Belépés
2019. október 19. szombat | 42. hét | 292. nap | 06:38 | Nándor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hazaszállították Romániába a száműzetésben 37 éve elhunyt Ilona anyakirályné földi maradványait
A román királyi házat vezető Margit hercegnő, a "román korona őre" döntésének megfelelően Románia utolsó uralkodója, I. Mihály király anyjának maradványait a Curtea de Arges-i új érseki és királyi ortodox székesegyházban szombaton helyezik végső nyugalomra.

Ilona görög és dán királyi hercegnő 1896. május 3-án született Athén mellett, I. Konstantin görög király és Zsófia porosz királyi hercegnő gyermekeként. Viktória brit királynő dédunokája és I. Miklós orosz cár ükunokája Károly román trónörökös herceghez ment feleségül 1921-ben, az anyakirályné címet pedig 1927-ben kapta, amikor fia, az akkor ötéves Mihály első ízben lett Románia uralkodója.

I. Mihály második (1940-1947) uralkodásának a kommunisták vetettek véget. Amikor a trónról lemondatták és elűzték, Ilona anyakirályné vele együtt hagyta el az országot, ahova többé nem térhetett vissza.

A Lausanne-ban 1982-ben elhunyt görög királyi hercegnő és román anyakirályné maradványait a román légierő repülőgépe szállította pénteken
velemenyezd, 2019. október 18. péntek, 13:53
Orbán Viktor: visegrádi partnereink készek ismét segíteni a magyar határvédelmet
Orbán Viktor a V4-országok kormányfőivel egyetértett abban: valós a veszélye, hogy újabb jelentős migrációs mozgás indul Törökország felől Európa irányába, amennyiben nem sikerül Szíriában biztonságos zónát létesíteni a visszatérő menekültek számára.

A magyar miniszterelnök azt kérte visegrádi partnereitől, hogy ebben az esetben - ahogy legutóbb is tették - küldjenek határvédelmi erőket Magyarország déli határaira.

Andrej Babis, Mateusz Morawiecki és Peter Pellegrini támogatták Orbán Viktor javaslatát, és ígéretet tettek arra, hogy készek minden szükséges segítséget megadni Magyarországnak, beleértve határvédelmi alakulatok küldését is - mondta Havasi Bertalan.
velemenyezd, 2019. október 17. csütörtök, 18:52
Brexit - Még nem dőlt el, hogy Orbán Viktor mond-e beszédet október 23-án
Egyelőre bizonytalan, hogy a Brexit-folyamat miatt szükséges lesz-e még októberben újabb EU-csúcs megtartása, és ha igen, melyik napra hívják azt össze. Amennyiben október 23-án nem kell uniós csúcson Brüsszelben Magyarországot képviselnie, Orbán Viktor természetesen ünnepi beszédet mond Budapesten - mondta el a Havasi Bertalan, hozzátéve: a kormányfő már csütörtök reggel óta Brüsszelben tárgyal, ahol ma és holnap kétnapos ülést tart az EU állam- és kormányfőiből álló Európai Tanács; ennek egyik fő témája éppen a Brexit lesz.
velemenyezd, 2019. október 17. csütörtök, 13:52
Önkormányzat 2019 - Demszky és Tarlós díszpolgárrá választását kezdeményezi Karácsony Gergely
elmondta, a Liget projekt építési engedélyeiről tájékozódik hivatalba lépése után. Az új Fővárosi Közgyűlés az első ülésén meghozza azokat a döntéseket, amelyek alapján a Városliget területén - az építési szabályzatnak megfelelően - új épület nem épülhet. Azokkal az épületekkel kapcsolatban, amelyekre van már építési engedély, jelezte, hogy több olyan építkezés is van, ahol az építési engedélyt a bíróságon megtámadták, és ennek nyomán azt törölte a bíróság.

A sportberuházásokról szólva elmondta, Orbán Viktor miniszterelnök szerdán erősítette meg, hogy a Tarlós István főpolgármester és a kormány között korábban létrejött egyezség fennáll, és ez biztosítja a vétójogot a főpolgármesternek. Így a jövőben tervezett "sportberuházásokkal kapcsolatosan ennek a vétónak érvényt fogok szerezni" - jelentette ki Karácsony Gergely.

A várhatóan hamarosan induló Pesti Hírlapot érintő kérdésre válaszolva azt mondta: nyitott arra, hogy egy objektív, pártpolitikától mentes sajtótermék terjesztésében a főváros partner
velemenyezd, 2019. október 17. csütörtök, 13:21
A populizmus védelmében - Schmidt Mária cikke a The New York Timesban
Az írás abban a sorozatban kapott helyet, amely véleményformáló személyiségek és hírmagyarázók szemüvegén keresztül vizsgálja a világpolitikai eseményeket és a demokrácia állapotát a különböző országokban.

