Belépés
2018. december 17. hétfő | 51. hét | 351. nap | 09:40 | Lázár, Olimpia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ifjúsági olimpia - Szabó Tünde: rendkívül sikeres a hazai utánpótlás-nevelés
sportpályafutását" - mondta az államtitkár, kiemelve a sportiskolai, a Sport XXI., és a 20 sportágat felölelő Héraklész programokat, valamint a Magyar Sportcsillagok ösztöndíjat.Szabó Tünde jelezte, hogy jelenleg is dolgoznak a Nemzeti Élsport és Utánpótlás-nevelési Képzési Központok, más szóval az akadémia rendszer működtetésén, amely lakóhelytől és anyagi helyzettől függetlenül magasabb szintre tudná emelni az utánpótlás-nevelést."Ezek a szakmai műhelyek a kiválasztástól az olimpiai felkészülésig, magas szintű szakmai felügyelet és irányítás alatt, korszerű, biztonságos infrastrukturális környezetben segítik a fiatal sportolókat, a fizikai edzéseken túl mentális felkészüléssel is, és alkalmazzák a sport- illetve táplálkozástudomány legfrissebb, akár hazai eredményeit" - fogalmazott az államtitkár.Szabó Tünde kiemelte, a tavaly bevezetett Utánpótlás Edző Program fontosságát, amelynek célja egy olyan edzői életpálya biztosítása, amellyel az utánpótlásban dolgozó
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 15:31
Egyetemi sportfesztivál az Orczy-kertben
Az ünnepélyes budapesti megnyitón az Orczy-kertben megjelentek néma felállással emlékeztek meg a szerda este elhunyt négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző Kulcsár Győzőről, az egyetemi sport támogatójáról, akinek halálhíréről percekkel a csütörtöki esemény kezdete előtt szereztek tudomást a résztvevők.

A rendezvényen elhangzott, hogy a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) együttműködésével idén már harmadik alkalommal szervezte meg az egyik legnagyobb egyetemi szabadidősport rendezvényt, a budapesti egyetemi sportfesztivált, ami a központi eseménye az egyetemi sport nemzetközi napja alkalmából országszerte zajló sportprogramoknak.

Kiss Ádám, a MEFS elnöke hangsúlyozta, azt várják, hogy több tízezer egyetemista mozog majd a mai napon a fővárosban és országszerte. Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság elnöke emlékeztetett arra, hogy a szervezet 2015-ben nyilvánította szeptember 20-át az egyetemi sport
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 12:32
ÁSZ: szabálytalanságok a Nemzeti Sportközpontok pénzügyi és vagyongazdálkodásában
Az ÁSZ keddi sajtóközleménye szerint az ellenőrzés során megállapították, hogy az NSK "belső kontrollrendszere nem biztosította a közpénzekkel és a nemzeti vagyonnal való átlátható, szabályszerű, gazdaságos, hatékony és eredményes gazdálkodás feltételeit." Az ÁSZ vizsgálata során problémákat fedezett fel az intézmény szervezeti és működési folyamataiban, illetve belső szabályozottságában, a Margitszigetre tervezett teniszaréna megvalósítását pedig "az átláthatóság, az elszámoltathatóság és az eredményes megvalósítás szempontjából" magas kockázatúnak értékelte, s úgy ítélte meg, hogy a beruházás döntés-előkészítése nem volt megfelelő.

Az ÁSZ álláspontja szerint az NSK belső ellenőrzési rendszerének kialakítása és működtetése nem felelt meg a jogszabályoknak, mindemellett a kockázatkezelési rendszer, valamint az információs és kommunikációs folyamatok működtetése sem volt szabályszerű.

"Az intézmény 2012-2013-ra vonatkozóan nem tette közzé az éves költségvetését, nem alakította ki a
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 12:22
Átadták a több mint kétmilliárd forintból megújult Bárány István Sportuszodát Egerben
Bárány István Sportuszoda reményeink szerint a hazai és nemzetközi vízilabdasport fellegvára lesz" - fogalmazott az államtitkár, hozzátéve, hogy a kompexum versenyek, edzőtáborok és továbbképzések megrendezésére egyaránt alkalmas.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség leköszönő elnöke arról beszélt: az uszoda megújult medencéje volt a bölcsője az elmúlt évszázadban annak a rendkívül eredményes egri úszó- és vízilabdaéletnek, amely Európa- és világbajnokok sora mellett utóbbi sportágban hat olimpiai bajnokot adott Magyarországnak.

