Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 23:54 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Szabadság és Nemzetek Európája nevű EP-frakció nem kíván együttműködni Steve Bannon mozgalmával
"Tiszteljük Bannon urat, mint patrióta stratégát, ugyanakkor nem tudunk és nem is fogunk együtt dolgozni a Mozgalommal" - szögezte le közleményében a képviselőcsoport.

A frakciót a francia radikális jobboldali Nemzeti Tömörülés (korábbi Nemzeti Front) vezeti, azonban tagjai többek között az olasz Liga, illetve a holland és az osztrák Szabadságpárt képviselői is.

A bevándorlásellenes holland Szabadságpárt egyik vezetője szerdán külön is hangsúlyozta, hogy nem csatlakoznak a projekthez, mivel abban olyan emberek is vannak, akikkel "abszolút nem akarnak együtt dolgozni".

Steve Bannon, Donald Trump amerikai elnök tavaly menesztett tanácsadója Mozgalom néven olyan szervezet létrehozásán fáradozik, amely az európai intézmények ellen forduló jobboldali pártok "laza szövetsége" lenne brüsszeli székhellyel, támogatva a populisták megerősödését Európában.

Sajtóhírek szerint a Mozgalom első találkozóját többször halasztás után legújabban január közepére tervezik.
velemenyezd, 2018. október 25. csütörtök, 20:22
Külföldi sajtó Magyarországról - Cikkek a Sargentini-jelentés kapcsán felszínre került uniós megosztottságról
hajthatatlansága miatt nyugtalanság uralkodik a magyar kormánypárt európai pártcsaládjában. A vita és a szerdán megszavazásra váró jelentés ugyanis rávilágít az EPP-n belüli ellentmondásokra és identitásválságra.

A Néppárt képviselőinek többsége készen áll arra, hogy "Európa bajkeverőjének kezére csapjon" - fogalmozott a szerző, aki szerint a szavazás kimenetelétől függetlenül Orbán Viktor továbbra is hajthatatlan marad, és az is előfordulhat, hogy elfogadja az osztrák Heinz-Christian Strache, a Szabadságpárt elnökének javaslatát egy új pártcsalád alapítására.

A francia lapok közül a balközép Le Monde úgy ítélte meg, hogy "ritka erőszak" mutatkozott meg a precedenst teremtő parlamenti vitában.

Orbán Viktort, aki sem a hangvételen, sem a tartalmi mondanivalón nem volt hajlandó változtatni, gyakorlatilag senki nem támogatta néhány szélsőjobboldali és euroszkeptikus képviselőn kívül - írt a Le Monde. A lap úgy látja, hogy az európai szélsőségek erősödése, valamint a Chemnitzben történtek miatt
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 12:53
Illegális bevándorlás - Seehofer: továbbra sincs tartós európai megoldás a migrációs válságra
"pull faktorokat" - az embereket az EU-ba vonzó tényezőket -, és szét kell zúzni az embereket Észak-Afrikából az EU-ba bejuttató embercsempészek "üzleti modelljét".

Hozzátette, hogy magát a tengeri mentés kifejezést sem fogadja el.

Mentésre olyan személyek szorulnak, akik valahol váratlanul vészhelyzetbe kerültek, és ilyesmiről nem lehet beszélni mindazok esetében, akik "az embercsempész-infrastruktúra igénybevételével" tengeri úton megközelítik az EU területét - fejtette ki az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) politikusa.

Horst Seehofer kiemelte: reményei szerint az osztrák EU-elnökség munkája révén a következő hónapokban sikerül "valóban megfelelő, tartós európai megoldásokra jutni".

Az EU-s tagállami vezetők "szándéknyilatkozatait" konkrét intézkedéseknek kell követniük - mondta a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke.

Herbert Kickl aláhúzta, hogy a menedékkérőknek az EU-ban "ellenőrzött intézményeket" kell kialakítani, amelyekben egy "gyors, hatékony és korlátozó jellegű"
velemenyezd, 2018. szeptember 04. kedd, 22:14
Kurz Izraelben: az antiszemitizmus elleni harc és Izrael sajátos biztonsági igényeinek elismertetése a cél
antiszemitizmussal szembeni zéró toleranciát bizonyítja a Bécsben felépülő emlékhely kialakításával, amelyben a Holokausztban elhunyt osztrák zsidók neveit örökítik meg. Ön szponzorálja a Mauthausenbe tett ifjúsági látogatásokat, valamint az oktatási és megemlékezési projekteket, s 4 millió eurót adományozott a Jad Vasem örökségközpontjának finanszírozására. Nagyon köszönjük ezeket a lépéseket" - hangsúlyozta Netanjahu.

