Belépés
2020. július 06. hétfő | 28. hét | 188. nap | 00:42 | Csaba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vihar - Több mint hetvenszer riasztották a tűzoltókat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében
Ruttkai-Dér Vivien főhadnagy elmondta, Nyíregyháza Borbánya városrészéből mintegy húsz segélyhívás érkezett az este folyamán, többségében esővízzel elöntött pincék szivattyúzásához kérték a tűzoltók segítségét.

Több mint ötven hivatásos tűzoltó mellett az önkormányzati és önkéntes egységek, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, a civil mentőszervezetek és a polgárőrök is folyamatosan dolgoznak a kárhelyszíneken - tette hozzá a szóvivő.
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 22:43
Folytatódik az egymilliárd forintos belvízelvezetési projekt Nyíregyházán
veszélyeztetett a belvíz, illetve a csatornák hiánya. Az önkormányzat ezért átfogó megoldási koncepciót dolgozott ki, ennek keretében készült el 2012-ben a belvízprogram, majd kezdődhetett meg a kivitelezése hazai és uniós pályázati támogatások segítségével.

Azóta megvalósult az Igrice-csatorna és a bujtosi városliget rendbetétele, záportározók és csatornarendszerek épültek, 2015-ben pedig befejeződött a 2009 óta húzódó városi szennyvízelvezetési projekt is - emlékeztetett a polgármester.

Hozzátette: Nyíregyháza eddig több mint kétmilliárd forint pályázati forrást nyert el belvízelvezetési programok megvalósítására, ennek a része a most folytatódó egymilliárdos környezetvédelmi-infrastrukturális beruházás is.

A fejlesztés keretében elkészültek a nyugati elkerülő út építésével kapcsolatos csatornázási munkák, több borbányai utcában épültek csapadékvíz-elvezető átemelők és tározók. A projekt hátralévő részében a Déli ipartelep és Nyírszőlős közterületi csatornahálózatának rekonstrukcióját végzik
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 12:21
Több mint 1,8 milliárdos közút-fejlesztési program Nyíregyházán
Rendes Sándor elmondta, hogy a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen korszerűsítik a régi 4-es és a 41-es számú főutat összekötő Törzs utcát. A 41-es számú főút kereszteződésében meghosszabbítják a város irányába kanyarodó sávot, a 4-es főút csomópontjában külön sávot alakítanak ki a Záhony felé közlekedőknek, a Semmelweis utcai kereszteződésben új körforgalom létesül.

Felújítják a belvárosi Kígyó utcát, ahol kerékpárút is épül, amely bekapcsolja a város bicikliút-hálózatába a Déli ipartelepet, illetve Borbányát. A borbányai külváros-részből a belváros irányába másik kerékpárút is épül, a Csárda utcától, a Szent István utcáig. Ezen túl négysávosra szélesítik a Belső kiskörút Szegfű utcai sávját - mondta a szóvivő.

Beszámolt arról is, hogy a nyíregyházi helyhatóság saját forrásából 26 utcában 255 millió forintot költ új aszfaltos útszakaszok építésére, meglévők felújítására.

A munkálatokat az önkormányzat százszázalékos tulajdonában lévő helyi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit
velemenyezd, 2016. augusztus 23. kedd, 07:04
Befejeződött a nyíregyháza-borbányai hulladéklerakó kármentesítése
Parillák Gabriella tájékoztatása szerint a város önkormányzata 1 milliárd 596,2 millió forint uniós pályázati támogatást nyert a terület rekultivációjára, s az összeg 100 százalékban fedezte a költségeket.

A kapott pénzből összesen 567 ezer köbméter hulladék kezelését, áthalmozását végezték el, és az egykori szeméttelep területén belül megtisztították a szennyezett felszín alatti vizeket. A kármentesítést fitoremediációs eljárással kezdték meg, olyan növényekkel ültették be a volt hulladéklerakó helyét, amelyek a következő években természetes úton megoldják a táj rehabilitációját és megtisztítják a talajban lévő vizeket is.

