Belépés
2019. december 13. péntek | 50. hét | 347. nap | 12:17 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tőzsde - Mérsékelten csökkennek az indexek New Yorkban
Közép-európai idő szerint este nyolc órakor, két órával a zárás előtt a Dow Jones ipari átlag (DJIA) 0,72 százalékos, a tőzsdén jegyzett legnagyobb amerikai részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 0,69 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 1,02 százalékos mínuszban állt.

Az amerikai feldolgozóipar tevékenysége novemberben már a negyedik egymást követő hónapban csökkent, az építőipari kiadások pedig októberben ahelyett, hogy emelkedtek volna, visszaestek. A múlt héten közölt makroadatok még azt mutatták, hogy a harmadik negyedévben enyhén gyorsult az amerikai gazdaság növekedése, a fogyasztói kiadások pedig stabilan nőttek októberben.

A kereskedés nyitásakor az árfolyamok emelkedtek a kínai feldolgozóipar váratlan élénkülését tükröző adatokra, ám a befektetők derűlátását gyorsan elfojtotta Trump elnök Twitteren megjelent üzenete, miszerint azonnali hatállyal visszaállítja az argentin és brazil alumínium- és acéláruk pótvámját, mert a két dél-amerikai
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 21:02
Tőzsde - Pozitív kezdés New Yorkban
New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,21 százalék, az S&P-500 index 0,14 százalék, a Nasdaq Composite index 0,08 százalék emelkedést mutatott.

Az árfolyamindexek elsősorban a kínai ipari feldolgozóipari aktivitás várakozáson felüli, csaknem három éve a legnagyobb mértékű novemberi élénkülését nyugtázták emelkedéssel. Novemberben hét hónapja első alkalommal jelzett élénkülést a kínai feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index.

Az elmúlt hét elején az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek első fázisú rendezésébe vetett remények rekordokra emelték az amerikai tőzsdeindexeket, a hongkongi fejlemények kapcsán azonban a hét második felében már veszteségek alakultak ki.

Az olaj ára emelkedett hétfőn, mivel az OPEC és a szervezeten kívül nagyobb olajtermelők egyes értesülések szerint az önkéntes termeléskorlátozás mértékének a növelését fontolgatják. A kínai ipari termelési aktivitás élénkülése is a kereslet várható növekedését vetítette előre. Az amerikai WTI nyersolaj ára piaci
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 15:51
Polska Jazz Festival négy különleges fellépővel Budapesten
hagyományait viszik tovább, mint a Brad Mehldau Trio vagy az Esbjörn Svensson Trio. Triójában Andrzej Swies (nagybőgő) és Piotr Budniak (dob) a társa.

A zárónapon, november 9-én két produkciót is láthat a közönség az Opusban: előbb az Entropia Ensemble, majd a Marcin Pater Trio lép színpadra.

A 2016-ban Lódzban alakult Entropia Ensemble a káoszt teremtő erővé formálva egyedi, ugyanakkor közérthető, stilisztikailag sokrétű kompozíciókkal szerzett ismertséget. A kvartett debütáló albuma tavaly novemberben jelent meg. Az együttesben Dariusz Stanislawski szaxofonon, Marcel Balinski billentyűs hangszereken, Rafal Rózalski nagybőgőn, Kacper Kazmierski pedig dobon játszik.

A Marcin Pater Trio a katowicei Karol Szymanowski Zeneakadémia Jazz és Népzenei Karának három egykori hallgatójából alakult Marcin Pater vibrafonos kezdeményezésére. A repertoár javát a zenekarvezető lendületes és könnyed melódiákra épülő szerzeményei alkotják, amelyek a vibrafon vezető szerepe révén különleges, egyedi hangzást
velemenyezd, 2019. november 02. szombat, 14:32
Krónika 12. rész (azonnali kérdések, terrorizmus elleni konferencia, napirend után)
a használt MiG-29-es vadászgépekre. Megjegyezte, információi szerint az iraki kormánynak 2014-ben szándékában állt a vásárlás.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter válaszában jelezte, nem tud ilyen szándékról és furcsának tartaná, ha az iraki kabinettől érkezett volna ilyen ajánlat.