Kurz látogatásának egyik célja koalíciós partnere, a radikálisan jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) tagjai, s köztük Heinz-Christian Strache alkancellár elleni bojkott beszüntetése, legalábbis a Makor Rison című izraeli újság honlapja szerint.

Sebastian Kurz korábban már háromszor is járt Izraelben, kétszer Ausztria külügyminisztereként. Háromnapos látogatásának első napján, vasárnap megtekintette a Jad Vasem holokauszt múzeumot, majd sétát tett az óvárosban a keresztény és zsidó nevezetességeknél.

Az eddigi európai gyakorlattól eltérően Kurz nem utazik el Rámalláhba a
velemenyezd, 2018. június 11. hétfő, 16:22
Osztrák alkancellár: kevesebb, de hatékonyabb EU kell a tagországoknak
takarékosabban kell működnie és csak azokra a területekre szabad összpontosítania, amelyeken leginkább szolgálja tagjait.

Így a többi között el kell érni, hogy egy rotációs rendszer bevezetésével csökkenjék az Európai Bizottság létszáma, az Európai Parlament esetében meg kell szüntetni a testület két székhelye (Strasbourg, Brüsszel) közül az egyiket, a Frontex határ- és partvédelmi ügynökséget pedig az EU külső határát tízezer emberrel védelmező szervezetté kell fejleszteni - mondta az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, aki arról is beszélt, hogy Ausztria elutasítja a menekültek tagországok közötti kötelező elosztását.

Kiemelte, hogy véget kell vetni a Törökországgal folytatott csatlakozási tárgyalásoknak, mert az EU nem bírná feldolgozni, ha tagjai közé kerülne egy nem európai ország. A tagság helyett különleges partneri kapcsolatot kell kialakítani Törökországgal. A Balkán nyugati térségének államait viszont be kell vonni az uniós integrációba, ezeknek az országoknak előbb-utóbb a közösség
velemenyezd, 2018. június 07. csütörtök, 15:31
Orbán: Ausztria és Magyarország biztonságát közösen kell garantálnunk
A kormányfő megbeszélést folytatott Heinz-Christian Strache szabadságpárti (FPÖ) alkancellárral, majd sajtótájékoztatójukon kifejtette: ennek érdekében megállapodtak, hogy a biztonságért és az infrastruktúráért felelős miniszterek kétoldalú megbeszéléseket folytatnak. A lehető legszorosabb, legszakmaibb és legbarátibb kapcsolatra törekednek a miniszterek között - fűzte hozzá.Hangsúlyozta: Ausztriában eddig magyarellenes kormány volt, az osztrák kormány ellenséges volt Magyarországgal szemben, ebben változás állt be, mert most olyan kormány van, amely fair, tisztességes és baráti viszonyban akar állni Magyarországgal.

