Belépés
2019. augusztus 17. szombat | 33. hét | 229. nap | 19:48 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szép napot mindenkinek!
Szeifert Natália
Mi ​van veletek, semmi?

Grafit ​hallgatott, a csempének vetett háttal, leforrázva ült, gondolkodott. Idén ősszel lesz harmincöt. Még vele is történhet valami. Tartózkodási hely, ennyi jutott eszébe. Egész felnőtt életében egyszer sem volt ott a lakcíme, ahol éppen lakott, neki legföljebb tartózkodási hely volt az irataiban. Miért ne menne akárhová?

Szeifert Natália új regénye, a Mi van veletek, semmi? a kétezer-tízes évek első felének Magyarországáról szól; innen a főszereplők gyerek- és kamaszkori emlékein keresztül időnként visszatekint a megelőző körülbelül harminc évre. A regény egy véletlenszerű barátság története, amelyben a (fő)szereplők sodródnak az eseményekkel, és közvetlen vagy közvetett módon kapcsolatba kerülnek a bűnnel. Rajtuk keresztül közelebbről megismerjük Budapestet, azt a két felülettel rendelkező várost, amit (fel- és ki-) használunk. Szeifert figuráinak élete, a felszín mögött lappangó titkaik lassan tárulnak fel. Ők azok az
kirscha, 2019. augusztus 12. hétfő, 09:11
Szép estét kívánok mindenkinek!
megjósolta a saját halálát, azt hiszem erre nem mindenki képes, de számos érdekes-értékes próféciát is hátrahagyott, amelyeket a jelek szerint rosszul, vagy, és tévesen időzítve értelmeztek.
Úgy látszik, sajnos nem alaptalan a mi aggodalmunk, hiszen a mi korunkban nagy változások zajlanak a háttérben egyelőre még szelíden és csendesen. Leírt látomásai most úgy látszik, hogy mindennél aktuálisabb formát öltenek...

Furcsán igaz jóslatok

"Egész nap otthonukban ülnek, bámulnak hazug, mozgó képeket. S mire a bálványok ledőlnek, már alig születnek gyermekek."

Ám hogy "az emberek egész nap otthonaikban ülnek, és bámulnak hazug, mozgó képeket", ezek nagyon is érdekes sorok, hiszen utalhatnak a Televíziózásra, vagy korunk meghatározó rendszerére: a számítógépekre és az Internetre.
S mire a Bálványok ledőlnek, már alig születnek gyermekek". Ez rendkívül ijesztő, hiszen itt valamiféle szobrokról, vagy épp akár a keresztényi hit templomairól lehet szó. Most pontosan
kirscha, 2019. július 28. vasárnap, 22:03
Kövér: a gonoszság csak szembeszállással győzhető le
Kövér László a Szent István téri rendezvényen azt mondta: ma is vannak olyanok, akik mentegetik a világszerte százmillió áldozatot követelő kommunista terrort és a magyarországi "Tanács-köztársaságnak nevezett terrorista rémuralmat". Ők azok, akik nosztalgiát éreznek a kommunista diktatúrák iránt - mondta.

Hangsúlyozta, hogy Magyarország ma "emelkedő pályán mozgó, gyarapodó, biztonságos, vonzó befektetési és idegenforgalmi célpontot jelentő, mértéktartó erőt sugárzó, népességbeli és gazdasági adottságai fölötti nemzetközi tekintéllyel és befolyással bíró ország, amely képes megvédeni a határait, a gazdaságát, a szabadságát és a benne élő embereket".

A házelnök kiemelte: 2011-ben olyan új alaptörvényt alkottak, amely nemcsak szilárd közjogi, hanem értékrendi kerete is "államunk újjáépítésének és nemzetünk megerősítésének".

Úgy fogalmazott: "A Kun Bélák, Szamuelyk és Lukács Györgyök 21. századi szellemi és politikai leszármazottai által tönk szélére juttatott gazdaságunkat talpra
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 12:51
Conclude: hét százalékkal több arany fogyott 2019 első negyedévében, mint egy évvel korábban
A befektetési célú nemesfémekkel foglalkozó társaság közleménye szerint a kereslet legnagyobb részét továbbra is az aranyékszerek adták, 2019 első negyedévében 530,3 tonna fogyott belőlük, 1 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában.

