Belépés
2020. május 29. péntek | 22. hét | 150. nap | 19:26 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
NAK: kedvezően hatott a szántóföldi kultúrákra a napokban hullott csapadék
Petőházi Tamás elmondta, hogy országosan átlagban 50-80 milliméter csapadék hiányzik a talajból. Az elmúlt pár napban helyenként esett, de ezek intenzív esőzések voltak, a növényeknek viszont 15-25 milliméteres csendes, áztató eső lenne kedvező.

A kultúrák közül a legrosszabb állapotban a repce van, annál visszafordíthatatlan károk keletkeztek - tette hozzá.

Szél István, a NAK Csongrád megyei elnöke közölte, hogy az általa képviselt területen az elmúlt napokban nagyon eltérő mértékű csapadék hullott több lépcsőben. A kalászosokban jelentős változást nem eredményezett, az aszály miatt komoly terméskieséssel kell számolni ezekben a kultúrákban. A tavaszi vetésű növényeknél még lehet a tavalyihoz hasonló, kielégítő terméshozam, a közelmúltban lehullott csapadék még talán időben érkezett.

Varga Imre István, a NAK Fejér megyei elnöke szintén azt emelte ki, hogy az elmúlt napokban a megye területén szinte mindenhol mértek kisebb-nagyobb mennyiségű csapadékot, azonban továbbra is hiányzik a
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 15:41
Tíz új bemutatót tart a jövő évadban a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház
Cseke Péter elmondta: januárban kapta meg a nemzeti minősítést a kecskeméti színház, így első "teljes nemzeti" évadukra készülnek. Kiemelte: a koronavírus-járvány embert próbáló időszaka után vidámság, minőségi szórakozás és zene várja közönségüket a következő szezonban, melyben elindul a kecskeméti operajátszás is.

A nagyszínpadi bemutatók közül az első Móricz Zsigmond, Kocsák Tibor és Miklós Tibor Légy jó mindhalálig című musicalje lesz Nagy Viktor rendezésében, ezt követi Eisemann Mihály, Halász Imre és Békeffi István Egy csók és más semmi című zenés vígjátéka, amit Szőcs Artúr rendez. Később Gogol A revizor című vígjátékát Ilja Bocsarnikovsz, Shakespeare Szentivánéji álom című táncszínházi előadását Barta Dóra, Donizetti A csengő című vígoperáját Cseke Péter állítja színpadra.

A nagyszínházi bemutatók közt a fiatalokat a Hamupipőke című mesebalettel, valamint A jegesmedve szerelmese című zenés "klímamesével" várják. Előbbit Barta Dóra, utóbbit Cseke Péter rendezi.

A Kelemen László
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 15:31
Ebben az országban nincs jövőnk
tart az új otthon, a szabadság megtalálásáig.

A két főszereplő mindent megpróbált, hogy abban a magyar gyűlölő, kommunista párt által diktált Csehszlovákiában maradjon, dolgozzon, gyereket neveljen, ahova ők maguk és őseik is születtek. Tizenöt évük ment el erre, míg végül egy nemtelen eset kapcsán a házaspár egyformán azt gondolta már, hogy ebben az országban nincs tovább jövőjük és 1985-ben elhagyták Losoncot.

A 482 oldalas regény főbb fejezetei: Az esküvő, A kezdet kezdete, A nagy újság, A kihallgatás, Az újszülött, Házat építünk, Ebben az országban nincs jövőnk, California, Hétköznapi Amerika, Reng a föld, Vettünk egy rancsot, Szabadesés.

Ezt a könyvet olvasom most, amit Böröndi Lajostól, a kiadótól kaptam ajándékba. Köszönöm neki! Űzött vadként olvastam az eddigi fejezeteket, annyira izgultam ezért a dolgos, becsületes, egymást tisztelő, gyerekeiket példásan nevelő házaspárért. Most egy kicsit megnyugodtam, mert sikerült az eljövetelük és beutazhatnak Amerikába.
azenujsagom, 2020. május 27. szerda, 09:07
Forray Gábor lett az Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapatának vezetőedzője
A székesfehérvári klub keddi sajtótájékoztatóján Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke hangsúlyozta, hogy olyan edzőt szerettek volna, akinek megvan a plusz motivációja ahhoz, hogy sikeres legyen a klub.

