Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 09:19 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Századvég: nem csak az egészségügy, a lakosság is el van látva védőfelszereléssel
A műsorban az álhírekről beszélgettek, és elhangzott, hogy ezek terjesztői általában a kormányzati intézkedésekbe, illetve az egészségügy ellátottságába vetett hitet akarják aláásni. Pedig a Századvég nemrégiben végzett felmérése szerint - mondta Palóc André - az emberek 84 százaléka rendelkezik maszkkal, és pusztán 2 százalékuk mondta azt, hogy ez nem elérhető a számára.

Gyakran állítják azt a rémhírterjesztők, hogy Magyarországon rosszak a halálozási adatok - folytatta -, holott például a Johns Hopkins Egyetem adatbázisa szerint míg például Belgiumban 76 felett jár a 100 ezer lakosra jutó halálesetek száma, addig itt ez alig több mint 4. Tehát Magyarországon közel sem olyan a helyzet, mint amit egyes rémhírterjesztők állítanak - fűzte hozzá.

Palóc André kijelentette: az ilyen rémhírek mögött általában politikai motiváció áll.
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 09:51
Elemző: az új uniós vezetők megszólalásaikban az európai értékekre és a közös klímapolitikára helyezték a hangs
Az új vezetők beszédeiben leginkább a közös klímapolitika került szóba, illetve az európai értékeket, a demokráciát és a jogállamiságot védő eszményeket hangsúlyozták - közölte Palóc André.

Mint elmondta, az európai lakosok úgy gondolják, hogy migráció valódi probléma és az unió nem kezelte eddig megfelelően, a vezetők mégis csak "szőrmentén" érintették ezt a kérdést.

Palóc André kitért arra is, hogy az az európai elit, amely meghatározhatta az unió irányát és sorsát, most egy kicsit súlyát vesztette.
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 21:52
Századvég: a baloldali kormányok büntetésekkel sújtották a nyugdíjasokat
Palócz André hozzátette: ezzel szemben a 2010 utáni kormányzat - például a mostani nyugdíjasoknak járó rezsiutalvánnyal - igyekszik a magyar embereknek segíteni.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken jelentette be, hogy szeptember 30-áig minden nyugdíjas kilencezer forint értékű rezsiutalványt kap.

A Századvég elemezője az M1-en kiemelte: nemcsak a nyugdíjasok, hanem a nyugdíjszerű ellátásban részesülők is jogosultak a támogatásra. Ha valaki nem biztos benne, hogy jogosult-e vagy más kérdése van a nyugdíjasoknak járó rezsiutalványról, az az ingyenesen hívható 1818-as telefonszámon érdeklődhet.

Az utalványt postai úton mindenki megkapja szeptember 30-áig, felhasználni pedig jövő március végéig lehet - közölte az elemző.
velemenyezd, 2019. augusztus 27. kedd, 19:32
Önkormányzat 2019 - Századvég: a választók alig 5 százaléka vett részt az ellenzéki előválasztáson Ferencvárosb
Palócz André hozzátette: ez nem meglepő, hiszen az ellenzéki pártok abban sem tudtak megegyezni, hogy kit támogatnak a kerületben.

Mint mondta, az LMP által támogatott Baranyi Krisztina 72 százalékos fölénnyel megnyerte az előválasztást. Ezzel szemben az ellenzéki összefogás jelöltje, Jancsó Andrea a Momentum, a Jobbik, az MSZP és a DK támogatása mellett bukott el.

Ebből is látszik, hogy a nagyobb ellenzéki pártok rosszul mérték fel a terepet, hiszen egy olyan jelölt mellett álltak fel, akinek saját táborukon belül is csak 28 százalékos támogatottsága volt - fűzte hozzá. Megjegyezte: a Párbeszéd arról sem tudott dönteni, hogy kit támogat a ferencvárosi előválasztáson.

