Belépés
2020. július 02. csütörtök | 27. hét | 184. nap | 21:10 | Ottó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kútavatással emlékeztek Zrínyi Miklósra Őrtiloson
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára a HM és a Zrínyi-hagyományok ápolásában érintett települések, múzeumok által szervezett eseményen újságíróknak azt mondta: Zrínyi Miklós igazi példakép a magyar katonáknak, nevéhez különleges műveletek, különleges erők fűződnek, amelyek ma modern formában egyre inkább felértékelődnek a terrorellenes küzdelemben.

"Nem véletlen, hogy Zrínyiről oktatási intézményeket, programokat neveztek el, Magyarország legnagyobb haderőfejlesztési programja, a Zrínyi 2026 is az ő nevét viseli" - mutatott rá.

Vándor László, a Zala Megyei Múzeumok Igazgatóságának volt igazgatója arról szólt, hogy Zrínyi-újvár a hadtudóshoz köthető egyetlen magyarországi épített emlék, amely a magyar királyság és a török birodalom határán fontos szerepet játszott nemcsak a magyar, hanem Európa történelmében is.

Zrínyi Miklós 1661-ben kezdte el építtetni az őrtilosi hídfőerődöt a birtokait támadó kanizsai törökök féken tartására, Kanizsa
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 14:02
Koronavírus - Németh Szilárd: katonák nélkül nem ment volna a védekezés
Németh Szilárd a nagykanizsai katonai toborzópont megnyitásakor azt mondta, hogy a katonák segédkeztek a kórházak irányításában, az idősotthonok fertőtlenítésében, a kritikus infrastruktúrákat kezelő vállalatok irányításában, valamint közterületi járőrszolgálatot adtak.

Az államtitkár közölte: a honvédség fejlesztési programjával igyekeznek újjáéleszteni a hagyományokat.

A nagykanizsai toborzópont révén lehetőség nyílik arra, hogy az egykor jelentős katonavárosban újból létrehozhassanak egy zászlóaljat - mondta.

Megjegyezte: a 172 éve létező magyar honvédség is mély válságban volt 2010-ben, a második Orbán-kormány megalakulásakor, amikor mindössze 17 önkéntes tartalékosa volt. Mára ez a szám elérte a 9600-at, közülük több mint 4000 a területvédelmi tartalékos katona.

Az elmúlt hónapokban a tartalékosok részvételével fertőtlenítettek 997 idősotthont, 51 kórházban állítottak katonai parancsnokot, 17 helyőrségben pedig járőrszolgálatot is adtak. A tartalékosok a raktárok őrzésében is
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 11:32
Gyertyát gyújtottak a birkózó Tóth Bendegúz emlékére
A 22 éves, U23-as Európa-bajnoki ezüstérmes, kétszeres egyetemi vb-második tehetség szabadtéri edzésen lett rosszul. Társai a helyszínen elkezdték szakszerűen újraéleszteni, amit folytattak a kiérkező mentőegységek is. Tóth Bendegúzt a Honvédkórházba szállították, ahol azonban hiába küzdöttek mintegy másfél órán át az életéért.

A pénteki megemlékezésen az MBSZ vezetői, Németh Szilárd elnök, Bacsa Péter ügyvezető alelnök, Bácsi Péter szakmai igazgató és Farkas Tibor főtitkár mellett jelen voltak a szövetségi kapitányok (Dvorák László, Ritter Árpád, Sike András), valamint mindhárom szakág válogatottjának tagjai és edzői, illetve a szövetség apparátusának tagjai.

A megemlékezésen Dvorák László szabadfogású szakvezető tartott rövid beszédet, méltatva az ESMT sportolójának szakmai és emberi értékeit. A résztvevők maguk és az egész magyar birkózócsalád nevében gyertyát helyeztek el a Körcsarnok bejáratánál kialakított emlékhelyen.

A szövetség hírlevelében azt is közölte, hogy a versenyzők
velemenyezd, 2020. június 05. péntek, 12:52
Koronavírus - Németh Szilárd: a Magyar Honvédség is részt vesz a munkahelyteremtésben
Németh Szilárd kiemelte: a honvédek ebben a koronavírusos veszélyhelyzetben is az esküjükhöz híven, példamutatóan szolgálják a hazát, őrzik Magyarország függetlenségét, békéjét, a magyar emberek biztonságát és szabadságát.

