Belépés
2020. május 29. péntek | 22. hét | 150. nap | 18:42 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Logisztikai szervezetek intézkedéseket kérnek az árufuvarozás érdekében
Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a LEF közölte, hogy öt pontban foglalta össze a legégetőbb feladatokat, megoldási lehetőségeket.

Rámutattak arra, hogy a kifizetetlen számlák által okozott körbetartozás, a sofőrök csoportos felmondása, a határellenőrzés miatti többórás várakozás, a gépjárművezetők karanténba zárása körüli anomáliák már most súlyos problémákat okoznak az iparágnak, miközben a létfontosságú szállítmányok - élelmiszer, gyógyszer, védőfelszerelés - mennyisége folyamatosan nő.

A LEF tagjai arra kérik a kormányt, hogy biztosítsák egy gyakorló logisztikai szakember részvételét az Operatív Törzsben, valamint egy munkabizottság felállítását, amely a szakmai javaslatok ágazatok közötti kidolgozását koordinálja és a kormány elé terjeszti.

Az egyeztető fórum javasolja, hogy a kormány vonja be a logisztikai ágazatot - közúti-, vasúti-, vízi-, légi árufuvarozás, kapcsolódó szolgáltatások, raktározás, futárszolgálatok, gyártási logisztika - is a kiemelt támogatást igénylő
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 12:41
Gyurcsány: egy közös ellenzéki listára van szükség a 2022-es választásokon
A DK elnöke pártja lakossági fórumán hangsúlyozta: az ellenzéki oldalon a "tűzzel játszik az, aki megengedi, hogy a választáson az ellenzék egymással is versengjen". Azt mondta, ha két listát állítana az ellenzék, akkor azzal a jelenlegi hatalom leváltására készülők megosztanák erőforrásaikat. Az ellenzék az önkormányzati választáson megmutatta, hogy az együttműködés eredményes, és ez 2022-re is a győzelem reményével kecsegtet, emellett a választók is azt igénylik, hogy pusztán a Fidesz és az ellenzék között választhassanak majd - fejtette ki.

"Nekem annyi az ügyem, hogy önöket képviseljem. (.) Ha az ellenzéki szavazók nagyobb részét meg tudom győzni arról, hogy együttműködve győzni fogunk, hogy a közös akaratból közös győzelem, abból közös Magyarország lesz, akkor már nem nagyon érdekel, hogy egyik-másik, magasabb szinten ücsörgő politikus mit akar" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc, hozzátéve: ha az ellenzéki szavazók eldöntik, hogy merre mennek, eldöntik az ellenzék sorsát is.

A pártelnök azt
velemenyezd, 2020. március 04. szerda, 20:32
Ismét a magyar nyelvi jogok ellen tüntettek székelyföldi román szervezetek Bukarestben
Míg tavaly júliusban a kormány székháza előtt demonstráltak a résztvevők az akkor sürgősségi rendelettel hatályba léptetett új közigazgatási kódex ellen, most az elnöki hivatal közelében gyülekeztek.

A Nemzet Útja nevű egyesület felhívására, amelyet a Kovászna, Hargita és Maros megyei Románok Civil Fóruma és más egyesületek is terjesztettek közösségi oldalaikon, több mint száz tüntető érkezett vasárnap személyautókkal és kisbuszokkal Bukarestbe, hogy román nemzeti lobogókat lengetve az elnöki hivatal hátsó bejáratával szemben lévő, az utász hősök - egy oroszlánt mintázó - emlékműve elé vonuljanak, amelyet román nemzeti színű óriáslobogóval kerítettek el és körülálltak.

A tüntetők - akik közül többen román népviseletbe öltöztek - A nemzetállamot a románok vérével írták az alkotmányba és A román nyelv Románia egyedüli hivatalos nyelve feliratú táblákat emeltek a magasba.

A résztvevőkhöz hangosbeszélőn intézett szónoklatában a megmozdulást kezdeményező Mihai Tirnaveanu, a Nemzet Útja
velemenyezd, 2020. március 01. vasárnap, 18:22
Önkormányzat 2019 - Megállapította az országos nemzetiségi választás eredményét az NVB
a leadott az érvényes szavazatok legalább öt százalékát - közös lista esetén legalább tíz százalékát, kettőnél több nemzetiségi szervezet által állított közös lista esetén legalább tizenöt százalékát - nem érte el.