Ez elsősorban az indiai vételeknek köszönhető, miután a világ második legnépesebb országának lakói a februári, márciusi esküvői szezonban hagyományosan sok aranyékszert vásárolnak. Abban, hogy a 125,4 tonnára rúgó vételeik 5 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi időszakét, az is szerepet játszott, hogy az indiai rúpiában kifejezett aranyárak csökkentek - mutatott rá Juhász Gergely, a Conclude Befektetési Zrt. vezérigazgatója.

Az aranyrudakból és -érmékből egy százalékkal kevesebb, 257,8 tonna kelt el 2019 első negyedévében, mint 2018. január-márciusban. A csökkenés alapvetően a kínai és japán vásárlásoknak tudható be, Japánban sokan adtak el meglévő készleteikből, azt kihasználva, hogy a nemesfém jenben kifejezett ára februárban nagyon
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 07:04
Tavaly is emelkedett a minisörgyárak száma Csehországban
A közlemény szerint a növekvő trend az idén is folytatódik: gyakorlatilag hetente fog megnyílni egy-egy minisörgyár. A cseh fővárosban már ötven miniosörgyár működik.

A kilencvenes évek elején csak egyetlen, a több száz éves múltra visszatekintő prágai U Fleku minisörgyár működött. Az elmúlt negyedszázad alatt országszerte jó félezer új minisörgyár alakult, közülük azonban néhány tucatnyi megbukott és befejezte termelését. A piacon maradók közül némelyik termelése ugyanakkor már túllépte a 10 ezer hektolitert, ami a hatályos szabályozás szerint a minisörgyárak éves termelésének felső határa, és ezzel átkerültek az ipari sörgyárak kategóriájába. Ezekből jelenleg félszáz működik az országban. Az évi tízezer hektoliteres termelésig a sörgyárak kedvezményesen adóznak.

A minisörgyárakban főzik az évi cseh sörtermelés 2,5 százalékát, fél százalékkal többet, mint 2017-ben. A termékek 90 százalékát vendéglőkben adják el csapolt sörként, míg 10 százalék palackozva kel el főleg a nagy üzletláncokban -
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 18:52
Eredménytelenül fejeződött be a kutatás Shackleton elsüllyedt hajója után
archeológusokat. Az idei expedíciónak a SA Agulhas II jégtörő hajóval sikerült elérnie azokat a koordinátákat, ahol a hajó egykori kormányosa és navigátora szerint az Endurance elsüllyedt.

"A csapat egyértelműen csalódott, hogy nem sikerült megtalálni az Endurance roncsait" - mondta el Mensun Bound, a Weddell-tengeri expedíció igazgatója. Shackelton leírása szerint az Endurance hullámsírja "a világ legrosszabb tengerének legrosszabb pontján" van, és a mostani expedíció terveit is felülírta a gyorsan mozgó jég, amit Shackleton "a Weddell-tenger pokoli körülményeiként" jellemzett - tette hozzá.

A SA Agulhas II jégtörő vasárnap érte el az Endurance utolsó feljegyzett tartózkodási helyét. A kutatók nyomban előkészítették az automata víz alatti kutatórobotot (AUV), hogy feltérképezze a háromezer méter mély tenger fenekét. Ám a robottal megszakadt a kapcsolat a 30 órás merülés után. Nem sikerült tisztázni, hogy ezt a jég okozta, vagy a robot valamilyen alkatrésze hibásodott meg, esetleg valamivel
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 15:42
Az eddig véltnél 10 millió ével korábban váltottak ugró mozgásmódra a kenguruk
Mielőtt a kenguru ősei ugrálni kezdtek volna, fákon kapaszkodva gyümölcsöket szedve éltek egy jóval csapadékosabb és bujább növényzetű Ausztráliában.

A kutatók eddig úgy vélték, hogy az ugró járásmódra 10 millió éve váltottak át, az után, hogy drámai klimatikus változások mentek végbe Ausztrália területén. A füves területek és sivatagok elterjedése vezetett az ugrómozgás evolúciójához, a járásmódra azért volt szükségük, hogy gyorsan tegyenek meg nagy távolságokat egyik élelmiszerforrástól a másikig - olvasható a Science című tudományos folyóirat honlapján.

