Belépés
2019. július 21. vasárnap | 29. hét | 202. nap | 19:16 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Programul de dezvoltare economică a Voivodinei continuă
şi la stimularea economiei, a spus ministrul. În ultimii trei ani, prin intermediul a peste 10.000 de proiecte, la antreprenorii şi angajaţii din Voivodina au ajuns peste 38 de miliarde de forinţi (aprox. 117 milioane de euro), respectiv au fost create 1300 de noi locuri de muncă.

Tehnologia informaţiei este domeniul în care se poate activa fără să fie necesară plecarea în străinătate, astfel că, dacă vom crea condiţiile potrivite pentru tineri, aceştia nu vor părăsi ţara lor, a punctat László Palkovics.

În cadrul evenimentului de la Subotica, preşedintele Uniunii Maghiare din Voivodina, István Pásztor a mulţumit guvernului maghiar pentru faptul că în ultimii trei ani a susţinut maghiarii din Voivodina nu doar din punct de vedere moral, ci şi economic. "Acest proces nu s-a încheiat, va continua şi în următorii trei ani, putem să ne aşteptăm la dublarea celor ce am realizat în cei trei ani care au trecut", a subliniat Pásztor. Acesta a mai spus: maghiarii din Voivodina nu au mai avut parte de o
velemenyezd, 2019. július 19. péntek, 16:51
Palkovics: folytatódik a sikeres vajdasági gazdaságfejlesztési program
gazdaságának fejlődését szolgálja azzal, hogy segíti a munkahelyteremtést és a gazdaság élénkítését - emelte ki a tárcavezető. Az elmúlt három évben több mint tízezer pályázaton keresztül 38 milliárd forint került a vajdasági vállalkozókhoz és munkavállalókhoz, és 1300 új munkahely jött létre.

Az információs technológia az a terület, amelynek a műveléséhez nem kell külföldre vándorolni, így ha megfelelő körülményeket teremtünk a fiataloknak, akkor nem fogják elhagyni a szülőföldjüket - szögezte le Palkovics László.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a szabadkai eseményen megköszönte a magyar kormánynak, hogy az elmúlt három évben nemcsak erkölcsileg, hanem gazdaságilag is támogatta a vajdasági magyarságot. "Ez a folyamat nem fejeződött be, az elkövetkező három évben is folytatódik, durván a duplájában gondolkodhatunk annak, mint amit az elmúlt három évben megvalósítottunk" - húzta alá. Mint mondta: ilyen lehetősége a vajdasági magyarságnak még nem volt, több mint száz év után
velemenyezd, 2019. július 19. péntek, 15:01
Pölöskei Gáborné: tizenhárommilliárd forintból elkezdődhet az oktatásfejlesztési program Debrecenben
Debrecenben.

Ez a 21. századi komplex, regionális iskolafejlesztési program kell ahhoz, hogy minőségi, képzett munkaerőt biztosítsanak a térség vállalkozásainak - tette hozzá.

Pölöskei Gáborné az MTI érdeklődésére azt mondta, a most elindult 13 milliárdos fejlesztés-előkészítési csomag - amelynek a forrása a 2019., illetve a 2020. évi költségvetésben rendelkezésre áll -, része annak a 35 milliárdos, a debreceni járműberuházásokkal összefüggő oktatásfejlesztési programnak, amit egy hónapja jelentett be Palkovics László ITM-miniszter Debrecenben.

Hozzátette azt is, hogy a terveknek megfelelőn jövő szeptembertől elindulnak az első technikus osztályok.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere a "nagy horderejű" kormánydöntésről azt mondta, az elmúlt száz év legátfogóbb oktatásfejlesztési programja valósulhat meg azzal, hogy a kormány elfogadta a Debrecen 2030 elnevezésű oktatási programot.

A fejlesztés ugyanakkor nem előzmény nélküli: 2016 óta, az Új Főnix terv keretében a város
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 19:42
Folytatódik a szegedi science park kialakítása
Palkovics László Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterrel a lézeres kutatóközpontban tett látogatását követően újságíróknak elmondta: a tudományos és innovációs park kialakításának első lépése már megtörtént, lőszermentesítették az egykori szovjet laktanya területét.

