Belépés
2019. február 24. vasárnap | 8. hét | 55. nap | 04:21 | Mátyás
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Trócsányi László kiállt a magyar igazságszolgáltatás függetlensége mellett a Die Pressében
testülettől elvárható lenne a politikai semlegesség, és reményét fejezte ki, hogy a 2019-es európai parlamenti választások után Brüsszel ideológiailag kevésbé lesz részrehajló.

Az igazságügyi miniszter az uniós alapszerződés hetes cikke szerint, Magyarországgal szemben indított eljárásról a következőképpen nyilatkozott: "Mindig fenntartásokkal fogadom, ha politikusok beszélnek a jogállamiságról. A jogállamiságról jogászoknak kellene ítélkezniük a tények alapján."

Trócsányi László - aki egyben Orbán Viktor kormányfő jelöltje az uniós biztosi tisztségre - egy példával válaszolt a magyar igazságszolgáltatás függetlenségét megkérdőjelező hangoknak. Nemrég egy bíróság engedélyezte, hogy neonáci csoportok a "becsület napja" alkalmából rendezvényt tartsanak Budapesten, pedig a kormány a bajor törvénykönyvből átvett jogszabállyal lehetővé tette a szélsőjobboldali rendezvények betiltását - emlékeztetett az igazságügyi miniszter. A becsület napja a magyarországi szélsőjobboldal egyik legnagyobb éves eseménye
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 18:01
Jean-Claude Junckernek elege van a gyűlöletből, jóbarátnak nevezte Orbán Viktort
"Teljességgel képtelen vagyok arra, hogy utáljak valakit. Nagyon meglepődtem, amikor láttam ezeket a gyűlölettel teli plakátokat Magyarországon, de nem adom fel, én nem vagyok olyan, pont az ellenkezője akarok lenni" - mondta Juncker egy brüsszeli rendezvényen kérdésre válaszolva, jóbarátjának nevezve Orbán Viktort.

"Nincs előrelépés Európában, ha a nemzetek egymás ellen harcolnak, nincs haladás gyűlölet mellett. Itt már tartottunk, elég volt belőle" - fogalmazott.

Az Európai Bizottság álhírnek, dezinformációnak minősítette a magyar kormány legújabb kampányának anyagait, amelyeken Jean-Claude Juncker és Soros György magyar-amerikai üzletember fotója látható a következő szöveggel: "Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel. Be akarják vezetni a kötelező betelepítési kvótát. Gyengíteni akarják a tagállamok határvédelmi jogait. Migránsvízummal könnyítenék a bevándorlást."

Juncker erre reagálva korábban kijelentette, hogy "hazugságok ellen nem sokat lehet tenni", s úgy vélekedett, hogy a
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 13:32
Gulyás: pontos és igaz állításokat tartalmaz a kormányzati plakátkampány
létre alapítványt, ez a cél pedig pártok felett áll.

A venezuelaiak befogadásáról szóló hírekre a Miniszterelnökség vezetője úgy reagált: magyarokról van szó, "a magyarokat pedig Magyarországon nem tekintjük migránsnak". Megjegyezte továbbá: a kormány már tavaly áprilisban kommunikálta, hogy magyar családok érkeznek Venezuelából. A dél-amerikai országban jelentős magyar kolónia él - tette hozzá, azt is tudatva, hogy még körülbelül 30 családot szeretnének Magyarországra hozni Venezuelából.

Orbán Viktor miniszterelnök hét eleji izraeli látogatásával kapcsolatban a tárcavezető azt közölte: a Jeruzsálemben nyíló magyar külgazdasági képviseletet diplomáciai státusszal hozzák létre.

Szintén kérdésre elmondta: Magyarország javasolja, hogy a következő uniós költségvetési ciklusban civil szervezetek ne kapjanak központi brüsszeli támogatást. A pénzosztásnak ugyanis az az egyik következménye szerinte, hogy olyan szervezetek jutnak jelentős forrásokhoz, amelyek kritizálják a bevándorlást elutasító
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 13:01
Szijjártó: az európai biztonsághoz járulnak hozzá a bevándorlási nyomást nem segítő afrikai országok
határvédelmi fejlesztésére és kétoldalú gazdasági megállapodást kössön vele - mondta Szijjártó Péter.

