Belépés
2019. augusztus 23. péntek | 34. hét | 235. nap | 14:03 | Bence
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
FTC: legyen július 31. a Gondoskodás Európai Napja
Az idén 120 esztendős klub a Magyar Olimpiai Bizottság Mező Ferenc Sportbizottságával közösen 2015-ben fordult először felhívással minden magyar sportegyesülethez és sportalapítványhoz.

"Azt javasoltuk, hogy minden év július utolsó napján a hazai sportszervezetek mérjék fel, hogy miben és mivel segíthetik egykori élversenyzőik sorsát. Az FTC ezúton kezdeményezi most egy olyan nemzeti munkacsoport felállítását, melyben a hazai sportirányítási szervek, a sportegyesületek és sportágak, felsőoktatási intézmények, pénzintézetek, szakmai együttműködő partnerek és egyéb érintett szervezetek bevonásával a 2019-es év végéig megfogalmazhatjuk rendszerszintű, tartós megoldási javaslatainkat, cselekvési tervünket a hazai sportirányítás felé." - áll a klubnak az MTI-hez eljuttatott nyílt levelében.

Az FTC szerint a hivatásos sportolók nagy része "burokban" él aktív évei alatt, és az élsportolók "jelentős része képtelen megbirkózni azzal a lelki teherrel, hogy a csúcson töltött éveik végesek, és
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 13:11
Vizes vb 2027 - Fürjes: Budapest akár holnap készen állna a rendezésre
sportértéke, a tétje, mint a 2017-esé volt.

A leendő helyszínekkel kapcsolatban elmondta, nem kell változtatni a két évvel ezelőttiekhez képest.

"Ami működik, azt nem kell megjavítani. A Batthyány tér nagyon jól működött, zseniális képek járták be a világot Budapestről, háttérben a Parlamenttel, a Dunával és a Lánchíddal. Ehhez társult a Városliget és a Hősök tere. Ezeket érdemes megtartani, egyébként pedig Budapest holnap készen állna" - tette hozzá.

Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja úgy vélekedett, a vb-rendezés újbóli elnyeréséhez egyértelműen hozzájárult a 2017-es vb színvonala.

"Számomra egyértelmű volt, amikor beadtuk a pályázatot, hogy amit meg tudtunk csinálni 2017-ben, az nagyon jó alap. A FINA tudta, ha Budapest pályázik, akkor az mindenképpen egy minőségi pluszt fog tudni adni a vizes világnak" - vélekedett.

Fürjes Balázshoz hasonlóan kiemelte, arra törekednek majd, hogy a versenyzőket közelebb hozzák a szurkolókhoz.

"Hiszen
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 12:11
Maccabi Európa Játékok - Áder János: közös önbecsülésünket gyarapítják zsidó honfitársaink
"Mi magyarok mindig készek vagyunk szurkolni sportolóinkért. Büszkék vagyunk minden magyar sikerre, és lenyűgözve állunk másoké előtt. Büszkék vagyunk mindazokra, akik magyar színekben versenyeznek, és büszkék vagyunk rá, hogy a közös zászló közös csapatában a sokféle személyes identitás mindig jól megfér egymással. Büszkék vagyunk zsidó honfitársainkra, akik a saját teljesítményükkel közös önbecsülésünket gyarapították egykor, és gyarapítják ma is" - mondta az államfő.

Áder János felidézte: a Nemzetközi Olimpiai Bizottság megalapításában és az első újkori olimpiai játékok megszervezésében a magyar zsidó családba született Kemény Ferenc, Pierre de Coubertin jó barátja is közreműködött, és 123 évvel ezelőtt Athénban, az első olimpián, Magyarország történetének első olimpiai aranyérmét egy másik magyar zsidó ember, Hajós Alfréd nyerte.

Hangsúlyozta: Kemény Ferenccel és Hajós Alfréddal vette kezdetét a magyar sporttörténelem, ők a magyar olimpiai csapat első hősei, és egyben egy olyan kor hősei
velemenyezd, 2019. július 30. kedd, 23:36
Csillagászati diákolimpiát rendeznek Keszthelyen
A Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Olimpia ötlete 2006-ban született meg Thaiföld, Indonézia, Irán, Kína és Lengyelország együttműködéséből. Az alapítók célja, hogy népszerűsítsék a csillagászatot és az asztrofizikát a fiatalok körében, valamint hogy elősegítsék a nemzetközi szakmai kapcsolatok kialakulását már fiatal korban is.

