Belépés
2019. augusztus 24. szombat | 34. hét | 236. nap | 00:35 | Bertalan
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szász Endre grafikagyűjteménye is szerepel a BÁV őszi aukcióján
A 174 tételt felvonultató aukciós anyag festménykínálatából kiemelkednek Czene Béla és Rozs János tájképei, Berkes Antal velencei és pesti utcát ábrázoló festményei, valamint Molnár Z. János terítékes csendéletei - olvasható a BÁV közleményében.

Novotny Emil Vaszary-hangulatot idéző, Tiszai liget ősszel című olajképére 120 ezer forinttól, Boromisza Tibor szentendrei akvarelljére 95 ezer forinttól licitálhatnak az érdeklődők.

Az anyagban szerepelnek Mednyánszky László akvarelljei is, a művész Katonai védmű című ceruzarajza pedig 180 ezer forinttól cserélhet gazdát. A kollekcióban megtalálhatók Gross Arnold rézkarcai és Szász Endre 33 darabos grafikagyűjteménye is, amely 220 ezer forintért kelhet el.

Az ékszerválasztékban egyedi vintage darabokra, brilles és színes drágaköves ékszerekre, valamint férfi kiegészítőkre is licitálhatnak az érdeklődők, míg az antik darabok kedvelői szecessziós ékszerekből válogathatnak. Kínálatban szerepelnek még korallal és türkizzel díszített ékszerek,
velemenyezd, 2018. szeptember 22. szombat, 15:11
Augusztus 20. - Megnyílt a Magyar ízek utcája
"Évről évre százezres nagyságrendben látogatják a Magyar ízek utcáját, idén százötven kiállító, élelmiszer-termelő és -előállító, illetve vendéglátós települt ki portékáival a helyszínre, több kilométer mennyiségű kolbász fogy majd el a következő három napban" - mondta Novotny Antal, a rendezvény főszervezője az MTI-nek.

A Magyar ízek utcáját kilenc évvel ezelőtt a magyar gasztrokultúra sokszínűségének bemutatására hozták létre. Idén számos fűszerkészítő és termelő mutatkozik be, és a vendéglátósok is készítenek egy-egy erősebben fűszeres ételt.

"Ha az ember végigsétál egy fesztiválon, a legintenzívebben az illatok fogják meg, ettől kapunk kedvet ahhoz, hogy valamit megkóstoljunk, az illatokhoz pedig a fűszerek adják a legtöbbet. A magyar konyha különleges fűszerei közül találkozni lehet például a lestyánnal, a csomborral, a rozmaringgal, a tárkonnyal és természetesen a fűszerpaprika termelői közül is többet elhívtunk" - mondta a főszervező.

Novotny Antal hangsúlyozta, hogy az érdeklődők
velemenyezd, 2018. augusztus 18. szombat, 12:03
Augusztus 20. - Idén háromnapos lesz a központi rendezvény
tűzijátékra meglepetéssel is készülnek majd. Jelezte, hogy az idén az Olimpia parkból fogyatékossággal élők tekinthetik meg az esti tűzijátékot.

Tiszttartó Titusz, a Petőfi rádió csatornaigazgatója elmondta, már a 18-ai kezdésnél ott lesznek zenészeik a színpadon. Augusztus 20-ára kívánságlánccal készülnek. A tűzijáték zenei aláfestését idén is a Petőfi rádió indítja majd el.

Kovács Zoltán elmondta: a Magyar Ízek Utcájában idén kiemelt szerepet kapnak a kávéházak, a házigazda Janza Kata lesz.

Novotny Antal, a Magyar Ízek Utcája főszervezője azt is elmondta: évről évre igyekeznek minél több termelőt bevonni vásárukba. Az idei vásár középpontjában a fűszerek állnak majd.

Az augusztus 20-ai programok részletesen megtekinthetők a kormány honlapján.

Augusztus 20-án a programok idén is a hagyományoknak megfelelően a Parlament előtti Kossuth Lajos téren kezdődnek, ahol katonai tiszteletadás mellett felvonják a nemzeti lobogót. Ezt követi a honvédtisztjelöltek avatása, amelyen beszédet mond
velemenyezd, 2018. július 31. kedd, 12:21
Sokszoros magyar válogatottat igazolt a Debrecen
Hetényi Zoltán (Fotó: Mudra László/MJSZé

Ez kiváló erősítésnek tűnik.

