Belépés
2020. február 27. csütörtök | 9. hét | 58. nap | 15:35 | Ákos, Bátor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Operatív törzs: nincs szükség a tömegrendezvények korlátozására
elmondta, a 13 órai adatok szerint 82 171 ember fertőződött meg koronavírusban világszerte, közülük 5010-enEurópában. A fertőzésbe világszerte 2801 ember halt bele, Európában 14-en. Világszerte több mint 33 ezren felépültek a betegségből, Európában 44-en.

Magyarországon 18 ember van kórházi karanténban. A repülőtereken 3366 embert ellenőriztek, közülük 284-et ma. Kínából közvetlenül vagy átszállással Magyarországra érkezők száma 1630 fő - tudatta.

A szóvivő beszámolt arról is, hogy a két zöldszámra nagyon sok hívás érkezett, és a koronavirus@bm.gov.hu emailcímre is folyamatosan érkeznek a levelek, és mindegyikre válaszoltak.

Láng-Bognár Kinga emlékeztetett, hogy a kormány döntése értelmében a patikákat el kell látni szájmaszkokkal.

A büntetés-végrehajtás által gyártott maszkok kiszállítását az Állami Egészségügyi Ellátó Központ folyamatosan végzi a gyógyszertárakba. Egyöntetű orvosi vélemények alapján egészséges embernek nem kell szájmaszkot hordania - tette hozzá.

Elmondta azt is,
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 15:21
Koronavírus - Menczer: felértékelődik a konzuli regisztráció
az első találat.

Az oldalon könnyen megtalálható a 24 órában hívható call center száma, az országonkénti utazási tanácsok, valamint a milánói és római ügyeleti telefonszám is.

Az államtitkár elmondta: jelenleg 49 ország érintett a járványban, Európában 18, az Európai Unióban 13, Olaszország Lombardia tartományában tíz, Veneto tartományában egy település van karanténban.

Hozzátette: a lombardiai tartományban lévő, karanténnal elzárt terület fontos az árufuvarozás szempontjából, mivel ott nagy az átmenő kamionforgalom.

Közölte: ezért tárgyalt a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkárával, Karmos Gáborral, és azt kérte, az egyesület juttassa el a felhívást a sofőröknek, hogy ha valaki észak-olasz területen járt és a megbetegedés tüneteit - láz, köhögés, rossz közérzet - tapasztalja magán, azonnal jelezze az egyesületnek és a háziorvosnak, vagy jelentkezzen a Nemzeti Népegészségügyi Központ zöldszámán.

Menczer Tamás elmondta: Olaszországban 11 tartomány érintett a
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 15:01
Helyt adott a bíróság a Heathrow repülőtér harmadik pályájának megépítése elleni fellebbezésnek
Az előző konzervatív párti miniszterelnök, Theresa May kormánya 2018 júniusában hagyta jóvá a beruházást 14 milliárd fontos (5600 milliárd forint) költségvetéssel.

Chris Grayling akkori közlekedési miniszter azzal indokolta a harmadik pálya megépítését, hogy Heathrow, a világ legnagyobb forgalmú két futópályás repülőtere"megtelt", kapacitásszűkössége miatt lemaradásban van a globális versenytársak mögött és ez a brit gazdaság egészére is kihat.

A londoni felsőbíróság csütörtöki végzése szerint azonban a brit kormány figyelmen kívül hagyta azokat a kötelezettségeket, amelyeket Nagy-Britannia a károsanyag-kibocsátás csökkentésére vállalt a párizsi klímaegyezmény keretében.

A fellebbviteli tanács hangsúlyozta: nem tiltotta meg végleg a harmadik pálya megépítését, de ehhez azt a feltételt szabja, hogy a brit kormánynak e beruházás végrehajtása során is érvényesítenie kell a saját maga által vállalt klímavédelmi kötelezettségeket.

A beruházás azonban jó eséllyel lekerült a napirendről,
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 14:52
Légfegyveres Eb - Európa-bajnok a junior férfi puskás csapat
A Hammerl Soma, Pekler Zalán, Török Ferenc összeállítású együttes a harmadik versenynapon előbb a középdöntős szakaszt nyerte meg nagy fölénnyel, majd az aranyéremért rendezett mérkőzésen 17-3-as sikert aratva "kiütötte" a francia triót.

