Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 23:46 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lengyel elnökválasztás - Elemző: két világrend ütközött a választáson
Az elemző szerint a legkomolyabb nemzetközi külső befolyás német tulajdonú médián keresztül érkezett, az ellenzéki jelölt, Rafal Trzaskowski varsói főpolgármester "hihetetlen hátszelet" kapott. Ez a médiatulajdonosi kör globalista, liberális világképet víziónál - mutatott rá.

Rosonczy-Kovács Mihály elmondta, ez ellen érthető módon a nemzeti érzelmű lengyel politikai erő fellépett.

Rafal Trzaskowski kampányát "a liberális világrendet előmozdítani kívánó tőke segítette a háttérből" - fogalmazott.
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 22:03
Gulyás Gergely: manapság lázadás konzervatívnak, normálisnak lenni
Nyugat-Európában szembemegy a balliberális fősodorral, azt addig zaklatják, amíg el nem hagyja a közéletet - jegyezte meg a miniszter, hozzátéve: Közép-Európa vált a szabadság terévé.

Az Egyesült Államokban zajló zavargások kapcsán a fideszes politikus a 2006. őszi budapesti tüntetésekre célozva hangsúlyozta: "mi tudjuk, hogy a rendőri brutalitásra nincs mentség", de ez nem indok arra, hogy "eltöröljük a múltat és újraszabjuk a jelent". Amerikában jól szervezett tüntetésekkel manipulálják a társadalmat, cél a nemzeti történelem, a hagyományok és erkölcsök megsemmisítése. Az ottani baloldali média azt sulykolja, hogy a rendőrség és az államhatalom rasszista.

Nyugat-Európában a társadalmakat átalakítják, nemzeti identitásukat lecserélik, a migrációban pedig meglátták az üzleti, politikai, kulturális lehetőségeket - mondta a miniszter.

A liberális szellem, amely eredetileg a legjobbat akarta, a posztmodern elvtelenségével az értelmiséget a nihilizmusba, a tömeget a tanácstalanságba vetette -
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 15:24
Koronavírus - Romániában az ellenzék hátráltatja a karanténtörvény elfogadását
ideiglenes elnöki tisztségét ellátó Marcel Ciolacu házelnök az ülés után kifejtette: a képviselőházi vita során 80 százalékban módosították ugyan a kormány szerinte "rettenetes" törvénytervezetét, de a végső döntés meghozatalában illetékes szenátus nem fogja megszavazni a jogszabályt, amíg Ludovic Orban miniszterelnök nem járul a parlament elé, hogy tisztázza a kormány álláspontját a polgárok szabadságjogainak korlátozásáról.

A PSD azt állítja, hogy a kormányon lévő, Klaus Iohannis államfőhöz közel álló Nemzeti Liberális Párt (PNL) a sajtó által "karanténtörvényként" emlegetett jogszabály által "egészségügyi lágerré" akarja tenni Romániát. A párt egyes tisztségviselői az embereket az utcáról egy tüsszentés miatt önkényesen elhurcoló "egészségügyi rendőrség" rémképével riogatják a közvéleményt.

A jogszabály felhatalmazná a járványügyi operatív törzset, hogy elrendelje a karantént a járvány sújtotta országokból érkezők, vagy a fertőzöttekkel kontaktusba került személyek számára, és jogalapot
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 15:22
Alapjogokért Központ: világtendencia a kormányzati döntéshozatal kiszervezése
kutatásvezető.

Végül hangsúlyozta: Magyarország különleges hely abból a szempontból, hogy más országokkal ellentétben erről a kérdésről nyílt vitát lehet folytatni.

A kutatás megállapítja, hogy az elmúlt évtizedekben rendszeressé váltak azon törekvések, melyek célja, hogy alapvető társadalmi viszonyokat változtassanak meg az állami főhatalmat gyakorló, legitim népképviseleti fórumok megkerülésével, kihagyásával. A szuverén államok pedig szépen lassan azt "veszik észre", hogy hatalmukat, mozgásterüket és a nemzeti létük kereteit külső erők folyamatosan korlátozzák, csökkentik.

