Belépés
2020. február 21. péntek | 8. hét | 52. nap | 00:46 | Eleonóra
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Gálaesttel ünnepel a 70 éves Honvéd Együttes
Az esemény szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Zsuráfszky Zoltán ügyvezető igazgató felidézte, hogy 1949-ben az együttes az Erkel Színházban tartotta első előadását. Az évfordulós gálaműsor két részre osztva fogja bemutatni az azóta eltelt hetven évet.

Az est első felében a korábbi évtizedek legjelentősebb alkotóinak, köztük Novák Ferencnek, Diószegi Lászlónak és Folti Jolánnak a koreográfiái kerülnek színpadra egykori és mostani "honvédosok" közreműködésével. A második részben az együttes jelenlegi művészei a ma is műsoron lévő gazdag repertoárjukból adnak elő válogatást, egyebek között erdélyi-székelyföldi táncot, egy szerelmes koreográfiát, egy dinamikus cigánytáncot és egy első világháborús balladát, Zsuráfszky Zoltán rendezésében.

A gálaesten a Honvéd Férfikar is több alkalommal színpadra lép, ízelítőt adva az együttes történetének egyes korszakaiból. Strausz Kálmán karigazgató elmondta, hogy az est első felében Bartók Béla férfikarra írt műveiből szemezgetnek, majd gesztus-számokat,
velemenyezd, 2019. szeptember 11. szerda, 13:21
Demográfiai konferencia - Gulyás Gergely: a kereszténydemokrácia egyértelmű értékválasztásra épül
Gulyás Gergely Assisi Szent Ferencnek tulajdonított ima szövegével köszöntötte, amelyben a középkori szerzetes türelmet kér ahhoz, hogy elfogadja, amin nem tud változtatni, bátorságot, hogy megváltoztassa, amit lehet, és bölcsességet, hogy e kettő között különbséget tudjon tenni.

A tárcavezető szerint ez az ima fontos üzenet mindazoknak, akik közügyekkel foglalkoznak. Manapság a szabad és demokratikus világban, különösképpen Nyugat-Európában olyan politikát preferálnak, amely sokszor szembemegy a magyar kormány által képviselt értékekkel.

Gulyás Gergely angol nyelven mondott köszöntőjében jelezte: az igaz, hogy a szabadság azt jelenti, hogy mindenki úgy élhet, ahogy szeretne, mindaddig, amíg betartja a törvényeket. Ez azonban - folytatta - nem jelentheti azt, hogy az állam számára nem megengedett, hogy meghatározza az egyértelmű értékválasztásra épülő politikáját.

Még akkor sem, ha ma a kereszténydemokrácia értékei melletti kiállás különösen veszélyes a politikában - jelentette ki.

A
velemenyezd, 2019. szeptember 05. csütörtök, 22:52
Megállíthatatlan mélyrepülés, így tették tönkre magukat az e
korábban összeverekedett Hadházy Ákossal, majd mégis visszavették a pártba. Szép kis csapat ez is.

Így megállapítható, hogy az ellenzék "kiváló" állapotban vág neki a közelgő európai parlamenti választásoknak, és nagy szerencséje Magyarországnak és a magyar embereknek, hogy nem ők vezetik az országot, mivel még magukat sem tudják.

A DK-ról azért nem ejtünk szót, mivel az egy egyszemélyes párt, amelyben pont emiatt nehéz lenne elképzelni belviszályokat, de lehetséges, hogy Gyurcsány Ferencnek még ez is
menusgabor, 2018. október 07. vasárnap, 13:45
Családipótlék-emelést ígér az átlag alatt keresőknek a DK
Varju László csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára szerdán azt mondta az ATV-ben, nem tervezik a családi pótlék emelését, mert a kormány sokkal hatékonyabbnak tartja a munkához kötött támogatásokat.

