Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 15:59 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Jobbik: propagandaeszköz a nemzeti konzultáció
Az ellenzéki politikus arról beszélt: elméletben nagyon jó, a demokrácia erősítésére alkalmas eszköz a választók véleményének kikérése, feltéve, hogy az emberek valódi válaszokat adhatnak.

A gyakorlatban nincs másról szó, mint egy kommunista propagandaeszközről, amellyel tulajdonképpen az emberek szájába adják a válaszokat - jelentette ki, hozzátéve, a feltett kérdések zömére adandó válasszal a emberek túlnyomó többsége egyetért.

Nunkovics Tibor szerint a nemzeti konzultációval a Fidesz saját támogatottságát kívánja felmérni a válság közepén, holott sokkal inkább a munkahelyek védelmére kellett volna fordítani a kérdőívekre költött összegeket.

Hozzátette: a Jobbik is beszáll a kérdőíveket összegyűjtő ellenzéki kezdeményezésbe, majd az íveket használt papírként leadja, az így befolyó összeget pedig jótékony célra fordítja.
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 12:12
Krónika 11. rész (költségvetés)
kiemelte: az utóbbi években összesen mintegy 500 milliárd forintot mozgattak meg a hazai turisztikai befektetések.

Riz Gábor utalt arra is: a koronavírus-járványt elsőként a turizmus sínylette meg, veszélybe került a itt dolgozó 400 ezer ember állása, majd a kormányzat vállalkozásokat segítő intézkedéseit sorolta. Célként említette, hogy kerüljenek előtérbe a hazai értékek, a magyar polgárok csodálkozzanak rá az ország kincseire.

Jobbik: kevés a környezet- és klímavédelmi előirányzat

Nunkovics Tibor (Jobbik) a klímavédelem és a zöld szempontok megjelenését hiányolta a vitából; azt hangsúlyozta: a korábbi széndioxid kibocsátás-csökkenés a gazdasági átalakulás eredménye, ugyanakkor 2014 óta megfordult ez a trend.

Hozzátette: környezetvédelemre és a klímahelyzet kezelésére 40 milliárd forintot látott a jövő évi költségvetés tervezetében, miközben az egyik legnagyobb kibocsátó, a Mátrai Erőmű átalakítása ennek hét-nyolcszorosába fog kerülni.

Szerinte nem "a Fideszhez köthető
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 21:33
Krónika 15. rész (környezetvédelem, napirend lezárása)
módosítás a környezethasználók terheit nem növeli, ugyanakkor a környezetvédelmi hatóságoknak kismértékű adminisztrációcsökkentést jelent - közölte, hozzátéve, hogy a módosítás egyszerre segíti elő az egységes jogi környezet kialakítását és erősíti a törvénybe foglalt garanciákat.

A képviselők támogatását kérve az előterjesztéshez jelezte azt is: uniós jogszabállyal való harmonizáció miatt is indokolt e jogszabályok módosítása.

Jobbik: korábban meg kellett volna tenni egyes lépéseketNunkovics Tibor (Jobbik) arra hívta fel a figyelmet: a digitalizációval kapcsolatos, technikai és jogharmonizációs elemei is vannak az előterjesztésnek, reményének adva hangot, hogy adottak a digitalizáció feltételei.

A barnamezős területek használatát üdvözölve arról beszélt, hogy ezt már egy évtizede meg kellett volna kezdeni, de támogatásáról biztosította az avarégetés tilalmát is. Felvetette ugyanakkor azt a kérdést, hogy ki fogja majd ellenőrizni e szabály betartását.KDNP: a javaslat
velemenyezd, 2020. április 22. szerda, 07:04
Krónika 5. rész (klímaváltozás)
a kormány elkötelezett egy új zöld beruházási rendszer létrehozása mellett, amely egyszerre szolgálhatja a károsanyagok kibocsátásának csökkentését, valamint a megváltozott környezethez történő sikeres alkalmazkodást.

