Belépés
2020. február 25. kedd | 9. hét | 56. nap | 00:20 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kásler: minden feltétel adott a daganatos betegek gyógyításához
modern sugárterápiás eszközpark rendelkezésre áll a gyógyításhoz, és Magyarországon minden rákellenes gyógyszer ingyenesen hozzáférhető, a társadalombiztosítás több mint 350 daganatellenes gyógyszert finanszíroz.

A miniszter úgy fogalmazott, a rákellenes világnap lehetőséget ad arra, hogy ráirányítsa a figyelmet a megbetegedésekre, elsősorban a megelőzés fontosságára.

Emlékeztetett, Magyarországon Európában az elsők között állították össze 1993-ban a nemzeti rákellenes programot, amely az Egészségügyi Világszervezet egyik "alapmunkája" lett.

Mint fogalmazott, a daganatos megbetegedések elleni küzdelemnek több "tétele" van, így az életmód, a táplálkozás, vagy a kémiai rákkeltő anyagok kiszűrése, tehát azok a tényezők, amelyek hozzájárulhatnak a betegség kialakulásához.

A másik fontos lépés a megelőzésben, hogy a daganatokat olyan stádiumban ismerjük fel, amikor még nem okoznak tünetet - mondta, hozzátéve, populációs szintű szűrésre mindössze három szerv - az emlő, a méhnyak és a vastagbél
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 12:52
Koronavírus - BM: elkészült az operatív törzs akcióterve
Az intézkedések célja a fertőzés esetleges magyarországi megjelenésének kiszűrése és lokalizálása, valamint az állami szervek feladatainak összehangolása, ezáltal az egészségügyi és járványügyi intézkedések hatékony megszervezésére - írták.

A terv első hat pontja az Országos Rendőr-főkapitányság számára ír elő intézkedéseket. Elsőként, hogy az ORFK soron kívül tegyen javaslatot a határforgalom ellenőrzésének és a járvány terjedésének megakadályozásra vonatkozó eljárásrendre, a szükséges intézkedésekre és határvédelmi eszközökre.

Kiemelt figyelmet kell fordítani azokra az emberekre, akik Kínából érkeznek, vagy a beutazást megelőző 14 napon belül ott tartózkodtak valamint azokra, akik bizonyítottan fertőzött emberekkel kerültek kapcsolatba - áll a dokumentumban.

Az akcióterv előirányozza hőkamerák szolgálatba helyezését, esetleg további ilyen berendezések megvásárlását vagy bérlését.

A Nemzeti Népegészségügyi Központtal együttműködve ingyenesen elérhető információs vonalat (zöld
velemenyezd, 2020. január 31. péntek, 21:50
Koronavírus - Kásler: Magyarországon nincs beteg, de minden kórház felkészült az esetleges megbetegedésekre
Kásler Miklós hozzátette: az esetleges betegek elkülönítésére a budapesti Szent László kórházat jelölte ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

Hangsúlyozta, hogy a betegség Európában még csak elszórtan jelent meg. A jelenlegi információk szerint Franciaországban három, Németországban egy igazolt esetet találtak, Ausztriában és Romániában egy-egy nem igazolt beteget jelentettek, Magyarországon pedig két esetben merült fel a gyanú, de mindkettőnél kizárták a betegséget.

Kásler Miklós elmondta, a kínai koronavírusról annyit tudunk, hogy a tavaly novemberben megjelent új törzs állatról terjedt emberre, de egymást is megfertőzhetik az emberek.

A tárcavezető kiemelte, hogy a magyar járványügyi rendszer rendkívüli tradíciókkal rendelkezik,már több ízben bizonyította hatékonyságát és felkészültségét.

Müller Cecília országos tisztifőorvos hangsúlyozta: Magyarországon jelenleg új koronavírusos beteg nincs, de nem zárható ki a behurcolás. Az új vírus gyors azonosítására, felfedezésére
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 12:51
Holokauszt-emléknap - Iohannis: az antiszemitizmus visszatérésének veszélye nem múlt el
Rámutatott: Bukarestben tavaly holokausztmúzeumot alapítottak, a romániai oktatásban kiemelt figyelmet szentelnek a holokausztnak, javult az antiszemitizmus visszaszorítását célzó jogszabályi keret. Ugyanakkor zsidó temetőket dúlnak fel az országban, közéleti szereplők hirdetik egyes fajok felsőbbrendűségét, relativizálni próbálják a holokauszt borzalmait és a román történelem "gyűlöletes bűnöseit" dicsőítik - figyelmeztetett a román államfő.

