Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 00:52 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az EU a megfélemlített orosz oknyomozó újságíró biztonságának szavatolására szólítja fel az orosz hatóságokat
A nyilatkozat szerint az Oroszországi Föderációban csökkent a független újságírás és a civil társadalom tere. A híradások gyakran szólnak újságírókkal szembeni megfélemlítésekről, fenyegetésekről és erőszakos eseményekről.

Az Európai Unió elvárja, hogy az Oroszországi Föderáció tartsa tiszteletben a nemzetközi és hazai kötelezettségeit, valamint gondoskodjon arról, hogy az újságírók biztonságos környezetben végezhessék munkájukat, a megtorlástól való félelem nélkül.

Az unió arra szólítja fel az orosz hatóságokat, hogy teljes körűen vizsgálják ki Jelena Milasina oknyomozó újságíró, és Marina Dubrovina emberi jogi ügyvéd ellen február 6-án, a csecsenföldi Groznijban elkövetett támadás minden részletét, a felelősöket pedig vonják felelősségre.

Kijelentették, az unió aggodalmát fejezi ki az újságírók elhallgattatására tett korábbi kísérletek, mások mellett Szvetlana Prokopjeva büntetőeljárása miatt. Mint emlékeztettek, az újságíró ellen az orosz hatóságokkal kapcsolatos kritikai észrevételei
velemenyezd, 2020. április 24. péntek, 09:55
Kommunisták koszorúztak Lenin mauzóleumánál születésének 150. évfordulója alkalmából
A szertartást a Covid-19 világjárvány miatt bevezetett biztonsági előírások betartásával tartották meg. A részvevők többsége arcmaszkot viselt, a megemlékezők néhány lépés távolságra álltak egymástól.

Gennagyij Zjuganov, a párt vezetője ünnepi beszédében méltatta, hogy a jubileum alkalmából országszerte számos Lenin-emlékművet állítottak helyre, nem ritkán a hatalom hozzájárulásával. Elmondta, hogy a kommunisták kedden országos ünnepi online értekezletet tartottak.

A Covid-19 miatt az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártja a megemlékezéseket őszre halasztotta. Ezeket valószínűleg november 7., a bolsevik forradalom évfordulójára fogják időzíteni. Az egyik kiemelt rendezvény egy nemzetközi konferencia lesz, de a fiatalok számára egy Lenin műveit ismertető online kurzust is terveznek indítani.

Az orosz állami Történelmi Múzeum 2020. november 7-én honlapot indít majd el Vlagyimir Iljics Uljanov (Lenin) emlékére, amelyen az 1993-ban megszüntetett, de fizikailag fel nem számolt gyűjteményű
velemenyezd, 2020. április 22. szerda, 20:28
Koronavírus - XXI. Század Intézet: a járvány az egykori szovjet tagállamok számára is komoly kihívást jelent
15-én rendkívüli állapotot hirdetett, amely jelenleg is érvényben van, a napokban hosszabbították meg április 30-ig. A rendkívüli állapot értelmében bezártak a vendéglátó- és szórakoztató-ipari egységek, a nem létfontosságú cikkeket árusító kereskedelmi központok és üzletek, megtiltották a tömegrendezvényeket és gyakorlatilag lezárták az ország határait. Ennek ellenére a betegek száma folyamatosan nő, április 17-ig 1480 fertőzöttet regisztráltak, közülük tizenheten életüket vesztették.

Az Oroszországi Föderációban a járvánnyal szembeni védekezés "többsebességes" volt: míg a korán érintetté váló és máig a fertőzöttek többségét adó Moszkva vezetése saját kezdeményezésből intézkedett a vírus megállítása érdekében, szövetségi szinten Vlagyimir Putyin elnök március 25-i beszéde adta meg a kezdőlökést a komolyabb intézkedéseknek. Néhány nappal később Szergej Szobjanyin polgármester szigorú kijárási korlátozást rendelt el Moszkvában, amit április 15-től elektronikus kijárási engedélyek bevezetésével
velemenyezd, 2020. április 20. hétfő, 14:11
Krónika 6. rész (határozathozatalok)
Nemzetközi szerződések kihirdetése

A parlament két nemzetközi szerződés kihirdetéséhez járult hozzá. A képviselők elsőként az Európai Közösségek és tagállamaik, valamint Izrael Állam közötti társulás létrehozásáról euromediterrán megállapodás szövegét egészítették ki Horvátország uniós csatlakozására tekintettel, majd a Magyarország és az Oroszországi Föderáció között kötött szociális biztonságról szóló egyezményt hagyták jóvá.Nemzeti emlékhellyé nyilvánították a győri Káptalandombot

Az Országgyűlés nemzeti emlékhellyé nyilvánított a győri Káptalandombot.

