Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 03:07 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Magyarországon a sportorvosi alkalmasságnak nem feltétele a virológiai vizsgálat
hogy vírusos tünetekkel vagy vírusos betegségekkel ne edzenek a saját, illetve környezetük egészsége érdekében. Ezek a szabályok tehát már eddig is léteztek és használjuk őket, és ebből a szigorból aligha engedünk a közeljövőben" - nyilatkozta. Hozzátette, a sportorvosi alkalmasságot eddig is döntően befolyásolta, hogy az érintett versenyző egészséges legyen.

"Ezért nem gondoljuk, hogy virológiai vizsgálatokat is bevezetnénk a jövőben" - hangsúlyozta. Közölte, miután jelenleg is a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Emberi Erőforrások Minisztériuma utasításait követik, így amennyiben azok szükségét érzik a változtatásnak, akkor természetesen ők is megteszik a lépéseket.

Kiss Marianna kiemelte, a sportvilágban mindig az aktuális járványügyi helyzethez kell igazodniuk, és ha országos szinten vagy a kontinensen a készültség fennáll, akkor a sportegészségügyben sem lehet lazítani.

"Ez is azon területek közé tartozik, ahol a legtovább kell fenntartani a szigort és az odafigyelést" - közölte.
velemenyezd, 2020. május 23. szombat, 17:22
Koronavírus - Országos tisztifőorvos: ötszáz alá csökkent a kórházban ápoltak száma
Budapesten 15, Fejér megyében két, Komárom-Esztergom megyében nyolc, Pest megyében tíz, Zalában és Nógrádban egy-egy fertőzöttet regisztráltak.

Közölte: eddig 521 egészségügyi dolgozó fertőződött meg koronavírussal, közülük 254-en aktív fertőzöttek, az egészségügyben dolgozók az összes fertőzött 14 százalékát jelentik. 266-an gyógyultak meg, egy beteg hunyt el.

Az országos tisztifőorvos beszélt arról, hogy megkezdődött a hazai koronavírus-vakcina fejlesztése a Debreceni Egyetem és a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) együttműködésében.

Emlékeztetett: az NNK Európában az elsők között izolálta az új koronavírust mintegy 30-40 embertől származó mintából, amely a vakcinafejlesztés alapját képezi. A kutatók vizsgálják a vírustörzseket, és a fejlesztésre legalkalmasabbakat tenyésztik sejtkultúrákban. Jelenleg a sejtkultúrák tesztelését végzik, és a tudományos bizonyítékokat vizsgálják, hogy a vakcina a legmegfelelőbb immunválaszt fejthesse ki a szervezetben - mondta.

Kérdésre válaszolva
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 14:22
Koronavírus - Vádat emeltek egy rémhírterjesztő ellen
Ibolya Tibor közleménye szerint a 30 éves férfi saját - megtévesztően egy kereskedelmi televízió híradójának weboldalára hasonlító - honlapján valótlan tényeket közölt valós újságcikként feltüntetve. A vádlott arról írt, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ bejelentette, Magyarországon megjelent a vírus, többen meg is haltak, és a külügy tájékoztatása szerint az összes Kínába tartó repülőgépjáratot törölték.

A férfi a szövegbe megtévesztő képeket ágyazott, és a cikkeket megjelentette a közösségi médiában is, ahol azokat több ezren megosztották. A közzétett cikkek és az azokban található, pánikkeltésre alkalmas álhírek a magyar lakosság nagyobb csoportjához jutottak el, az emberekből zavart és nyugtalanságot váltottak ki - írta a fővárosi főügyész.

Hozzátette: a férfi célja az volt, hogy a honlapon elhelyezett hirdetések után bevételt szerezzen, amelynek összege a kattintások számától függött.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a férfit azonosította és gyanúsítottként hallgatta
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 09:41
Koronavírus - Megnyitnak öt budapesti strandfürdőt május 30-án
strand várja a vendégeket, június 15-től pedig a Pünkösdfürdői is.

A zárt fürdőket a jelenleg érvényes szabályozás szerint még nem nyithatják meg - tette hozzá.

A strandokon szigorú biztonsági intézkedéseket vezetnek be - hangsúlyozta a vezérigazgató. Kiemelte ugyanakkor: jelentősen csökkenti a strandok befogadóképességét, hogy a látogatóknak személyenként 16 négyzetmétert, a medencékben pedig 4 négyzetméternyi vízfelületet kell biztosítani.

