Belépés
2019. november 22. péntek | 47. hét | 326. nap | 02:03 | Cecília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Novák: átlagosan harminc százalékkal nő a bölcsődei szakdolgozók bére 2021-re
Novák Katalin azt mondta, hogy az emelés két lépésben történik, amelynek során végzettségtől és munkatapasztalattól függően 2020-ra minimum bruttó 18 ezer, maximum bruttó 73 ezer, 2021-re pedig legalább bruttó 24 ezer, legfeljebb bruttó 161 ezer forinttal nő majd a bölcsődei dolgozók fizetése.

Az emelés részeként a bölcsődei pótlékot kiterjesztik a bölcsődei dajkákra és a pedagógus-munkakörben foglalkoztatott felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelőkre és szaktanácsadókra is, valamint jelentősen megemelik annak összegét - tudatta.

Hozzátette: a bölcsődei dolgozók kérésére a bölcsődei pótlék a jövőben beszámít a jubileumi jutalom alapjául szolgáló illetmény összegébe.

Az államtitkár tájékoztatása szerint továbbá a jelenlegi gyógypedagógiai pótlék helyett differenciált gyógypedagógiai pótlék jár majd azoknak a kisgyermeknevelőknek, akiknek a csoportjába sajátos nevelési igényű gyermek jár. A pótlék összege a jelenlegihez képest négyszeresére, de akár nyolcszorosára is emelkedhet, függően
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 17:22
Novák: tavaszra elkészülhet a gyermekvédelmi stratégia
Novák Katalin az új dokumentum kidolgozásának szükségességét azzal indokolta, hogy számos új veszélynek vannakkitéve a gyermekek,olyanoknak, amelyek tíz-húsz éve még vagy nem voltak, vagy nem voltak ennyire intenzívek, mint napjainkban, vagy korábban jobban meg tudta a gyermekeket védeni tőlük a család, a helyi közösség.

Az államtitkár elmondta, a stratégia a digitális veszélyekkel szembeni védelem mellett kiterjed majdegyebek mellett- az örökbefogadás hatékonyabbá tételére, valamint a nevelőszülői hálózat további erősítésére, hogy minden gyermek családban nőhessen fel. Utalt arra, hogy a tavalyi családvédelmi konzultáción is arra kapott a kormány megerősítést, hogy még dolgozzon ezen a területen.

Novák Katalin az Egyszülős Központban a gyermekjogok érvényesítéséről rendezett kerekasztal-beszélgetésen vett részt, amelyet annak alkalmából tartottak, hogy az ENSZ harminc éve, 1989. november 20-án fogadta el gyermekjogi egyezményt. Az államtitkár az azóta eltelt idő egyik legnagyobb eredményének
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 17:52
Novák: minden várakozást felülmúl a családvédelmi akcióterv iránti érdeklődés
fideszes Selmeczi Gabriella napirend előtti felszólalására reagálva elmondta: július 1-je óta már több mint 100 ezer fiatalnak tudtak segíteni a babaváró támogatással, amely egy kamatmentes, gyermekvállalás esetén akár vissza nem fizetendő, 10 millió forintos, szabadfelhasználású kölcsön.

Bejelentette azt is, átlépte a 20 ezret a nagycsaládos autóvásárlási támogatást igénylők száma. Ez ismét egy százezres közösség, ha úgy számoljuk, hogy ezekben a családokban legalább három gyermek van.

Novák Katalin hangsúlyozta: az eredmények a demográfiai adatokban is tükröződnek, hiszen augusztusban közel 40 éves csúcson volt a házasságkötések száma.

Az államtitkár kitért arra: a kormány a diabétesszel élő gyermekek és családjaik számára is kedvező lépésekről döntött, így indokolt esetben az1-es típusú diabéteszes gyermeket nevelők is részesülhetnek majd a gyermekek otthongondozási díjában, illetve ápolási díjban. Emellett - folytatta - a diabétesszel kapcsolatos egészségügyi eszközök támogatását
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 15:52
Német képviselők: a Fidesznek a Néppártban a helye
Azt írták: a Német Szövetségi Parlament (Bundestag) kereszténydemokrata-keresztényszociális (CDU-CSU) frakciója német-magyar baráti körének vezetői "határozott meggyőződésüket fejezték ki", hogy a Fidesznek az Európai Néppártban van a helye.