Kitért arra is, nem szabad elfelejteni, hogy nem az ember van a gazdaságért, hanem fordítva. A társadalomnak nem szabad az új technológiák elszenvedőjének lennie, hanem tudatosan alakítania kell azokat.Jobbik: élen kell járni a zöld munkahelyek létrehozásában

Nunkovics Tibor (Jobbik) szerint Magyarországnak a jövőben élen kell járnia a zöld szektor fejlesztésében, mert az számos új munkahelyet hozhat létre, például a megújuló energiaforrások területén.

Hangsúlyozta, az emberiségnek változtatnia kell életvitelén a koronavírus-járvány elmúlását követően, különben a korábbinál is brutálisabban térhetnek vissza a klímaváltozást előidéző tényezők.

A Jobbik képviselője azt mondta, örül annak, hogy a korábban "klímahisztiről" beszélő Fidesz is zöld fordulatot
velemenyezd, 2020. április 21. kedd, 14:42
Krónika 4. rész (azonnali kérdések: koronavírus)
Jobbik: minden teherviselés a munkavállalókat terheliNunkovics Tibor (Jobbik) azt mondta, botrányos a kormány múlt héten kiadott rendelete, azzal sikerült a "rabszolgatörvényt" fokozni, és közös teherviselés helyett a munkavállalókat terhelni. A rendelettel ugyanis azt biztosítják a leginkább a multinacionális vállalatoknál dolgozóknak, hogy havi egy pihenőnapot kapjanak - közölte.

Elmondta: a gazdasági válság után, amikor le kell dolgozniuk a most kiadott pihenőnapokat,ezt pótlékok nélkül fogják megtenni, vagyis "még meg is lopják a magyar munkavállalókat ezzel a rendelettel".

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára úgy válaszolt: az ellenzék nemet mondott arra, hogy közösen lépjenek fel a járvány egészségügyi és gazdasági hatásaival szemben. A munkaidőkeret meghosszabbításának lehetőségével azt biztosítják a munkáltatóknak, hogy a munkaszervezés szabályozása rugalmasabb lehessen, ez pedig hozzájárul ahhoz, hogy meg tudják védeni a
velemenyezd, 2020. április 14. kedd, 14:21
Krónika 9. rész (azonnali kérdések: koronavírus, napirend után)
Jobbik: tárgyal a kormány arról, hogy az autógyártók lélegeztetőgépeket készítsenek?

Nunkovics Tibor (Jobbik) azt mondta, hogy a koronavírus-járvány elmúltával egy gazdasági válsággal kell majd szembenézni. Meglátása szerint a kormányzat azonban nem akar hosszú távon felkészülni erre a helyzetre.

Azzal folytatta, hogy a világhírű autóipari cégek át tudtak állni a lélegeztetőgépek gyártására. A kormány tervezi-e, hogy tárgyal erről a hazai autógyártókkal? - kérdezte a politikus.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára azt felelte, hogy a kormányfő hétfőn jelentett be egy új gazdaság akciótervet, ami akár a GDP 18-20 húsz százalékát is elérheti.

A kormány azért dolgozik, hogy a magyar emberek meg tudják őrizni a munkahelyeiket, valamint, hogy új munkahelyek jöjjenek létre a megszűnő állások helyett - jelentette ki.

Leszögezte, az elmúlt egy évtizedben elért eredmények világosak. Biztonságot és stabilitást ad a kormány szavainak az, hogy teljesítette
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 20:13
Koronavírus - Jobbik: készüljenek lélegeztetőgépek az autógyárakban!
Az ellenzéki politikus szerint külföldi példák alapján kellene ilyen módon enyhíteni a járvány és a nyomában járó válság következményeit.

Hangsúlyozta: az elmúlt évtizedekben rendkívül fontos nemzetgazdasági ágazattá vált a járműgyártás, "ha ezek a cégek megállnak, akkor bizony komoly bajokra lehet számítani".

