Belépés
2020. július 16. csütörtök | 29. hét | 198. nap | 01:20 | Valter
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kékszalag - Litkey célja ezúttal is a győzelem
Az 54 éves sportember a keddi sajtótájékoztatón elmondta, két 19 éves fiatalt épített a csapatába, Zentai Benedeket és az általa a legtehetségesebb magyar vitorlázónak tartott Dejonghe Arthurt.

Litkey szerint a felkészülés a koronavírus-járvány miatt ezúttal különbözött a megszokottól, mivel általában sok versenyen vesz részt tavasszal, ez azonban most elmaradt. Úgy vélte, technikailag nagyon jól felkészültek, a versenyrutin megszerzésére viszont ezúttal nem volt lehetőség, ahogy a riválisoknak sem.

"A Kékszalag elképzelhetetlen Litkey Farkas nélkül, Litkey pedig elképzelhetetlen a Kulcs-Soft nélkül" - vonta meg az elmúlt ötéves szponzorációs ciklus mérlegét Szabó Ervin, a vállalat vezérigazgatója.

A cégvezető bejelentette, hogy az idei, 52. Kékszalagon minden résztvevő hajó után 10 ezer forinttal támogatják a magyar vitorlás utánpótlást. A pályázatot a tókerülő verseny után írják ki, és a jelentkezők közül Litkey Farkas segítségével választják ki a támogatásra érdemeseket.

Litkey az
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 13:32
Csaba testvér jegyzete 07.13
nyugat felé vezetett hadjárataiban is, melyekkel a birodalom határait megerősítette, illetve kiterjesztette. Örökösödési szerződést kötött a gyermektelen II. Rudolf burgundi királlyal, s ezzel Burgundia várományosa lett és megteremtette a feltételt ahhoz, hogy Burgundia később, II. Konrád uralma alatt végleg a birodalom része legyen. Hatalmát kiterjesztette Bázelra is, s a várost és annak főtemplomát gazdag ajándékokkal látta el. Itáliában három hadjáratot vezetett: 1004-ben, 1014-ben és 1021-ben. VIII. Benedek pápa 1014-ben Rómában császárrá koronázta.Bármilyen áldásos volt is II. Henrik császár uralkodása a birodalom gyarapodását tekintve, az Egyház nem emiatt tiszteli a szentek sorában. Szentként azért tiszteljük, mert uralkodói hatalmával teljesen tiszteletben tartotta az Egyház jogait, és feltűnő volt személyes jámborsága és készsége a bűnbánatra. A templomokat és kolostorokat gazdagon megajándékozta. Különösen két nagy alapítás őrzi a nevét: a 981-ben feloszlatott merseburgi püspökség újjáalapítása és
maroka, 2020. július 13. hétfő, 18:27
Útravaló – 2020. július 12
bizonytalan jövő ellenére teszi a dolgát.
Ilyen a Magvető, ilyen a mi Istenünk: fáradhatatlanul dolgozik, hív, szólít minket, és bízik abban, hogy termést hozunk, hogy nem marad hatástalan ez a lelkesedés, ez a fáradhatatlan tetterő. Széles és határozott mozdulatokkal járja a földet: érdemes szemlélni ezeket a teremtő mozdulatokat, a teremtésnek ezeket az első mozdulatait. Tanulni a tudatosságból, a figyelmes munkából, a határozott és jól időzített lépésekből.
Tegnap ünnepeltük Nursiai Szent Benedeket, Európa fő védőszentjét. Regulájában felhívja az olvasó figyelmét: ,,semmit se tartson elhanyagolható csekélységnek". Éppen erre a figyelmességre, felelősségérzetre volna ma szükségünk. Olyan könnyen elmegyünk már dolgok mellett, olyan könnyen kivonjuk magunkat dolgokból, pedig, ,,aki a kicsiben hű..." Elénk teszi fáradhatatlan Magvetőnk mindennap a kicsit, a hétköznapot, éljünk vele és legyünk olyanok, akik termést hoznak, akik így tanúskodnak arról, hogy be tud teljesedni a
maroka, 2020. július 12. vasárnap, 07:08
Magyar Nemzet - A csepeliek várhatnak a gerincútra
átvonulása miatt, de nagy problémát okoz az áthaladó tehergépjármű-forgalom is.