A következő lépés a befektetők Szegedre vonzása, ehhez a minisztérium és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. támogatást nyújt - jelezte a politikus.

A science parkban a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) több ingatlanberuházást is megvalósít, a többi közt egy inkubációs központot alakít ki. Az építkezésekre azért van szükség, mert az egyetem helyszűkével küzd, miközben egy sor olyan projektet sikerült Szegedre hozni az elmúlt időszakban, amelyeknek speciális helyigényük van - mondta Palkovics László.

A miniszter ezek között említette a járműipari kutatásokat, illetve egy a nukleáris hulladékok könnyebb kezelését szolgáló eljárás kidolgozását, amely az SZTE és az ELI-ALPS közös
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 17:02
ITM: a nukleáris hulladékok könnyebb kezelését szolgáló eljárást dolgoznak ki
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleménye szerint a felek egyetértettek abban, hogy a nukleáris energia nélkülözhetetlen eleme a költséghatékony és környezetbarát energiamix kialakításának.

Palkovics László kiemelte: Magyarország érdeke, hogy az energia előállítása mellett hatékony megoldást találjon a keletkező nukleáris hulladék kezelésére is. A szegedi ELI-ALPS kutatóközpont alkalmas arra, hogy ott új módszert dolgozzanak ki az atomerőművek radioaktív hulladékainak lebontásához, hogy ne több ezer évig, csupán annak töredékéig maradjanak velünk.

A francia-amerikai-magyar együttműködésben tervezett projekt jelentősen csökkentheti a végleges elhelyezésre kerülő hulladék mennyiségét, ezzel elősegítheti a geológiai tárolók gazdaságosabb kihasználását, és a felezési idő csökkentésén keresztül tovább növelheti a tárolás biztonságát - írja közleményében a tárca.

A magyar kormány a Szegedi Tudományegyetem által koordinált nemzeti kutatási programot 3,6 milliárd forinttal
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 16:32
Centrele de superlaser din Ungaria şi Cehia au înfiinţat în comun un consorţiu de cercetare
Ministrul ungar al inovaţiei şi tehnologiei, László Palkovics a purtat, luni, la Praga, discuţii cu vicepremierul ceh Karel Havlícek, ministrul ceh al industriei şi comerţului. După întrevedere, oficialul ungar a relatat, pentru agenţia ungară de presă MTI: "am convenit să înfiinţăm Consorţiul European de Infrastructură de Cercetare (ERIC), care conform aşteptărilor noastre va începe să funcţioneze în ianuarie 2020. Ne aşteptăm ca mai târziu să se alăture şi alte ţări proiectului".

Potrivit lui Palkovics, prima ţară care este de aşteptat să se alăture este Italia, o serie de alte ţări - cum ar fi Germania, Franţa şi Marea Britanie - sunt, de asemenea, interesate de ERIC. Centrele de laser de la Praga şi Szeged oferă condiţii excelente pentru cercetare nu numai fizicienilor şi biochimiştilor, ci şi reprezentanţilor altor ramuri ale ştiinţei, a subliniat oficialul ungar.

După discuţiile de la Praga, ministrul ungar a vizitat centrul ştiinţific internaţional ELI (Extreme Light Infrastructure)
velemenyezd, 2019. július 15. hétfő, 18:01
Palkovics László: a magyar és a cseh szuperlézerközpont közös kutatási konzorciumot hoz létre
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hétfőn Prágában tárgyalásokat folytatott Karel Havlícek cseh miniszterelnök-helyettessel, ipari és kereskedelmi miniszterrel. A megbeszéléseket követően az MTI-nek elmondta: "megállapodtunk, hogy létrehozzuk az Európai Kutatási Infrastruktúra Konzorciumot (ERIC), amely az elképzeléseink szerint várhatóan 2020 januárjában kezd el működni. Számolunk azzal, hogy később más országok is csatlakoznak a projekthez".