Megjegyezte: a vízilabda-szövetség élén eltöltött hat éve alatt a társasági adóból befolyt támogatási források felhasználásakor tudatosan előnyben részesítette a létesítményfejlesztést, ezen belül is az uszodaberuházások támogatását.

E döntés helyességét ez az ünnepi alkalom is alátámasztja - jegyezte meg, rámutatva, hogy a beruházások egyik legfontosabb hozadéka a sportsikerek mellett az, ha "növekvő számú fiatal, középkorú és idősebb ember költ többet
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 17:34
Magyarország vegyespáros curling-világbajnokságot rendezne
Zsuzsanna két lehetőséget lát a cél megvalósítására: az eseménynek vagy a később felépülő Nemzeti Korcsolyázó Központ adhatna otthont, ahol többsávos pályát terveznek, vagy pedig valamelyik város már meglévő jégpályáján kerülne sor a versenyre, de ez utóbbi esetben két hétre ki kellene bérelniük a létesítményt, ami jelentős költséggel járna.

Kate Caithness, a hatvan tagországgal rendelkező világszövetség elnöke arról beszélt, hogy a curling rendkívül népszerű, hiszen egyrészt a phjongcshangi téli olimpiai eseményeit 300 millióan látták a tévéközvetítéseken keresztül, másfelől Kínában 500 jégpályát fognak építeni a 2022-es pekingi ötkarikás játékokig. A WCF első embere büszkén említette meg, hogy a jégkorong mellett a curling az a sportág, amely az idei olimpiához képest Pekingre növelni tudta a résztvevő sportolók számát.

Négy év múlva Kínában az eddigi nyolccal szemben már tíz vegyespáros indulhat az ötkarikás játékokon, s így a sportvezető reméli, hogy magyar versenyzők is ott lesznek a
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 08:57
Kajak-kenu vb - Megvan a 200. és a 201. magyar aranyérem
harmadik lett ebben a számban -, de nem sikerült elérnie a célját, végül ugyanúgy, ahogy az idei Európa-bajnokságon, az ötödik helyen végzett a döntőben. A győzelem - némi meglepetésre - a fehérorosz Hleb Szaladuha, Gyenyisz Mahlaj duóé lett.

Az 500 méteres finálékat magyar részről a kenus Lakatos Zsanett nyitotta, de Hajduékhoz hasonlóan ő sem tudott beleszólni az érmes helyek sorsába, s ő is ötödikként ért célba az orosz, fehérorosz, kanadai trió mögött. A másik magyar kenus, a tíz éve párosban olimpiai bronzérmes Kiss Tamás a középfutam után azt mondta, már az is bravúr, hogy múlt heti hátsérülését és kényszerpihenőjét követően döntőbe jutott, így ott nem is voltak vérmes reményei. A 31 éves csepeli sportoló ennek megfelelően csak egy riválisát tudta megelőzni a nagyon erős mezőnyben, s a nyolcadik helyen zárta a világbajnokságot. A számot a brazil Isaquias Dos Santos nyerte.

A kajakozóknál a kirobbanó erőben lévő szegedi Nádas Bencéért szoríthattak a magyarok, s ő nem is maradt adós a jó
velemenyezd, 2018. augusztus 24. péntek, 18:41
Augusztus 20-i nemzeti ünnep
tisztavatással kezdődik. Budán rendezik meg a mesterségek ünnepét, és ott mutatják be Magyarország tortáját. Bár délután a Szent István-bazilika körüli Szent Jobb-körmeneten részt vesznek a közjogi méltóságok is, az eseményen elsősorban a hívők tisztelegnek Magyarország fővédőszentje előtt. Az ünnepnapot az esti tűzijáték zárja.

