Belépés
2019. május 23. csütörtök | 21. hét | 143. nap | 17:04 | Dezső
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Győr - Nagyboldogasszony székesegyház
Győri kirándulásom készített saját fotók 2019.05.18
.....

.....

.....

.....

.....
Apor Vilmos sírja
Nagyobb kép
.....
Székesegyház tornyának falán lévő
maroka, 2019. május 19. vasárnap, 22:06
Dobrev Klárának és nagyapjának kedvez a múlt elhallgatása
https://hu.wikipedia.org/wiki/Heged%C3%BCs_Andr%C3%A1s_(politikus)
,,1956. október 24-én, a nép és kormányának követelésére kénytelen volt átadni a hatalmat Nagy Imrének. "Október 28-án ő írta alá antedatálva a szovjet hadsereg segítségül hívásáról szóló kérelmet. Október 28-án elvesztette KV és PB tagságát, majd október 29-én a Szovjetunióba menekítették"
*
NEM ELÉG HANGOZTATNI, HOGY "SZERETEM A HAZÁMAT", HA a BENNE ÉLŐ NEHÉZ-SORSÚAK IRÁNT NINCS SEMMI, DE SEMMI FELELŐSSÉG-ÉRZETETEK!!!!
*
BÓNA ZSIGMOND NAGYBÁTYÁMAT az 1956. október 25-i sortűz után még mindig nem lehet tudni hova ásták el, vagy egyáltalán eltemették-e?
*
BÓNA RUDI a társadalom peremére taszított, megbélyegzett börtöntöltelékként halt meg - már a RENDSZERVÁLTOZTATÁSBAN - 1996. november 28-án és csak 1997 március 4-én temették el. MIÉRT?
*
Engem, BÓNA MÁRIA ILONÁT - a vétlen szemtanút, pedig - titkos szolgálati eszközökkel- hátrányos megkülönböztetésben tartva, SZIGORÚ
furaila, 2019. május 16. csütörtök, 16:09
Miért könnyezik mindenki Csíksomlyón?
melyet egyaránt magáénak érez katolikus, református és unitárius. A csíksomlyói pünkösdi búcsú pedig a hosszú évek alatt a magyarságot összetartó erejű, ökomenikus nemzeti ünneppé vált. Ez a film a pünkösdszombati búcsújárás eredetét meséli el: végigkövethetjük benne útjukon a gyergyóalfalvi zarándokokat. És hogy miért éppen őket? Sokan talán nem is tudják ennek a történetnek az eredetét: az alfalviak nélkül ma ugyanis nem lenne csíksomlyói pünkösdi búcsú. A gyergyóalfalvi István pap 1567-es, János Zsigmond seregei felett aratott Tolvajos-tetői győzelme emlékére már 445 éve a gyergyóalfalvi keresztaljé a jog, hogy a nagy csíksomlyói pünkösdi búcsúban a körmenet élén haladjon. A film bemutatja a hosszú gyalogút során az alfalviak kitartását legfőbb céljuk mellett: hogy eljussanak a Csíksomlyói Szűzanyához, és a szombati misén együtt énekeljék a székely és a magyar himnuszt több százezer testvérükkel, majd hitükben megerősödve vigyék haza falujukba Mária áldását.

Miért könnyezik mindenki
maroka, 2019. április 29. hétfő, 12:14
Magyar Filmhét - Életműdíjak átadásával nyitották meg a rendezvényt
hozzá.

Novák Emil, a filmhetet szervező Magyar Filmakadémia Egyesület ügyvezető elnöke elmondta: öt éve 30 filmes szakember alapította az egyesületet, amelynek ma már 385 tagja van. Az elmúlt öt év alatt pedig nemcsak gazdaságilag vált sikeressé a magyar filmipar, de művészileg is kiemelkedő alkotásokat hozott létre. Az elnök beszédében a januárban elhunyt Andy Vajnának mondott köszönetet a pozitív változásokért.

Az est zárásaként a Camerimage operatőri fesztiválon nagy sikerrel bemutatott Fényképezte Zsigmond Vilmos című portréfilmet láthatta a közönség.

