Belépés
2020. február 19. szerda | 8. hét | 50. nap | 15:27 | Zsuzsanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tőzsde - Emelkedéssel nyitottak a New York-i indexek
A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 1,05 százalékos, az S&P 500-as mutató 1,21 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 1,36 százalékos pluszban indította a kereskedést.

A piacok szerte a világban stabilizálódtak, miután a kínai központi bank hétfőn és kedden fordított repóügyletek révén 1700 milliárd jüan (242,74 milliárd dollár) likviditást pumpált a pénzügyi rendszerbe, aminek köszönhetően a kínai részvényárfolyamok jelentősen emelkedtek, csakúgy mint a vezető tőzsdeindexek világszerte.

Az Egyesült Államokban gőzerővel halad a negyedik negyedéves gyorsjelentési szezon, de a túlnyomórészt kedvező vállalati beszámolókat eddig beárnyékolta a Kínában gyorsan terjedő járvány, amelynek következtében több mint húszezer ember betegedett meg, és több mint 400 halt meg.

A nagy nyugat-európai értéktőzsdéken is emelkednek a mutatók. Kedd délután fél négykor a londoni FTSE-100 index 1,41 százalékos, a frankfurti DAX-30 index 1,59 százalékos, a párizsi CAC-40 1,48
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 15:51
Tőzsde - Erősödtek a részvények nyitásban New Yorkban
New Yorkban a DJIA-30 index 0,25 százalék, az S&P-500 index 0,54 százalék, a Nasdaq Composite index 0,58 százalék emelkedéssel indult a hétfői kereskedésnek.

Pénteken a DJIA index két százalékkal, az S&P index 1,8 százalékkal, a Nasdaq Composite 1,6 százalékkal, öt hónapja a legnagyobb mértékben gyengült.

Az amerikai piacok hétfői nyitásakor az európai indexek is nyereségben jártak, a különböző európai tőzsdéken jegyzett papírokat tartalmazó páneurópai és euróövezeti mutatók 0,2-0,3 százalékos emelkedést mutattak.

A befektetői kockázatvállalási hajlandóság javulása és így a tőzsdei árfolyamok hétfői emelkedése a gazdasági aktivitás élénkítésére tett kínai intézkedésekre vezethető vissza. A kínai jegybank 10 bázisponttal csökkentette a repo kamatlábat és ezáltal mintegy 1,2 ezer milliárd jüant (171 milliárd dollár) injektált a pénzügyi rendszerbe a vírusjárvány miatti üzemleállások és közlekedési korlátozások által okozott károk enyhítése érdekében.

A kínai tőzsdék azonban ezzel
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 15:41
Tőzsde - Enyhe emelkedéssel nyithatnak a főbb európai részvénypiacok
index (MSCI Asia ex Japan) 0,86 százalékkal 527,59 pontra süllyedt.

Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 1,09 százalékos, az ausztráliai S&P/ASX 200 pedig 1,34 százalékos veszteségben zárt, míg a dél-koreai Kospi 0,12 százalékos mínuszban állt zárás előtt pár perccel.

A holdújévi ünnepek elteltével, január 23. óta először nyitottak ki a tőzsdék a szárazföldi Kínában, és meredek csökkenéssel reagáltak az elmúlt hét eseményeire.

A sanghaji tőzsde fő mutatója, a Shanghai Composite 8 százalékos, a sencseni börze fő mutatója, a Shenzhen Component Index pedig 7,75 százalékos mínuszban állt zárás előtt fél órával. Ugyanekkor Hongkongban viszont 0,34 százalékos pluszban állt az irányadó index.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajféleség, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára egymással ellentétesen mozog

Közép-európai idő szerint hétfő reggel fél nyolckor az áprilisi határidős jegyzésekben a
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 07:50
Tőzsde - Vegyes indexekkel indult a kereskedés New Yorkban
New Yorkban a DJIA-30 index 0,16 százalék csökkenéssel, az S&P-500 index 0,20 százalék csökkenéssel, a Nasdaq Composite index 0,25 százalék emelkedéssel indult neki a pénteki kereskedésnek.

A tőzsdei árfolyamokat világszerte a koronavírus-járvány gazdasági következményeivel szembeni aggodalmak terhelték meg pénteken. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökön nemzetközi közegészségügyi vészhelyzetté nyilvánította a koronavírus által okozott tüdőgyulladás-járványt.

Az amerikai piacok nyitásakor az európai tőzsdék túlnyomó többsége veszteségben járt, az FTSE EuroFirst 300 és Stoxx Europe 600 indexek 0,38 és 0,29 százalék veszteséget mutattak, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,52 százalékkal állt mínuszban.