Az évek során a rendezvény mozgalommá nőtte ki magát és olyan országokba jutott el, mint például Indonézia (2008), Brazília (2012), India (2016) vagy éppen Kína (2018). Magyarország először 2011-ben vett részt az eseményen Lengyelországban, idén pedig házigazdaként fog szerepelni. A hazai esemény főszervezői a Szegedi Tudományegyetem és az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont, fővédnöke pedig Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

A közlemény idézi Kiss L. Lászlót, a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatóját, az Akadémiai Bizottság elnökét, aki szerint a 13. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Olimpia a legmagasabb
velemenyezd, 2019. július 30. kedd, 10:38
Tokió 2020 - Orosz Olimpiai Bizottság: saját zászlaja alatt indulhat az orosz válogatott
Ezt pénteken az Orosz Olimpiai Bizottság sajtóosztálya közölte Moszkvában.

A kommüniké szerint Oroszország, eltérően a tavalyi phjongcshangi téli olimpiától, "teljes értékű olimpiai csapatot alakíthat", amely a japán fővárosban "a saját zászlaja alatt és mindennemű korlátozás és pótlólagos feltételek nélkül szerepelhet".

A közlemény értelmében mindez az atlétika azon képviselőire is érvényes, akiknek érvényes engedélyük van a Nemzetközi Atlétikai Szövetségtől (IAAF) a nemzetközi versenyeken való részvételre és a selejtezőkön való szereplésre.

"Az ilyen engedéllyel rendelkező orosz atléták száma ma már meghaladja a 120-at és tovább növekedhet" - írta az Orosz Olimpiai Bizottság sajtóosztálya.

Az olimpiát Tokióban 2020. június 24. és augusztus 9. között rendezik meg.

A 2018-as phjongcshangi téli olimpián az orosz sportolók a doppingbotrány miatt semleges zászló alatt szerepeltek.
velemenyezd, 2019. július 26. péntek, 15:51
Vizes vb - Budapest rendezheti a 2027-es világbajnokságot
főváros lesz a házigazda.

Budapest - amely tavalyelőtt Balatonfüreddel közösen rendezte meg a vizes sportágak csúcseseményét - Perth (1991, 1998), Róma (1994, 2009), Barcelona (2003, 2013), Fukuoka (2001, 2021) és Kazany (2015, 2025) után a hatodik olyan város lesz, amely két vb-nek is otthon ad.

A 2027-es rendezésre heten pályáztak.

A végső szavazást megelőző döntő prezentációt Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, Fürjes Balázs, a pályázat vezetője, Budapest fejlesztéséért és a nemzetközi sportpályázatokért felelős államtitkár és Szántó Dávid, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) nemzetközi vezetője tartotta. A pályázati bizottság társelnökeként jelen volt Wladár Sándor olimpiai bajnok, a MÚSZ elnöke, továbbá a bizottság tagjaként vett részt az eseményen Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó, Kemény Dénes szövetségi kapitányként háromszoros olimpiai bajnok vízilabdaedző és Vári Attila kétszeres
velemenyezd, 2019. július 21. vasárnap, 13:41
Tokió 2020 - Bacsa Péter lesz a birkózóverseny technikai igazgatója
A magyar szervezet pénteki közleményében emlékeztetett: Bacsa Pétert az év elején bízták meg azzal, hogy legyen a szeptemberi, kazahsztáni olimpiai kvalifikációs világbajnokság technikai igazgatója. A nemzetközi szövetség (UWW) végrehajtó-bizottsága pedig a minszki Európa Játékok alatt döntött arról, hogy a tokiói olimpián is a magyar sportvezető töltse be ezt a posztot.

"Hatalmas sportdiplomáciai siker ez a magyar birkózás számára, és nekem személyesen is nagy elismerés, hiszen én vagyok a büro legfiatalabb tagja, és csak tavaly kerültem be a grémiumba" - nyilatkozta Bacsa Péter. Hozzátette: a sportszakmai, technikai ellenőrzési feladatok mellett ráadásként külön megbízatást is kapott.