A hoki nagykönyve arra buzdít, ,,végy egy jó kapust!" A DEAC-nak sikerült: a 77-szeres válogatott és hétszeres magyar bajnok hálóőr, Hetényi Zoltán aláírt a debrecenieknek.

Hetényi Zoltán 1988 februárjában született Budapesten. A 188 centiméter magas kapus 2004 óta volt a Székesfehérvár játékosa. 2007 és 2011, valamint 2013 és 2017 között összesen 7 szezonban védett az ERSTE Bank (EBEL) Ligában. A 2011-2012-es idényben Finnországban légióskodott, a Jokerit, majd Kiekko-Vantaa csapatánál.

Az első magyar játékos volt, aki jégre lépett a finn elit ligában (SM-liiga), amelyben bronzérmet is szerzett.
A 2012-2013-as szezonban a tengerentúlra igazolt és ECHL csapatokban (Cincinnati Cyclones, Orlando Solar Bears) hokizott. Részt vett az AHL-NHL edzőtáborában, együtt készült a Nashville Predators csapatával, a kapus
tinka1951, 2018. július 20. péntek, 17:19
BTF - Megnyílt a Budapesti Tavasz Vásár a Vörösmarty téren
hangsúlyozta Szabó Kata, a Magyar Kézműves Szövetség elnöke.

Kiemelte, hogy hétvégenként az ünnepkörhöz kötődő foglalkozásokra is várják a családokat. A március 31-i hétvégén ki lehet próbálni a művészi tojásfestést, a tojás patkolást és csipkézést, április 7-én az ékszerkészítők, másnap pedig a faművesek várják az érdeklődőket a téren felállított Nyitott műhely sorozaton. Április 14-én és 15-én a fazekasok mutatkoznak be, 21-én pedig textil, bőr és nemez játékokat készíthetnek a műhelyben a gyerekek.

Novotny Antal a vásár vendéglátósainak képviseletében elmondta, hogy a gasztronómiai programban szintén minden héten más tematikával készülnek a helyszínre érkezőnek, sőt, szerdánként ingyenes vásári kóstolót is szerveznek. Ezeken az alkalmakon olyan különleges ételeket is meg lehet kóstolni, mint a kölesből készült vargányás juhhúskása vagy a citromos báránykolbász.

Március 23-tól 29-ig a V4-ek konyháiból kaphatnak ízelítőt a látogatók, nagypénteken böjti aszalt szilvával, csorbával, szabolcsi
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 14:31
V4 vasárnapot tartanak a Várkert Bazárban
Princzinger Péter elmondta: a családok Magyarország Csehország, Lengyelország és Szlovákia ízeivel és zenéivel, kultúrájával, hagyományaival ismerkedhetnek meg a Várkert Bazárban. A visegrádi csoport elnökségét idén ismét Magyarország látja el - emlékeztetett.

Novotny Antal, a rendezvény gasztronómiai felelőse elmondta: a négy ország gasztronómiájából adnak ízelítőt, lesz knédli és sztrapacska is vagy éppen lengyel zsurek leves. Sok közös vonás van a négy ország gasztronómiájában, a savanyított káposzta köret az egyik ilyen - mondta.
velemenyezd, 2017. október 06. péntek, 09:41
Augusztus 20. - Százötven kiállító a Magyar Ízek Utcájában
A Magyar Ízek Utcájának Védegylete nyolcadik alkalommal szervezi meg az augusztus 20-i Szent István-napi ünnepségek kísérőrendezvényeként a Magyar Ízek Utcáját - hangsúlyozta Novotny Antal, az esemény főszervezője a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

A rendezvény célja a Kárpát-medencei tájegységek és nemzetiségek gasztrokultúrájának bemutatása. A magyar kiállítók mellé az idén is csatlakoznak a V4 országai - Szlovákia, Lengyelország és Csehország -, amelyek három standon mutatják be étel- és italkülönlegességeiket, a lengyel heringtől a cseh knédliig.