A területre több százezer nyárfát, szilvát, energiafűzt, lágyszárú növényeket és bársony mályvát telepítettek.

A sajtófőnök kitért arra, hogy az érintett területen egykor egy tiszta vizű tó állt, s annak medrét az 1960-as évek elejétől 1985-ig ismeretlen eredetű és fajtájú hulladékkal töltötték fel.

Huszonöt éven át hordták oda a város háztartásainak és ipari
velemenyezd, 2015. október 01. csütörtök, 18:00
Több mint 32 milliárdos uniós fejlesztés Nyíregyházán
Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester az ülésen elmondta: tizennégy, összességében több mint 7 milliárd forint értékű projekt lezárás, pénzügyi elszámolás alatt van, továbbá tizenöt, együttesen 25,5 milliárd forint értékű beruházás az év végéig fejeződik be.

Az elszámolás alatt lévő projektek közül kiemelkedik a belváros csaknem 2,5 milliárd forint összegű korszerűsítése és a művelődési központ 2,2 milliárdos átalakítása.

Több mint 800 millió forintot költöttek kerékpárutak építésére, fél-fél milliárdot a Huszár-lakónegyed és a Móra Ferenc Általános Iskola rekonstrukciójára, továbbá csapadékvíz-elvezető rendszert, illetve közterületeket, utakat, gyermek-, egészségügyi és közszolgáltató intézményeket fejlesztettek.

A megvalósítás alatt lévő beruházások közül a legnagyobb értékű, 13,4 milliárd forintos a szennyvízberuházás, amely kétszáz utcát érint Nyíregyházán, illetve a szomszédos Kálmánházán, Kótajban és Nyírpazonyban. Az építkezés május végéig fejeződik be.

Június végéig készül
velemenyezd, 2015. április 23. csütörtök, 12:21
Nyíregyházán csaknem 24 milliárdból fejleszt az önkormányzat
Az európai uniós és nemzeti támogatással, illetve önkormányzati saját forrásból megvalósuló 12 beruházás együttes értéke 23 milliárd 995 millió forint, közülük a legnagyobb összegű, 13,4 milliárdos a szennyvízelvezetési és tisztítási projekt.

A városhoz tartozó üdülőhely, Sóstógyógyfürdő idegenforgalmi fejlesztésére, valamint a helyi sportcsarnok rekonstrukciójára több mint 2-2 milliárd forintot költenek.

Másfél-másfél milliárd forintba kerül az Érkerti-lakónegyed megújítása, valamint a borbányai régi hulladéklerakó-telep rekultivációja, 1-1 milliárdba pedig a stadion, illetve a hulladékgazdálkodási eszközrendszer fejlesztése.

Fél-fél milliárd forintot meghaladó összegből kilenc közintézmény épületének energetikai fejlesztését végzik és korszerűsítik a belterületi utakat is.

A polgármesteri hivatal épületegyüttesén napelemes energiarendszert alakítanak ki, 22,3 millió forintért.

Két, határon átnyúló projektben partnerként vesz részt a nyíregyházi önkormányzat: az ukrajnai
velemenyezd, 2015. január 29. csütörtök, 15:14
Befejeződtek az idei temetőfejlesztések Nyíregyházán
Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) elmondta, a borbányai temető kibővítésére és rekonstrukciójára több mint 32 millió, míg a legforgalmasabbra, az Északi temetőre ugyanilyen céllal 21 millió forint hasznosult. Utóbbiban elkészült a faszerkezetű ravatalozó teteje, az utak aszfaltozása, a fasorok felújítása pedig mindenszentek után kezdődik el.

A Hősök temetőjében 21 millió forintból 240 új síremléket helyeztek el, 300-at felújítottak, 2800-at pedig megtisztítottak. Kovács Ferenc elmondta, az első világháborúban elesett magyar, osztrák, olasz, német, orosz, lengyel, szerb, román és bosnyák katonák hamvait őrző sírkert átadása november 25-én lesz.