A sportvezető köszönetet mondott a Kecskemétnek a hozzáállásáért, komoly gesztust tettek azért, hogy a szakember Fehérvárra igazolhasson.

Simon Balázs ügyvezető elmondta, hogy a székesfehérvári származású trénerrel kétéves szerződést kötöttek. Úgy vélte, fiatal, de nagyon tapasztalt edző került a gárda élére, aki az elmúlt években bizonyította, hogy megérett nagyobb csapat irányítására.

Cser-Palkovics András polgármester emlékeztetett arra, hogy Forray Gábor a korábbiakban sokszor tört borsot az Alba Fehérvár orra alá tétmeccseken, mostantól a fehérvári sikerekért kell dolgoznia. Jelezte, hogy a kényszerű szünetben a csapat újjáépítése megkezdődött, s bár a következő időszak gazdaságilag nehezebb lesz, de az összefogás eredményeket hozhat.

Forray Gábor nagy megtiszteltetésnek nevezte
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 15:42
Megújul a tiszafüredi Kossuth Lajos Általános Iskola
Ujvári Imre (Fidesz-KDNP) elmondta: a beruházásra a fenntartó karcagi tankerületi központ nyert el több mint 400 millió forintot a Terület-és településfejlesztési operatív program pályázatán, és a kormány több mint 100 millió forinttal egészítette ki a felújítás költségeit.

Hozzátette: a több mint kétezer négyzetméteres épületben már elkezdődött kivitelezés, amely a tervek szerint jövő tavasszal ér véget, a belső felújítási munkát igyekeznek úgy ütemezni, hogy az ne zavarja a szeptemberi tanévkezdést.

A beruházás során a lapostetős rész hő- és vízszigetelést kap, a magastető pedig a héjazat cseréjével újul meg. Utóbbi esetében nagy figyelmet fordítanak az ott élő denevérkolóniára, követve a szakemberek útmutatását.

Az iskola épületét akadálymentesítik, kicserélik a nyílászárókat, energetikai korszerűsítést végeznek, és egy természettudományi labor munkaállomásait is kiépítik - sorolta a polgármester, megjegyezve: a pályázati forrásból eszközbeszerzés is történt.
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 07:04
Móra László: Az édesanya magyar költők verseiben
röpke szónak az elsuttogása könnyeket csal ki a szemedbe, boldogságot, vigasztalást, örömet terítget a lelkedre.

Ez a szó összeforrott veled s el nem hagy bölcsődtől sírodig. Ezt suttogod, ezt hívod, ha messze vet a sorsod, ha szenvedsz, ha keresztút elé érsz, ha csalódol, vagy ha haldokolsz...

Édesanyám! Ez az egyetlen szó önmagában is a legszebb, leghosszabb költemény, - melynek, ha tartalmát, jelentőségét kellene iskolai leckeként megírnod, megtelnék vele nem egy, hanem talán nagyon-nagyon sok füzet! És bizonyára ezeket is írnád benne:

Édesanyám első forró csókja volt az első érzés, amit életemben először megéreztem az életből. Ő adott először meleget, táplálékot. Az ő szeméből tanultam meg, mi a mosolygás, a szeretet, bánat, aggódás... Milyen a könnycsepp csillogása...

Ő rakta csodás, odaadó szeretettel sorban tarisznyádba a többi kincseket is: a beszédnek, édes magyar anyanyelvednek szépséges kincsét; az Isten nevét, az első imádságot, hazád és
menusgabor, 2020. május 23. szombat, 22:00
Koronavírus - Vadhúst kaptak kórházak, palántákat a rászorulók pénteken Szolnokon
egészségügyi dolgozóit - a vadászok, vadgazdálkodók által felajánlott - konyhakész őzhússal támogatják a járvány elleni küzdelemben végzett munkájukért.

A vadhúst Kelemen József, az Agrárminisztérium vadgazdálkodási főosztályának tájegységi fővadásza adta át pénteken az intézmények vezetőinek. A Hetényi kórházban az átadáson részt vett Rehó János fideszes önkormányzati képviselő.