Megkezdték az egyeztetést a Nemzeti Népegészségügyi Központtal, hogy ezt a szabályozást vizsgálják felül az életszerűbb megoldások alkalmazása érdekében - jelezte Szűts Ildikó.

Jegyet venni csak online lehet a cég megújult honlapján, legalábbis a nyitás utáni első időszakban, az online vásárlás lehetővé teszi a vendégek számának nyomon követését is - mondta.

Új szabály, hogy papucs nélkül senki nem mehet be a strandokra. A sorban állóknak másfél méteres távolságot kell tartaniuk egymástól, ezt a tervek szerint felfestett piktogramok is segítik
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 13:12
Koronavírus - MSZP: az állami kórházak voltak a járvány gócpontjai
Kunhalmi Ágnes kedden, az MSZP Facebook-oldalán követhető online sajtótájékoztatóján azon véleményét hangoztatta, hogy nem a kormányzati intézkedéseknek, hanem az emberek fegyelmezettségének és józan eszének köszönhető a járványgörbe ellaposítása.

Március közepén lassult le a járvány terjedése, amikor az első megbetegedésekkor az emberek elkezdtek otthon maradni és maszkot varrtak maguknak, valamint kikényszerítették az iskolák bezárását - jelentette ki.

Ha a Fideszen múlt volna, akkor talán még mindig nyitva lennének az iskolák, a maszkviselés ma sem lenne kötelező, sőt a kórházakból még mindig tesztelés nélkül küldenék vissza a betegeket az idősotthonokba - hangoztatta.

Kunhalmi Ágnes közölte, a kormány hezitált a döntésekkel, minden intézkedést hetekkel korábban kért az ellenzék vagy Karácsony Gergely főpolgármester. A kormány azzal volt elfoglalva, hogy ostoba politikai játszmákba kezdjen és az idősotthonokra terelje a figyelmet a kórházakról - tette hozzá.

Az ellenzéki képviselő
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 12:02
Koronavírus - Életmentő szállítóinkubátort kapott a Semmelweis Egyetem
cégcsoport kedden azt közölte az MTI-vel, hogy Magyarországon évente csaknem nyolcezer újszülött koraszülöttként jön a világra. Az igen apró, gyakran 1500 gramm alatti születési súlyú babákat koraszülött intenzív osztályokon látják el. Ehhez szükség van az úgynevezett transzportinkubátor használatára is, amelyből eddig az intézetnek csak egy darabja volt.

Emlékeztettek, a Semmelweis Egyetem koraszülött intenzív osztályát a járványidőszakban Covid-ellátó központnak nevezte ki az Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

Az osztályon fogadják az egészséges babák mellett a fertőzésgyanús vagy igazoltan covidos édesanyák koraszülöttjeit is.

A vadonatúj szállítóinkubátor segítségével megvalósítható a higiénés szempontok fokozott figyelembevétele is - tették hozzá.

"Egy ilyen inkubátor olyan, mint egy mini intenzív osztály. Az eszköz segítségével a szülőszobáról vagy a császárműtőből biztonságosan szállítható "házon belül" a megszületett újszülött az ellátás végleges helyszínére, a koraszülött
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 11:02
Reprezentatív lett az országos koronavírus szűrővizsgálat
fertőzöttek és átfertőzöttek valós számáról, dinamikájáról. A minták legnagyobb részét a négy hazai orvosképző egyetem munkatársai vették le, de a vizsgálatban segítettek a mentőszolgálat és a vízimentők munkatársai is. A lakosság elérése kapcsán számos üzletlánctól, cégtől érkezett felajánlás, melyekért a szervezők ezúton is köszönetüket fejezik ki. Köszönet illeti a háziorvosokat, a rendőrséget, a polgármestereket és jegyzőket, a helyszíneken segítő munkatársaikat, a szűrőbuszokért a Nemzeti Népegészségügyi Központot, továbbá azokat az országos és vidéki szerkesztőségeket és újságírókat, akik folyamatosan hírt adtak a szűréssel kapcsolatban és segítették a lakosság tájékoztatását.

A jövőben várhatóan legalább két alkalommal megismétlik majd a szűréseket. Két mérés között legalább egy hónapnak kell eltelnie - a jelenlegi adatok alapján várhatóan szeptemberben kerülhet sor a következő országos vizsgálatra.