Az Európai Unióban az Európai Bizottság egyre inkább átpolitizálódott az elmúlt évtizedekben, az Európai Bíróság működése első évtizedétől erősíti jogköreit, "kvázi alkotmányos" szintre emelve a szerződéseket. Így a föderalisták szinte észrevétlenül és megfellebbezhetetlen módon tudtak erősödni.

Ugyanakkor a strasbourgi emberi jogi bíróság munkatársainál is jól dokumentálható a globális-liberális ideológia
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 12:22
Elemző: George Floyd halála radikalizációhoz vezetett az Egyesült Államokban
sok fehér vásárol fegyvert azzal a céllal, hogy megvédje a templomokat, történelmi személyiségek szobrait. Mindeközben a Fekete Párducok nevű polgárjogi mozgalom a napokban "kétszáz fegyveressel vonult fel", félelmet keltve az emberekben - fűzte hozzá.

Az elemző szerint a balliberális média a feszültség szításával "emberéletekkel játszik".

Hozzátette: a tüntetéseknek abszurd következményeik vannak, az utcára vonulók szobrokat döntenek le, támadják az amerikai politikai berendezkedést és a nemzeti, keresztény szimbólumokat.

A feketék kérdését jelenleg az Egyesült Államokban arra használják, hogy az elnökválasztás évében felforgassák az amerikai társadalmat - vélekedett Párkányi Eszter.

A májusban Minnesotában erőszakos rendőri intézkedés következtében meghalt afroamerikai George Floyd esete után országos tüntetéshullám kezdődött az Egyesült Államokban, és nemcsak a rendőri erőszak ellen, a rendőrség megreformálásért demonstráltak, hanem olyan zászlók, emlékművek, szobrok eltávolításáért
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 10:11
Hatalmas vagyon felett rendelkeznek a vörösbárók
illetve felügyelő bizottsági tagja volt a rendszerváltozást követően. 2004-ben a Gráf közvetett tulajdonában lévő Invest-Group Bóly Rt. szerezte meg az egyik legjelentősebb mezőgazdasági vállalkozást, a Bóly Rt.-t. A privatizáció hatalmas botrányt okozott, mert Gráf és társai áron alul jutottak a céghez és gazdagodtak meg.


Simor András

A Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke jelentős szerepet játszott a devizahitelezés elszabadulásában. Pályafutását a rendszerváltás előtt kezdte az MNB-ben, és itt szerzett kapcsolatai révén gazdagodott meg. 1989-ben az egyik első magyarországi brókercég, a felerészben a Budapest Bank tulajdonában lévő Creditanstalt Értékpapír Rt. vezérigazgatója, ők szervezték a legnagyobb magyarországi tőzsdére lépéseket, indították az első magyar kötvényalapot és az első nyílt végű befektetési alapot. Később a brókercég
menusgabor, 2020. július 04. szombat, 22:00
Fidesz: a járvány megmutatta a baloldal és a Soros-hálózat "gátlástalan hazugsághadjáratát"
magyarok képesek az összefogásra, a közös védekezésre és azt is, hogy az országnak remek orvosai, ápolói, kutatói, rendőrei, katonái és mentősei vannak.

Ugyanakkor a járvány megmutatta azt is, hogy a baloldal és a Soros-hálózat hogyan működteti gátlástalan hazugsághadjáratát, feltárultak azok a módszerek és az a hálózat, amellyel a Magyarország elleni támadásokat végrehajtják - tette hozzá.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint az okok nyilvánvalóak: azért támadják Magyarországot, mert nemzeti elkötelezettségű kormánya van, ami zavarja "a haladó liberálisok és a baloldal" érdekeit.



Úgy fogalmazott: "olyan baloldali bábkormányt akarnak ültetni hatalomba, amely kész kiszolgálni az idegen hatalmak pénzügyi és gazdasági érdekeit, és kész betelepíteni a migránsokat".