Nunkovics Tibor kiemelte: az általa javasolt váltással a járműgyártók is elkerülhetnék üzemeik teljes leállását, ráadásul olyan terméket állítanának elő, amire a magyar állam biztosan vevő lenne, ez pedig egyszerre szolgálná a munkahelyek megtartását és az egészségügy érdekeit.
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 10:21
A Jobbik közérdekű adatigényléssel él a Mátrai Erőműnél történt vízszennyezés ügyében
köszönhetően a környékbeli patakok idén már másodszor komoly szennyeződésnek lettek kitéve, de erről semmilyen adat nem áll rendelkezésre.

A Jobbik ezért közérdekű adatigényléssel fordult az illetékes minisztériumhoz és a helyi kormányhivatalhoz. Azt szeretnék tudni, hogy a csak "felkavarodott és iszapos víznek" minősített, a Greenpeace által azonban szennyvíznek nevezett víz milyen mértékű szennyeződést tartalmaz, veszélyes lehet-e a környező falvakban élőkre, az ivókutakra és a termőföldekre.

Nunkovics Tibor parlamenti képviselő kiemelte: a Mátrai Erőmű a magyar energiaellátás csaknem húsz százalékáért felel, és az ország karbonkibocsátásának körülbelül ugyanekkora mértéke is nekik köszönhető. Középtávon a Mátrai Erőmű "átalakítása, leszerelése, pótlása" fontos, ha "tartani akarjuk" a nemzetközi szinten is megtett klímavállalásokat - fogalmazott.

Jó hírnek nevezte, hogy a kormány meg akarja vásárolni az erőművet, viszont aggályosnak nevezte azt, hogy nem tudni, mi történik azután, hogy
velemenyezd, 2019. december 21. szombat, 13:03
Ellenzék: ki kell hirdetni a klímavészhelyzetet
javaslatokat.

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke emlékeztetett, hogy frakciója május elején nyújtotta be a parlamentnek a klímavészhelyzet kihirdetéséről szóló javaslatot. A fenntartható fejlődés bizottságának elnöke azt mondta, ha a kormánytöbbség már akkor elfogadta volna az indítványt, akkor "nem kerültünk volna szégyenpadra" a madridi klíma-csúcstalálkozón.

Hozzátette, májusban azt is javasolták, hogy Magyarország kezdje el a klímatörvény, valamint a 2050-ig tartó dekarbonizációs útiterv kidolgozását.

Nunkovics Tibor, a Jobbik képviselője azt mondta, mindannyiukat meglepte, hogy a keddi szavazáson a kormánypárti képviselők támogatták a javaslatokat. Az azonban kérdés, hogy a kormánypártok valóban érdemi vitát akarnak folytatni a klímaváltozásról, vagy csak a nemzetközi partnereknek akarják mutatni, hogy fellépnek a klímaváltozás ellen - fogalmazott.

Gurmai Zita, az MSZP frakcióvezető-helyettese azt mondta, hogy lakosságarányosan számolva Kína után Magyarországon a legrosszabb a
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 14:22
Önkormányzat 2019 - Pollreisz Balázs a győri ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje
A megyeszékhelyen január 26-án tartanak megismételt polgármester-választást, miután Borkai Zsolt polgármesteri megbízatása november 8-án lemondással megszűnt.

Pollreisz Balázs azt mondta: az ellenzéki összefogás civil jelöltet keresett, de a civil jelöltek nem merték, vagy tudták elvállalni a jelöltséget. A jelöltséget azzal vállalta el - tette hozzá -, hogy megválasztása esetén nem az MSZP, hanem az ellenzéki összefogás és a győriek érdekeit képviseli majd.

Hangoztatta, hogy programjukkal a város becsületén esett foltot szeretnék tisztára mosni.

A megyeszékhelyen az utcák tele vannak szeméttel, sok a rossz minőségű busz, és fel kell számolni a korrupciót - mondta.

Hozzátette: polgármesterként első intézkedése az lesz, hogy egy független civil jogvédő szervezettel átnézeti az eddig megkötött önkormányzati szerződéseket.

