Belépés
2019. július 20. szombat | 29. hét | 201. nap | 15:45 | Illés
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vizes vb - Tizenkettedik a magyar csapat a szinkronúszók szabad kombinációs döntőjében
A szombati, 12 együttest felvonultató fináléban az Apáthy Anna, Dávid Janka, Farkas Dóra, Gács Boglárka, Gerstenkorn Mira, Hungler Szabina, Kassai Kamilla, Péntek Lili Hajnal, Szabó Anna, Teravágimov Virág összeállítású együttes 77,9333 pontot kapott gyakorlatára.

A számos emelést és dobást is tartalmazó kűr után a vegyes zónában a csapat tagjai elmondták, nagyon örültek annak, hogy javítottak pontszámukon. Hozzátették, ez a kedvenc számuk, hiszen külön csapatrészek és párosgyakorlatok is helyet kapnak az előadásban. Abban is egyetértettek, hogy a világbajnokság még inkább közelebb hozta egymáshoz az együttes tagjait.

Natalija Taraszova szövetségi kapitány azt követően, hogy egyenként gratulált minden tanítványának, elmondta, a kűr elején elkövettek egy apró hibát, de ezt leszámítva minden rendben volt. "A lányok nagyon keményen dolgoztak, és a legjobbjukat nyújtották. Óriási élmény volt ez számukra, és biztos vagyok benne, hogy ez motiválja majd őket a jövőben. Nagyon fiatalok, tanulnak még
velemenyezd, 2019. július 20. szombat, 13:41
Vívó-vb - Egyetlen magyar a 32 között férfi tőrben
A világranglistán is a legelőkelőbben jegyzett magyar a német Luis Klein ellen 7-3-ra vezetett, majd 7-7-nél és 9-9-nél döntetlen volt az állás, az asszó vége pedig megint a hazai vívónak sikerült jobban, így végül három tus különbséggel nyert.

Németh András az elején fej fej mellett haladt amerikai ellenfelével, a szünetben 8-7-re vezetett. Utána még két tust adott, majd elkezdett felzárkózni Nick Itkin, sőt, innentől már csak ő adott tust, így a magyar tőröző búcsúzott.

"Az elején együtt haladtunk, de úgy érzem, én irányítottam. Edzőmmel együtt tisztában voltunk vele, hogy változtatni fog, mégis sikerült még két találatot bevinnem a szünet után. Aztán három gyors tust kaptam - értékelt Németh. "Ha egy momentumot kell kiemelnem, az az amerikai 12-10-es vezetésénél volt, amikor érvénytelent szúrtam. Ha az bejön, más lehetett volna a vége, akkor még közel voltunk egymáshoz. Ez döntőnek bizonyult, mert rástresszeltem, hogy egy jó akcióból nem értem el találatot" - folytatta, majd még hozzátette,
velemenyezd, 2019. július 20. szombat, 12:23
Építők útján
Építők útján

Rontani könnyű. Veszteni könnyű.
Könnyű kiinni mámoros órák
jövőfelejtető bíborborát.
Könnyű megülni nagy, átkos lázban
ezer jövendő gyilkoló torát.
De olyan nehéz újrakezdeni.
Olyan nehéz, - bizony mondom neked -
szent akarattal megépíteni
porig lerontott mesterműveket.

Alig egy éve múlt, hogy ismerek
két kedvesarcú, csöndes kisfiút.
Két vaksütet gyerek.
Valaki vígan élt. Valaki rontott.
Valaki a két gyerek családfáján
kapott később egy színfekete pontot
és ez volt az egész.
Hiszen rontani könnyű és vidám,
csak építeni komoly és nehéz.
Aki ront, habzó poharat emel,
csak aki épít, az visel keresztet.

Isten két megrontott kis remekén
valaki építeni kezdett.
Fiatal orvos. Erőt és időt,
hitet, szeretetet ad ingyen,
hogy megtanítsa őket hallani.
- Mert fölépíteni olyan nehéz,
amit semmi se volt elrontani. -

Ez a két gyerek lelke
kalmanpiroska, 2019. július 20. szombat, 11:51
Szakember: minden negyedik házaspárt érint a meddőség Magyarországon
Kifejtette, világszinten is nagyon nagy arányban küzdenek az emberek a meddőséggel, és miközben általában női problémának tekintik, 40-40 százalék az esélye a rendellenességnek a két nem között, 20 százalékban pedig valamilyen külső okra vezethető vissza.