A független parlamenti képviselő erre reagálva úgy fogalmazott: az utolsó embert, aki miniszterelnökként emelte a családi pótlékot, Gyurcsány Ferencnek hívták. Hozzátette, hogy amíg a Fidesz az egyébként is vagyonos családokat támogatja a családi adókedvezménnyel, a DK a munkából élőket fogja segíteni.
velemenyezd, 2017. május 11. csütörtök, 12:32
BTF - A Boban Markovic Orkestar is fellép az Országos Táncháztalálkozón
magát a népi játékokban és ügyességi versenyekben is. A programot interaktív foglalkozások, mese- és bábelőadások, népzenei és néptáncbemutatók egészítik ki. A rendezvény különböző programrészeiben fellépnek a Fölszállott a páva tehetségkutató versenyben megismert gyermektáncosok, zenészek és énekesek is.

Délutánonként kamaratermi népzenei koncertekkel várják a látogatókat, amelyek közül kiemelkedik a Kerek évforduló című produkció, amelynek apropója a táncházmozgalom emblematikus alakjának, Sebő Ferencnek 70. születésnapja.

Szintén különlegesnek ígérkezik Borbély Mihály és barátai Ókútból friss víz című koncertje. Borbély Mihály a Vujicsics együttes alapító tagja, aki emellett a magyar népzene, a világzene, a dzsessz és a kortárs zene területén egyaránt tevékenykedik. Most olyan neves közreműködőkkel lép színpadra, mint Dresch Mihály, Lukács Miklós, Dés András, és Farkas Zoltán Batyu.

Folytatódik Novák Ferenc tánctörténeti előadássorozata is, valamint az Aranygyöngyös és Aranysarkantyús
velemenyezd, 2017. április 17. hétfő, 11:41
Mintegy 100 fiatal tanulhat idén nyáron a Snétberger Zenei Tehetségközpontban
Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára köszöntő beszédében kiemelte: a központban tanuló fiatalok sikerét mutatja, hogy évente több mint száz fellépésük van országszerte és a határainkon túl.

A kormányzat kiemelt feladatának tartja a tehetségek támogatását, ezért az idei esztendőben a korábbi 40 millió forintos támogatást több mint háromszorosára emelte - hangsúlyozta az államtitkár.

Novák Katalin szavai szerint a zenei tehetségközpontban folyó oktatás egyedülálló színvonala mellett kiemelkedő az itt történő nevelés közösségépítő szerepe is, amely egész életükön át elkíséri a diákokat.

Snétberger Ferenc gitárművész a megnyitót követően az MTI-nek elmondta, hogy a zenei tehetségközpont programjában egy éven keresztül vesznek részt zeneileg tehetséges, hátrányos helyzetű, többségében roma gyermekek és fiatalok. A növendékek évente három alkalommal, összesen 12 héten át 2 ezer tanórát látogatnak, a nyári kurzuson 26 tanár és 5
velemenyezd, 2016. június 27. hétfő, 12:56
A magyar opera napja - Újabb örökös tagokat köszöntöttek a Magyar Állami Operaházban
Erkel Ferencnek, a nemzeti romantikus opera megteremtőjének születésnapját, november 7-ét két éve ünneplik a magyar opera napjaként. 2013-ban ezen a napon nyílt meg újra az Erkel Színház.

Mint az operaház szombati közleménye emlékeztet, új hagyományt kívánnak teremteni régi alapítású díjaik átadására: az idei évtől a magyar opera napján adják át azokat az elismeréseket, amelyeket azelőtt szokásosan az évadnyitó társulati ülésen, szűk körben vehettek át az intézmény művészei és munkatársai.

Az elismeréseket szombat este Goldmark Károly Sába királynője című operájának telt házas előadása előtt adták át. A Mándi Andor és felesége által alapított díjat Zavaros Eszter magánénekes vehette át az Erkel Színház színpadán. A fiatal tehetségeket elismerő, Ádám Tibor és felesége által alapított Juventus-díjat Kristóf Szabina énekkari művész és Novák András Péter klarinétművész, a Ráday Sári Alapítvány díját Németh Mónika énekkari művész kapta.

