Belépés
2019. november 14. csütörtök | 46. hét | 318. nap | 16:06 | Aliz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szálló por - Veszélyes a levegő Kecskeméten és Szegeden
Emellett Debrecenben, Egerben, Miskolcon és Szolnokon is egészségtelen a levegő, tizenegy településen - Budapesten, Dunaújvárosban, Hernádszurdokon, Kazincbarcikán, Oszláron, Putnokon, Sajószentpéteren, Salgótarjánban, Százhalombattán, Tökölön és Vácon - kifogásolt a minősége a levegőhigiénés index alapján.

Azt írták: a gyermekek, az idősek, a légúti, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők a leginkább veszélyeztetettek. A Nemzeti Népegészségügyi Központ ezért nem javasolja, hogy veszélyes, illetve egészségtelen levegőminőségű helyeken hosszabban a szabadban tartózkodjanak, nem ajánlja a kültéri fizikai munkavégzést és a sportolást.

Kiemelték: a kültéri légszennyezők elsődleges forrása a helytelen lakossági fűtési módok alkalmazása, az avar és kerti hulladék égetése, valamint a közlekedés.

A meteorológiai előrejelzés alapján a megélénkülő szél és a csapadék érkeztével kedden várható javulás a levegő minőségében - tették hozzá.
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 13:21
Szálló por - Többfelé javult a levegő minősége
Előző nap néhány helyen még veszélyes, négy településen egészségtelen volt a levegő.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnap a Facebook-oldalán közölte: Debrecenben és Nyíregyházán egészségtelen a levegő. További tizennégy településen - Budapest, Hernádszurdok, Kazincbarcika, Kecskemét, Miskolc, Oszlár, Putnok, Sajószentpéter, Salgótarján, Százhalombatta, Szeged, Szolnok, Tököl, Vác - kifogásolt a levegőminőség.

A szálló por elsődleges forrása a helytelen lakossági fűtési módok alkalmazása, az avar és kerti hulladék égetése, illetve a közlekedés.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a jó idő ellenére nem javasolja az egészségtelen levegőminőséggel jellemezhető településeken a kültéri fizikai munkavégzést, sportolást a gyermekek, az idősek és a légúti, illetve szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedőknek.
velemenyezd, 2019. október 27. vasárnap, 12:21
Szálló por - Sokfelé magas a légszennyezettség
A levegőhigiénés index alapján jellemzően a szálló por koncentráció magas, de valahol a nitrogén-dioxid szint is. Budapest, Dunaújváros, Kecskemét, Nyíregyháza, Szeged, Székesfehérvár és Tököl levegője egészségtelen. További tizenhét településen kifogásolt volt a levegőminőség.

Azt írták: a meteorológiai előrejelzés alapján jelentős javulás csak a jövő hét elején várható a csapadékos idő megérkeztével. A Nemzeti Népegészségügyi Központ az érintett településeken javasolja a szilárd tüzelőanyagok használatának mellőzését, az avar és a kerti hulladékok égetésének tiltását, illetve a gépjárműforgalom korlátozását.

"Környezetünk és egészségünk megóvása közös feladatunk" - fogalmaztak.
velemenyezd, 2019. október 25. péntek, 21:46
Kásler: teljesítette a traumatológusoknak tett ígéretét a kormány
1-jétől érvényes, tehát visszamenőleges.

Kásler Miklós beszámolt az elmúlt másfél évben tett egészségügyi intézkedésekről is, amelyek egy új egészségkultúra kialakítását szolgálják. Elmondta, átalakították a sürgősségi ellátást, megalkották az öt nemzeti programot, az alapellátáshoz kapcsolódóan meghirdették a család- és gyermekorvosi praxisközösségeknek szóló, Három generációval az egészségért című pályázatot, amelynek nemrég írták ki a második körét ötmilliárd forinttal.