Iohannis szerint Európa sem gyógyult még ki az antiszemitizmusból 75 évvel az auschwitzi haláltábor felszabadítása után: saját kudarcaikat bűnbakgyártással leplezni próbáló politikai vezetők hangolnak a bevándorlók, romák vagy zsidók ellen.

Az antiszemitizmus és idegengyűlölet újbóli "szárba szökkenését" meg kell akadályozni: toleranciára neveléssel, a másság elfogadásának és tiszteletének hirdetésével kell megvédeni a jogállamiságot, demokráciát és egyéni szabadságjogokat - hangoztatta a román elnök.

Klaus Iohannis a román kulturális érdemrenddel
velemenyezd, 2020. január 27. hétfő, 20:12
Horváth Ildikó: a gyógyszerhatóság új laboreszközei nagyban erősítik a betegbiztonságot
Horváth Ildikó elmondta, az OGYÉI az egészségügyi ágazat egyik fontos hatósági és piacfelügyeleti hattárintézménye, amely ezres nagyságrendben végez laboratóriumi vizsgálatokat gyógyszereken, különböző, köztük illegális készítmények összetevőit vizsgálja. Mint mondta, a gyógyszerészeti intézet szorosan együttműködik a társhatóságokkal, így a rendőrséggel és a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal.

Az államtitkár jelezte, a két labordiagnosztikai eszközt az intézet saját forrásból vásárolta meg.

Szentiványi Mátyás, az OGYÉI főigazgatója elmondta, a 90 millió forintos fejlesztés révén két tömegspektrométerrel bővül az intézet laboreszközparkja; az egyik berendezés a gyógyszerhatósági laborban fog működni, a másik az élelmiszertechnológiai labor munkáját segíti.

Ismertetése szerint eddig célzott hatóanyagra, szennyeződésre vagy oldószermaradványokra tudtak méréseket végezni, a két berendezéssel azonban megszűnik az "ismeretlen szennyező" fogalma, hiszen a gépek meghatározzák a mintában lévő összes
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 11:41
Több száz millió forint értékű gyógyszert foglaltak le egy nemzetközi akcióban
A közlemény szerint az Europol támogatásával tavaly október közepén tartott akció fő célja az volt, hogy csökkentsék a bizonytalan eredetű és veszélyes doppingszerek, hamis gyógyszerek, étrend-kiegészítők és gyógyhatású anyagok mennyiségét a piacon. A legnagyobb mennyiségben lefoglalt termékek egy része metamfetamin előállítására alkalmas készítmény, valamint pszichotróp gyógyszer, azaz altató, nyugtató volt.

A lefoglalt készítmények közül néhány ezer hamis volt, de előfordultak eredeti - gyógyszertárakból, kórházakból lopott - szerek is, amelyeket különböző országokba csempésztek vagy az interneten árusítottak.

Magyarországon az ötnapos akció eredményeként a rendőrség 5,5 millió forint értékben foglalt le gyógyszereket, felszámolt egy szervezett bűnözői kört és őrizetbe vett három embert. A lefoglalt szerek többsége - az európai adatokkal ellentétben - a doppingszerek közé tartozott, de nagy mennyiségben foglaltak le olyan gyógyszert is, amelynek hatóanyaga alkalmas metamfetamin
velemenyezd, 2020. január 21. kedd, 12:11
Az EU-ban először Horvátországban indítanak nemzeti tüdőrák-szűrőprogramot
A horvát egészségügyi minisztérium, a mellkasi sebészek társasága és a tüdőgondozó intézetek célja, hogy a következő 5-10 évben 20 százalékkal csökkentse a tüdőrák okozta halálozások számát és ezzel évente több mint 500 életet mentsen meg. A tervek szerint a dohányosok 50 százalékát vonnák be a programba.

Horvátországban évente átlagosan 3000 embernél fedeznek fel tüdőrákot, amelynek leggyakoribb oka a dohányzás. Felmérések szerint az ország lakosságának 31,1 százaléka dohányzik, néhány százalékkal több férfi, mint nő. 2018-ben 3021 tüdőrákos beteget regisztráltak, 2789-en haltak meg a betegségben. Horvátország függetlensége, 1991 óta 80 ezren haltak meg tüdőrákban.