"Olimpiát megjárt volt nemzetközi bíróként a tokiói bíráskodást is felügyelnem kell majd, hogy ne forduljanak elő hasonló visszás esetek, mint legutóbb Rióban" - mondta a volt válogatott birkózó, majd nemzetközi bíró, akit tavaly a budapesti világbajnokság alatt választották az UWW legfőbb döntéshozó
velemenyezd, 2019. július 19. péntek, 10:51
Vívó-vb - Az első döntős program előtt nyitották meg a világbajnokságot
A nézők minél jobb kiszolgálására 124 méter hosszú, négy méter magas LED-falat telepítettek a terembe úgy, hogy a küzdőteret három oldalról öleli körül. Ezen jelenítik meg többek között az egyes ágakat, így jól követhető a versenyek menete, illetve további látványelemekkel színesítik a programot, valamint lassításokkal segítik a megértést.

A megnyitó a Himnusszal kezdődött, majd következtek a beszédek a főpáston.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár megtiszteltetésnek nevezte, hogy a nemzetközi szövetség Budapestnek ítélte a rendezés jogát.

Elmondta, a kormány célja, hogy kiemelkedő sporteseményeknek adjon otthont Magyarország, és időről időre a legnagyszerűbb sportolók jöjjenek el ide.

Megemlítette, hogy Budapest idén Európa Sportfővárosa, és minden adott ahhoz, hogy az egyik legjobb világbajnokság legyen a mostani.

Aliser Uszmanov, a Nemzetközi Vívószövetség elnöke kiemelte, hogy a részt vevő nemzetek és versenyzők számát tekintve is csúcsot dönt ez a világbajnokság, amely
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 19:22
Orbán-Bach találkozó: Budapest elismert sportfőváros
A NOB elnöke, aki maga is tőröző olimpiai bajnok, a budapesti vívó-világbajnokság megnyitójára érkezett Budapestre. A megbeszélésen, melyen részt vett Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár is, a miniszterelnök gratulált Thomas Bachnak ahhoz, hogy az általa vezetett szervezet június végén fennállásának immár 125. évfordulóját ünnepelhette, és ez alkalomból átadták a NOB új, modern székházát, az Olimpiai Házat a svájci Lausanne-ban. Orbán Viktor emlékeztetett: a szervezet alapítói között magyar ember is volt, Kemény Ferenc, az azóta eltelt időszakban pedig nyolc magyar tagja volt a bizottságnak.

Thomas Bach elismerését fejezte ki a budapesti nemzetközi sportesemények sikeréért. A megbeszélesen elhangzott: Budapest mára vitathatatlanul a világ egyik legjelentősebb sportfővárosa lett, köszönhetően a magyar sport sikereinek, a magyarok sportszeretetének, valamint annak, hogy Budapest mindig jó házigazda; Európa kellős közepén könnyen megközelíthető
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 15:22
Vívó-vb - Szövetségi elnök: a rekordok világbajnoksága következik
Az már a hét elején eldőlt, hogy a nemzetek számát és a versenyzői létszámot tekintve is megdől az eddigi csúcs, de még azóta is bővült a mezőny: az aktuális adatok szerint 118 ország 1071 vívója lép pástra a BOK Csarnokban.

"A legfontosabb, hogy jó házigazdák legyünk, és emellett abban bízom természetesen, hogy többször halljuk majd a magyar himnuszt" - mondta az MVSZ vezetője, aki szokásához híven nem fogalmazott meg számszerű elvárást.

Hozzátette: a szervezés során sok egyeztetés zajlott, sikerült mindent megoldani, most zajlik a látványelemek összehangolása, finomítása.

Sztaics István, a szervezőbizottság vezetője elmondta, hogy közel egy éve kezdtek el foglalkozni az előkészítéssel, akkor még csak pár tíz fős csapattal, de a világbajnokság közeledtével, a mezőny növekedésével folyamatosan újra kellett tervezni az elrendezést a csarnokokban.

"Jelenleg 300 fő szorgoskodik az építésen, de ez még bővülni fog. Mindenkivel együtt az építő csapat föl fog kúszni 700 fősre" -
velemenyezd, 2019. július 14. vasárnap, 18:32
Universiade - A MEFS még nem döntött a 2025-ös pályázat benyújtásáról
A MEFS csütörtöki sajtóközleménye kiemeli, hogy saját döntése, valamint a Magyar Rektori Konferencia, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Testnevelési Egyetem és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája támogatása alapján megvásárolta a 2025-ös világesemény megrendezésére vonatkozó pályázati csomagot a Nemzetközi Egyetemi-Főiskolai Sportszövetségtől (FISU), de a pályázat benyújtásáról döntés még nem született.