Palkovics László szerint elsőként Olaszország csatlakozása várható, és több más ország - például Németország, Franciaország, Nagy-Britannia - szintén érdeklődik az ERIC iránt. A prágai és a szegedi lézerközpontok a fizikusokon és a biokémikusokon kívül a tudomány más ágai képviselőinek is kitűnő feltételeket biztosítanak kutatásaikhoz - emelte ki.

A magyar miniszter prágai tárgyalásai után látogatott el a cseh főváros melletti Dolní Brezanyban lévő ELI (Extreme Light Infrastructure) Beamlines nemzetközi tudományos központba. Az ELI
velemenyezd, 2019. július 15. hétfő, 17:02
Megkezdődött Szentendrén a Solar Decathlon Europe 2019 innovációs házépítőverseny
A rendezvényt videó üzenetben köszöntötte Magyarország köztársasági elnöke, Áder János, aki arról beszélt, hogy az építészetben is fontos a felelős gondolkodás, amely nélkül "nem az a kérdés, hogy milyen lesz a jövőnk, hanem az, hogy lesz-e egyáltalán". Hozzátette, hogy a fenntartható fejlődés kulcsa a jövőt formáló nemzedék.Palkovics László innovációs és technológiai miniszter elmondta, hogy minisztériuma azért támogatta hárommilliárd forinttal a verseny megrendezését és egy mintaház park létrehozását, mert a kezdeményezés a kormány számos gazdaságpolitikai célkitűzését szemlélteti, és bizonyítja, hogy léteznek ipari-felsőoktatási együttműködésben megszülető mérnöki megoldások a globális problémákra.

Az ITM vezetője kitért arra, hogy a magyar építőipar GDP arányos bruttó hozzáadott értéke 2010 és 2018 között több mint harmadával 3,4 százalékról 4,8 százalékra nőtt. Hozzátette, hogy az építőipari termelés 2018-ban 22,3 százalékkal bővült, 2019 áprilisában éves alapon 40,1 százalékkal
velemenyezd, 2019. július 12. péntek, 14:31
Négy magyar egyetem is felkerült a Times Higher Education nemzetközi ranglistájára
Palkovics László hozzátette: a magyar felsőoktatási intézmények közül a Szent István Egyetem a 126-150. közötti helyen végzett, a Semmelweis Egyetem a 41., az ELTE és a Debreceni Egyetem a 151-200. helyen került be a rangsorba.

A rektor arról beszélt, hogy az agrár felsőoktatásban régóta akut helyzet van rendszerszintű problémák és az oktatási stratégia hibái miatt. Hangsúlyozta: megoldás lenne, ha a felsőoktatási intézmények hálózatban dolgoznának kapacitásaik, humánforrásaik legmegfelelőbb kihasználásáért.

Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója azt mondta, hogy az agrárszakma legtehetségesebbjeinek motivációra van szüksége, ezért Nemzeti Agrártehetség Program néven indítanak pályázatot, amelynek célja, hogy az agrárkutatásba bekerült fiataloknak évi egymillió forintos ösztöndíj biztosításával lehetőséget és motivációt adjanak a kutatásra.

A főigazgató a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken kitért arra is, hogy a
velemenyezd, 2019. július 12. péntek, 10:21
Palkovics: az élelmiszeripar a magyar emberek jólétét szolgálja
A szaktárca vezetője hangsúlyozta: a kormány az élelmiszergazdaságot kiemelt ágazatként kezeli.

A szektor korszerűsítésének alapvető célja az "értéklánc szemléletű keret megteremtése a teljes ellátási láncban" - tette hozzá.

Palkovics László emlékeztetett arra, hogy a magyar GDP-növekedés az első negyedévben a legmagasabb volt az unióban, a kormány arra törekszik, hogy az uniós átlagot legalább két százalékkal meghaladó ütemet hosszabb távon is fenntartsa.

A magyar kis- és középvállalkozások megerősítése pedig elengedhetetlenül szükséges a gazdaság fenntartható fejlődéséhez és "válságtűrő képességének fokozásához" - húzta alá.

Elmondása szerint ezeknek a vállalkozásoknak az árbevétele az elmúlt időszakban 16 százalékkal, hozzáadott értéke 27 százalékkal, exportja 45 százalékkal nőtt. A foglalkoztatottak számát 155 ezerrel növelték, a munkavállalók kétharmada ebben a szektorban dolgozik.

