A fiam családja című drámáért Nagydíjat kapott japán rendező ezúttal is egy családi történet mesélt el. A film főhősei egy üzletek kifosztásából élő álcsalád, amely befogad egy bántalmazott gyereket.

A lassú, érzékeny és kegyetlen emberi történetben eleinte nehéz megérteni, hogy a családban ki kinek milyen rokona, csak egyetlen dolog biztos: a pénzimádó nagymama irányítja a családtagokat. Halálával fokozatosan derül ki a néző számára, hogy a felnőttek eredetileg nem egy párt alkotnak, és a gyerekeket is lopták. Az utcáról befogadott kislány jelöli ki a szerepeket, a nő elkezd anyaként viselkedni, a gyerekek pedig testvérként kezelik a lányt.

A rendező előző filmjéhez hasonlóan nagyon mély érzékenységgel arra a kérdésre keresi a választ: lehetséges-e szülőnek lenni akkor is, ha az ember nem a vér szerinti gyerekeit neveli.

"Európában az örökbefogadás kérdése sokkal elfogadottabb
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 07:25
Cannes - Jim Jarmusch filmjének kutyaszereplője kapta a Palm Dog-díjat
A film harmadik főszereplője, a néhány hónappal ezelőtt elpusztult Nellie elsősorban kifejező mimikájával győzte meg az angolszász kritikusokat.

A Cannes-ban visszatérő vendégnek számító 63 éves amerikai rendező Paterson című alkotása egy harmóniában élő fiatal pár, a szabadidejében verseket író buszsofőr és háztartásbeli felesége, valamint kutyájuk banális hétköznapjait ódaszerűen dolgozza fel.

"A kutya nagyon tehetségesen improvizált. Olyan kutya volt, aki kiválóan írta meg a saját szerepét" - mondta Jim Jarmusch a film bemutatója előtti sajtótájékoztatón Cannes-ban.

Miután Nellie már nem él, egy hozzá hasonló kutya helyettesítette őt a fotózáson.

A 2001 óta létező Palm Dog-díjat, amelyet a mustra fődíja, az Arany Pálma (Palme d'or) előtti tisztelet jeleként alapítottak, egy angolszász filmkritikusokból álló bizottság ítéli oda a seregszemle nem hivatalos programrészeként.

A cannes-i fesztivál díjkiosztó ünnepségét vasárnap este tartják.
velemenyezd, 2016. május 21. szombat, 07:04
Elpusztult Uggie, A némafilmes kutyasztárja
2002-ben született Uggie kölyökként alig kerülte el a sintértelepet, megmenekülését a kutyaidomár Mullernek köszönhette, aki a szórakoztatóiparban való szereplésre nevelte az állatot.

Uggie először reklámokban tűnt fel, mielőtt Michel Hazanavicius The Artist - A némafilmes című filmjében a főhős hűséges társát alakíthatta. A Jean Dujardin és Bérénice Bejo főszereplésével készült fekete-fehér alkotás 2012-ben öt Oscar-díjat nyert, Uggie-t pedig a cannes-i filmfesztiválon a legjobb kutyaalakításért járó Palm Dog-díjjal jutalmazták. Emellett Uggie lett az első kutya, amely 2012-ben otthagyhatta mancslenyomatát a hollywoodi Grauman's Chinese Theatre előterében.

A négylábú végül 2012-ben vonult vissza hivatalosan, ám ezután is feltűnt kisebb szerepekben, például a Key & Peele című amerikai televíziós vígjátéksorozatban. Emellett egy emlékirat is megjelent Uggie, the Artist: My Story címmel, amelyet a kutya nevében Wendy Holden
velemenyezd, 2015. augusztus 12. szerda, 16:51
Tallóztam
látvány, mint egy behúzott farkú, gazdátlan kiskutya."
Arthur Guitterman

"Senki sem értékeli olyan nagyra a szavaid mögött megbúvó mély igazságokat, mint a kutyád."
Christopher Morley

"Rájöttem, hogy amikor a legnagyobb bajban vagyunk, rengeteget meríthetünk egy kutya néma, odaadó társaságából, melyet más forrásból nem kaphatnánk meg."
Doris Day

"A kiskutya a természet kínálta gyógyír a szeretet hiányára... és az élet sok egyéb bajára is."
Richard Allan Palm

"Az átlagkutya csupán egyvalamit kér az emberektől. Szeressetek!"
Helen Exley

"A kutya az egyetlen teremtmény a világon, mely jobban szeret téged, mint saját magát."
Josh Billings

"Egyedül vagyunk, magunkra hagyatva ezen a planétán, és a körülöttünk burjánzó számtalan életforma közül csakis egy, a kutya volt hajlandó szövetségre lépni velünk."
Maurice Maeterlinck