Az év énekkari művésze címet Leszkovszki-Tóth Éva és
velemenyezd, 2015. november 07. szombat, 20:13
Krónika 9. rész (pártfinanszírozás)
tilalmára, ugyanis az előző választási kampányban folyamatosan a Fidesz mellett kampányoltak - ismertette saját felvetésüket.

Az LMP nem fog gombot nyomni a határozathozatal során.

Jobbik: olvasatlanul szavazták le a módosító javaslatokat

Novák Előd (Jobbik) azt mondta, pártjuk hét módosító javaslatot nyújtott be, azokat olvasatlanul leszavazták, de a három legfontosabbnak ítéltet kikérték szavazásra. Ezek közül felhívta a figyelmet arra, amelyik alapján el kellene végezni Gyurcsány Ferencnek és kormányának a 2010-es kampányban megígért elszámoltatását.

Arra is kitért, hogy a közelmúltban Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter "utazásaitól volt hangos a sajtó", a politikus négy éjszaka alatt közel kétmillió forintos hotelszámlát hozott össze. Lázár János "nem ma kezdte az efféle lopást", az első képviselői ciklusában ő volt a számla nélkül felvett költségtérítések rekordere, 2002-2006-ban 18 millió forintot vett fel utazási és szállásköltségeire - fogalmazott. Összességében négy
velemenyezd, 2015. június 29. hétfő, 20:37
Választás 2014 - Jobbik: ki kell zárni a közéletből az egykori kommunista vezetőket
és a mai napig nem nyilvánosak az ügynöklisták sem. Szerinte komoly nemzetbiztonsági kockázatot is rejt, hogy állami cégek élén vagy a kormányban is lehetnek olyanok, akiknek az állambiztonsági múltja nem ismert, ezáltal zsarolhatók. A múlt feltárása után kerülhet sor az egykori kommunista vezetők kitiltására a közéletből - folytatta, és megjegyezte: az MSZP padsoraiban ülhetnek az MSZMP központi bizottságának egykori tagjai, például Kovács László vagy Kiss Péter. Azt gondolják, hogy még Gyurcsány Ferencnek sem lehetne a KISZ központi bizottsága egykori titkáraként az új rendszerben keresnivalója.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő szólt arról is: a kommunista luxusnyugdíjak több ezer embert érintenek, évi több milliárd forintot jelentene, ha a vérbírókon, vérügyészeken át az MSZMP központi bizottságának tagjain keresztül az egykori legmagasabb szintű állami vezetőkig mindenkinek megvonnák a juttatását. Most csak a kitüntetések után járó nyugdíjpótlékokat, néhány ezer forintot vontak el, például
velemenyezd, 2014. április 04. péntek, 12:02
Ünnepi kongresszuson választja meg miniszterelnök-jelöltjét a Jobbik szombaton
A több mint ezer jobbikos küldött titkos szavazással választja majd meg az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltjét, aki egyben a párt listavezetője is lesz a jövő évi országgyűlési választáson.

Novák Előd kiemelte: a Jobbik az egyedüli ellenzéki párt, amely az összes egyéni választókerületben biztosan fog jelöltet állítani. A Jobbik azoknak kíván a gyűjtőpártja lenni, akik a Fideszben és az MSZP-ben is csalódtak - mondta.

Ismertetése szerint a kongresszuson a párt alapszabályát is módosítják: mind az országos választmányban, mind a kongresszusban teljes értékű szavazati jogot kapnak a jövőben a külhoni Jobbik-tagok.

Emellett az idén először odaítélt Pongrátz Gergely-érdemkeresztet is átadják a kongresszuson két újabb díjazottnak. Novák Előd úgy fogalmazott: "a kormányzati hiányosságokat pótlandó" Szaniszló Ferencnek és Mészáros Istvánnak adják át a Jobbik által alapított elismerést.