Szólt a népegészségügyi szűrésekről, amelyek az emlő- és a méhnyakszűréseket követően a vastagbélrákszűréssel lettek teljesek. Bevezették a 7. osztályos lányok humán papilloma vírus (HPV) elleni ingyenes oltását, és - mint fogalmazott - napirenden van a fiúk HPV-oltása is.

A sürgősségi ellátás megerősítése kapcsán szólt arról, hogy folyamatosan fejlesztik az Országos Mentőszolgálatot is, e program részeként új mentőállomásokat építettek és újítottak fel, de megújult a mentőgépkocsipark és ezek felszereltsége is.

Tovább
velemenyezd, 2019. október 24. csütörtök, 15:51
Többfelé javult a levegő minősége, de néhány helyen továbbra is magas a légszennyezettség
A Nemzeti Népegészségügyi Központ hétfőn az MTI-vel azt közölte: a szokatlanul meleg és száraz időjárás ellenére egészségtelen a levegő Debrecenben és Nyíregyházán. További négy településen (Miskolc, Oszlár, Szeged, Székesfehérvár) kifogásolt a levegőminőség.

Azt írták: a kisméretű aeroszol részecskék (PM10) és a nitrogén-dioxid koncentrációja haladta meg a vonatkozó határértékeket.

A népegészségügyi központ javasolja, hogy az érintett térségekben a gyermekek, a várandós kismamák, az idősebb korúak és a légúti, illetve szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedők kevesebbet tartózkodjanak a szabadban, hogy a káros egészséghatásokat elkerüljék.
velemenyezd, 2019. október 21. hétfő, 13:10
Fővárosi Közgyűlés - Határozatképtelenség miatt elmaradt a rendkívüli ülés
kampányzáró sajtótájékoztatóján közölte: a rendkívüli ülésen nem vesz részt, mert a Karácsony Gergely által benyújtott előterjesztésben foglalt állítások valótlanok, az arra alapozott határozati javaslatok értelmezhetetlenek, "maga a javaslat pedig jogszerűtlen". A főpolgármester azt mondta: az országos tisztifőorvos nyilatkozatával cáfolja az előterjesztésben megfogalmazott állításokat, azt, hogy a patkányfertőzöttség mértéke folyamatosan nőtt volna az utóbbi időben, és a tisztifőorvos a Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai alapján arra a következtetésre jutott, hogy Budapesten járványveszély nem áll fenn. Az adatok szerint a fertőzöttség 2019 augusztusában és szeptemberében már hozzávetőlegesen 25-30 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest - tette hozzá Tarlós István.

A sajtótájékoztatón emlékeztetett arra is, hogy a referenciák valódiságának vizsgálatára Karácsony Gergely feljelentése alapján indult büntetőeljárást a nyomozóhatóság bűncselekmény hiányában megszüntette, mivel
velemenyezd, 2019. október 12. szombat, 22:24
Influenza - Megkezdte munkáját a figyelőszolgálat
A Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján olvasható közlemény szerint a 2019/2020-as influenzaszezonban 1332 háziorvosi és házi gyermekorvosi praxishoz tartozó lakos megbetegedési adatai alapján monitorozzák az influenzaszerű megbetegedések előfordulását.

A kerületi, illetve járási hivatalok a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok közül százat kértek fel arra, hogy rendszeresen küldjenek légúti mintát virológiai vizsgálatra az influenzás panaszokkal hozzájuk forduló betegektől. A virológiai vizsgálatok eredménye alapján hétről hétre nyomon követhető az influenzavírusok megjelenése és terjedése - írták.
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 12:52
Külhoni magyar gyermekegészségügyi szakembereket képeznek Budapesten
A külhoni magyar gyerekek éve és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében megvalósuló esemény megnyitóján Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa azt mondta: harmadszor rendezik meg a szakmai képzést, amelyen idén harminc erdélyi, huszonegy vajdasági és egy felvidéki szakember vesz részt.

