Belépés
2019. november 15. péntek | 46. hét | 319. nap | 19:56 | Albert, Lipót
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Önkormányzat 2019 - Megállapította az országos nemzetiségi választás eredményét az NVB
a leadott az érvényes szavazatok legalább öt százalékát - közös lista esetén legalább tíz százalékát, kettőnél több nemzetiségi szervezet által állított közös lista esetén legalább tizenöt százalékát - nem érte el.

Az NVB hétfői határozatában nemzetiségenként külön állapította meg a választás eredményét, az egyes listák által szerzett mandátumok számát.

E szerint a bolgár országos önkormányzat mind a 15 tagja - mivel csak ez a szervezet állított országos listát - a Magyarországi Bolgárok Egyesületének listájáról szerzett mandátumot.

A görög országos önkormányzatban 6 képviselője van a Magyarországi Görögök Kulturális Egyesülete listájának, 4 a Magyar-Görög Tudományos és Kulturális Üzleti Tanácsnak, 3 a Hellasz Görög-Magyar Kulturális Közhasznú Egyesületének és 2 Görög Ifjúsági Egyesület listájának.

A horvát nemzetiség 31 tagú országos önkormányzatában 23 képviselő a Magyarországi Horvátok Szövetségének listájáról, 8 pedig a Hrvati-Horvátok Egyesület - Soproni "Cakav katedra" Egyesületéről
velemenyezd, 2019. október 21. hétfő, 18:01
Önkormányzat 2019 - Nincs többsége a Lungo Dromnak az OCÖ-ben
Független Cigány Szervezet Országos Szervezete - Központi Szervezet listája 4 mandátumot szerzett. Ez azt jelenti, a Lungo Drom elveszítette többségét az országos önkormányzatban. Öt évvel ezelőtt a Lungo Dromnak 29, a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma Roma Összefogás Pártnak 6, a Roma Polgárjogi Mozgalom B.-A.-Z. Megyei Szervezetének 6, z Roma Polgári Tömörülésnek szintén 6 mandátuma volt.

A görög nemzetiségnél a 15 tagú önkormányzatba 6 tagot küldhet a Magyarországi Görögök Kulturális Egyesülete, 4-et a Magyar-Görög Tudományos és Kulturális Üzleti Tanács, 3-at a Hellasz Görög-Magyar Kulturális Közhasznú Egyesület és 2-t a Görög Ifjúsági Egyesület.

A horvát nemzetiség 31 tagú országos önkormányzatában 23 tagja lesz a Magyarországi Horvátok Szövetségének és 8 a Hrvati-Horvátok Egyesület - Soproni "Cakav katedra" Egyesületnek.

A lengyel nemzetiségnél az országos önkormányzatba a Polonia Nova Közhasznú Kulturális Egyesület 5, a Magyarországi Bem József Lengyel Kulturális Egyesület 4, a
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 16:32
Önkormányzat 2019 - Tízezernél több lakosú települések polgármesterei - Bács-Kiskun megye - EREDMÉNY
százalék)

