Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 07:39 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Papp Gábor lett a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke
A nem olimpiai sportágakat összefogó Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) keddi tájékoztatása szerint a szervezet rendkívüli tisztújító közgyűlése egyhangúlag választotta meg a korábbi válogatott búvárúszót.

"Korábban versenyzőként, később marketing-szakemberként is megtanultam, hogy minden egyes eredmény mögött ott van a befektetett munka. Röviden: amit beleteszünk a szövetségbe, azt fogjuk tudni csak kivenni. Fontos, hogy a világversenyeken jól szerepeljenek a magyarok, de legalább ekkora hangsúlyt fektetünk majd a szabadidős és utánpótlás bázisra, valamint a technikai és a szakmai képzésekre" - hangsúlyozta a 48 éves sportvezető.

Az MBSZ elnöksége több mint fél éve mondott le, a tisztújító közgyűlés eredetileg április 9-re volt kiírva, de a koronavírus-járvány miatt júniusra tolódott.
velemenyezd, 2020. június 23. kedd, 22:08
Október helyett decemberben rendezik a kick-box Európa-bajnokságot
A Nemzeti Versenysport Szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a kontinensviadalra december 5. és 13. között kerül sor az eredeti helyszínen, a törökországi Antalyában.

A sportág európai szervezetének magyar elnöke, Király István megbeszéléseket folytatott a végrehajtó bizottság tagjaival, a nemzetközi szövetséggel, a nemzeti szövetségek vezetőivel és a rendező ország képviselőivel a kialakult helyzetről. A tárgyalásokat követően döntöttek az új időpontról.

Király reményét fejezte ki, hogy a koronavírus-járvány az év végére lehetővé teszi, hogy a korábbiakhoz hasonló indulói létszámú és színvonalú versenyt rendezhessenek meg.

"Egyelőre nem látni pontosan, hogy melyik ország mikor nyitja meg a határait, sőt azt sem, hogy a versenyzők mikor tudnak egyáltalán elkezdeni edzeni. Decemberre normalizálódhatnak annyira a körülmények, hogy talán mindenki el tud majd jönni" - hangsúlyozta.

Hozzátette, a török szervezők és az ország sportvezetése is rugalmasan viszonyult a
velemenyezd, 2020. május 17. vasárnap, 17:01
A 2021-es Világjátékokat is érintheti az olimpia elhalasztása
Az ötkarikás programban nem szereplő sportágak legnagyobb, szintén négyévenkénti seregszemléje, a Világjátékok, amelyet legközelebb a tervek szerint jövő július 15. és 25. között rendeznek meg az egyesült államokbeli Birminghamben.

A jövő nyári Világjátékok megrendezését befolyásolhatja a tokiói olimpia elcsúsztatása, azonban a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) csütörtöki tájékoztatása szerint az IWGA jelenleg még túl korainak tartja, hogy a multisport-eseménnyel kapcsolatban lehetséges változásokról foglaljon állást.

"A konkrétumokhoz több információra van szükségünk, elsősorban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság részéről" - írták közleményükben.

José Perurena, a szervezet elnöke már korábban jelezte: elképzelhető, hogy a játékokat megelőző egyes kvalifikációs versenyeket törölnek vagy elhalasztanak a járvány miatt. Az máris biztos, hogy a szervezet idei közgyűlését április helyett novemberre helyezték át.

A 2021-es, birminghami Világjátékokra 30 sportágban 100 ország 3600
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 14:01
Veres Alex és Szabó Dorina aranyérmet nyert a dublini kick-box világkupán
A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) keddi tájékoztatása szerint Veres a pointfighting szabályrendszerben nyerte meg a 84 kilogrammosok súlycsoportjának küzdelmeit. Újabb sikere jelzi, hogy továbbra is nagyszerű formában van, idén minden versenyen, amelyen elindult, az első helyen végzett.

A nőknél Szabó Dorina nyakába azután akasztottak aranyérmet, hogy a nyílt kategóriában, a Grand Champion versenyszámban mind az öt mérkőzésén verhetetlennek bizonyult. Emellett súlycsoportjában, a 60 kilóban ezüstérmet szerzett. A magyar versenyzők további kilenc bronzérmet nyertek.

Dublinban 33 ország 1600 sportolója indult.
velemenyezd, 2020. március 03. kedd, 11:41
Közel az első százhoz a világranglistán a fallabdázó Farkas Balázs
A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) hétfői tájékoztatása szerint a magyar sportoló három brit játékost győzött le játszmavesztés nélkül a fináléig a profi fallabdázók szövetsége, a PSA versenysorozatába tartozó ötezer dollár összdíjazású viadalon. A döntőben 2-1-re vezetett a japán Kobajasi ellen, ám a torna első kiemeltje fordított és megnyerte az összecsapást.