Több kézműves termék is megjelenik az ország és a Kárpát-medence tájairól, például a karcagi birkapörkölt, a gyömbéres kolbász, a szatmári töltött káposzta, az alföldi pásztorleves, sokacbab vagy a cigánykáposzta.

A résztvevők között élelmiszer-előállítók is szerepelnek, akik lekvárokat, gyógynövénykészítményeket, söröket, borokat, pálinkákat, változatos húskészítményeket és sajtokat kínálnak majd az érdeklődőknek. Vendégül látnak
velemenyezd, 2017. augusztus 17. csütörtök, 12:51
Megnyílt a Budapesti Karácsonyi Vásár
kézműves termékekkel találkozhat a vásárló; a kiállítókat szakmai zsűri választja ki szigorú minőségi követelmények alapján.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezetője hozzátette: a város téli turisztikai kínálatának fontos eleme a Vörösmarty téri karácsonyi vásár, amelyet évek óta Európa tíz legjobbja közé sorolnak.

A hivatalos megnyitó ünnepséget szombat délelőtt tartják, majd a vásár során 160 kulturális és családi program is várja a közönséget - közölte.

Novotny Antal, a Katlan Tóni fesztiválkonyhájának vezetője a vásár gasztronómiai kínálatáról szólva elmondta, elsősorban a hagyományos téli, karácsonyi ételek és italok bukkannak fel a standok étlapjain, de lesznek olyan újdonságok is, mint a málnapálinkás puncs vagy a meggyes forró sör.

A BFTK idén először könyvgyűjtést szervez a rászoruló fővárosi szociális intézmények részére a vásáron, amelyre nyolc karitatív szervezetet is meghívtak.

Újdonság, hogy a Belföldi Budapest Card tulajdonosai a
velemenyezd, 2016. november 11. péntek, 12:11
Március 15. - Március 15. - Orbán Viktor a Múzeumkertben mond ünnepi beszédet
szabadtéri színpadon fellép például a Fabula bábszínház, Gryllus Vilmos, a Kolompos Együttes, a Mystery Gang és a Hősök. Mindemellett már délelőtt 10 órától színes műsorok és családi programok lesznek a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban, a Magyarság Házában, a Magyar Nemzeti Galériában, a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárában.

A központi rendezvényekről részletes információk találhatók a marcius15.kormany.hu oldalon.

Mindemellett a budai Várban idén is megnyílik a Magyar ízek utcája. Novotny Antal, a program főszervezője elmondta: sok település vendéglátói várják az érdeklődőket hagyományos magyar ételekkel délelőtt tíz órától este hét óráig. Lesz többek között dödölle, puliszka, házi sajtok, pálinka, bor, s meg lehet kóstolni a Kossuth kiflit is.

Kun Szabó István, a HM miniszteri biztosa, az ünnepi rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője a Múzeum körútra szervezett demonstrációt firtató kérdésre válaszolva leszögezte: céljuk, hogy az ünnep
velemenyezd, 2016. március 08. kedd, 13:13
Illegális bevándorlás - Brüsszeli konferencia a menekültválságról az Antall József Tudásközpont társszervezéséb
hazájukból.

Orbán Balázs szerint a jelenlegi helyzet valójában jogi válságként minősíthető.

A Századvég képviselője úgy vélekedett, hogy az EU alábecsüli az országhatárok jelentőségét, és azt hangsúlyozta, hogy csak az egyes tagállamok választhatják szét a tényleges menekülteket és a gazdasági bevándorlókat. Azt az álláspontot képviselte, hogy az uniós tagországok mindegyike saját maga dönti el, akar-e migránsokat fogadni, és nincs szükség közös uniós migrációs-menekültügyi politikára.

A vitavezető, Vít Novotny, a Martens Központ kutatásvezetője megjegyezte, hogy a Lisszaboni Szerződés előírja ilyen közös politika kialakítását.

