Belépés
2019. október 16. szerda | 42. hét | 289. nap | 07:32 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 3. rész (napirend, interpellációk)
biztonságban dolgoznak.

A képviselő nem fogadta el a választ. Azt a Ház szavazta meg 122 igen szavazattal, 39 nem szavazat mellett.

MSZP: egyre nehezebb a hivatali ügyintézés

Hiszékeny Dezső (MSZP) az ügyintézés nehézségeiről beszélt. Kifogásolta, hogy ügyfélfogadási idő lejárta előtt egy órával már nem kaphat sorszámot az, aki ügyet akar intézni. Számos kormányablakban már reggel kiadják az összes elérhető sorszámot és van olyan hivatal, ahol azt írják ki: technikai okok miatt zárva.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkár úgy felelt: a 2010-ben hivatalba lépő kormánynak a magyar állam működési válságával is szembe kellett néznie.

Hozzátette: az Orbán-kormány világos és átlátható struktúrát hozott létre és megteremtette az egyablakos ügyintézés lehetőségét. Ahol beavatkozásra van szükség, ott megteszik azokat - fűzte hozzá, azzal együtt, hogy július 1-től újabb feladatok kerültek a kormányablakokhoz.

A képviselő nem fogadta el a választ, az Országgyűlés azonban igen:
velemenyezd, 2019. július 01. hétfő, 16:11
Megnyílt a 90. Ünnepi Könyvhét Budapesten
Helikon Zsebkönyvek, az ismeretterjesztő könyveknél a Kék könyv - A kék vércse ökológiája és megőrzése (Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület), valamint az Isten/nő (Szépművészeti Múzeum, Hopp Ferenc Kelet-ázsiai Múzeum) című kötet kapta az elismerést. Az év illusztrátora kategóriát Rofusz Kinga nyerte az Otthon című kötetért (Vivandra).

Áder János köztársasági elnök különdíját az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) által kiadott "Volt a hazának egy-két énekem" - Arany 200 című emlékkötet, Orbán Viktor miniszterelnök különdíját Sziget Kovács Viktor Az ég madarai (Corvina Kiadó) című kiadványa nyerte.

Tarlós István főpolgármester különdíját a Szépművészeti Múzeum, Magyar Nemzeti Galéria kiadásában megjelent Újranyitás hetven év után - A Szépművészeti Múzeum Román Csarnokának története című könyv kapta. A Tamás László-emlékdíjjal Beh Mariann A kert konyhája (Book Kiadó) című receptkönyvét ismerték el.

A verseny zsűrijét Vágó Magda könyvtervező tipográfus vezette, tagja volt Barabás
velemenyezd, 2019. június 14. péntek, 07:15
Hat bérletet indítanak útjára a Magyar Rádió Művészeti Együttesei
fuvolaművész szólaltatja meg az Eötvös Intézet és a Rádiózenekar számára komponált Alex Nante-fuvolaverseny ősbemutatóját, valamint Sztravinszkij, Kodály és R. Strauss műveit. José Cura Montezuma és a rőt pap című operájának ősbemutatója a szerző vezényletével hangzik el. Carlo Montanaro karmesteri estjén az eredeti változatban hangzik el Mozart A-dúr klarinétversenye Varga Gábor előadásában. Vajda Gergely vezényletével Britten és Debussy tenger-zenéi mellett Szent Ferenc emlékét idézik meg Liszt Ferenc és Orbán György műveivel, Sümegi Eszter énekszólójával. Kovács János dirigens Smetana Hazám című ciklusából és Leos Janácek műveiből állította össze műsorát.

Az Anno Sacri-sorozat folytatásaként barokk felfedezésekre invitálják a közönséget Bach, Vivaldi, Telemann és Handel kompozícióival. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, Énekkara és Gyermekkórusa mellett Tomás Selc basszista, Erik Bosgraaf furulyaművész, valamint Dmitrij Szinkovszkij hegedűművész, kontratenor is fellép. A sorozat három ékköve
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 14:01
LMP: súlyosabban kell büntetni a környezetszennyező cégeket!
Ungár Péter pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy ezektől a vállalatoktól el kell venni minden munkahelyteremtő és egyéb kedvezményt. Hozzátette, hogy javaslatuk alapján az érintettek akkor sem úszhatnák meg a büntetés befizetését, ha átláthatatlan tulajdonosi struktúrába mentik át a vagyonukat, mert ebben az esetben a cégek utolsó ismert tulajdonosát vonnák felelősségre.