Magyarország segíti a Zöld-foki Köztársaságot, hogy megtarthassa dinamikusan növekvő népességet, amihez fejlesztésekre van szükség. Magyarország kötöttsegély-hitelmegállapodás keretében biztosítja, hogy 35 millió dollár értékben magyar cégek vízipari beruházásokat hajtanak végre az országban. Véglegesítették a gazdasági együttműködési, valamint a beruházásvédelmi megállapodás szövegét, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök márciusi látogatása alkalmával írnak alá - közölte a miniszter. Hozzátette: emellett megegyeztek a kettős adóztatás elkerüléséről szóló megállapodás megkötéséről is.

Megjegyezte: a Zöld-foki Köztársaság tiszteletbeli konzult nevez ki Magyarországra.

A miniszter arról is beszélt, hogy tíz hallgatónak biztosítanak ösztöndíjat magyarországi tanulmányokhoz, valamint a Zöld-foki Köztársaságban az alap- és középfokú oktatásban a Kodály-módszer alapján folyik a zeneoktatás.

Luís
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 10:31
Svéd külügyminisztérium: személyeskedés nélkül kell politikai vitát folytatni
A Dagens Nyheter című svéd lap internetes kiadásának értesülése szerint a külügyminisztérium illetékese közölte: mindkét fél érdeke a tények tiszteletén alapuló párbeszéd olyan kérdésekben is, amelyekben az álláspontok igen messze állnak egymástól.

A magyar nagykövetet Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Annika Strandhäll svéd társadalombiztosítási minisztert érintő kijelentései miatt kérették be a svéd külügyminisztériumba.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett családvédelmi akciótervről Annika Strandhäll ugyanis Twitteren azt a megjegyzést tette közzé, hogy "riasztó, ami Magyarországon történik". "Most azt akarja Orbán, hogy több +igazi+ magyar gyermek szülessen", s üzenetében továbbá azt állította: mindez a 30-as évek Németországát idézi, és a kormány kihasználja a magyar nőket.

A SVT svéd televízió idézte Semjén Zsoltot, aki a miniszter kijelentése kapcsán "aberrációról" beszélt.

A magyar külügyminisztérium válaszul bekérette a svéd nagykövetet, hogy tiltakozzon
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 18:31
Bekérették a svéd nagykövetet a KKM-be a szociális miniszterük szavai miatt
Annika Strandhäll svéd szociális miniszter az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett családvédelmi akciótervről azt írta a Twitteren: "riasztó, ami Magyarországon történik. Most azt akarja Orbán, hogy több +igazi+ magyar gyermek szülessen. A politika bűzlik a '30-as évektől, és jobboldali populistaként ködösíteni kell, hogy ez a fajta politika milyen következményekkel jár arra az önállóságra nézve, amiért a nők küzdöttek."

A KKM közleményében kiemelte: továbbra is felháborítónak és elfogadhatatlannak tartják, hogy a svéd miniszter nácizmussal vádolja a magyar kormányt azért, mert "segítjük a gyermeket vállaló magyar családokat".

"A bevándorláspárti svéd miniszter nem hajlandó elfogadni, hogy a magyar kormány a pénzt a magyar családokra költi, és nem a migránsokra" - írták, hozzátéve, Svédország budapesti nagykövetét az eset után bekérették.
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 13:31
EP-választás - Deutsch: Juncker kudarcot vallott
Szerdán közzétett Facebook-üzenetében

Deutsch Tamás azt írta: Jean-Claude Juncker "kudarcot vallott, mert elnöksége alatt milliószámra bejöttek az illegális migránsok és kimentek a britek". Emellett - tette hozzá - az Európai Bizottság elnöke "szolidaritásból is megbukott, mert folyamatosan azon dolgozik, hogy kizárassa a Néppártból a Fideszt azért, mert kezdettől ellenezte az illegális bevándorlást".