A Hetényi kórháznak szánt csontozott őzhúst - amelyet az Aranykalász Vt., Diana Vt., Hunor Vt., Jász - Föld Zrt., Millér Vt., Nagykörűi Vt., Szenator Vt., Szőke Tisza Vt., Wild Farm ajánlott fel - konyhakészre dolgozza fel a VADKER Kft., majd azt a kórház éttermének csapata készíti el. A Hetényi kórház 1600 egészségügyi dolgozója közül 200-an étkeznek rendszeresen az intézmény menzáján, számukra ott szolgálják fel az ételt.

A MÁV Kórháznak szánt csontozott őzhúst a Szalacska Vt. által felajánlott húsból a VADKER Kft. által konyhakész állapotra feldolgozva a kórház éttermének csapata fogja elkészíteni.

Az
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 13:02
Koronavírus - Bérlakás-felújítási programokat jelentettek be a fővárosi DK-s polgármesterek
kerületükben élőkért. Hangsúlyozta, hogy ha kellett, akkor maszkot osztottak, ha kellett, akkor a hozzátartozójukat otthon ápolóknak és a munkát keresőknek adtak támogatásokat.

Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány miatt sokan veszítették el munkájukat, illetve sok család lakbérszerződését mondták fel. A kerületben ezért felgyorsítják a bérlakásfejlesztési-programot, 150 millió forintból 63 bérlakást újítanak fel - jelentette be. Hozzátette, ezeknek nagy részét olyan kisgyermekes családoknak utalják ki, amelyeknek veszélybe került a lakhatásuk.

Cserdiné Németh Angéla azt mondta, hogy a XV. kerületben 500 millió forintos bérlakásépítési és fejlesztési alapot hoztak létre. A polgármester arra kérte a kormányt, hogy a jövő évi költségvetésbe tervezzen be lakásépítési és lakásfelújítási támogatásokat.

Niedermüller Péter azt emelte ki, hogy a VII. kerületben több ezren élnek embertelen körülmények között, az önkormányzati bérlakások közül is sok a
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 12:52
Koronavírus-konferencia - Ígéretes fejlesztésekről számoltak be magyar kutatók
Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora és Kozlovszky Miklós, az Óbudai Egyetem dékánja, a MassVentil projekt vezetője egy új típusú lélegeztetőrendszer, a MassVentil koncepcióját ismertették, amely az EUvsVirus innovációs versenyen aranyérmet nyert.

Kozlovszky Miklós elmondása szerint a MassVentil krízishelyzetben egyszerre tud nagy számú beteget lélegeztetni invazív és nem invazív módon is.

A rendszer nagy mennyiségű levegőt képes áttolni, de a páciensek mind különálló, egyszerű lélegeztetőegységeket kapnak az ágyuk mellé, ezeken pedig egyéni paraméterek is beállíthatók. A berendezés az orvosokat, ápolókat is védi, mert elszívja a kilélegzett, vírusos levegőt - közölték a fejlesztők.

Lacza Zsombor ortopéd-traumatológus szakorvos, az OrthoSera Kft. ügyvezetője elmondta, munkacsoportjuk több mint 10 éve vérszérum alapú terápiák fejlesztésével foglalkozik.

A koronavírus-járvány kitörése után először egy gyorsan elérhető termék kifejlesztése volt a céljuk gyógyult betegek
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 13:12
A Vörösmarty Színház szeptemberben tervezi bemutatni Az ember tragédiája folytatását
költeményét, de a történet nem ért véget, s őket izgatta, vajon milyen alkut kötne ma az Úr Luciferrel és milyen történetekbe sodorta Ádámot és Évát a huszadik század.

Darvasi László Térey János halála miatt került a szerzők közé, a keretjáték utáni első szín, a Titanic indulása előtti bál jutott neki, amelyről azt mondta: olyan jelenetsort próbált alkotni, amelyben mozgás van, ármány, megcsalás, bűn és bűnhődés, valamint emberi viszonyok teljesednek és hunynak ki, alakulnak át.

Závada Pál színe a Nagyvárad-Berlin tengelyen játszódik, Ádámja Nagyváradról indulva jut el az 1930-1940-es évek Berlinjéig, hogy aztán a berlini fal leomlásával tetőzze be a maga karriertörténetét. A szerző szerint Ádám figurája rendkívül modern, felvilágosult, minden művészeti ág iránt érdeklődik és "van annyira tébolyult és kalandor, hogy felizgatják a Németországban elindult folyamatok", ezért Berlinbe vágyik.

