Belépés
2019. augusztus 20. kedd | 34. hét | 232. nap | 05:16 | István
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
23 éves egyetemista lett a 2019 évi Anna-bál szépe
A kisvárdai Purgel Rékát választották a 194. Anna-bál szépének szombat éjjel Balatonfüreden. Az első udvarhölgy a budapesti Krulik Dalma, a második udvarhölgy pedig a komáromi Császár Ágnes lett.
A zsűri a közönség által legszebbnek ítélt tizenöt bálozó közül választotta a 194. Anna-bál szépének a 23 éves kisvárdai Purgel Rékát, aki édesapjával érkezett a rendezvényre. A bál szépe elmondta, jelenleg az ELTE kulturális örökség tanulmányok mesterszakán elsőéves hallgató, korábbi szakdolgozatában foglalkozott az Anna-bál művelődéstörténeti hátterével. Hozzátette: a kíváncsiság vezérelte a bálra, amellyel nagy álma teljesült.
- Az első udvarhölgy a 19 éves budapesti Krulik Dalma lett, aki édesanyjával és nagynénjével érkezett az Anna-bálra. Elmondása szerint amióta “eszét tudja", követi a televízióban a rendezvényt, amit csodálatosnak tart, itt “mindenki hercegnőnek, királynőnek érezheti magát" ilyenkor Balatonfüreden. Hozzátette: a bálozással nemcsak saját, hanem
maroka, 2019. július 28. vasárnap, 20:17
Anna-bál - Elsőbálozókat választottak a 194. Anna-bál szépeivé
A zsűri a közönség által legszebbnek ítélt tizenöt bálozó közül választotta a 194. Anna-bál szépének a 23 éves kisvárdai Purgel Rékát, aki édesapjával érkezett a rendezvényre. A bál szépe elmondta, jelenleg az ELTE kulturális örökség tanulmányok mesterszakán elsőéves hallgató, korábbi szakdolgozatában foglalkozott az Anna-bál művelődéstörténeti hátterével. Hozzátette: a kíváncsiság vezérelte a bálra, amellyel nagy álma teljesült.

Az első udvarhölgy a 19 éves budapesti Krulik Dalma lett, aki édesanyjával és nagynénjével érkezett az Anna-bálra. Elmondása szerint amióta "eszét tudja", követi a televízióban a rendezvényt, amit csodálatosnak tart, itt "mindenki hercegnőnek, királynőnek érezheti magát" ilyenkor Balatonfüreden. Hozzátette: a bálozással nemcsak saját, hanem nagymamája álmát is beteljesítette, aki láthatta a televízióban unokáját.

A második udvarhölgy a 16 éves komáromi Császár Ágnes lett, aki egy barátjával érkezett az Anna-bálra Balatonfüred kulturális testvértelepüléséről. Elmondta,
velemenyezd, 2019. július 28. vasárnap, 07:04
Női 10 kilométeres verseny - vizes V.B.
versenyzők a nyílt vízi úszók női 10 kilométeres versenyében a Koreai Köztársaságban zajló világbajnokság vasárnapi napján: Olasz Anna a 16., Rohács Réka pedig a 22. helyen ért célba. 46 indulóból.

- A vb fő helyszínétől, Kvangdzsutól 130 kilométerre elhelyezkedő Joszuban kellemes idő, 24 Celsius fok fogadta a versenyzőket. Népes, 64 fős mezőny gyűlt össze, akik közül a legtöbben abban reménykedtek, hogy bekerülnek az első tíz közé, ami olimpiai indulást ér. Olasz Annát a 9-es, Rohács Rékát a 43-as rajtszámmal szólították. A versenyzőknek hat kört kellett teljesíteniük a közel 1,7 kilométer hosszú pályán.
......
- ,,Az utolsó körben óriási verekedés volt a vízben. Nekem sikerült betartanom az előre eltervezett taktikát, bár azt hittük, hamarabb jön a ritmusváltás, ugyanakkor az utolsó nyolcszáz méter már nagyon nehéz volt. Abszolút kiúsztam magam" - nyilatkozta
maroka, 2019. július 14. vasárnap, 07:46
Vizes vb - Nem szereztek kvótát a magyar úszók női 10 kilométeren
A vb fő helyszínétől, Kvangdzsutól 130 kilométerre elhelyezkedő Joszuban kellemes idő, 24 Celsius fok fogadta a versenyzőket. Népes, 64 fős mezőny gyűlt össze, akik közül a legtöbben abban reménykedtek, hogy bekerülnek az első tíz közé, ami olimpiai indulást ér. Olasz Annát a 9-es, Rohács Rékát a 43-as rajtszámmal szólították. A versenyzőknek hat kört kellett teljesíteniük a közel 1,7 kilométer hosszú pályán.