A lap szerint az sem tisztázott, hogy pontosan miért dobta vissza az uniós hivatal a pályázati beadványt. Bár a hivatal formai okokra hivatkozott, a kiírás tartalmazza egy mintegy két kilométeres elsőrendű árvízvédelmi védvonal megtervezését is, amely azonban a szabályozás értelmében valószínűleg nem a BKK Zrt. feladatkörébe tartozik.

A Magyar Nemzet a visszadobott uniós pályázat kapcsán megkereste a párbeszédes Jávor Benedeket, Budapest brüsszeli kirendeltségének vezetőjét, aki korábban a képviseleti iroda egyik fontos feladataként jelölte meg, hogy megpróbálják a lehető legtöbb uniós forrást felkutatni és megszerezni a főváros számára. Jávor Benedek a Magyar Nemzetnek az üggyel kapcsolatban úgy nyilatkozott, az illetékesek nem vonták be őt a csepeli gerincút pályázatába, megfogalmazása szerint ennek a felelőssége nem őt terheli.

A lap felidézte, hogy Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője tavaly
velemenyezd, 2020. július 11. szombat, 08:00
Szendéné Kiss Nóra Benedek Tiborra emlékezik.
.................
Szerda este furcsa, megmagyarázhatatlan félelmet éreztem. Másnap reggel jött a döbbenet. Amiből sokan azóta sem térünk magunkhoz. Mert hiába nem ismertük személyesen, akkora hatással volt az életünkre, amekkorával csak kevesen. Most sokat írnak róla. Néhány napra eltűntek a médiában manapság megszokottá vált negatív, bántó írások, és helyüket átvette a jó. A JÓ, aki Benedek Tibor maga.
Az ismert, csodálatos eredményeken túl olyan történetek bukkannak fel, amelyekről eddig nem tudhattunk. Kisemberek történetei. Mit adott nekik Benedek Tibor, hogyan adta vissza a hitüket, miként indította el őket egy másik, egy jó úton. ,,Nem hangzik nagy dolognak, de akkor és ott mindent megváltoztatott bennem" - sokan írják le ugyanezt.
A most napvilágot látott történetekből megismerhetjük, mi a jóság, a tisztaság. Mi vajon elmondhatjuk magukról, hogy nem vakít el bennünket a felszínes csillogás?
maroka, 2020. július 08. szerda, 15:50
Az umbriai Norcia városában megtalálták a négy évvel ezelőtt
Az umbriai Norcia városában megtalálták a négy évvel ezelőtt romba dőlt bazilika harangjait
A bronzból öntött harangok, amelyeket négy éve kerestek a romok között, teljes épségben kerültek elő. Több méter mély törmelékréteg alatt találták meg a 2016-os földrengésben összedőlt norciai Szent Benedek-bazilika elveszett harangjait - jelentette Umbria tartomány műemlékvédelmi felügyelősége. A bronzból öntött harangok, amelyeket négy éve kerestek a romok között, teljes épségben kerültek elő. A bazilika négy harangjának megtalálása jelképesen kárpótol minden megpróbáltatásért - nyilatkozta Rosaria Mencarelli, az umbriai tartományi műemlékvédelmi felügyelet vezetője. - A romeltakarítási munkálatokat mostantól gyorsabban tudják folytatni; a harangok keresése miatt eddig óvatosan, méterről méterre dolgoztak.
* * *
Az Európa védőszentjeként tisztelt Nursiai Szent Benedek, a bencés rend alapítója szülőházára emelt bazilika a 2016. október 30-i földrengésben dőlt romba. A norciai
maroka, 2020. július 08. szerda, 08:44
Búcsú Benedek Tibortól
Megható feldolgozás, emlékezés Benedek Tiborra , aki elment közülünk, de emlékei örökké velünk van
Videó

- Halála nagyon megérintett, példamutató élete, komoly üzenet sokunknak! Ebben a kís filmben mondom el gondolataimat. Ezúton szeretnék részvétet nyíivánítani Családjának, Rokonainak és Barátainak. Fogadják őszinte együttérzésemet!
Készítette Kalo Jenő tv. Videó
maroka, 2020. július 03. péntek, 09:50
Levendula és rózsa napok a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjében
Németh Anikó, az egyetemi füvészkert igazgatója közölte, az arborétum gyógynövény- és fűszerkertjében tízféle levendulát csodálhatnak meg a látogatók a fehér virágútól a rózsaszínig, a pannonhalmitól a tihanyi változatig. Kifejezetten arra törekszenek, hogy mindig új, a vendégek számára is jól megkülönböztethető fajokat szerezzenek be.