A képviselők 158 igen szavazattal, 23 tartózkodás mellett döntöttek erről a kormány kezdeményezésére.

Az elfogadott előterjesztés indoklásában kifejtették, Káptalandomb Győr kiemelkedő jelentőségű része, ahol a város műemlékeinek többsége található: a Győri Bazilika, a Püspökvár, a Szent László Látogatóközpont, a Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár, a Hittudományi Főiskola és a Hotel Konferencia.

Az
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 14:33
Ukrán válság - Kijev: dróntámadás ért egy ukrán katonai orvosi járművet Donyeck megyében
A közlemény szerint a járművet két találat érte, de senki sem sebesült meg. A parancsnokság kiemelte: az autón jól látszott a vöröskereszt embléma, ami jelzi, hogy orvosi járműről van szó. "Az ilyen bűncselekmények ismét azt mutatják, hogy az Oroszországi Föderáció fegyveres erői provokálóan semmibe veszik a nemzetközi humanitárius jognak a harci műveletekre vonatkozó összes szabályát" - állapították meg a közleményben.A hadműveleti parancsnokság szokásos napi közleményében hétfőn arról adott hírt, hogy az elmúlt egy nap alatt a Donyec-medencei frontvonalon egy ukrán katona vesztette életét és öt sebesült meg az állásaikat ért tüzérségi támadások következtében. Az "orosz megszálló erők" az elmúlt napban hatszor sértették meg a tűzszünetet.

A donyecki szakadárok DAN hírügynöksége hétfőn eközben arról számolt be, hogy az ukrán fegyveres erők az elmúlt napban 16-szor sértették meg a tűzszünetet, és hét településen csapódtak be lövedékek. A DAN tudósítása szerint egy civil sérült meg
velemenyezd, 2020. március 09. hétfő, 16:56
Istenre és a Szovjetunióra is hivatkozik a Putyin által benyújtott alkotmánymódosítási javaslat
Putyin az alkotmánymódosítási javaslatok beadásának utolsó napján juttatta el a házelnökhöz a 24 oldalon tárgyalt indítványait. A változtatásokról az állami duma (alsóház) március 10-én szavaz majd második olvasatban.

"Az ezeréves történelme által egyesített Oroszországi Föderáció, megőrizve az elődök emlékét, akik átadták nekünk eszményeiket és az istenhitet, csakúgy, mint az orosz állam fejlődésének jogfolytonosságát, elismeri a történelmileg kialakult állami egységet" - idézte Vologyin a Putyin által javasolt szöveget.

A házelnök hangsúlyozta, hogy az indítványozott alaptörvény-változtatás "a Szovjetuniónak az Oroszországi Föderáció keretein belüli jogutódlásról" szól, társadalmi igényt kielégítve. Közölte, hogy Putyin javaslatai megtiltanák az ország területeinek elidegenítését célzó tetteket és felhívásokat.

Az elnöki javaslat szerint a gyermekeket kell megnevezni az ország legfontosabb kincsének, a házasság fogalmát pedig egy férfi és egy nő szövetségeként kell meghatározni. Putyin
velemenyezd, 2020. március 02. hétfő, 19:33
Lemondott az orosz kormány Putyin alkotmánymódosítási javaslatai után
ellátását.

Putyin felajánlotta Medvegyevnek az orosz biztonsági tanács elnökhelyettesi posztját. Közölte, hogy a posztot hamarosan létre fogja hozni.

Az állam- és a kormányfőből, valamint a kulcstárcák vezetőiből álló biztonsági tanács feje az államelnök.