A férfiakat érintő meddőség hátterében általában a rossz táplálkozás áll; a tartósítószerek, a konzervált ételek, és általában az élelmiszeriparból érkező rossz minőségű ételek jelentősen rontják a termékenységet. Különösen fontos a bevitt vas szerepe ezen a területen mind a férfiak, mind a nők körében - fűzte hozzá.
velemenyezd, 2019. július 20. szombat, 11:31
Barátság
"Az ember, akinek barátai vannak, tanúsítson barátságot." Példabeszédek 18,24

Valamennyi mai bibliafordítás másként adja vissza ezt az igeverset (,,van olyan barát, aki ragaszkodóbb a testvérnél"), de mindegyik tartalmazza azt a drága igazságot, hogy a barátságot ápolni kell. A barátság erősödik, de ha elhanyagoljuk, tönkremegy.

Egy evangéliumi folyóirat egyik cikke mondja: ,,Barátságok nem keletkeznek csak úgy maguktól, azokat ápolni kell - röviden: munkálkodnunk kell rajtuk. Alapjuk az adás. Nemcsak jó idők számára érvényes, hanem a rosszakra is. Nyomorúságunkat nem titkoljuk az igazi barát előtt, de nemcsak azért ragaszkodunk egy baráthoz, hogy segítsen nekünk, ha kell."

A jó barát érték! Mellénk áll, ha igaztalanul vádolnak minket. Mindig megmondja nekünk, ami bennünk jó, de nyíltan rámutat azokra a pontokra is, amelyek javításra szorulnak. Az évek során állandó kapcsolatban marad velünk, s megosztja örömeinket és szenvedéseinket.

Ez nagyon fontos -
kalmanpiroska, 2019. július 20. szombat, 10:39
Szép napot mindenkinek!
Itt van a nagy bűn, az elvesztegetett évtized, a kormány hatalmas mulasztása. Egy ilyen soha vissza nem térő lehetőséget, ezt a mennyiségű közösségi forrást bűnös módon nem a modernizációra és a felzárkózásra fordította, hanem a gazdaság rövid távú felpörgetése érdekében elégette, többé-kevésbé az építőipari beruházásokra fordítva. Olyan állami fejlesztéseket valósítottak meg, amelyeknek nincs komoly importigényük, rövid távon élénkítik a gazdaságot, de a technikát, a technológiát nem viszik előre, kapacitásokat nem hoznak létre, sőt a megépült létesítmények fenntartása később annyi pénzbe fog kerülni, hogy finanszírozhatatlan lesz. Gondolok itt a stadionokra, uszodákra, kilátókra,
kirscha, 2019. július 20. szombat, 09:47
Facebookon kaptam
Szia drága barátnöm szép reggelt és nagyon szép napot kívánok szeretetel küldöm puszim
eva6, 2019. július 20. szombat, 09:33
Facebookon kaptam
Szia Drága Barátnőm !
Vidám szép reggelt , napfényes örömteljes gyönyörű szép napot kívánok sok szeretettel !Köszönöm szépen , nagyon kedves üdvözletedet .Sokszor Puszillak .
eva6, 2019. július 20. szombat, 09:30
KSH: külföldre és belföldre is többet utaztak a magyarok tavaly
A KSH turizmus, vendéglátás 2018-ról szóló elemzése szerint a magyarok az előző évihez hasonló számban, de hosszabb időre utaztak belföldön: tavaly 14,4 millió többnapos belföldi utazást tettek, az utazások átlagos időtartama emelkedett, így az eltöltött napok száma 4,1 százalékkal 60,3 millióra nőtt. A lakosság több mint fele részt vett belföldi többnapos utazáson, ez minden korábbi adatot meghalad.

A KSH arra is kitért, hogy a Budapesten és Pest régióban, illetve a Közép- és Nyugat-Dunántúlon élők turizmusban való részvétele meghaladta az 50 százalékot, az ország más területein élők esetében azonban annak ellenére is elmaradt attól, hogy az Észak-Magyarországon és az Alföldön élők is nagyobb arányban indultak útnak, mint a megelőző évben.