Schmidt Mária egyetemi tanár történelmi áttekintést ad arról, hogyan küzdöttek amagyarok kultúrájuk és életformájuk megőrzéséért szovjet uralom alatt. Ír a rendszerváltásról és Nagy Imre kivégzett miniszterelnök újratemetéséről, illetve arról, hogy abban a sorsdöntő pillanatban Orbán Viktor mai kormányfő a szabad választások megtartására szólított fel, és követelte a szovjet csapatok kivonását Magyarországról.

"Mi magyarok - izgatottan várva, hogy visszavehetjük kezünkbe sorsunk irányítását és lebonthatjuk a vasfüggönyt -, naivan azt hittük, hogy Nyugat-Európa osztozni fog lelkesedésünkben. Azt hittük, hogy más nemzetek is átérzik a kommunizmus alatti szenvedéseinket, és segítő kezet nyújtanak a nehézségek leküzdéséhez. Sajnos ahelyett, hogy mint potenciális szövetségesekre tekintettek
velemenyezd, 2019. október 17. csütörtök, 13:21
LMP: Magyarország nem "klímabajnok"
Schmuck Erzsébet csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón kijelentette: nem igaz Orbán Viktor miniszterelnök állítása, miszerint Magyarország "klímabajnok" lenne.

Az ugyan igaz, hogy jelenleg 32 százalékkal alacsonyabb az ország károsanyag-kibocsátása, mint 1990-ben volt, 2014-ben azonban 40 százalékkal voltunk ezen érték alatt, azóta pedig csak növekszik a magyar kibocsátás - mondta.

Az LMP politikusa megkérdőjelezte a fosszilis energiahordozók hasznosításának elhagyására irányuló törekvést is, és rámutatott: idén sorra jelentek meg a koncessziós pályázatok a szénhidrogén-mezők feltárására.

A frakcióvezető-helyettes arra is felszólította az ország vezetőit: ne hátráltassák tovább az uniós klímacélok szigorítását, miután már az észtek is támogatják azt.

Kijelentette azt is: Magyarország nem ragaszkodhat ahhoz, hogy 2030-ra csupán 40 százalékkal mérsékelje kibocsátását, miután Dánia 70, Finnország pedig 60 százalékos mérséklést vállalt.
velemenyezd, 2019. október 17. csütörtök, 12:11
Szijjártó: fontos együttműködési szerződéseket írunk alá Putyin budapesti látogatásakor
meghívást kapnak majd a legnagyobb közel-keleti keresztény egyházak vezetői is Budapestre, akik első kézből adhatnak majd tájékoztatást a két vezetőnek helyzetükről.

"Magyarországnak az az érdeke, hogy Oroszországgal is fair, tisztességes kapcsolatot tartson fenn. Látszik, hogy a legbefolyásosabb országok vezetői sorra találkoznak a magyar miniszterelnökkel, meghívják őt, vagy Budapestre látogatnak" - hangoztatta Szijjártó Péter.

"Ez visszaigazolása azoknak a sikereknek, amelyeket elértünk. Orbán Viktor olyan közép-európai vezetővé vált a világban, akit érdemes meghallgatni, akire érdemes odafigyelni, akivel érdemes találkozni a legnagyobb országok vezetőinek is. Ennek a történetnek a következő fejezte íródik majd október 30-án Budapesten" - tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy a magyar kormány minden külpolitikai döntését továbbra is a nemzeti érdek alapján fogja meghozni.

"Ez azt diktálja, hogy minden, a közelünkben lévő világpolitikai és világgazdasági folyamatokra hatással bíró országgal
velemenyezd, 2019. október 16. szerda, 18:23
Ministrul ungar de externe: în timpul vizitei lui Putin la Budapesta vom semna acorduri de cooperare importante
Budapesta, în timpul vizitei preşedintelui rus, în aşa fel încât să poată oferi celor doi lideri informaţii din primă sursă cu privire la situaţia în care se află.

"Ungaria are interesul de a menţine o relaţie corectă şi cinstită cu Rusia. Se poate observa că liderii celor mai influente state se întâlnesc, pe rând, cu prim-ministrul ungar, fie invitându-l pe acesta la ei, fie sosind la Budapesta", a spus Péter Szijjártó.

"Aceasta este o confirmare a succeselor pe care le-am obţinut. În lume, Viktor Orbán a devenit un lider din Europa Centrală care merită ca şi liderii celor mai mari state să îl asculte, să îi acorde atenţie şi să se întâlnească cu el. La 30 octombrie, la Budapesta va fi scris următorul capitol al acestei poveşti, a adăugat şeful diplomaţiei ungare.

Guvernul Ungariei va continua să ia toate deciziile sale de politică externă în baza interesului naţional, a subliniat Szijjártó.

"Acest lucru presupune să găsim o voce comună cu toate ţările care au un impact asupra politicii
velemenyezd, 2019. október 16. szerda, 18:16
A DK határozati javaslatot nyújt be a török agresszió elítéléséről
biztonságáért.

