Belépés
2019. augusztus 19. hétfő | 34. hét | 231. nap | 16:10 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Isten országa
"Mert a törvény Mózes által adatott, a kegyelem és az igazság pedig Jézus Krisztus által jött el. Istent soha senki sem látta: az egyszülött Fiú, aki az Atya kebelén van, az jelentette ki Őt." (János Evangéliuma 1:17 ) - Jézus szavai magának Istennek a szavai. És mi lehetne fontosabb, mint hallgatni magának Istennek az üzenetét, amint szól hozzánk? Vannak Bibliák, ahol Jézus szavait pirossal külön is kiemelik. Valóban ezek a beszédek talán a legfontosabbak a Szentírásban. Jézus ezt mondta: “Aki látott engem, látta az Atyát." és ,,aki engem hallgat, azt hallgatja, aki elküldött: az Atyát." A most következő hét részes sorozat: I.N.R.I. - Jézus beszédei - ezeket a beszédeket dolgozta fel. Ha Te is úgy gondolod, kérlek oszd meg, hogy minél többekhez eljuthasson az Üzenet. Köszönjük a megtisztelő figyelmedet és segítségedet!

Videó
"Istent soha senki sem látta: az egyszülött Fiú, aki az Atya kebelén van, az jelentette ki Őt." (János
maroka, 2019. augusztus 07. szerda, 11:05
Mit jelent ma felnőtt kereszténynek lenni?
békéje szeretete, amit más nem tud megadni, s elkezd átalakítani. Az így formálódó jóság, szeretet, bátorság eltalálja a másik ember szívét, megszületik a közösség. Az Egyház fentről, Istentől kapja az indítást, a megérintődött emberek viszik tovább.
Székely János arra kérte a résztvevőket, idézzék fel azt az első pillanatot, amikor átélték ezt a megérintődést; nézzenek szembe azzal, mennyire táplálkoznak ebből a megrendültségből ma. Dávid, a Jézus követésére vállalkozni akaró gazdag ifjú, Júdás és Péter példáján mutatta be, milyen válaszok születnek ebből a megtapasztalásból. Dávid, az Isten által kiválasztott, megérintett ember, aki legyőzi Góliátot, erős királlyá lesz, országot épít, egyszer csak megbicsaklik, kikacsint házasságából, más feleségét kívánja meg, és súlyos hibák sorozatát követi el; a gazdag ifjú, aki visszaretten, hogy eladja vagyonát; Júdás, aki belátja botlását, de nem hisz abban, hogy talpra tud állni, és Péter, aki meglátja Jézus szemében végtelen irgalmat, megbocsátást, tudja,
maroka, 2019. augusztus 03. szombat, 17:37
Vizes vb - Öt magyar is elődöntőbe jutott, nincs újabb magyar kvóta a váltóknál
úszta, egyértelműen szeretne döntőbe kerülni. Németh hangsúlyozta, neki nagyon rövid ez a táv, hiszen ő általában akkor kezd feljönni százon, amikor a táv háromnegyedénél a többiek elfáradnak, itt viszont nincs ilyen. Hozzátette, soha nem úszott még délelőtt ilyen jó ötvenet, és nagy szüksége van erre a számra is ahhoz, hogy százon tovább fejlődjön.

Bordás Beatrix 50 méter pillangón 26.98 másodperccel a 29. lett, majd következtek a férfi 4x200 méteres gyorsváltók küzdelmei: itt a Kozma Dominik, Bernek Péter, Kalmár Ákos, Németh Nándor összeállítású kvartett 7:13.64 perccel a 15. helyen végzett, így nem szerzett olimpiai kvótát.

Az utolsó délelőtti számban, női 800 méter gyorson az egy nappal korábban 200 méter pillangón aranyérmes, ebben a számban a riói olimpián harmadik Kapás Boglárka 8:50.13-mal a 27. lett, míg a 400-on a dobogóról országos csúccsal, két századdal lemaradó, 1500 méteren hatodik Késely Ajna 8:32.34-gyel a 10. helyen zárt.