A Fidesz-KDNP-s többségű közgyűlésben a munkát együttműködéssel tudja elképzelni a város fejlődése és a győriek érdekében.

Glázer Tímea, a DK győri
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 16:01
Krónika 8. rész (kérdések, tárgysorozatba vételi kérelmek, bizottsági jelentések vitája, napirend után)
Párbeszéd: lesz-e érdemi nemzeti konzultáció a klímaváltozásról?

Tordai Bence (Párbeszéd) arról kérdezte az innovációs és technológiai tárca vezetőjét, lesz-e érdemi nemzeti konzultáció a klímaváltozásról.

Az ellenzéki politikus szerint a kormányzat csupán uniós kötelezettségként kezelte ezt a "valódi sorskérdést", és csak azért válaszoltak több százezren a kérdésekre pár nap alatt, mert a sajtó felfedezte a kérdőívet.

Schanda Tamás erre azzal felelt: a kormányzat saját honlapján tette közzé a kérdőívet, azt bárki kitölthette.

Mi nem a hisztériakeltésben, hanem a cselekvésben hiszünk - jelentette ki, hozzátéve, hogy Magyarország ezen a téren az utóbbi évben uniós szinten is példamutató lépéseket tett.

Tárgysorozatba vételi kérelmek

Ezt követően a parlament tárgysorozatba vételi kérelmek vitáját folytatta hét ellenzéki javaslattal kapcsolatban, amelyek a gerincvelő izomsorvadásban (SMA I) szenvedő gyermekek gyógyításáról, a túlmunkatörvény hatályon kívül helyezéséről, a
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 22:42
Jobbik: nyilatkozzanak a tulajdonosok, mi történt a Mátrai Erőmű területén!
Dudás Róbert azt hangoztatta: napjainkban zavaros és habzik a patak, amelyből korábban öntöztek, állatokat itattak a helyiek, így a helyiek már nem merik felhasználni a vizet.

Frakciótársa, Nunkovics Tibor kifogásolta, hogy hetekig nem jelent meg tájékoztatás a történtekről, hangsúlyozva, pártja mindent megtesz azért, hogy kiderüljön, kik az ügy felelősei, és hogy megfizettessék velük az okozott károkat.

A szintén jobbikos Stummer János jelezte: egyebek mellett azért kezdeményezték a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának rendkívüli ülésének összehívását,hogy kiderüljön, pontosan mit tud és mit tett a katasztrófavédelem az ügyben.

Közlése szerint választ várnak arra, szabadult-e ki az eset során ciántartalmú vegyület, illetve megfelel-e a valóságnak, hogy felmerült a közeli, 1100 lakosú Detk evakuálása a történtek miatt.
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 15:51
1/3
Képek, videók
Konzultáció
tailor
2017. július 04. kedd, 10:39
Árulásos konzultáció
furaila
2017. március 27. hétfő, 15:20
Nemzeti Konzultációs Test
furaila
2017. január 11. szerda, 14:34
O.V.-konzultácio.png
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:10
2005-ös Konzultációs Test
furaila
2013. december 13. péntek, 06:49
Emberi Konzultáció 2012_M
szolidaritasgaleria
2012. augusztus 30. csütörtök, 18:13
Konzultáció a szigeten.JP
apahome
2011. június 12. vasárnap, 19:50
konzultáció
myatska
2008. augusztus 21. csütörtök, 23:31
Konzultáció
kayak
2008. január 14. hétfő, 10:59
Benedek Tibor.jpg
menusgabor
2020. július 03. péntek, 20:43
Batári Tibor Teázás előtt
foldinefehereva
2020. április 30. csütörtök, 19:59
Batári Tibor Wichmann Tam
foldinefehereva
2020. április 30. csütörtök, 19:58
Jónás tibor neév alatt.jp
liliana01
2019. október 05. szombat, 18:45
tornyai tibor Ő Balázska
foldinefehereva
2019. április 02. kedd, 19:43
Tornyai Tibor egy másik b
foldinefehereva
2019. április 02. kedd, 19:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.