A ferencvárosi előválasztás ismét megmutatta, hogy inkább széthúzást, mintsem összefogást lehet látni az ellenzéki térfélen - értékelte Palócz André.
velemenyezd, 2019. augusztus 17. szombat, 11:24
Önkormányzat 2019 - Szakértők: az ellenzéki térfélen káosz van, nem összefogás
Gyurcsány-párthoz. A kerületek kiosztása is egyfajta erősorrendet, a rivalizálás aktuális állását jelöli - fűzte hozzá.

Mindeközben Tarlós István támogatottsága nagyon magas, a Fidesz szavazótáborán túl is meg tud szólítani bizonytalan szavazókat, ugyanakkor Karácsony Gergely, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje csupán a balliberális táborra támaszkodhat. Tarlós István mögött egységes politikai közösség van, Karácsony Gergely mögött egy széttöredezett, civakodó tábor - magyarázta Deák Dániel.

Palóc André arra mutatott rá, hogy az ellenzéki szavazók nem adhatók össze mechanikusan, pártjaik között nagy különbségek vannak, könnyen lehet, hogy az összefogás nyomán sok ellenzéki szavazó inkább otthon marad.

Karácsony Gergely még Zuglót sem tudta megfelelően irányítani, és miközben tavaly még miniszterelnök-jelölt volt, egy év múlva már főpolgármester-jelölt. Tarlós István ugyanakkor 9 éve vezeti a várost, a megítélése pedig magasan az ellenzéki szereplők felett van, a megkérdezettek több mint
velemenyezd, 2019. július 07. vasárnap, 18:52
Önkormányzat 2019 - Századvég: törésvonal van a Mindenki Magyarországa Mozgalomban
Palóc André azt mondta, a mozgalomban nincs egyértelmű politikai irány.

Egyesek, köztük Márki-Zay Péter inkább jobbra húznak, míg mások, mint például Hadházy Ákos, hajlandó volt "udvarolni" a baloldalnak - mondta.

Az elemzőt annak kapcsán kérdezték, hogy a Népszava csütörtökön azt írta, lemondott Hadházy Ákos a Márki-Zay Péter-féle mozgalom, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) alelnöki posztjáról, így már két ember távozott a héttagú elnökségből.
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 07:50
Palóc húsvét Füleken
Illés Kósik Andrea elmondta: a látogatók a várudvart birtokba vevő kézműveseknél készíthetnek ecsettel maratott, drótozott, fonálrátétes, viaszos-batik technikával és szalmával díszített hímes tojást, kipróbálhatják a mézeskalács-díszítést, elsajátíthatják a népibútor-festés alapjait, és megpróbálkozhatnak a drótozással is.

A gyermekekre mesekuckó, arcfestés, kézzel hajtott körhinta, különféle ügyességi versenyjátékok sora, lovagoltatás és íjászat vár.

A várudvarban és a Várfelső utcában kirakodóvásár, a rendezvény helyszínén helyi ételek kóstolója és ételszentelés, valamint húsvéti locsolkodás gazdagítja a programot.

A vár tövében felállított szabadtéri színpadon folklóregyüttesek lépnek fel: a losonci Galáris és a füleki Foncsik énekegyüttes, a helyi File Banda, valamint a Rakonca és a Kis Rakonca néptáncegyüttes. Koncertet ad Herczku Ági és a Banda, valamint a besztercebányai Ján Mak zenekara vendégeivel.

A rendezvényen közreműködnek fazekaszsaluzsányi kézművesek, a helyi Motolla
velemenyezd, 2019. április 19. péntek, 08:21
Húsvét - Palóc húsvét a füleki várban
Illésné Kósik Andrea elmondta: a látogatók a kézműves foglalkozásokon kipróbálhatják a tojásdíszítést, a gyékényezést, a mézeskalács-díszítést, vagy a népihangszer-készítést, de arcfestés, kézzel hajtott körhinta, különféle ügyességi versenyjátékok, lovagoltatás, gyermek íjászverseny és mesekuckó vár rájuk.