A Magyar Filmakadémia Egyesület által a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával megrendezett, szombatig tartó filmhétre idén rekordszámú nevezés érkezett, így a kísérő programokkal együtt hét kategóriában összesen 203 filmet vetítenek a Corvin moziban. Idén először az egyre népszerűbb televíziós sorozatok is helyet kaptak a filmhét programjában és díjat kapnak a sorozatok is.

Az idén 44 díjat adnak át a televíziós
velemenyezd, 2019. április 22. hétfő, 21:15
Nyolcvan művész alkotásait válogatták be a jubileumi szegedi Nyári Tárlatra
Szalai Anna kiemelte, hogy a tárlat a szegedi nyár kulturális életének egyik legjelentősebb eseménye. Az első ízben 1962-ben megrendezett, majd a nyolcvanas évektől - a Táblaképfestészeti Biennáléval váltakozva - kétévente megszervezett kiállítás a hazai kortárs képzőművészetről igyekszik átfogó és hiteles képet nyújtani.

A Nyári Tárlatra szabadbeadásos rendszerben rekordszámú, csaknem hétszáz alkotás érkezett, melyek közül Aknay János festő- és szobrászművész, Nagy Gábor festőművész, valamint Nátyi Róbert művészettörténész választotta ki azokat a műveket, amelyek szerepelnek majd a szecessziós palota két szintjén rendezett tárlaton. A kiállítás nívójának megfelelően olyan alkotókat válogattak be, mint Popovics Lőrinc, Ágoston Lóránt, Pataki Ferenc, Sinkó János, Sejben Lajos, Lányi Adrienn vagy Darázs János, de számos fiatal művész munkáját is megismerhetik majd a látogatók.

A kiállítás szervezői néhány éve vezették be azt a gyakorlatot, hogy a beadásos rendszer mellett a legnevesebb magyar
velemenyezd, 2019. április 19. péntek, 15:11
Különleges műtárggyal gyarapodott a diósgyőri vár
A kehely Luxemburgi Zsigmond idejéből származik, aki Nagy Lajos király vejeként lépett a trónra, majd német-római császárként a nemzetközi politika egyik irányítója lett.

A kehely a 15. századból maradt fenn és a miskolci Herman Ottó Múzeum gyűjteményéből érkezett a királynék várába szeptember végéig.

Az ötvöstechnika, mellyel díszítették, Velencében alakult ki, magyarországi elterjedése a szoros magyar-olasz kapcsolatokkal, különösképpen Zsigmond velencei háborújával és gyakori itáliai tartózkodásával magyarázható.
velemenyezd, 2019. április 18. csütörtök, 14:52
Harminc éve szabadaon
előtte Mosonmagyaróvár, s természetes, hogy oda a mosonmagyaróváriak is elmentek.
Erről itthon július 14-én videofelvétellel egybekötött ankétot is rendezett, szintén az MDF Mosonmagyaróvári Szervezete.
Augusztus elején pedig már különböző pártok, egyesületek álltak össze és vállaltak írásos kötelezettséget
,,Mosonmagyaróvár, 1956. október 26." emlékmű állítására.
Mosonmagyaróvár forró nyarából nem maradhat ki, hogy júniusban már bőven a városban forgatta Erdélyi János és Zsigmond Dezső a Vérrel és kötéllel című filmjüket. Erről még az MTI is tudósított augusztusban.
Ugyanide tartozik még, hogy a Mezőgazdasági Akadémia pedig, Dr. Kuroli Géza dékán szervezésében emléktáblát készíttet hősi halottjainak emlékére.
Mosonmagyaróvár 1989-es forró nyarának szeptemberi lezárásaként még megjegyezhető, hogy a Városi Tanács szeptember 5-i utolsó tanácsülésén megváltoztatta a három népharag áldozatává vált ávós határőr emlékét 1958-tól őrző utcaneveket.

Simon
azenujsagom, 2019. április 05. péntek, 06:25
Helyettes államtitkár: a magyar cigány közösségek erőforrást jelentenek Magyarországnak
Kollégium Plusz programot. Ezek több ezer gyereket érintenek - mutatott rá.