Az Amazon.com részvénye a tőzsdén kívüli forgalomban már a nyitást megelőzően is tíz százalékkal erősödött várakozásokat felülmúló negyedik negyedévi eredményének köszönhetően. A részvénye árfolyamának emelkedésével az Amazon.com visszakerült az ezer milliárd dollár feletti piaci
velemenyezd, 2020. január 31. péntek, 20:46
Tőzsde - Nagy eséssel nyitottak az amerikai piacok
New Yorkban a DJIA-30 index 1,54 százalék, az S&P-500 index 1,79 százalék, a Nasdaq Composite index 2,38 százalék eséssel indult neki a hétfői kereskedésnek. Pénteken az indexek fél és egy százaléknyi veszteséggel zártak.

Az ázsiai piacok túlnyomó többsége indexcsökkenéssel fejezte be a hétfői kereskedést, az amerikai piacok nyitásakor az európai tőzsdeindexek pedig másfél-két és fél százalékos veszteségben jártak: a páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 2,34 százalékkal, a Stoxx Europe 600 index 2,22 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 2,63 százalékkal esett.

Az árfolyamcsökkenés elsősorban a kínai kereskedelmi kapcsolatokban erősen érdekelt, valamint utazási ágazatok részvényeit érintette hátrányosan.

A karantén alá helyezett kínai Wuhan városban KFC és Pizza Hut üzleteket üzemeltető Yum China Holdings Inc részvénye több mint hat százalékkal gyengült.

A tőzsdén kívüli forgalomban a piaci nyitás előtt az amerikai légitársaságok, kaszinók és szállodavállalatok
velemenyezd, 2020. január 27. hétfő, 15:41
Tőzsde - Pozitív kezdés az amerikai tőzsdéken
Az európai tőzsdéken már egy-másfél százalékos indexnyereséggel zajlott a kereskedés az amerikai piacok pénteki nyitásakor. Európában a csütörtöki veszteséges zárás után tettek szert erősödő lendületre pénteken a tőzsdék. Az amerikai indexek vegyesen fejezték be a csütörtöki kereskedést.

New Yorkban a pénteki kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,24 százalék, az S&P-500 index 0,19 százalék, a Nasdaq Composite index 0,45 százalék nyereséget mutatott.

Az amerikai tőzsdeindexeknek a nyitás előtt közzétett kedvező vállalati eredmény-beszámolók adtak növekedési lendületet. Részben elhárult ugyanakkor a kínai koronavírus-fertőzés fékező ereje. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ugyanis Kínára korlátozott járványnak minősítette a fertőzést, nem pedig globálisnak.

Az Intel Corp vártnál kedvezőbb 2020-ra tett előrejelzésének köszönhetően részvényének árfolyama a tőzsdén kívüli forgalomban öt százalékot meghaladó nyereséget ért el, a papír ennek köszönhetően 19 éves csúcson indulhat neki a
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 15:41
Tőzsde - A történelmi csúcsok közelében mozogtak az irányadó indexek
Hétfő délután fél négykor a londoni FTSE-100 index 0,34 százalékos, a párizsi CAC-40 pedig 0,31 százalékos mínuszban, míg a frankfurti DAX-30 index 0,10 százalékos pluszban állt.

Ázsia és a csendes-óceáni térség legfontosabb tőzsdéin jórészt emelkedéssel zártak az irányadó indexek hétfőn. Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 0,18 százalékos, az ausztráliai S&P/ASX 200 0,22 százalékos, a dél-koreai Kospi pedig 0,54 százalékos pluszban zárt. A sanghaji tőzsde fő mutatója, a Shanghai Composite 0,66 százalékos, a sencseni börze fő mutatója, a Shenzhen Component Index pedig 1,47 százalékos pluszban, míg a hongkongi Hangs Seng 0,90 százalékos mínuszban fejezte be a napot.

A Morgan Stanley Capital International által számított, Japánt kivéve az ázsiai részvénypiacok árfolyam-alakulását mérő index (MSCI Asia ex Japan) azonban lefordult a másfél éves csúcsról és 0,27 százalékkal 571,13 pontra csúszott le.

Mivel a New York-i tőzsde nemzeti ünnep miatt, a Martin Luther King emléknap
velemenyezd, 2020. január 20. hétfő, 15:52
Tőzsde - Erős kezdés New Yorkban
A DJIA-30 index 0,05 százalék, az S&P-500 index 0,22 százalék, a Nasdaq Composite index 0,37 százalék erősödéssel indult neki a pénteki tőzsdenapnak.

Egy köztes megállapodás formájában az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi ellentétek rendezése felé a héten szerdán tett nagy előrelépésnek, a kedvező decemberi amerikai kiskereskedelmi adatoknak, illetve a bizakodásra okot adó negyedik negyedévi vállalati eredményeknek köszönhetően nagy lendületet vett az árfolyamindexek emelkedése az amerikai tőzsdéken. A főbb indexek csütörtökön rekordon zártak.

