Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 11:53 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 5. rész (azonnali kérdések)
állampolgárai számára, az ukrán félnek azonban még időre van szüksége ehhez.

Közölte azt is: meghosszabbodik az érvényessége annak az 50 millió dolláros hitelmegállapodásnak, amelyet Magyarország biztosít ukrajnai infrastrukturális fejlesztésekhez.Szél Bernadett: hány embert küldtek haza a kórházakból?

Szél Bernadett független képviselő arra várt választ: hány embert küldtek haza a kórházakból a koronavírus-járvány miatti kapacitás-biztosítás okán?

Közölte: a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatai szerint február és április között a felére esett vissza a kórházi ágyak kihasználtsága. Kifogásolta, hogy az egészségügyért felelős tárca április elején minden egyes intézménynek előírta a 60 százalékos ágyfelszabadítást, amit csak áprilist közepén korrigáltak úgy, hogy az arányt megyénként kellett biztosítani.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a vírus elleni védekezés sikerességére utalva elmondta: az egymillió lakosra jutó halottak
velemenyezd, 2020. június 02. kedd, 17:02
nem fogad koronavírusos betegeket
Kásler miatt nem fogad koronavírusos betegeket Csányi magánkórháza

Minden más engedély megvan, de az emberminiszter nem adja ki az elrendelő határozatot.
Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere hetek óta nem adja ki azt a határozatot, amely lehetővé tenné, hogy a Budai Egészségközpont Királyhágó utcai, 120 ágyas kórháza koronavírusos betegeket fogadhasson tudta meg a 24.hu. Pedig a Budai Egészségközpont BEK március óta teljes készültségben van csak épp üresen áll.

A tulajdonosok a Csányi Sándor OTP vezér érdekeltségébe tartozó Bonitás 2002 Zrt. és az igazgató, Varga Péter Pál családi cége, a Medikomp Kft. már egy hónappal ezelőtt felajánlották a kórház a teljes fekvőbeteg-kapacitását az operatív törzs számára. Az intézmény tájékoztatása szerint ráadásul az Emmién kívül minden szükséges engedélyt megkaptak, módosították a kórház működési engedélyét és a kijelölő határozat is megszületett. Sőt, az egészségközpont a járványkórházi működésre szóló
foldinefehereva, 2020. április 16. csütörtök, 18:03
Koronavírus - Emmi: új finanszírozási szabályok az egészségügyi dolgozók bérezésének biztosítása érdekében
A közleményben azt írták, a koronavírus járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetben, a halasztható beavatkozások elmaradása miatt, a kórházak jelentős bevételtől estek el. Ezért az egészségügyben dolgozók munkahelyének megőrzése érdekében a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) májustól az egészségügyi szolgáltatók finanszírozásának mértékét átlagfinanszírozással határozza meg.

A NEAK-kal szerződött egészségügyi szolgáltatók a veszélyhelyzetet megelőző időszak háromhavi finanszírozási díja átlagának megfelelő összeget kapnak majd - tették hozzá.

Az átlagfinanszírozás azt a célt szolgálja, hogy az egészségügyi szolgáltatók a veszélyhelyzet ideje alatt is biztonsággal működhessenek, és a hozzájuk forduló betegek rendelkezésére álljanak a készenléti ellátás szabályainak megfelelően.

Tehát, ha a konkrét betegellátás - a járványügyi helyzet miatt - nem is lehetséges, tájékoztassák és tanácsokkal lássák el a hozzájuk forduló nem akut problémával jelentkező betegeket -
velemenyezd, 2020. április 04. szombat, 10:21
Koronavírus - A tisztifőorvos ismét azt kérte az idősektől, hogy maradjanak otthon
de kerülni kell a családi összejöveteleket. Kérdésre válaszolva jelezte: az Ausztriába munkavállalás céljából ingázók is minden esetben átesnek a határon az egészségügyi ellenőrzésen, és aki tüneteket mutat, annál elrendelik a házi karantént.

Azzal kapcsolatban, hogy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő sajtóinformációk szerint adatokat kért a Pécsi Tudományegyetemtől, Müller Cecília annyit mondott: a kórházak mindegyike köteles online adatszolgáltatásra, amelyet a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő tart nyilván. "Minden más adatszolgáltatás felesleges és olykor káros is lehet" - fűzte hozzá.