Hangsúlyozta: azért tartják fontosnak, hogy határozati javaslatot nyújtsanak be a török agresszió elítéléséről, mert álláspontjuk szerint október 9-e óta Törökország a "nemzetközi jog által elítélt, agresszív és népirtó" háborút folytat Szíriában. Hozzátette: a török hadsereg nemcsak katonák ellen harcol, hanem civil polgári vezetőket gyilkol meg, "kisgyerekeket bombáz", és családok, emberek százezreit űzi el az otthonaikból.

A DK frakcióvezető-helyettese "történelmi szégyennek" nevezte, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök "a háborús agresszor, Erdogan" pártjára állt. A DK azt is súlyos bűnnek tartja, hogy a magyar kormány megakadályozta, hogy az Európai Unióban idejében megszülethessen a török támadást elítélő nyilatkozat.

"Erdogan török elnöknek véres a keze és ebből a vérből Orbán Viktorra is fröccsen" - fogalmazott.

Arató Gergely szerint nyilvánvaló, hogy a török támadás Európára is közvetlen veszélyt jelent, hiszen a harcok miatt újabb menekülthullám indulhat el
velemenyezd, 2019. október 16. szerda, 18:10
Orbán Viktor: a magyar-lengyel ezeréves barátság az egyik legfontosabb erőforrásunk
"A magyar-lengyel ezeréves barátság az egyik legfontosabb erőforrásunk az előttünk álló kihívások kezelése során" - írta Orbán Viktor, hozzátéve: többször bebizonyosodott már, hogy "a legnehezebb helyzetekben is számíthatunk egymásra".

Orbán Viktor biztosította a lengyel miniszterelnököt, hogy kormánya a jövőben is kész a szoros együttműködésre, hogy "minél eredményesebben képviselhessük közös érdekeinket".

"Sok erőt, egészséget és kitartást kívánok Önnek a következő négy évhez" - zárta levelét Orbán Viktor.
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 20:42
Önkormányzat 2019 - Magyar Nemzet: Borkai Zsolt kedden távozhat a Fideszből
A cikk szerint a külföldön tartózkodó Orbán Viktor, a Fidesz elnöke kérésére Kövér László, a Fidesz választmányának elnöke és Kubatov Gábor alelnök budapesti konzultációra hívta Borkai Zsoltot, a "botrányba keveredett, ám vasárnap újraválasztott győri polgármestert".

A Magyar Nemzet úgy tudja, e találkozó következményeként Borkai Zsolt kedden sajtótájékoztatón jelenti be, hogy kilép a Fideszből.
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 19:22
Orbán Azerbajdzsánban - Erdogannal tárgyalt a kormányfő kétoldalú és nemzetközi ügyekről
Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár a találkozó után az MTI-nek kifejtette: a török elnök köszönetet mondott azért, hogy Budapesten a közelmúltban megnyitották a Türk Tanács első európai irodáját.

A kétoldalú kapcsolatok további fejlesztéséről is tárgyaltak, Orbán Viktor pedig azt mondta, nagy várakozással tekint a magyar-török kormányzati csúcstalálkozóra, amelyet november 7-én tartanak Budapesten.

Recep Tayyip Erdogan továbbá megköszönte Magyarország kiállását Törökország mellett a nemzetközi színtéren - közölte Havasi Bertalan.

Végül a török elnök legutóbbi budapesti látogatását felidézve megállapították: a felújított és akkor átadott Gül Baba türbéje a török és a magyar polgárok szemében egyaránt közkedvelt helyszín lett a magyar fővárosban - tájékoztatott a helyettes államtitkár.

(FOTÓ)
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 18:22
1/1589
Képek, videók
O.V.Romániában.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 21:08
Hunyad vára Romániában.jp
pacsakute
2016. november 23. szerda, 21:31
ősz Romániában 9.jpg
erzsikepuskas
2016. november 07. hétfő, 14:05
ősz Romániában 8.jpg
erzsikepuskas
2016. november 07. hétfő, 14:05
ősz Romániában 7.jpg
erzsikepuskas
2016. november 07. hétfő, 14:05
ősz Romániában 6.jpg
erzsikepuskas
2016. november 07. hétfő, 14:05
ősz Romániában 5.jpg
erzsikepuskas
2016. november 07. hétfő, 14:05
ősz Romániában 44.jpg
erzsikepuskas
2016. november 07. hétfő, 14:04
ősz Romániában 43.jpg
erzsikepuskas
2016. november 07. hétfő, 14:04
ősz Romániában 42.jpg
erzsikepuskas
2016. november 07. hétfő, 14:04
ősz Romániában 41.jpg
erzsikepuskas
2016. november 07. hétfő, 14:04
ősz Romániában 40.jpg
erzsikepuskas
2016. november 07. hétfő, 14:04
éljen a száműzetés1200ft.
hollyka
2012. március 22. csütörtök, 19:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.