Hollik István felhívta a figyelmet arra, hogy ezekhez a támadásokhoz az elmúlt 10 évben is minden alkalmat megragadtak, hiszen hazugsághadjáratot indítottak az alaptörvény, a nemzeti érdekeket érvényesítő döntések, a
velemenyezd, 2020. június 28. vasárnap, 12:10
Besúgással vádolják a Román Nemzeti Bank immár csaknem harminc éve funkcióban levő elnökét
kezdődött el.

Az ítélőtábla csütörtökön hozta nyilvánosságra a vádiratot. E szerint az átvilágító bizottság megállapította a rendelkezésére álló anyagokból, hogy Isarescu Manole fedőnév alatt jelentéseket írt a Securitaténak 1979 és 1989 között. Úgynevezett hálózatot támogató személyként használták, majd 1986-ban már a Román Kommunista Párt is beleegyezett a beszervezésébe.

Az átvilágító bizottság két, kézzel írt jelentésre hivatkozott, az egyik 1985-ből, a másik 1987-ből származik. Ezekben a nemzeti bank későbbi vezetője többek között diplomatákról is jelentett, akik elégedetlenek voltak a nyolcvanas években tapasztalható fűtési gondok miatt, hiszen a Romániában akkor meglehetősen nagy szegénység volt, hiány volt alapvető szükségleti cikkekből és a közműszolgáltatások is akadoztak. Israescu egy másik jelentésben azt írta valakiről, hogy elégedetlen volt a társadalmi helyzettel, a tömegközlekedéssel, a fűtési és élelmiszerellátási gondokkal, a televízióban sugárzott adásokkal. Az átvilágító
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 20:22
Megkezdődött a szavazás az orosz alkotmánymódosításról
jogfolytonosságát, elismeri a történelmileg kialakult állami egységet".

Az alaptörvényben új elem, hogy megtiltja történelemhamisítást, valamint az ország területének elidegenítését célzó tetteket és felhívásokat. A gyermekeket nevezi meg az állampolitika legfontosabb prioritásaként, védi a házasság intézményét, amelyet egy férfi és egy nő szövetségeként határoz meg. Megerősíti az orosz mint "államalkotó nép nyelvének" hivatalos használatát az ország területén, de a köztársaságoknak megengedi, hogy nemzeti nyelveiknek az orosszal egyenrangú államnyelvi státust adjanak.

A VCIOM állami közvélemény-kutató intézet kedden közölt adatai szerint az oroszok 67-71 százaléka szavazna az alkotmánymódosítás mellett, 28-32 százalék pedig ellene. Voksolási hajlandóságát 71, határozott szándékát pedig 51 százalék fejezte ki. A válaszadók mintegy negyede élni kíván az előrehozott szavazás lehetőségével, 60 százalék pedig július 1-jén kívánja leadni szavazatát. A válaszadók 70 százaléka a személyes voksolást
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 12:34
Van egy álmom… – George Floyd halálára
kétfős kórust. Mivel az angol énekeket nem ismertem (sőt még a nyelvet sem annyira), taizéi énekekkel próbálkoztam, de a fogadtatás kiábrándító volt. Különösen a latin nyelvű versszakok keltettek értetlenséget, kérték, hogy ha tehetem, ezekkel ne próbálkozzak máskor. Így igyekeztem minél gyorsabban megtanulni az angol nyelvű egyházi énekeket, melyek dallama a mi Hozsanna gyűjteményünkhöz képest is inkább a protestáns énekekre hasonlít, így viszonylag könnyen ment. A mise közösségében megünnepeltük egymás nemzeti ünnepeit, így például október 23-a alkalmából az énekek és a mise intenciója is ennek jegyében hangzottak el.
Martin Luther King, az amerikai fekete polgárjogi mozgalom Nobel-békedíjas vezetője születésének (1929. január 15.) évfordulója alkalmából 1986 óta január harmadik hétfője nemzeti ünnep és munkaszüneti nap az Egyesült Államokban. Ennek kapcsán a vasárnapi szentmise záróénekének a filmekből is jól ismert Amazing Grace egyházi éneket választottam, és el is mondtam az apropóját. A szentmise
maroka, 2020. június 14. vasárnap, 07:33
Koronavírus - Uniós biztos: az EU fokozza a független média támogatását a dezinformációk terjedésének visszaszo
hangoztatta, hogy a válság megmutatta, miként kezeli az EU - és demokratikus társadalmai - a dezinformáció jelentette kihívást. Leszögezte, a véleménynyilvánítás szabadságának és a demokratikus vitának a biztosítása központi szerepet foglal el az álhírekre adott válaszlépések között. Az Európai Bizottság továbbra is figyelemmel kíséri a tagállamok által a koronavírussal összefüggésben hozott rendkívüli intézkedéseinek uniós jogra és értékekre gyakorolt hatását.