A várudvarban és a Várfelső utcában kirakodóvásár, a rendezvény helyszínén helyi ételek kóstolója és ételszentelés, valamint húsvéti locsolkodás, a Magyar Közösségi Ház udvarán hagyományos disznóvágás gazdagítja a programot, a szabadtéri színpadon folklór együttesek lépnek fel.

Bemutatkozik a budapesti Csángálló zenekar, a dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes, a Datelinka zenekar és vendégei Gyetváról, a fellépők között lesz még a Foncsik Énekegyüttes, a Banyaklub, vagy a MeseFigurák színjátszó csoport is.

A kísérőprogramok között hagyományos disznóvágást tartanak a Magyar Közösségi Ház udvarán, és megtekinthetőek a Füleki Vármúzeum állandó kiállításai, valamint A murányi kőedény
velemenyezd, 2018. március 30. péntek, 07:10
Palóc Napok és Városnapok Füleken
Illés Kósik Andrea, a füleki Városi Művelődési Központ igazgatója az MTI-nek hétfőn elmondta: a fesztivál péntek délután roma tehetségek táncos-zenés műsorával és a Roma mesék című kiállítás megnyitójával kezdődik.

Az első napon nyílik meg az Áttört bútorok a Palócföld szlovákiai részén című tárlat is a Városi Honismereti Múzeumban, majd a Szabadság téren a háromnapos rendezvény hivatalos megnyitójára várják a látogatókat, akiket a múzeumból zenés kísérettel csalogatnak majd a helyszínre.

A téren az Olinyolotl Mexikói Néptáncegyüttes ad egyórás műsort, a vendégeket táncház is várja a Dobroda zenekarral, és a pénteki napot végül a Maduar zenekar régi slágereket felidéző koncertje zárja a Várudvarban.

A Városnapokat kísérő Füleki Vásár helyszíne a városi park lesz, ahol a szombati rendezvények is zajlanak. A Családi délelőttre már a reggeli piacon utcaszínház és zsonglőrök csábítják az érdeklődőket. Lesz utca- és meseszínház, verklis, hintóztatás, kézzel hajtott körhinta, buborékshow,
velemenyezd, 2017. augusztus 07. hétfő, 13:43
Májusi népszokások
Május hónap neve a római Maja, a termékenység istennőjének nevéből ered. De hívjuk még: Ígéret havának - Tavaszutó havának és Pünkösd havának is.
Májusban több ünnepet, jeles napot tartunk számon, és sok kedves, szép, régi eredetű népszokás is kötődik a hónap harmincegy napjának egyikéhez, másikához.

Május 01. - Munka ünnepe:

1890 óta a munkások nemzetközi ünnepe. Eredete a régmúltra visszavezethető. Régen az egyház a Fülöp és Jakab apostolokat ünnepelte e napon, később Szent Józsefre, Jézus nevelőapjára emlékeztek e napon, míg 1891-ben a II. Internacionalé a munkások ünnepének nyilvánította május elsejét. Magyarországon (Buda-Pesten) először 1890-ben ünnepelték felvonulással ezt a nemzetközi munkásünnepet.

De ehhez a naphoz kapcsolódik még a májusfa állítása is (A székelyek jakabfának, hajnalfának, másutt májfának is nevezik).
Források szerint már a XV. Században szokás volt, de eredete valószínűleg még régebbi, a római Florália pogány
lenke1964, 2017. május 01. hétfő, 16:55
Palóc Húsvét a Füleki Várban
Illés Kósik Andrea elmondta: a látogatók a kézműves foglalkozásokon kipróbálhatják a tojásdíszítést, gyékényezést, mézeskalács-díszítést, a népihangszer-készítést, de gólyalábazás, arcfestés, kézzel hajtott körhinta, különféle ügyességi versenyjátékok, lovagoltatás, gyermek íjászverseny és mesekuckó is vár rájuk.