A juniorok versenyében kedden Hammerl Soma megnyerte az egyéni versenyt, majd szerdán Pekler Zalán Mészáros Eszterrel közösen vegyespárosban diadalmaskodott.

Csütörtökön a felnőtt férfi futócéllövők 40 vegyes számát is megrendezték, ebben a 19 indulóból Boros László (371 kör) a 14., Tasi Tamás (367 kör) a 15., Zsebedits Nándor (367 kör) pedig a 16. helyen végzett. Hármasuk a négy csapat közül negyedik lett.
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 14:31
Elfogadták Békéscsaba költségvetését
szolgálhat". Megjegyezte, hogy a tavalyihoz képest emelkedő központi támogatás nem biztosítja a kötelező béremelések fedezetét, arra saját forrásból több mint 100 millió forintot kell fordítani.

Felhívta a figyelmet arra, hogy 15 millió forintot szánnak a háziorvosok számára egy új motivációs rendszer kialakítására, ám megjegyezte, elképzelhető, hogy emelni kell a kereten.

Ferenczi Attila (Fidesz-KDNP) szakszerűnek, reálisnak és a jövőt szem előtt tartónak nevezte a költségvetést. Kiemelte, évről évre nagy kérdés volt, hogy teljesülnek-e az adó- és vagyoni bevételek. A vagyoneladásból tervezett bevételek a korábbi években nem folytak be, szerinte helyes, hogy azt alacsonyabbra vették idén. A hiteltörlesztés növekvő tételét "bőven fedezi" az adóbevételek növekedése - jegyezte meg.

Juhász István (Hajrá Békéscsaba Egyesület) frakcióvezető szerint a költségvetés stabil, kiegyensúlyozott, gyors, látványos fejlesztést eredményezhet a városnak, és hangsúlyt fektet az önkormányzat
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 14:11
Koronavírus - Gulyás: továbbra sincs koronavírusos megbetegedés Magyarországon
tartózkodik az öt legfertőzöttebb tartományban. Olaszországot illetően szinte lehetetlen felmérni, hány magyar van ott, de a KKM tőlük is kérte a regisztrációt.

Az egri uszoda ügyében hozott intézkedéssel kapcsolatban kérdésre a miniszter elmondta: a jelenlegi helyzetben a védekezésben a politikai vitáknak nem szabad teret engedni. Azt kérte, hogy az önkormányzatok az intézkedésekről konzultáljanak az operatív törzzsel.

Arról is beszélt, hogy ma nem lehet felelősségteljesen nyilatkozni várható nagy események magyarországi megtartásáról vagy lemondásáról, nem látni, hogy a vírus terjedése megáll-e, sikerül-e előállítani, engedélyeztetni vakcinát. A húsvét előtti európai utazások központi kérdést fognak jelenteni, ha addig nem fut le a vírus, vagy nincs meg az ellenanyag - tette hozzá.

Gulyás Gergely szerint nem lehet megmondani, milyen hatással lesz a járvány a világgazdaság egészére, de egyelőre nem lehet arról beszélni, hogy az európai gazdaság alapjait fenyegető megbetegedésről lenne
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 14:01
Brexit - A brit kormány júniusban dönt, hogy folytatja-e a tárgyalásokat az EU-val a jövőbeni kapcsolatrendszer
A 36 oldalas dokumentum megerősíti, hogy Nagy-Britannia olyan kapcsolatrendszert kíván kialakítani az EU-val, amelynek fő eleme egy átfogó kétoldalú szabadkereskedelmi megállapodás.

A brit elképzelés szerint e megállapodásban olyan alapelveket kell érvényesíteni, amilyenek például az EU és Kanada kétoldalú szabadkereskedelmi egyezményében is szerepelnek.

London már korábban is jelezte, hogy a Kanadával kötött EU-egyezményhez hasonló, de annál jóval szélesebb körű, félhivatalos megjelöléssel "Kanada-plusz-plusz-plusz" szabadkereskedelmi megállapodásra törekszik az Európai Unióval, olyanra, amelynek hatálya kiterjed a szolgáltatások kereskedelmére.