"Eredetileg úgy gondoltuk, hogy hátha fel leszek
velemenyezd, 2019. július 26. péntek, 07:04
Befejeződött a Pesti balhé forgatása
A közlemény szerint a több kisfilmet és sorozatot jegyző rendező, Lóth Balázs (Nincs mese, 200 első randi) első nagyjátékfilmjét két hónapon keresztül több mint 30 helyszínen forgatta a stáb, dolgoztak a régi Skála Metró áruház tetején, a Király fürdőben és a 150 éves kőbányai pincerendszerben is.

Az akciókkal, bunyókkal, menekülésekkel tarkított komédia fordított rablási történetet mesél el, amelyben egy valódi műkincs és a fiatal magyar művész összetéveszthetetlenül egyedi festménye körül forognak az események.

A közleményi idézi Lóth Balázs rendezőt, aki elmondta, hogy forgattak esőben, zúzmarában, kánikulában, éjszakában, hajnalban, valamint földön, vízen, levegőben, quadról, drónról és még víz alatt is, napi 12-14 órán keresztül. "Az első perctől kezdve az motivált minket, hogy olyan filmet készítsünk, ami humorban, helyszínekben, képi megoldásokban is meglepő, de egyben nagyon szórakoztató élményt nyújt a nézőknek" - tette hozzá.

Mint írják, a színészekre mozgalmas munka várt és
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 12:22
Önkormányzat 2019 - Századvég: törésvonal van a Mindenki Magyarországa Mozgalomban
Palóc André azt mondta, a mozgalomban nincs egyértelmű politikai irány.

Egyesek, köztük Márki-Zay Péter inkább jobbra húznak, míg mások, mint például Hadházy Ákos, hajlandó volt "udvarolni" a baloldalnak - mondta.

Az elemzőt annak kapcsán kérdezték, hogy a Népszava csütörtökön azt írta, lemondott Hadházy Ákos a Márki-Zay Péter-féle mozgalom, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) alelnöki posztjáról, így már két ember távozott a héttagú elnökségből.
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 07:50
Darák Péter: a Kúria biztosítja a folyamatos, szakszerű ítélkezést
Darák Péter kitért arra: az Országos Bírósági Hivatal és az Országos Bírói Tanács viszonyáról erőteljes politikai kommunikáció zajlott. Nincs olyan szerv, amely a két intézmény vitáját eldönthetné, ezért azt maguknak kell rendezniük. Nincs működésképtelenség, de a kommunikáció elnehezült. Indokolt lenne visszatérni a bizalmon alapuló közvetlen párbeszédhez - mondta.

A Kúria elnöke jó példaként a Kúria és az Alkotmánybíróság közti párbeszédet és az egymás munkájára figyelő építkezést említette.

Kónya István, a Kúria elnökhelyettese a sajtótájékoztatón ismertetett több elvi jelentőségű döntést, köztük azt, amely szerint az óriásplakátok összefirkálása megvalósíthatja a rongálás bűncselekményét, az ilyen ügyekben a véleménynyilvánítás szabadságára való hivatkozás nem akadálya a büntetőjogi felelősségre vonásnak.

Kónya István újságírói kérdésre elmondta, hogy még júliusban vizsgálni fogja a Kúria a budapesti hajóbalesetben meggyanúsított hajóskapitány óvadékának ügyét.

Wellmann György, a
velemenyezd, 2019. július 02. kedd, 14:11
Vizes vb - Sós Csaba négy-öt éremre számít
Hozzátette ugyanakkor, hogy Kenderesi Tamás mellett egy fiatal amerikai és egy japán rivális is komoly kihívója lehet.

"Komoly ütközet lesz, de a mieink jó eséllyel pályáznak az aranyra és még egy éremre" - vélekedett.

A magyar szövetség (MÚSZ) szombati döntése értelmében 29 magyar versenyző utazik a Koreai Köztársaságba a jövő pénteken kezdődő vizes világbajnokságra, ahol az úszóviadalok július 21-én startolnak.