Emlékeztetett: Szaniszló Ferenc újságírótól a kormány utólag visszavonta a március 15-én neki ítélt
velemenyezd, 2013. október 25. péntek, 13:44
Ma van az ÁLLATOK VILÁGNAPJA
AZ ÁLLATOK VILÁGNAPJÁt október 4-én ünnepeljük. Ez a nap Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halála napja.
Szent Ferenc prédikál a madaraknak (Jókai-kódex 1430)
(részlet)
Ki madaraknak Szent Ferenc mondá: Igen tartoztok Istennek, én húgim, madarak. És tartozzatok mindenkoron utet dicsérni a szabadságért, kit vallotok mindenütt röpülést, kettős ruháért avagy hármazotért, Noénak bárkájában Istentul timagatoknak megtartásért, égnek életi nektek adásáért. Ti nem vettek, sem arattok, és Isten titeket eléltet, és ad folyóvizet és kútforrásokat innotok, fészekre hegyet és halmot. És mert sem fonni nem tudtok, sem szőni, de maga ad tinektek és ti fiaitoknak kellemetes öltözést. Azért igen szeret titeket Teremtő, ki tinektek ezenne jót adott. Azért óggyátok magatokot, én húgim, madaracskák, hogy ne legyetek hálátlanok, de mendenkoron kellemetest dicsérjétek Istent. Ez bódogságos atyának beszédire mend az madarak
ronix, 2012. október 04. csütörtök, 22:33
Krónika 7. rész (részletes viták)
elhangzottakkal kapcsolatban kiemelte: a kormányban megvan a szándék arra, hogy a három évnél rövidebb időre kitelepítettek is kárpótlást kapjanak, de számolni kell ennek tízmilliárdos költségvetési hatásával is.

Jobbik: közkegyelmet a 2002 és 2010 közötti "politikai elítélteknek"!

A december 23-i LMP-tüntetés résztvevőinek járó közkegyelemről szóló törvényjavaslat részletes vitájában jobbikos képviselők azt kifogásolták, hogy amíg az indítvány mások mellett a demonstrációhoz csatlakozó Gyurcsány Ferencnek is kegyelmet adna, a 2002 és 2010 között "politikai eljárásokban" elítéltek nem kaptak hasonló felmentést, és a kormányoldal most sem támogatja a Jobbik erre vonatkozó javaslatát.

A fideszes Vas Imre az elhangzottakra reagálva elmondta, az ellenzéki párt túlságosan tágra nyitotta volna a közkegyelemben részesülők körét, ezért ellenzik a jobbikos javaslatot.

A 2006. őszi erőszakos rendőri fellépésről szóló, Balsai István miniszterelnöki megbízott által készített jelentéshez érkezett
velemenyezd, 2012. február 27. hétfő, 23:46
1/2
Képek, videók
mercy_egyuttes_magyar_ foh
menusgabor
2016. április 23. szombat, 18:31
Együttes harapás
sanci81
2015. október 09. péntek, 16:54
apostol_egyuttes_15536 00_
lenke1964
2015. július 26. vasárnap, 14:03
gy. alkalmi együttes.jpg
dnemethk
2015. március 12. csütörtök, 17:11
MERCY EGYÜTTES.ERZSIKE.jp
mrabosai
2014. október 20. hétfő, 19:34
MERCY EGYÜTTES
mrabosai
2014. október 16. csütörtök, 16:06
fehér nyári együttes.jpg
dnemethk
2014. augusztus 31. vasárnap, 14:21
esemeny2014maj.jpg
vicus54
2018. április 30. hétfő, 21:25
Csillagászati események -
pacsakute
2018. április 15. vasárnap, 21:37
Nagyobb eseményre gyönyör
sanci81
2017. április 17. hétfő, 13:23
pille (Noé szerk.eseményé
szelgyongyi
2015. október 24. szombat, 17:56
Szep.19-20-események
wob
2015. szeptember 21. hétfő, 17:59
esemeny-aug.jpg
lilagondolatok
2015. augusztus 01. szombat, 00:16
esemeny-2014aug.jpg
lilagondolatok
2015. augusztus 01. szombat, 00:15
Légfelvétel az eseményről
wob
2014. április 20. vasárnap, 17:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.