Az országgyűlési képviselő a kialakult helyzetért többek között a természetvédelmi infrastruktúra leépítését okolta. A kormányzati kommunikációval ellentétben nem érvényesül a szennyező fizet elve, jelenleg a "szennyezőnek fizetnek" - fogalmazott.

A politikust kérdezték a Magyar Idők információjáról, amelyik szerint napokon belül kiderülhet, hogy Kövér László házelnök kezdeményezi-e a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságánál Demeter Márta, a testület LMP-s alelnöke visszahívását.

Ungár Péter azt felelte, hogy képviselőtársa a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke, illetve a NATO
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 10:51
Kontra Ferenc író kapta az Arany János-díjat
szerb nyelvre is lefordították.

A Gérecz Attila-díjat az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc hősi halottja, Gérecz Attila költő emlékére Kárpáti Kamil költő, a Stádium Kiadó vezetője alapította 1992-ben. 2002 óta állami elismerés, amelyet a 30. életévüket be nem töltött elsőkötetes alkotóknak adományoznak.

Dezső Kata a díjat Akiket hazavártak című kötetéért kapta meg, amely az Előretolt Helyőrség Íróakadémia gondozásában jelent meg.

Az ünnepségen Turi Bálint színművész olvasta fel Orbán János Dénes költő laudációját, amely szerint Dezső Katának markáns, egyedi hangja van és specifikus, csak rá jellemző képalkotási módszere, ami feltűnő a mai kortárs, fiatal irodalomban.

"Játszi könnyedséggel írja radioaktív érzelmeket sugárzó fölzaklató verseit, melyek súlyosak, mint az ólom, mégis mintha valamiféle transzcendens vízen lebegnének" - véli Orbán János Dénes.

Mint írja, Dezső Kata költeményeinek van témája, mondandója, nem köti gúzsba az illedelmesség, vagy a politikai
velemenyezd, 2018. október 23. kedd, 14:31
Választás 2018
Saját lábukon állnak: Orbán Ráhel és Tiborcz István hétmillióért vett festményt

Tiborcz István és felesége, Orbán Ráhel összesen hétmillió forintért vásárolt két festményt egy aukción hétfőn.

A budapesti Marriott Szállodában tartott aukciót hétfőn a Kieselbach Galéria. Az eseményen harmincnégymillió forintról indult, és ötvenmillióért kelt el Patkó Károly korai korszakának egyik legfontosabb darabja, a Fürdőzők című monumentális festmény, de huszonötmillió forintért gazdára lelt Batthyány Gyula Elegáns társaság című képe is - számolt be az MTI. Az összesen kétszáznégy tételt fölvonultató árverésen kalapács alá kerültek például Czigány Dezső, Kernstok Károly, Rippl-Rónai József, Scheiber Hugó, Anna Margit és Csók István képei is.

A közönség soraiban szép számmal akadtak hírességek, ám erről az MTI már nem számolt be, a Magyar Narancs viszont igen. Ott volt például Martonyi János egykori külügyminiszter, továbbá a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel (képünkön balról a
kirscha, 2018. február 27. kedd, 10:12
Ezt titkolja a Fidesz: manipulálták az árakat
írta meg a 444, hogy Hamar Endre képviselte azokat a vevőket, akik gyakorlatilag fillérekért, 200 millió forintért vették meg a becslések szerint 1,1 milliárd forintot érő turai kastélyt.