A kert rózsagyűjteménye is szemet gyönyörködtető, a szivárvány minden színében nyílnak a virágok és számos növekedési formájú rózsabokor figyelhető meg. A futórózsák, akár kétméteres magasságig felnyúló, virágokkal dúsan megrakott bokrai már messziről virítanak és a reneszánsz rózsákhoz híven édes illattal töltik meg a levegőt. A rózsakert belsejében, az egyes ágyásokban a nagyméretű, illatos virágokat hozó tearózsa hibridek, a miniatűr rózsák, valamint számos, a hajtás végen több virágot bontó (polyantha) rózsafajta is fotózásra csábít.

A rózsakerti gyűjtemény különlegessége a történelmi rózsák bemutatója, amely a rózsakert mögött folytatódik, és benne két
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 07:05
Hosszú idő után találkoztak a Ratzinger testvérek
Az egyik legszemélyesebb mozzanata volt a látogatásnak, amikor Regensburg Ziegetsdorf negyedének temetőjében felkeresték szüleik, idősebb Joseph Ratzinger és Maria Rieger sírját.
XVI. Benedek visszatért a Vatikánba
..................
XVI. Benedek emeritus pápa június 18-án a németországi Regensburgba utazott, hogy meglátogassa beteg fivérét, Georg Ratzingert. Június 22-én, hétfőn kora délután az emeritus pápa ötnapos távollét után visszatért Németországból a Vatikánba.
XVI. Benedeket még indulása előtt, június 18-án, csütörtök reggel felkereste Ferenc pápa a vatikáni Mater Ecclesiae-monostorban.
Útjáról hazatérve a 93 éves nyugalmazott pápa így fogalmazott: ,,Fáradt és kimerült vagyok, de elégedett." Az emeritus pápa június 22-én, hétfőn délelőtt vett búcsút a regensburgi szemináriumtól, majd autóval utazott Münchenbe, ahol kíséretével együtt repülőgépre szállt, és 13 órakor érkezett meg a római
maroka, 2020. június 24. szerda, 12:12
Mohos Gábor Szent László-búcsús szentmiséje Istenhegye
hitünk sarokköve. A világ körülöttünk nagyon sokszínű. Ma itt, Európában nemcsak a kereszténység, hanem sok minden más alakítja, formálja a társadalmat, az értékrendet, a gondolkodásmódot - fejtegette a szónok. - Mégis, vannak olyan dolgok, amiket a társadalom értéknek tart és megbecsül. Idetartozik az, amikor valaki alázattal és kitartóan, hatalmas energiával dolgozik valami értékes dolgon.
A püspök megemlékezett a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóról, a 47 éves korában elhunyt Benedek Tiborról: azért övezi őt akkora megbecsülés országszerte, mert keményen dolgozott kitartóan, alázattal, és ezáltal ért el kimagasló teljesítményt, képviselve a magyar nemzetet. Ha így megbecsüljük, és méltán, a nagy teljesítményeket, akkor vajon hívőként nem az a dolgunk, hogy mindent megtegyünk azért, hogy a hitünkben, a keresztény életünkben legyünk kimagaslóak?
Jézus nem kevesebbet mond az ő tanítványainak - és mi keresztényként mindannyian az ő tanítványai vagyunk -, hogy legyetek
maroka, 2020. június 21. vasárnap, 14:20
Papszentelés Egerben - 06.20
gyakorlására.
Ternyák Csaba érsek homíliájában kifejtette: régebben a misszió azt jelentette, hogy Európa országaiból fiatal misszionáriusok távoli kontinensekre indultak, hogy Krisztus örömhírét hirdessék. Mára azonban Európa vált missziós területté. ,,Így egyre gyakrabban fordul elő nálunk is, hogy fiatal emberek idegen országokban vagy nem születési egyházmegyéjük területén szolgálnak. Aki missziós hivatást vállal, az meghallotta Jézus halk, de kitartó hívását."