Orbán Viktor a találkozót azzal indokolta, hogy a két legfontosabb téma, amely érinti a magyarokat a kétoldalú kapcsolatok vonatkozásában - a biztonság és az infrastruktúrafejlesztés -, a kisebbik koalíciós párthoz tartozik. Magyarország mindenkivel baráti kapcsolatokra törekszik, akivel közös céljai lehetnek, aki segít megvédeni Magyarországot - mutatott rá.
velemenyezd, 2018. január 30. kedd, 19:52
Orbán: harcolni fogunk az Ausztriában dolgozókért
kell lépnie. Brüsszel teszi a dolgát, uniós szinten lesz döntés az ügyben, és ezt "mi tudomásul vesszük" - közölte.Orbán Viktor aláhúzta a két ország közötti autópálya-összeköttetések jelentőségét, továbbá kiemelte a sikeres gazdasági együttműködést, mint mondta, Ausztria az egyik legfontosabb befektető Magyarországon, a szoros gazdasági kapcsolatokból mindkét fél profitál.Egy arra vonatkozó kérdésre, hogy programja későbbi részeként találkozik Heinz-Christian Strache szabadságpárti (FPÖ) alkancellárral, a kormányfő emlékeztetett: az FPÖ meghatározó szerepet kapott az osztrák kormányban. Természetes, hogy találkozik minden fontos osztrák politikai vezetővel, ráadásul a párt a biztonsággal kapcsolatos tárcákat kapott, így a biztonságról is tárgyalnak majd - mondta.Kérdésre közölte: "tapasztalat, hogy ha a liberálisok nincsenek benne a kormányban", akkor azt mondják, hogy vége a demokráciának. "Nem fogadjuk el, hogy bármelyik ideológiai irányzat saját magát a demokráciával
velemenyezd, 2018. január 30. kedd, 18:23
Illegális bevándorlás - Berlin és Bécs egyetért a határvédelem fontosságában, a menekültkvóták ügyét eltérően í
menekültek elosztása az EU-n belül, hanem az illegális migráció visszaszorítása, de amíg nem működik megfelelően a külső határ védelme, addig "nem lehet, hogy vannak országok, amelyek azt mondják, hogy nem veszünk részt az európai szolidaritásban".

Az új osztrák kormányt a "tettek alapján kell megítélni" - válaszolta Angela Merkel arra a kérdésre, hogy miként ítéli meg az őt hevesen bíráló francia Nemzeti Fronttal és az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű német párttal szövetséges Osztrák Szabadságpárt (FPÖ kormányzati szerepvállalását.

Hozzátette, hogy nyomon követik a bécsi vezetés tevékenységét, méghozzá egy kissé figyelmesebben, mint amikor más összetételű a koalíció.

Sebastian Kurz méltányosságot kért az újságíróktól kormánya munkájának megítélésében, és hangsúlyozta, hogy a koalíció összetétele annak a következménye, hogy az osztrákok egy szabad választáson kifejezték a változás iránti igényüket.

A visegrádi országokhoz fűződő viszonyára vonatkozó kérdésre hangsúlyozta, hogy
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 16:24
Osztrák kancellár: a tetteink alapján ítéljenek meg!
irányvonalunk - mondta Sebastian Kurz, külön megemlítve a közbiztonságot, a terrorizmus és a radikalizálódás elleni küzdelmet, amely kérdésekben "még szorosabb együttműködésre van szükség európai szinten" az osztrák kormányfő szerint.

"A kormányunk programja Európa-barát, egy olyan program, amely szerepet kíván játszani az Európai Unióban" - hangsúlyozta az osztrák kancellár, akinek első külföldi útja december 19-én Brüsszelbe vezetett egy nappal azután, hogy az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) alkotta új kormány letette hivatali esküjét.

Az Európai Unió soros elnöki tisztét 2018 második felében Ausztria fogja betölteni.Emmanuel Macron elmondta, hogy "nyílt megbeszélést" folytatott osztrák kollegájával azokról a "félelmekről", amelyek az FPÖ kormányzati szerepe miatt felmerülhetnek.

"Ahogy a hazámban is, úgy mindenhol Európában harcolok a szélsőjobboldali mozgalmak ellen. De azok azért léteznek, mert eddig nem tudtuk legyőzni azokat az aggodalmakat,
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 18:16
Január 30-án találkozhat az osztrák kancellárral Bécsben Orbán Viktor
Lapinformációk szerint Orbán Viktor az osztrák fővárosban külön-külön tárgyal Sebastian Kurz nemrég hivatalba lépett kancellárral, és koalíciós partnerével, az Osztrák Szabadságpárt elnökével, Heinz-Christian Strache-val. A tervek szerint több más osztrák közéleti szereplővel is megbeszélést folytat aznap a magyar kormányfő. Tekintettel arra, hogy a bécsi program még szervezés alatt van, Havasi Bertalan e találkozókról egyelőre nem kívánt bővebb tájékoztatást adni.