A rajt után a mezőny jelentős része együtt úszott. A táv feléhez érve a 25 éves Olasz - aki négy évvel ezelőtt Kazanyban 11. lett az olimpiai bajnok Risztov Éva mögött, ezzel kicsúszott az ötkarikás mezőnyből, de végül szabadkártyával indulhatott Rióban - a 9., Rohács pedig a 30. volt.

Az utolsó kör megkezdésekor mindkét magyar "lőtávolon belül" volt az olimpiai kvótát illetően, Olasz a 15., Rohács a 18. pozícióban vágott neki a hajrának. Kevesebb mint 600 méterrel a cél előtt óriási csata kezdődött, aminek Olasz a 13., Rohács a 23. helyről vágott neki.

A véghajrában végül a
velemenyezd, 2019. július 14. vasárnap, 07:04
Fed Kupa - Babos Tímea is kapott meghívót
A magyar szövetség (MTSZ) keddi tájékoztatása szerint Juhász Gábor kapitány az MTSZ-szel a kapcsolatot korábban megszakító Babos Tímeát (65. a világranglistán), Stollár Fannyt (124.), Jani Rékát (305.), Bondár Annát (270.) és Gálfi Dalmát (325.) jelölte a viadalra. Jelenleg egyénileg zajlik a játékosok felkészülése, január utolsó hetében pedig a Nemzeti Edzés Központban tart többnapos összetartást a csapat.

Az MTSZ híradásában kitért arra, hogy a válogatott célja a playoff-körbe való feljutás lesz február 6-9. között. Az esemény sorsolása hétfőn lesz, a három top 100-as játékossal - Johanna Konta 38., Heather Watson 93., Katie Boulter 99. - kiálló Nagy-Britannia és Szerbia (Aleksandra Krunic, Olga Danilovic, Ivana Jorovic) csapata kiemelt lesz, közülük az egyikkel biztosan találkoznak a magyarok, a Donna Vekiccsel (29.) felálló Horvátországot azonban biztosan elkerülik. A többi ellenfél Törökország vagy Görögország, valamint Grúzia vagy Szlovénia lehet majd.

Tavaly a magyar csapat Tallinnban
velemenyezd, 2019. január 08. kedd, 17:52
Van-e valaki köztetek, aki megtapasztalt már ENNYIRE TRÓPUSI augusztust, eddigi életében...?
Kedves Sode01! #105

A pasi akinek most tapsoltál, az nem is olyan régen tiltakozott, hogy
lehetetlen a hidegfuzió és a fúziós rekator, mert az ismereti a padlon
vannak. Most valahol elboklászott és talált a megoldásra utalásokat
s ezt terjeszti, nagy hévvel mintha ő soha mást nem is irt vagy gondolt
volna! Ne dőlj be! Nagyon sérült a krapek. Születésekor a köldökzsinór
krónikus agysérülést okozott nála az oxigén hiány miatt. Ez látszik a
stilusán is amit az otthoni nevelésből hozott ide! Elhagyatott, magányos,
beteg, ember!

A fuziós reaktor azonban valóban nagy találmány lesz, ha
technikailag is megoldják majd a kézbentartását, s irányítását!
ne feledd, hogy az első atommáglyát sem tudták kordában tartani
ma meg sok ezer atomrekator van a világon...... Csak akkor van
baj ha pánikba esnek, s valamit elrontanak >>> Csernobil.
decotext, 2018. szeptember 01. szombat, 11:22
Krausz Gergely elődöntőig jutott párosban a magyar nyílt tollaslabda-bajnokságon
A budaörsi városi sportcsarnokban rendezett, csütörtökön kezdődött viadalon a pécsi Multi Alarm SE versenyzői két dán párost búcsúztattak az elődöntőig. A négy között aztán későbbi győztes, első kiemelt dán Rasmus Fladberg, Frederik Colberg duó állította meg őket két szettben.

Egyéniben Krausz egy cseh és egy francia vetélytárs búcsúztatása után az ezüstérmes spanyol Pablo Abiantól kapott ki a negyeddöntőben.