A vírustesztekkel kapcsolatban a szakember közölte: sokféle van használatban, a legbiztosabb az a laboratóriumi teszt, amelyet Magyarország is használ. Sok fejlesztés van, köztük sok ígéretes - tette hozzá.

Kérdés kapcsán beszélt arról is, hogy a várandósság nem jelent külön kockázati tényezőt a mostani járványban. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a terhesség önmagában is
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 14:12
Emmi: jelentős eredmények az egészségügyben
ebből 42,8 milliárd forintot a kórházak lejárt tartozásának rendezésére, 36,6 milliárd forintot pedig az adósság újratermelődését megelőző intézkedésekre: struktúraváltásra, az ellátás racionalizálására, és a kórház teljesítményének elismerésére.

A kormány célja - mint írták - hogy olyan átfogó és fenntartható finanszírozási rendszer jöjjön létre a járó- és fekvőbeteg ellátásban egyaránt, amelyben elkerülhető az adósság újratermelődése. Ennek kidolgozását az Emmi már megkezdte a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ bevonásával.

A kormány az egészségügyi rendszer működésének olyan, strukturális és finanszírozási szemléletű átalakítását kezdte meg, amely egyidejűleg alkalmas a lakosság egészségi állapotában érdemi előrelépésre és a működési-gazdálkodási folyamatok javítására.

A struktúraátalakítás első lépéseként az Emmi miniszterének javaslatára 2019 szeptemberétől emelkedett a traumatológiai ellátást végző intézmények fix díja, ezen felül 2020.
velemenyezd, 2020. január 01. szerda, 15:31
Emmi: a fogorvosokat és a traumatológusokat foglalkoztató intézmények is megkapták a kormány által ígért forrás
forint egyszeri kiegészítő díjazást kaptak. A heti harminc órában működtetett közfinanszírozott fogorvosi szolgálatok és szakrendelések egyszeri 1,5 millió forintot kaptak, alacsonyabb rendelési idő esetén az összeg időarányosan csökkent.

Emellett negyvenhét traumatológiai ellátást végző intézmény 3,4 milliárd forint pluszforráshoz jutott, jövőre pedig ötven százalékkal, 40 helyett 60 milliárd forintból gazdálkodhatnak. A 2019 utolsó negyedévére járó traumatológiai fix díjat a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő már átutalta az érintett intézményeknek.

Közölték: a fix díjak mellett a 2020. januári teljesítmények elszámolásától az aktív fekvőbeteg-szakellátásban a traumatológiai beavatkozások elszámolása 1,45-ös szorzó alkalmazásával történik, ami további tízmilliárd forint finanszírozási többletet jelent évente az intézményeknek.

Hozzátették: 2020-tól az érsebészeti ellátást végző szolgáltatók fix díjai is emelkednek. Ez 28 intézmény számára évi 2,5 milliárd forintos többletforrást
velemenyezd, 2019. december 20. péntek, 19:12
Emmi: újabb pluszforrás a gyerekek egészségügyi ellátására
Közleményükben azt írták: a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő szerdán megkezdte a pénzek átutalását.

Az Emmi kiemelte, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere döntése értelmében az év végi maradványokból összesen 2,9 milliárd forint pluszforrásokhoz jutnak az egészségügyi intézmények.

A gyermekek ellátása érdekében mintegy 300 millió forintot kapnak az oktatási intézményekben fontos egészségfejlesztő és felvilágosító munkát végező iskola-egészségügyi szolgálatok. Az iskolaorvosok és iskolavédőnők feladatkörébe tartozik a többi között a kötelező védőoltások beadása, a szexuális felvilágosítás, és ők végzik a látás- és a gerincferdülés-szűrést is, emellett egészségnapokat is szerveznek - tette hozzá a szaktárca.

