Belépés
2020. május 30. szombat | 22. hét | 151. nap | 16:10 | Janka, Zsanett
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tour de Hongrie - A cél változatlanul a Pro Series-kvalifikáció
Szilasi László az MTI-nek adott nyilatkozatban kiemelte: a Pro Series a világelitet jelentő World Tour alatti második legerősebb szint, amelyhez két kommunikációs és egy fontos sportszakmai szempontnak kell megfelelni. Előbbi kettőt - hogy legalább 10 országban sugározzanak a viadalról összefoglalót, a nemzeti csatornán pedig közvetítsék élőben - már ezt megelőzően is teljesítette a Tour de Hongrie: tavaly minden nap élő közvetítéssel jelentkezett az M4 Sport, az utolsó két szakaszt az Eurosport is élőben közvetítette, a tévénézők a világ 195 országában láthattak napi összefoglalókat a magyar körversenyről. A legnehezebben megugorható kritérium alapján pedig összesen legalább 14 World Tour vagy prokontinentális besorolású együttesnek kell részt vennie a viadalon.

"Megmaradt a nagy cél, és örömmel mondhatom, hogy elképesztő érdeklődés van a verseny iránt, nagyon jó úton haladunk a Pro Series-kvalifikáció felé" - szögezte le a versenyigazgató.

"Az, hogy már májusban van World Tour-indulónk, az
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 12:41
Férfi kézilabda NB I - Szeptember 6-án rajtol az új idény
közel állnak a megállapodáshoz, és Rodrígueznek a magyar szövetséggel kötött szerződésében sincs olyan kitétel, hogy ne lehetne klubedző is. Nagy szerint kollégája, egykori csapattársa válogatottbeli munkáját nem befolyásolná a portugáliai vezetőedzői feladat.

A férfiválogatottnak júniusra ki van írva egy tíznapos összetartása, de Nagy László szerint ennek most nincs értelme, hiszen nincs mit felmérni. Októberben lesz a következő hivatalos válogatott hét, az már hasznosabbnak ígérkezik, hiszen a nemzeti csapat már tagja a jövő januári, egyiptomi világbajnokság mezőnyének.

A Telekom Veszprém külföldi játékosai közül már csak a norvég Kent Robin Tönnesen és a francia Kentin Mahé tartózkodik Magyarországon, ők a klubnál végzik a rehabilitációjukat. A régi-új átlövő, Ligetvári Patrik már hazatért Franciaországból, és csatlakozott a csapathoz. Veszprémben heti három alkalommal vannak szinten tartó edzések, a felkészülés pedig július 13-án kezdődik. Előtte minden kerettag egyéni felkészülési programot
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 17:12
Magyarországon a sportorvosi alkalmasságnak nem feltétele a virológiai vizsgálat
sportolók figyelmét, hogy vírusos tünetekkel vagy vírusos betegségekkel ne edzenek a saját, illetve környezetük egészsége érdekében. Ezek a szabályok tehát már eddig is léteztek és használjuk őket, és ebből a szigorból aligha engedünk a közeljövőben" - nyilatkozta. Hozzátette, a sportorvosi alkalmasságot eddig is döntően befolyásolta, hogy az érintett versenyző egészséges legyen.

"Ezért nem gondoljuk, hogy virológiai vizsgálatokat is bevezetnénk a jövőben" - hangsúlyozta. Közölte, miután jelenleg is a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Emberi Erőforrások Minisztériuma utasításait követik, így amennyiben azok szükségét érzik a változtatásnak, akkor természetesen ők is megteszik a lépéseket.

Kiss Marianna kiemelte, a sportvilágban mindig az aktuális járványügyi helyzethez kell igazodniuk, és ha országos szinten vagy a kontinensen a készültség fennáll, akkor a sportegészségügyben sem lehet lazítani.

"Ez is azon területek közé tartozik, ahol a legtovább kell fenntartani a szigort és az
velemenyezd, 2020. május 23. szombat, 17:22
Cavani: Atlético - nem, Inter - lehet
Az olasz sportlap úgy tudja, hogy az Inter évi ötmillió eurós fizetést kínál a 33 éves, 116-szoros uruguayi válogatott csatárnak, aki azzal együtt is hajlik a csapatcserére, hogy a Paris Saint-Germainnél - a jövő hónap végén lejáró szerződése értelmében - évi 16 millióért alkalmazzák.