"A kutya éppen némaságával válik mindennél értékesebbé: társaságában az ember
horvathnemagdi, 2015. január 20. kedd, 22:04
"A kutya az istenek találmánya" Xenophon
látvány, mint egy behúzott farkú, gazdátlan kiskutya."
Arthur Guitterman

"Senki sem értékeli olyan nagyra a szavaid mögött megbúvó mély igazságokat, mint a kutyád."
Christopher Morley

"Rájöttem, hogy amikor a legnagyobb bajban vagyunk, rengeteget meríthetünk egy kutya néma, odaadó társaságából, melyet más forrásból nem kaphatnánk meg."
Doris Day

"A kiskutya a természet kínálta gyógyír a szeretet hiányára... és az élet sok egyéb bajára is."
Richard Allan Palm

"Az átlagkutya csupán egyvalamit kér az emberektől. Szeressetek!"
Helen Exley

"A kutya az egyetlen teremtmény a világon, mely jobban szeret téged, mint saját magát."
Josh Billings

"Egyedül vagyunk, magunkra hagyatva ezen a planétán, és a körülöttünk burjánzó számtalan életforma közül csakis egy, a kutya volt hajlandó szövetségre lépni velünk."
Maurice Maeterlinck

"A kutya éppen némaságával válik mindennél értékesebbé: társaságában az
rzsi-, 2015. január 19. hétfő, 18:14
Hú de hosszú.....
A tegnapi nap jó kezdődött, napsütés....azután .....
Dolgoztunk, reggeliztünk, a szokásos jó kedv uralkodott, aztán szaladtam a gyerekekért, és kiderült mégis esz próbám délután...este...
A gyerekeket eligazítottam, mit tanuljanak....vacsi...Robi itthon volt.
Nagyon jó volt a próba. AZ új zenekari tag, aki simán viszi a pálmát, nagyon szuper volt!
Volt 1-2 dal, ami nem jött be, de maga a dal sem, a többi szám szuper volt. Tényleg élvezetes volt játszani, már annyira beleélte magát az ember, aztán az órára pillantva láttam indulni kell. JAJ!
Még beszaladtam az ALDI-ba, a kedvenc :-)
és rohanás haza. Ami kis rom volt a konyhában . elpakoltam, megcsináltam Robi kajáját, és spuri a lányokkal tanulni. Irodalom dogára. 10 után fejeztük be, és görcs van a gyomromban hogy megy majd nekik, szegényeket nagyon kifacsartam, mivel nem igazán tudtak válaszolni a kérdéseimre, így átvettem velük mindent. Robi kigyűjtötte egy lapra, így meglesz nekik ezután bármikor elő akarják venni, vagy óra
dundulino, 2014. november 06. csütörtök, 08:40
Mundruczó Kornél: reméljük, hogy a nevezés bizalmát visszaigazolja a film sikere
Mundruczó Kornél felidézte, hogy a film, a nemzetközi fesztiválszereplések után, a magyar mozikban is nagy sikerrel szerepel: a napokban lépte túl a 35 000 fős nézőszámot, ami egy szerzői filmnél nagyon nagy siker.

"Az Oscar-bizottságtól még sosem kaptam meg egyik filmemmel sem ezt a bizalmat, és ez már önmagában óriási visszaigazolás. Nagyon remélem, hogy be is fogja váltani a hozzá fűzött reményeket" - jelentette ki. Hozzátette: ha folytatódik az a hullám, amely Cannes-ban kezdődött, Magyarországon jelenleg zajlik, és ősszel tovább megy Európába, akkor talán eljuthat a Fehér Isten az őt megillető helyre.

A Cannes-ban díjazott mozifilm forgalmazási jogát már több mint 24 országban - köztük az Egyesült Államokban - adták el, ami a rendező szerint szintén azt mutatja, hogy a piac és a nézők is szeretik és akarják látni a Fehér Istent.

Úgy fogalmazott, hogy ez egy kis ország kevesek által beszélt nyelvén készült, kis szerzői filmje, így ami eddig történt vele, már sokszorosan több, mint
velemenyezd, 2014. augusztus 06. szerda, 22:06
Magyarország a Fehér Isten című filmet nevezi Oscar-díjra
német Pola Pandora, a ZDF/Arte és a svéd Chimney Pot koprodukciójában, az Eurimages, a Medienboard Berlin-Brandenburg, a Film I Väst és a Swedish Film Institute támogatásával - olvasható az összegzésben.

A közlemény felidézi, hogy a Fehér Isten világpremierjét nagy siker övezte a cannes-i filmfesztiválon májusban, a film elnyerte az Un Certain Regard (Egy bizonyos nézőpont) elnevezésű program fődíját. A Fehér Isten négylábú főszereplőjét, a Hagent alakító Body-t és Luke-ot a legjobb alakításért járó Palm Dog-díjjal (Kutya Pálma-díj) ismerték el Cannes-ban. A nemzetközi premiert követően világszerte elismerő kritikák méltatták Mundruczó Kornél filmjét.