A családok támogatása - mutatott rá - szorosan kapcsolódik a nemzetpolitikai célokhoz, ezért is indították el három éve a határon túli gyermekegészségügyi prevenciós szakemberek számára szóló képzést.

A politikus felidézte, hogy a 2010-es kormányváltással "a nagyon messziről és mélyről indult" nemzetpolitika "magasabb polcra került". 2010 és 2014 között, az építkezés időszakában a jogszabályi kereteket alakították ki, 2014 és 2018 között már a szülőföldön boldogulás elősegítése került a fókuszba.

Hozzátette: 2018-ra "rendszerszintűvé" váltak a támogatások, az anyagi és szakmai segítségnyújtás, továbbá az egyházi, társadalmi és civil szervezetek
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 11:41
Főpolgármester-helyettesek: szabálytalan a patkánymentesítési közbeszerzés miatti rendkívüli bizottsági ülés ös
A főpolgármester-helyettesek közölték, hogy megkapták a tervezett ülésre szóló meghívót, és azt tapasztalták, hogy az "összehívás módja súlyos hiányosságokban és hibákban szenved".

A meghívó mellé előterjesztést, döntési javaslatot nem csatoltak, ezzel a bizottság elnöke megsértette a szervezeti és működési (szmsz) szabályzatban foglalt rendelkezéseket. Ezen eljárási hibával összehívott ülésen meghozott döntés érvénytelen - olvasható.

A főpolgármester-helyettesek azt írták: vélelmezhető a rendkívüli bizottsági ülést kezdeményezők azon szándéka, hogy a közbeszerzési bizottságot a nyilvánosság előtt vizsgálóbizottságként akarják feltüntetni politikai kampánycélok érdekében, annak ellenére, hogy az szmsz szerint ideiglenes bizottságot vizsgálati céllal kizárólag a Fővárosi Közgyűlés hozhat létre. Belső vizsgálat elrendeléséről pedig bármely ügyben a főpolgármester dönthet.

A közbeszerzési bizottságnak "nincs sem felhatalmazása, sem hatásköre arra, hogy vizsgálóbizottsággá alakuljon, arra
velemenyezd, 2019. szeptember 23. hétfő, 14:31
Már 60 gyereket kezelnek szalmonella-gyanúval Debrecenben, több beteget nem tudnak fogadni
M. Tóth Ildikó elmondta: az újabb betegek biztonságos ellátása érdekében Berényi Ervin, a klinikai központ elnöke helyettesítő szolgáltató kijelölését kezdeményezte szombat este az országos tisztifőorvosnál.

A nyíregyházi Jósa András Oktatókórház kijelöléséről, valamint a betegek beutalási rendjéről az egyetemet, a mentőszolgálat hajdú-bihari mentésvezetőjét és a hajdúsámsoni háziorvosi ügyeletet még vasárnapra virradó éjjel tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ központi ügyelete - közölte a sajtófőnök.

M. Tóth Ildikó hozzátette: a debreceni klinikai központban és a Kenézy egyetemi kórházban ápoltak közül jelenleg senki sincs életveszélyes állapotban. A gyermekek súlyos, kiszáradásos tünetekkel, magas gyulladásos paraméterekkel érkeztek, intenzív ellátásra azonban eddig nem volt szükség. Ugyanakkor a folyadékpótlás és magas gyulladásos paraméterek, szeptikus tünetek esetén antibiotikumot adnak a rászorulóknak, a kórházat eddig két gyerek hagyhatta el.

Korábbi sajtóértesülések
velemenyezd, 2019. szeptember 22. vasárnap, 13:51
Konferencia: kiemelten fontos a betegbiztonság növelése
környezetre van szükség, amely megvédi a betegeket, de meghatározó a szerepe maguknak a betegeknek és látogatóiknak is. Kiemelte: a legnagyobb problémát a kórházi fertőzések jelentik, de következetes infekciókontroll-gyakorlat segítségével ezeknek akár harminc-ötven százaléka is megelőzhető. A kormánynak is célja a fertőzések mérséklése, ennek érdekében pedig komoly szakmai munka zajlik évek óta - tette hozzá.