A Fidesz informális meghívására Magyarországra látogató Axel Eduard Fischert és Volkmar Kleint Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Novák Katalin, a Fidesz külügyekért is felelős alelnöke és Balog Zoltán, a Polgári Magyarország Alapítvány elnöke fogadta Budapesten. Novák Katalin a találkozón elmondta, hogy Németországban a CDU és a CSU a Fidesz szövetségese, ezért is fontos a kapcsolattartás és a párbeszéd fenntartása.

A Fidesz közleménye szerint a német képviselők hétfőn Kövér László házelnökkel, valamint Németh Zsolt és Hende Csaba országgyűlési képviselővel folytatnak megbeszéléseket. Részt vesznek majd a Konrad Adenauer Stiftung és a Polgári Magyarország Alapítvány által szervezett, Parlamenti képviselők a magyar-német kapcsolatokról
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 20:22
Novák Katalin: a nyugdíjasok mellett a nyugdíjszerű ellátásban részesülők kapnak nyugdíjprémiumot
Novák Katalin elmondta: a kormány 2,6 millió embernek fizet nyugdíjprémiumot, összesen 52 milliárd forint értékben. A kormány döntése alapján idén nem csupán az öregségi nyugdíjban, hanem a nyugdíjszerű ellátásban részesülők is megkapják a novemberi egyszeri juttatást, továbbá ebben az évben a magyar gazdaság kiemelkedő teljesítményére tekintettel kivételesen azok is részesülnek benne, akiknek az ellátását 2019-ben állapították meg és novemberben folyósítják.

Aki bankszámlára kapja az ellátást, az ehhez már kedden hozzájut, postai kézbesítés esetén azt a novemberi ellátással párhuzamosan kézbesítik - tette hozzá.

Ez már az egymást követő harmadik év, amikor nyugdíjprémiumot fizet a kormány - jelezte Novák Katalin, emlékeztetve arra, hogy a juttatás a gazdaság jó teljesítményétől függ.

Az állam akkor tud nyugdíjprémiumot fizetni, ha a gazdasági növekedés meghaladja 3,5 százalékot, ez idén várhatóan 4,6 százalék lesz. Ezt az Európai Központi Bank előrejelzése is megerősítette - tette
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 12:21
Novák Katalin: a nőknek is van helyük a politikában
Novák Katalin A családi és társas kapcsolatok kihívásai a 21. században című rendezvényen tartott beszélgetésen kifejtette, amikor a például görög városállamokban elkezdtek politikával foglalkozni, akkor még elsősorban honvédelemről, államügyekről, gazdasági kérdésekről volt szó, szociális kérdésekről és egészségügyről azonban alig, ezek szinte kizárólag családon belüli témák voltak, és így a nők hatáskörébe tartoztak.

Mára azonban ez megváltozott, a politika az élet legtöbb területére hatással van, nem jó, ha ebből kimaradnak a nők, akik ráadásul másképp közelítenek meg problémákat, sokszor empatikusabbak is - emelte ki az államtitkár. Ugyanakkor felhívta arra a figyelmet, hogy vigyázni kell, nehogy egy nő - bekerülve a politikába elkezdjen alkalmazkodni, férfiasan viselkedni, feladni a nőiességét.

Robert Waldinger pszichiáter, a Harvard Egyetem professzora, aki egy 76 éve tartó boldogságkutatás jelenlegi vezetője arra a kérdésre, hogy nincs-e negatív hatással a férfiak önbizalmára egy női
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 15:42
Krónika 6. rész (interpellációk)
Korózs Lajos (MSZP) arról beszélt, hogy szerinte csökkent a termékenységi ráta, egyes országrészekben sokkal kevesebb gyermek születik a korábbiaknál, főleg a Dél-Dunántúlon. Nem sokat érnek a kormány családvédelmi intézkedései - jelentette ki.

Hozzátette: a külföldön élő magyarok több gyermeket vállalnak, mint az itthon maradók, mert ott biztosabb a megélhetés és jobb az egészségügyi-oktatási ellátás.

Azt kérdezte: miért a jobb helyzetű családokat támogatják nagyobb mértékben?