Miroslav Samarzija, a nemzeti program vezető orvosa a sajtónak elmondta: a tüdőrák szűrése és korai diagnosztizálása lehetővé teszi, hogy amennyiben valakinél daganatot fedeznek fel, azt időben eltávolíthassák. Hozzátette: a rendszeres CT-vizsgálatok 20-40 százalékkal csökkenthetik a veszélyeztetett népesség halálozási arányát,
velemenyezd, 2020. január 14. kedd, 16:40
Emmi: jelentős eredmények az egészségügyben
Mint hangsúlyozták: a kormány a jövőben is elkötelezett az egészségügy és az egészségügyi dolgozók támogatásában. 2020-ra 770 milliárddal több jut egészségügyre, mint 2010-ben és közel 184 milliárd forinttal több, mint tavaly.

Az eredmények közül kiemelték, az alapellátás-fejlesztési program részeként meghirdetett "Három generációval az egészségért" pályázat első fordulójában a kormány 6 milliárd forinttal támogatott 79 háziorvosi praxisközösséget, amelyek több mint 130 ezer esetben végeztek vizsgálatokat, adtak tanácsot. A program második fordulójában 64 praxisközösség nyert el támogatást a rendelkezésre álló 4,7 milliárd forintból. Így már 1,2 millió ember számára vált könnyebben elérhetővé a betegségmegelőzés és az egészségfejlesztés. A Magyar Falu Program keretében 186 orvosi rendelő épülhet vagy újulhat meg, összesen 4 milliárd forint értékben. 778 kistelepülésen nyílik lehetőség orvosi eszközök beszerzésére. Szolgálati lakások építésére pedig 5 milliárd forint áll rendelkezésre.

Az
velemenyezd, 2020. január 01. szerda, 15:31
Kásler Miklós: nő az állami fenntartású meddőségkezelési centrumok száma
módszertani, szervezési, tudományos és oktatási központja. Feladata, hogy tartsa a kapcsolatot a szakhatóságokkal, valamint összehangolja és szakmailag irányítja a meddőségi központok hálózati tevékenységét.

A miniszter az állami fenntartású meddőségkezelési intézetek hálózatáról elmondta: a budapestiek mellett vannak intézményeik Győrben, Tapolcán, Pécsen, Szegeden, Kaposváron és Debrecenben. Kiemelte: a jelentős fejlesztéseknek köszönhetően a 12 intézményből 6 esetében rendkívül korszerű egészségügyi viszonyokat tudtak kialakítani, és az egységes ellátás érdekében a fejlesztések nem álltak meg.

Kásler Miklós szólt arról is, hogy a kormány támogatása kiterjed a diagnosztikus tevékenységek mellett a terápiás lehetőségek bővítésére is. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a férfiak és a nők meddőségi diagnosztikájának és gyógyszeres kezelésének is a teljes költségét támogatják.

A 2020 júliusától ingyenessé váló meddőségi vizsgálatok közfinanszírozásba történő bevonására a kormány éves szinten
velemenyezd, 2019. december 20. péntek, 18:52
Nézőpont-konferencia - Kásler: számos pozitív intézkedés történt az egészségügyben az elmúlt években
ösztöndíjak odaítélésével.

Az intézkedések között említette a sürgősségi ellátás megerősítését, rendszerének átszervezését, az egynapos sebészetek fejlesztését. Tízmilliárd forint jutott családbarát szülészetek kialakítására, folyamatos a mentőszolgálat fejlesztése - sorolta. Kiemelte a Közép-kelet-európai Onkológiai Akadémia létrehozását, amelyhez a magyar állam 500 millió forinttal járult hozzá.

Az Egészséges Budapest programról szólva azt mondta, folyamatos a közép-magyarországi régió egészségügyi ellátásának fejlesztése, struktúrájának átalakítása. Ez nem kórházi ágyak megszüntetését jelenti - hívta fel a figyelmet.

Az egészségügyi munkavállalók bérhelyzetének javítása folyamatosan napirenden van - hangoztatta Kásler Miklós, és hozzátette, hogy 2018-tól 2022-ig összességében 72 százalékos alapbéremelés lesz a szakdolgozóknál.

Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium (PM) államtitkára előadásában arról beszélt, hogy egy jól működő gazdasághoz, a versenyképesség fenntartásához
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 20:06
Kásler: orvostörténeti jelentőségű a Magyar Onkológusok Társaságának elmúlt hatvan éve
Közép-Kelet-Európa egyetlen hivatalosan akkreditált rákcentruma, és ezzel Európa első tizennyolc intézetének egyike az Országos Onkológiai Intézet - emelte ki.Kásler Miklós szerint az elmúlt hatvan évben elért eredmények tették lehetővé azt, hogy huszonegy ország részvételével megalakuljon a Közép-kelet-európai Onkológiai Akadémia, amellyel tovább nyílnak a lehetőségek az onkológiai kutatás, gyógyítás és diagnosztika területén.A miniszter kitért arra, hogy az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (eeszt) is jó lehetőség az onkológiai területek fejlesztéséhez, és a rendszer által kínált telemedicina lehetőségeit a betegek is élvezhetik.A kongresszus résztvevőihez szólva azt mondta, ne az egészségügyi szolgáltatás, hanem a lelkesedés, a szív, a klasszikus orvosi mentalitás határozza meg az életüket és a bizalmon alapuló orvos-beteg viszony.A MOT november 28-30-án tartja XXXIII. országos kongresszusát a Pesti Vigadóban, a kiemelt témák között szerepel
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 16:58
Krónika 5. rész (kérdések, azonnali kérdések)
átvilágítása folyamatban van - mondta.

A hazai fogyasztók folyamatos ellátásának érdekében az erőműre a jövőben is szükség lesz - hangoztatta meggyőződését az államtitkár.

LMP: hogyan lehet megoldani a gyógyszerhiányt?

Csárdi Antal (LMP) azt kérdezte, hogy a kormány milyen megoldásokat kínál a gyógyszerhiány ellen.

Rétvári Bence, az Emmi államtitkára kijelentette, az a cél, hogy minden beteg számára biztosítani tudják a gyógyszereket. Hozzátette, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet folyamatosan vizsgálja, hogy milyen gyógyszerekből milyen készletek állnak rendelkezésre, mikre van szükség, illetve milyen helyettesítő gyógyszereket lehet behozni.

A Lakitelek Népfőiskolát bírálta a Jobbik

A Lezsák Sándor "megalomániájáról" beszélő Brenner Koloman (Jobbik) azt kifogásolta, hogy súlyos és aránytévesztő beruházásokat hajtanak végre a Lakitelek Népfőiskolán. Az Országgyűlés alelnöke az elmúlt években közel 35 milliárd forintot kapott az adófizetők pénzéből
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 15:32
1/36
Képek, videók
Vak-GYÓGYÍTÁSa.jpg
katolikusokoldala
2018. június 10. vasárnap, 12:48
jézus gyógyitása0222.jpg
maroka
2018. február 23. péntek, 20:01
RELAX_A LÉLEK GYÓGYÍTÁSA
astropapa58
2017. február 06. hétfő, 08:01
A lélek gyógyítása.jpg
pacsakute
2015. október 06. kedd, 21:39
00021413 Rák gyógyítása h
sarkadykati
2012. május 24. csütörtök, 10:16
ima a rák gyógyitásáért.j
rochlitzne
2010. szeptember 01. szerda, 10:57
Rákbetegek gyógyításáért.
margoboszi
2010. augusztus 07. szombat, 22:07
Rákbetegek gyógyításáért.
cipello
2010. július 15. csütörtök, 15:55
Magyarországon Nick V.
dandej
2019. október 22. kedd, 12:09
Baglyok magyarországon.jp
dnemethk
2017. február 19. vasárnap, 16:31
Itt Magyarországon
sanci81
2016. február 01. hétfő, 17:44
Sarki fény Magyarországon
pacsakute
2015. március 20. péntek, 07:40
Magyarországon lassan mi
1951anna
2013. április 12. péntek, 07:17
tito magyarországon
lacipecsenye
2013. március 07. csütörtök, 21:29
Címkék
határforgalom ellenőrzésének, közlemény szerint, antiszemitizmus visszaszorítását, Kásler Miklós, Nemzeti Népegészségügyi Központtal, elmúlt években, tárcavezető kiemelte, intézkedések célja, esetleges megbetegedésekre, kiemelt témák, adófizetők pénzéből, tavaly novemberben, rendszer által, szükséges intézkedésekre, jelenlegi információk, mintában lévő,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.