A gazdaság dinamikus növekedésének fenntartásához a kkv-k termelékenységének még erőteljesebb
velemenyezd, 2019. július 06. szombat, 19:32
Grupul de lucru maghiaro-sârbo-chinez a discutat despre dezvoltarea liniei de cale ferată Budapesta-Belgrad
Potrivit ministrului, construcţia liniei de cale ferată Budapesta-Belgrad a pornit ca un proiect emblematic pentru cooperarea dintre China şi Europa Centrală, dar a devenit mai mult decât atât; a arătat cum poate colabora Europa şi China, dar şi cum pot colabora între ele ţările central-europene.

László Palkovics a vorbit şi despre problema trecerilor de frontieră; ca răspuns la întrebarea unui jurnalist, oficialul ungar a explicat că, într-adevăr, transportul de mărfuri şi de persoane nu este suficient de eficient, dacă pe linia de cale ferată de mare viteză, trecerea frontierei este lentă. Întrebarea a apărut deja în timpul întâlnirii bilaterale dintre guvernele Ungariei şi Serbiei, care a avut loc în primăvară, iar de atunci a fost constituit un grup de lucru care se străduieşte să rezolve problema, a adăugat acesta. Posibilele soluţiile includ accelerarea procesului prin comasarea controlului de paşapoarte cu cel vamal, simplificarea posibilităţilor tehnologice - luând în considerare şi
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 17:23
A Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztéséről tárgyalt Belgrádban a magyar-szerb-kínai munkacsoport
A tárcavezető úgy fogalmazott: a Budapest-Belgrád vasútvonal kiépítése a Kína és Közép-Európa közötti együttműködés zászlóshajójaként indult, de több lett ennél, kiderült, hogyan tud Európa együttműködni Kínával, de az is, hogyan tudnak a közép-európai országok egymással együttműködni.

Palkovics László kitért a határátkelők kérdésére, újságírói kérdésre válaszolva kifejtette, hogy valóban nem elég hatékony az áru- és személyszállítás, ha a gyorsvasút vonalán lassú a határátkelés. Hozzátette, hogy a kérdés már a tavaszi magyar-szerb együttes kormányülésen is felmerült, azóta pedig felállítottak egy munkacsoportot, amely a probléma megoldására törekszik. A megoldási lehetőségek között szerepel a határ- és vámellenőrzés felgyorsítása összevonással, a technológiai lehetőségek egyszerűsítése a schengeni elvárásokat figyelembe véve, valamint az is, hogy kapacitásbővítéssel, új sávok megnyitásával, illetve a nyitva tartási idő meghosszabbításával tegyék egyszerűbbé az átkelést a határokon.

Zorana
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 15:22
1/75
Képek, videók
A Palkovics pad.
janna53
2011. március 07. hétfő, 15:51
Palkovics pad.
janna53
2011. március 07. hétfő, 15:49
Palkovics pad Esztergom.
janna53
2011. március 07. hétfő, 15:48
romani-maghiari-iunie- 77.
zsebibaba54
2018. október 05. péntek, 20:40
day15maghiara.gif
judyttha
2009. augusztus 23. vasárnap, 16:10
jó pásztorunk0512.jpg
maroka
2019. május 13. hétfő, 10:13
Eltévedt bárány Pásztora
dandej
2019. április 22. hétfő, 16:10
Jó Pásztor
dandej
2019. április 22. hétfő, 14:56
Pásztorom
dandej
2018. július 16. hétfő, 16:11
Pásztorom az Úr Jézus
dandej
2018. május 29. kedd, 20:29
Az Úr az én pásztorom
dandej
2018. május 29. kedd, 20:28
Pásztor Anna
agica2004
2018. április 12. csütörtök, 19:15
Pásztor...
simocsi
2017. december 23. szombat, 20:16
pásztor.png
chillik
2017. október 21. szombat, 15:51
jó pásztor.png
chillik
2017. szeptember 06. szerda, 18:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.