Belépés
2019. november 14. csütörtök | 46. hét | 318. nap | 16:00 | Aliz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Állatkínzással gyanúsítják meg a lengyel-fehérorosz határon rekedt tigrisszállítmány szervezőjét
Az Oroszországi Föderáció tagköztársaságába, Dagesztánba tartó állatszállítmányt október 22-én indították útnak Olaszországból, Róma környékéről. A lengyel sajtó szerint a szállítmány rendeltetése nem tisztázott. A tíz tigrisből álló fuvart a fehérorosz határőrség október 26-án tartóztatta fel hiányos állategészségügyi okmányok miatt.

Az egyik állat közben elpusztult, hét tigrist csütörtök reggelre a nyugat-lengyelországi Poznan állatkertjébe, kettőt pedig a tengermelléki Czluchów városban működő állatkertbe menekítettek.

A lublini kerületi ügyészség szóvivője csütörtökön a PAP hírügynökséggel közölte: őrizetbe vettek egy orosz állampolgárt, a szállítmány szervezőjét, akit még a nap folyamán kihallgatnak. Az ügyészség azonban már úgy döntött, hogy állatkínzással fogják meggyanúsítani, mert a férfi nem biztosított megfelelő körülményeket a tigrisek szállításához, a ketrecek túl szűkek voltak, az eledel nem volt megfelelő - mondta el a szóvivő.

A poznani állatkert csütörtökön közölte: az
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 12:41
Meg akarja hallgatni az amerikai nagykövetet a külföldi beavatkozást vizsgáló orosz parlamenti bizottság
korábban azt mondta, hogy ezzel a honfitársainak szóló biztonsági figyelmeztetéssel alapvető nagyköveti kötelességének tett eleget.

Piszkarjov szerint a bizottság tagjait nem elégítette ki Huntsman magyarázata. Elmondta, hogy a külföldi beavatkozással kapcsolatos információkat a testület az interparlamentáris együttműködés szervein keresztül szándékozik a világhoz eljuttatni.

Mint mondta, a bizottság meghívja majd ülésére a DW vezetését, hogy megkérdezze tőle: a társaság folytatni kívánja-e oroszországi tevékenységét, és tiszteletben kívánja-e tartani az orosz törvényeket? A képviselő felhívta a figyelmet, hogy a nem engedélyezett tüntetéseken való részvételre biztatás törvénysértő, amivel a DW moszkvai irodája is tisztában volt.

Felvetette annak lehetőségét, hogy az Állami Duma (az orosz alsóház) a Bundestaghoz (a német alsóházhoz) fordul segítségért annak érdekében, hogy ez a találkozó létrejöjjön. Johannes Hofmann, a DW főigazgatósága adminisztrációjának vezetője korábban levélben jelezte,
velemenyezd, 2019. szeptember 04. szerda, 17:12
Ötévi szabadságvesztésre ítéltek gyűlöletkeltés címén egy bloggert Moszkvában
Az ügyészség a gyűlöletkeltés címén kiszabható leghosszabb, hatévi börtönbüntetést kérte Szinyicára, aki - bár elismerte, hogy bejegyzése "durva és etikátlan" volt - ártatlannak vallotta magát. A védelem meg fogja fellebbezni az első fokú ítéletet.

"Megnézik majd az aranyos és boldog családi fotókat, tanulmányozzák majd a helymeghatározást, és akkor a jogrend hős védelmezőjének gyereke egyszer csak egyszerűen nem jön haza az iskolából. A gyerek helyett egy CD jön postán egy snuff-videóval" - idézte híroldalán a Dozsgy ellenzéki online televízió Szinyica bejegyzését.

A snuff-videók valódi emberölést vagy öngyilkosságot bemutató felvételek.

Az ítélet a vasárnap esedékes fővárosi választások miatti éles politikai küzdelem egyik epizódja. A moszkvai városi választási bizottság hétfőn közölte annak a 228 képviselőjelöltnek a végleges névsorát, akik versenybe szállhatnak a fővárosi képviselő-testület 45 mandátumáért.

A kerületi választási testületek korábban 57 jelöltaspiráns bejegyzését
velemenyezd, 2019. szeptember 03. kedd, 12:11
Medvegyev: a Kuril-szigetek orosz föld
Mint mondta, a japán fél protestálása "természetesen nem vált ki belőle nyugtalanságot".