A nemzeti csapatában ötven gólnál járó Cavani a koronavírus-járvány miatt előbb félbeszakadt, majd befejezettnek nyilvánított francia bajnokságban 14 meccsen szerepelt, és négyszer volt eredményes. Párizsi együtteséhez - olasz csapattól, a Napolitól érkezve - 2013-ban igazolt, és teljes mérlegét tekintve kereken 200 bajnokiján 138 gólt szerzett.
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 14:52
Koronavírus - Maszkokból rendez kiállítást a cseh Nemzeti Múzeum
kezdődően arcmaszkokat már csak a tömegközlekedési eszközökben és a zárt terekben lesz kötelező viselni.

A cseh kormány március közepén Európában az elsők között tette kötelezővé az arcmaszkok általános viseletét a közéletben és a munkahelyeken.

Miután a járvány kezdetekor nagy hiány volt a védőmaszkokból, számos szervezet, kisebb-nagyobb vállalkozás, klubok és magánszemélyek szinte egymással versengve fogtak hozzá a védőeszközök elkészítéséhez. Az arcmaszkok varrása az elmúlt hetekben szinte nemzeti sporttá vált Csehországban.

A nőket gyakran az éppen viselt ruhájukhoz illő maszkkal lehetett látni, a politikusok és közéleti szereplők leginkább a pártlogós vagy nemzeti színű, a régióra, városra, kedvenc sportklubra utaló maszkokban jelentek meg a nyilvánosság előtt. Elterjedtek a népi és a szórakoztató motívumok is.

A prágai Nemzeti Múzeum még április elején felhívást tett közzé, hogy az emberek küldjék el a szerintük rendkívülinek tartott maszkokat, majd szavazzanak azokról, amelyeket
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 09:42
Hamarosan újra indul a lovassport Magyarországon
Lázár Vilmos, a szervezet elnöke az M4 Sportnak adott szerdai interjújában elmondta, speciális helyzetben voltak a koronavírus-járvány miatt kialakult időszakban, ugyanis az edzések megengedettek voltak, sőt, a lovaknak lételemük a mozgás és egészségben is kellett tartani őket.

Hozzátette, minden szakág bevonásával kidolgoztak egy feltételrendszert a rendezők irányába, és azóta már "özönlenek is a nevezések". Megjegyezte, díjugratásban már Pünkösd-hétvégén indulnak a versenyek, egyszerre hat helyszínen, 600 nevezőnek tudtak lehetőséget adni. Lázár Vilmos elmondta, a legeredményesebb szakágban, a fogathajtóknál június elején kisebb viadalokkal kezdenek, majd júliusban már országos versenyeket rendeznek.

Jövőre Budapest adott volna otthont öt szakág - díjugratás, díjlovaglás, para-díjlovaglás, fogathajtás és lovastorna - Európa-bajnokságának, azonban az olimpia új, 2021-es időpontjához való közelség miatt a díjugrató, díjlovagló és para-díjlovas szakágakban nincs lehetőség a kontinensviadalok
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 16:47
Budapest Kupa - Fucsovics Márton: nem álltam le, száz százalékot akarok nyújtani
Az eseménynek otthont adó Nemzeti Edzés Központban rendezett szerdai sajtótájékoztatón - melyre a járványhelyzet miatt a szabad ég alatt került sor - a világranglista korábbi 31. helyezettje elmondta, a márciusi leállás óta folyamatosan profi edzéseken vesz részt."Nem álltam le, jó erőben érzem magam. Nemrég hallottuk edzőmmel, Jancsó Miklóssal, hogy több országban is rendeznek hasonló tornákat, innen jött az ötlet, hogy mi is megpróbáljuk. Ami a nemzetközi folytatást illeti, jó esélyt látok arra, hogy augusztusban vagy legkésőbb szeptemberben újra elinduljanak a versenyek" - jelentette ki a 28 éves játékos.

Az ötletgazda Jancsó Miklós kifejtette, hogy elsősorban a szórakoztatás volt a cél, és örömmel látta, hogy mindenki az első hívó szóra igent mondott.