Abban, hogy Magyarország megnyerte a vírussal szembeni védekezés első szakaszát, kiemelkedő és nélkülözhetetlen szerepe volt a Magyar Honvédségnek is - szögezte le az államtitkár.

Kifejtette: a határvédelmi, járőrözési, őrzés-védelmi feladatokon túl a Magyar Honvédség egyedülálló biológiai mentesítő képességével már több mint 990 idősotthon fertőtlenítését és vírusmentesítését hajtotta végre. A honvédelmi irányító törzsek 105 helyen felügyelik a lakosság és a gazdaság ellátásában nélkülözhetetlen úgynevezett létfontosságú vállalatokat és a kritikus infrastruktúrát. 13 megyében 51 kórház élén szolgálja honvédtiszt mint kórházparancsnok a járványügyi készültség fenntartását.

A járványügyi védekezés második szakaszában azokat az élet újraindításához szükséges lépéseket is
velemenyezd, 2020. május 23. szombat, 14:12
Németh Szilárd: a magyarok minden körülmények között számíthatnak a katonákra
Németh Szilárd elmondta: 171 évvel ezelőtt ezen a napon vették be a magyar honvédok Buda várát.

"Azóta is büszkék vagyunk a magyar virtusra és a magyar katonákra" - fogalmazott, hozzátéve: örök hála és tisztelet a '48-as honvédoknak és Görgei Artúrnak.

Köszönet és elismerés a mai Magyar Honvédségnek is, amely példamutató módon szolgálja a hazát, őrzi Magyarország függetlenségét, a békét, a magyar biztonságot és szabadságot - tette hozzá.

Az államtitkár kiemelte, hogy Magyarország sikeresen küzdött le a koronavírus-járvány első szakaszát, abban kiemelkedő és nélkülözhetetlen szerepe volt a honvédségnek is.

A katonák most szolgálatot adnak a rendőrökkel a déli határokon. Hermetikusan zárták a határt, így védték Európa és Magyarország biztonságát a koronavírus gócokból érkező migránsokkal szemben - mondta Németh Szilárd.

Elmondta, a honvédelem napján, munkaszüneti napon is folytatták az idősotthonok fertőtlenítését, amit szintén egy munkaszüneti napon, húsvétvasárnap kezdtek.
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 16:12
Illegális bevándorlás - Németh Szilárd: járványügyi veszélye is lenne a határőrizeti rendszer feladásának
Németh Szilárd felhívta a figyelmet, hogy a migránsok jelentős része a koronavírus-járvány gócpontjaiból jön. Ezért sem lehet feladni a kerítést, nem lehet megszüntetni a tranzitzónát - tette hozzá.

A határőrizeti rendszer, amelyet a magyar kormány az emberek felhatalmazása alapján tart fenn 2015 óta, meghozta a hatását - fogalmazott. Az ellenzék is többször beszél arról, hogy nincs migráns az országban - folytatta -, azért nincs, mert "védjük a határokat". Ez a műszaki, jogi és az élőerős határzárnak, vagyis a kerítésnek, a tranzitzónának és a határra vezényelt katonák és rendőrök munkájának köszönhető - mondta.

Kitért arra is, hogy a Magyar Honvédség azoknak is lehetőséget jelent, akik a járvány miatt elvesztették a munkájukat. A speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálat hat hónap kiképzést jelent, melyet az ország 25 helyszínén lehet teljesíteni. Azokat a 18 és 50 év közötti állampolgárokat várják, akik elvesztették a munkájukat és megfelelnek a követelményeknek. Az illetmény havi
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 09:26
Koronavírus - Már 873 idősotthonban fertőtlenítettek a katonák
Csak pénteken tizenkét helyszínen dolgoznak, amelyek közül három csepeli intézmény. Munkájukról Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a Fővárosi Önkormányzat Tapló utcai idősek otthonában tájékozódott pénteken.