A nők viadalában a selejtezőből indult Madarász Rékát a főtáblán egy skót legyőzése után a negyedikként rangsorolt spanyol Clara Azurmendi múlta felül a nyolcaddöntőben. A riói olimpikon Sárosi Laura a tavalyi ötkarikás játékok óta először versenyzett Magyarországon, és a nyitókörben az első kiemelt Linda Zetchirivel találkozott, kétszettes sikerével a bolgár lépett a legjobb 16 közé. A nyolcadik kiemelt Kőrösi Ágnest a holland Soraya de Visch Eijbergen, a kvalifikációban kezdett Sándorházi Vivient pedig Iben Bergstein búcsúztatta az első körben.

A női párosoknál a Bukoviczki
velemenyezd, 2017. november 05. vasárnap, 15:02
Szívesen filmesítene meg újabb Kondor Vilmos-regényt Gárdos Éva
bár nehéz feladat volt, szabadnak érezte magát a 47 napig tartó forgatáson, mert már csak olyan szerepet vállal el, amit tényleg nagyon meg akar csinálni.

A színházba ezután sem akar visszatérni, a filmszínészetet viszont szívesen folytatja hobbiként a jövőben is - fűzte hozzá a főhőst alakító színész, aki a filmben egy meggyilkolt prostituált ügyét igyekszik tisztázni, annak ellenére, hogy hamar kiderül, ha nem áll félre, hatalmas veszélybe sodorja magát. Partneréül több próbajelenet után Tenki Rékát választották.

Kolovratnik Krisztián és Tenki Réka mellett a főbb szerepeket Kulka János, Kováts Adél, Dobó Kata, Anger Zsolt és Törőcsik Franciska alakítják. A látványtervező Pater Sparrow volt, aki kiemelte: a Budapest Noir főszereplője maga a város, vagyis a filmnek erős magyar identitása van, ezt kellett a látvány szintjén is kompatibilissé tenni a zsáner szabályaival és követelményeivel.

A filmben látható szinte összes jelmez eredeti, korabeli ruhadarab, alig kellett egy-két új kosztümöt
velemenyezd, 2017. október 25. szerda, 14:22
EYOF - A sikeresen szerepelt magyar sportolókat köszöntötték
Fábián László, aki elsőként az úszók és a kajak-kenusok fantasztikus eredményét emelte ki, de szót ejtett az atlétikában, tornában és a csapatjátékokban elért sikerekről is. Végül megköszönte a szakembereknek az együttműködést, majd a sportolókhoz fordulva "egy kalappal" kívánt azoknak, akikre még a nyáron versenyek várnak.

Ezután név szerint köszöntötték a magyar csapat valamennyi érmes versenyzőjét, majd a közülük legeredményesebbet, az úszásban két arany-, két ezüst- és két bronzérmet szerző Nagy Rékát szólították a színpadra.

"Fantasztikus volt a hangulat és az egész magyar csapat. Ez nagyot dobott a versenyzőkön, és az is sokat segített, hogy hallottam a szurkolást" - fogalmazott Nagy Réka, aki kiemelte, minden támogatást megkaptak ahhoz, ami a jó szerepléshez kellett.

Az EYOF-on tíz sportágban, 130 versenyszámban vetélkedtek a 14 és 18 év közötti fiatalok. A győri eseményre ötven országból 2500 sportoló és 1100 kísérő érkezett.

A MOB közlése alapján a magyar versenyzők tíz sportág
velemenyezd, 2017. július 30. vasárnap, 13:02
Virtuózok - Kristóf Réka, Lukács Gergely és Beéri Benjámin jutott a döntőbe
Szaller István szaxofonos, Beeri Benjámin trombitázó tenor és Kéringer Dávid klarinétos küzdött a döntőbe jutásért.

A muzsikusok a Budapest Jazz Orchestrával is előadtak egy közös számot.

A nagyok korcsoportjának legjobbjai is professzionális produkciókkal lepték meg a nézőket és a szakmai zsűri tagjait is, éppen ezért az ítészek ebben az adásban döntöttek a legnehezebben, sok vita volt a továbbjutók személyéről.

A Duna televízióban felvételről sugárzott adás végén a zsűri végül Kristóf Rékát, Lukács Gergelyt és Beéri Benjámint juttatta a május 26-i élő döntőbe. Balázs János zongoraművész a Kis Virtuózok Alapítvány segítségét kérte és az egyik versenyzőt külön is megjutalmazta, a díjazott ifjú tehetség személye a döntőben derül majd ki.

Az idei széria műsorvezetői, Koltay Anna és Bősze Ádám.