A rendezvény helyszínén kirakodóvásár lesz, a szabadtéri színpadon folklór együttesek lépnek fel. Ott lesz a budapesti Góbé Zenekar, a farnadi Nádas Néptáncegyüttes, a bozitai Dubkácik Néptáncegyüttes és a Podjavorská muzika zenekar Nagyszalatnáról, valamint a bénai Rozmaring Citerazenekar.

A húsvét keretén belül látogathatóak a Füleki Vármúzeum állandó kiállításai és a Komlótól a sörig című időszaki tárlat, valamint bemutatják a CBC Kiadó Nógrád a magasból című kiadványát, benne a Fülekről készült felvételekkel.

Kedvezőtlen időjárás esetén a Palóc Húsvétot a művelődési központban tartják meg.

2006-ban a helyi Motolla Kézműves Kör tagjai kezdeményezték, hogy az akkor már
velemenyezd, 2017. április 11. kedd, 07:06
Fedett Eb - Mártoné a 12. arany
A magyarok összesen 12 aranyat, 20 ezüstöt és 15 bronzot szereztek.

A fedett Eb-k magyar érmesei:Szófia (1971): 1. Major István (magas)Grenoble (1972): 1. MajorRotterdam (1973): 1. MajorGöteborg (1974): 2. Zsinka András (800 m), 2. MajorKatowice (1975): 2. Kelemen Endre (magas)San Sebastian (1977): 2. Szabó Ildikó (távol), 3. Szalma László (távol), 3. Zemen János (1500 m), 3. Sámuel Edit (magas)Milánó (1978): 1. Szalma, 2. Szabó I. Bécs (1979): 1. Mátay Andrea (magas), 3. Paróczai András (800 m)Sindelfingen (1980): 1. Bakosi Béla (hármas), 2. Paróczai, 2. MátayGrenoble (1981): 2. ParóczaiMilánó (1982): 1. Bakosi, 2. Nagy István (200 m), 2. Újhelyi Sándor (400 m), 3. Sterk Katalin (magas)Budapest (1983): 1. Szalma, 2. Pálóczi Gyula (távol), 3. Nagy I., 3. BakosiGöteborg (1984): 2. Bakos György (60 m gát), 3. BakosiAthén (1985): 1. Bakos, 1. Pálóczi, 2. SzalmaMadrid (1986): 2. Szalma, 3. BakosiBudapest (1988): 2. Szalma, 2. Bakosi, 3. Urbanik Sándor (5 km gyaloglás)Glasgow (1990): 3. Forgács Judit
velemenyezd, 2017. március 03. péntek, 19:34
1/4
Képek, videók
védőfelszerelésben.jpg
agica2004
2009. március 27. péntek, 14:54
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Az egészségügyi iskola
wob
2018. július 21. szombat, 10:09
egészségügy.png
agica2004
2017. január 09. hétfő, 18:05
egészségügy.png
sz719eszter
2016. december 01. csütörtök, 17:17
egészségügy.jpg
kicsoda57
2015. július 04. szombat, 23:15
Egészségügy.jpg
pacsakute
2013. július 06. szombat, 21:14
Az egészségügy célja...
gyulla
2013. június 12. szerda, 22:11
5 Az egészségügyi maffia.
sarkadykati
2011. március 25. péntek, 03:21
78_78 Állat-egészségügyi
charlotteani
2010. november 15. hétfő, 22:00
Egészségügyi biztositó ép
tarsoly-galeria
2010. március 21. vasárnap, 17:44
Az egészségügyi maffia
sarkadykati
2009. december 15. kedd, 03:23
64_egeszsegugy_a025.jp g
mezixy
2009. február 10. kedd, 19:43
Címkék
Füleki Várban, Mindeközben Tarlós István, füleki Városi, Illésné Kósik Andrea, fesztivál péntek, ferencvárosi előválasztáson, nyugdíjasoknak járó, közös klímapolitikára, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget, Olinyolotl Mexikói Néptáncegyüttes, Zsinka András, elemzőt annak, közös klímapolitika, unió irányát, reggeli piacon, régmúltra visszavezethető,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.