Belépés
2019. december 10. kedd | 50. hét | 344. nap | 05:41 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szijjártó: Magyarország és Szerbia kapcsolata az együttműködésről és a folyamatos építkezésről szól
védő rendőröknek és katonáknak - leszögezte, a kerítés állni fog, és megálljt parancsol minden illegális bevándorlónak.

Magyarország és Szerbia között folyamatosan épülnek az új határátkelők, hogy megszűnjenek az olyan észszerűtlen és méltatlan helyzetek, mint hogy az egymástól öt percre található Kübekháza és Rábé lakói 50 kilométeres kerülővel látogathattak el a szomszédos településre - tudatta a politikus.

Az új átkelő a két ország között a kilencedik, az elmúlt években átadottak sorában a negyedik. A magyar szerb határon így átlagosan csak 18 kilométer a távolság két átkelő között - közölte a miniszter.

Hozzátette: a program folytatódik, előkészítik a Baja-Zombor átkelő kialakítását, a hercegszántói átkelő teherforgalmi fejlesztést, technológiai újításokat vezetnek be Röszkén a zsúfoltság csökkentésére és tervezik a Szeged-Szabadka vasútvonal felújítását.

Szerbia Magyarország első számú kereskedelmi partnere Közép-Európa déli részén, tavaly akét ország közötti forgalom elérte a
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 16:01
A DreamWorks Jetikölyök című animációja a kasszasikerlista csúcsán
debütált film ezzel már 58,5 millió dolláros (18 milliárd forintos) bevételnél tart Észak-Amerikában, a külföldi jegyeladásokkal együtt pedig már 107,1 millió dollárt (33 milliárd forintot) söpört be.

A Wall Street pillangói 11,47 millió dolláros (3,5 milliárd forintos) jegyeladással került a harmadik helyre a listán. A produkció eddigi amerikai bevétele már több mint 80 millió dollár (24,5 milliárd forint), a nemzetközi piacokon pedig eddig 15 millió dollárt (4,6 milliárd forintot) keresett.

A negyedik helyre egy horrorfolytatás, Az - Második fejezet futott be 10,4 millió dollárral (3,2 milliárd forinttal). A film észak-amerikai jegyeladásai már 193 millió dollár (59 milliárd forint) fölött járnak, a nemzetközi bevételei pedig meghaladták a 223 millió dollárt (68 milliárd forintot).

Az első öt közé még az Ad Astra - Út a csillagokba fért be ezen a hétvégén. Péntektől vasárnapig 10,1 millió dollárért (3 milliárd forintért) váltottak jegyet az amerikaiak a Brad Pitt-tel forgatott sci-fire,
velemenyezd, 2019. szeptember 29. vasárnap, 18:51
Tarlós: az egyházi iskolák működtetése rendkívüli felelősség, de remény is
kiemelte: a kötetek múltat bemutató fejezetei azt az üzenetet közvetítik a ma döntéshozóinak, hogy a katolikus értékrendet közvetítő iskoláknak a jövőben is egyre nagyobb feladata lesz egy egészségesen fejlődő társadalom építésében.

A köteteket tanulmányozva bizton állítható, hogy Budapest most nem lenne a térség vezető fővárosa, ha évezredes történetében nem szerepeltek volna a katolikus értékrendet követő iskolák - jelentette ki a főpolgármester.

Mint elmondta, a Katolikus Budapest harmadik, negyedik kötetében az egyházi fenntartású oktatási intézmények ezeréves történetét dolgozzák fel kivételes pontossággal és részletességgel. A szerzők átfogó kutatómunkája nyomán ismét forrásértékű kiadvány készült el.

Mint a megjelent enciklopédiából is jól látszik, a magyar fővárosban a katolikus vallás, a keresztény elvek szerinti oktatás mindig jelen volt és ma is jelen van a mindennapokban - tette hozzá.