Lemondását Medvegyev Putyinnak a törvényhozáshoz intézett beszédével hozta összefüggésbe, amelyben az elnök az alkotmány módosítására vonatkozó javaslatokat tett, és nagy hangsúlyt helyezett az olyan szociális kérdésekre, mint az oroszországi demográfiai visszaesés megállítása és a szegénység visszaszorítása.

"Ezek a változások, amikor minden valószínűség szerint a megvitatásuk után elfogadják őket, jelentősen meg fogják változtatni nemcsak az alkotmány cikkeinek egész sorát, de a hatalmi egyensúlyt is a végrehajtó, a törvényhozó és a bírói hatalom között" - mondta a távozó kormányfő.

"Ebben az összefüggésben nyilvánvaló, hogy nekünk, az Oroszországi Föderáció kormányának biztosítanunk kell a lehetőséget országunk elnökének, hogy
velemenyezd, 2020. január 15. szerda, 15:31
Varsóban bekérették az orosz nagykövetet Putyinnak a második világháborúval kapcsolatos kijelentései miatt
A találkozó során a lengyel fél "határozott tiltakozását" fejezte ki azon "rágalmak miatt, amelyeket a történelmi témákban az utóbbi napok folyamán az Oroszországi Föderáció legfelsőbb kormányzati képviselői többször megfogalmaztak" - közölte a PAP lengyel hírügynökséggel Marcin Przydacz lengyel külügyminiszter-helyettes.

A diplomata a többi között arra utalt, hogy Putyin a múlt héten ismételten bírálta az Európai Parlamentnek a második világháború kitöréséről szóló szeptemberi nyilatkozatát, amely a náci Németországot és a Szovjetuniót egyformán felelőssé tette a háború kirobbantásáért. Ennek kapcsán az orosz elnök kétségbe vonta az 1939 augusztusában kötött szovjet-német Molotov-Ribbentrop-paktum szerepét a második világháború kirobbantásában. A paktum értelmében a Szovjetunió 1939. szeptember 17-én megtámadta Lengyelországot.

Putyin a múlt héten, majd kedden ismét pontatlanul idézett egy Lengyelországban évek óta ismert 1938-as lengyel diplomáciai jelentést, és azt állította, hogy Józef
velemenyezd, 2019. december 27. péntek, 22:32
Ukrán válság - Kreml: nem probléma, hogy egy elnöki tanácsadó részt vett a Donyec-medencei önkéntesek tanácskoz
"Az orosz tisztségviselők tetszőleges formátumban folytathatnak eszmecserét az Oroszországi Föderáció állampolgáraival, ez a mi előjogunk, és ezt az előjogunkat senkivel sem kívánjuk megosztani" - hangoztatta.

Mint mondta, nem lát ellentmondást aközött, hogy Szurkov, aki szakértői szinten vesz részt az ukrajnai rendezésről folytatott tárgyalásokon, jelen volt a Donyec-medencei Önkéntesek Szövetségének tanácskozásán is.

Peszkov azt mondta, nem tudja milyen önkéntesekről van szó. A Donyec-medencei Önkéntesek Szövetsége, amely a saját nyilvántartása szerint 14 és fél ezer tagot számlál, szombaton tartotta meg ötödik kongresszusát. Elnöke, Alekszandr Borodaj azt mondta, hogy a társadalmi szervezet segíti egyebek között a Donyec-medence "védelmezőinek" társadalmi beilleszkedését és orvosi ellátását.

A Donyec-medence Ukrajna délkeleti régiója. Oroszországot az Egyesült Államok, az Európai Unió és más országok szankciókkal sújtották, amiért 2014 óta beavatkozik az ukrajnai fegyveres konfliktusba
velemenyezd, 2019. december 16. hétfő, 13:50
Putyin: Moszkva kész előfeltételek nélkül meghosszabbítani az Új START egyezményt
"Még egyszer meg akarom erősíteni az Oroszországi Föderáció álláspontját. Oroszország kész haladéktalanul, minél előbb, még a folyó év vége előtt, mindenféle feltételek nélkül meghosszabbítani az Új START szerződést, hogy azután ne legyen semmilyen kettős vagy hármas értelmezése az álláspontunknak. Ezt hivatalosan mondom" - hangoztatta Putyin.