Szekrényes András, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Vállalat igazgatója elmondta, az elmúlt öt évben az önkormányzat 310 millió forintot fordított a város temetőinek fejlesztésére.
velemenyezd, 2014. október 29. szerda, 16:52
Bővítik a borbányai temetőt Nyíregyházán
Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) elmondta: a Nyíregyházán működő, a város tulajdonában lévő temetőkben harminc-negyven évig biztosítottak a temetkezési helyek, csak a borbányaiban nem állt rendelkezésre szabad terület új temetkezési helyek kialakítására.

Az önkormányzat az 1,3 hektáros terület megszerzésére több mint 32 millió forintot fordított, az ott kialakítandó több mint ötszáz új sírhely harminc évre elég lesz a városrész temetőjében - közölte a polgármester. Kiemelte, hogy idén az önkormányzat mintegy 95,6 millió forinttal támogatja a temetők működtetését, ebből 44 millió forint a fenntartásra, több mint 51 millió pedig a felújításokra fordítható.

Szekrényes András, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Vállalat igazgatója elmondta, az új borbányai temetőrészen szeptember végére épül ki a szükséges infrastruktúra - kerítés, aszfaltos út és vízvezeték -, kialakítják a parcellákat, az út mellé pedig fasort telepítenek.

Még idén felújítják a Hősök temetőjében a parcellákat és a
velemenyezd, 2014. június 11. szerda, 20:25
Másfélmilliárd forintos rekultiváció indult Nyíregyházán
Kósa Tímea, a város alpolgármestere elmondta: a nyíregyházi önkormányzat 1 milliárd 596,2 millió forint, százszázalékos arányú pályázati támogatást nyert az 1985-ben bezárt hulladéklerakó további környezeti szennyezésének megszüntetéséhez, a terület rehabilitálásához.

A munkálatokat 2015 nyaráig végzi el a Zöld Konzorcium, amelynek tagja a térségi hulladékkezelő, a helyi városüzemeltetési és vagyonkezelő, a Közmű Generál, valamint a gyöngyösoroszi Biocentrum Kft.

Kósa Tímea kiemelte: Nyíregyháza-Borbányán, az egykori Ököri-tó medrébe 25 éven át hordták a hulladékot, eleinte a háztartásokból, majd a veszélyes ipari üzemekből is. A lerakás műszaki védelem nélkül történt, így a bezárt telep veszélyforrást jelent a felszín alatti vízkészletre.

A Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi Felügyelőség még 2004-ben kötelezte a nyíregyházi önkormányzatot a kármentesítési munkálatok elvégzésére, ami azonban a terület tulajdoni vitája miatt elhúzódott.

Petró Árpád, a nyíregyházi Hulladékgazdálkodási
velemenyezd, 2014. április 08. kedd, 12:13
Százmilliárdos fejlesztés Nyíregyházán
Elmondta, a legnagyobb, mintegy 60 milliárd forintos beruházás a dán Lego cégcsoporté, amely 100 hektáros területen új gyárat épít. A 12 épület október végén már kulcsrakész állapotban lesz. A termelés 2014 első negyedévében indul, és 1500-an dolgoznak majd az új Lego-gyárban.

A másik jelentős cégberuházás az osztrák tulajdonban lévő Dunapack Kft.-é, amely több mint 1,7 milliárd forintot költ nyíregyházi papírgyárának technológiai fejlesztésére. A jövő tavaszig elkészülő korszerűsítéssel a mintegy 200 dolgozót foglalkoztató üzem új termékekkel jelenhet meg a piacon, tovább növelve 13 milliárd forintos éves bevételét.

A polgármester tájékoztatása szerint ugyancsak befejezéséhez közeledik a 13,5 milliárd forint értékű szennyvízhálózati beruházás, amely a város 22 településrészének 215 utcáját érinti. A 186 kilométeres vezetékrendszerrel 2014-ben csaknem teljessé válik a megyeszékhely csatornázottsága.