Terrorizmus elleni konferencia

A Terrorizmushoz vezető radikalizáció: Regionális politikai válaszok és kockázatcsökkentés címmel rendezhet nemzetközi konferenciát a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) novemberben. A rendezvény az António Guterres ENSZ-főtitkár által 2018. június 28-án bejelentett, kétévenként New Yorkban megrendezett "magas szintű terrorizmusellenes hét" 2020 júniusában tartandó második rendezvényét előkészítő konferenciasorozat egyik eseménye lesz.

Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a javaslat expozéjában azt mondta, a meghívottak között van az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja, illetve az Európai Gazdasági Térség országainak képviselői, továbbá olyan
velemenyezd, 2019. október 21. hétfő, 21:22
Bűnösnek vallotta magát a férfi, aki csőbombákat küldött amerikai demokrata politikusoknak
csomagok érkeztek a CNN hírtelevízió New York-i szerkesztőségébe, Soros György villájának postaládájába, John Biden volt alelnöknek, John Brennannak, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) volt igazgatójának, vagy Robert De Niro filmszínésznek is.

A szerkezetek egyike sem robbant fel, senki nem sérült meg.

A küldeményeket Sayoc több tagállamban postázta: például Kaliforniában, New Yorkban, vagy Floridában. Ötnapos országos hajsza után fogták el a floridai Plantation városkában tavaly októberben. Novemberben emeltek vádat ellene 30 rendbeli bűncselekményben, köztük tömegpusztító fegyverek alkalmazása, robbanóanyagok törvényellenes postázása és emberölési kísérletek miatt.

Cesar Sayoc csütörtökön bűnösnek vallotta magát, és az amerikai lapok tudósításai szerint többször is elcsukló hangon számolt be arról, hogyan állította össze a szerkezeteket, majd kinek és miért küldte el ezeket.

"Valóban az volt a szándéka, hogy felrobbanjanak?" - kérdezte tőle Jed Rakoff bíró, mire a vádlott azt
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 07:06
Tőzsde - Emelkedéssel zártak a főbb nyugat-európai tőzsdemutatók
Milánóban 0,49 százalékkal, Madridban pedig 0,64 százalékkal kúszott feljebb az irányadó tőzsdemutató.

A páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 0,81 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 index pedig 0,79 százalékkal, míg az euróövezeti EuroStoxx50 0,48 százalékkal emelkedett.

A londoni alsóház kedd este szavaz ismét a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét tartalmazó egyezményről. Az alsóházi vita kezdete előtt kiderült, hogy Theresa May kormányfő a megállapodásról novemberben lezárult tárgyalások újbóli megnyitását kéri az Európai Uniótól a backstop-mechanizmus módosítása érdekében.

A nap nyertesei a közműszolgáltatók és a háztartási cikkeket termelő vállalatok voltak, mindkét szektor alindexe több mint 1 százalékkal nőtt, ahogy a befektetők a gazdasági bizonytalanságok időszakában biztos menedéket jelentő részvényeket vásárolták.

A vártnál jobb gyorsjelentésének köszönhetően a Siemens Gamesa szélturbina gyártó vállalat 13,06 százalékos pluszban zárt a frankfurti
velemenyezd, 2019. január 29. kedd, 18:42
Sofia Coppola ismét Bill Murray főszereplésével forgat
Francis Ford Coppola rendező lánya, Sofia Coppola On the Rocks című filmje egy apa-lánya történet lesz, amelyben Rashida Jones alakítja a női főszerepet. A fiatal anyát játszó Jones New Yorkban találkozik playboy apjával (Murray). A forgatás idén tavasszal kezdődik a metropoliszban.

Az A24 független filmstúdió és az Apple tavaly novemberben jelentette be együttműködési megállapodását, amelynek első gyümölcseke lesz Coppola filmje. A szerződés keretében a stúdió - amely az Oscar-díjas Holdfényt gyártotta - egy sor produkciót készít az Apple hamarosan induló új streaming szolgáltatásának.

A THR szerint egyelőre nem világos, hogy ezek a filmek moziban is megjelennek-e, de az A24 maga intézi filmjei mozis forgalmazását.