A szerződést - amely az egyetlen még érvényben lévő nukleáris fegyverzetcsökkentési megállapodás - 2010-ben írta alá Barack Obama akkori amerikai és Dmitrij Medvegyev akkori orosz elnök. A 2011 februárjában érvénybe lépett Új START hatálya 2021-ben jár le.

Putyin emlékeztetett rá, hogy Moszkva már többször felajánlotta a szerződés meghosszabbítását, de még sosem kapott választ Washingtontól. Kijelentette, hogy a partnerekhez ezzel kapcsolatban eljuttatott orosz javaslatok továbbra is érvényben vannak.

Az Új START szerződés 1550-ben korlátozza a felek nukleáris robbanótölteteinek számát, amelyek közül 700-at telepíthettek rakétákra és repülőgépekre.
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 20:32
Lavrov: Berlinnek élnie kellene a rendvédelmi szolgálatok közötti különleges csatornákkal
hogy a német kormány szerdán nem kívánatos személynek nyilvánított két orosz diplomatát, arra hivatkozva, hogy az orosz hatóságok nem működtek kellőképpen közre egy augusztusi berlini gyilkosság felderítésében, amelynek áldozata orosz sajtóforrások szerint egy georgiai állampolgárságú csecsen emigráns, Zelimhan Hangosvili volt lázadó harctéri parancsnok.

A német szövetségi legfőbb ügyészség szerint a nyomozás során találtak arra utaló jeleket, hogy a gyilkosságot orosz állami szervek vagy az Oroszországi Föderációhoz tartozó Csecsen Köztársaság szerveinek megbízásából követték el. Moszkva diplomatáinak kiutasítására ellenlépéseket helyezett kilátásba.

"Vannak csatornáink Németországgal arra, hogy a rendvédelmi szervek kommunikáljanak egymással, egyebek között olyankérdések megvitatására, amelyek valamely ország törvényeinek megsértésével kapcsolatosak. Ezeket a csatornákat használni fogjuk" - idézte honlapján az orosz külügyminisztérium Lavrov Pozsonyban, az EBESZ külpolitikai tanácskozásán
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 20:12
Kiutasítottak Németországból két orosz diplomatát
válasz arra, hogy Moszkva a német fél többszöri, nyomatékos és magas szinten előterjesztett kérésének ellenére sem hajlandó közreműködni a Berlinben augusztus 23-án elkövetett gyilkosság feltárásában.

Erre a közreműködésre azért is nagy szükség lenne, mert az állam elleni súlyos bűncselekmények ügyében illetékes német szövetségi legfőbb ügyészség kedden magához vonta az ügyet, arra hivatkozva, hogy a nyomozás során feltártak arra utaló jeleket, hogy a gyilkosságot orosz állami szervek vagy az Oroszországi Föderációhoz tartozó Csecsen Köztársaság szerveinek megbízásából követték el - áll a közleményben.

A közleményben Tornike K. néven azonosított áldozat a német sajtóban eddig megjelent információk szerint csecsen nemzetiségű és georgiai állampolgárságú volt. Az 1999-ben kezdődött második csecsen háborúban a szeparatisták oldalán harcolt. Hazájából 2005-ben Georgiába, 2016-ban Németországba menekült

Menedékjogi kérelmét elutasították, a hatósági döntést megtámadta a bíróságon, az eljárás
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 14:00
1/45
Képek, videók
Megfélemlítés.JPG
barkaszjudit
2007. október 26. péntek, 08:22
Tanya: otthon biztonsága
furaila
2015. február 01. vasárnap, 09:14
A család biztonságát nagy
furaila
2015. január 30. péntek, 20:40
Az ülések biztonsága.jpg
farkas1945
2010. december 26. vasárnap, 20:04
fő az autó biztonsága
magdaseppa
2008. december 02. kedd, 12:25
Fő a fej biztonsága.bmp
gaborgeneral1
2007. augusztus 11. szombat, 13:23
Oroszország
sanci81
2017. április 08. szombat, 11:54
Jégpalota Oroszországban.
pacsakute
2017. január 12. csütörtök, 22:13
ház-oroszország.jpg
agica2004
2016. szeptember 22. csütörtök, 18:00
UB3SAR Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:48
UA9MQI Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:47
UA9JNT Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:47
OA9DM Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:45
UA6J Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:44
UA6HJT Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.