A szlovák Milan Nic, a Central European Policy Institute (CEPI) ügyvezető igazgatója Orbán Balázzsal ellentétben nem jogi, hanem humanitárius válságként értékelte a kialakult helyzetet. Felhívta a figyelmet arra, hogy elhangzott olyan politikusi kijelentés, miszerint ha az EU-ban minősített többséggel előírják a kötelező kvótákat, lesz olyan ország, amely azt nem
velemenyezd, 2015. szeptember 22. kedd, 17:53
Augusztus 20. - Magyar Ízek Utcája Budapesten
A Magyar Ízek Utcájában - a Clark Ádám tér és a Döbrentei tér közötti szakaszon - augusztus 20-án és 21-én idén három gyümölcs kap kiemelt szerepet három évszakot megjelenítve: az eper, a barack és a szilva - mondta el Novotny Antal szervező, a Katlan Tóni Konyhájának tulajdonosa szerdán, a sajtó képviselőinek rendezett tájékoztatón Budapesten.

A látogatók többek között csimbókos levest, paradicsommal készített kukoricakását, szilvalekváros csavartfánkot, barackos süteményeket és sparhelten sült lepényeket kóstolhatnak a Szent István-napi tönkölyös kenyér, az ország tortája címet viselő Pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltorta, a honvédségi Tessedik mézes körtetorta és a cukormentes Barackos buboréktorta mellett. A kínálatban emellett lekvárok, gyümölcslevek, sajtok és kézműves italok is szerepelnek.

Az Ybl Miklós téren, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sátraiban a látogatók ingyenes vércukorszint-mérésen és tanácsadáson vehetnek részt - közölte Erős Antónia, az alapítvány alapítója.
velemenyezd, 2015. augusztus 12. szerda, 14:02
Augusztus 20. - Határon túli ízek az ünnepi rendezvényeken
fiatal látogat el Magyarországra, hogy anyanyelvi környezetben ismerkedjenek az anyaország kultúrájával.

A fiatalok augusztus 19-én népzenei és néptánc-produkciókkal, valamint feldolgozásokkal lépnek fel a Clark Ádám téri színpadon, ahol aznap zenél például a Besh o' drom és a Ghymes, majd augusztus 20-án az Ivan and the Parazol, Ferenczy György és a Rackajam, valamint Deák Bill Gyula és zenekara is.

Szintén 19-étől látogatható egészen 20-ig a Magyar Ízek Utcája a Budai felső rakparton, ahol Novotny Antal szervező szerint több mint száz kiállító jelenít meg a határon túli magyarok lakta területek gasztronómiáját.

Emellett itt kóstolható meg elsőként az idei Magyarország tortája: a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének versenyét Damniczki Gyula székesfehérvári cukrász Somlói revolúció című tortája nyerte, míg a cukormentes torták versenyében a Nándori Cukrászda csokis kaland nevű édessége győzött. A Magyar Honvédség Szakácsválogatottja által készített honvédség tortája a Balaton
velemenyezd, 2014. augusztus 11. hétfő, 13:13
1/2
Képek, videók
Szász Endre
tothbela1948
2009. február 26. csütörtök, 11:57
Még cápák is szerepelnek
farkas1945
2013. szeptember 12. csütörtök, 12:28
óvodások szerepelnek
orban47
2012. június 20. szerda, 05:43
szerepelnek
korosigaborne
2012. február 12. vasárnap, 13:49
0 a katonai szemle, piros
lovaszmarika
2019. augusztus 03. szombat, 15:52
Szeged Marx tér-katonai f
agica2004
2018. március 23. péntek, 16:35
katonai gépkocsi
szicu
2016. április 06. szerda, 16:59
lia kollekció.jpg
vasnemarika
2015. november 12. csütörtök, 14:22
n. sárga kollekció.jpg
vasnemarika
2015. november 12. csütörtök, 14:20
Hamupipőke kollekció 2014
pacsakute
2014. április 16. szerda, 20:55
Fun&Love kollekció.jpg
farkas1945
2013. június 19. szerda, 13:26
Shoe Thread kollekció.jpg
farkas1945
2013. június 16. vasárnap, 14:10
High Heel kollekció.jpg
farkas1945
2013. június 16. vasárnap, 14:09
Aliexpress kollekció.jpg
farkas1945
2013. június 16. vasárnap, 14:07
Prada kollekció.jpg
farkas1945
2013. június 15. szombat, 15:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.