1. Nyirati Klára (Sikeres Bajáért) - 49,41 százalék (6401 szavazat)

2. Fercsák Róbert (FIDESZ-KDNP) - 44,27 százalék (5735 szavazat)

3. Garami Artúr (Független) - 6,32 százalék (819 szavazat)Kalocsa (100 százalék)

1. Dr. Filvig Géza (FIDESZ-KDNP-KJE) - 45,99 százalék (3295 szavazat)

2. Bolvári Ferdinánd (B-KE) - 31,55 százalék (2260 szavazat)

3. Dr. Bagó Zoltán (Szívből Kalocsa) - 18,48 százalék (1324 szavazat)

4. Faragó László (Szövetségben Városunkért Egyesület-MSZP) - 3,98 százalék (285 szavazat)Kecskemét (100 százalék)

1. Szemereyné Pataki Klaudia (FIDESZ-KDNP) - 50,21 százalék (16 279 szavazat)

2. Lejer Zoltán (SZÖVETSÉG A HÍRÖS VÁROSÉRT) - 37,05 százalék (12 015 szavazat)

3. Dr. Hegedűs Gábor Imre (Független) - 8,50 százalék (2755 szavazat)

4. Faragó Dániel (Mi Hazánk-MIÉP-FKgP) - 4,24 százalék (1376 szavazat)Kiskőrös (100 százalék)

1. Domonyi László Mihály (FIDESZ-KDNP) - 100,00 százalék (3707
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 07:09
Önkormányzat 2019 - Patkós Zsolt (FIDESZ-KDNP-Nemzeti Fórum-Élhető Kiskunmajsa Egyesület) Kiskunmajsa polgármes
A jelöltek sorrendje:1. Patkós Zsolt (FIDESZ-KDNP-Nemzeti Fórum-Élhető Kiskunmajsa Egyesület) - 66,56 százalék (2790 szavazat)2. Faludi Tamás (EKE) - 30,08 százalék (1261 szavazat)

3. Valentovics István (Független) - 3,36 százalék (141 szavazat)
velemenyezd, 2019. október 13. vasárnap, 23:16
Önkormányzat 2019 - Csányi József (Nemzeti Fórum) Kiskunfélegyháza polgármestere
A jelöltek sorrendje:1. Csányi József (Nemzeti Fórum) - 90,53 százalék (9626 szavazat)2. Kolossai János (Veled a Városunkért Egyesület) - 9,47 százalék (1007 szavazat)
velemenyezd, 2019. október 13. vasárnap, 22:27
Önkormányzat 2019 - Nemzetiségi listát állító jelölőszervezeteket bírságoltak meg vissza nem vitt ajánlóívek mi
amely a választópolgárok legalább két százalékának ajánlását összegyűjtötte.

Az országos listák bejelentésére és az ajánlóívek leadására szeptember 10-én 16 óráig volt lehetőség.

A listát állító jelölőszervezeteknek az összes átvett ajánlóívet át kellett adniuk a választási irodának, ajánlóív nem maradhatott náluk. Az NVB-nek minden be nem nyújtott ajánlóív után ezer forint bírságot kellett kiszabnia.

Az NVB ezek alapján a Cigány Önkormányzatok és Roma Civil Szervezetek Érdekvédelmi Egyesületére 28 ezer forint, a Dolgozó Romák Országos Szövetségének Egyesületére szemben 500 ezer forint, a Magyarországi Nemzeti- Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesületére 102 ezer forint, az Észak-Magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége Egyesületre egyezer forint, a Fiatal Romák Országos Szövetségére 28 ezer forint, a Görög Ifjúsági Egyesületre egyezer forint, a Jövő Alakítók Szövetsége Egyesületre 11 ezer forint, a Krug Művészeti Egyesületre ezer forint, a "Lungo drom" Országos Cigány Érdekvédelmi és
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 17:22
Önkormányzat 2019 - Kisorsolta az országos nemzetiségi listák sorrendjét az NVB
Nemzeti Választási Bizottság kedd estig 19 országos nemzetiségi listát vett nyilvántartásba. Az NVB-nek nemzetiségenként ki kellett sorsolnia, hogy a jelölőszervezetek milyen sorrendben kerüljenek fel az országos listás szavazólapra.

Az NVB kilenc nemzetiségnél el tudta végezni a sorsolást, négy nemzetiség (a bolgár, a német, a szlovák és a szlovén) esetében azonban csak egy-egy listát jelentettek be, így azok sorszáma automatikusan 1. lett.A bolgár nemzetiségnél egyedül a Magyarországi Bolgárok Egyesülete állított országos listát, a német nemzetiségnél az Észak-Magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége Egyesület, a szlovákoknál a Magyarországi Szlovákok Szövetsége - Dolina Pestvidéki Szlovákok Regionális Egyesülete, a szlovéneknél pedig a Magyarországi Szlovének Szövetsége.