A magyar vb-válogatott:

úszás:

férfiak:Balog Gábor (50 m hát), Bernek Péter (200 m vegyes, 400 m vegyes), Bohus Richárd (50 m hát, 100 m hát), Cseh László (50 m pillangó, 100 m pillangó, 200 m vegyes), Gyurta Gergely (1500 m gyors), Horváth Dávid (100 m mell, 200 m mell), Kalmár Ákos (800 m gyors, 1500 m gyors), Kenderesi Tamás (200 m pillangó) Kozma Dominik (200 m gyors), Lobanovszkij Makszim (50 m gyors), Németh Nándor (50 m gyors, 100 m gyors), Milák Kristóf (100 m pillangó, 200 m pillangó) Szabó Szebasztián (50 m pillangó), Telegdy Ádám (200 m hát), Verrasztó Dávid (400
velemenyezd, 2019. július 01. hétfő, 22:12
Krónika 4. rész (interpellációk)
utol a kormány a 21. századot?

Mikor éri utol a kormány a 21. századot? - tette fel a kérdést a jobbikos Z. Kárpát Dániel a robotizáció kezelésével kapcsolatban, mondván éppen két olyan területen - a járműiparban és a logisztikában - kell a leginkább felkészülni e folyamatra, amelyek Magyarországon erőteljesen jelen vannak.

A miniszterelnökhöz címzett kérdésben azt vélelmezte: a kormányzat alacsony bérű munkásokkal működtetettösszeszerelő üzemmé alakította az országot.

Válaszában Cserenyés Péter, az Innovációs és technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára kijelentette: 800 ezerrel többen dolgoznak az országban, mint 2010-ben, és minden egyes munkavállalóra szükség van a piacon.

Ellenpéldaként hozta fel, hogy az Audi és a Jaguar fejlesztési központot hozott létre Magyarországon, és a gépromboláshoz hasonlította a Jobbik és a baloldali pártok robotizációval kapcsolatos álláspontját, a robotok inváziójával fenyegetve.

Hozzátette: a kormányzat idejekorán felismerte, hogy lépnie
velemenyezd, 2019. július 01. hétfő, 16:51
Az ombudsmanjelölt nyitott, közvetlen, emberséges hozzáállásra törekszik
Mindenki ombudsmanja szeretne lenni - hangoztatta bizottsági meghallgatásán a jelölt, kiemelve: megválasztása esetén elsőbbséget adna a gyermekjogok, a klímavédelem és a biológiai sokféleség ügyének.

Kozma Ákos elmondta, hogy a Független Rendészeti Panasztestület - amelynek 2010 óta elnökhelyettese - évi 300-500, alapjogsértéssel kapcsolatos ügyet vizsgál, ami ombudsmani jellegű tevékenységnek tekinthető. Ebben pedig ő csaknem tízéves gyakorlatot szerzett, ezért merte elvállalni a jelölést.

Közölte, az ombudsmani intézmény Magyarországon még viszonylag új, ezért fontos tartja, hogy támaszkodjon minden korábbi elődjének munkájára.

Kiemelte, hogy ez nem tudományos, oktatói feladat: vissza kell adni az ombudsmani intézmény eredeti rendeltetését.

"Le kell venni a nyakkendőt és le kell hajolni az emberekhez" - fogalmazott Kozma Ákos.

A jelölt elmondta, hogy a teljes nyitottság híve, közös munkára hívja a sajtó képviselőit, és ehhez meg fogja teremteni a szükséges szervezeti
velemenyezd, 2019. július 01. hétfő, 13:31
Egyedülálló sorozatot építhet Hosszú Katinka a vizes vb-n
olimpiai kvalifikációs 10 kilométeres számon van, ahol az első 10 helyezett szerez tokiói kvótát. Utoljára 2011-ben állhatott magyar férfiversenyző a dobogón, míg Olasz Anna négy éve, Kazanyban volt második a leghosszabb távon.

Az elnökség a kapitányok hatáskörébe utalta a váltók összeállítását: mindketten a helyszínen döntenek majd arról, hogy az egyes csapatok milyen összeállításban állnak rajthoz.