A három korcsoport - kicsik, tinik és nagyok - válogatóit és elődöntőit felvételről láthatják a tévénézők. A Virtuózok minden korcsoportjában előbb válogatóműsort rendeztek, amelyekből
velemenyezd, 2017. május 19. péntek, 21:24
EYOF - Olimpiai bajnokok a nagykövetek között
rendezvénynek. A sajtóeseményen bemutatták az EYOF nagyköveteit, tíz sportág képviselői közül egy-egy már sikeres, felnőtt sportolót és egy-egy fiatal tehetséget: Pars Krisztiánt és Lendvai Lucát (atlétika), Karakas Hedviget és Sipőcz Richárdot (cselgáncs), Kammerer Zoltánt és Farkasdi Ramónát (kajak), Borissza Johanna Kittit és Füri Mártont (kerékpár), Laklóth Annát és Szirony Dorinát (kosárlabda), Jakabos Zsuzsannát és Varga Bencét (úszás), Görbicz Anitát és Pál Tamarát (kézilabda), Kötél Zsanettet és Kotormán Rékát (röplabda), Gálfi Dalmát és Valkusz Mátét (tenisz), Berki Krisztiánt és Mészáros Krisztofert (torna).

Borkai Zsolt kifejezte reményét, hogy ezek közül a fiatal tehetségek közül is minél többen részt vehetnek az EYOF-on.

A háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán kiemelte, sportdiplomáciai siker, hogy a sportág jelen lesz az EYOF programjában.

"Sajnálom, hogy én korábban nem vehettem részt ilyen versenyen" - hangsúlyozta, s az indulóknak azt tanácsolta, élvezzék a
velemenyezd, 2017. március 30. csütörtök, 17:45
Kezdődnek a Kultkikötő szabadtéri színház programjai
A 11. évadához érkező Kultkikötő augusztus 27-ig kétszáz programmal, zenés és prózai színházi előadásokkal, koncertekkel, táncelőadással, családi rendezvényekkel, kertmozival, kiállításokkal és borkóstolókkal várja a kulturális kikapcsolódásra vágyókat - írták a szervezők az MTI-hez eljuttatott tájékoztató anyagukban.

Mindhárom helyszín különleges és egyedülálló karakteréhez, hangulatához illő előadásokat tűztek műsorra. Földvár ad otthont a szélesebb rétegeket megszólító sikerprodukcióknak, a könnyed nyáresti szórakozást kínáló előadásoknak, a nagykoncerteknek, Boglár a bensőségesebb hangvételű előadásoknak, Fenyves számos gyermekelőadásnak és zenés programnak. Mindezekre az elmúlt évek tapasztalatai alapján mintegy ötvenezer embert várnak.

Kiemelték, hogy az idei műsorban egyaránt megtalálhatóak a budapesti és vidéki kőszínházi, valamint független társulatok előadásai, továbbá több nagy- és kamarakoncert is. A produkciókban olyan neves művészek lépnek színpadra, mint Tóth Vera, Szabó Kimmel
velemenyezd, 2016. június 21. kedd, 07:05
1/7
Képek, videók
Egyetemisták....jpg
pacsakute
2013. március 09. szombat, 08:32
egyetemisták Dem.jpg
snbela44
2013. február 14. csütörtök, 03:12
Az egyetemista.jpg
pacsakute
2013. február 07. csütörtök, 19:54
egyetemista bagoly1.jpg
lrjuditka
2012. január 23. hétfő, 08:07
egyetemista bagoly2.jpg
lrjuditka
2012. január 23. hétfő, 08:07
egyetemista bagoly3.jpg
lrjuditka
2012. január 23. hétfő, 08:07
egyetemista bagoly4.jpg
lrjuditka
2012. január 23. hétfő, 08:07
Egyetemistanak ereztem ma
nesasoir
2009. március 13. péntek, 03:00
egyetemistaa:)
girl612
2006. szeptember 03. vasárnap, 19:59
rl-c4s-purple.png
kathyvp
2018. június 26. kedd, 20:19
purple-glitch-backgrou nd-
kathyvp
2018. június 17. vasárnap, 10:17
Grunge-Purple-Texture- Bac
kathyvp
2018. június 17. vasárnap, 10:16
Color_icon_blue_&_purp le.
kathyvp
2018. június 17. vasárnap, 10:09
1200px-Color_icon_purp le.
kathyvp
2018. június 17. vasárnap, 10:09
2560x1440-royal-purple -so
kathyvp
2018. június 17. vasárnap, 10:07
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.