Az NVB hétfői határozatában nemzetiségenként külön állapította meg a választás eredményét, az egyes listák által szerzett mandátumok számát.

E szerint a bolgár országos önkormányzat mind a 15 tagja - mivel csak ez a szervezet állított országos listát - a Magyarországi Bolgárok Egyesületének listájáról szerzett mandátumot.

A görög országos önkormányzatban 6 képviselője van a Magyarországi Görögök Kulturális Egyesülete listájának, 4 a Magyar-Görög Tudományos és Kulturális Üzleti Tanácsnak, 3 a Hellasz Görög-Magyar Kulturális Közhasznú Egyesületének és 2 Görög Ifjúsági Egyesület listájának.

A horvát nemzetiség 31 tagú országos önkormányzatában 23 képviselő a Magyarországi Horvátok Szövetségének listájáról, 8 pedig a Hrvati-Horvátok Egyesület - Soproni "Cakav katedra" Egyesületéről
velemenyezd, 2019. október 21. hétfő, 18:01
Önkormányzat 2019 - Nincs többsége a Lungo Dromnak az OCÖ-ben
Független Cigány Szervezet Országos Szervezete - Központi Szervezet listája 4 mandátumot szerzett. Ez azt jelenti, a Lungo Drom elveszítette többségét az országos önkormányzatban. Öt évvel ezelőtt a Lungo Dromnak 29, a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma Roma Összefogás Pártnak 6, a Roma Polgárjogi Mozgalom B.-A.-Z. Megyei Szervezetének 6, z Roma Polgári Tömörülésnek szintén 6 mandátuma volt.

A görög nemzetiségnél a 15 tagú önkormányzatba 6 tagot küldhet a Magyarországi Görögök Kulturális Egyesülete, 4-et a Magyar-Görög Tudományos és Kulturális Üzleti Tanács, 3-at a Hellasz Görög-Magyar Kulturális Közhasznú Egyesület és 2-t a Görög Ifjúsági Egyesület.

A horvát nemzetiség 31 tagú országos önkormányzatában 23 tagja lesz a Magyarországi Horvátok Szövetségének és 8 a Hrvati-Horvátok Egyesület - Soproni "Cakav katedra" Egyesületnek.

A lengyel nemzetiségnél az országos önkormányzatba a Polonia Nova Közhasznú Kulturális Egyesület 5, a Magyarországi Bem József Lengyel Kulturális Egyesület 4, a
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 16:32
Önkormányzat 2019 - Tízezernél több lakosú települések polgármesterei - Bács-Kiskun megye - EREDMÉNY
százalék)