Juhász Gábor, a szövetség főtitkára közölte, néhány hete még nem gondolta volna, hogy lesz mód lebonyolítani egy csapatversenyt a Nemzeti Edzés Központban.

"Messze van még az újrakezdés, de legalább láthatnak a nézők
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 13:07
Premier League - A Watford kapitánya nem megy edzésre, félti az egészségét és a kisfiát
Talk the Talk internetes műsorban azt nyilatkozta, hogy egyrészt amúgy is légzési nehézségekkel küzdő gyermekét nem akarja "még nagyobb veszélybe" sodorni, másrészt színes bőrűként figyelmeztető számára a statisztikák kockázati mutatója.

"Elég, ha csak egy ember fertőzött a csapatból, én pedig nem akarom hazavinni a vírust. A kisfiam csak öt hónapos, légzési nehézségei voltak, ezért sem akarok úgy hazajönni, hogy még nagyobb veszélynek tegyem ki őt" - nyilatkozta.

Deeney ezt követően utalt a Nemzeti Statisztikai Hivatal adataira, miszerint a színes bőrű, valamint az ázsiai és a vegyes etnikumban élő embereknél négyszer nagyobb valószínűséggel fordul elő a koronavírus, a színes bőrű férfiak és nők esetében pedig csaknem kétszer olyan valószínű, hogy halálos veszély fenyegeti a fertőzötteket, mint az Angliában és Walesben élő fehér bőrűeket.A játékos múlt szerdán egyeztetett a többi PL-csapat kapitányával, illetve orvosi szakértőkkel, ahol elmondása szerint nagyon egyszerű kérdéseket tett
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 14:22
Párizs 2024 - Estanguet: készen állunk a változtatásokra
átalakítani az olimpia hátországát, hogy a játékok DNS-e ne változzon jelentősen" - jelentette ki az elnök, aki szerint arra kell törekedniük, hogy a nézők, szurkolók számára szinte láthatatlan dolgokon spóroljanak, miközben az ötkarikás esemény mindenki számára látványos, azt egyedivé tevő részeihez nem nyúlnak.

Estanguet kijelentette, a személyszállításban és az elszállásolásban nagy spórolási lehetőség rejlik, ennek kapcsán pedig már egyeztettek is a NOB mellett a nemzetközi szövetségekkel és a nemzeti olimpiai bizottságokkal.

"Hiszek abban, hogy a sportolók és újságírók szállítását képesek leszünk hatékonyan megszervezni egy olyan városban, ahol 400 métereként van egy metróállomás" - utalt Estanguet arra, hogy az olimpiák alatt megszokott, az alapvető közösségi közlekedéssel párhuzamosan üzemeltetett olimpiai buszjáratokat a korábbinál hatékonyabban és olcsóbban is meg lehet szervezni.

"Az együttműködés nagyon fontos lesz a költségek csökkentésében, így például nem valószínű, hogy külön
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 10:41
Október helyett decemberben rendezik a kick-box Európa-bajnokságot
A Nemzeti Versenysport Szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a kontinensviadalra december 5. és 13. között kerül sor az eredeti helyszínen, a törökországi Antalyában.

A sportág európai szervezetének magyar elnöke, Király István megbeszéléseket folytatott a végrehajtó bizottság tagjaival, a nemzetközi szövetséggel, a nemzeti szövetségek vezetőivel és a rendező ország képviselőivel a kialakult helyzetről. A tárgyalásokat követően döntöttek az új időpontról.

Király reményét fejezte ki, hogy a koronavírus-járvány az év végére lehetővé teszi, hogy a korábbiakhoz hasonló indulói létszámú és színvonalú versenyt rendezhessenek meg.

"Egyelőre nem látni pontosan, hogy melyik ország mikor nyitja meg a határait, sőt azt sem, hogy a versenyzők mikor tudnak egyáltalán elkezdeni edzeni. Decemberre normalizálódhatnak annyira a körülmények, hogy talán mindenki el tud majd jönni" - hangsúlyozta.

Hozzátette, a török szervezők és az ország sportvezetése is rugalmasan viszonyult a
velemenyezd, 2020. május 17. vasárnap, 17:01
Golovin Vlagyimir kézilabdaedző vállalná a női kapitányi posztot
A junior női nemzeti csapatot is irányító, és az együttessel világ- és Európa-bajnok szakvezető szerdán az M4 Sporton elmondta, csak úgy vállalná a feladatot, ha megtarthatná vezetőedzői pozícióját az MTK-nál, tehát nem főállású kapitány lenne.