Queensland északnyugati szövetségi államban lévő Riversleighben talált ritka kengurucsont-fosszíliák elemzésekor a Royal Society Open Science című tudományos folyóiratban közzétett tanulmány szerzői megállapították, hogy a világ egyik legősibb kengurumaradványaira leltek.

Hogy kiderítsék, miként mozgott az ősi kenguru, Benjamin Kear, a svédországi Uppsalai Egyetem kutatója és társai elemezték a fosszilis ujj- és bokacsontok alakját és
velemenyezd, 2019. február 06. szerda, 10:21
Harmincéves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat
A segélyszervezet 1989-ben 31 alapító közreműködésével jött létre, alapító elnöke Kozma Imre katolikus pap. Az MMSZ a világ 104 országában tevékenykedő, több mint 900 éves múltra visszatekintő Szuverén Máltai Lovagrend magyarországi segélyszervezete, amely tevékenységét "keresztény szellemiségen alapuló szolgálatként" határozta meg - olvasható a közleményben.

Felidézték: a magyarországi máltai szervezet alig fél évvel a megalakulása után már a nemzetközi figyelem központjába került a keletnémet menekültek befogadásával.

A romániai forradalom idején az Európából érkező segélyszállítmányokat juttatta célba, a délszláv háború évei alatt pedig a harcok elől menekülő családok ezreinek nyújtott menedéket. Közben kiépült szociális ellátó intézményeinek és önkéntes csoportjainak hálózata.

A szeretetszolgálat tevékenysége a kezdetektől átnyúlik a határokon, segítő programjai vannak a szomszédos országokban, de szükség szerint Afrikában és a Közel-Keleten is - írták.

Jelenleg az MMSZ
velemenyezd, 2019. február 04. hétfő, 07:04
Csorba Győző
víz, gyámoltalan férgek
roncsoltak el, szegény apám!
Most minden erőm hiúsulva,
elmetszve minden ifjú izmom,
s itt állok valakivel
égnek tárt arcod előtt.
Ugye látod?
Fehér, fészek-szívű leány.
Ő az, tudod, kivel reméltem
neked magot támasztani,
de szorgos, ügyes élők
gyorsan helyemre álltak.
Ugye hallod
elvetélt unokáid zokogását?
Élőnél lehet tehetősebb élő,
de halottnál nem.
Én csont-apám,
te mozdulatlan,
segíts a mozgók ellen!
Most visszabújok hozzád,
46
mint az öledbe bújtam,
amikor még együtt aludtunk.
Meredj a merénylők elé,
ellenkezésük törd meg,
nézz minket össze holt szemeddel,
ne szakadhassunk széjjel,
tetteiden az állandóság
bélyege: védj meg minket!
Szegény apám,
te óriási,
én csont-apám,
te győzhetetlen,
mutasd meg, hogy az apám voltál!


KODÁLY

Mikoron már a sírásók
menusgabor, 2019. január 30. szerda, 18:30
Enneagram - Fejlődési szintek / Hogyan fogjunk hozzá?
mindig tökéletlenek és korlátozottak maradunk. Ahelyett azonban, hogy az élet elől a Nirvánába próbálnánk menekülni, vagy a lehetetlen tökéletesség utáni hajsza során az élet fölé emelkednénk, meg kell tanulnunk, hogyan nőjünk fel a legnagyobb feladathoz: ahhoz, hogy teljes emberré váljunk és az is maradjunk.

A teljes boldog, élményekben gazdag és jól kihasznált élet céljának elérése egyben azt jelenti, hogy valamennyien paradoxonná válunk - szabadok, de a szükség miatt mégis kényszerpályán mozgók; eszesek, de ártatlanok; másokkal nyíltak, ugyanakkor magabiztosak; erősek, de engedni képesek; a legmagasabb értékekre törekvők, de a tökéletlenséget is elfogadók; a létezés által reánk rótt szenvedéssel tisztában levők; mégis hálásak az életért úgy, ahogy az van.

