Belépés
2019. november 12. kedd | 46. hét | 316. nap | 07:58 | Jónás, Renátó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fölszállott a páva - Hat produkció jutott tovább
A Duna Televízióban sugárzott műsorban tizenkét versenyzőt láthatott a közönség. A táncos szólisták és táncospárok közül Dudás Lili és Kispál Domonkos, a táncegyütteseknél a Vasi Kislegényczéh, az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriájában a Tulipános Tilinkó, míg a hangszeres szólisták és zenekarok közül Nagy Benedek jutott tovább a középdöntőbe a zsűri pontjaival. Szabadkártyával juttatta tovább a zsűri Szász Csanád Lászlót és Kristóf Áront.

A zsűri tagja Sebestyén Márta, Kossuth-díjas népdalénekes; Salamon Beáta előadóművész, népi hegedű tanár, a Népművészet Ifjú Mestere, a Magyar Arany Érdemkereszt birtokosa; Kocsis Enikő Harangozó-díjas koreográfus, táncművész, a Szentendre Táncegyüttes, a Győri Lippentő és a Fitos Dezső Társulat művészeti vezetője; Eredics Gábor Kossuth-díjas népzenész, akadémikus, a Vujicsics Együttes vezetője, a Zeneakadémia tanára; Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus, táncművész, A Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti igazgatója, a Honvéd Együttes
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 21:52
Közgyűjteményi digitalizálási workshopot tartottak a Nemzeti Múzeumban
be.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója úgy vélte, létezik ugyan közgyűjteményi digitalizálási stratégia, mégsem látszik elég jól, hogy ez miről szól. Ezért fontos lenne tisztázni az alapvető célokat és változtatni az eddigi gyakorlaton - hangsúlyozta.

Elmondása szerint az internet és a média dömpingszerűen ellepi a mai embert tartalmakkal, ezzel pedig a közgyűjteményeknek is versenyezniük kell legalább ennyire izgalmas tartalmakat kínálva és nyitva a közoktatás felé.

Varga Benedek, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója Demeter Szilárdhoz hasonlóan arról számolt be, hogy a legnehezebb a fiatal felnőtteket a múzeumba vonzani, de a közönség elérésének földrajzi korlátai is vannak.A digitalizációnak ezért fontos szerepe van abban, hogy a múzeumok azokban a közegekben is meg tudják mutatni magukat, ahol eddig alulreprezentáltak voltak - jegyezte meg.

Vígh Annamária, a Szépművészeti Múzeum főigazgató-helyettese hangsúlyozta, hogy a digitalizációval a klasszikus múzeumi
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 13:12
Fölszállott a páva - Az első élő adással folytatódik a műsor pénteken
Domonkos (Jászberény) mutatkozik be.

A táncegyüttesek közül a szombathelyi Vasi Kislegényczéhet, a badacsonytördemici Tördemic Néptáncegyüttes Pörge csoportját, valamint a budapesti Kis Kincső Néptáncegyüttest láthatják a nézők.

Az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriájában a Kisrügy énekegyüttes (Székesfehérvár), Szász Csanád László (Körtvélyfája, Erdély) és a Tulipános Tilinkó (Pécs) lép színpadra.

A hangszeres szólisták és zenekarok közül az Ördöngös Népzenetanoda (Komárom), Nagy Benedek (Budapest) és Merkovity Anna (Temerin, Vajdaság ) adja elő produkcióját.

A zsűri tagja Sebestyén Márta, Kossuth-díjas népdalénekes; Salamon Beáta előadóművész, népi hegedű tanár, a népművészet ifjú mestere, a Magyar Arany Érdemkereszt birtokosa; Kocsis Enikő Harangozó-díjas koreográfus, táncművész, a Szentendre Táncegyüttes, a Győri Lippentő és a Fitos Dezső Társulat művészeti vezetője; Eredics Gábor Kossuth-díjas népzenész, akadémikus, a Vujicsics Együttes vezetője, a Zeneakadémia tanára;
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 08:11
Három lemez ünnepli a Kaláka 50. születésnapját
éneklik élőben. Felkerült az anyagra Lackfi János, Babits Mihály, Szabó T. Anna, Oláh János, Ady Endre, Weöres Sándor és Kovács András Ferenc egy-egy verse is, a záródarab pedig Radnóti Miklóstól az Éjszaka, ami a Kaláka első dala volt Mikó István zenéjével.