"Jobb, ha egy edző folyamatosan munkában van" - indokolta, miért lenne szüksége jelenlegi állására is.

Golovin hozzátette, az is elképzelhető, hogy a Danyi Gábor, Elek Gábor páros marad a felnőtt nemzeti együttes élén, ezért még nem is téma az ő esetleges szerepvállalása, manapság nem ez a legfontosabb kérdés.

A juniorválogatott számára a decemberi, bukaresti világbajnokság lesz a következő jelentős feladat. Az edző közölte, a legutóbbi korosztályos vb-re négy hetet készült a csapat, ennyi idejük most biztosan nem lesz, ráadásul a romániai torna után szinte azonnal kezdődik a felnőtt Európa-bajnokság.

Golovin egyelőre nem tudja, mikor kezdik az alapozást az MTK-val, de jelenleg azt tervezi, hogy július 1-én állnak munkába. Az új bajnoki idény
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 19:50
Sűrű nyár végére, ősz elejére készül a Magyar Rögbi Szövetség
Kiss Antal, a szervezet elnöke az MTI-nek kiemelte: tavaly 2+2 évre kapta meg a magyar szövetség a kétfordulós másodosztályú (Trophy) Eb egyik tornájának megrendezési jogát, és nemcsak az MRGSZ, hanem az európai szövetség (Rugby Europe) számára is nagyon fontos, hogy az idei esemény ne maradjon el.

"Folyamatos az egyeztetés, napi szinten váltok emailt az európai szövetséggel, valamint itthon a szakállamtitkársággal annak érdekében, hogy a körülmények ellenére mégis meg tudjuk rendezni az Eb-t a Budapest Rögbi Centerben, és találjunk számára a versenynaptárban új időpontot" - nyilatkozta az elnök. Hozzátette: a július közepére tervezett női és férfi tornát augusztus végén szeretnék pótolni.

A háromnapos Eb-n 24 csapat venne részt, ami 360 játékost, összesen viszont körülbelül 450 résztvevőt jelent. Amennyiben tehát a rendeletek akkor engedélyezik az 500 főnél nem nagyobb események megrendezését, akkor zárt kapuk mellett nem lenne akadálya a tornának.Kiss Antal kiemelte: nagyon
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 09:57
1/221
Képek, videók
Kvalifikáció
pneerika
2008. augusztus 03. vasárnap, 22:41
Változatlanság-NARANCS
1vargaildyko
2015. szeptember 13. vasárnap, 08:10
Változatlanság-RÓZSASZ ÍN
1vargaildyko
2015. március 17. kedd, 10:27
Változatlanság-KENYÉR
1vargaildyko
2014. október 08. szerda, 10:02
Változatlanság-PILLANG Ó
1vargaildyko
2014. szeptember 09. kedd, 12:54
a változatlan tavaszban.j
klara50
2013. október 22. kedd, 21:03
Paul van Dyk World Tour @
clajcsi
2006. szeptember 22. péntek, 13:01
arpad-apank-indulo-14. png
menusgabor
2018. augusztus 12. vasárnap, 18:43
Induló a költökhöz 01.jpg
chillik
2018. május 12. szombat, 01:27
Induló a költökhöz 02.jpg
chillik
2018. május 12. szombat, 01:26
Indulóban a sziklakert is
wob
2017. március 11. szombat, 14:31
Kalózkapitány indulója 01
chillik
2017. február 25. szombat, 05:37
Kalózkapitány indulója 02
chillik
2017. február 25. szombat, 05:37
Kalózkapitány indulója 03
chillik
2017. február 25. szombat, 05:36
Fiatal életek indulója 01
chillik
2017. február 13. hétfő, 05:29
Címkék
kisfiam csak, együttműködés nagyon, első hívó, norvég Kent, európai szövetség, Kent Robin Tönnesen, szigorból aligha, kétfordulós másodosztályú, Nemzeti Statisztikai Hivatal, legtovább kell, eredeti helyszínen, Premier League, nemzetközi folytatást, tárgyalásokat követően, olyan városban, Jövőre Budapest,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.