A magyar lakosság 2018-ban az előző évit 12 százalékkal túlszárnyalva 23 millió külföldi utazást tett. Az eltöltött idő 8,7 százalékkal 62 millió napra nőtt. A többnapos utazások legkedveltebb célpontjai a szomszédos országok, valamint Németország,
velemenyezd, 2019. július 20. szombat, 07:04
Hunt: London nem tervez katonai akciót, de követeli Irántól a lefoglalt brit hajó azonnali elengedését
Az iráni Forradalmi Gárda péntek este a Hormuzi-szorosban elfoglalt két brit tartályhajót. Az egyik rövid idő után folytathatta útját, de a másik Irán felé tart.

London tájékoztatása szerint a két hajó személyzetének tagjai között nincsenek brit állampolgárok, a 23 fős legénység indiai, orosz, lett és Fülöp-szigeteki.

Pénteken késő este kétszer is összeült a brit kormány különleges helyzetekben ülésező tanácskozó testülete (COBRA).

A bizottság értekezleteiről a kormány rendszerint nem ad nyilvános tájékoztatást, de Hunt a tanácskozás szünetében a BBC televíziónak elmondta: az egyik hajó, a Stena Impero irányt váltott, és Irán felé vette útját, miután négy naszád körülvette és a levegőben egy helikopter követi.

A másik hajót, a libériai zászló alatt közlekedő, de szintén brit tulajdonú Mesdart Hunt tájékoztatása szerint tíz gyorsnaszád állította meg. A brit külügyminiszter szerint egyelőre nem egyértelmű, hogy ez a hajó is irányt váltott-e.

A Mesdar tulajdonosa, a glasgow-i
velemenyezd, 2019. július 20. szombat, 07:04
Aranyosi Ervin: Itt van a kutya elásva
Itt van a kutya elásva!
Szerencsére nem nagyon,
hiszen bent a homok hűsebb,
mint idekint a napon.
Ha megunja, ki is mászhat
nem kell ott maradnia,
pláne, ha egy kutyalánnyal
lenne este randija...
eva6, 2019. július 20. szombat, 06:12
Oktatás
Nem biztos, hogy a fényes jövő érdekében éppen egy óriási, csillogó, nagy gyárat kell építeni, lehet, hogy a szűk keresztmetszetet az általános iskolai tanárok fizetése jelenti. Mert ha az kicsi, akkor kevés fényes elme megy el tanárnak, a gyerekek hülyék maradnak, mind politikusnak megy majd, és kész a katasztrófa. Ha viszont jól fizetett, okos emberek tanítanak, akkor befogadó, érdeklődő, a tudást önként kereső és értékelő gyerekek fejezik be az iskolát, és már el is kezdődött a fényes jövő.

Csányi Vilmos
foldinefehereva, 2019. július 19. péntek, 23:10
1/58444
Képek, videók
szinkronúszók.jpg
agica2004
2011. augusztus 16. kedd, 15:45
Szinkronúszók
sally
2008. október 08. szerda, 11:50
szinkronuszok.jpg
picurcica
2007. június 26. kedd, 13:03
siksándor tizenkettedik á
maroka
2018. március 01. csütörtök, 17:32
böjte csaba_tizenkettedik
maroka
2018. február 23. péntek, 19:21
keresztút_tizenkettedi k á
maroka
2017. március 14. kedd, 17:20
Kombináció...
simocsi
2017. április 19. szerda, 02:06
Rakott tűzhely kombináció
simocsi
2017. január 09. hétfő, 09:24
Sikkes kombináció.jpg
farkas1945
2013. június 14. péntek, 11:03
Kombinációk.jpg
farkas1945
2013. április 29. hétfő, 13:41
Fa kombináció.png
farkas1945
2010. november 13. szombat, 12:53
kombináció1.jpg
maroka
2010. augusztus 08. vasárnap, 18:21
Kombináció
teaivo
2009. október 11. vasárnap, 19:54
eper kombináció
nnpapszi
2009. július 14. kedd, 15:58
kombináció
talamusz
2009. március 15. vasárnap, 15:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.