A honvedelem.hu-nak adott nyilatkozatában Németh Szilárd elmondta: az élet újraindításának szakaszában, a Covid-19 okozta járványügyi készültséget továbbra is fenn kell tartani, hiszen az orvosok, a szakemberek, szakértők egész Európában egyetértenek abban, hogy nagyon nagy a kockázata a vírus második hullámának. Hozzátette, hogy a fővárosban az idősotthonok azok, amelyek a leginkább ki vannak téve a veszélynek. Németh Szilárd emlékeztetett, hogy minden negyedik beteg, illetve minden negyedik elhalálozottaz idősotthonokhoz köthető.

Az államtitkára kiemelte: a hatóságok áprilisban "rettenetes állapotokat találtak a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott Pesti úti Idősek Otthonában". Ekkor döntöttek arról, hogy az idősotthonokban a Magyar Honvédség
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 15:25
Koronavírus - Nő az óvodák iránti igény vidéken
felügyeltek a létszámkorlátok betartása mellett.

Pécsen Péterffy Attila polgármester tájékoztatása szerint egyre több óvodás és bölcsődés korú pécsi gyermek szülei kezdenek újra dolgozni, az óvodai ellátás és étkezés iránti igény szinte naponta érezhetően növekszik. Hétfőn újabb három óvoda nyitott ki, összesen nyolc csoporttal.

Dombóváron három önkormányzati óvoda 75, a bölcsőde 30 gyermeknek tud felügyeletet biztosítani, ezt hétfőn 60, illetve 20 gyermeknek kértek a szülők - mondta Pintér Szilárd polgármester az MTI-nek. Hozzátette: nő az igény a gyermekfelügyelet iránt, ezért a térség országgyűlési képviselőjénél kezdeményezte, hogy a csoportokban 5 helyett 10 gyermeket láthassanak el.

Kaposváron a múlt héten bölcsődei elhelyezést 22, óvodait 79 gyermek vett igénybe - közölte Szita Károly polgármester. A héten a gyermekszám növekedésére számítanak, az eddigi egy ügyeletes bölcsőde mellett még egyet, a hat ügyeletes óvodán kívül még hármat kinyitnak, hogy fogadni tudják a
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 15:32
Krónika 12. rész (honvédség, biztonság)
foglalkoztatni, hogy az nem számít túlszolgálatnak.

Azt kérte, hogy az államtitkár reagáljon arra, hogy a javaslatok miért ilyen módon kerültek a Ház elé.

Indokolt lenne a honvédség iránti megbecsülést anyagiakban is kifejezni - közölte, hozzátéve: az elkötelezettséget nem lehet pénzzel megfizetni, de azért meg lehet próbálni.

Ezt követően Hiller István levezető elnök lezárta az általános vitát.

Kormány: a honvédek pontosan elvégzik a feladataikat

Az elhangzottakra reagálva Németh Szilárd honvédelmi államtitkár azt mondta, a honvédek naprakészen és pontosan végzik el a különleges jogrendben rájuk háruló feladatokat.

Hangsúlyozta, hogy a törvényjavaslat hosszú hónapok elemző munkája nyomán készült el.

A módosítások célja a bürokrácia csökkentése, az egyszerűsítés és a pontosítás, hogy ezekkel is elősegítsék a honvédség fejlesztését - szögezte le.

Több a rendőrséget és a közlekedést érintő törvény is módosul

A parlament az egyes törvényeknek a polgárok biztonságát
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 20:44
Krónika 11. rész (honvédség)
Kormány: a honvédség teljes képességével szolgál most isNémeth Szilárd, a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára expozéjában először beszámolt a koronavírus-járványról, közölve: egy olyan veszély csapott le a világra, amelyre nem gondolt senki, ám minden nehézség ellenére az elmúlt hetekben a magyarok rendkívüli összefogásról tettek tanúbizonyságot.

A honvédség teljes képességével szolgál most is - hangsúlyozta. Példaként említette, hogy védik a határt, ellenőrzik a kijárási korlátozás betartását, őrzik a védőeszközöket tároló központi raktárakat, kórházparancsnokokat adnak, kiemelt cégeknél koordinálják a veszélyhelyzeti működést, és idősotthonokat fertőtlenítenek.