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára úgy felelt: a választók szembe tudják állítani a kormányzati teljesítményeket. Azt kérdezte: büszke szocialistaként tekint-e arra, hogy elvették a gyes harmadik évét, a gyedre való jogosultság feltételét pedig szigorították. Megszüntették az egy- és kétgyerekesek családi adókedvezményét, a háromgyerekesekét csökkentették, és devizahitel-csapdába hajszolták az embereket - sorolta.

Szerinte 2011-re valóban drámai
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 17:12
Oficial ungar: 1956 rămâne o referinţă atât pentru prezent, cât şi pentru viitor
"Sentimentul responsabilităţii reciproce vorbeşte şi despre asta. Ce ecou are în comunităţile noastre, ceea ce se întâmplă într-o altă comunitate", a spus secretarul de stat. Inima naţiunii maghiare a bătut deodată, atât în 1920, cât şi în 1989, şi trebuie să existe şi astăzi un ecou pentru ceea ce se întâmplă la Cluj-Napoca, la Târgu Mureş sau chiar în Valea Uzului, a adăugat politicianul maghiar. Secretarul de stat a atras atenţia asupra faptului că adevărata libertate vine din interior, iar la libertatea noastră interioară nu putem renunţa nici atunci când, aparent, nu există nicio ameninţare asupra acesteia. În opinia sa, libertatea ni se poate lua, dar putem să o şi risipim sau să o pierdem. Trăim vremuri în care libertatea pare să nici nu aibă limite, dar sub sloganul libertăţii încearcă să se facă auzite şi nişte gânduri periculoase, a spus. "Am sosit într-o eră a profilurilor, a relaţiilor şi identităţilor care pot fi schimbate şi editate, unde punctele de referinţă şi calea urmată pot deveni, foarte
velemenyezd, 2019. október 23. szerda, 21:11
Október 23. - Az 1956-os forradalomra emlékezett a magyarság
amely azt is képes legyőzni.

Vidéken és a határokon túl is megemlékezéseket tartottak a forradalom 63. évfordulóján.

Debrecen kormánypárti polgármestere, Papp László a magyarok "elpusztíthatatlan, félelmet nem ismerő szabadságvágyáról" beszélt az önkormányzat megemlékezésén.

Salgótarjánban közös rendezvényen emlékezett meg az 1956-os forradalomról és szabadságharcról Fekete Zsolt ellenzéki polgármester és Skuczi Nándor, a Nógrád megyei közgyűlés kormánypárti elnöke.

Kolozsváron Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságügyért felelős államtitkára arról beszélt hogy, 1956 mércét állított a magyarság elé, és ennek a mércének kell megfelelnünk a jelenben is és a jövőben is.

Megemlítette, hogy 1956-ban a budapesti "jajkiáltás" nem jutott el a nyugati fülekig, de eljutott Újvidékre, Temesvárra, Aradra és Kolozsvárra, ahol sokan megszenvedték a szolidaritás kinyilvánítását.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a vajdasági központi
velemenyezd, 2019. október 23. szerda, 21:01
Október 23. - Novák Katalin: 1956 mércéjének kell a jelenben és a jövőben is újra és újra megfelelnünk
Novák Katalin megemlítette, hogy 1956-ban a budapesti jajkiáltás nem jutott el a nyugati fülekig, de eljutott Újvidékre, Temesvárra, Aradra és Kolozsvárra, ahol sokan megszenvedték a szolidaritás kinyilvánítását.

"Az egymás iránti felelősség érzése erről is szól. Arról, hogyan talál visszhangra közösségeinkben az, ami a másikkal történik" - jelentette ki. Megemlítette: együtt dobbant a magyar nemzet szíve 1920-ban és 1989-ben is, és ma is kell, hogy legyen visszhang arra, ami Kolozsváron, Marosvásárhelyen vagy éppen az Úz völgyében történik.

Az államtitkár arra figyelmeztetett, hogy az igazi szabadság belülről jön, és a belső szabadságunkat akkor sem adhatjuk fel, amikor látszólag semmi nem fenyegeti. Úgy vélte: a szabadságot nemcsak elvehetik tőlünk, de el is veszíthetjük, el is pazarolhatjuk. Megjegyezte: olyan korban élünk, amikor a szabadságnak látszólag alig vannak korlátai, de a szabadság jelszava alatt veszélyes gondolatok is helyet követelhetnek maguknak.