A csütörtökön közzétett javaslatcsomag szerint a december végéig tartó átmeneti időszak "korlátozott, de elégséges" időt biztosít egy ilyen megállapodás elérésére.

A dokumentum azonban úgy fogalmaz, hogy ha júniusig nem látszanak egyértelműen e megállapodás körvonalai, a kormánynak döntenie kell arról, hogy az EU-val folytatandó további
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 13:51
A szellemi tulajdon hasznosságát népszerűsítő pályázat indul középiskolásoknak
utalványokat kap.

Az "Álmodtam egy startup-ot magamnak" elnevezésű verseny részleteiről a www.kozepiskolakversenye.hu honlapon lehet tájékozódni.

Hangsúlyozta, hogy a diákok a pályázat során olyan ismereteket sajátíthatnak el, amelyek a felsőoktatásban is hasznukra lehetnek, amelyek segítségével például könnyebben bekapcsolódhatnak a K+F tevékenységekbe. A fő céljuk az, hogy közelebb hozzák a vállalkozások világát a fiatal nemzedékekhez, ugyanis a kkv-k jelentik a magyar gazdaság motorját, és egyre nagyobb szerepet töltenek be a gazdaság teljesítményében, a munkahelyteremtésben - jelentette ki.

Kitért arra, hogy a számításaik szerint a következő években a hazai vállalkozások felében lesz tulajdonosi, vezetői generációváltás. Ez egyben egy óriási lehetőség is a magyar cégeknek: a fiatalabb nemzedékek nyitottabbak a digitalizációra, az innovációra, ami további erősödést, bővülést hozhat a kkv-knak.

Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal (SZTNH) elnöke arról tájékoztatott, hogy a
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 13:51
ITM-államtitkár: a hatékonyság és a fenntarthatóság az építőipar legfontosabb kihívása
Boros Anita szerint a technológiai fejlődés a piaci lehetőségek bővülését eredményezheti, általa a nagyobb cégek akár nemzetközi pályázatokon is versenyképesek lehetnek.

Az építőipar számára ugyanakkor a belföldi megrendelések is nagy lehetőséget jelentenek, hiszen csak az állami infrastrukturális beruházások értéke elérheti a 15 ezer milliárd forintot 2018 és 2023 között - tette hozzá.

Az államtitkár úgy véli, hogy a magyar építőipar a következő években is jól teljesíthet, ha folytatódik a technológiaváltás, a külföldön dolgozó szakemberek hazatérése, és az átállás a körkörös gazdaságra.

Utóbbit azért is sürgetőnek nevezte, mert a Magyarországon évente keletkező 18 millió tonna hulladékból 6 millió tonna a bontási hulladék, aminek a 80 százaléka nem hasznosul újra, ráadásul nagyrészt illegálisan helyezik el szerte az országban.

A hulladékkezelés fejlesztése azért is fontos feladat, mert abból új építőipari alapanyagok állíthatók elő - hangsúlyozta. Hozzátette, hogy Európában már
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 13:41
Változékony idővel ér véget a tél
Pénteken kezdetben többfelé várható csapadék: délnyugaton eső, zápor, keleten havas eső, havazás, északkeleten, északon havazás lesz a jellemző. Emellett a déli és nyugati országrészben néhol zivatarok is kialakulhatnak. Napközben az összefüggő csapadék egyre inkább a keleti országrészre húzódik, ami egyre nagyobb területen vált esőre, legkésőbb a legészakibb tájakon. Nyugaton elszórt záporok, hózáporok fordulhatnak elő. A Dunántúlon és a főváros térségében viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet plusz 2 és 8 fok között valószínű.

Szombaton, a tél utolsó napján napsütéses lesz az idő. Jelentéktelen záporesőn kívül csapadék nem várható. A szél élénk vagy erős lesz, de a Fertő térségében időként viharossá is fokozódhat. A leghidegebb órákban általában mínusz 6 és mínusz 1, napközben plusz 6 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap, március elsején sokfelé várható eső, zápor, a hegyekben átmeneti havas eső
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 13:41
Sokéves szabadságvesztésre ítélték egy csalási ügyben a szlovák újságíró-gyilkosság feltételezett megrendelőjét
bíróság ugyancsak 19 év szabadságvesztést szabott ki a per másik fő vádlottjára, Pavol Rusko médiamágnásra. Rusko korábban a legnézettebb szlovák kereskedelmi televízió, a Markíza vezérigazgatója és résztulajdonosa, illetve a kétezres évek elején Mikulás Dzurinda kormányában gazdasági miniszter is volt, az általa alapított, liberális Új Polgár Szövetség (ANO) párt jelöltjeként.