"Juncker továbbra is kitart hibás politikája mellett. A Fidesz továbbra is kitart a Néppárt eredeti elvei, és az európai értékek mellett" - szögezte le az EP-képviselő.

A kormány a hét elején indította kampányát, amelyben Soros György üzletember és Jean-Claude Juncker fényképe látható a következő szöveggel: "Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel. Be akarják vezetni a kötelező betelepítési kvótát. Gyengíteni akarják a tagállamok határvédelmi jogait. Migránsvízummal könnyítenék a bevándorlást."

Az Európai Bizottság álhírnek, dezinformációnak minősítette az új kormányzati kampány
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 13:21
Timmermans: semmi köze a valósághoz a magyar kormány újabb tájékoztató kampányának
humanitárius vízumokat, de ennek nincs köze hozzánk, kizárólagos tagállami kompetencia" - mondta Timmermans.

"Tudják, a politika, az politika, időnként becsomagolják az igazságot vagy rosszabbként tüntetik fel, azonban ez már teljesen más univerzumba tartozik" - emelte ki.

Az ügyben később Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke is megszólalt. Aláhúzta, hogy "hazugságok ellen nem sokat lehet tenni", illetve úgy vélekedett, hogy a Fidesznek nincsen helye az Európai Néppártban, Orbán Viktor miniszterelnököt pedig Marine Le Penhez, a francia radikális jobboldali Nemzeti Tömörülés elnökéhez hasonlította.

Hozzátette, Manfred Weber néppárti listavezető minden bizonnyal fel fogja tenni magának a kérdést, hogy szüksége van-e ilyen hangokra.

Frans Timmermans beszámolt emellett az alapszerződés hetes cikke szerinti, Lengyelországgal szembeni eljárás állásáról is, és sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az elmúlt hónapokban nem sok előrelépés történt a lengyel jogállamiságot illetően, sőt
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 21:02
Az Európai Néppárt elnöke elítélte a magyar kormány újabb tájékoztató kampányát
Jean-Claude Juncker "rágalmazását", a hétfőn bejelentett kampány állításait pedig "hamisnak, félrevezetőnek és nem tényeken alapulónak" nevezte.

"Erősen kifogásolom Magyarország támadásait és alaptalan összeesküvés-elméleteit Juncker elnök ellen, aki igaz kereszténydemokrata és valódi európai vezető. Egy vezető, aki küzdött az európai egységért, szolidaritásért és virágzásért, amely az egész EU-nak, benne Magyarországnak is nagy hasznára vált" - írta Daul a Twitteren.

"Szeretném emlékeztetni Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a brüsszeli döntéseket, a bevándorlásról szólóakat is, közösen hozza az uniós tagországokat tömörítő tanács és az Európai Parlament, s mindkettőben ott vannak Magyarország képviselői is" - emelte ki.

"Ahelyett, hogy Brüsszelt valamiféle ellenségnek állítja be, Magyarországnak rá kellene jönnie, hogy ő is a részese" -tette hozzá.

Az Európai Bizottság álhírnek, dezinformációnak minősítette az új kormányzati tájékoztató kampány anyagait, amelyeken Soros György
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 19:22
Jobbik: a kormányzat csendben elismerte, hogy törvénytelenség történt Elios-ügyben
Brüsszelnek a mintegy 13 milliárd forintnyi számlát.

Az átláthatóság fontosságát hangsúlyozva kijelentette, a Jobbik az ilyen ügyek miatt is szükségesnek tartja Magyarország csatlakozását az európai ügyészséghez.

Szilágyi György kiemelte, Tiborcz István, a miniszterelnök veje szövevényes cégháló révén szerezte meg társaival a közvilágítási programok kivitelezésének lehetőségét, majd azokat lényegesen túlárazottan hajtotta végre, az Európai Unió kárára.

A jobbikos politikus szerint Orbán Viktor személyes felelőssége sem kerülhető meg ebben az ügyben; arról beszélt, a miniszterelnök a megteremtendő "nemzeti tőkés réteg" alatt saját magát és családját érti.