A helyettes államtitkár hangsúlyozta: a kormány elkötelezett abban, hogy a társadalmi felzárkózásban a határon túli közösségeket is segítse.

Mint mondta, nem véletlen, hogy Újpesten, a Rácz Gyöngyi közösségi házban tartják a konferenciát, hiszen ez a közösség a cigányságról mint értékről beszél elsősorban és nem mint a szegénység hordozójáról. Fontos, hogy mindenki így nézzen a cigány közösségre - tette hozzá.

Zsigmond Barna Pál (Fidesz), a IV. kerület országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a magyarok és a cigányok sok évszázada élnek együtt a Kárpát-medencében, és "sok minden tanultunk egymástól (...), formáltuk egymást". A magyar kultúra meghatározó elemei, a népzene, a néptánc nehezen képzelhető el a cigány kultúra hatása nélkül - mondta, hozzátéve: a világ számos helyén "a magyar cigánymuzsika fogalom, amit sok helyen Magyarországgal azonosítanak, és amire minden magyar ember méltán lehet büszke".

A
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 13:51
Éjszakába nyúló Íliász-felolvasást tartanak az Ódry Színpadon pénteken
Zsámbéki Gábor. Este többek között Bezerédi Zoltán, Földényi F. László, Győrei Zsolt, Máté Gábor, Nagy Mari és Peremartoni Krisztina, éjszaka pedig Ascher Tamás, Bagossy László, Enyedi Ildikó, Jordán Tamás, Kováts Adél, Lovas Rozi, Mácsai Pál, Novák Péter, Polgár Csaba, a Sztalker Csoport és ifj. Vidnyánszky Attila olvas fel a műből.

A 15 óra 30 perckor kezdődő eseményre a belépés ingyenes, a nézők bármikor érkezhetnek és távozhatnak a program során. A felolvasást, amely három egyetemi tanár - Ritoók Zsigmond akadémikus, Radnóti Sándor esztéta és Karsai György klasszika-filológus - felvezető beszélgetése után kezdődik, az SZFE honlapján, valamint az egyetem és az Ódry Színpad Facebook-oldalán élőben is követhetik az érdeklődők.

Az Íliász és az Odüsszeia örök értéket jelentenek, európai kultúránk alapkövei. Az irodalmi műfajok a hőseposztól a fejlődésregényen át a siratóénekig és az erotikus novelláig éppen úgy a görög eposzokban gyökereznek, mint a színházi műfajok, a tragédia és a komédia -
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 16:31
Március 15. - Bocskor Andrea: nincs olyan mértékű elnyomás, amivel a magyarokat meg lehet törni
szisztematikus lépésekkel, politikai manőverezéssel korlátok közé szorítsa és a magyar ajkúakat másodrendű állampolgárokká minősítse! Ne hagyjuk, hogy jövőre ilyenkor már ukránul kelljen emlékeznünk azokra, akik az életüket áldozták a magyar népért!"

Kárpátalja magyarsága pénteken megyeszerte ünnepi rendezvényeken emlékezik az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc évfordulójára. A Felső-Tisza-vidéki magyarok Técsőn Kossuth Lajos szobránál tartották meg ünnepségüket, Nagyszőlős magyarsága Perényi Zsigmondnak, a szabadságharc mártírjának a szobránál emlékezett, ahol az ünneplőket Bocskor Andrea köszöntötte.

Beregszászon hagyományosan a Petőfi-szobornál ünnepelt a város és a hozzá tartozó járás magyarsága az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) szervezésében. A rendezvényen Íjgyártó István, Magyarország kijevi nagykövete mondott beszédet. Ungváron a magyarok 30 év óta először nem a város központi terén álló Petőfi-szobornál, hanem Magyarország ungvári főkonzulátusának udvarán tartják meg
velemenyezd, 2019. március 15. péntek, 16:51
Idén is elindul a Székely Gyors-Csíksomlyó Expressz a csíksomlyói búcsúba
A négynapos program legfontosabb eseménye a csíksomlyói Mária-ünnep, a pünkösdi búcsú, valamint a zarándoklat Gyimesbe, a történelmi Magyarország ezeréves határához.