A tárgyalt törvényjavaslatra rátérve közölte: az előterjesztés több jogszabály módosítására irányul, ezek egy része technikai jellegű, az elsődleges cél pedig a bürokráciacsökkentés, az egyszerűsítés, elősegítve ezzel a honvédség fejlesztését, hogy mind békeidőben, mind különleges jogrendben a lehető legmagasabb
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 19:53
Koronavírus - Csepeli polgármester: Karácsony antidemokratikusan akart Csepel belvárosában hajléktalanszállót n
Borbély Lénárd kedden a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében azt írta: Karácsony Gergely egyszemélyes döntéshozóként olyan épületben akart hajléktalanszállót nyitni, amely iskolák, óvoda, gyermek és felnőtt orvosi rendelők, valamint a piac közvetlen szomszédságában van. Abban a volt iskolaépületben, amelyet "szellemi elődje, Demszky Gábor záratott be" - jegyezte meg.

A polgármester úgy fogalmazott: a főpolgármester "mindezt teljesen antidemokratikus módon, titokban, a csepeli önkormányzat megkerülésével és a csepeli emberek véleményének figyelmen kívül hagyásával akarta véghezvinni."

Semmiféle tájékoztatás, előzetes egyeztetés, megkeresés nem érkezett. Csak annyi történt, hogy elkezdték az épületet átalakítani. A munkálatokat leginkább éjszaka végezték, hogy ne keltsenek feltűnést - olvasható a bejegyzésben.

A polgármester szerint a cél az volt, hogy Budapest belvárosából több száz hajléktalant költöztessenek át Csepelre. Azt írta: a veszélyhelyzetben kapott felhatalmazását a
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 11:11
Koronavírus - Főpolgármesteri Hivatal: Csepel helyett a Városházán lesz karantén hajléktalanoknak
között.

A csepeli Táncsics Mihály utcai fővárosi ingatlan alkalmas hely lett volna arra, hogy a fővárosi önkormányzat ideiglenes otthon biztosítson olyan hajléktalan embereknek, akik vállalják, hogy saját egészségük érdekében nem hagyják el az intézmény területét. A főváros az ellátásukról az épületen belül kívánt gondoskodni - olvasható a közleményben, amelyben úgy fogalmaztak: "ám azok után, hogy a kerület fideszes polgármestere, Borbély Lénárd és a kerületben egyéni képviselőnek sikertelenül indult Németh Szilárd államtitkár világossá tette, hogy hidegen hagyja őket azon polgártársaink sorsa, akiknek az élete múlhat azon, hogy gondoskodunk-e róluk, a városvezetés új helyszínt talált elhelyezésükre".

A kommüniké szerint az elkövetkezendő napokban elkezdődik a Városháza Gerlóczy utcai szárnyának gyors átalakítása, amely a tervek szerint később a Budapest Galériának ad majd helyet. "A járványügyi veszélyhelyzet idejére azok az otthontalan budapestiek költözhetnek be, akikkel szemben Csepel
velemenyezd, 2020. május 04. hétfő, 16:42
1/90
Képek, videók
Örtilos 2006.07.06-10 033
guntherkriszti
2006. szeptember 18. hétfő, 22:27
Örtilos 2006.07.06-10 120
guntherkriszti
2006. szeptember 18. hétfő, 22:24
Örtilos 2006.07.06-10 102
guntherkriszti
2006. szeptember 18. hétfő, 22:23
Örtilos 2006.07.06-10 097
guntherkriszti
2006. szeptember 18. hétfő, 22:21
Örtilos 2006.07.06-10 072
guntherkriszti
2006. szeptember 18. hétfő, 22:18
Örtilos 2006.07.06-10 068
guntherkriszti
2006. szeptember 18. hétfő, 22:16
Örtilos 2006.07.06-10 053
guntherkriszti
2006. szeptember 18. hétfő, 22:13
Örtilos 2006.07.06-10 042
guntherkriszti
2006. szeptember 18. hétfő, 22:12
Örtilos 2006.07.06-10 032
guntherkriszti
2006. szeptember 18. hétfő, 22:08
Örtilos 2006.07.06-10 023
guntherkriszti
2006. szeptember 18. hétfő, 22:07
Örtilos 2006.07.06-10 078
guntherkriszti
2006. szeptember 10. vasárnap, 18:01
Örtilos 2006.07.06-10 077
guntherkriszti
2006. szeptember 10. vasárnap, 17:59
Magyar-katonák.jpg
farkas1945
2011. február 01. kedd, 14:58
magyar katonaként
ferke79
2006. július 09. vasárnap, 00:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.