1. Nyirati Klára (Sikeres Bajáért) - 49,41 százalék (6401 szavazat)

2. Fercsák Róbert (FIDESZ-KDNP) - 44,27 százalék (5735 szavazat)

3. Garami Artúr (Független) - 6,32 százalék (819 szavazat)Kalocsa (100 százalék)

1. Dr. Filvig Géza (FIDESZ-KDNP-KJE) - 45,99 százalék (3295 szavazat)

2. Bolvári Ferdinánd (B-KE) - 31,55 százalék (2260 szavazat)

3. Dr. Bagó Zoltán (Szívből Kalocsa) - 18,48 százalék (1324 szavazat)

4. Faragó László (Szövetségben Városunkért Egyesület-MSZP) - 3,98 százalék (285 szavazat)Kecskemét (100 százalék)

1. Szemereyné Pataki Klaudia (FIDESZ-KDNP) - 50,21 százalék (16 279 szavazat)

2. Lejer Zoltán (SZÖVETSÉG A HÍRÖS VÁROSÉRT) - 37,05 százalék (12 015 szavazat)

3. Dr. Hegedűs Gábor Imre (Független) - 8,50 százalék (2755 szavazat)

4. Faragó Dániel (Mi Hazánk-MIÉP-FKgP) - 4,24 százalék (1376 szavazat)Kiskőrös (100 százalék)

1. Domonyi László Mihály (FIDESZ-KDNP) - 100,00 százalék (3707
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 07:09
Önkormányzat 2019 - Patkós Zsolt (FIDESZ-KDNP-Nemzeti Fórum-Élhető Kiskunmajsa Egyesület) Kiskunmajsa polgármes
A jelöltek sorrendje:1. Patkós Zsolt (FIDESZ-KDNP-Nemzeti Fórum-Élhető Kiskunmajsa Egyesület) - 66,56 százalék (2790 szavazat)2. Faludi Tamás (EKE) - 30,08 százalék (1261 szavazat)

3. Valentovics István (Független) - 3,36 százalék (141 szavazat)
velemenyezd, 2019. október 13. vasárnap, 23:16
Önkormányzat 2019 - Csányi József (Nemzeti Fórum) Kiskunfélegyháza polgármestere
A jelöltek sorrendje:1. Csányi József (Nemzeti Fórum) - 90,53 százalék (9626 szavazat)2. Kolossai János (Veled a Városunkért Egyesület) - 9,47 százalék (1007 szavazat)
velemenyezd, 2019. október 13. vasárnap, 22:27
Önkormányzat 2019 - Nemzetiségi listát állító jelölőszervezeteket bírságoltak meg vissza nem vitt ajánlóívek mi
amely a választópolgárok legalább két százalékának ajánlását összegyűjtötte.

Az országos listák bejelentésére és az ajánlóívek leadására szeptember 10-én 16 óráig volt lehetőség.

A listát állító jelölőszervezeteknek az összes átvett ajánlóívet át kellett adniuk a választási irodának, ajánlóív nem maradhatott náluk. Az NVB-nek minden be nem nyújtott ajánlóív után ezer forint bírságot kellett kiszabnia.

Az NVB ezek alapján a Cigány Önkormányzatok és Roma Civil Szervezetek Érdekvédelmi Egyesületére 28 ezer forint, a Dolgozó Romák Országos Szövetségének Egyesületére szemben 500 ezer forint, a Magyarországi Nemzeti- Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesületére 102 ezer forint, az Észak-Magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége Egyesületre egyezer forint, a Fiatal Romák Országos Szövetségére 28 ezer forint, a Görög Ifjúsági Egyesületre egyezer forint, a Jövő Alakítók Szövetsége Egyesületre 11 ezer forint, a Krug Művészeti Egyesületre ezer forint, a "Lungo drom" Országos Cigány Érdekvédelmi és
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 17:22
Önkormányzat 2019 - Kisorsolta az országos nemzetiségi listák sorrendjét az NVB
Nemzeti Választási Bizottság kedd estig 19 országos nemzetiségi listát vett nyilvántartásba. Az NVB-nek nemzetiségenként ki kellett sorsolnia, hogy a jelölőszervezetek milyen sorrendben kerüljenek fel az országos listás szavazólapra.

Az NVB kilenc nemzetiségnél el tudta végezni a sorsolást, négy nemzetiség (a bolgár, a német, a szlovák és a szlovén) esetében azonban csak egy-egy listát jelentettek be, így azok sorszáma automatikusan 1. lett.A bolgár nemzetiségnél egyedül a Magyarországi Bolgárok Egyesülete állított országos listát, a német nemzetiségnél az Észak-Magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége Egyesület, a szlovákoknál a Magyarországi Szlovákok Szövetsége - Dolina Pestvidéki Szlovákok Regionális Egyesülete, a szlovéneknél pedig a Magyarországi Szlovének Szövetsége.