Gryllus Dániel az MTI-nek megjegyezte: a Volt egy fakatona című könyv és CD a Kaláka eddigi kilenc gyereklemezéről válogat dalokat, van közöttük délszlávos, latinos, sanzonos egyaránt. A harmadik Kaláka-50-es lemez, a De jó elhagyni magamat Szabó Benedek és Sallai László kezdeményezésére született. Szabó Benedek elmondta, hogy igyekeztek a Kaláka legtöbb korszakát lefedni. A punktól a pszichedelikus rockig mindenféle stílusú dal szerepel rajta, az előadók között van a Mambo Rumble, a Carson Coma, a Bajdázó, a Platon Karataev, a Tej, a Middlemist Red vagy a Gustave Tiger.

"A jubileumi Kaláka-év már tavaly elkezdődött, és bár nem számolom, idén volt már legalább százötven különféle koncertünk. Közöttük nagyon fontos volt az a tizennégy, amely
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 16:08
Illegális bevándorlás - Szakértő: a Svédországba érkezők felét kiutasítják
Közlése szerint Svédországban az utóbbi időben sok törvényt szigorítottak, komoly szűrésen esnek át a bevándorlók is. Vannak köztük terrorizmussal összefüggésbe hozhatók, 2018-ban a 190 ezer "megszűrt" emberből 20 ezret emiatt utasítottak el. Ez nagyon jelentős szám - értékelt a szakértő.

Kifejtette: Svédországba sok ember érkezik Szíriából, Irakból, jönnek Afganisztánból, Eritreából. A bevándorlók a nagyvárosokba mennek, Malmö, Göteborg például már "megtelt".

Kis-Benedek József azt mondta: a svéd társadalom alapvetően befogadó, de olyan bevándorlókra nincs szükségük, akik nem akarnak dolgozni. Márpedig a bevándorlók közül sokan ilyenek. Ez pedig hatalmas terhet ró a társadalomra - tette hozzá a szakértő.
velemenyezd, 2019. november 03. vasárnap, 08:51
Mindenszentek ünnepe 11.01
Könyörögjetek érettünk!

Püspökök és tanítók
Szent Leó és Gergely,**
Szent Ambrus,*
Szent Jeromos,
Szent Ágoston,
Szent Atanáz,
Szent Vazul és Naziánzi Szent Gergely,**
Aranyszájú Szent János,*
Szent Márton,
Szent Patrik,
Szent Cirill és Metód,**
Borromei Szent Károly,*
Szalézi Szent Ferenc,
Szent X. Piusz,
* Könyörögj érettünk!
** Könyörögjetek érettünk!

Papok és szerzetesek
Szent Antal,*
Szent Benedek,
Szent Bernát,
Szent Ferenc és Domonkos,**
Aquinói Szent Tamás,*
Loyolai Szent Ignác,
Xaviéri Szent Ferenc,
Páli Szent Vince,
Vianney Szent János,
Bosco Szent János,
Árpádházi Szent Erzsébet,
Sziénai Szent Katalin,
Ávilai Szent Teréz,
Límai Szent Rózsa,
* Könyörögj érettünk!
** Könyörögjetek érettünk!

Világiak
Szent Lajos király,*
Szent István király,
Szent László király,
Szent Imre,
Szent
maroka, 2019. november 01. péntek, 07:51
Átadták a Radnóti Színház új alternatív játszóhelyét
produkciója, a Magyar akác is.

A Radnóti Teslában játsszák Szilágyi Bálint rendezésében a Csillagképek című előadást. A rendező a sajtótájékoztatón elmondta: a kétszemélyes darab, amelynek szerepeit Lovas Rozi és Brasch Bence alakítja, egy szerelmi történetet mesél el többféle helyzetben. Nick Payne kortárs angol szerző nagy sikerű művét, amelyet 2012-ben írt, 2015-ben mutatták be a Broadway-n.

Alföldi Róbert rendezésben lesz látható Franz Xaver Kroetz A vágy című darabja Perczel Enikő és Totth Benedek új fordításában. A rendező elmondta, hogy négy napja kezdték el próbálni a négyszereplős szerelmi történetet, amelyben Kováts Adél, Schneider Zoltán, Vilmányi Benett és Bata Éva szerepel, a bemutatót december 21-én tartják. "A színdarab azt kutatja, hogyan és miként keverjük össze elkeseredésünkben, magányunkban és szeretethiányunkban az ösztönt, a szexualitást az intimitással, a szerelemmel és az összetartozással" - hangsúlyozta Alföldi Róbert.