Mező Tibor, az utazást szervező Kárpáteurópa Utazási Iroda ügyvezetője elmondta: a Csíksomlyó Expressz az előző évekhez hasonlóan Szombathelyről indul, és a Sopron, Győr, Komárom, Tatabánya útvonalon érkezik Budapestre.

A Keleti pályaudvarról a Székely Gyorssal összekapcsolva, 16 kocsiból álló "össznemzeti zarándokvonatként" indul tovább Erdélybe.

A zarándokok szombaton a csíksomlyói Mária-kegyhelyen részt vesznek a búcsúi szentmisén, vasárnap pedig Gyimesbe, az ezeréves határhoz zarándokolnak. Itt szintén szentmisén vesznek részt - mondta.

A vonatúton Böjte Csaba ferences szerzetes gyermekotthonai javára gyűjtenek. Vasárnap a zarándokok egy része az ezeréves határról az alcsíki Csíkszentsimonba megy, ahol átadják a gyűjtött adományokat az ottani otthon lakóinak. A programlovasbemutatóval, sörkóstolóval, majd Dévai
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 11:17
Titkos szolgálati elszigeteltségben élek
megfelelő helyzetben adja ki a tűzparancsot, - tehát mi ez az amorf (K:E:: alaktalan, torz) vezetőség voltunk azok, akik felhatalmaztuk a Katonai Bizottságot, hogy a helyzet értékelésétől függően, az ő megítélése alapján, az ő szakmai tudásuk szerint adják ki a tűzparancsot. Ez meg is történt.""
*
NA ÉS? KIT ÉRDEKEL? SENKIT!
*
NEM ELÉG HANGOZTATNI, HOGY "SZERETEM A HAZÁMAT", HA BENNE ÉLŐ NEHÉZ-SORSÚAK IRÁNT NINCS SEMMI, DE SEMMI FELELŐSSÉG-ÉRZETETEK!!!!
*
BÓNA ZSIGMOND NAGYBÁTYÁMAT még mindig nem lehet tudni hova temették el, vagy egyáltalán eltemették-e?
*
BÓNA RUDI a társadalom eremére taszított, megbélyegzett "börtöntöltelék"-ként halt meg....
*
Engem, a vétlen szemtanút, pedig titkos szolgálati eszközökkel - hátrányos megkülönböztetésben tartva, szigorú megfigyeléssel - elszigetel és minden társadalmi tevékenységemben megakadályoz a MINDENKORI HATALOM!
*
MIÉRT OLYAN NAGYON NEHÉZ EZT FÖLFOGNI, HOGY NEKEM EBBŐL A KETTŐS MÉRCÉBŐL
furaila, 2019. március 06. szerda, 06:04
1/200
Képek, videók
nagyboldogasszony-szek ese
menusgabor
2017. szeptember 02. szombat, 19:17
NAGYBOLDOGASSZONY--.jp g
katolikusokoldala
2017. augusztus 15. kedd, 15:37
nagyboldogasszony.thum bna
mailona
2016. október 13. csütörtök, 00:37
Nagyboldogasszony.bmp
sz719eszter
2016. május 19. csütörtök, 09:53
Nagyboldogasszony.jpg
chillik
2016. január 18. hétfő, 06:48
Nagyboldogasszony
sanci81
2015. augusztus 15. szombat, 19:02
Nagyboldogasszony.JPG
keresztenyhivek
2015. augusztus 14. péntek, 19:29
Nagyboldogasszony.jpg
gigi55
2011. május 02. hétfő, 06:36
NAGYBOLDOGASSZONY ÜZENETE
hegyesne
2011. április 17. vasárnap, 01:55
Nagyboldogasszony.JPG
aranyosmagdika
2011. március 18. péntek, 16:06
győr_székesegyház0519_ 9.j
maroka
2019. május 19. vasárnap, 21:49
győr_székesegyház0519_ 8.j
maroka
2019. május 19. vasárnap, 21:48
győr_székesegyház0519_ 7.j
maroka
2019. május 19. vasárnap, 21:47
győr_székesegyház0519_ 6.j
maroka
2019. május 19. vasárnap, 21:46
győr_székesegyház0519_ 4.j
maroka
2019. május 19. vasárnap, 21:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.