A főpásztor XVI. Benedeket emeritus pápát idézte, aki a papság évének lezárásakor arról elmélkedett, hogy a keresztre feszítettre tekintve megérthetjük, hogy Krisztus szíve értünk van nyitva, mely által Isten szíve nyílt meg számunkra.
A liturgia azt a nyelvet is feltárja számunkra, ahogy Jézus szíve szól hozzánk, és Istenről beszél nekünk, az emberek pásztoráról, ily módon nyilatkoztatva ki a szíve legmélyén gyökerező krisztusi papságot.
Ez a papság pedig minden papi hivatás örök alapja és hiteles ismérve. ,,A
maroka, 2020. június 20. szombat, 22:34
Sikeres volt a védekezés, eltörlik a vásárlási idősávokat
Hangsúlyozta: ahogy várható volt, a munkaerőpiacra és a gazdaság teljesítményére is komoly hatással volt a járvány elleni védekezés miatti teljes leállás. A gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzések eltérőek, a kormány a Pénzügyminisztérium által jelzett 3 százalékos recesszióval számol - mutatott rá. Hozzátette: mivel a költségvetés tervezésekor nem erre számítottak, ez nagy mértékben csökkenti a költségvetés mozgásterét.
Gulyás Gergely a kormány nevében együttérzését fejezte ki Kárpáti György és Benedek Tibor elhunyt olimpiai bajnokok családjának, azt mondta, a magyar sportéletet rendkívüli veszteség érte a távozásukkal.
A miniszter kérdezték arról, hogy Pálinkás József, az Orbán-kormány korábbi minisztere gyűjtést indított a Lánchíd felújítására, és Facebook-bejegyzésében azt írta: unja a kicsinyes és méltatlan vitákat. Gulyás Gergely úgy fogalmazott: egyetért, ők is unják a kicsinyes és méltatlan vitákat. Kiemelte: a főváros kifejezetten jó anyagi helyzetben van, Tarlós István
eva6, 2020. június 19. péntek, 16:10
1/323
Képek, videók
BenedekElek.jpg
ametiszt54
2012. február 03. péntek, 06:41
dejon.jpg
konoksag
2008. július 12. szombat, 12:50
Dejon city bevásárló
tubi001
2007. április 09. hétfő, 01:14
Dejon city
tubi001
2007. április 09. hétfő, 01:08
litkei rózsika.jpg
zsokica45
2018. augusztus 22. szerda, 14:14
LITKEI RÓZSIKA.jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:00
lancol_02_g_kokay_szab olc
koszegimarika
2020. április 19. vasárnap, 11:32
szabó antitól0415.png
maroka
2020. április 15. szerda, 12:49
szabó álmos0116_2.jpg
maroka
2020. január 16. csütörtök, 21:08
szabó álmos0116.jpg
maroka
2020. január 16. csütörtök, 21:08
szabó_havihegy1019_9.j pg
maroka
2019. október 21. hétfő, 00:29
szabó_havihegy1019_3.j pg
maroka
2019. október 21. hétfő, 00:19
szabó_havihegy1019.jpg
maroka
2019. október 21. hétfő, 00:10
szabó_havihegy1019_8.j pg
maroka
2019. október 21. hétfő, 00:10
szabó_havihegy1019_5.j pg
maroka
2019. október 20. vasárnap, 23:35
Címkék
Jávor Benedek, meghallotta Jézus, németországi Regensburgba, Szabó Ervin, Szent Benedek-bazilika, szentek sorában, Nursiai Szent Benedek, gazdasági növekedésre, teremtésnek ezeket, fehér virágútól, Ternyák Csaba, Maria Rieger, társadalom értéknek, reneszánsz rózsákhoz, pályázati beadványt, médiában manapság,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.