Sofia Coppola korábban a Lopom a sztárom című filmet forgatta az A24 stúdióval. Az On the Rocks elkészítésén producerként is dolgozik Youree Henley társaságában.

Bill Murray legutóbb a 2016-ban bemutatott, női főszereplőkkel forgatott Szellemirtókban tűnt fel egy kis
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 14:12
Tőzsde - Mínuszban álltak az indexek New Yorkban
Standard & Poor's 500-as mutatója 1,66 százalékos mínuszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 1,72 százalékos csökkenést jelzett.

Gyenge kezdést követően jelentős mínuszban álltak péntek este a New York-i tőzsde irányadó indexei. Az árfolyam-gyengülés a világgazdasági növekedés lassulása miatti aggodalmak fokozódásának volt tulajdonítható.

A félelmeket az erősítette fel ismét, hogy több mint 15 éves mélypontra esett a kiskereskedelmi forgalom emelkedésének üteme novemberben Kínában, az ipari termelésé pedig közel hároméves mélységbe süllyedt a gazdaság lendületvesztésével párhuzamosan.

A pénteki kereskedés egyik legnagyobb vesztese mintegy9,1 százalék mínusszala Johnson & Johnson egészségügyi-kozmetikai cég részvénye volt, miután a Reuters jelentése szerint a vállalat évtizedekig nem tájékoztatta a fogyasztókat arról, hogy babahintőpora rákkeltő azbesztet tartalmazott.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 20:21
Orbán: májusban meg kell változtatni az európai politikát
A kormányfő kifejtette: ma az EP-ben és az Európai Bizottságban is elsöprő többségben vannak a bevándorlást támogatók, akik "egyben egy komoly demokráciaproblémát is jelentenek", hiszen olyasmit képviselnek, amit egyébként az európai emberek nem akarnak.

Az európai emberek azt várják a vezetőiktől, hogy öntsenek tiszta vizet a pohárba, és mondják ki: helyesnek vagy rossz dolognak tartják a migrációt - jelentette ki Orbán Viktor. Szerinte a döntő mondat az, hogy a migráció rossz dolog, az valójában lakosságcserét jelent.

"Egyre kevesebb európai ember születik, és egyre több idegent hoznak ide. Ez meg fogja változtatni a kultúránkat, és egy-két év elteltével nem ismerünk rá a saját falunkra, a saját városunkra, a saját országunkra és a saját kontinensünkre" - mondta.

Hozzátette: aki nem mondja ki, hogy a migráció rossz dolog, "ezért mi az emberek oldalán állunk", az hiába akarja korlátozni a migrációt, nem tudja megnyerni az emberek bizalmát.

Vannak olyan európai országok - folytatta
velemenyezd, 2018. szeptember 28. péntek, 14:28
Tőzsde - Veszteséges kezdés New Yorkban
New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,06 százalék, az S&P-500 index 0,30 százalék, a Nasdaq Composite index 0,32 százalék veszteséget mutatott.

A befektetői hangulatot elsősorban az amerikai-kínai kereskedelmi viszály elmérgesedése rontja a tőzsdéken. A Fehér Ház pénteken jelezte, hogy "kész a szükséges lépéseket megtenni" a 267 milliárd dollárnyi kínai importot terhelő pótlólagos vámok kivetéséhez.

A külkereskedelmi aggodalmakra leginkább érzékeny részvények, például a Boeing és a Caterpillar is több mint fél százalékkal gyengültek a tőzsdén kívüli forgalomban még a keddi kezdés kezdete előtt. Gyengültek továbbá a nyitás előtt a nagy technológiai cégek, egyebek között a Facebook, az Amazon, a Netflix és a Tesla papírjai is.