Farkas - aki a 105. helyen áll a PSA honlapján található februári ranglistán - idei legjobb eredményét érte el.
velemenyezd, 2020. március 02. hétfő, 16:32
Sportág-népszerűsítő könyv jelent meg a sárkányhajózásról
hogy a sárkányhajózás jó kikapcsolódás, a szabadidősport olyan ága, amely sok embert be tud vonzani, s a családok együtt űzhetik. Hozzátette, tavaly saját maga is kipróbálta, a szegedi világbajnokság pedig nagy élmény volt neki és a családjának is.

"Bízom benne, hogy a könyv hatására mások is kedvet kapnak ehhez a sportághoz" - fogalmazott a helyettes államtitkár.

"Nagyon kevés sportszövetség képes arra, hogy egy ilyen könyvet, értékes művet létrehozzon" - mondta Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke, majd hozzátette: ez a sportág képes arra, hogy olyanokat is egy hajóba ültessen, akik korábban nem találkoztak egymással. "Példás a sárkányhajózás közösségépítő ereje" - jelentette ki a sportvezető, aki a folytatásban megemlítette, a könyv nemcsak a sportág történetét, hazai és nemzetközi versenyeit, magyarországi egyesületeit mutatja be, hanem kortörténeti dokumentum is.

A könyv szerzője - egyben a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke -, Járosi Péter a kiadvány születéséről
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 17:02
Tatabányai sikerek a fallabda Magyar Kupában
A Marczibányi téri City Squash Clubban lebonyolított viadalon Budapest és környékének legjobb játékosai mellett Tatabánya, Eger, Debrecen és Szeged is két-két együttessel képviseltette magát, valamint érkezett egy gárda Szombathelyről is.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) keddi tájékoztatása szerint a férfiaknál a jelenlegi elsőszámú hazai játékos, a szeptemberben Eb-negyedik Farkas Balázs mellett Kamocsai Bendegúz, Szebenyi Péter és Farkas János alkotta a tatabányai csapatot. A fiatal együttes a döntőben kiélezett mérkőzésen, 2-1-re bizonyult jobbnak a Budaörsi LE-nél. A bronzérmet a szegedi Marostő I-es gárdája nyerte.

A nőknél a tatabányaiaknál a tizenéves tehetség, Chukwu Hannah társai Farkas Fatime és Harmath Eszter voltak, ők a BSA és az Eger csapatát megelőzve nyerték el a Magyar Kupát.
velemenyezd, 2019. október 29. kedd, 15:05
SOSZ-közgyűlés: Brüll díjat kapott Nagy László, a Budapesti Honvéd SE a legeredményesebb klub
át.

Az ünnepi közgyűléssel együtt megrendezett konferencián Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár előadásában arról számolt be, hogy a Sportcal kimutatása szerint Budapest idén már a harmadik helyet foglalja el a világ globális sportfővárosainak listáján, amelyen 2015-ben még csak a 12. volt.

"Az a célunk, hogy Budapest ezentúl mindig legyen benne Európában a TOP3-ban" - jelentette ki az államtitkár.

Schmitt Pál a sportegyesületeknek a versenysportban betöltött szerepéről beszélt. Azt mondta, hogy az egyesület megfogalmazhatatlanul fontos eleme, illetve alapvető sejtje a magyar sportnak, mert kiválasztja és gondozza a tehetségeket.

Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora a Testnevelési Egyetem fejlesztéseiről tartott előadást, illetve arról beszélt, hogy amíg a korábbi birkózó szövetségi kapitány, Hegedüs Csaba szerint a magyar edzők egykor olyan kezdetleges módszerekkel dolgoztak, mintha "baltával faragták volna a szputnyikot", addig
velemenyezd, 2019. szeptember 20. péntek, 14:51
Fallabda Eb - Farkas Balázs negyedik lett Bukarestben
A Nemzeti Versenysport Szövetség vasárnapi híradása szerint a magyar bajnoki címvédő Farkas a kontinensbajnokság bronzmeccsén 41 perc alatt 3-0-ra kikapott a svájci Nicolas Müllertől.

Hoffmann Péter a 14. helyen zárt, a nőknél a magyar bajnok Chukwu Hannah pedig első vesztes találkozója után minden mérkőzésén győzött, így a vigaszágat megnyerve 17. lett.

Képes Gábor, a Magyar Fallabda Szövetség főtitkára emlékeztetett, hogy Farkas Balázs negyedik helyével beállította a legjobb magyar Európa-bajnoki eredményt, korábban ugyanis Krajcsák Márk végzett már negyedikként kontinensbajnokságon.
velemenyezd, 2019. szeptember 08. vasárnap, 13:31
Fallabda Európa-bajnokság - Farkas Balázs a bronzéremért játszhat
A Nemzeti Versenysport Szövetség szombati tájékoztatása szerint a magyar játékos a négy között a német Raphael Kandrától kapott ki 3-2-re.