"Ez a mi földünk, amely az Oroszországi Föderáció alanya, ezek a szigetek Szahalin megyéhez tartoznak. Mi okunk lehetne a nyugtalanságra?" - fogalmazott az orosz kormányfő.

Medvegyev rámutatott, hogy az orosz állami tisztségviselők anélkül keresik fel rendszeresen a Kuril-szigeteket és az Oroszországi Föderáció más területeit, hogy más államokkal egyeztetnének, még ha azokkal jó is a viszony, és fejleszteni kívánják velük a baráti kapcsolatokat. Hozzáfűzte, hogy minél több a tiltakozás, talán annál több az ok a szigetek felkeresésére.

A japán kormány mély sajnálatát fejezte ki Medvegyev pénteki iturupi látogatása miatt. Moszkva a hasonló tiltakozásokat korábban is rendre elutasította.

Vlagyimir Putyin és Abe Sindzó japán miniszterelnök tavaly novemberben, a G20-csoport szingapúri csúcstalálkozóján állapodott meg arról, hogy a két fél aktivizálni fogja a békeszerződésről szóló tárgyalásokat az
velemenyezd, 2019. augusztus 02. péntek, 10:21
Ellenzéki jelöltek bejegyzését utasította el a moszkvai választási bizottság
Az elutasított aspiránsok között vanmások mellett Ilja Jasin, a fővárosi Krasznoszelszkij kerület vezetője, Gennagyij és Dmitrij Gudkov volt képviselő, Szergej Mitrohin, a liberális Jabloko párt volt vezetője, Ljubov Szobol és Ivan Zsdanov az Alekszej Navalnij vezette Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvány munkatársa.

Jasin esetében a választási testület azt kifogásolta, hogy a jelölését támogató aláírások között a megengedett 10 helyett 11,5 százalék volt a érvénytelenek aránya. A politikus a maga részéről a bizottságot vádolta meg szabálytalansággal.

Az elutasítások miatt vasárnap Moszkva központjában tiltakozó megmozdulást rendeztek, amelynek részvevői közül egyes források közül 25, mások szerint 38 embert előállítottak. köztük volt Jasin, Zsdanov és Szobol is.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kedden közölte, hogy az elnöki hivatal figyelemmel követi az eseményeket, ám nem avatkozik be a választási helyi bizottságok munkájába, amelyek szerinte a törvénynek megfelelően járnak
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 19:02
Putyin a szankciók eltörlését reméli a megújult EU vezetőitől
kizárta a katonai fellépést, kijelentette, hogy a külső beavatkozás is csak súlyosbítaná a latin-amerikai ország helyzetét, ehelyett párbeszédet és demokratikus választásokat javasolt.

Vlagyimir Putyin hangsúlyozta a hivatalban lévő venezuelai elnökkel,Nicolas Maduróval való barátságát. Anélkül, hogy kiejtette volna a magát enökké kikiáltó Juan Guaidó nevét, vele kapcsolatban azt mondta, hogy az "utcán kiáltotta ki magát Isten előtt elnöknek, de az Úr eddig erre nem adott választ".

Az Oroszországi Föderáció elnöke Líbiában azonnali tűzszünetet szorgalmazott a felek között, aggodalmát fejezve ki a szíriai Idlib térségéből a líbiai harctérre átszivárgó idegen harcosok miatt, akik Putyin szerint fenyegetést képviselnek, mivel Líbiából akármerre továbbjuthatnak. Az orosz elnök kijelentette, Líbia egy "elpusztított" ország, amelynek stabilitását a NATO semmisítette meg. Hozzátette, hogy Moszkva a líbiai nemzeti egységkormányt vezető miniszterelnököt Fájez esz-Szarrádzs és a vele szembenálló Halifa
velemenyezd, 2019. július 04. csütörtök, 21:42
Oroszország felállította az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésébe küldendő delegációját
(felsőház) tagjai alkotta, hét fős részét Szergej Kiszljak volt washingtoni orosz nagykövet, a külügyi bizottsági elnök első helyettese, míg az állami duma (alsóház) 11 tagú szekcióját pedig Pjotr Tolsztoj helyettes házelnök vezeti.

Az orosz honatyák az ellenük az ukrajnai orosz beavatkozás címén bevezetett korlátozások miatt négy év óta nem vesznek részt a PACE munkájában.

"Ha a Közgyűlés megszavazza (Petra) De Sutter (belga képviselő) jelentését, akkor elismeri hogy hibás lépéseket tett az Oroszországi Föderációval szemben" - jelentette ki Konsztantyin Koszacsov, a felsőház külügyi bizottságának elnöke.