Az amerikai tőzsdék nyitásakor az európai tőzsdék is viszonylag nagy veszteségben jártak azt követően, hogy London kivételével még nyereséggel kezdték a keddi kereskedést. Az árfolyamromlást az európai piacokon is a világkereskedelmi aggodalmaknak
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 15:42
Ókovács: a kereszténység lesz a fő témája az Operaház 2019/2020-as évadának
Hangsúlyozta azt is: az Eiffel Műhelyházat várhatóan 2019 januárjától szakaszosan adják át. A Kőbányai úti egykori vasúti szerelőcsarnokban 401 fős színházterem, próbatermek, raktárak, műhelyek és relaxációs helyiségek is épülnek. Az épület jelenleg a szerkezetkész állapot felé halad.

A főigazgató úgy vélte: időszerű lenne az Erkel Színház széleskörű felújítása is. Az épületet egy 2012-es kormánydöntés értelmében csupán öt évre újították fel összesen 1,7 milliárd forintból. Az ötéves ciklus idén novemberben jár le.

"Szeretném, ha nem is 2018-ban, de 2020 végén leállhatna az Erkel Színház, majd két év múlva, 2022 decemberében, a színház 111. évfordulóján újra kinyithatna" - fogalmazott Ókovács Szilveszter. Hozzátette: az Erkel Színház Magyarország legnagyobb színházépülete, felújítására indokolt lenne mintegy 30 milliárd forintot költeni, hiszen a kisebb vidéki színházakat is 10-15 milliárd forint körüli összegekért korszerűsítik, az Erkel pedig 50 éve esett át nagyobb fejlesztésen.

A
velemenyezd, 2018. augusztus 12. vasárnap, 10:01
Több mint 6 százalékkal drágultak az amerikai lakóingatlanok májusban
Az egész amerikai piacot lefedő S&P/Case-Shiller index éves összevetésben 6,4 százalékkal emelkedett májusban, csakúgy mint az előző hónapban.

Az Egyesült Államok 20 legnagyobb városában 6,5 százalékkal nőttek a lakóingatlan-árak éves összevetésben, lassult az ütem az áprilisban mért 6,7 százalékhoz képest. A tíz legnagyobb városban 6,1 százalékos volt a növekedés májusban, ugyancsak alacsonyabb az előző havi 6,4 százaléknál.

A leginkább figyelt, a 20 városra kiterjedő indexre az elemzők is 6,5 százalékos emelkedést vártak.

Továbbra is a nyugati parton drágulnak a legnagyobb mértékben a lakóingatlanok, így kétszámjegyű növekedést mértek Seattle-ben (13,6 százalék), majd Las Vegas (12,6 százalék) és San Francisco (10,9 százalék) következett.

A magasabb árszínvonalú városokban valamivel mérsékeltebben emelkedést mértek, New Yorkban 4,2 százalékkal, Washingtonban 3,1, Clevelandben 5,0 százalékkal, Chicagóban pedig 3,3 százalékkal nőttek az ingatlanárak.

Szezonális kiigazítás nélkül
velemenyezd, 2018. július 31. kedd, 17:02
1/7
Képek, videók
Mérsékelt övezeti ciklon
vargaspace
2012. december 08. szombat, 18:20
London Mérsékeltövi ház
bodajne
2010. október 05. kedd, 21:01
Mérsékelt égövi épület
bodajne
2010. május 20. csütörtök, 22:06
tűz New Yorkban
mecsery
2013. január 26. szombat, 05:22
Idegenlégió New Yorkban
mecsery
2013. január 26. szombat, 05:13
tavasz New Yorkban
mecsery
2013. január 18. péntek, 01:08
Braco New Yorkban
pacsakute
2012. december 30. vasárnap, 06:51
ősz New Yorkban
mecsery
2012. január 16. hétfő, 01:22
New Yorkban.jpg
agica2004
2011. június 10. péntek, 14:24
herkules_new_yorkban_f ron
ticsi83
2008. október 26. vasárnap, 11:25
egy_nap_new_yorkban_fr ont
ticsi83
2008. október 26. vasárnap, 11:18
Csendőrők New Yorkban.hu.
finike
2007. augusztus 23. csütörtök, 09:10
Csendőrök New Yorkban.jpg
picurcica
2007. augusztus 16. csütörtök, 00:46
Ősz New Yorkban
sharpi
2007. július 08. vasárnap, 19:38
Ősz New Yorkban.hu.jpg
finike
2007. április 16. hétfő, 12:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.