A hajdan élt legnagyszerűbb emberek példája azt tanúsítja, hogy úgy emelkedhetünk a legmagasabbra, ha túllépünk önmagunkon. Képessé kell válnunk kilépni az énközpontúság börtönéből, hogy helyet teremtsünk önmagunkban mások számára
eposz, 2019. január 29. kedd, 12:06
ooOoo
vezényelték. 1942 és 1944 között a 9. hadsereg, majd a B hadseregcsoport parancsnoka. 1945 áprilisában csapatait a szövetségesek bekerítették a Ruhr-vidéken. A mindig hajlíthatatlan Model április 21-én az öngyilkosság mellett döntött.

Hitler a legapróbb részletekig kidolgoztatta vezérkarával a támadás tervét, és reaktiválta Von Rundstedtet.

De mi is volt Hitler terve? A Führer több páncélos ékkel kívánta áttörni a gyengén védett amerikai vonalakat Belgiumban, az Ardennek erdeiben. A gyorsan mozgó harckocsik előretörve elfoglalnák a Meuse folyó átkelőhelyeit. A mögöttük haladó lassabb támogató csapatok felszámolnák az ellenállást, és fokoznák a támadás erejét.

Model túlságosan merésznek ítélte Hitler elképzelését, és azt javasolta, hogy szerényebb célt tűzzenek maguk elé: csak a Meuse átkelőhelyeit foglalják el. Ahelyett, hogy megkísérelnék elérni a több száz kilométerre levő Antwerpent, Model inkább a közelben helyezte volna el erőit. A Meuse folyó keleti partján maradva két
eposz, 2019. január 29. kedd, 10:58
Zárt körben búcsúztatják Andy Va
képviselőit, hogy tartsák tiszteletben a gyászoló család kérését.
A magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakjaként számon tartott filmes szakember életének 75. évében, hosszú betegség után hunyt el budapesti otthonában, január 20-án.

Andy Vajna 1944-ben született Budapesten. 1956-ban 12 évesen egyedül menekült el Magyarországról és a Vöröskereszt segítségével Kanadába emigrált, a család végül Los Angelesben talált ismét egymásra. A Kaliforniai Egyetemen (UCLA) tanult, majd az egyetem mozgókép tanszékén kezdett el dolgozni. Később fotós vállalkozásba kezdett, majd Hongkongban parókakészítő vállalatot alapított és mozit üzemeltetett.

Andy Vajna a világ egyik legnagyobb tekintélyű producere volt. Producerként 59 film fűződik a nevéhez, köztük olyan világszerte ismert és elismert alkotások, mint a Rambo-filmek, az Angyalszív, a Terminátor, az Evita, a Zenedoboz (Music Box) vagy a Jákob lajtorjája. Az 1997 és 2019 között gyártott magyar filmek közül a legmagasabb
eva6, 2019. január 29. kedd, 07:02
1/182
Képek, videók
Egyszer mindenkinek nyíln
menusgabor
2019. június 13. csütörtök, 20:04
Nem sok mindenkinek megy.
alvaro-hopihe
2018. szeptember 26. szerda, 08:09
A mesére mindenkinek szük
irmus
2018. július 30. hétfő, 14:02
Mindenkinek szüksége van
anna4459
2018. július 05. csütörtök, 19:47
Mindenkinek szép napot :)
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 13:49
Bölcs napot mindenkinek!
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 13:19
Mindenkinek Nagyon szépen
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 10:12
0 jó éjt mindenkinek.png
lovaszmarika
2018. április 16. hétfő, 15:03
szep_hetveget_mindenki nek
vorosrozsa66
2018. április 07. szombat, 14:10
Húsvétra Mindenkinek.gif
borigit
2018. április 05. csütörtök, 12:28
Szeifert Imre Vízparti tá
lenke1964
2015. július 08. szerda, 11:20
Szeifert Imre Ősz.jpg
lenke1964
2015. július 08. szerda, 11:20
Szeifert Imre:Őszi tájkép
bodajne
2010. július 01. csütörtök, 13:07
szeifertek.jpg
nyulgyerek
2007. május 30. szerda, 17:22
Dj Szeiferttel
zupi
2006. augusztus 14. hétfő, 15:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.