Tarlós István úgy fogalmazott: a rend nélküli világ nagyon nehezen élhető; rend nélkül semmi
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 19:21
30 éve szabadon Emlékév - sorozat 3. rész, 1. fejezet
Mosonmagyaróváron (1996, 2006, 2016) egy országosan is egyedülálló 1956-os képzőművészeti hagyomány alakult ki a helyi önkormányzat, a helyi művelődési központ és a helyi '56-os egyesület szervezésében.
A tízévenként meghirdetésre és megrendezésre kerülő In memoriam 1956 című országos képzőművészeti pályázat és kiállítás egy igazi '56-os unikum Mosonmagyaróváron, mely méltó, hogy egy összefoglaló írásban megemlékezzek az eddigi alkalmakról és kívánjam e hagyomány továbbélését, a majdani negyedik képzőművészeti pályázat-kiállítást (2026), az 1956-os forradalom és szabadságharc 70. évfordulójára.

1. ,,In memoriam 1956" I. - 1996

Az első országos pályázat és kiállítás szervezői a Flesch Kulturális Központ (Kátainé Kiss Katalin) és a Mosonmagyaróvári '56-os Egyesület volt. A pályázati kiírás szerint a rendezők 1956 szellemiségét, a magyar nép szabadságszeretetét kifejező műveket vártak. A korabeli sajtómegjelenések szerint hatvanegy alkotóművész 130
azenujsagom, 2019. augusztus 28. szerda, 06:54
Szijjártó: nőtt a közép-európai térség érdekérvényesítő képessége az EP-választások után - BŐVÍTETT (új: panelb
között részt vett Tomás Petrícek cseh külügyminiszter és George Ciamba román Európai-ügyi miniszter is. A tárcavezető felhívta a figyelmet arra, hogy a EP-választásokon indult pártok közül a Fidesz kapta arányaiban a legtöbb, 52 százaléknyi szavazatot.

"Ezt mindenkinek tiszteletben kell tartania. Senkinek sincs joga ahhoz, hogy kétségbe vonja a magyar nép akaratát" - szögezte le. Az európai megmérettetésen a második helyen a lengyel Jog és Igazságosság pártja, a harmadikon az Osztrák Néppárt, míg a negyediken az olasz Liga végzett. Ezek a legsikeresebb pártok, és nagyon erős európa-párti irányvonalat képviselnek.

Kifejtette, nem igaz rájuk az a megállapítás, hogy euroszkeptikusok lennének, abban viszont különböznek a többi párttól, hogy miként gondolják egy erős Európa megteremtését. Két vélemény alakult ki erről: az egyik szerint Brüsszel legyen erősebb és a tagállamok gyengébbek, a másik szerint a tagállamoknak kell erősnek lenniük egy erős Európa megteremtése érdekében - mondta.

"Ez két
velemenyezd, 2019. június 07. péntek, 14:02
Drunvalo Melchizedek - Az Élet Virágának ősi titka
Az Anyaföldnek felajánlott, 1985 és 1994 között elhangzott Élet Virága előadások szerkesztett átirata

Negyedik Fejezet

Az elvetélt tudatfejlődés és a Krisztus-háló megalkotása

A lemuriaiak tudatformáló tevékenysége

Lemuria halhatatlan lényei szülőföldjükről egy, az újonnan kiemelkedett Atlantisz kontinens északi részén elhelyezkedő apró szigetre "repültek". Hosszú ideig várakoztak a szigeten, melyet ők maguk Udalnak neveztek, majd nekiláttak szellemi tudományuk újjáteremtésének. Ha láttuk volna őket, bizonyára nem értettük volna, hogy mit csinálnak; alighanem azt gondoltuk volna, hogy elment az eszük. Hogy beszámolhassak tetteikről, először valami mást kell bemutatnom.

* Az emberi agy szerkezete

Képzeljünk el egy kör alakot ami az emberi koponyát szimbolizálja és mutatja be felülnézetből. Az emberi agy két összetevőre, a jobb és a bal agyféltekére tagolódik.