A görög nemzetiség szavazólapján a négy jelölőszervezet a következő sorrendben szerepel: 1. Magyar-Görög Tudományos és Kulturális Üzleti Tanács, 2. Magyarországi Görögök Kulturális Egyesülete, 3. Görög Ifjúsági Egyesület,
velemenyezd, 2019. szeptember 10. kedd, 19:32
30 éve szabadon Emlékév 15.
földi maradványait sopronkőhidai exhumálásuk után végső nyughelyükre 1991. március 23-án helyezték a magyaróvári temetőben. Azon részt vett és beszédet mondott Antall József miniszterelnök is. A temetőben három mártír nyugszik. Egyikük családi sírhelyen. Ketten a város által adományozott sírban. 1993-ban Rieger Tibor szobrászművész által tervezett különleges síremlékek készültek emlékükre. Alkalmanként ezeken a helyeken is tartanak megemlékezéseket. A sírokat a családok és időnként a helyi ötvenhatos egyesület tartja rendben. Mindkét sír a Nemzeti Sírkert része. 1998-ban a Magyar Demokrata Fórum helyi szervezete emléktáblát állított annak a háznak a falára ( Fő u.23.), ahol Antall József találkozott a szervezőkkel 1991. március 23-án a mártírok újratemetése alkalmából. Az emléktáblánál a régi párttagok és tisztelők Antall József megemlékezéseket szoktak tartani.

A 2015. május 30-án Dohy János akadémiai igazgatóhelyettes tiszteletére állított táblán nem írják professzor úr '56-os
azenujsagom, 2019. augusztus 23. péntek, 04:26
Augusztus 20. - Gulyás: Magyarország nagy teljesítményeknek köszönheti létrejöttét és fennmaradását
Gulyás Gergely úgy fogalmazott: "a nemzeti horizont ma azért is széles, mert óriások vállain állunk".

Hangsúlyozta: "büszkék lehetünk arra, hogy Magyarország Európa egyik legősibb államaként ma is létezik, szabadon él és jövőt tervez, amelyben minden magyarnak helye kell, hogy legyen, éljen bárhol is a világon".

Mindez Szent István király több mint egy évezreddel ezelőtti államalapításának máig termő gyümölcse - mondta Gulyás Gergely.

Felidézte: Szent István foglalta elsőként írásba a törvényt és mutatott példát a jog méltányos és igazságos gyakorlására. Megszervezte a közigazgatást, a korszerű európai hadviselést ötvözte a hagyományos magyar harcmodorral, így korának katonai küzdelmeiből is győztesként tudott kikerülni.

"A maga helyén és a maga hivatásában látta az a országot, szabadnak és függetlennek" - fűzte hozzá.

Szent István tette a kereszténységet a nemzet életének részévé, és "neki is köszönhetjük, hogy a magyar kultúra úgy vált európaivá, hogy meg tudott maradni
velemenyezd, 2019. augusztus 17. szombat, 10:59
Csángó fesztivál hat napon át Jászberényben
zenészei, énekesei.

A fesztivál keretében augusztus 9-én a Nagyboldogasszony Római Katolikus Főtemplomban Folkmisét tartanak, amelyen a moldvai és gyimesi csángókon kívül részt vesznek a külföldi nemzetek és a jászsági csoportok képviselői is.

Augusztus 11-én a Főtér színpadon a Viszontlátásra Jászberény című gálaműsorban erdélyi hagyományőrző táncosok, zenészek, külföldi együttesek lépnek fel, közreműködik a Jártató Ifjúsági Táncegyüttes, a Jászság Népi Együttes , a Jászberényi Hagyományőrző Egyesület és a Zagyva banda.

A rendezvény idején koncertekkel, táncházzal, kiállításokkal, népi gyermekprogramokkal várják a látogatókat. Augusztus 7. és 11. között az Ízek utcáján és terén gasztronómiai különlegességekkel, pálinka- és bormustrával, sörkülönlegességekkel várják a látogatókat.