Társadalmi problémát feszeget Schwechtje Mihály
velemenyezd, 2019. október 30. szerda, 18:21
A 90 éve született Kányádi Sándorra emlékezik a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház
A produkció címe a költő egyik kedvenc történetét idézi: az egyik író-olvasó találkozón egy falusi kisdiák adta meg neki a legpontosabb választ arra a kérdésre, hogy mi a vers: "Az, amit mondani kell".

Az előadásnak a bevett színházi gyakorlattól eltérően nincs rendezője, hanem azoknak a színészeknek a közös munkája nyomán állt össze, akik Benedek Ágnes színésznő kezdeményezésére fontosnak tartották kifejezni a Kányádi költészetéhez való személyes viszonyukat.

"Örömmel fogtunk neki a munkának, és ahogy beleástuk magunkat az írásaiba, rájöttünk, hogy költészetének nagyon sok oldalát nem ismertük még. Ebből a kevésbé ismert Kányádiból szeretnénk ízelítőt adni a közönségnek" - mondta az új előadásról Benedek Ágnes, hozzátéve, hogy rá például azok az újonnan felfedezett Kányádi-versek voltak nagy hatással, amelyek a kommunizmus máig ható traumáját érzékeltetik.

A szándék az volt, hogy kicsit több legyen egyszerű versműsornál a produkció, így azokat a kérdéseket is körüljárják, hogy vajon hány
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 15:41
Torna ob - Kovács Zsófia három aranyéremmel zárt
gerendán az utolsó elemnél, a japán szaltónál hibázott, de a talajgyakorlata előtt sikerült összeszednie a gondolatait, és nagyon jól teljesített.

A férfiaknál a legeredményesebb versenyző Mészáros Krisztofer lett, aki pénteken egyéni összetettben, szombaton talajon és gyűrűn nyert, összesen pedig öt éremmel zárta a mesterfokú bajnokságot.

Eredmények, szerenkénti döntők:

férfiak:

ugrás:

-----1. Földes Márton (BHSE) 13,375 pont2. Mészáros Krisztofer (Győri AC) 13,3003. Tomcsányi Benedek (Győri AC) 13,050

korlát:

------1. Balázs Krisztián (FTC-Telekom) 13,600 pont2. Csorvási Soma (BHSE) 13,3503. Vecsernyés Dávid (BHSE) 13,250

nyújtó:

------1. Vecsernyés 13,6502. Ryan Macleod Sheppard (FTC-Telekom) 13,1503. Balázs K. 13,100

szombaton rendezték:

talaj:

-----1. Mészáros 14,050 pont2. Csorvási 13,0503. Bátori Szabolcs (KSI SE) 12,900és Földes 12,900

lólengés:

--------1. Kállai Zoltán (BHSE) 13,850 pont2. Vecsernyés 13,5503. Mészáros
velemenyezd, 2019. október 27. vasárnap, 16:02
Liget Budapest: átadták a Nagyjátszóteret és a Millennium Házát
épülete, a Millennium Háza, az egykori Olof Palme Ház is. A miniszteri biztos beszámolt arról, hogy a több ezer felújított Zsolnay-kerámiával díszített épületre, a főbejárat előtt kialakított, századfordulós hangulatot idéző Rózsakertre rengetegen kíváncsiak, akárcsak a Városliget történetét bemutató látványos, interaktív tárlatra. "A Millennium Háza és a Nagyjátszótér megnyitása az első jelentős mérföldkő a család- és gyermekbarát Városliget kialakításához vezető úton" - fogalmazott.

Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy a nagy múltú közparkban olyan korszerűen és innovatívan felszerelt, ingyenesen használható játszóteret vehettek birtokba a családok, amely összetettsége és kalandpark jellege miatt páratlan egész Európában.

A gyerekek biztonsága érdekében a területet egy másfél méter magas, egyedi tervezésű kerítés védi, amelyen öt bejáratot alakítottak ki. A mintegy ötven játszóelemet úgy válogatták össze, hogy
velemenyezd, 2019. október 26. szombat, 14:01
Torna ob - Mészáros Krisztofer már három aranynál tart
első.

A mesterfokú bajnokság vasárnap a szerenkénti döntők második napjával zárul.