A bal oldal a férfi, a jobb pedig a női jellegű oldal, s kettejüket a corpus
eposz, 2019. február 26. kedd, 23:15
A szenvedés mint igazságtalanság és titok
szintén rámutat, hogy a szenvedés sok esetben igazságtalan, meg nem érdemelt és megmagyarázhatatlannak tűnik. A könyv szerzője rámutat, hogy ,,a bölcs fejéhez szem is tartozik, a bolond pedig sötétben jár", majd pedig azt is felismeri, hogy ,,ugyanaz lesz a vége mindegyiküknek" (Prédikátor 2,15). A szorgalmas és bölcs ember gyakran mindenét elveszíti, míg a gonosz bővelkedik. ,,...az ítélet helyén hamisság, és az igazság helyén gonoszság van" - írja (Prédikátor 3,16). A negyedik fejezetben azzal folytatja, hogy látta, ,,milyen sok elnyomás történik a nap alatt":

Láttam az elnyomottak könnyeit, akiknek nincs vigasztalójuk. Elnyomóik erőszakosan bánnak velük, és nincs vigasztalójuk. Ezért boldogabbaknak tartom a halottakat, akik már régen meghaltak, az élőknél, akik még életben vannak. De mindkettőjüknél jobb annak, aki meg sem született, mert nem látja azokat a gonosz dolgokat, amelyeket elkövetnek a nap alatt. (Prédikátor 4,1-3)

Ezért írja:
kalmanpiroska, 2019. február 04. hétfő, 20:02
A megbocsátás
mondhattuk el ugyanezt. Az eljárás során gyakran sértőnek éreztem, ami elhangzott. Dühös voltam, és úgy éreztem, vesztésre állunk, csapdába csaltak, elárultak, és semmit sem tehetek. Ugyanakkor mindvégig tudtam, hogy Isten velem van és harcol értem. A harmadik tárgyalási nap végén, amikor végre kettesben maradtam Teddel, sírva adtam hálát: ,,Köszönöm, Istenem, hogy adtad ezt a szenvedést, hogy mindvégig velünk vagy, és a világosságod átragyog rajtunk a sok fájdalom közepette is..."
A negyedik napon a bíró meglepő ítéletet hirdetett: a vádat megalapozatlannak találta és ejtette, noha a védelem még szót sem kapott. ,,Köszönöm, köszönöm!" - suttogtam. Az ügyvédünk pedig azt mondta: ,,Ez nem az én győzelmem, s nem is a maguké. Ezt a győzelmet Isten vívta ki. Neki mondjanak köszönetet, ne nekem."
A csata végeztével a sebesültek ellátása következett. Az első napokban a megkönnyebbülés és a határtalan öröm feledtette velünk, milyen kemény időszak vár ránk érzelmileg. A
kalmanpiroska, 2019. február 02. szombat, 18:01
Drunvalo Melchizedek: Az Élet Virágának ősi titka /Részlet/
óriások váltak az emberiség szülőanyjává. Azt mesélte, hogy közülük heten összegyűltek, levetették fizikai testüket, tudatosan átlépték a halál kapuját, és hét egymásba kapcsolódó tudat-gömb mintát formáltak, épp olyat, mint a Genezis-mintázat (melyről az 5. fejezetben lesz szó). Ebből az összeolvadásból egy fehéres-kékes fényű láng keletkezett, amelyet az ősiek az Élet Virágának hívtak, és amelyet a Föld méhébe helyeztek.

Az egyiptomiak a Föld méhét az Amenti Csarnokának nevezték. A név egy negyedik dimenzióbeli helyet takar, amely harmadik-dimenzionálisan mintegy ezer mérföldes mélységben rejtőzik a Föld felszíne alatt, és egy negyedik dimenzióbeli folyosón keresztül a Nagy Piramishoz kapcsolódik. Az Amenti Csarnoka használatának egyik elsődleges célja új fajok teremtése volt. Fibonacci arányai szerint. Belsejében egy kőszerű anyagból készült terem található. A terem közepén egy kocka alakú kőtömb helyezkedik el, s annak tetején fénylik a Nefilimek által életre hívott láng. A 1,2 - 1,5 méter
eposz, 2019. január 29. kedd, 11:17
2018. október 28., vasárnapi Napiszöveg
azé legyen, aki a trónon ül, és a bárányé!").