A beszámoló szerint Farkas az első két szettben partiban volt a világranglistán jóval előkelőbb helyet elfoglaló riválisával, de elfáradt.

"A pontosságon és a fizikumon kell javítani. A bronzmeccsen mindent kiadok magamból, ami bennem maradt" - fogalmazott Farkas Balázs.

A kontinensviadalon szereplő további magyarok közül Chukwu Hannah a 17-24. helyért folyó rájátszásban győzelemmel fejezte be meccsét, akárcsak a férfiaknál Hoffmann Péter. Utóbbi a 9-16. között a lengyel Filip Jarota elleni összecsapást nyerte meg.

Eredmények:

férfi elődöntő:Raphael Kandra (német) - Farkas Balázs 3-2 (5-11, 7-11, 11-3, 11-4, 11-3)

A 17-24. helyért: Chukwu Hannah - Jacqueline Peychär (osztrák) 3-0 (11-8, 11-3, 11-6)A 9-16. helyért: Hoffmann Péter - Filip Jarota (lengyel) 3-1 (11-6, 15-13, 5-11, 11-6)
velemenyezd, 2019. szeptember 07. szombat, 12:11
Fallabda Európa-bajnokság - Farkas Balázs elődöntős
A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) pénteki tájékoztatása szerint a magyar játékos a négy között a német Raphael Kandrával találkozik.

A kontinensviadalon szereplő további magyarok közül Hoffmann Péter a 9-16. helyért elveszítette első mérkőzését, míg a nőknél Chukwu Hannah a 17-24. helyért zajló rájátszásban mindkét összecsapását megnyerte.
velemenyezd, 2019. szeptember 06. péntek, 09:21
Négy magyar érem a thaiföldi nemzetek közötti sárkányhajó vb-n
A viadalon harminc országból 3335 sárkányhajós, köztük ötven magyar vett részt - számolt be csütörtökön a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ).

Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke, az IDBF alelnöke nemzetközi tisztségében tevékeny szerepet vállalt a verseny előkészítésében, ennek során elég nagy problémát kellett megoldania, karöltve a helyi szervezőkkel.

"A tervezett helyszínen a szokottnál szárazabb időjárás miatt nem volt víz a mederben, így teljesen új versenypályát kellett létrehozni egy víztározó területén. Ezen túlmenően a teljes infrastruktúrát ki kellett építeni a helyszínen. Nagy munka volt, de sikerrel megoldottuk, és kiváló versenyt tudhatunk magunk mögött" - mesélte.

A vb-n a magyar juniorok - U18-asok - három távon is dobogóra állhattak: a 200, az 500 és a 2000 méteres versenyszámban egyaránt a második helyen értek célba. A negyedik érmet a szeniorok szerezték, akik a leghosszabb távon harmadikok lettek.
velemenyezd, 2019. augusztus 29. csütörtök, 13:32
1/11
Képek, videók
egereszolyv_Papp_Gabor _Bb
snbela44
2012. január 15. vasárnap, 08:19
3Papp Gábor - Taormina.jp
johannanna
2010. december 09. csütörtök, 12:12
Papp Gábor- Szentendrei D
johannanna
2010. december 07. kedd, 16:23
magyar királyság címere07
maroka
2020. július 11. szombat, 19:12
ffi foci_magyarok.jpg
maroka
2020. július 07. kedd, 22:49
magyarbőd.jpg
liliana01
2020. június 13. szombat, 18:26
Osztrák-Magyar Monarchia
furaila
2020. június 05. péntek, 01:10
magyar-anyák-1140x520. jpg
menusgabor
2020. május 22. péntek, 21:47
magyar.jpg
liliana01
2020. április 29. szerda, 19:49
Babits Áldás a magyarra.j
menusgabor
2020. április 06. hétfő, 21:16
Ábrányi Él a magyar.jpg
menusgabor
2020. április 06. hétfő, 19:06
A+Magyar+Királyság+cím erp
menusgabor
2020. február 29. szombat, 07:33
Isten áldja meg a magyart
menusgabor
2020. február 15. szombat, 22:25
Címkék
végrehajtó bizottság, Farkas Fatime, magyar juniorok, négy között, kiadvány születéséről, leghosszabb távon, egyesült államokbeli, tatabányai csapatot, török szervezők, Szabó Dorina, könyv nemcsak, Filip Jarota, olimpia elhalasztása, vigaszágat megnyerve, beszámoló szerint, Nemzeti Versenysport Szövetség,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.