Kocnert és Ruskot a tavaly júliusban kezdődött perben váltóhamisítással vádolták. A vádirat szerint egy harmadik társukkal négy nagy értékű váltót készítettek, összesen 69 millió euró (mintegy 22 milliárd forint) értékben a korábban Rusko által vezetett televízió kárára. Az ügy mindkét most elítélt szereplője jelezte: fellebbez az ítélet ellen.

Mind Rusko, mind pedig Kocner ellen egyidejűleg több más bűnvádi per is folyik. Ruskót egy másik perben azzal is vádolják, hogy megpróbálta megrendelni a korábban általa vezetett kereskedelmi televízió egyik társtulajdonosának meggyilkolását. Kocner ellen több gazdasági hátterű
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 13:31
Tovább nőtt a termőföld ára
A szántóterületek árai még magasabbak, tavaly átlagosan 1,72 millió forintért lehetett venni, ami az előző évihez képest 10,93 százalékos emelkedést jelent.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény szerint az Agrotax ötödik éve adja ki az éves országos termőföldpiaci körképet. A cég szakemberei kiemelték, hogy tavaly sem tört meg a csaknem 30 éve tartó áremelkedési trend, ugyanakkor az alacsonyabb árazású régiókban nagyobb volt a drágulás mértéke, mint a drágább területeken.

A tavaly értékesített termőföldek között a korábbi évekhez képest a piaci átlagárhoz viszonyítva több szélsőségesen alacsony, illetve túlzóan magas áron megkötött ügyletre figyeltek fel az Agrotax szakértői. A szúrópróbaszerűen elvégzett vizsgálataikból kiderült, hogy olyan földértékesítésnél alakulhat ki extrém ár, ahol a jövőben nem mezőgazdasági művelést terveznek vagy az ár nemcsak a termőföldre, hanem a rajta lévő építményre is vonatkozik.

Az adatbázist a szélsőséges árazásoktól megtisztították, és így az
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 13:31
1/58702
Képek, videók
Bognár Barna közel, s.jpg
menusgabor
2019. október 23. szerda, 21:05
bognár attila0604.jpg
maroka
2019. június 04. kedd, 13:54
Bognár Katinak.jpg
margoboszi
2015. december 20. vasárnap, 14:17
Bognár Nelli kiállítása.
bzsuzsanna
2011. augusztus 14. vasárnap, 20:33
Bognár Kati (1960-68.b.)
filantrop
2011. június 23. csütörtök, 05:38
Bognár Évi 34.jpg
farkas1945
2011. március 11. péntek, 13:03
Bognár Szilvia 34.jpg
farkas1945
2011. március 09. szerda, 11:29
Bognár Éva
kacsesz13
2010. április 12. hétfő, 18:16
Bognár Barnabás Ha mosoly
jakabgasparne
2009. április 03. péntek, 06:16
Bognár Rezső.jpg
aranyibarbara
2009. március 07. szombat, 05:10
Bognár János logo
kanaris
2009. január 11. vasárnap, 14:35
BognarEva01.jpg
punivadasz
2007. március 20. kedd, 20:31
Az egészségügyi iskola
wob
2018. július 21. szombat, 10:09
5 Az egészségügyi maffia.
sarkadykati
2011. március 25. péntek, 03:21
78_78 Állat-egészségügyi
charlotteani
2010. november 15. hétfő, 22:00
Címkék
egyéni versenyt, Boros Anita, előző évihez, oldalon könnyen, világgazdaság egészére, repülőtereken 3366, főváros térségében, Légfegyveres Eb, hegyekben átmeneti, összefüggő csapadék, bontási hulladék, szolgáltatások kereskedelmére, tavaly értékesített, adóbevételek növekedése, Európai Unióban, csütörtökön közzétett,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.