Surján Orsolya országos tisztifőorvos-helyettes azt hangoztatta, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szeretne partnere lenni a kormánynak, az egyetemeknek és a kórházaknak a betegbiztonság növelése érdekében. Kifejezte meggyőződését, hogy a betegbiztonsághoz szükség van jogszabályi keretekre, ugyanakkor egyénre és intézményre szabottan kell szabályozni a folyamatokat, amelyeket a dolgozóknak magukévá kell tenniük, emellett pedig együttműködő páciensekre is szükség van a siker érdekében.

Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség elnöke ismertette, milyen nehézségek akadályozzák a
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 17:15
Költségvetés - Elfogadta a parlament az összegző módosító javaslatot
módosítások tovább növelik az oktatási, a kulturális, a szabadidős, a turisztikai, az egyházi fejlesztési célokra szánt forrásokat, valamint a hazai nemzetiségek jövő évi támogatásait a kormány költségvetési javaslatán belüli átcsoportosítások eredményeként.Százmillió forint többletforrást biztosítottak a képviselők az egészségügyi szolgáltatók hatósági szakfelügyelete és az egészségügyi ellátás eredményességét értékelő minőségügyi szakfőorvosi felügyelet operatív feladatainak Nemzeti Népegészségügyi Központon belüli működtetésére.

A Károli Gáspár Református Egyetem Ráday Felsőoktatási Diákotthona újjáépítésére, valamint a tűzkárt szenvedett diákotthonnal egy épületegyüttest képező Dunamelléki Református Egyházkerület székházának felújítására együttesen 3261,4 millió forint plusz jut.

A Révfülöpi Általános Iskola szigetelésének megvalósítására 32 millió forint, a Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola - Alapfokú Művészeti Iskola általános felújítására 100 millió forint, a Magyar Művészeti
velemenyezd, 2019. július 08. hétfő, 15:01
1/9
Képek, videók
bmw 320i kecskeméten.jpg
snbela44
2017. július 31. hétfő, 17:02
Kecskeméten
sanci81
2016. május 21. szombat, 14:44
Naplemente Kecskeméten
sandrew
2013. május 28. kedd, 23:42
MÁV.állomás Kecskeméten..
caris11935
2009. július 12. vasárnap, 10:20
A Zsinagóga Kecskeméten..
caris11935
2009. július 12. vasárnap, 10:13
Kecskeméten
krizsangretanna
2009. április 15. szerda, 19:37
73_sp_kecskemeten_foga dta
mezixy
2009. február 17. kedd, 16:35
Kecskeméten
baggio64
2008. november 24. hétfő, 18:30
1M44 076 Kecskeméten tola
brummologus
2008. augusztus 20. szerda, 19:00
Petőfi Sándor Debrecenben
menusgabor
2019. január 01. kedd, 17:26
havazás Debrecenben 1
taltos1
2016. december 14. szerda, 22:50
Debrecenben
orban47
2015. augusztus 29. szombat, 19:11
Péterem Debrecenben
orban47
2014. július 29. kedd, 14:40
b_ingyen_wifi_debrecen ben
tinka1951
2013. június 30. vasárnap, 09:23
4 Szobrok Debrecenben, a
lovaszmarika
2013. február 28. csütörtök, 16:29
Címkék
rendkívüli ülés, gépjárműforgalom korlátozását, szabadban tartózkodjanak, szerepe maguknak, szokatlanul meleg, kormány költségvetési, népegészségügyi szűrésekről, összegző módosító, kültéri légszennyezők, meteorológiai előrejelzés, dolgozóknak magukévá, politikus felidézte, levegő minősége, következtetésre jutott, kültéri fizikai, Karácsony Gergely,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.