A H-UNCOVER vizsgálat május 16-án zárult szűrésének részvételi aránya és a
eva6, 2020. május 19. kedd, 08:11
Koronavírus - Országos tisztifőorvos: köszönjük az ápolók áldozatos munkáját!
Müller Cecília az ápolók nemzetközi napjához kapcsolódóan megköszönte az ápolók áldozatos munkáját, amelyet egész életük során végeznek. Közölte: az ápolóknak is köszönhető, hogy már 12 koronavírussal fertőzött beteget vettek le a lélegeztetőgépről a Szent László kórházban, állapotuk stabil. Az említettek közül tizenegy beteg 60 és 79 év közötti, és van egy 40 éves is.

Stabilan, alacsonyan tartják az új fertőződések számát - közölte. Hétfőről keddre 29-cel nőtt a fertőzöttek száma, a gyógyultak száma már ezer fölött van, eddig 425-en hunytak el, az elmúlt 24 órában 4 ember halt meg - ismertette az adatokat.

Az országos tisztifőorvos beszámolt arról is, hogy zajlik a bentlakásos szociális és idősotthonok korábban elrendelt ellenőrzése. Emlékeztetett: ezekben az intézményekben már korábban felvételi zárlatot, látogatási tilalmat és kijárási korlátozást rendelt el.

Közölte, azokban az intézményekben, ahol megjelent a fertőzés, széles körű járványügyi vizsgálat zajlott, több helyen hatósági
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 13:41
Koronavírus - Karácsony: a budapestieknek járnak a fővárosi fertőzöttségi adatok
fertőzöttségi adatokat, mert azokra egyre nagyobb szükség van a város újranyitásának tervezése miatt, de azért is, mert "szaporodnak az ellentmondások, egyre több a tisztáznivaló".

Példaként említette, hogy az operatív törzs szombaton szokásától eltérően nem közölte, hányan vannak kórházban, és hányan lélegeztető gépen.

"Miért maradt ki ez az adat?" - kérdezte Karácsony Gergely.

Szerinte nagyon fontos lenne tudni azt is, miért tűnt el közel négyezer adat egyik napról a másikra a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapjáról. Azt kérdezte, igaz-e a feltételezés, hogy az eltűnt adatok alapján már március elején nagyobb arányú lehetett a fertőzés.

Karácsony Gergely hangsúlyozta, nagyon fontos lenne látni, hány lakossági és intézményi, vagyis elsősorban kórházi fertőzést regisztráltak. A főpolgármester ezzel kapcsolatban megjegyezte, a magánegészségügyben végzett, megbízhatónak tekinthető 1800 teszt 0,3 százaléka lett pozitív.

"Ez is azt a gyanút erősíti: a járvány elsősorban a
velemenyezd, 2020. május 09. szombat, 14:12
Koronavírus - MSZP: a kormány önfényezésre használja a járványt
Az ellenzéki politikus kifejtette, nem tud arról, hogy Európában lenne még egy ország, amely a magyar kormányhoz hasonlóan több mint 6 milliárd forintot költ plakátkampányra a járvány alatt.

"Ezek a fiúk nem tudnak kormányozni, lopni tudnak, propagandát nyomni, azt tudják" - fogalmazott.

Korózs Lajos megismételte, az MSZP 6,5 százalékos, januárig visszamenő nyugdíjemelést, valamint a 100 ezer forint alatti nyugdíjat kapóknak további 20 ezer forint egyszeri kifizetést követel.

A szocialista politikus elmondta, a nagyon alacsony nyugdíjak felzárkóztatásához is ragaszkodnak, ezt a méltányossági nyugdíjemelést pedig nyolc évig lehetne fizetni a kormány mostani plakátkampányából.

Korózs Lajos kitért arra is, hogy a nyugdíjemelést leginkább a "múlt hónapban elszabadult infláció" teszi szükségessé, valamint az, hogy a nyugdíjak jelentősen lemaradtak a nettó átlagbérektől. Utóbbival kapcsolatban elmondta, míg 2015-ben az átlagos nyugdíj a nettó átlagbér 67 százalékát tette ki, addig ez az
velemenyezd, 2020. május 09. szombat, 13:02
Koronavírus - Országos tisztifőorvos: négy napja csökken az új igazolt fertőzöttek száma
Müller Cecília elmondta, hogy a vidéken bevezetett enyhébb szabályok hatását, a járvány alakulását legalább két hétig figyelni kell. "Óvatosan és odafigyelve követjük az eseményeket és a járványt jellemző számokat, hogy lássuk", a szabályok enyhítése "változtat-e a járvány dinamikáján" - fűzte hozzá.