Orbán Viktor miniszterelnök január 3-án a lengyel kormányfővel közösen tartott budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be: még januárban találkozni kíván az új osztrák kormány tagjaival, a gazdasági és szellemi élet meghatározó szereplőivel. Elmondta: gondolkodnak azon, hogy a V4-ek szilárd belső kapcsolatát fenntartva intenzív kapcsolatot hozzanak létre többek között Ausztriával. Ausztria példa arra, hogy Európában működik a demokrácia, és nem képzelhető el, hogy egy ország vezetői hosszú időn keresztül fontos kérdésekben, például a
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 16:11
Illegális bevándorlás - Az osztrák kancellár szerint a kvóta nem tartós megoldás a menekültproblémára
megosztottságának mélyüléséhez vezet, ha rákényszerítik a tagállamokra a menekültek befogadását.

Minden tagállamnak önállóan kell eldöntenie, hogy befogad-e embereket, és ha igen, akkor mennyit. A kvótákról folytatott vita pedig "egyébként is szinte teljesen értelmetlen", mert "az Európába induló migránsok nem Bulgáriában vagy Magyarországon akarnak élni", hanem "Németországban, Ausztriában vagy Svédországban" - mondta a 31 éves kancellár, akinek a pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP) az Osztrák Szabadságpárttal (FPÖ) alakított kormányt a múlt héten.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy milyen uniós menekültügyi rendszerre van szükség, úgy vélekedett, hogy "teljesen elmosódott a határ a menedékjog és a gazdasági migráció között". Kifejtette, hogy a rászorulóknak a hazájukban kell segíteni, és ha ez nem lehetséges, akkor a szomszédos államokban. Ha ez sem lehetséges, akkor az adott kontinens biztonságos területein kell segítséget nyújtani. Ezeket a területeket az Európai Uniónak (EU) támogatnia kell, és
velemenyezd, 2017. december 24. vasárnap, 13:12
Kiss J. László: A migrációs politikában elfoglalt közös álláspont kedvező a magyar-osztrák kapcsolatok szempont
A kormányalakításra visszatekintve emlékeztetett, hogy a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) és a radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) közötti koalíciós tárgyalások szoros együttműködésben folytak a szövetségi elnökkel. Nem véletlen, hogy az új kormány beiktatásakor Alexander Van der Bellen "konstruktív, együttműködő és a megoldásra irányuló" légkörről beszélt. Az államfő már korábbi nyilatkozataiban jelezte, hogy elutasítja azoknak a jelölteknek kormányhivatalba történő beiktatását, akik unióellenes politikai platformon állnak.

Az államfő számára a legfontosabb kérdés az új kormány európai elkötelezettsége volt. Nagy súlyt helyezett arra, hogy az igazságügyi és a belügyi tárca ne kerüljön egyetlen párt kezébe és arra is, hogy bár a belügyi tárca a szabadságpárthoz került, de a minisztérium államtitkára a néppárt soraiból kerüljön ki. A kancellári posztot is beleszámítva hét miniszteri posztot a konzervatív ÖVP, hatot a radikális jobboldali FPÖ kapott, közöttük olyan jelentőseket, mint a
velemenyezd, 2017. december 21. csütörtök, 17:02
1/34
Képek, videók
jerusalem, nemzetek templ
relisisi
2018. március 31. szombat, 13:35
jerusalem, nemzetek teplo
relisisi
2018. március 31. szombat, 13:30
Bannok.jpg
kexemuszorny
2006. szeptember 27. szerda, 16:33
Együttműködés-KŐFAL
1vargaildyko
2015. szeptember 12. szombat, 16:05
Nemzeti Együttműködés.jpg
agica2004
2014. október 02. csütörtök, 11:58
Együttműködés.jpg
pacsakute
2012. október 21. vasárnap, 10:09
együttműködés papival
agica2004
2012. március 06. kedd, 15:59
Együttműködés...
caris11935
2009. december 11. péntek, 13:18
egyuttmukodes.jpg
penge_4
2006. május 26. péntek, 18:49
0 egy kicsit mozgalmas ké
lovaszmarika
2015. december 19. szombat, 17:35
mozgalmas nap.jpg
cady89
2011. november 15. kedd, 07:08
mozgalmas estét.gif
cady89
2011. március 11. péntek, 01:05
Mozgalmas,vidám hétvégét!
anci-ani
2011. január 04. kedd, 13:58
mozgalmas napot.gif
rochlitzne
2009. május 26. kedd, 09:54
Mozgalmas napot!
aranyibarbara
2009. május 24. vasárnap, 15:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.