Korábban Vjacseszlav Vologyin, az orosz alsóház elnöke közölte, hogy ha a PACE következő ülésszakának első napján, június 24-én maradéktalanul elfogadja De Sutter jelentését a nemzeti küldöttségek felhatalmazásáról, akkor az orosz delegáció még aznap bejegyezteti magát Közgyűlésnél.

A PACE alapszabály-ügyi bizottsága határozattervezetet fogadott el, amelynek értelmében engedélyeznék,
velemenyezd, 2019. június 19. szerda, 19:35
Kijev követeli az ukránok könnyített orosz honosításáról hozott rendelet visszavonását
leszármazottjaikra, valamint az Oroszországban tartózkodási vagy letelepedési engedéllyel rendelkező, esetleg menedékjogot kapó ukránokra, illetve azokra a személyekre és hozzátartozóikra, akik Donyeck és Luhanszk megyékből 2014 áprilisáig csatlakoztak az Oroszországba való önkéntes áttelepülés állami programjához.Ezt megelőzően Putyin múlt szerdán adott ki rendeletet az orosz állampolgárság megszerzésének leegyszerűsítéséről a Donyec-medencei szakadár területek lakói számára.

"Az Oroszországi Föderáció elnökének közzétett rendelete (...) mint Oroszország összes olyan előző és lehetséges jövőbeni jogi aktusa, amelynek célja az orosz állampolgárság megadása jogellenes módon Ukrajna állampolgárai számára, jogilag semmisek, és a jövőben is azok maradnak, nem lesznek semmilyen jogi következményei, az ukrán fél nem fogja elismeri őket" - fogalmazott a kijevi külügyminisztérium.

"Különösen cinikus a döntéseknek az orosz fél által hangoztatott indoklása, miszerint az emberi, a polgári és a
velemenyezd, 2019. május 01. szerda, 21:47
A Rosznyefty pert indít a Reuters "jogellenes" oroszországi tevékenységének leállításáért
A Rosznyefty reagálását az váltotta ki, hogy a Reuters egy pénteki jelentésében azt állította: Venezuela megtalálta a módját az ellene bevezetett amerikai szankciók megkerülésének és az orosz olajvállalaton keresztül kapja meg az olajeladásaiból származó dollárbevételt.

"Szükségesnek tartjuk, hogy a bűnüldöző szervekhez forduljunk azzal a céllal, hogy vessenek véget az álügynökség jogellenes tevékenységének az Oroszországi Föderáció területén" - idézte a Rosznyefty közleményét az RBK.

Az olajtársaság hazugságnak és provokációnak minősítette a Reuters jelentését és azt állítja, hogy a hírügynökség "szisztematikusan dezinformáció létrehozásával és pletykák legalizálásával" foglalkozik, hogy ezzel kárt okozzon az orosz gazdaságnak.

A cikkben, amelyet a Reuters Mexikóban,Venezuelában, Indiában és Nagy-Britanniában dolgozó munkatársai jegyeztek, a hírügynökség azt állította, hogy a Rosznyefty a szállítmányokért kedvezményes előleget fizet a venezuelai PDVSA állami olajvállalatnak, aztán
velemenyezd, 2019. április 19. péntek, 17:31
Moszkva elismerte, hogy nem tud megfigyelőket küldeni az ukrán elnökválasztásra
"Az ukrán hatóságok diszkriminatív lépései gyakorlatilag megfosztják az orosz szakértőket az ODIHR (az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala) missziójában való részvétel lehetőségétől. A létrejött körülmények között az Oroszországi Föderáció kénytelen lemondani arról, hogy megfigyelőket küldjön Ukrajnába, nehogy az üldöztetés kockázatának tegye ki ott őket" - hangzott a diplomáciai tárca állásfoglalása.

A dokumentum szerzői leszögezték, hogy Moszkva továbbra is figyelemmel fogja kísérni a kampány alakulását, és együtt fog működni az ODIHR és az EBESZ többi, a demokrácia és az emberi jogok ukrajnai állapotának megfigyelésével foglalkozó szervével. Az ukrán központi választási bizottság egy Kijevben februárban elfogadott törvénymódosításra hivatkozva elutasította az ODIHR 24 orosz megfigyelőjének akkreditálását. Moszkva az intézkedést a nemzetközi jog megsértésének minősítette.