Márton László írta a keretjátékot, ahol - csakúgy, mint Madách-nál - Lucifer szembesíti az emberpárt,
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 11:57
Újraindulnak a próbák a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban
társulati ülésen Őze Áron igazgató megköszönte a munkatársaknak, amit a színházért, a dunaújvárosi közönségért tettek ebben a kritikus időszakban. "A Virtuális Színházunk online rendkívül nézett volt" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy most az offline munka folytatódik, hosszú nyárra készülnek.

Május 25-től indulnak újra a próbák, amelyeken kötelező a maszk viselése, és mindenkinek tartania kell az operatív törzs által javasolt, személyek közötti távolságot - áll a közleményben, amely szerint a nyári próbák nagy részét az intézményhez tartozó Petőfi Ligetben, a szabadban is meg tudják tartani.

Elsőként Háy János Utánképzés ittas vezetőknek című darabjának háromhetes próbaidőszaka kezdődik. A Sipos Imre rendezésében készülő darab próbáit - tekintettel a családos színészekre, akik otthon tanulnak gyerekeikkel - főként a délutáni és az esti órákban tartják.

Június 15-től kezdődik a teátrum zenés-táncos darabjának, a Sándor Mátyásnak a nyolchetes próbafolyamata. Az ősbemutató a Bartók Kamaraszínház
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 17:51
Koronavírus - A szociális partnerek elégedettek a kormány gazdaságvédelmi intézkedéseivel
munkaadók azokat az embereket foglalkoztathatják, akik álláskeresési támogatásra jogosultak, vagy legalább a kormányhivatalok foglalkoztatási osztályán regisztráltak álláskeresőként. A támogatás lényege, hogy a pályázó cégek egy-egy munkavállalóra vetítve havonta 200 000 forintot igényelhetnek az államtól. Ez az összeg tartalmazza az adott dolgozó havi nettó bérét (112 000 forintot), a dolgozó után fizetendő járulékokat és a munkaadói járulékterheket is.

Zs. Szőke Zoltán úgy vélte, egy ilyen program nagy segítséget jelent azoknak a cégeknek, főként azoknak a kis- és közepes vállalkozásoknak, amelyek nehezen vészelték át az elmúlt csaknem két hónapot, amikor nem tudtak megfelelően működni. Az érintett szektorok közül példaként említette a turizmust, a vendéglátást és a kiskereskedelemnek azt a szegmensét, amely nem élelmiszer-kereskedelemmel foglalkozik.

Kiemelte, ezzel a bértámogatási rendszerrel a korábbi tervekhez képest sokkal hamarabb tud majd a magyar gazdaság ismét lendületet venni.
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 17:12
1/798
Képek, videók
Szántóföldbe rejtve
sacimama
2014. június 01. vasárnap, 19:34
Szántóföldbe rejtett kinc
sacimama
2014. április 20. vasárnap, 23:00
a szántóföldön csücsülök
barkaszjudit
2007. augusztus 01. szerda, 14:36
tamás kunus0116_2.jpg
maroka
2020. január 16. csütörtök, 22:39
tamás kunus0116.jpg
maroka
2020. január 16. csütörtök, 22:37
Tamás Tímár Fotója
dandej
2019. október 08. kedd, 20:20
0 a Falu Tamás - Esti i
lovaszmarika
2019. július 17. szerda, 18:32
Péli Tamás Petes Mária.jp
liliana01
2019. január 24. csütörtök, 17:39
péli tamás jézus és júdás
liliana01
2019. január 20. vasárnap, 19:49
szent benedek tamás1229.p
maroka
2018. december 29. szombat, 14:38
Árvai Attila Támaszom.jpg
menusgabor
2018. december 05. szerda, 19:09
Lőrincz Tamás.jpg
menusgabor
2018. november 01. csütörtök, 22:41
Repülés Rohács Tamás és S
agica2004
2018. szeptember 05. szerda, 20:09
cseh tamás.jpg
maroka
2018. augusztus 17. péntek, 15:21
szent tamás0703_2.jpg
maroka
2018. július 03. kedd, 09:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.