A következő időszakban számos egyeztetésre, megvalósíthatósági elemzésre és a feltételek értékelésére lesz szükség - szögezi le a rövid közlemény, amely emlékeztet, hogy a nemzetközi egyetemi-főiskolai sportversenyek rendezésére magyar részről kizárólag a MEFS jogosult jelentkezni.

Az Universiadék 1959 óta íródó történetében a magyar sportolók 120 arany-, 95 ezüst- és 113 bronzérmet nyertek. A Nápolyban zajló, vasárnapi tartó 30. nyári Universiadéra 160 fős magyar küldöttség utazott, amelynek tagjai 12 sportágban - atlétika, íjászat, cselgáncs, kosárlabda, ritmikus gimnasztika,
velemenyezd, 2019. július 11. csütörtök, 17:41
Gyulai Memorial - Négy világcsúcstartó és nyolc világranglista-vezető jön Székesfehérvárra
bizottság elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón pazarnak nevezte a versenyen indulók névsorát, s emlékeztetett arra, hogy az eseményre már hatodszor kerül sor Székesfehérváron. Kiemelte azt is, hogy 1514 nap múlva, 2023 augusztusában kezdődik majd az első magyarországi szabadtéri atlétikai világbajnokság.

Spiriev Attila versenyigazgató elmondta, hogy a Bregyó Közi Regionális Atlétikai Központban sorra kerülő eseményen öt földrész 43 országának 180 atlétája vesz részt, közülük 160-an indulnak el a 17 nemzetközi versenyszámban. Hozzátette: összesen 53-an vannak olyanok a mezőnyben, akik olimpiai vagy vb-érmet nyertek, igaz, közülük heten csak fedettpályán.

"Az Európa-bajnoki dobogósok száma 26, s 32-en vannak olyanok, akik saját kontinensük bajnokai, s 11-en, akik a verseny csúcstartói" - jelentette ki a versenyigazgató.

Spiriev Attila a rangos és népes mezőnyből kiemelte Christian Colemant, a világ jelenlegi leggyorsabb emberét: a férfi 60 m világcsúcsát 6.34 mp-cel tartó amerikai sprintert,
velemenyezd, 2019. július 04. csütörtök, 12:52
1/104
Képek, videók
Gondoskodás-PILLANGÓ
1vargaildyko
2015. november 17. kedd, 10:54
Odaadó gondoskodás
bedmarika47
2015. január 20. kedd, 23:13
egy kis gondoskodás
szecsianna
2014. szeptember 25. csütörtök, 21:19
Gondoskodás-FEHÉR.jpg
1vargaildyko
2014. március 06. csütörtök, 07:46
Gondoskodás
janna53
2013. április 24. szerda, 21:09
Gondoskodás
janna53
2013. április 22. hétfő, 09:43
Igazi anyai gondoskodás
1951anna
2013. április 12. péntek, 07:07
gondoskodás
balazsmargit
2012. november 21. szerda, 20:50
gondoskodás
janna53
2012. június 22. péntek, 20:20
gondoskodás.BMP
agica2004
2011. május 03. kedd, 15:40
Gondoskodás.jpg
sztana45
2011. március 26. szombat, 08:01
Hazai vad
tavirozsak
2014. december 29. hétfő, 05:40
Hazaig...
borigit
2014. október 15. szerda, 14:56
a-hazai-palya-elonye-a -ny
menusgabor
2014. október 15. szerda, 14:55
Végre valami hazai.jpg
colonel
2013. december 25. szerda, 22:39
Címkék
nézők minél, doppingbotrány miatt, verseny csúcstartói, vizes sportágak, olyan nemzeti, budapesti világbajnokság, rövid közlemény, lelki teherrel, sokféle személyes, selejtezőkön való, nemzetközi szakmai, hazai sportirányítási, Európa Játékok, egyes ágakat, 2027-es világbajnokságot, legnagyszerűbb sportolók,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.