Müller Cecília ismertette az országos adatokat: a fertőzöttek száma 3178, az aktív fertőzötteké 1921, az elmúlt 24 órában 9-en haltak meg, az összes elhunyt száma 392, a gyógyultaké 865. Összesen 99058 tesztet végeztek el.

Az országos tisztifőorvos elmondta: pénteken megállapodást írt alá Kásler Miklóssal, az emberi erőforrások miniszterével és Szilvássy Zoltánnal, a Debreceni Egyetem rektorával egy magyar vakcinagyár alapításáról, hogy Magyarország az oltóanyag gyártás terén is függetlenedhessen.

A nemzeti oltóanyaggyár "érinti a kötelező védőoltásokat és az önként felvehető védőoltásokat is" - tette hozzá.

Müller Cecília elmondta azt is: péntektől a patikák is árulhatnak FFP1, FFP2 és
velemenyezd, 2020. május 08. péntek, 13:42
ami nélkül nem lehet orvoshoz, kórházba menni
volt erre felkészülni, hiszen a múlt csütörtökön jelentette be ezt a kormány.

Jelenleg a piacon féltucat magánszolgáltató végez ilyen vizsgálatot, az árak 30 és 60 ezer forint közöttiek. További gondot okoz, hogy miután a PCR-vizsgálat minősített laboratórium nélkül nem végezhető, a magánszolgáltatók sem tudnak korlátlan számú tesztet vállalni - írja a Népszava.

Ráadásul az sem tisztázott, ki viseli a teszt költségét. Jelenleg nyolc laborban végzik a Nemzeti
Népegészségügyi Központ által megrendelt vizsgálatokat, több magánlabor eddig csak kórházaknak, egészségügyi intézményeknek csinálta a napi maximum 1-2 ezer teszt kielemzését, elvégzését.

Egy magán fogorvos arra is felhívta a figyelmünket, hogy ha ő tesztet rendel, annak eredményéről 36 óra múlva szerezhet legkorábban tudomást, addig kellene a pácienst a rendelőben tartani, vagy ha hazaengedik, másnap már tesztelhetné újra. A közszolgáltatásban is kérdésesnek tartják, hogy hol fogják elvégeztetni azt a
foldinefehereva, 2020. május 04. hétfő, 22:22
1/19
Képek, videók
Magyarországon Nick V.
dandej
2019. október 22. kedd, 12:09
Baglyok magyarországon.jp
dnemethk
2017. február 19. vasárnap, 16:31
Itt Magyarországon
sanci81
2016. február 01. hétfő, 17:44
Sarki fény Magyarországon
pacsakute
2015. március 20. péntek, 07:40
Magyarországon lassan mi
1951anna
2013. április 12. péntek, 07:17
tito magyarországon
lacipecsenye
2013. március 07. csütörtök, 21:29
Nemzeti palota Barcelona.
pacsakute
2020. január 18. szombat, 23:35
9 Bazilika Nemzeti fogada
lovaszmarika
2019. december 12. csütörtök, 16:23
Petőfi a Nemzeti Múzeum l
menusgabor
2019. január 01. kedd, 17:27
Izraeli nemzeti útvonal
dandej
2018. november 25. vasárnap, 19:53
nemzeti-dal.jpg
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 22:38
Nemzeti_dal.jpg
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 22:38
Recsk Nemzeti Emlékpark.j
menusgabor
2018. szeptember 04. kedd, 18:28
nemzeti összet. napja..jp
menusgabor
2018. július 12. csütörtök, 18:03
A nemzeti, aki cukivá vál
menusgabor
2018. június 20. szerda, 21:18
Címkék
összes elhunyt, kötelező védőoltásokat, legtovább kell, megszületett újszülött, nyugdíjak jelentősen, Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, Müller Cecília, vakcinafejlesztés alapját, fővárosi főügyész, eszköz segítségével, ilyen inkubátor, ápolók áldozatos, kormány önfényezésre, zárt fürdőket, Szűts Ildikó, Szent László,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.