Belépés
2019. november 16. szombat | 46. hét | 320. nap | 23:22 | Ödön
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
32. évközi hét szombat 11.16
OLVASMÁNY a Bölcsesség könyvéből
Az Ószövetség nagy csodája a Vörös-tengeren való átkelés; a gonoszok meghaltak, a választott nép szíve pedig gyermeki örömre gyulladt, és új életre támadt.
Így szól az örök Bölcsesség: Mialatt mély csend borult mindenre, és az éjszaka sietős útja közepén tartott, mindenható igéd, Urunk, királyi trónjáról eljött közénk. Mint harcos állt a pusztulásra szánt föld közepén. Változhatatlan szent parancsodat hordozta éles pallos gyanánt. Minden gonoszt megölt. A földön állt, de égig ért. A tengeren való átvonulás napján az egész teremtés újjá alakult: parancsaid szolgálatára minden készen állt, hogy gyermekeid sértetlenül megmaradjanak. Felhő árnyéka védte Isten népe táborát, és ahol víz állott még előbb, ott száraz föld bukkant elő: jól járható út nyílt nekik a Vörös-tengeren, és zöld mező a tengermélység kellős közepén. Oltalmad védte népedet, míg mindenki átvonult, és bámulhatta nagy csodáidat. Úgy ugrándoztak, mint mezőn a bárány vagy csikó, és magasztaltak, Urunk,
maroka, 2019. november 16. szombat, 22:02
Az én kertem
AZ ÉN KERTEM

Csodálatos versek és idézetek a kertről, a kertészkedésről

A kert, a kertészkedés hálás téma amikor az életünk más területeivel akarunk párhuzamot vonni.

Híres költők szép verseit, ismert emberek magvas gondolatait gyűjtöttem egy csokorba a kertről, a kertészkedésről, a kertészről.


Aranyosi Ervin: KIS VIRÁGOM...

Kis virágom, szép virágom,
szebbé teszed a világom.
Szirmaid Nap simogatja,
színeidet Holdfény adja.

Locsolgatlak szeretettel,
ébresztgetlek
menusgabor, 2019. november 16. szombat, 21:30
Brazil Nagydíj - Verstappen a pole pozícióban
A Red Bull holland pilótája pályafutása során másodszor indulhat az első rajtkockából.

A második helyről Sebastian Vettel, a Ferrari négyszeres világbajnok versenyzője - aki az olasz istálló színeiben 100. versenyhétvégéjén vesz részt - vághat neki a vasárnap 18.10-kor rajtoló futamnak, míg az időmérőn az immáron hatszoros vb-győztes Lewis Hamilton (Mercedes) lett a harmadik.

A teljes rajtsorrend:

---------------------

1. sor:Max Verstappen (holland, Red Bull)Sebastian Vettel (német, Ferrari)

2. sor:Lewis Hamilton (brit, Mercedes)Valtteri Bottas (finn, Mercedes)

3. sor:Alexander Albon (thaiföldi, Red Bull)Pierre Gasly (francia, Toro Rosso)

4. sor:Romain Grosjean (francia, Haas)Kimi Räikkönen (finn, Alfa Romeo)

5. sor:Kevin Magnussen (dán, Haas)Lando Norris (brit, McLaren)

6. sor:Daniel Ricciardo (ausztrál, Renault)Antonio Giovinazzi (olasz, Alfa Romeo)

7. sor:Nico Hülkenberg (német, Renault)Charles Leclerc (monacói, Ferrari)

8. sor:Sergio Pérez
velemenyezd, 2019. november 16. szombat, 20:51
Hétfőn egyeztet a Normafa ügyében a kerület és a főváros
A közlemény szerint az önkormányzat továbbra is nyitott minden olyan józan, tárgyszerű vélemény meghallgatására, amely a Normafa rendbetételéről szól, bárkitől is érkezik.

Ezért szerepel a tervek között, hogy a jelenlegi, erdőterület besorolású övezetben levő parkoló és a szintén a környezetet károsító buszforduló a Normafa-gerinctől távolabb kerüljön - írták.

Hozzátették: a fogaskerekű vasút teljes megújításának és meghosszabbításának tervén a kerületi önkormányzat már évek óta dolgozik. A tervek elkészültek, a több mint száz szükséges engedély nagy része megvan, forrást kell találni, amiben az önkormányzat számít a fővárosi vezetés támogatására.