Az uniós és állami forrásokkal támogatott önkormányzati beruházások közül a
velemenyezd, 2013. szeptember 21. szombat, 11:04
Részleges üzembe helyezés a nyíregyházi szennyvízberuházásnál
szennyvíztározókból történő szennyvíz-elszállíttatáshoz kaptak a beruházás elhúzódása miatt. További két hónap eltelte után pedig már talajterhelési díjat - az elhasznált víz minden köbmétere után 1800 forintot - is kell fizetniük az érintetteknek.

A társulati elnök megjegyezte, hogy az ingatlanok csatlakoztatásának feltétele természetesen a lakossági beruházási hozzájárulás rendezettsége, az ingatlanonkénti több mint 120 ezer forint megfizetése.

A 13,4 milliárd forint értékű szennyvízberuházás Nyíregyháza csatornahálózattal még nem rendelkező városrészeit érinti, valamint megoldja a szomszédos Kálmánháza, Kótaj és Nyírpazony szennyvízének korszerű tisztítását is.

A vezetékhálózat kiépítése mellett korszerűsítik a város 2-es számú szennyvíztisztító telepét is, ott a készültség már 98 százalékos. Egy hete adtak egy kommposztálótelepet, amelyben a szennyvíziszapból különböző adalékanyagokkal évi 4000 tonna komposztot készítenek mezőgazdasági hasznosításra.

A beruházáshoz 10,3 milliárd
velemenyezd, 2013. július 26. péntek, 14:13
Havazás - Az áramkimaradás miatt megromlott hat mázsa húst adtak le Nyíregyházán
Szabó Edina elmondta: az 595 kilogramm romlott húst a nyíregyházi járás áramszünettel érintett településeiről szállították be a telephelyre, megsemmisítésre.

A járás 15 települése közül csaknem mindet érintette a csütörtök óta, több napja tartó üzemzavar. Jelenleg Nagycserkeszen, Nyíregyháza külterületi részein, Nyírteleken és Sényőn még mindig nincs áram 988 fogyasztói helyen.

A megromlott, veszélyes hulladéknak számító hús mellett a nem működő hűtőszekrényekben tönkrementek a lefagyasztott zöldség- és gyümölcsfélék is.

Az érintett családokon némileg az segített, hogy csütörtöktől szombat reggelig fagyott, így aki tudta, a szabadban megmenthette a hűtőszekrényekben tárolt élelmet. Utána viszont szombat éjszaka kivételével már mindenütt fagypont felett volt a léghőmérséklet, hétfőn éjjel eső is hullott, így a 20-40 centiméter vastag hótakaró nagy része elolvadt, amely addig viszonylag védte az oda áthelyezett lefagyasztott termékeket.

Szabó Edina megemlítette, hogy a hirtelen
velemenyezd, 2013. március 19. kedd, 14:54
1/2
Képek, videók
Ruttkai - Latinovits
furaila
2016. december 06. kedd, 20:51
Ruttkai Évike.jpg
margoboszi
2015. október 13. kedd, 14:44
Ruttkai Éva
gesztus
2014. július 13. vasárnap, 21:09
Ruttkai Éva
janna53
2014. január 28. kedd, 21:32
ruttkai éva bevásárol
lacipecsenye
2013. november 21. csütörtök, 21:37
ruttkai éva
lacipecsenye
2013. március 08. péntek, 17:47
ajtay andor ruttkai éva
lacipecsenye
2013. február 03. vasárnap, 20:33
Gábor Júlia - Ruttkai Éva
cipello
2012. október 13. szombat, 23:24
ruttkai.jpg
marcsip49
2012. július 07. szombat, 16:30
Ruttkai Éva
drozdikata
2012. február 08. szerda, 19:33
A szeretet - Ruttkai idéz
marcsip49
2011. november 29. kedd, 14:02
Nyiregyháza
dandej
2018. október 22. hétfő, 12:51
2007_Feher_Nyiregyhaza .jp
charlotteani
2017. augusztus 14. hétfő, 18:15
Nyíregyháza 2014.08.12 (1
dnemethk
2017. február 01. szerda, 15:48
Nyíregyháza 2014.08.12 (2
dnemethk
2017. február 01. szerda, 15:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.