A befektetői hajlandóságot a pénteken publikált kínai makrogazdasági adatok csak tovább fűtötték a tőzsdéken. A kínai bruttó hazai termék (GDP) tavaly 6,1 százalékkal haladta meg az előző évit. A kínai GDP-növekedés üteme lassult ugyan a 2018-s 6,6 százalékhoz képest és az elért 2019-es 6,1 százalék a legkisebb növekedési ütem 1990 óta, de megfelelt az elemzői várakozásoknak és a kormány által kitűzött 6,0-6,5 százalékos célnak is. Kína ezzel
velemenyezd, 2020. január 17. péntek, 15:42
Tőzsde - Történelmi csúcsokon nyitottak a New York-i indexek
A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 0,35 százalékos, az S&P 500-as mutató 0,42 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,59 százalékos pluszban indította a kereskedést. Az S&P 500 index értéke most először és már nyitáskor átlépte a 3300 pontos küszöböt.

A befektetők optimisták, miután Donald Trump amerikai elnök és Liu Ho kínai miniszterelnök-helyettes szerdán aláírta az Egyesült Államok és a Kína közötti kereskedelmi részmegállapodást, a Morgan Stanley amerikai bankcsoport pedig a vártnál jobb eredményekkel rukkolt elő negyedik negyedéves gyorsjelentésében.

A Morgan Stanley, amely az amerikai nagybankok közül utolsóként tette közzé negyedik negyedéves beszámolóját, a vártnál nagyobb bevételt és nyereséget ért el. A kereskedést 5,8 százalékos pluszban indította, és percek alatt 7 százalék közelébe nőtt az árfolyam-emelkedés üteme.

A nagy nyugat-európai értéktőzsdéken vegyesen alakult a kereskedés. Csütörtök délután fél négykor a londoni FTSE-100 index
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 15:52
Tőzsde - Vegyesen zártak a főbb európai piacok
A londoni FTSE-100 mutató 0,27 százalékkal erősödött, miközben a frankfurti DAX-30 index 0,22 százalékkal gyengült, a párizsi CAC-40 mutató pedig 0,14 százalékkal csökkent.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,19 százalékos mínuszban zárta a kereskedést.

Az európai tőzsdezáráskor a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,49 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,36 százalék, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,37 százalék pluszban állt.

Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 60 cent (0,94 százalék) csökkenéssel, 63,89 dolláron állt 17.30 órakor.

Az arany unciánkénti ára 0,40 százalékkal (6,15 dollárral) 1550,75 dollárra nőtt.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1157 dollárt adtak a reggeli 1,1134 dollár után.
velemenyezd, 2020. január 15. szerda, 18:13
Tőzsde - Gyengüléssel zártak a főbb európai piacok
Nem végleges adatok szerint a londoni FTSE-100 mutató 0,15 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,06 százalékos, a párizsi CAC-40 mutató pedig 0,09 százalékos gyengüléssel fejezte be a napot.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,16 százalékos mínuszban zárta a kereskedést.

Az európai tőzsdezáráskor, 17.30 órakor a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,08 százalék gyengülést, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,11 százalék emelkedést, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,25 százalék növekedést jelzett.

Ugyanekkor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 7 cent (0,11 százalék) emelkedéssel, 65,44dolláron állt.

Az arany unciánkénti ára 0,36 százalékkal (5,55 dollárral) 1559,85 dollárra emelkedett.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1115 dollárt adtak, miután reggel 1,1110 dolláron jegyezték.
velemenyezd, 2020. január 10. péntek, 17:52
Tőzsde - Erősödéssel zártak a főbb európai piacok
A londoni FTSE-100 mutató 0,30 százalékos, a frankfurti DAX-30 1,31 százalékos, apárizsi CAC-40 mutató pedig 0,19 százalékos pluszban fejezte be a napot.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,62 százalékos nyereséggel zárta a kereskedést.

Európai tőzsdezáráskor, 17.30-kor a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,64 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,54 százalék, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,80 százalék erősödést jelzett.

Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 11 cent (0,17 százalék) csökkenéssel, 65,33 dolláron állt.

Az arany unciánkénti ára 0,68 százalékkal, 10,55 dollárral 1549,65 dollárra süllyedt.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1096 dollárt adtak a reggeli 1,1105 dollár után.
velemenyezd, 2020. január 09. csütörtök, 18:18
1/134
Képek, videók
emelkedes.jpg
lenke1964
2015. július 19. vasárnap, 13:41
Kancsendzönga emelkedés
sacimama
2013. május 24. péntek, 21:45
emelkedes.jpg
szidnifox
2011. december 12. hétfő, 19:27
emelkedés.jpg
agica2004
2009. július 27. hétfő, 13:13
Emelkedés közben
richardbodo
2007. október 27. szombat, 14:57
Emelkedés közben, 640 mét
szebimarci
2006. szeptember 22. péntek, 12:36
celebrity,composite,hu mou
iga
2009. július 04. szombat, 13:54
crab_1280composite_f.j pg
mikihetty
2007. március 21. szerda, 13:18
compositeaug01076to2.j pg
helena-rojo
2006. október 06. péntek, 20:36
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.