"Cserélhető és
velemenyezd, 2019. október 23. szerda, 20:42
Novák Katalin: sikeres modellként tartják számon a magyar kormány munkáját Baden-Württembergben
folytatott tárgyalásait értékelve kiemelte, hogy a nagyjából Magyarország méretű német tartománnyal folytatott kapcsolatok "virágzóak", folyamatosan javulnak és mindkét félnek fontosak.

Baden-Württembergben is sok hasonló kihívással szembesülnek, mint Magyarországon, köztük a demográfiai változásokkal, így figyelemmel követik a magyarországi folyamatokat, és egy olyan "sikeres modell jeleit látják, amelyben egy hatékony, eredményes gazdaságpolitika nagyon erős családpolitikával párosul" - mondta Novák Katalin.

Hozzátette, hogy Magyarország tanulhat a baden-württembergiektől például a rugalmas munkavállalás támogatásában, a német fél pedig főleg a magyar családpolitika, köztük a babaváró támogatás iránt érdeklődött.

Rámutatott, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok is igen intenzívek, Magyarországonés meghatározó szerepük van a baden-württembergi autóipari cégeknek, amelyek nemcsak a magyar hazai össztermékhez (GDP) járulnak hozzá, hanem "minőségi munkahelyeket" biztosítanak a magyar
velemenyezd, 2019. október 22. kedd, 17:22
Novák Katalin: harmadik éve részesülhetnek nyugdíjprémiumban az idősek
Novák Katalin sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, a kormány azt szeretné, hogy a magyar nyugdíjasok is érezzék, az ő teljesítményük is benne van a gazdasági növekedésében, amelynek köszönhetően az emberek évről-évre jobban élhetnek.

A nyugdíjprémium maximális összege 22 ezer forint, átlagos összege pedig 20 ezer forint lesz, amelyet azok a nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülők kapnak, akik a jogszabályi előírásoknak megfelelnek - mondta az államtitkár.

Az állam akkor tud nyugdíjprémiumot fizetni, ha a gazdasági növekedés meghaladja 3,5 százalékot, ez idén várhatóan 4,6 százalék lesz - tudatta a politikus.

A nyugdíjprémiummal párhuzamosan - mivel az infláció mértéke meghaladja a korábban tervezettet - egyszeri, átlagosan 10 ezer forintos nyugdíj-kiegészítést is kapnak novemberben az arra jogosultak - közölte.

A nyugdíjprémiumot és a nyugdíj-kiegészítést is a novemberi nyugdíjjal párhuzamosan kapják meg az érintettek postán vagy átutalással - mondta Novák Katalin.

Novák
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 11:51
1/77
Képek, videók
Későbbi szakdolgozat-mint
furaila
2017. május 12. péntek, 16:09
Szakdolgozat saját pl.
furaila
2017. március 07. kedd, 02:29
Új szakdolgozat-minta
furaila
2014. május 31. szombat, 06:50
106százalék
gezemice1949
2016. április 25. hétfő, 09:32
100-százalékban-biztos -ho
lilagondolatok
2016. április 09. szombat, 08:24
111százalék
gezemice1949
2016. március 10. csütörtök, 09:07
116százalék
gezemice1949
2016. március 10. csütörtök, 09:04
DK 2 százalék.jpg
agica2004
2014. január 09. csütörtök, 15:37
60százalék.jpg
maroka
2013. január 20. vasárnap, 11:51
70 százalék víz2.jpg
basikele
2012. október 07. vasárnap, 00:19
16 százalékos adókulcsw.j
agica2004
2012. június 22. péntek, 16:02
100 százalék.jpg
agica2004
2010. július 09. péntek, 13:25
A T Katalin mesemultban.j
liliana01
2019. augusztus 26. hétfő, 18:07
Tancos-Katalin.jpg
lilagondolatok
2019. augusztus 21. szerda, 11:52
katalin-meghan.jpg
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 19:01
Címkék
Európai Néppártban, jobb helyzetű, korábban tervezettet, másikkal történik, csoportjába sajátos, Axel Eduard Fischert, magyar nyugdíjasok, 1956-os forradalomra, Egyszülős Központban, szolidaritás kinyilvánítását, gyermekek otthongondozási, Valea Uzului, élet legtöbb, Németh Szilárd, Hende Csaba, jövőben beszámít,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.