További egymilliárd forintot fordít a kormány az otthoni szakápolásra és hospice ellátásra a magas szintű betegellátáshoz szükséges dolgozói létszám biztosítása, illetve a feladatellátásban részt vevő szolgálatok pénzügyi helyzetének javítása érdekében -
velemenyezd, 2019. december 18. szerda, 16:31
Online pályakövetési rendszerrel segíti a pályaválasztást az ITM
megfelelő tanácsokkal láthassák el, arra is szükség van, hogy pontos képük legyen a pályakezdők munkaerőpiaci helyzetéről - hangsúlyozta.

A rendszerben 138 ezer végzett hallgató tanulmányi és munkaerőpiaci adatai érhetők el anonim módon. Négy évfolyam információit dolgozták fel, és azokat a szakokat vették figyelembe, amelyeken legalább 15-en végeztek egy évben - ismertette az államtitkár.

A felület az Oktatási Hivatal, a Magyar Államkincstár, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, a Pénzügyminisztérium és a Diákhitel Központ adatai alapján működik, anonimizáltan használva az adatokat - mondta.

Schanda Tamás úgy fogalmazott: most különösen aktuális lehet a diplomantul.hu oldal böngészése azoknak, akik továbbtanulni készülnek, mert hamarosan kezdődik a felvételi időszak.

A Diplomás Pályakövetési Rendszer adatai bemutatják, hogy a különböző intézményekben az egyes szakokon végzett fiatalok milyen eredményeket tudnak elérni a munkaerőpiacon. Schanda Tamás
velemenyezd, 2019. december 14. szombat, 14:21
Magyar Nemzet - Izer Norbert: tiszta viszonyok jöhetnek jövőre a hazai egészségügyben
rendszer azok ellen a munkaadók ellen is hatásos lesz, akik nem jelentik be alkalmazottaikat.

Akinek nincs állása, annak havonta egészségügyi szolgáltatási járulékot kell lerónia, amelynek összege idén 7500 forint, ez január 1-jén 7710 forintra nő. Ezzel az EU-ban a magyar közteherviselési rendszer kéri el az egyik legalacsonyabb összeget azért, hogy az adófizetők hozzáférhessenek az egészségügyi ellátórendszerhez - jegyezte meg Izer Norbert. Kiemelte azt is, hogy 271 ezren fizetik az egészségbiztosítási szolgáltatási járulékot, ez havonta nagyjából 2,2 milliárd forintot jelent.

Csak idén 75 ezer olyan embert, úgynevezett "piros lámpás érintettet" azonosított az adóhivatal, aki jogosulatlanul szeretett volna igénybe venni valamilyen társadalombiztosítási szolgáltatást. Kiderült, hogy ők összességében 6,6 milliárd forint egészségügyi szolgáltatási járulékot nem fizettek meg - ismertette Izer Norbert.

Ha a magánszemélynek megszűnik az egészségügyi ellátásra való jogosultsága, a Nemzeti
velemenyezd, 2019. december 14. szombat, 08:51
Nézőpont-konferencia - A gyógyszeripar a magyar gazdaság egyik sikerágazata
február 9-től kötelező használnia az uniós tagállamoknak a gyógyszergyártásban. Ez a vállalatoknak egy egyszeri nagyjából 20 milliárdos kiadással járt, és évente 4-5 milliárdos fenntartási költséget jelent - emelte ki.

Hodász István, az Egis Zrt . vezérigazgatója erről azt mondta, a rendelkezés a betegbiztonság növelésére irányult, azonban az iparági szereplők túlzottnak érzik az uniós intézkedést, az ágazatnak nagy erőfeszítésébe került ezek bevezetése.

Bidló Judit, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) ártámogatási főigazgató-helyettese azt mondta, a gyógyszerhamisítás nem egy markáns történet Európában, igazából az uniós intézkedés nem bír hozzáadott értékkel. Ráadásul - mondta - a szerializációs rendszert nem lehet összekötni más informatikai rendszerrel, így az egészségbiztosító nem tud semmilyen, például gyógyszerforgalmazási adatot kinyerni.