A közlemény kitér arra is, hogy a film nemzetközi forgalmazója a The Match Factory ügynökség, amely a cannes-i bemutatót követően már 24 területre értékesítette az alkotást és további forgalmazókkal folytat tárgyalásokat. A film időközben számos nemzetközi fesztiválon szerepelt nagy kritikai és közönség sikerrel, ősszel is folytatja nemzetközi
velemenyezd, 2014. augusztus 06. szerda, 14:43
Cannes - Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmje fődíjat nyert kategóriájában
legrangosabb filmes találkozójának hivatalos programjába. Közülük a Delta 2008-ban elnyerte a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségének díját.

A Fehér Isten magyar-német-svéd koprodukcióban készült, vezető producere Petrányi Viktória.

Mundruczó Kornél alkotása révén először szerepelt a Magyar Nemzeti Filmalap gyártási támogatásával készült játékfilm a cannes-i filmfesztiválon.

A film négylábú főszerepét, a Hagent alakító Body és Luke egyébként délután elnyerték a legjobb kutya alakításért járó Palm Dog-díjat (Kutya Pálma-díjat) is.

A cannes-i fesztivál hivatalos programját mintegy 1800 benevezett játékfilmből állították össze a szervezők. Az Un certain regard szekcióba a hivatalos versenyprogramhoz hasonlóan 18-20 filmet válogat be Thierry Frémaux művészeti igazgató. Idén 20 film kapott meghívást.

Az önálló szekciót 1978-ban alapította Gilles Jacob, a fesztivál akkor újonnan kinevezett igazgatója, jelenlegi elnöke a filmnyelvet megújító filmek bemutatására. A program alapvető célja
velemenyezd, 2014. május 23. péntek, 21:36
Cannes - Mundruczó Kornél filmjének kutyafőszereplője kapta a Palm Dog-díjat
A díjat a film rendezője vette át pénteken a fesztivál brit pavilonjában. A Fehér Istent a fesztivál második legjelentősebb versenyszekciójában, az Un certain regard (Egy bizonyos nézőpont) nevű programban mutatták be.

A díjat 2001 óta ítéli óta a cannes-i filmfesztiválon egy angolszász filmkritikusokból álló zsűri, amelynek idén Kate Muir (The Times), Dereck Malcolm, Peter Bradshaw (The Guardian), Kaleem Aftab (The Independent), Robbie Collin (THe Telegraphe) and Damon Wise (Empire Magazin) voltak a tagjai.

Magyar filmben szereplő kutya először érdemelte ki a fődíjat.

A Kutya Pálma zsűrijének díját, a második elismerést Roxy Mielville kapta, aki Jean-Luc Godard-nak a hivatalos versenyprogramban bemutatott Adieu au langage (Búcsú a nyelvtől) című 75 perces versenyfilmjében játszott. A különdíjat pedig Moujik gazdája vihette haza Betrand Bonello francia rendező Saint Laurent című filmjében nyújtott alakításáért.

A filmes és színházi munkáival is világszerte elismert Mundruczó
velemenyezd, 2014. május 23. péntek, 16:15
1/3
Képek, videók
0 a kutyaszán.png
lovaszmarika
2019. január 27. vasárnap, 18:24
0 jégszobor és kutyaszán.
lovaszmarika
2015. február 20. péntek, 15:47
Husky kutyaszán
erzsikepuskas
2014. március 04. kedd, 08:13
kutyaszán.jpg
szicu
2013. április 18. csütörtök, 11:59
kutyaszán30113.jpg
maroka
2013. január 13. vasárnap, 11:38
kutyaszán20113.jpg
maroka
2013. január 13. vasárnap, 11:29
kutyaszán0113.jpg
maroka
2013. január 13. vasárnap, 11:29
kutyaszán.gif
szicu
2012. augusztus 22. szerda, 07:31
Kutyaszán otthon.gif
pacsakute
2012. július 22. vasárnap, 09:59
WT-Metall_kutyaszllt_u tnf
steinhart
2011. április 18. hétfő, 14:25
kutyaszn.jpg
skorpiolilike
2010. augusztus 24. kedd, 20:44
kutyaszán.jpg
mezixy
2010. január 02. szombat, 19:58
csabatya dijat vesz át.jp
maroka
2018. április 10. kedd, 11:29
péter átveszi a díjat1230
maroka
2017. december 30. szombat, 23:05
Emmy-díjat kapott a film
durcimarcika
2017. november 21. kedd, 18:01
Címkék
néhány hónappal, szavaid mögött, hivatalos versenyprogramhoz, pénzimádó nagymama, cannes-i bemutatót, film négylábú, Fehér Istent, Jean Dujardin, Elpusztult Uggie, díjért folyó, némafilmes kutyasztárja, istenek találmánya, Film Väst, kutya éppen, lányokkal tanulni, eddigi győztesek,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.