Ha valakit tisztelünk, akkor nagyra
becsüljük, és kitüntetett figyelemben
részesítjük. Az ilyesfajta tiszteletet
egy személy általában a tetteivel vagy
a pozíciójával érdemli ki. Ezért hát
jogosan merül fel a kérdés, hogy
nekünk ki iránt kell tiszteletet tanúsítanunk,
és miért. A Jelenések 5:13 rámutat,
hogy az,,,aki a trónon ül, és a [bárány]"
igazán méltó a tiszteletre. A negyedik
fejezet azt is elmondja, hogy miért
jár tisztelet Jehovának. Az égben a
szellemszemélyek egybehangzóan
dicsőítik Jehovát,,,aki örökkön örökké él",
és kijelentik:,,Méltó vagy, Jehova,
igen, Istenünk, hogy tiéd legyen a dicsőség,
a tisztelet és a hatalom, mert te
teremtettél mindent, és minden a te
akaratodból lett és teremtetett"
(Jelenések 4:9-11NW Amikor csak dicsőséget, tiszteletet és hálát adnak az élő
charlotteani, 2018. október 28. vasárnap, 02:38
Tallóztam
végig a tévékészülék vásárlást sem. Vettem egy két méteres tévét. Na jó, nem nagyzolok, csak 196 cm-es képátlója van. Csak azután derült ki, hogy van ennél nagyobb is, amikor már kifizettem. Akkor ugyan bánkódtam, de később már örültem (vagy őrültem) a figyelmetlenségemnek. Persze a készüléket nem zsebből fizettem ki, hitelre vettem. Bolond lennék nem hitelre vásárolni, most, hogy már nincs devizahitel a bankok nem tudnak átverni, a kormány egyébként is megvéd. A tévét házhoz szállították ugyan, de a negyedikre (ötszintes házam van) nem hozták fel. Én meg nem fizetek külön, hogy hozzák fel. Így szóltam az alsó szomszédomnak, a nyugdíjas öreglánynak, hogy segítsen már felcipelni a hátán. Na, ekkor kezdtem el gondolkozni. A lépcsőfordulókat nehezen vettük, pedig én mindent megtettem, kiabálva irányítottam a mamit. Én elfáradtam egy kicsit, ő meg annyira jól érezte magát nálam, hogy mozdulni sem akart. Karban vittem le a lakásába. Mégsem húzhattam a lábánál fogva, még beveri a fejét a lépcsőfokokba. Boldogan
horvathnemagdi, 2018. június 14. csütörtök, 08:16
1/49
Képek, videók
Együttműködés-KŐFAL
1vargaildyko
2015. szeptember 12. szombat, 16:05
Nemzeti Együttműködés.jpg
agica2004
2014. október 02. csütörtök, 11:58
Együttműködés.jpg
pacsakute
2012. október 21. vasárnap, 10:09
együttműködés papival
agica2004
2012. március 06. kedd, 15:59
Együttműködés...
caris11935
2009. december 11. péntek, 13:18
egyuttmukodes.jpg
penge_4
2006. május 26. péntek, 18:49
Építkezés
eva6
2019. február 28. csütörtök, 14:28
DC. Műv.H.építkezés.jpg
cipello
2018. május 18. péntek, 14:08
vége az építkezésnek?
orban47
2015. november 12. csütörtök, 20:53
az építkezés
orban47
2015. november 12. csütörtök, 18:25
Szeged-építkezés.jpg
agica2004
2014. április 18. péntek, 16:56
Odessza -építkezés.jpg
agica2004
2014. április 18. péntek, 13:51
Építkezes.j...jpg
hartvigjoe
2012. december 09. vasárnap, 12:07
építkezés.jpg
dnemethk
2012. március 21. szerda, 18:49
épitkezés.jpg
moretti69
2012. január 29. vasárnap, 21:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.