Kérdésekre válaszolva elmondta, "nincsenek a Jobbiknak antiszemita megnyilvánulásai", Szávay István lemondáshoz vezető kijelentését "vállalhatatlan mondatnak" nevezte, amit egy magánbeszélgetésen, sunyi módon rögzítettek.

A hétfőn esküt tett Bencsik János képviselő, valamint Jakab Péter frakcióvezető-helyettes korábbi
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 16:41
Csehország és Szlovákia is bejelentette: szorosabbra fűzi kapcsolatát Izraellel
Bár a lengyelek visszalépése miatt a visegrádi országok Izraellel tartandó csúcstalálkozóját egy későbbi, meg nem határozott időpontra halasztották, Orbán Viktor kormányfő mellett Andrej Babis cseh, illetve Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök is kétoldalú megbeszélést tartott Netanjahuval, és mindketten az izraeli kapcsolatok szorosabbra fűzését ígérték.

Babis bejelentette, hogy a két ország közös kormányülést tart még ebben az évben Prágában. A Netanjahuval folytatott tárgyalás előtt a cseh kormányfő meglátogatta Jeruzsálemben a Mobileye vállalatot, ahol a gépjárművek automatizálásának úttörő technológiáját fejlesztik.

Peter Pellegrini a megbeszélések után azt közölte a média egybegyűlt képviselőivel, hogy országa információs irodát nyit Jeruzsálemben, amely a kultúra és a technológia területén erősíti majd az Izraellel ápolt jó viszonyt.

A kétoldalú találkozók után a Jeruzsálemben tárgyaló három közép-európai kormányfő: Orbán Viktor, Andrej Babis és Peter Pellegrini közös
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 14:51
Krónika 6. rész (Corvinus)
kap.

Fideszes pártkatonák döntenek majd a Mol és a Richter közgyűlésén, mint az állam képviselői - sorolta kifogásait -, az egyetemi oktatók lelkiismereti szabadsága szerinte megszűnik.

Jobbik: silány munkából soha nem lesz sikerVarga-Damm Andrea (Jobbik) szerint nem kellene változtatni az egyetem struktúráján ahhoz, hogy fejlődjön, "ha nem fosztogatnák a közpénzt".

Feltette a kérdést: ki garantálja, hogy a konglomerátumba átkerülő vagyon hatásos lesz?

Szerinte Orbán Viktor körét helyezik majd el különböző állásokba az intézményben.

Az egyetem nem lesz siker, "mert silány munkából soha nem lesz siker" - mondta.DK: a Fidesz szembeköpi a 2008-as tandíjról szóló népszavazásátHajdu László (DK) az ellenzék bizalmatlanságát hangsúlyozta a kormány felé többek között a december 12-én elfogadott "rabszolgatörvény", a CEU-val és az Magyar Tudományos Akadémiával történtek miatt.

Hasonlóságot vélt felfedezni a közoktatás átszervezése, a Klik
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 14:42
1/1555
Képek, videók
lászló atya1102.jpg
maroka
2018. november 02. péntek, 12:15
1965 tele a Szent László
zsebibaba54
2018. október 05. péntek, 21:05
Teraszok a Szent László t
zsebibaba54
2018. október 05. péntek, 20:37
Szent László templom 2017
zsebibaba54
2018. október 05. péntek, 20:37
szent_laszlo_templom.j pg
menusgabor
2018. szeptember 05. szerda, 20:32
SZKT-Jakus László.jpg
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:05
HERCZEG-LÁSZLÓ-költő.j pg
cserhat3
2018. augusztus 22. szerda, 12:16
lászló napra.jpg
havasigyorgyne
2018. augusztus 10. péntek, 20:12
Bódi László Cipő, a Repub
irmus
2018. augusztus 08. szerda, 15:10
Tóth Lászlóné
irmus
2018. augusztus 07. kedd, 06:27
Pesti László
irmus
2018. augusztus 07. kedd, 06:09
Német László iskola
wob
2018. július 21. szombat, 10:08
akkori igazságszolgáltatá
paniko
2006. december 19. kedd, 21:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.