A görög nemzetiség szavazólapján a négy jelölőszervezet a következő sorrendben szerepel: 1. Magyar-Görög Tudományos és Kulturális Üzleti Tanács, 2. Magyarországi Görögök Kulturális Egyesülete, 3. Görög Ifjúsági Egyesület,
velemenyezd, 2019. szeptember 10. kedd, 19:32
30 éve szabadon Emlékév 15.
földi maradványait sopronkőhidai exhumálásuk után végső nyughelyükre 1991. március 23-án helyezték a magyaróvári temetőben. Azon részt vett és beszédet mondott Antall József miniszterelnök is. A temetőben három mártír nyugszik. Egyikük családi sírhelyen. Ketten a város által adományozott sírban. 1993-ban Rieger Tibor szobrászművész által tervezett különleges síremlékek készültek emlékükre. Alkalmanként ezeken a helyeken is tartanak megemlékezéseket. A sírokat a családok és időnként a helyi ötvenhatos egyesület tartja rendben. Mindkét sír a Nemzeti Sírkert része. 1998-ban a Magyar Demokrata Fórum helyi szervezete emléktáblát állított annak a háznak a falára ( Fő u.23.), ahol Antall József találkozott a szervezőkkel 1991. március 23-án a mártírok újratemetése alkalmából. Az emléktáblánál a régi párttagok és tisztelők Antall József megemlékezéseket szoktak tartani.

A 2015. május 30-án Dohy János akadémiai igazgatóhelyettes tiszteletére állított táblán nem írják professzor úr '56-os
azenujsagom, 2019. augusztus 23. péntek, 04:26
Augusztus 20. - Gulyás: Magyarország nagy teljesítményeknek köszönheti létrejöttét és fennmaradását
Gulyás Gergely úgy fogalmazott: "a nemzeti horizont ma azért is széles, mert óriások vállain állunk".

Hangsúlyozta: "büszkék lehetünk arra, hogy Magyarország Európa egyik legősibb államaként ma is létezik, szabadon él és jövőt tervez, amelyben minden magyarnak helye kell, hogy legyen, éljen bárhol is a világon".

Mindez Szent István király több mint egy évezreddel ezelőtti államalapításának máig termő gyümölcse - mondta Gulyás Gergely.

Felidézte: Szent István foglalta elsőként írásba a törvényt és mutatott példát a jog méltányos és igazságos gyakorlására. Megszervezte a közigazgatást, a korszerű európai hadviselést ötvözte a hagyományos magyar harcmodorral, így korának katonai küzdelmeiből is győztesként tudott kikerülni.

"A maga helyén és a maga hivatásában látta az a országot, szabadnak és függetlennek" - fűzte hozzá.

Szent István tette a kereszténységet a nemzet életének részévé, és "neki is köszönhetjük, hogy a magyar kultúra úgy vált európaivá, hogy meg tudott maradni
velemenyezd, 2019. augusztus 17. szombat, 10:59
1/20
Képek, videók
Rendőr intézkedése
sanci81
2016. február 23. kedd, 16:11
Magyar Civil Szervezetek
kmmmarika
2009. július 28. kedd, 09:52
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Logisztika_03.jpg
zsboya
2008. május 12. hétfő, 11:24
Logisztika_02.jpg
zsboya
2008. május 12. hétfő, 11:24
Logisztika_01.jpg
zsboya
2008. május 12. hétfő, 11:24
Rába Imre, logisztika
erdosgeza
2008. február 23. szombat, 09:23
Logisztika_03
zsboya
2007. szeptember 18. kedd, 19:48
Logisztika_02
zsboya
2007. szeptember 18. kedd, 19:46
Logisztika_01
zsboya
2007. szeptember 18. kedd, 19:43
Operation_Anchorage_lo go.
pipboy
2010. július 28. szerda, 20:16
operation.gif
ignesis
2006. december 18. hétfő, 18:55
Dangerous Operation
speedofpain
2006. augusztus 25. péntek, 19:15
Címkék
Magyarországi Bolgárok Egyesületének, Szívből Kalocsa, magyaróvári temetőben, Roma Polgárjogi Mozgalom, horvát nemzetiség, kiemelt támogatást, létfontosságú szállítmányok, önkormányzati választáson, Észak-Magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége Egyesületre, egyeztető fórum, Hellasz Görög-Magyar Kulturális Közhasznú Egyesület, Lungo Drom, Városunkért Egyesület, Fiatal Romák Országos Szövetségére, évezreddel ezelőtti, választás eredményét,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.