Tura, 2011. április 12.
A felújítás alatt lévő turai kastély.
MTI Fotó: H. Szabó Sándor
Fotó: H. Szabó Sándor / MTI
tiborcz-istvan(960x640).jpg (Array)
Fillérekért adták el a turai kastélyt, Tiborcz volt üzlettársa képviselte a vevőket
Hamar Endre több cégben is együttműködött Orbán Viktor vejével. Milliárdos kastélyt szerzett titokzatos ügyfeleinek.
Amint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, Hamar az ügyvezetője és tulajdonosa Sistrade Kft.-nek, amely összesen 22 Elios-projektben működött közre. Jellemzően az önkormányzatoknak segédkezett az előkészítésben, többnyire az energetikai tanulmányokat készítette el. Az előkészítés pedig meghatározta a további ügymenetet, ekkor lényegében eldőltek a feltételek a későbbi tenderkiírásokhoz, amelyekkel kivitelezőt kerestek az
tinka1951, 2018. február 15. csütörtök, 08:15
Tiborcz-ügy: megnevezte az OLAF, hol kell keresni a csalás
bűnszövetséghez vagy a bűnszervezethez, de persze csak akkor, ha a Polt Péter vezette ügyészség vizsgálata talál bizonyítékot bűncselekményre. Az uniós szervezet mindenesetre költségvetési csalás gyanújával adta át a dokumentumokat a magyar hatóságoknak és javasolta a szervezett bűncselekmény nyomainak vizsgálatát is. Bemutatjuk az ügy eddig kevésbé ismert szereplőit is.
KORÁBBAN A TÉMÁBAN:
Lázár városán mutatták meg Tiborczék, hogyan kell közbeszerzést nyerni
Amit a magyar rendőrök nem találtak Orbán vejénél, előásta az OLAF
Így csalt Orbán vejének cége - megszereztük az OLAF jelentését
Milyen alapon állítja az OLAF, hogy szervezett csalás nyomaira bukkant az egy időben a miniszterelnök veje, Tiborcz István érdekeltségében álló Elios Innovatív Zrt. által elnyert, uniós támogatásból megvalósult közvilágítási projekteknél? Ezt részletezzük cikksorozatunkban, amelyben már vázoltuk a csalás általános receptjét, bemutattuk, milyen durva tenderbefolyásoló ügyletben nem vizsgálódott
tinka1951, 2018. február 12. hétfő, 08:23
Egykori bankrablók-mai kultúrbűnözők +Kunhalmi Ánes igazsága
csuda történt? Esetleg az interjú előtt leült beszélgetni egy őszintét a depis Puzsérral, aki Simicska pénzén a fülébe súgta neki, hogy ,,Ágika, sajna a Jobbikkal is össze kell fognotok!"? Komolyan, már magam sem tudok mit kitalálni. Őrültebbnél őrültebb ötletek kavarognak a fejemben, hogy ennek a roppant és eget verően kínos Kunhalmi Ágnes makogásnak a létét megindokoljam. Az arca, amivel Kálmán Olgát nézi, és közben belebámul a nagy, kozmikus semmibe, hogy onnan magába szívjon egy kis Orbán-utálatot... na, ez az arc örökre a retinámba égett.

S már amikor végleg elveszteném a reményt, mikor örökre feladnám, hogy belenyugodjak a belenyugodhatatlanba, akkor... Kunhalmi Ágnes száján kicsúszik Az Évtized Igazsága:

,,Mi nem lehetünk olyanok, mint a Fidesz!"

Pontosan, Ágika! Ti soha, de soha többé nem lehettek kormányon ebben az országban!

() VBT ()

Szenzáció! Kunhalmi Ágnes igazat
menusgabor, 2017. november 29. szerda, 20:29
Reformáció 500 - Balog: az együttlétet kell hozzátennünk a reformáció igazához
ki: a Református Teológiai Intézetbe átvonuló lelkészek és világiak nem lángsírba mennek dalolva, hanem arra készülnek, hogy együtt munkálják a lelki szellemi megújulást.

"Ha magunknak, magunkért viselnétek a palástot, fogadnánk el a hívek, a választók bizalmát, akkor méltatlanok lennénk mind a kettőre" - fogalmazta meg. Hozzátette: tisztesség és felelősség másokért tenni, és ehhez nem elég a szakma kitanulása, szükség van Isten kegyelmére, az elhívására.

A kolozsvári ünnepi istentiszteleten Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett.

Kozma Zsolt nyugalmazott teológiai professzor prédikációjában kijelentette: ha nem is tudjuk, mi lesz ezután, hogy megtelik-e 500 év múlva is a kolozsvári Farkas utcai templom, de "hinni kell, hogy Isten velünk van, és ha ő velünk, kicsoda ellenünk". Azért könyörgött, hogy az ige hódító útjába se külső ellenség, se a saját bűnünk ne álljon.