Eredmények, szerenkénti döntők:

férfiak:

talaj:

-----1. Mészáros Krisztofer (Győri AC) 14,050 pont2. Csorvási Soma (BHSE) 13,0503. Bátori Szabolcs (KSI SE) 12,900és Földes Márton (BHSE) 12,900

lólengés:

--------1. Kállai Zoltán (BHSE) 13,850 pont2. Vecsernyés Dávid (BHSE) 13,5503. Mészáros 13,450

gyűrű:

-----1. Mészáros 13,100 pont2. Balázs Krisztián (FTC-Telekom) 12,6003. Tomcsányi Benedek (Győri AC) 12,550

pénteken rendezték:

egyéni összetett:

--------1. Mészáros 79,200 pont2. Tomcsányi 77,7003. Csorvási 76,900

nők:

ugrás:

-----1. Böczögő Dorina (MTK Budapest) 13,250 pont2. Schermann Bianka (MTK Budapest) 12,6003. Szujó Hanna (TC Békéscsaba) 12,550

felemáskorlát:

--------------1. Kovács Zsófia (Dunaferr SE) 14,000 pont2. Makra Noémi (TC Békéscsaba) 12,800és Schermann 12,800

pénteken rendezték:

egyéni
velemenyezd, 2019. október 26. szombat, 13:52
Torna ob - A BHSE és a Postás nyerte a csapatbajnokságot
A férfiaknál a tavaszi első forduló során a Győri AC állt az élre, a végső győzelemnek azonban a Földes Márton, Kiss Balázs, Csorvási Soma, Vecsernyés Dávid, Jamie Lewis összeállítású BHSE örülhetett.

A nőknél már májusban is az Al-Salty Dália, Székely Zója, Bácskay Csenge, Péter Sára összetételű Postás SE bizonyult a legjobbnak. A címvédő fővárosiakat akkor a német Lisa Katharina Hill, most pedig az ukrán Anzselina Radivilova erősítette.

A magyar szövetség beszámolója szerint a mesterfokú bajnokság egyéni összetett versenyét a férfiaknál Mészáros Krisztofer nyerte, a nőknél pedig megvédte címét a dunaújvárosiak Európa-bajnoki ezüstérmese, Kovács Zsófia.

Mészáros Krisztofer elmondta, egész évben versenyzett, ezért ezúttal kész gyakorlatokkal érkezett, nem készült külön elemekkel. Hozzátette, az aranyérem ellenére nem maradéktalanul elégedett, mert nyújtón rontott, pedig szeretett volna 80 pont fölött teljesíteni.

"Nagy öröm számomra, hogy sikerült megvédenem a tavaly megszerzett
velemenyezd, 2019. október 25. péntek, 22:10
1/318
Képek, videók
Fölszállott a páva 01.jpg
chillik
2016. május 21. szombat, 05:29
Fölszállott a páva 02.jpg
chillik
2016. május 21. szombat, 05:28
Fölszállott a páva...
butababa
2006. november 08. szerda, 10:07
televizió
eva6
2018. április 30. hétfő, 16:53
televizio.png
chillik
2017. június 13. kedd, 18:13
A televízió
anna4459
2014. június 15. vasárnap, 21:13
orion venus televizió
lacipecsenye
2013. március 19. kedd, 18:16
alba regia televizió
lacipecsenye
2012. december 13. csütörtök, 14:52
A Budapest Televízió egyó
muhold
2007. április 29. vasárnap, 15:12
dudás rudolfné valika.jpg
zsokica45
2018. július 12. csütörtök, 18:06
dudásné valika.jpg
zsokica45
2018. július 12. csütörtök, 17:47
dudásné valir.jpg
zsokica45
2018. július 11. szerda, 10:48
dudásné valik.jpg
zsokica45
2018. július 11. szerda, 10:47
dudásné valij.jpg
zsokica45
2018. július 11. szerda, 10:47
dudásné valih.jpg
zsokica45
2018. július 11. szerda, 10:47
Címkék
Kristóf Áront, újonnan felfedezett, több ezer, férfiaknál Mészáros, Naziánzi Szent Gergely, Dunaferr SE, Nick Payne, Gryllus Dániel, Bátori Szabolcs, Schwechtje Mihály, bemutatót december, Kocsis Enikő Harangozó-díjas, Tamási Áron Színház, Loyolai Szent Ignác, Liget Budapest, Kányádi Sándorra,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.