"A szombati tüntetés ismét arról győzte meg a Normafa megóvása, rendbetétele iránt elkötelezetteket, hogy a pártpolitikai acsarkodásnak nincs helye a Normafán, és bízunk benne, hogy ez nem fog folytatódni, hiszen mindannyiunk közös érdeke a Normafa rendbetétele, a természet megóvása" - közölte a XII. kerület önkormányzata.
velemenyezd, 2019. november 16. szombat, 20:21
Facebookon kaptam
Szervusz Kedves Évi .
Köszönöm kedvességedet .
Szép estét , és jó éjszakát kívánok sok szeretettel .
Puszillak .
"Tényleg olyan ritkák a boldog pillanatok ? - kérdezte aznap este a csillag .
A fa épp leeresztette szempilláit , hogy kipihenje magát . Megmozzantotta ágait , és álmosan felelte :
- Nem ... nem . Nem annyira ritkák . Csak hát ... az emberek az eszükkel hajszolják azokat a pillanatokat . Pedig az - hogy mondjam neked ? - a szív ügye .
- Mesélj nekem a boldog pillanatokról !
- Hagyjál most , álmos vagyok .
- Adj nekem egy boldog pillanatot . Aztán hagylak aludni .
- Szeretlek ! Nagyon !
- Jó éjszakát ! - mondta a csillag leírhatatlanul boldogan ."

(Alkyoni
eva6, 2019. november 16. szombat, 19:03
Facebookon kaptam
Szia drága Barátnőm! Nagyon szép hétvégét és kellemesen eltöltött estét kívánok,sok szeretettel!
eva6, 2019. november 16. szombat, 18:58
Harmónia......
HarmoNet Harmóniakártya (2019-11-16)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Szivélyesség hatja át.

Citromsárga - Intuíció, belső erő

Minden szín-kártya főként a jellemet, jellemed változását mutatja. A sárga az intuitív, nyugtalan, feszült, beszédes periódus színe. Az erő, vagyis a harmadik, a köldöknél található csakra színe. Arra utal, hogy kapcsolatokat teremtesz, közlékeny vagy, de nem mindig figyelsz kellőképpen másokra. Fogalmazz ma tömörebben, mint máskor, irányítsd erődet a fontos dolgokra, légy koncentrált és elszánt. Az irigység színe is - vajon az irigységedben a másik emberét irigyled el, vagy csak magadnak is azt a célt akarod kitűzni, amit ő már elért? Sok különleges hangú énekesmadár, mint a sármány, a kanári vagy a sárgarigó színe is sárga. Ha szereted a madarakat, nézz meg néhány sárga
agica2004, 2019. november 16. szombat, 18:23
Jégkorong Kontinentális Kupa - FTC-siker a Nottingham ellen
A Ferencváros - amely a szezonban 19 év után tért vissza az európai kupaporondra - már pénteken is jól játszott, de akkor 3-1-re kikapott a házigazda dán SönderjyskE együttesétől. Most viszont sikerült értékesíteni a helyzeteket, így maradt esélye a négyes döntőbe jutásra.

Az Erste Ligában címvédő Ferencváros vasárnap a francia Amiens Gothiques gárdája ellen zárja a tornát.

A második számú európai kupasorozat harmadik körében az első kettő között kell végezni az E, illetve az F csoportban a továbbjutáshoz. A négyes döntőt január 10-12. között rendezik, a házigazda valamelyik résztvevő lesz.Kontinentális Kupa, 3. kör, E csoport, Vojens:

2. forduló, szombat:FTC-Telekom - Nottingham Panthers (brit) 3-2 (1-1, 2-0, 0-1)------------------------------------------------------------gó l: Nagy G. 2, Roczanov

később: SönderjyskE Vojens (dán)-Amiens Gothiques (francia) 19.30

pénteken játszották:

1. forduló: SönderjyskE Vojens (dán) - FTC-Telekom 3-1 Nottingham Panthers
velemenyezd, 2019. november 16. szombat, 18:21
Bálványimádás
"Mindnyájan túlzottan hajlamosak vagyunk arra, hogy mint keresztyének nagy bizalmunkat helyezzük azokba a férfiakba, akiket Isten végtelen kegyelmében a keresztyén gyülekezet vezetőivé tett... Ha Isten egy férfit ajándékoz a Gyülekezetének, aki képes a gyülekezetet gyarapítani, megerősíteni és megszilárdítani, akkor kegyelme szövetségének bőséges áldásait adja neki. Fennáll azonban a veszély, hogy mi... erre a férfira, a tekintélyére és a képességeire egy bizonyos mértékű babonás bizalommal tekintünk - kénytelen vagyok ezt így nevezni. Testvérek, vannak hazaköltözött szentjeink. Visszariadunk a gondolattól, hogy hódoló tiszteletben részesítsük őket, és mégis lassanként elkezdünk kanonizálni, és tulajdonképpen egy sor szentet állítunk ki magunk közül.
Nem úgy van, hogy egyesek szinte imádják szent Kálvint és szent Luthert? Nem tudnak túllépni a tanaikon. Szent John Wesley vagy szent Charles Simeon tiszteletet parancsoló kormánypálcája vezérli őket... Ha túlbecsüljük azokat az áldásokat, amelyeket
kalmanpiroska, 2019. november 16. szombat, 17:38
Facebookon kaptam
Szia drága barátnőm Nagyon szép estét Kívánok
eva6, 2019. november 16. szombat, 17:29
Bálványimádás
Ahogyan az érckígyó, ugyanúgy Krisztus keresztje is babonás szokások kialakulására adott alkalmat. Megcsókolni az "igazi kereszt" egy darabkáját, vagy egy darab fémet vagy elefántcsontot tisztelni, amely a kereszten haldokló Urat ábrázolja, általános szokás a keresztyénség nagy részénél. Az ember csügg egy jelképen, és valamilyen értéket vagy különleges jellemzőt tulajdonít neki. A jelképből megalkotja a maga istenét. Jobb ez, mint az a bálványimádás, amely Isten tulajdonságait teszi istenekké? Bizonyára nem, ez ugyanolyan bálványimádás, mint amaz, és még annál is veszélyesebb, mert egy olyan tárgyra terjed ki, amely amazoknál szentebb: a keresztre, Isten minden tanácsvégzésének a középpontjára, az örök szeretet jelképére, hogy abból csináljon bálványképet, amelyet a testi szem láthat, és az ajak megcsókolhat, miközben annak magának nincs szeme, hogy lásson, és nincs füle, hogy halljon. A hit elveti ezeket a dolgokat, és annak veszi őket, amik: nem többnek és nem kevesebbnek, mint egy darab fának vagy
kalmanpiroska, 2019. november 16. szombat, 17:25
A kárpátaljai magyarok szovjet lágerekbe hurcolására emlékeztek Szolyván
Szolyván, az egykori gyűjtőtábor helyén anyaországi támogatással létesített emlékparkban tartott központi megemlékezésen Kalmár Ferenc, a Külgazdasági és Külügyminisztérium szomszédságpolitikáért felelős miniszteri biztosa hangsúlyozta: a sztálinizmus kárpátaljai magyar áldozatainak emlékparkja a Kárpát-medencei magyarság egyik központi zarándok- és rendkívül fontos emlékhelyévé vált.

"Nagy tisztelettel hajtunk fejet az ártatlanul elhurcolt nemzettársak emléke előtt, és emlékezünk a szörnyű emberi sorstragédiákra" - tette hozzá.

Kárpátalja nemzetiségi és kulturális sokszínűségére utalva a politikus emlékeztetett arra, hogy ez jelenti a térség egyik legfontosabb értékét és gazdagságát, és jóllehet a határok és államok az elmúlt évszázad során ötször változtak, az emberek maradtak.

"Minden hatalmas megpróbáltatás és veszteségek ellenére vagyunk, létezünk, gyarapodunk és folytatjuk az 1100 éve tartó nemzetépítést" - mondta. Hozzáfűzte, ma Magyarországnak, a magyar kormánynak egyik
velemenyezd, 2019. november 16. szombat, 17:11
1/58804
Képek, videók
Szombat van
eva6
2019. március 02. szombat, 09:43
szombat van
eva6
2019. február 09. szombat, 08:42
Szombatra
csalogany13
2018. augusztus 23. csütörtök, 21:34
Szombath Ida
irmus
2018. augusztus 06. hétfő, 15:06
szombat09.21..gif
vicus54
2018. augusztus 04. szombat, 22:13
0 a nők, vidám szombat es
lovaszmarika
2018. augusztus 03. péntek, 21:42
SZOMBAT 33.gif
gosztmagdi
2018. június 02. szombat, 21:39
szombat.jpg
sznejuci
2018. február 07. szerda, 13:21
Meghaltak 01.jpg
chillik
2017. augusztus 04. péntek, 07:41
Meghaltak 02.jpg
chillik
2017. augusztus 04. péntek, 07:40
Meghaltak 03.jpg
chillik
2017. augusztus 04. péntek, 07:40
Meghaltak 04.jpg
chillik
2017. augusztus 04. péntek, 07:39
Meghaltak 05.jpg
chillik
2017. augusztus 04. péntek, 07:38
Meghaltak 06.jpg
chillik
2017. augusztus 04. péntek, 07:38
Meghaltak 07.jpg
chillik
2017. augusztus 04. péntek, 07:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.