Ezen az ünnepen adományozzák a legtöbb állami kitüntetést, köztük a Magyar Szent István-rendet. Magyarország legrangosabb elismerését elsőnek Egerszegi Krisztina ötszörös olimpiai bajnok és Lámfalussy Sándor magyar jegybankár, ,,az euró atyja" vehette át 2013-ban.

Tartalomjegyzék
1 Napja
2 Története
2.1 Középkor és újkor
2.2 Huszadik század
2.3 A rendszerváltás után
3 Ünneplése
3.1 Budapesten
3.2 Székesfehérvárott
3.3 Más településeken
4 Az ünnep kritikája
5 Jogforrások
6 Jegyzetek
7 Kapcsolódó szócikkek
8 További információk
Napja
1083. augusztus 20-án Szent László
evavicus, 2018. augusztus 20. hétfő, 09:56
Költségvetés - Nő a sport és a szabadidős tevékenységek támogatása
A 2019-es költségvetési törvényjavaslatból - amelyet szerda délután tettek közzé az Országgyűlés honlapján - kiderül, hogy a jövő évi előirányzat a sportra és szabadidős tevékenységekre, szolgáltatásokra összesen 307 milliárd forint, a tervezett büdzsé 1,5 százaléka, szemben az idei 224 milliárddal, amely 1,2 százalékot jelent.

A javaslatban a legnagyobb tételt a Nemzeti Olimpiai Központ beruházásának támogatása jelenti: a tervek szerint erre 88,7 milliárd forint jut.

A jövőre Budapesten sorra kerülő Maccabi Európa Játékokra sportinfrastruktúra-fejlesztés címén 14,4 milliárd, míg a megrendezés támogatására további 0,9 milliárd forintot különítenek el.

A Nemzeti Sportközpontok működésére és beruházásaira 15,1 milliárd juthat. Nagyobb tétel a költségvetésben a Hungaroring Sport Zrt. (13,5 milliárd forint), az infrastrukturális fejlesztésekre fordítható Kemény Ferenc Program (9,6 milliárd forint) támogatása, valamint a Bozsik Stadion létesítmény-fejlesztése (3,4 milliárd forint). Az Országos
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 18:12
Költségvetés - Budapesti fejlesztésekre több mint százmilliárd, turisztikára 84 milliárd forint jut
kormányhivatalok. Beruházásokra 4,4 milliárd forintja lesz a hivataloknak. A hivatalok - az ideihez hasonlóan - 41 milliárd forintnyi működési bevétellel számolhatnak.

Külön soron szerepel Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztése, erre közel 109 milliárd forint lesz. Kulcsfontosságú budapesti közlekedési beruházásokra 7,2 millió forint működési és 2 milliárd forint felhalmozási kiadás van tervezve a javaslatban. A Bozsik Stadion fejlesztésére 3,4 milliárd forintot terveznek.

A Nemzeti Olimpiai Központ beruházás támogatásának sorában 2 milliárd forint működési és 88,7 milliárd forint felhalmozási kiadás szerepel.

A javaslatban 50 millió forint van a Bocuse d'Or versenyek támogatására. A Nemzeti Hauszman Tervre az idei 2 milliárd forint helyett jövőre több mint 10 milliárd forint lesz. A Modern városok programra 150 milliárd forint helyett 135 milliárd forintot fordíthat a kormány.

A Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. tőkeemelésére ismét csaknem 107 milliárd forintot irányoz elő a
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 17:32
2018. évi történelmi évfordulók 04. 04.
György történész (+ 2007)
1928 - Maya Angelou amerikai író és költő (+ 2014)
1928 - Balázs Sándor erdélyi magyar filozófus.
1928 - Bud Tinglestad amerikai autóversenyző (+ 1981)
1930 - Simai Mihály közgazdász, az MTA tagja
1931 - Hacser Józsa kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színésznő (+ 2014)
1932 - Anthony Perkins amerikai színész (,,Psycho") (+ 1992)
1932 - Andrej Arszenyjevics Tarkovszkij szovjet-orosz filmrendező (+ 1986)
1933 - Kanizsa Tivadar kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó (+ 1975)
1937 - Portisch Lajos olimpiai bajnok sakkozó, a nemzet sportolója
1939 - Katona Mari modell, manöken
1940 - Dick Attwood (Richard Attwood) brit autóversenyző
1944 - Craig T. Nelson amerikai színész (,,Poltergeist")
1944 - Chikán Attila magyar közgazdász, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja
1946 - Spiró György magyar író, költő, irodalomtörténész, műfordító
1951 - Sára Bernadette magyar színésznő
1952 - Cherie
ametiszt54, 2018. április 06. péntek, 15:26
2018. évi történelmi évfordulók 04. 04.
amerikai író és költő (+ 2014)
1928 - Balázs Sándor erdélyi magyar filozófus.
1928 - Bud Tinglestad amerikai autóversenyző (+ 1981)
1930 - Simai Mihály közgazdász, az MTA tagja
1931 - Hacser Józsa kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színésznő (+ 2014)
1932 - Anthony Perkins amerikai színész (,,Psycho") (+ 1992)
1932 - Andrej Arszenyjevics Tarkovszkij szovjet-orosz filmrendező (+ 1986)
1933 - Kanizsa Tivadar kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó (+ 1975)
1937 - Portisch Lajos olimpiai bajnok sakkozó, a nemzet sportolója
1939 - Katona Mari modell, manöken
1940 - Dick Attwood (Richard Attwood) brit autóversenyző
1944 - Craig T. Nelson amerikai színész (,,Poltergeist")
1944 - Chikán Attila magyar közgazdász, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja
1946 - Spiró György magyar író, költő, irodalomtörténész, műfordító
1951 -
skorpiolilike, 2018. április 06. péntek, 15:25
2018. évi történelmi évfordulók 03. 17.
Rice (Pat Rice) angol, az Arsenal FC másodedzője
1951 - Kurt Russell amerikai színész
1951 - Sydne Rome amerikai színésznő, az aerobic népszerűsítője
1952 - Zsolnay András magyar színész
1954 - Varga Kata magyar színésznő
1955 - Gary Sinise Emmy-díjas amerikai színész
1959 - Josele Garza mexikói autóversenyző
1960 - Szegedi Csaba magyar festőművész
1982 - Steven Pienaar dél-afrikai labdarúgó
1983 - Raul Meireles portugál labdarúgó
1983 - Vajda Attila olimpiai bajnok magyar kenus
1985 - Tugba Karademir török műkorcsolyázó
1986 - Silke Spiegelburg német atléta (rúdugró)
1986 - Edin Dzeko bosnyák labdarúgó
1987 - Bobby Ryan amerikai jégkorongozó
1989 - Kagava Sindzsi japán labdarúgó

Halálozások
180 - Marcus Aurelius római filozófus, császár (* 121)
461 - Szent Patrik, az írek apostola, latin nyelvű vallási művek szerzője, Írország védőszentje (* 385 körül)
1040 - I. Harold angol király (* 1017 körül)
1516 -
ametiszt54, 2018. március 17. szombat, 17:13
1/22
Képek, videók
szabó tünde.png
chillik
2017. november 14. kedd, 14:54
Utánpótlás nevelés
kayak
2008. augusztus 24. vasárnap, 12:18
Akadémiai papírszeletekre
chillik
2018. március 22. csütörtök, 06:13
Akadémiai papírszeletek 0
chillik
2018. február 03. szombat, 05:37
Per az Akadémiával 01.jpg
chillik
2016. november 21. hétfő, 03:52
Per az Akadémiával 02.jpg
chillik
2016. november 21. hétfő, 03:52
Per az Akadémiával 03.jpg
chillik
2016. november 21. hétfő, 03:51
Per az Akadémiával 04.jpg
chillik
2016. november 21. hétfő, 03:51
felcsut Futball akadémia.
megyerimihaly
2015. augusztus 28. péntek, 16:05
2015 zene akademia
relisisi
2015. július 11. szombat, 14:57
28.. Athéni Akadémia.jpg
dnemethk
2013. augusztus 29. csütörtök, 20:36
013_mesterek_es_muhely ek_
csilla663
2011. január 25. kedd, 16:51
Felkészülési torna 2012.
kezikormend
2012. szeptember 28. péntek, 11:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.