- A magyar vb-válogatott:
Úszás:
férfiak:
Balog Gábor (50 m hát), Bernek Péter (200 m vegyes, 400 m vegyes), Bohus Richárd (50 m hát, 100 m hát), Cseh László (50 m pillangó, 100 m pillangó, 200 m vegyes), Gyurta Gergely (1500 m gyors), Horváth Dávid (100 m mell, 200 m mell), Kalmár Ákos (800 m gyors, 1500 m gyors), Kenderesi Tamás (200 m pillangó) Kozma Dominik (200 m gyors), Lobanovszkij Makszim (50 m gyors), Németh Nándor (50 m gyors, 100 m gyors), Milák Kristóf (100 m pillangó, 200 m pillangó) Szabó Szebasztián (50 m pillangó), Telegdy Ádám (200 m hát), Verrasztó Dávid
maroka, 2019. június 30. vasárnap, 08:22
Vizes vb - Végleges a kvangdzsui csapat
hangsúly az olimpiai kvalifikációs 10 kilométeres számon van, ahol az első 10 helyezett szerez tokiói kvótát. Utoljára 2011-ben állhatott magyar férfiversenyző a dobogón, míg Olasz Anna négy éve, Kazanyban volt második a leghosszabb távon.

Az elnökség a kapitányok hatáskörébe utalta a váltók összeállítását: mindketten a helyszínen döntenek majd arról, hogy az egyes csapatok milyen összeállításban állnak rajthoz.

A magyar vb-válogatott:

úszás:

férfiak:Balog Gábor (50 m hát), Bernek Péter (200 m vegyes, 400 m vegyes), Bohus Richárd (50 m hát, 100 m hát), Cseh László (50 m pillangó, 100 m pillangó, 200 m vegyes), Gyurta Gergely (1500 m gyors), Horváth Dávid (100 m mell, 200 m mell), Kalmár Ákos (800 m gyors, 1500 m gyors), Kenderesi Tamás (200 m pillangó) Kozma Dominik (200 m gyors), Lobanovszkij Makszim (50 m gyors), Németh Nándor (50 m gyors, 100 m gyors), Milák Kristóf (100 m pillangó, 200 m pillangó) Szabó Szebasztián (50 m pillangó), Telegdy Ádám (200 m hát), Verrasztó Dávid (400 m
velemenyezd, 2019. június 29. szombat, 18:23
Egyed Emese - A vidámság
Egyed Emese - A vidámság a szemzugban lakik...

A vidámság a szemzugban lakik,
az arc gödreiben, a szó gödreiben
a gond fedele alatt, a szótlanság
titokzatos árnyékában.
Velünk kel, velünk nyugszik,
várja, hogy szétáradjon,
mint a forrás a hóban -
mint a derű szívünkben.

Egyed Emese (Kolozsvár, 1957. július 5. -) pedagógus, egyetemi tanár, költő, irodalomtörténész. Egyed Péter költő testvére, Egyed Ákos történész lánya.
Díjai: Móricz Zsigmond-ösztöndíj (1992),Látó-nívódíj (1994), Déry Tibor-díj (1995).
liliana01, 2019. június 22. szombat, 18:53
1/119
Képek, videók
JÉZUS-KRISZTUS.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 11. szombat, 11:21
Jézus a Krisztus
dandej
2018. március 29. csütörtök, 16:59
Jézus Krisztus.JPG
liliana01
2017. április 18. kedd, 18:24
jezus-krisztus-kereszt eny
menusgabor
2016. október 04. kedd, 20:48
jezus-krisztus-feltama das
borigit
2016. május 30. hétfő, 14:11
Megváltás Jézus Krisztus
sacimama
2016. március 26. szombat, 09:32
PJ Jézus Krisztus.jpg
sz719eszter
2016. március 20. vasárnap, 18:45
Jézus Krisztus
irmus
2016. március 20. vasárnap, 14:33
jezus_krisztus_224549_ 611
paka68
2016. január 30. szombat, 16:57
jezus_krisztus_szulete se.
borigit
2015. december 15. kedd, 13:13
János evangéliuma 01.jpg
chillik
2017. január 19. csütörtök, 10:09
János evangéliuma 02.jpg
chillik
2017. január 19. csütörtök, 10:09
János evangéliuma 03.jpg
chillik
2017. január 19. csütörtök, 10:08
János evangéliuma 04.jpg
chillik
2017. január 19. csütörtök, 10:07
János Evangéliuma.hu.jpg
rambobby
2007. április 23. hétfő, 12:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.