A gyógyszerfinanszírozás kihívásait érintve megemlítette, hogy egyre inkább az tűnik elő, hogy nem a gyógyszer árát, hanem értékét
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 17:52
EBP - Az újbudai Szent Kristóf Szakrendelő 111,3 millió forintért vett új eszközöket
összpontosítanak" - emelte ki Tóvizi Attila, hozzátéve, azon fognak dolgozni, hogy a fejlesztéseket határidőn belül, magas minőségben adják át.Kóti Tamás, a Szent Kristóf Szakrendelő főigazgatója elmondta, az új eszközök nagyban megkönnyítik a kerületben élő gyermekek ellátását, a megvásárolt harminchat orvosi eszközt már használják az orvosok a gyermekszemészeten, a fül-orr-gégészeten, a kardiológián, az urológián és a mozgásszervi részlegen.Jelezte, sikeresen pályáztak a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnél új szakellátási kapacitások befogadására, így már a teljes gyermek-szakellátás elérhető a Szent Kristóf Szakrendelőben.Simicskó István (KDNP), Újbuda országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a kormány célja az emberek mielőbbi gyógyulása, egészségben tartása. Mint mondta, a kormányzat szándéka megjelenik abban is, hogy odafigyel az egészségügyben dolgozók megbecsültségére, bérezésére. Mint mondta, az egészség megőrzésében azonban nagy felelősség hárul az
velemenyezd, 2019. október 01. kedd, 17:22
A MEOSZ egyeztetést kezdeményezett a gyógyászati segédeszközrendszer átalakítására
A szövetségnek az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleménye szerint Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke nyílt levélben fordult Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkárhoz, miután a MEOSZ tudomására jutott, hogy a gyógyászati segédeszközökre (gyse) fordítandó állami források megemeléséért lobbiznak a gyártók és a forgalmazók.

Azt írták: lassan egy éve nincs előrelépés a gyse-rendszer teljes körű szabályozásában, holott korábban megállapodtak a közös cselekvésben. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi államtitkárságán van a MEOSZ által előterjesztett, az orvosok, valamint a gyártók és forgalmazók által támogatott szakmai anyag, amelyre fél év alatt sem érkezett válasz.

Kovács Ágnes szövetségi elnök szerint az egy évvel ezelőtti, az Emmi, a MEOSZ, az Orvostechnikai Szövetség, a Forgalmazók az Egészségért Szövetség, az Ortopéd Cipőkészítők Szövetsége, az OPRA Ortetika, Protetika, Rehabilitáció Szövetség valamint az Egészségügyi Technológiai és Orvostechnikai Szállítók
velemenyezd, 2019. július 01. hétfő, 15:32
1/5
Képek, videók
bernadett kis báránnyal.j
maroka
2020. február 21. péntek, 15:44
bernadett imája0221.jpg
maroka
2020. február 21. péntek, 06:40
bernadett név.jpg
zsokica45
2018. február 24. szombat, 17:46
bernadett név.f.jpg
zsokica45
2018. február 24. szombat, 17:45
Csűri Bernadett Térj vi
maria_kadar_148
2018. február 05. hétfő, 00:14
Bernadett, Brigitta 1990.
katalinkohut
2017. július 02. vasárnap, 03:07
1990. Bernadett.jpg
katalinkohut
2017. július 02. vasárnap, 03:04
Bernadett.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 19:41
Bernadett-.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 19:39
bernadett névv.jpg
zsokica45
2017. január 04. szerda, 20:31
bernadett.jpg
zsokica45
2016. szeptember 01. csütörtök, 16:52
Nemzeti Palota, Barcelona
pacsakute
2020. július 05. vasárnap, 15:27
Etosba Nemzeti Park Namíb
pacsakute
2020. június 04. csütörtök, 22:14
érdekes nemzeti zászlónk0
maroka
2020. június 03. szerda, 14:12
Nemzeti palota Barcelona.
pacsakute
2020. január 18. szombat, 23:35
Címkék
magyar gazdaság, Emberi Erőforrások Minisztériumának, Oktatási Hivatal, otthoni szakápolásra, uniós tagállamoknak, Tóvizi Attila, kormány célja, uniós intézkedést, koronavírus járvány, összeg időarányosan, Varga Péter Pál, felvételi időszak, Nemzeti Adó-, Magyar Nemzet, emberi erőforrások, intézmény tájékoztatása,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.