Bálint Benczédi Ferenc, a Magyar Unitárius Egyház püspöke a Kolozsváron született Dávid Ferencre, az Unitárius
velemenyezd, 2017. szeptember 30. szombat, 12:21
Nagyszabású kiállítás zárja a Lengyelországi Magyar Kulturális Évadot
emlékeztetett, 2016 őszén a krakkói Nemzeti Múzeumban a Kogarttal és a Magyar Nemzeti Galériával együttműködésben már bemutattak egy jelentős képzőművészeti tárlatot, amely a magyar festészet 1836 és 1936 közötti "aranykorát" ismertette meg a lengyel közönséggel.

A hasonlóan rangos helyszínen, a Varsói Királyi Vár Múzeumában szombattól látható kiállítás szűkebb keresztmetszetet vizsgál. A tárlat elsősorban a Nyolcak festőcsoport - Berény Róbert, Czigány Dezső, Czóbel Béla, Kernstok Károly, Márffy Ödön, Orbán Dezső, Pór Bertalan és Tihanyi Lajos - alkotásaira épül. A Nyolcak képei már a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozatban kimagasló sikert arattak: a baranyai tárlat után sok tízezren látták műveiket a budapesti Szépművészeti Múzeumban, a bécsi Kunstforumban, majd 2014-ben a világ egyik vezető múzeumában, a párizsi Musée d'Orsay-ben - idézte fel.

Hammerstein Judit hozzátette azonban, hogy a varsói kiállítás nemcsak a Nyolcak festményeit vonultatja fel: a látogatók
velemenyezd, 2017. szeptember 20. szerda, 16:20
Feljelentés Spanyolország ellen
Illéséknek Romániából, tompalátó görög isten kezdetével létbelépő sorsát, tettét elmeosztályával a többivel együtt rajtam végrehajtó bal szemem tönkretevésével születésem után is folyamatosan támadva a bal szememet Talmud, sátán, mint őskígyó, Müller Péter Sziámi által, felsorolhatatlan világ végi időjelek adó társaival tett főszereplőjévé valamennyi könyvének és megcsonkított a pusztítói által, bal fülemet összetörve a fiatal pusztítójával.

Királysága idetartozik nemesként a lírai karámjához Orbán Ottónak, állandó világ könyvtár görög és többi történelem létrehozójaként, mint egyik teremtőjéhez a börtön Hunniának.

Spanyolország már 1992-ben megjelent hírek szerint, csak nem volt kinek elmondanom, otthon adott a tengerpartjain luxus körülmények között a jeruzsálemi apokalipszist jelentő ratkósnak mondottaknak meg a Rákóczi téri névtárának Miskolcnak, mint amik mindezt végrehajtották feketemágikus erővel.

A világtörténelem részeként részt kellett venniük az egykori római
kohlinka, 2017. szeptember 15. péntek, 20:55
1/19
Képek, videók
Az ember hiszékeny...
cuppika59
2017. augusztus 23. szerda, 15:53
hiszékeny.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 18:22
Hiszékeny.jpg
agica2004
2014. szeptember 20. szombat, 17:38
Konok zsaruk, hiszékeny g
hollygergo
2009. január 31. szombat, 15:53
800px-Orbán_Balázs.jpg
mcsalad
2012. november 10. szombat, 11:32
Orbán Balázs.jpg
farkas1945
2010. június 27. vasárnap, 17:12
Orbán Balázs sír
kekzokni
2010. május 31. hétfő, 14:16
Orbán Balázs emlékmű
jakabgasparne
2009. október 15. csütörtök, 03:35
Szejkefürdő-Orbán Balázs
jakabgasparne
2009. október 15. csütörtök, 03:33
Orbán Balázs sirja.jpg
molnarjulia
2009. október 04. vasárnap, 21:38
Orbán Balázs Adj egy per
jakabgasparne
2009. augusztus 25. kedd, 07:42
Szejke - Orbán Balázs sír
bajoska
2009. július 21. kedd, 20:20
Orbán Balázs sírja
kekzokni
2009. június 04. csütörtök, 10:01
Szejkefurdo_Orban Balazs
sasinszki
2009. március 29. vasárnap, 13:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.