A Magyarországon nemrégiben bejelentett nemzeti konzultációra vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, nemzeti konzultáció megtartására joga van a tagállamoknak. Az unió minden olyan kezdeményezést támogat, amely megadja a szabad véleménynyilvánítás lehetőségét a polgároknak. Szavai szerint az uniós bizottság nem először találkozik azzal, hogy egy tagállam félrevezető megállapításokat tesz a testületre vonatkozóan. Ilyen esetekben, ahogyan ezt már korábban megtette Magyarország esetében, a bizottság közli a tényeket annak érdekében,
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 15:52
Elutasította a román képviselőház, hogy március 15. a romániai magyarság hivatalos ünnepe legyen
Pascan, a - Traian Basescu volt államfő által alapított - Népi Mozgalom Pártjának (PMP) frakcióvezetője szerint a március 15-ről szóló törvénytervezetével az RMDSZ arra akarja kényszeríteni a románokat, hogy ünnepként fogadják el "negyvenezer erdélyi román lemészárlását és háromszáz falu felperzselését", és mindazt a szenvedést és elnyomást, amit szerinte az 1848-as magyar forradalom, a magyar királyság és Erdély uniója jelentett az erdélyi románság számára.

Daniel Gheorghe, a kormányon lévő jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselője azt állította: pártjának nincs kifogása az ellen, hogy a romániai magyaroknak - a roma vagy tatár kisebbséghez hasonlóan - törvénnyel elismert ünnepnapjuk legyen, de szerinte egy másik dátumot kellene választaniuk, mert március 15. a románok számára nem a román-magyar testvériséget jelképezi és olyan, mintha Magyarországon ünnepnappá válna december elseje (az Erdély és a Román Királyság egyesülését kikiáltó 1918-as gyulafehérvári román nemzetgyűlés
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 15:02
1/270
Képek, videók
Elnökválasztás, Las Vegas
mecsery
2013. január 18. péntek, 01:51
Elnökválasztási ünnep.jpg
agica2004
2010. november 30. kedd, 09:23
Mindennapi választások
sanci81
2016. szeptember 21. szerda, 18:55
O.V.- őszi választások.jp
agica2004
2014. július 13. vasárnap, 19:24
választások.jpg
agica2004
2014. május 31. szombat, 16:47
valasztasok-kampany-ba rac
agica2004
2012. szeptember 18. kedd, 11:42
Putyin-választások.jpg
agica2004
2012. március 06. kedd, 16:13
választások
mecsery
2010. december 29. szerda, 19:11
van választásod ? igen
zoltan_szucs
2010. december 12. vasárnap, 17:16
választások
kasztl11
2007. április 25. szerda, 18:05
Rafale -vadász iszlam ell
agica2004
2015. október 02. péntek, 21:15
Rafale-Szu-30 MKI.jpg
agica2004
2014. szeptember 08. hétfő, 10:49
Rafale-4.jpg
agica2004
2014. április 24. csütörtök, 14:41
Rafal Olbinsky képe.jpg
szalai0913
2011. január 11. kedd, 07:20
Rafal Olbinski - The nigh
szalai0913
2011. január 08. szombat, 17:37
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.