Ukrajnában vasárnap tartják meg az elnökválasztás első fordulóját, amelynek célegyenesében
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 13:21
Két év alatt 24 támadást hajtottak végre az orosz iskolákban
A 2017-es és 2018-as időszakban az Oroszországi Föderáció területén 24, jelentős visszhangot kiváltó bűntényt követtek el, fegyver és robbanószerkezetek felhasználásával, amelyek tanárok és tanulók különböző fokú sérülésével, valamint emberek, köztük gyerekek halálával jártak - mondta.

Patrusev szerint a tanulók és hallgatók tudatára, illetve magatartására káros hatást gyakorol, hogy az interneten terjed a nacionalizmus, a szeparatizmus és az újnácizmus ideológiája, a bűnözői szubkultúra, valamint az erőszak, az öngyilkosság és a személyes meggazdagodás kultusza. Mint mondta, az iskolákban megszaporodott a rendkívüli helyzetek száma az ott tanulók agresszivitása, türelmetlensége és individualizmusa miatt, valamint amiatt, hogy közülük egyesek semmibe veszik mások jogait.

A tisztségviselő az iskolai erőszak terjedésének okai között nevezte meg a nevelés és megelőzés hiányosságait, és elégtelennek minősítette a család és a "kollektivizmus" értékeinek terjesztését.

Tavaly egy permi iskolai
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 13:31
INF-szerződés - Bukarest cáfolja, hogy az amerikai rakétavédelmi rendszer romániai része sértené a megállapodás
rendszer nem képezi az INF-szerződés tárgyát.

A Teodor Melescanu román külügyminiszter és Jens Stoltenberg NATO-főtikár közti egyeztetés nyomán kiadott bukaresti kommüniké a NATO-csúcstalálkozók záródokumentumaira hivatkozik, amelyek leszögezik, hogy az euroatlanti térség védelme szempontjából nélkülözhetetlen rakétaelhárító rendszer - amelynek egy részét Románia fogadta be - nem rendelkezik támadó jellegű kapacitásokkal, és telepítése nem sért semmilyen hatályos nemzetközi megállapodást.

"Az Oroszországi Föderáció nyilvánvalóan félretájékoztat, amikor ennek ellenkezőjét állítja, és csak arról próbálja elterelni a figyelmet, hogy maga sérti meg az INF-szerződést" - állítja a bukaresti külügyminisztérium.

A bukaresti tárca arra reagált, hogy Oroszország a Romániában telepített Mk-41-es típusú amerikai rakétavédelmi rendszer és csapásmérő drónok megsemmisítését követelte az Egyesült Államoktól csütörtökön.

Washington múlt pénteken, Moszkva pedig szombaton jelentette be, hogy felfüggeszti
velemenyezd, 2019. február 08. péntek, 19:11
1/44
Képek, videók
feheroroszlan.jpg
charlotteani
2017. augusztus 14. hétfő, 18:50
Fehéroroszlán bébi.jpg
pacsakute
2016. június 09. csütörtök, 19:30
feheroroszlan.png
zskadi
2016. február 06. szombat, 15:19
feheroroszlan.png
cady89
2013. december 07. szombat, 11:21
fehéroroszlán.jpg
maroka
2012. július 13. péntek, 20:41
Driyviaty-tó;Fehéroros z.j
farkas1945
2011. április 08. péntek, 10:36
A Naroch-tó;Fehérorosz.j p
farkas1945
2011. március 31. csütörtök, 17:25
A Naroch-tó;Fehérorosz.3 .
farkas1945
2011. március 31. csütörtök, 17:25
A Naroch-tó;Fehérorosz.2 .
farkas1945
2011. március 31. csütörtök, 17:25
A Naroch-tó;Fehérorosz.1 .
farkas1945
2011. március 31. csütörtök, 17:25
A Druksiai-tó;Fehérorosz .
farkas1945
2011. március 30. szerda, 13:45
Fehéroroszlán és családja
barkaszjudit
2008. január 16. szerda, 04:39
állatkínzás
andy91
2006. július 23. vasárnap, 22:14
Címkék
poznani állatkert, Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésébe, kerületi választási, külföldi beavatkozást, bukaresti tárca, Pjotr Tolsztoj, Alekszej Navalnij, találkozó létrejöjjön, moszkvai városi, orosz állami, honfitársainak szóló, felek között, szigetek felkeresésére, emberi jogok, iskolákban megszaporodott, hasonló tiltakozásokat,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.