Augusztus 8-tól 10-ig a Szikra Galéria és Étteremben rendezik meg a VI. Kárpát-Haza Magyar Konferenciát és Üzletember Fórumot a Csángó Fesztivál Alapítvány szervezésében. A rendezvény célja, hogy a
velemenyezd, 2019. július 28. vasárnap, 09:11
Önkormányzat 2019 - Újabb ellenzéki polgármesterjelöltet mutattak be Debrecenben
Egy héttel korábban a Jobbik, a Momentum és az LMP helyi szervezetei jelentették be, hogy közös jelöltjükként Kőszeghy Csanád Ábelt, a Jobbik debreceni önkormányzati frakcióvezetőjét indítják a városvezetői posztért.

Madarasi István, az MSZP debreceni elnöke utalt rá, hogy ezzel végleg lezárultak azok a év elejétől tartó tárgyalások, amelyeken szerették volna elérni, hogy minden választókörzetben egyetlen ellenzéki jelölt induljon a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben.

Pártja álláspontja szerint "a jelenlegi Fidesz-hatalmat csak úgy lehetne megbontani Debrecenben, ha teljes összefogással egyéni választókerületben nyernének ellenzéki jelöltek (...), de egyes politikai pártok nem a jelenlegi városvezetést tekintik ellenfelüknek, hanem a baloldalt" - magyarázta az MSZP elnöke az elmaradt teljes összefogást.

Varga Zoltán közös polgármesterjelölt szerint "erős, ideológiai alapokon nyugvó, őszinte, nyílt, egymás elfogadására és tiszteletére épülő szövetséget kötött" kedden a DK, az MSZP, a
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 16:12
A magyar nyelvi jogok ellen tüntettek székelyföldi román szervezetek Bukarestben
A Kovászna, Hargita és Maros megyei Románok Civil Fóruma, illetve a Nemzet Útja nevű egyesület felhívására több mint száz tüntető érkezett román zászlókat lengetve a tér egy román nemzeti színű óriáslobogóval elkerített sarkába. Többségüket a Fratia Ortodoxa (Ortodox testvériség) feliratú kisbuszok hozták Bukarestbe.

A tüntetők a bukaresti kormány "árulása" ellen tiltakoztak, mivel szerintük a Viorica Dancila szociáldemokrata kormányfő vezette kabinet a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) "zsarolásának" engedve olyan nyelvi jogokat épített be a frissen elfogadott közigazgatási kódexbe, amelyek a második hivatalos nyelvvé teszik Romániában a magyart. Az RMDSZ éppen ellenkezőleg, visszalépésnek tartja az új kódexet az anyanyelv használatának szempontjából.

A közösségi portálokon Stop RMDSZ jelmondattal összehívott tüntetésen a résztvevők közül sokan román népviseletben voltak és többen Nemet mondunk az etnikai autonómiára, Elég a románok diszkriminálásából Románia szívében, Romániában a
velemenyezd, 2019. július 07. vasárnap, 18:01
1/20
Képek, videók
Írások az önkormányzati ú
furaila
2019. június 27. csütörtök, 11:03
gomb_onkormanyzat_jogs zab
martimarti
2015. december 17. csütörtök, 19:37
Újpesti Önkormányzat.JPG
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Újpesti Önkormányzat épül
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Önkormanyzat.JPG
csokegyorgy
2008. augusztus 20. szerda, 10:55
dalmandi önkormányzat
nyuszi111
2007. december 12. szerda, 16:32
Szlovák önkormányzat
jbal
2007. augusztus 07. kedd, 16:45
Önkormányzat/Kat.templ om
kovarygizella
2007. június 15. péntek, 23:50
Önkormányzat épülete
kercaszomor
2007. március 07. szerda, 10:53
Az önkormányzat épülete
matahari51
2007. január 06. szombat, 10:29
Önkormányzat felülről
lenzo
2006. november 07. kedd, 17:43
2002 Nemzetiségi nap - Ta
blackfeet
2010. november 14. vasárnap, 18:36
2002 Nemzetiségi nap - Li
blackfeet
2010. november 14. vasárnap, 18:36
múzeum a nemzetiségi park
kopornyikcsilla
2007. március 13. kedd, 13:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.